Кар(а)телното споразумение за производство на медийни палачинки

Няма по-ярко доказателство за рутинната рокада на двата отбора на едно и също задкулисие в българската политика от ротацията на мишените, посочени за оплюване от медиите, които тези кукловоди владеят. Преди изборите през юни 2009 г. тези медии злостно нападаха Бойко Борисов в тон с реториката на първия отбор, известен с абревиатурата БСП. В нощта, в който той загуби вътрешното първенство и на сцената с купата на Съветската армия излезе ГЕРБ, същите медии рязко смениха тона с обратен знак.
Кукловодите обаче също се развиват в рамките на техния особен бизнес да мамят все по-лукаво потребителите на пропагандата им. Този път обърнаха палачинката в движение и нападнаха досегашните господари от ГЕРБ още преди да е ясен с точност крайният резултат от изборите, на които се предлага на н.н. ( „негово нищожество”) електоратът да избира между първия и втория отбор на задкулисието.
Човекът, който сам заговори за „палачинката”, е разочарованият Цветан Цветанов.При последното си гостуване на директора на ТВ 7 Бареков на 15 април той подхвърли тезата за „обърнатата палачинка” . Водещият, превърнал се в един Франкенщайн от операционната на ГЕРБ, се вбеси и започна да напада бившия си началник с фрази като „неприятно ли ви е, че обърнах палачинката” и „ искате ли да ви задавам само удобни въпроси”. Показа му от името на хората с парите кой кара валяка, произвеждащ от употребени политици тесто за палачинки!
Междувременно от скандала с подслушванията стана ясно, че Бойко Борисов нарича „капут” своя медиен Франкенщайн, който на 12 април изчурулика едно демонстративно подмазваческо разговорче със Станишев- гукане, запазено в ТВ 7 преди само за гербери от периода, когато същата телевизия мачкаше розите.
Знам, че повечето читатели на този блог не следят такива „подробности” и дори се дразнят, когато ги „занимавам” с тях, но това е начинът да илюстрирам тезата си, че първият и вторият отбор на задкулисието се „менкат”. В момента на ход отново са онези, които предадоха медийната щафета на ГЕРБ. Задкулисието вече е преценило, че трябва да връчи отново медийната бухалка на старите й стопани. Вижте само докъде са стигнали в този обрат в сайта Bnews, изразител на обръщането на палачинката.
На вашето внимание представям водещите днешни заглавия на стопанисвания ( все още) от същия Бареков сайт, чието императивно звучене не оставя съмнение кого искат да смачкат думите- всяка една от новините е представена с надзаглавие и последващо заглавие без условни наклонения ( сякаш пледиращи да няма условни присъди- само ефективни!). Направо се борави с констатации, независимо, дали са на най-червенеещия социолог Кольо Колев, на големия враг на ГЕРБ Лютви Местан или направо на самия Станишев.

 

BNews, 3 май 2013
Непотвърдено
Кола на НСО с Цветанов блъснала друга с бременна
Европейците шашнати
Вулгаризмите на Борисов разтресоха европейската преса
Пресметнато по НК
Разликата между Борисов и Цветанов e 3 г. затвор
Кольо Колев: Цветанов е политически труп
За орязани пари
Тютюнопроизводители освиркаха Цветанов
Голямото чудовище е законното подслушване
И без да чете повече, на потребителя на тази пропаганда му става ясно, че си има работа с ужасен злодей, за когото журналистическата презумпция за невинност не важи.

С риск да навредя на колегата Витомир, ще добавя като щрих днешното му мълчание в сутрешното новинарско предаване на НВ 7. Водещият буквално бойкотираше публичния побой, на който в негово отсъствие подложиха Цветанов в ефира по време на дълго интервю с уволнен от Цветанов бивш началник на полицията в Стара Загора, от когото изтръгваха отново и отново да каже всичко най-вредно за Цветанов като „клиент” на прокуратурата. Личеше си, че на Витомир направо му е неудобно да изпълнява поръчката да размахва пръчката срещу един паднал вече политик, пред когото в същата тази телевизия допреди няколко седмици раболепно пълзяха.

Не ме разбирайте погрешно: тази статия не е пледоария в защита на Цветанов. Давам доказателства с факти за грозната картинка на българската пропаганда, която е основен управленски инструмент за инквизиране на паднали или падащи политици от страна на онези, които им дърпат или режат конците.

Да обобщя: замисълът на тази управленска схема е да създава усещане за промяна и дори за възмездие във всички възможни сфери на публичността в България, но по никакъв начин да не се разделя с медийната си лаборатория. Менажерията, която кукловодите си отглеждат за целта в нея, демонстрира с поведението си тази подредба на приоритетите, според които на върха на пирамидата в България са не толкова политиците, магистратите или депутатите, колкото кастратите, наети да изпълняват възложените им в харема роли на ласкатели или каратели в зависимост от конюнктурата в рамките на кар(а)телното споразумение.

Това е един истински „симбиоз” на политиката с престъпното унищожаване на медийната свобода в услуга на онези, които плащат за тази услуга. Най-отблъскващото в този факт е обстоятелството, че продажността няма как да бъде привлечена към отговорност по съдебен път: търговията с медийни роби у нас е тънък занаят, в който борсата на журналистическа плът е улеснена от онези, които са готови да се продадат.

32 мнения за “Кар(а)телното споразумение за производство на медийни палачинки”

 1. Винаги съм знаел, че “Дудука” е измислен журналист, но чак такава безпардонна липса на достоинство не съм очаквал. Политическата проституция е далеч по-гнусна от класическата, защото последната е необходима и (според мен) полезна за обществото. Докато политическата й посестрима е най-противното нещо в актуалното ни ежедневие.

 2. Което показва, че ГЕРБ не са влизали в плановете на задкулисните.
  И задкулисните са избрали ласкателството, за да преживеят!

  ГЕРБ е истинска промяна в статуквото!
  колкото и да е просташка или не образована.

 3. Потресаващо е как всички лицемери хукнаха да защитават “фасадната демокрация”, при положение че видимо се готви поредния “преврат” в България пак сигурно под давлението на Русия. И най-силно реват за “правата си” тези дето нарушават системно нашите.Никой не иска да емигрира на изток – а “рубладжиите” с Русия та с Русия. Както казва баща ми – който е тръгнал с руснаците далеч не е стигнал.

 4. Е, и? И на малките деца е ясно, кой дърпа конците на “капута”. Така е, като всеки банкер може да си направи телевизия. Журналистика отдавна няма, има само интереси. И какво ново? Който се интересува, намира начин да се информира. А, повярвайте, непредубедените хора имат и доста добра интуиция.

 5. Впечатлението, че просто става въпрос за подмяна на отборите, все повече се засилва.
  Ето една малка конспиративна теория , който може да обясни странното поведение на Цацаров (т.е., хем назначен от Борисов, хем действа против него!):

  Както е известно, срещу Цацаров имаше повдигнато обвинение за незаконно ползване на СРС, когато беше градски прокурор в Пловдив. Наложи му се да се защити, след като беше избран за главен прокурор, като каза дословно: “Роман Василев ме подведе за СРС-тата по делото срещу бившия военен министър”
  (става въпрос за военния мистър Николай Цонев ).
  Сега същият юнак, т.е. прокурор Роман Василев, който караше Цонев да заляга на земята, е назначен не от кой да е, а от самия Цацаров за заместник на градския прокурор Николай Кокинов?!
  Не ви ли изглежда малко странно това назначение?! ,То, обаче, може просто да означава, че някое КУКЛОВОДЧЕ, свързано с БСП, държи в ръцете си Цацаров и му диктува как да действа?! Тогава странното му поведение би намерило много естествено обяснение, което, за съжаление, няма нищо общо със свободната му воля да действа в името на държавния интерес!

 6. Достойни за награда “Плюйлице®” са много български “журналисти”, не само откривателят на Новината, титанът Бареков. Махленският мръснишки обичай да риташ в слабините падналия и да се скатаваш от големите шамари на силния се съчетава с откровена неграмотност за най-елементарни неща от живота, камо ли по сериозни теми, и от това се твори комерсиален продукт, който се продава по-силно и от нова звезда на небосклона на “Пайнер”.
  Доскоро се възмущавах на широката употреба (ширпотреба ли му беше името…) на нови, неясни и ненужни чуждици от същите неграмотници. Повтаряха като папагали това, което също тъй неграмотни политици “входираха” в ежедневния ни език. Мислех си – за такива ли балъци, дето ядат доматите с колците, ни мислят те? Нима можем да бъдем излъгани с високопарни думички, че изреклите ги всъщност не могат и името и професията си да напишат без грешка? Че едните не могат едно елементарно поделяне на сламата на две магарета да направят, камо ли планиране за бъдещето на България (освен на тази част от нея, която попада в джоба им)? А другите, освен папагалското повтаряне на думи от трибуните, не могат да скалъпят един обективен коментар? О, пардон, забравям технически грамотните коментари на спортните журналисти на тема “Основни финтове в чалготеките”.
  Е, да, ама съм сгрешил. Папаме ги доматките и с колците, и с пластмасова им опаковка по стандарт Нов БДС. Вървят и се продават, и се гледат, и се слушат. А ние ги мятаме тия доматки по слабините на падналия и бленуваме за следващия месия.
  Вместо да търсим ефективна отговорност на съдебната власт, че е търпяла падналите, когато са били силни; и морална отговорност на четвъртата власт, че си е оцапала носовете в онзи нелицеприятен оттенък на кафявото…

 7. “Впрочем, Бойко Борисов унизи не само своите покорни подвластни. Бойко Борисов унизи и интелигенцията. Той я купи, подчини, употреби и захвърли.”(Барух)
  Един мой шеф някога ме беше възмутил, защото каза, че “…някой трябва да свърши черната работа”. Тези думи включиха сигнална светлина в мислите ми тогава. Впоследствие получих много доказателства, че такова мислене е широко разпространено – дотам, че демонстрирането му позволява веднага да разбереш с кого си имаш работа. Това си е слугинско мислене! Класически е примерът с “музикантите на сеньора” (и не само музикантите)- не случайни хора, правещи неща, които малцина могат, са само в услуга на тъпаци, явно занимаващи се по всеобщо убеждение с бялата работа. Така е навсякъде, даже напр. в Германия. И всякога. Патки, нямащи акъл “да разделят сено на две магарета”, “ръководят” работата (и възнаграждението) на тонрежисьори и др. подобни “работещи черната работа”. И т.н. и т.н. – примери безброй. Трябва ли да се чудим, че така се случва и с журналистите?!

 8. Г-н Инджев, никой не би се усъмнил, че точно Вие ще защитите кохортата на Борисов и Цветанов. Лошото е, че търкулването на тези престъпници по надолнището, не води до зараждане на “освободени” медии, а само пренасочва слугинажа към следващия “Цар”. Ако можехме днес да проследим потока на парите към тях(медиите), щяхме да знаем, кой ще е утрешния им главен работодател. В момента наддаването върви и леките “ритници” по герб и бсп, са само стимул, за повишаване на цената. Когато липсва морал, продажноста става нормалност, а веднаж продал се журналист/политик, си остава лесен за купуване докато е жив! Има една поговорка, която метафорично гласи: Куче, което се научи да яде ла*на, ги яде цял живот! Свободни и независими медии, се правят от свободни и независими хора, както и истинска дясна политика. Засега и за двете – желаещи(и можещи)- малко.

 9. Не сме в Исландия и нетрадиционнато сексуална ориентация у нас е проблем, да се декларира – няма държавна кариера, да се крие – възможно е изнудване. Оказа се, че в прокуратурата не са им чужди тези тревоги, сега Цацаров си ги прибави към всички други потенциални и кинетични ядове. И заради кукловодите, и заради, ах, онзи простак Борисов, сега от прокуратурата трябва да вдигнат много силен шум,който да заглуши и гей-скандала в зародиш…но ще дойдат и тези въпроси – зависими ли са тогите от личните си тайни, могли ли са да ги изнудват и за това…Капутът веднага почва двойно по-шумна офанзива, която в момента е нужна не само на новите му господари, но и на тогите. Той не е гнуслив, с годините е свикнал.

 10. Иво Инджев правилно, но късно вижда пречупването на българските медии от единият полюс към другият. А Станишев сам го каза, още преди половин година, че той е единствения, който ще свали ББ и сие от властта. Интересно защо, но “свободните” журналисти не виждат подобните мерки на бясна пропаганда от путиновците в Грузия и Украйна, след като се приложиха в България. Даже с много малко изключения, всички се наредиха да доказват, че ГЕРБ са лоши, което автоматично значи, че вечната е много добра, след като няма друг да й съперничи.

 11. I don’t trust the government, I don’t trust alternatives.
  It’s not that I’m paranoid, it’s just thats the way it is.
  Every day I hear a little scream inside.
  Every day I find it’s gettin louder.
  I just want to reach out and touch someone,
  ‘Cause I find I need a friend in this dark hour.

  We the people are gettin’ tired of your lies.
  We the people now believe that it’s time.
  We’re demanding our rights to the answers.
  We’ll elect a president to a state of mind.

  I trust in conspiracies, in the power of the military.
  In this wilderness of mirrors here, not even my speech is free.
  Every day I hear a little scream inside.
  Everyday I find it’s gettin’ louder.
  I just want to reach out and touch someone.
  ‘Cause I find I need a friend in this dark hour.

  We the people want it straight for a change.
  ‘Cause we the people are gettin of your games.
  If you insult us with cheap propaganda,
  We’ll elect a president to a state of mind.

  Every day I hear a little scream inside.
  Every day I find it’s gettin louder.
  I just want to reach out and touch someone,
  ‘Cause I find I need a friend in this dark hour.

  When we the people have our backs to the wall,
  do we the people then assume control?
  When it’s too late to stop our own execution,
  when we’re faced with the final solution,
  You can’t elect a dream revolution
  when you’ve a bullet in the back of your mind.

  It’s just a state of mind.

 12. Г-н Инджев а и всички пишещи тук,
  Вервайте си!

  От Вас нищо не зависи,драскайте си на
  воля.

 13. Банката на Цветан Василев по времето на тройната коалиция и по времето на ГЕРБ се финансираше по един и същи начин от държавата.
  В предаването по канал3 на Лили Маринкова бившият офицер от НСО Николай Марков припомни, че Бойко Геройко е произведен в чин генерал от Гоце със одобрението на Доган. Според него държавата се управлява от Валентин Златев и момента.

 14. Много точно казано! Менкат си властта и медийната подкрепа, а баламурниците, например като GB и неговият любим писач Едвин, се палят словесно, адвокатстват и се жертват за Херцога на Банкя като пияни съвеЦки солдати пред хитлеристки нашественици.

 15. ПП. Естествено, след неизбежното изчезване на ГЕРБ от политиката ще се появи друг клонинг. Константният играч в играта “менкане” си остава бившата БКП.
  Аз лично не вярвам в мантрата, че по биологични (възрастови) причини подкрепата на избори за БКП-евросоциалисти скоро ще спадне под прага за влизане в парламента.

 16. @ Kurlej:”От Вас нищо не зависи,драскайте си на
  воля.”

  О о о, покорно благодарим за разрешението…
  Ама, поради щом бе тикво, се пънеш и ти да драскаш тука?
  Що не ходиш да целуваш з@дник@ на МУТРАТА или на Сер_гея?!
  Нали от нас нищо не зависи!

 17. Това, че Сергеят използва скандала с подслушването си има елементарно обяснение – опита се да се докопа отново до “баницата”и използва момента.
  Нито се вълнува от демокрацията, нито от България. Просто иска да си я върне (България) на хората (неговите).
  Типичната БСПарска гнусня!

  Мисля обаче, че всички изпускат нещо много важно в картината и то е, че президентът има сериозно участие в ставащото. Криволичещите, безпринципни действия на Цацаров се дължат на факта, че той не желае да се занимава с НЕ-умния и МУТАРТА, но очевидно не може да откаже напълно на Плевнелиев.

  Не ми се цитират купишата факти в подкрепа на тезата и затова ще спомена само, че “приятелят” Флоров също е на мушката и бе освободен (временно) след изричното и публично подканяне от президента.

  Разбира се тук “свободните медии” на КТБ са напълно “независими”.

  Иво е отново болезнено прав!

  В своята “независимост” тия “медии” нападат всички, но без БСП – очакват да им се “отблагодарят” за “услугата” след изборите, защото очевидно МУТРАТА се засили по склона надолу,а президентът работи по извеждането на държавните пари от КТБ.
  С което, ако се случи, ще приключи развитието на “независимите” медии на Пеевски.

  Да сте чули европейските соцалисти да се възмущават от състоянието на медиите в България? Или пък лидерът им да се изказва за поредното пропадане в калсациите за свобода на медиите?

  Няма и да чуем!
  Облизва се отново за същия “залник” ПЕСоглавеца, т.е. лидера на ПЕС.

 18. БСП=ГЕРБ Руските агенти водят и ще ни завлекат на дъното. Никоя държава в ЕС не ни иска. Златев/яко подплатен от Русия/, ни е като камък на шията.То не бе контрабанда на горива, невключване изм уреди, картелни цени, у-е в проекта Белене от руска страна, проет Първанов, проект Борисов, Д Дамянова ПР на Златев и Миро Н. едновременно/грабеж на евр.пари/, фотоволотаици.ТИМ- жиите и те са част от руската агентура.Жалко ама българи насреща – няма.

 19. такааааа—–би ли ми обяснил някой,всъщност за кого трябва да се гласува?аз на живея в б-я и от всички статии,форуми,изказавания разбирам, че всички са маскари и никой не е достоен да води държавата/освен той самия,разбира се/

 20. Тя стана, каквато стана. Една кохорта журналисти с чувство за такт и отговорност бяха насилствено, повече, или по-малко “изме(с)тени” с една тълпа току-що завършили факултета по журналистика (даже и незавършили). И се започна яко пазаруване под път и над път. За много по-дребни суми, отколкото за старите муцуни. И постепенно старите муцуни започнаха да пишат само в блоговете си-срамота за политическата класа!!! Скоро сериозните журналисти или съвсем ще изчезнат от СМИ, или ще доунищожат морално, а може и физически. Четете “Политическа зима”, господа.

 21. Иво, неуморим и неотразим си в анализите на бьлгарската действителност.
  За последиците от което, поета е казал:
  “И семето чудно падаше в сьрцата ..”
  колкото и на силните на вчерашния и днешният ден слуги на “братушките”, да не им харесва това.

 22. Rado,ne me razsmivaj,znaesh li bakgraunda,na duduka………..”kaonferansie” na selqndurski svatbi,izbrano ot liceto,koeto Oxford izbra za sinonim na malodushie…stanislav4o,za sledvashtata mega zvezda na,bivshite rabotodateli na g-n Indzev.S dve dumi spored BBC definiciqta za “uspeshen” jurnalist na bylgarski e: palq4o(marionetka),kojto se kyl4i dobre na “radka piratka”, slushka i papka. Definiciqta, za dobyr Bylgarski jurnalist e: Indzev,vypreki 4e nie na vsi4ko mojem da namerim nedostatyci.

 23. Където глупостта е образец, там разумът е безумие. (Йохан Волфганг Гьоте)

 24. EURONIMOUS,mnogo e zhalko,zashtoto si mnogo blizko do istinata.Edinstvenata popravka,koqto moga da si pozvolq e,4e prevrata otnovo e sreshtu tqhnite sobstveni,ruski poslushkovci,koito se napapkaha i trqbva da osvobodqt prostranstvo na sledvashtite marionetki da papkat,zaedno s kuklovodite si.

 25. “Обръщането на палачинката” не е по принципни съображения,а защото началникът на Бюреков се е скарал за пари с началника на държавата.В България хората и дори политиците(особено) отдавна не спорят за принципи .В България всички спорове са за пари,вещи,имоти,облаги,постове,власт.Такава “държава” няма никакво бъдеще.

 26. “Само идеализма е по-опасен от материализма”……………,според мен комунизма го доказа,но когато,финансовото или материално богатство е постигнато за сметка на всички останали,ефекта на Тибетската мозайка е неизбежен….За съжаление тези мутри не можаха да сложат и две камъчета на мястото им, и всичко което постигнаха е народ който изглежда като:”The Scream” by Edvard Munch. 🙂

 27. ЗАПАСНИ ДЪРТАЦИ АГИТИРАТ
  ЗА СТАНИШЕВ

  Изх. № 130430 – АТЛН – 06 П / 30.04.2013 г.
  УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ……,
  Позволете ми, да Ви поканя да участвате в среща на Председателя на Българската Социалистическа Партия и Председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и Члена на Националния Съвет и Говорител на БСП о. з. капитан III ранг – инженер Ангел Найденов с ръководствата и актива на:
  1. Българския общонароден съюз «Бойна дружба»,
  2. Доброволната организация за съдействие на отбраната,
  3. Съюза на ветераните от войните в България,
  4. Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България,
  5. Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва,
  6. Сдружение «Българско воинство 21»,
  7. Асоциацията на Сухопътните войски на България,
  8. Българската Авиационна Асоциация,
  9. Фондация «Български ВВС»,
  10. Комитета на випуските на ВНУ «Васил Левски»
  11. Съюза на възпитаниците на Морското училище «Н. Й. Вапцаров»,
  12. Съюза на подводничарите в България,
  13. Съюза на парашутистите в България,
  14. Асоциацията на информационните и комуникационни специалисти,
  15. Конфедерацията на обществените организации от областта на сигурността и отбраната,
  16. Независимия национален съюз на офицерите в България,
  17. Национално сдружение на клубовете на запасното войнство «За честта на пагона».
  В предложената среща са поканени да участват и бившите началници на Генералния щаб на БА:
  1. о. з. армейски генерал Любен Йорданов Петров,
  2. о. з. генерал-полковник Цветан Младенов Тотомиров,
  3. о. з. генерал Михо Димитров Михов,
  4. о. з. генерал Златан Кирилов Стойков.

  На срещата работната група, изработила Управленската програма за развитие на Въоръжените сили на Република България през периода от 2013 до 2017 г. и до 2025 г., ще я представи за обсъждане.

  Срещата ще се състои на 7 май 2013 г. от 17:00 ч. в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи в България в гр. София на ул. «Г. С. Раковски» № 108.
  Искрено се надявам, че въпреки изключително натоварената Ви програма, ще намерите възможност да участвате в срещата, която цели да представи вижданията на Коалиция «За България» за бъдещето на отбраната и Въоръжените сили на страната ни, не като някакъв административен механизъм, а като жив организъм, състоящ се от живи хора – граждани на Република България, вкл. и от вече уволнените в запаса и резерва, но свързани с този организъм хора и техните семейства.

  С искрено уважение,
  Председател на
  Българския общонароден
  Съюз “Бойна дружба” о. з. полковник Явор Генов,
  доктор на военните науки

 28. Господин Инджев,
  Приложено Ви изпращам копие от писма, които червени агитатори разпращат до съюзи на запасни офицери, като ги смятат за свой дежурен електорат. Едва сега, 24 години след началото на прехода, щели да “спасяват” Българската армия. Повечето организации наистина са на червени дърти военни тъпанари, но има и хора, доскоро носили пагино, които нямат и не биха искали да имат нищо общо с червените престъпници.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.