Борисов проговори-предстои и да проходи

Доживяхме да четем заглавия „Борисов проговори“ за човека, който от десет години не е млъквал от медийния пиедестал, ако не броим периода от мораториума, който сам си наложи след 20 февруари тази година, когато избяга от властта. Остава сега и да „проходи“, което ще се случи, когато слезе от лимузините с държавната охрана.

Оказва се, че Борисов „проговори“ главно, за да каже онова, което пиша от години: че нищо не му е по-важно от медиите, чиито контрол вече му се излъзва в полза на онези, от които той отмъкна медийния комфорт като плячка от обоза, за да я превърне в авангард на самохвалството си, отчетено в телевизионното му интервю вчера като …грешка. Определи самохвалството си като „горделивост“ , което било най-голямата грешка на ГЕРБ, приписвайки я в графата „колективна вина“, т.е. ничия.

Ако това е Великденско покаяние, наздраве му кажи!

Борисов беше направо разярен за непослушанието на медиите и започна да сипе лични упреци с компромати срещу конкретни хора, които са му се умилквали, а сега си позволяват да не го обичат. Претопли например версията си за разрива на отношенията си със Слави Трифонов. От това стана ясно колко важно е наистина да не си бил приятел с човек, който един ден, когато се „смени палачинката“ ( изразът е на Цветан Цветанов по адрес на Бареков), ще започне да ти вади кирливите визи, т.е. онова, заради което сте си пътували заедно по ловни хижи ( в компанията на президента Първанов- но чак такъв компромат Борисов не смее да размаха).

Дали и моя скромна милост нямаше да попадне сред посочените поименно предатели ( като автор на посветената му книга „Премиер на РъБъ“), ако се бях изкушил да се възползвам от офертата му да ми „помага“ ( както ми предложи по телефона на 28 март миналата година, опитвайки се да ме поласкае като „първия, на когото се обажда“ за решението на правителството да спре АЕЦ „Белене“)? Защото, както самият Борисов напомни в излиянията си, той никого не е върнал ( стига да отиде и да му „целуне ръка“).

Вбесеният от предателствата бивш премиер спря само до назоваването Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, но не събра кураж да заклейми стоящия над тях шеф на „една банка“ (Цветан Василев). Въпросните предателства доказвали, че съответните медии никога не били на ГЕРБ ( а само хвалеха герберовластието както „Работническо дело“ не е славело др. Тодор Живков). Нещо повече, било ясно, че тези медии си били винаги на БСП и ДПС, което пък автоматично и логично означава, че в играта власт-опозиция през целия мандат на Борисов е имало задкулисно съгласие за разиграване на театър пред наивниците.

Измамениият властелин на медиите подгря и разказваната вече от него история за Велислава Дърева- как го молела да помага за освобождаването на българските медици ( с което по-скоро й направи комплимент). Тя пък, възмутена от православни позиции, му отвърна мигом в интервю ( цитирано в сайтове по агенция ПИК), че е „идиот“, щом прави пропаганда по телевизора навръх Великден. Да я пита човек какъв е тогава нейният другар по ВС на БСП Сергей Станишев, който не млъкна цяла страстна седмица, обикаляйки по време на великденската ваканция села и паланки с политически речи, обилно разгласявани от медиите.

Заставайки в позата на жертва, която подгрява публиката за своето политическо заколение ( освен онова, хипотетичното покушение, което наскоро му било готвено), Борисов пророкува нови медийни удари срещу себе си и ГЕРБ в дните преди изборите. Интересно, това пророчество дали се дължи на (подвелата го напоследък) прословута интуиция или има по-прозаично и прозрачно обяснение, базирано на специални разузнавателни компромати?

Никой обаче не може да удари Борисов повече от самия Борисов, който толкова дълго се правеше на ударен за предупрежденията, че мазният медиен комфорт е пързалка, по която рано или късно ще го подхлъзнат. Ефектът ще е като при онова девойче от „Майстора и Маргарита“, разляло олиото на трамвайните релси. Защото мазненето на медиите пред началника на държавата винаги се превръща в сапунисване на въжето, което преди са му връзвали като горделива вратовръзка.

63 мнения за “Борисов проговори-предстои и да проходи”

 1. Готин коментар, особено асоциацията със сапунисаната вратовръзка. Едно време на току-що избраните депутати подаряваха “Приказка за стълбата”, сега традицията повелява – по една сапунисана връвчица.

 2. И Кеворк трябваше да кеворкира вчера събеседника си по желание, който се направи на СРС-не(на)виждал, а допреди година се кълнеше, че ще продължава да подслушва всичките си министри и др., които пък, от своя страна, нямали нищо против…

 3. Да дойдат психиатрите! Според Цв. Бориславова “съвестта” при Цв.Цв. ще надделее. Тя ли е най – осведомения психиатър? А при “политическото животно” Б.Б какво да надделее? Мамата си трака!

 4. А не Ви ли е странна позицията на другаря Кеворкян, г-н Инджев? Толкова подлизурска и откоровено слагаческа поза е срамна, но явно е удобна и на двамата клоуни.
  Надявам се така нареченият “народ” да не си надене сам клупа на въжето с преизбирането на това жалко самохвално човече, което не спира да скимти, че все някой друг му е виновен за неговото бездарие!

 5. ГЕРБ нямат политическо бъдеще. Те дори мандата си не можаха да завършат, но затова пък успяха да увеличат държавния дълг с 4 милиарда, успяха да стопят фискалния резерв, да закрият болници, успяха да отблъснат чуждите инвеститори и т.н. Още една година и ГЕРБ щяха да фалират държавата обричайки пенсионерите а и останалите хора на глад и мизерия.

 6. “Остава сега и да „проходи“, което ще се случи, когато слезе от лимузините с държавната охрана.”
  Дано скоро проходи, че иначе загиваме.

 7. Нищета на журналистиката, демонстрирана прекрасно от Кеворк. Както се казва – никога не е късно да станеш за резил. Нищета и на политиката, представена в целия си блясък от Бойко. Връх на наглостта, сътворена от двамата, които с това интервю навръх Великден се изгавриха с Господа, с българите християни, с всички хора в нещастната ни държава.Видяхме един забравил всякакво достойнство журналист да се гърчи унизително, желаейки да направи най-отвратителния плонж пред силния на деня. Видяхме и един полуграмотен мъж, обхванат от луд нарцисизъм да навлиза с взлом в дома ни, и да вгорчава светлия празник, на който бяхме петимни да се радваме, а не да се потопим в логореята на човек, който няма нищо общо с действителвостта. Изпихме докрай горчивата чаша, поднесена ни от хора, от които се срамуваме, че и те са българи.

 8. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!Лаенето и скимтенето на Борисов е характерно за неговия натюрел като човек и “политик”.Много ми се иска да повярвам,че Борисов изживява последните си месеци като политик и шеф на една ГРУПИРОВКА наречена ГЕРБ!Боя се,обаче,че и този път ще се изплъзне с помощта на ЕНП ,която продължава да го подкрепя и абсолютното безхаберие на голяма част на БГ гражданите,потенциални избиратели!

 9. Чудя се в този сайт повече подръжници на БСП, ДСБ или истински “десни” хора има? И за сега не мога да си отговоря еднозначно на този въпрос.

 10. Към Поля–щом се чудите–губят Ви се
  първите 7 години демокрация.Четете!

 11. Браво г-н Инджев, браво и на всички коментатори с изключение на г-жа/г-жица Пенчева. На нея само и се чудя…Но най-дълбоко ме разтърси написаното от Габи – споделям това тежко и дълбоко огорчение и срам! Нямам думи!

 12. @Поля Пенчева

  Много сложни въпроси си задаваш, моето момиче. Чудя се как не ти се е пръснала още главата.

 13. Христос воскресе!
  Г-н Инджев желая Ви много здраве и сили! Възможно ли Ви е да ми посочите телефон,на който да Ви се обадя,за да споделя с Вас един проект за Освободителя на България Макгахан /1844-1878/

 14. В денят, когато трябва да говорим Истината или да замълчим, един менте журналист (КК – живковия придворен топ журналист) обслужи един менте политик (ББ – живковия придворен топ пазвантин).
  Проблема на КК е, че въпреки неговата относително висока интелигентност, нивото на клиентите му е под санитарния минимум. Естествено, ако КК имаше още една идея професионализъм в повече щеше да откаже да участва в подобен водевил, до колкото той еднозначно показа, че водещото за него са парите.
  Това, което може би ни убягва е, че друг менте политик (СС – синът на живковия ляв солота.ак) по време на менте предаването е позеленял от яд, че не е успял да се пласира вместо ББ. Но някак си не отива на СС, с едната ръка да се кръсти а с другата да поднася цветя на сатрапите на българската демокрация от 1944-та.

  Истината ще ни направи свободни – най вече от медиите.
  Когато си отиде КК ще може да погледнем към глава “Изход”.

 15. Агент Димитър бе активиран в подходящия момент-да помага на неговите колеги от милицията.Иначе той винаги е бил с властта,винаги за запазване управлението на олигархията,т.е. запазване на статуквото.Герберастите,дори и номинално да “спечелят” изборите,нямат бъдеще.Ще се разпаднат от само себе си.Ще се повтори ситуацията от лятото на 1990г.,когато комунистите(т.е. началниците на сегашните герберасти) нагласиха изборите,но през есента паднаха под напора на протестите.Макар,че сега народът е чалгаризиран,възможно е да му харесва да живее под милиционерския ботуш-щом има гроздова,шопска салата и чалга…Но…всеки народ си заслужава правителството(Хегел)

 16. до Поля Пенчева – и аз си задавам мнокократно този въпрос. Ако решиш да изкажеш някакво съмнение в “правата” линия, обаче, винаги ще се намери HELEN, за да те научи на демокрация. Тук аргументи много, много не играят, повечето го карат на крайни емоции, което, както се знае, е непродуктивно. Ако съберем плюнките по Бойко Борисов от този блог, сигурно ще прелеят язовирите. И какво от това? Какво познание ни носи това? Аз лично, се интересувам от аргументирани коментари и/или хипотези, за това, какво ще се случи, когато ГЕРБ спечелят изборите, което се очертава с голяма вероятност.

 17. Към Хелен – демокрацията, драга Хелен, предполага уважение към чуждото мнение, включително и когато то не съвпада с вашето. Най-малко тя е свързана с покровителско/снизходителния тон, с който си служите. А наистина имам големи основания да се чудя кои са повече в този сайт, не защото ми липсват “първите 7 години демокрация”, а точно защото съм убеден демократ. Та се чудя, защо сред коментарите (не само днес) 99% са крайно ругателски, в стилистиката на Станишев? По-рядко, но не съвсем, се предлага като панацея за излекуване от случващото се, връщането към доктрината Ив. Костов. Безкритично, аксиоматично, без значение, че този човек е главния виновник за разбиването на “дясното” в РБ, със сериозен принос в тази насока дори от преди месец. Та, къде са и колко са тук истинските дясномислещи, подчертавам дясноМИСЛЕЩИ? Ето това ми е въпроса и няма смисъл да ми се отговаря със заклинания и поучения като вашето.

 18. Ей, тъкмо си мислех, че ще има една статия,в чиито коментари няма да се разблеят герберастки мекерета, обаче уви! Този път двенки само. Толкова ли спряха да плащат милиционерите, та си зарязахте “службата”? Герберасти да ми говорят за демокрация и познание – каква гавра доживяхме! Поддръжниците на крадците и наглеците се размечтали за демократични ценности!

 19. Уважаема KILLAH GIRL,една от магиите на писаното слово е:че всеки го разбира субективно,тоест един и същи текст носи различни послания,за различни хора в зависимост от много фактори.

  Лично аз не съм привърженик на мантри и заклинания,за ляво и дясно,но считам 4е имам достатъ4но житейски,академи4ен и професионален опит,за да мога да разли4а: добро от зло;дясно управление от милиционерска диктатура;социалдемокрация от комунисти4еска диктатура;интелект от псевдоинтелект,4етящ зау4ени фрази от ауто кю и т.н.

  Моля Ви,не ме разсмивайте с прогнози за изборните резултати,спомняте ли си,кави бяха прогнозите преди 4 години(категори4на победа за БСП).Поддавате се на манипулации,разбирате писан текст,меко казано странно и имате претенции за нещо,аз ли4но,за сега не мога да съм категори4ен,какво то4но,но бих се радвал да разбера,примерно,за какви мантри говорите.Вашата изборна прогноза,звучи като заклинание,а пове4ето текстове в този блог,наистина заслужават внимание.
  Колкото до сценария след изборите,никой ве4е не знае какво ще се слу4и,страната е извън контрола на така наре4ените “кукловоди” – една от при4ините вожд-мутро-милюцинеров да вдига кръвно, а аз да се усмихвам по-4есто 🙂

  Не мислите ли,4е много от хората в страната имат много основателни при4ини да са недоволни и разо4аровани.

  Честит празник,живи и здрави.

 20. Г-жо/Г-це, Пенчева,вече не помня ,от колко време посещавам този блог, и никога не е било от особена важност, на кого симпатизират домакина и изключително интелигентната му аудитория.Защо ли? 🙂

 21. Уважаема HELEN, още ли не сте забелязала, че тези, които са Ви учили на марксизъм-ленинизъм, те Ви учат и на православие, изтъквайки себе си като дясноМИСЛЕЩИ.

 22. Недоумявам защо никой от българската политическа класа не атакува бившия премиер на страната, който се бори и за втори мандат, за единственото безспорно доказано (включително и в Европейския съд по човешките права) престъпление извършено от него. В качеството на Главен секретар на МВР той нареди с минохвъргачен огън да бъде разрушена къщата на Чакъра, защото в нея се бе барикадирал Чакъра, който преди това бе отказал да го арестуват. При бомбардировката Чакъра бе убит, а неговите роднини осъдиха Българската държава заради противозаконното му убийство. Българските политици мълчат, защото по времето на комунизма Чакъра бе политически затворник! По същата причина и Главният секретар на МВР нареди незаконната бомбардировка!

 23. @Поля Пенчева
  Понеже декларативно заявявате, че сте убеден демократтолерантна към чуждото мнение, то моето мнение е следното: ДясноПРЕДСТАВЯЩА се и лявоДЕЙСТВАЩА е милиционерската мафиотско-олигархична структура, маскирана като политическа партия ГЕРБ. А твърдението Ви, че Ив, Костов е разбил дясното, не виждайки истинските разбивачи ми подсказва, че сте ерзац демократ – бойколизец. Нещо повече, Вие нямате никакво смущение, никаква критичност към вчерашната едночасова постановка на НОВА ТВ именувана “Бойко проговаря”.

 24. Към Поля Пенчева -Пенчева,ще ни преброявате ли,ще ни поучавате ли, или искахте да “философствате”на тема “Пак Костов ми е виновен”?Ами да бяхте започнали направо с това,а не да се правите на умряла лисица.Въпросът Ви е глупав и не виждам смисъл да занимавате аудиторията тук с вашите “безкритични,аксиоматични”мисловни напъни.Темата е друга.
  Към г-н Инджев-Отново точен и обективен коментар на случващото се!Заради свободата на мисълта и словото в този блог -благодаря!

 25. До Поля Пенчева – а ти защо се правиш на полковничка? И защо смяташ, че сме длъжни да ти отговаряме на тъпите ти въпроси? Все пак ще ти отговоря – Бегай у лево!

 26. Добре аргументиран отговор от Поля Пенчева. Абсолютно съм съгласен с нея и за различните мнения и мирогледи на хората и реакцията срещу тях. А после се надяваме политиците да излязат и да дебатират искренно по въпросите отнасядящи се за страната.
  ……айде плюйте сега и по мен защото не съм на вашето мнение 🙂

 27. Две агънца-багънца, преживевели Гергьовден, си хортуват, непрочели публикацията ли, неразбрали ли, искат да се учат на аргументация, а може би и на дедукция, силогизми.
  За разяснение на ваклите: става въпрос за онова грозничко явление,пожелало да хързулне и да окълца думите на посланика на Германия, за онова нещо, дето през глупавата кутия преиначи думите на холандците за Шенген, дето си върти опашката приветливо на всяка власт, докато е на власт. Горко на подхвърлилите му пържолки.

 28. @Поля Пенчева,
  @ KILLAH GIRL
  Бихте ли споделили Вашето мнение по следните въпроси :
  1)Смятате ли че в книгата на Иво Инджев “Премиерът на Ръ Бъ” обективно е описан Бойко Борисов?;
  2)Бихте ли обяснили с аргументи в какво се изразява Антикомунизмът на ББ, Цв.Цв. и на ГЕРБ като цяло?
  3) Според ББ ГЕРБ е дясна партия, според социолозите, ГЕРБ са с най-големи шансове да спечелят изборите, според Вас ( Поля Пенчева) то вече дясно няма – Иван Костов го е разпертошинил – на кого да вярвам и , знаете ли какво е “сечението” на цитираните 3 твърдения!?
  4) Според ББ ГЕРБ се бори с корупцията. Вие наясно ли сте как се бори и доколко я е “сборил” КОРУПЦИЯТА?
  5) смятам, че “постващите” в този сайт в мнозинството си са хора, които не вярват на заклинания, а на факти, които обичат да анализират, а да не ръкопляскат, които са чели книги и вестници, различни от “ВИНЕТУ” и в. “Футбол”, чийто идоли са други доктори – различни от пламенния привърженик на ГЕРБ д-р хонорис кауза Христо Стоичков;

 29. @Поля Пенчева, напоследък коментарите наистина са доста остри. Но причината е не само в предстоящите избори а и в това че напоследък зачестиха провокативните коментари (и това е не само в този блог). Истина е също че г-н Инджев не от вчера е критик на г-н Борисов и сие, но пък яростни негови поддръжници се появиха от скоро в блога му. Какво очаквате да си помислят редовните читатели тук? Че ГЕРБ са постигнали адски много и заслужават подкрепа или че просто коментаторите са платени ПР агенти? Аз съм по склонен да приема второто.
  Но вие критикувайки един коментар по същия начин вменявате и вина на лидера на ДСБ. Иван Костов има грешки в кариерата си но не може да го вините за разпада на СДС защото точно той има най-малка вина за това (но пък обра всички негативи на управлението на ОДС). А дясно-мислието малко или повече е разбиране че има социално неравенство между хората. И като такова не виждам да има лява партия в България. По важното е кой е способен да приложи тези принципи в икономиката ни. А за момента този способност се вижда само в ДСБ.

 30. Поля Пенчева & KILLAH GIRL

  Никой не ви пречи да излагате аргументите си за гласуване за ГЕРБ или за СДС. Но аз до този момент аргумент не прочетох от вас. Вие демонстрирате тук само лична обида от това, че мнозинството от пишещите в този блог харесват не вашата, а други партии. Но в демократичните общества е така – има партии за всякакви вкусове. Ако за 23,5 години не сте свикнали с това, ви се губят не само първите 7, а първите 23,5 години демокрация.

 31. @Поля Пенчева,
  мисля, че не е етично да задавате такива въпроси в този сайт. Би било коректно да коментирате публикацията. А за да си задоволите егото създайте си свой сайт и в него задавайте колкото си искате провокационни въпроси, дано се намери някой да влезе там и да Ви отговори.

 32. Костов е главният виновник / не аксиоматично, а фактологично/ за реформите ,променили геополитическата ориентация и международен образ на България и довели до преждевременното ни , макар и компромисно, приемане, заедно с Румъния, в ЕС. Наред с икономическия тласък и стабилност , които осигуряваха растеж години след мандата на ОДС, въпреки стопираните и дори върнатите назад реформи.

  Не съм сигурен, че осъзнаваш шизофренната си поза на оплаквач на дясното едновременно с поставяне му в кавички. Та във връзка с претенциите за уважаване на мнението трептя от вълнение в очакване да науча къде намериха политическото си представителство „дясноМИСЛЕЩИТЕ”.

 33. @Поля Пенчева
  “Дясното”, доколкото то съществува, не може да бъде “разбито” от никого, госпожо Пенчева, дори от злия гений на Костов, а “дясномислещите” са първо самостоятелно мислещи и след това “автентични”, “истински” или каквито вие пожелаете.
  Да си търсите тук съмишленици е ваше право. И епитетите с които украсявате несъгласните с вас са въпрос на лична вежливост и такт. Съществен пропуск в изказаното от вас, мнение обаче е, че след като посочвате “врага”, вие оставяте изразителите на “правата”, “дясна” вяра безименни. За “неправоверните” десни те може наистина да са без значение – като кмета на не знам какво Каба-не знам кой си – но за защитата на вашата теза конкретните имена са повече от необходими.
  Ако вие не ги назовете, ние, “неправоверните” десни, можем с основание да предположим, че единственият ваш съмишленик ви гледа – очарован – от огледалото.

 34. Нямам възможност да гледам българска телевизия (нямам и желание), но от всичко което изчетох в интернет става все по ясно, че активното мероприятие на “къртиците” на Сергей СтаниШЕФ в ДАНС и разузнаването има за цел на отстрани Цв. Цветанов. Причината е много тясното му сближаване и сътрудничество с американските разузнавателни служби. С Борисов ще се справят, защото е на подчинение на резидента на руското разузнаване Златев. А, какво ще стане след изборите само резидентите знаят.

 35. Имам един въпрос, който не е по темата, но вие сте специалист(според мен) по темата Близък изток.
  Най – любезно Ви моля да ми отговорите, поне като коментар в отговор на моя.
  Въпросът е свързан със Сирия. Кое е меродавното мнение? Това от експертния доклад на ООН, в което се посочва, че бунтовниците са ползвали зарин или това на САЩ, които твърдят, че диктаторът е ползвал зарин?

 36. Ta какво стана с “новата власт”,която Гернала отрече да същесува? Иво ти май застна на моя страна. Поне вътрешнозначеш,че е така. Но книгата ти е силна,както и предишните,благодаря за подписа. Както знаеш,имам всичките ти книги,само една не е с автограсф.
  а следващата книга дано бъде срешу комунистическите бандити.Борбата срещу комунизма все още не е завършила,тя като че ли нее започвала.

 37. KGB ( нерегистриран )
  07.05.2013 09:59.

  “Колкото и на някои хора да не им се иска ще трябва да направят своя избор – БСП+СДС+? или някой, който е в състояние да се бори срещу тях.
  В първия случай нещата са ясни:
  1. Спират ни всички еврофондове. Справка – Румъния. Пък и на Станишко веднаж са му спирали парите. И никого няма да излъце като тури “седенкяджията” Орешко за премиер.
  2. Монополите ще разцъфтят. И в енергетиката и не само. Как иначе – те всички са свързани с БСП и компания. Цените на тока няма да се намалят. Цените на бензина – също.
  3. Престъпността ще разцъфти – и тя е свързана с БСП. Нормално, престъпната партия БСП подкрепя престъпите елементи.
  4. Ако се обърнем към историята лесно ще видим ка завършват управленията ан БСП – ии с катастрофа (гладната зима на Луканов, хиперинфлацията на Виденов) , или с безвремие (правителството на Беров) или с наказателни акции от ЕС(Станишко).
  Силно се надявам тозипът българинът да е по-умен и да не направим нещата пак по най-трудния начин. Както ги направихме и за НАТО и за ЕС. И сега сме на опашката. Даже зад бившите съветски републики Естония, Латвия, Литва. Но там паметниците на съветската армия-поробителка не са на особена почит.”

 38. Избирател ( нерегистриран )
  07.05.2013 09:57.

  “Много искам да ни управляват почтени и образовани хора, без да ме интересува от коя партия са. Обезкуражава ме фактът, че един от предизборните клипове много ми напомня миналото – преди беше “социализЪма и комунизЪма”, сега е “правимЕ… можемЕ да ви обещаемЕ”. Но народът /както и някои социолози/,се увлича по имитациите на холивудски супергерои, което не вещае нищо добро за бъдещето на страната ни ни. Уви!”

 39. az ( нерегистриран )
  07.05.2013 09:57.

  “Ако наистина е толкова ТЪП да иска да е премиер, ще бъде такъв точно 48 часа.
  Птичето един път каца.”

 40. СТЕФАНО ( нерегистриран )
  07.05.2013 09:42.

  “ДОКАТО КОМУНЕТАТА СИ ПРЕДАВАТ ВЛАСТА ОТ ЕДИН НА ДРУГ БГ НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА
  ДА СЕ ОПРАВИИИИ.ТЕЗИ СТАРИ
  ПРЪЧОВЕ ОТ Б К П ТРЯБВА ДА СЕ
  МАХНАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА Б-Я
  ЗАЕДНО С ТЕХНИТЕ:СИНОВЕ-ВНУЦИ
  И ДЪЩЕРИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.”

 41. @СОТИРОВ
  С това “Бегай у лево!” много смъкнахте летвата.

 42. Към всички, които са адресирали коментари към мен, Поля:

  Радвам се, че възбудих толкова силна, макар и общо-взето отрицателна реакция. Смея се на тези, които не само ми лепнаха етикет “Бойковистка”, но са и “сигурни”, че той дори ми плаща. Точно такива хора ме карат да се съмнявам в качествения състав на някои от пишещите в този сайт. Това, че съм против всекидневното плюене само на Борисов и Сие, а останалите играчи на политическия небосклон се неглижират изцяло, продължава да ми се струва съмнително и неплодоносно, въпреки острата реакция срещу това ми твърдение в доста от коментарите. Много по-разбираема ми е реакцията на привържениците на Костов, защото, включително и предишните избори, винаги съм гласувала за него. Само че с постоянно нарастваща вътрешна съпротива. Да, несъмнено е знаещ и можещ политик, вероятно най-знаещия и можещия за целия преход. Но за жалост този човек е безкрайно самовлюбен, много корумпиран и водещия му стремеж е НА ВСЯКА ЦЕНА да свири “първа цигулка” в дясното политическо пространство, независимо от последствията. Знаейки с какви негативи е натоварен в исторически план, един държавнически мислещ политик би отстъпил крачка назад, за да помогне на “дясното” да намери своите нови лидери и евентуално единение. Нищо не му пречеше да остане лидерът “в сянка”. Но не, Костов счита че трябва пожизнено да е начело и за целта е готов да гласува в синхрон дори с комунистите в Парламента, но той и само той да е номер едно. И така стигнахме до най-необичания въпрос в този форум – щом като нито Бойко нито Иван са фигури, които биха били достойна кандидатура на МИСЛЕЩИЯ десен избирател, кой тогава Е или може скоро да стане? За костовистите вече казах – разбирам ги, но каузата им (за жалост) е вече несъстоятелна. А 99% от останалите не коментират изобщо този НАЙ-ВАЖЕН по моему въпрос. ЗАЩО? Може би защото е по-лесно само да плюеш, без да се опиташ да си отговориш НАКЪДЕ И С КОГО? Още повече, че същия въпрос ще бъде актуален и след изборите, защото те няма да му отговорят.

 43. Към Поля Пенчева:

  Ако не спрете да определяте правото ми да изразявам критичната си позиция ( с приоритети, които сам определям без да се нагаждам към Вашите претенции) като “плюене”, ще трябва да Ви откажа да “плюете” тук, защото това не е плювалник за хора, които говорят от името на автора с квалификации за него, които той не е длъжен да търпи (безкрайно).А това, че си плюете в устата с пропагандата на ГЕРБ, която се чуди на собствената си изолация след като сама си я проси 4 години ( Борисов дори призна това като “грешка”- били “горделиви”!), е проблем, който не желая да спонсорирам тук под формата на платформа, компенсираща западащото медийно влияние на доскоро всемогъщия в това отношение Борисов.

 44. Към Иванов – за чия летва става дума, господин Иванов? Ако е за моята летва, моля Ви, не се безпокойте!

 45. Иво Инджев си е класа. Много добре е анализирал интервюто, в т.н. рубрика на “култовата Всяка неделя” “Горещия стол”. Столът въобще не беше горещ, а напротив, много удобен,а водещият на предаването учудващо сговорчив, мек и добронамерен. Б.Б, както винаги, беше напорист и арогантен, правеше пропаганда и плюеше всички. И като в соц. време, когато в докладите на ППО-тата трябваше да има задължително и малко самокритика, си позволи да си признае тази малка грешчшца, че са били “горделиви”. Чудя се само защо това глупаво изявление на Б.Б. на връх Великден е коментирано много слабо в медиите,очаквах повече гневни реакции.

 46. Поля Пенчева, Вие успяхте да си изпросите негативните коментари, за да си дойдете на приказката за Иван Костов. Като държите да си говорим за него – добре.

  Допреди една година той беше съпредседател на Синята коалиция, която според всички социологически агенции увеличаваше постоянно подкрепата си, която през март 2012 г. беше почти 10%. От тази успешна дясна коалиция седесето на карловския кмет избяга и до днес не съм чул/а някакво смислено обяснение защо избягаха от Иван Костов, щом като явно е бил полезен за успеха на коалицията. Днес, в предизборната ситуация, представителите на СДС са се поставили в шизофреничното положение едновременно да отричат Костов и да се фукат с управленските му успехи. Недостойно и нагло е.

  С всичко това искам да Ви намекна, че независимо дали на Вас Ви харесва, или не, Иван Костов е най-успешният десен политик в България и неслучайно си остава лицето на дясното у нас. И кога ще трябва “да отстъпи крачка назад”, ще определят членовете на партията му, а не Вие или аз.

  Що се отнася до възмущението Ви от това, че в този блог “останалите политически играчи се неглижират”, то то показва, че приемате предизборната борба като меле, което трябва задоволява потребността Ви дa гледате сеир. Не това е смисълът на предизборната борба в цивилизованите държави, особено когато трябва да търсят изxод от икономическа, социaлна и политическа криза. Предизборната борба трябва да е размяна на мнения между политици за пътищата за излизане от кризата. Вместо това БСП превърна предизборната борба в меле, което да разколебае избирателите на ГЕРБ да гласуват за Борисов и компания.

  Ако обaчe очаквате, че при това положение дясноМИСЛЕЩИТЕ трябва непременно да вземат страна в този “конфликт”, подкрепяйки страната, която приемат за по-малко зло, се лъжете. Лично за мен БСП и ГЕРБ са двете лица на една и съща злина и нямам никакво намерение да взимам страна в техните циркаджийски конфликти. А това, че според Вас такова отношение към “конфликта” едва ли не подкрепя БСП, изобщо не ме интересува. Аз си знам коя партия подкрепям и защо я подкрепям и единственото, което ме интересува, е нейният успех. Успехът на Сулъо (Станишев) и Пулъо (Борисов) не ме интересува никак.

 47. към П.Пенчева:
  Със същия покровителско/снизходителен тон, за който упреквате въпросната Хелън,Вие се справяте твърде добре (и какво от това – спорът не може да бъде воден само с елегантни намеци – затова се нарича така – там прехвърчат искри,палят се и огньове. Вашите въпроси са дразнещи за повечето от коментаторите, Вие също се дразните от тях(нас). Води се полемика – защо се обиждате? Ако не Ви харесва, не се включвайте.
  Аз подкрепям ДСБ и не го крия; най-близки са до моите възгледи и най-малко грешки допускат в политиките си според мен, а за разбиване на дясното от Костов не съм на Вашето мнение. Ето – сега Вие трябва да допуснете различно от Вашето виждане по въпроса. Не съм сложила розови очила, не виждам кандидатите на ДСБ целите в бяло, но те са интелигентни,образовани,ерудирани и притежават почтеност, рядко срещана в политическите среди. Самият Костов не еднократно е демонстрирал ясна мисъл, аналитичен ум и държавническо поведение. Извади страната ни през мандата на СДС от пълна икономическа и политическа катастрофа и комунистите, за да не допуснат същото управление втори мандат, доведоха Кобурга от Мадрид.Костов тогава направи една груба грешка – затвори се в себе си, замълча за година или повече (вече не помня).И се завъртя една въртележка – от царя, през тройната коалиция, та до Бойко Борисов – все отбор юнаци, кой от кой по-по-най. Костов се опита да изчисти СДС от корумпирани и подривни елементи (защото от създаването на съюза та до днес там има много интересчии както и внедрени “активисти” на БКП/БСП и службите), но не успя и тогава излезе от СДС и основа ДСБ. За съжаление “марката СДС” още привлича 1-2% сантиментални десни хора, ГЕРБ прилъга доста голяма част вече бивши седесари и ДСБ остана малка, почти бутикова партия. Аз съм сигурна, че малко хора четат предизборни програми;повечето слушат ТВ реклами и се ловят на разни популистки въдици, така че голям процент от избирателите у нас са си едни “Самуилови войни”. От друга страна Костовата дружина и самият той не умеят да говорят простонародно и безспорно губят двубоя с Б.Б., който е факир на простоговоренето. И така след изборите – пак на чело с ГГЕРБ, но според мен за много кратък период, защото те ще се оплетат този път яко…
  Впрочем като казвате, че сте убеден демократ и автентичен дясномислещ човек към коя партия гравитирате?

 48. А в момента Борисов дава показания в прокуратурата във връзка със записите от подслушванията на тримата в Банкя. Няма да имаме това щастие да видим запис от този разпит, защото наистина това ще бъде невиждано шоу.

 49. Пенчева, никога не си гласувала за ДСБ и да, платена си!

 50. Как така се оказа, че най-големите поддръжници на ББ до сега са гласували само и единствено за Иван Костов?
  За мен отговора е ясен.
  Тези хора активно спазват следните правила на говорене
  1 “говори мъгляво но правдоподобно и приспивно за ленивите мозъци”. Така те винаги ще са зад теб, дори и като гледат гладни през рамото ти докато плюскаш от храната на децата им.
  2 винаги твърдят – всички са маскари – “също като нас”. Разликата е, че ние истинските маскари може да ви дадем и вие да крадете.
  3 Не понасяй учения и интелигентния, защото – другите колкото и да са по-интелигентни от нас няма как да са по-разбиращи, защото ние сме прости като Вас (избирателите, които облъчваме с пропаганда) и знаем, че можем да се разберем.
  4 В тоалетната винаги трябва да има чиста хартия – частица истина се украсява и преиначава с цел омаскаряването на този, който не вие в глутницата – пример: Костов е не просто корумпиран, защото дъщеря му се била омъжила за банкер – ами той е най-корумпирания и притежава 1/2 от предприятия в държавата, макар болшинството от тези предприятия да се управляват и са собственост на ДС сътрудници и бивша партийна номенклатура.
  5 Размахвай плашилото – “Костов е виновен” (за всичко, най-вече за духовната ни нищета и собствения ни мързел). За елементарния човек винаги е най-добре друг да е виновен и да му носи кръста.
  6 Омаловажаване на авторитета – Пример: КК към БГ комисарката в ЕС – “Вие сте написали учебник а Костов има само една статия в работническо дело”. Но не допълва, че учебника е по микроикономика (със сложност за първокурсници и разбираем за средноинтелигентни) а Костов е експерт но Макроикономика и разработва математически модели по тема, която уважаемата комисарка никога не би могла да напише. Срам и позор за КГ, че не отговори адекватно на КК!
  7 Лъжица катран в кацата с мед е най-сигурния начин да откраднеш труда на грижовния стопанин, все пак червените мухи са всеядни и непретенциозни, те са съгласни да кацнат и на л…о стига да е на аванта – пример Поля Пенчева.

  Напоследък си мисля, май сбърках, като нарекох Костов – европейски политик.
  Вече започвам да се питам:
  Европа готова ли е за политик като Иван Костов?

 51. БСП, ДПС, ДСБ, “Атака” и “Движение България на гражданите” подписаха споразумение за паралелно преброяване на гласовете от предстоящите парламентарни избори. То ще бъде извършено от SORA – австрийски институт за изследвания и консултации, за 142 000 евро, а резултатите се очакват сутринта след вота – на 13 май.

  Някой “автентичен” ще бъде ли така любезен да ми обясни за какво иде реч, защото по-горе се развихри такава категоричност?

 52. Госпожа/госпоица Поля Пенчева написа :
  “Радвам се, че възбудих толкова силна, макар и общо-взето отрицателна реакция. Смея се на тези, които не само ми лепнаха етикет “Бойковистка”, но са и “сигурни”, че той дори ми плаща. Точно такива хора ме карат да се съмнявам в качествения състав на някои от пишещите в този сайт”…..
  ___________________
  Едва ли е сериозно да се четат коментари като на въпросното “лице”(изразът е на лицето Цв.Цв.)което изпитва радостни възбуди когато(общо взето) усеща негативизъм към персоната си изразяван най често от мъжете във вид на сексуални послания по повод коментарите си. Има много комплексарска перверзия в цялата нейна позиция, щом още на вторият си пасаж персонифицира моето и на останалите които четат логореята й отношение по адрес на Костоff !
  Госпоица Пенчева повтаря думите на вожда си, че “Костов непрекъснато говори срещу мен, и нищо не казва за Станишев”. Очевидно въпросната госпоица няма мисловен ресурс да формулира потока на собствените си мисли, щом като цитира Божественият БиБи.
  Привържениците на Костоff не се интересуват от становища/мнения като тези на въпросната госпоица,въпреки декларациите, че до сега винаги била гласувала за ДСБ/Костов(това силно ми прилича на политиците “явяващи се като безпартийни функционери” но подкрепяни от БСП като кандидат кметове или нещо такова !!!) Ипонеже коментара на въпросната госпоица е твърде обемист за детайлен анализ, ще мина направо на на края му:
  …..”И така стигнахме до най-необичания въпрос в този форум – щом като нито Бойко нито Иван са фигури, които биха били достойна кандидатура на МИСЛЕЩИЯ десен избирател, кой тогава Е или може скоро да стане? За костовистите вече казах”(блаблаблаблаблаблабла)…..

  Уважаема госпоице, изпитвам силно притеснение за Вашите възможности да правите съпоставки между политически лица като Иван и Борко(както ги наричате с малките им имена)……ако Вие наистина не правите разлика между начините на мислене, интерпретацията на тези мисли в устна реч при Костов и Борисов, ….ако наистина допускате, че в лексиката на Костов може да присъстват изрази от сорта на “еба си ташака, щом като”….. “аз също ще казвам че съм пидал за да ме смятат за интелигентен”, “онзи прокурор, мое ли да го е.е своя помощник”,или възгласа на Кокиновото сведение, че неговият заместник е гей, борко казва че е откровен педераст….
  Ако въпросната госпоица слага на везните тези двама политически лидери, то вината нито е на мен и останалите костовисти, нито на автора на статията И.Инджев….защото, просто не е възможно да се съизмерват разнородни величини като например една миля с 75 градуса по Фаренхайд или индекса на стоковата борса в Токио,….и тука отново нещата опират да мисловните възможности на госпоица Пенчева !

 53. Добре де, кажете ми, когато Иван трябваше да си каже, а ние да го разберем, защо мълча като… и какво трябваше да каже?!

 54. Г-н Инджев,

  Аз наистина не разбирам и се надявам да обясните, как така се получава, че при управлението на Герб БТВ е била тяхна телевизия, а пък Слави Трифонов не спря да лее купища ла**а, срещу Бойко Борисов?

 55. Г-н Инджев, поздравления за блестящото ти представяне в предаването на Нова ТВ тази сутрин! А на “глупавите” въпроси на таварищ ЧЕЛЦОВ, едва ли е необходимо да обръщаш внимание, а още по-малко и да даваш отговор.

 56. Искам да кажа скромното си мнение преди изборите.Кампанията на БСП се води от хора,които не познават българската народопсихология.Те направиха фатална грешка с компроматната война-колкото повече плюят Борисов и Цветанов,увеличават броя на хората,които ще ги подкрепят!Българинът обича да съчувства на онеправдания,на падналия,той не обича да величае победителя!Определено мисля,че с тази тактика БСП ще загуби със чувствителна разлика.Едно куче като не знае да лае вкарва вълка в кошарата!

 57. @Мария

  България е в капана на комунистите поради глупостта на българите да се увличат по фалшиви кумири. Може и да сте права, че ГЕРБ ще победи на изборите (макар че и медии, и социолози вече обърнаха палачинката). Но дори ГЕРБ да състави сега самостоятелно правителство, БСП няма да го остави да управлява дълго, а пак ще спретне някакви протестни акции и ще го свали, както направи през февруари. Комунистите са си навили на пръста да се връщат вече на власт и за нищо на света няма да допуснат да стоят още четири години в опозиция.

  С това искам да Ви обясня, че докато ГЕРБ и БСП са двете най-масови партии, гласуването за тях ще води до един и същ резултат. Разбиването на това статукво е възможно само когато за първото място на избори започне да се състезава друга партия, необременена от зависимостите на БСП и ГЕРБ от ДС/КГБ. Имам предвид партия като ДСБ, но за съжаление на този етап е изключено българският народ да даде предпочитание на компетентността и опита пред популизма. Което е един много трагичен резултат от 68-годишната практика на господстващата у нас комунистическо-милиционерска шайка да “предпазва” още от ранна възраст българите от политическо ограмотяване. Защото в държави с политически грамотно население “явления” като Бойко Борисов, Сергей Станишев или Гоце не биха били и един ден в политиката, камо ли в държавното управление…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.