Петидневка до мероприятието политвеликден

„Надявам се седмицата да завърши с политически Великден, който да постави ново начало“. Това  заяви в Кресна председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от в. „Преса“.

Име ми да кресна и на мен, но дали българската преса ще ме разбере? Едва ли, такива чудеса стават само в чуждата преса, но този път ще я затрудня заради непреводимостта на казуса.

Българският политически речник и без това гъмжи от съветизми, някои от които просто нямат роден еквивалент. Как да преведем например „мероприятие“, „петилетка“, „компромат“ или „политкомисар“?

Ето че др. Станишев, верен на колониалната традиция, е на път да обогати политговоренето със самороден съветизъм, задуман сякаш в съветска пропагандна лаборатория: „политически Великден“ или за краткост- политвеликден.

Задумайте се и вие: колко фи(т)нес на мисълта има в предложението за продължението на страстите Христови чрез възкресяване на Възкресението при това в условията на саможертвата Станишева, който е готов да ни спасява чрез костеливия ( да не се бърка с „Костовия“- това беше отдавна) Орешарски, т.е. без да бъде разпнат на премиерския кръст, избирайки да поеме на Запад на кръстопътя между Брюксел и София в името на проядрената, проориенталската ориентация на Болгария! Устременият към политвеликден провидя още през януари, че трябва да се поучим от Турция, която ще строи ядрена централа на Черно море, макар и надеждата му този велик ден за българската екология да бъде сбъдната от руски строители на нова Турция се оказа напразна, понеже се оказа, че японци, заплашени от безработица в родината си, ще ни ощастливяват по съседски с мирен турски атом.

Надеждата за политвеликден не умира и на международна почва. Вестник „Дума“ ни осведомява например, че руските инвеститори в български имоти са з(аст)инали в очакване на 12 май. Кой ли ще победи в битката между ГЕРБ, при чието управление ( по официални данни на Москва) България стана най-предпочитаното място за придобиване на недвижими имоти от страна за забогатели ( познайте как) руски чиновници или пък на софрата на комисионните ще тържествува отново БСП, която се заканва да приложи фракинг на замразения руски проект АЕЦ „Белене“?

Ако можехме да погледнем истината през очилцата в очичките, както Борисов гледа Цветанов ( в търсене на истината, както сам се изрази), щяхме да видим един брояч да се върти бясно, но засега сме принудени да следим кротко краткия листопад на календара. Остава само петидневка до развръзката на дилемата в избора между онези, които услужиха на „Газпром“ България да не знае дори дали има шистов коз в преговорите за своята независимост и другарите, готови да играят „всичко коз“ в белота с Белене.

Щеше да им отива да си направят предизборна коалиция на желаещите (едно и също , но само за себе си). Само че толкова много го желаят, че нищо не може да ги спре да се правят на врагове още цяла петидневка.

62 мнения за “Петидневка до мероприятието политвеликден”

 1. Здравейте,
  Аз не споделям позицията ви относно АЕЦ Белене, но и аз съм твърде разочарован от това, че не проверихме, каква е “газовата” ни свобода.

 2. Бля бля…газпром,блядове и Беляне са ти в устата..пардон в клавиатурата…ми да идва Тексако,Шел.мел…кой ги спира бре,да направят 3 рафинерии в Бургас,Варна и на майн,,а си,кой им пречи…..стига с тая мантра,комунета,задунайци и какви ли не….на крива ракета космоса и пречи,с анализи като вашите сме на тоя хал,за всичко е виновен комунизма,не не е…докато доказани престъпници са дясна алтернатива така ще е,пиши ако можеш за това как е,:))))дай рецепта и да се оправим,а ако стане да цивне БъГъ ще бутнат и паметника на МОЧА…с такива демократи такава демокрацич;)

 3. Компромeтирам -fr. compromettre.Не държа да го публикувате,но не случайно Френския се счита,за езика на дипломацията,която за съжаление е на път,тотално да се изпари от Българската политическа сцена,заместена от бездарни мутрьошки и ефтини ментета.Според мен, тази незначителна неточност с нищо не променя смисъла на текста.

  Всичко най-добро!

 4. 442
  Рейтинг: 3216Неутрално4
  08:42
  07 май, 2013

  “Миналата предизборна кампания със един запис на Доган изкара ДПС-то от порциите и ги остави на диета. Сега със същия метод се хвърля прът в колелото на Бойко, окончателния резултат ще се реши, ако до изборите излезе списъка с офшорците, тогава за някой ще стане страшно.”

 5. Ами това “момче” какво “ново начало“ ни гласи? По-добре да си отива при г-н/другаря му Путин да му лъска сапогите!!!

 6. Визираш нещата като на шега ,а то е тъжно. Знаете ли че в разговори с млади хора до 23-25 годишни ,вкусили само демокрация смятат че комунизма е бъдещето ни ,а времето преди 1989 е време на богатство проспиритет.

 7. “Щеше да им отива да си направят предизборна коалиция на желаещите (едно и също , но само за себе си). Само че толкова много го желаят, че нищо не може да ги спре да се правят на врагове още цяла петидневка.”
  ПЕРФЕКТЕН АНАЛИЗ И МНОГО МНОГО ТЪЖНА ПЕРСПЕКТИВА.

 8. Винаги съм се питала що за лицемерие е от страна на комунистите да се правят на много вярващи…И сега „ново пет“-„Политически Великден“…

 9. Това не е мантра или заклинание,а логика: потенциала на БСП е 50% от 20% от имащите право на глас.Това беше доказано на референдум,който беше толкова важен за “социалистите”,колкото са и предстоящите избори.Като се има предвид,важността на референдума,партийната им всеотдайност и жертвоготовност,умение за мобилизиране на електората си,по-добър резултат от този ,социалистите не могат да постигнат,при честни избори.

  В тази връзка при обичайна за страната избирателна активност от около 60%,бих искал да Ви попитам,какво знаете за Австрийската компания,която ще преброява паралелно и никоя медия не назовава името и? Да не се окаже,регистриран офис ВТБ или ФСБ във Виена?

  Според мен БСП не могат да победят кантара на референдума с пове4е от 1%,и това даже е много.Борисов е затънал жестоко!

 10. Както винаги анализ, направен до съвършенство!

 11. Какво ниво на интелигентност трябва да притежава човек, за да придобие смелост и да прогледне отвъд клишетата в главата му?

 12. Президента Плевнелиев, който няма нищо общо с Борисов, и премиера Райков, който също няма нищо общо с Борисов, потвърдиха думите на Борисов и от името на българския народ го увериха, че той (народа) не се интересувал от компроматите и това нямало да повлияе на неговия “мъдър избор”. Избирателя хем нямало да се повлияе, хем щял да накаже тези, които изнесли компроматите, които не го интересували.
  Е, оляха се!

 13. Тя работата с ГЕРБ и БСП най-правилно се илюстрира с хубавата народна поговорка “Хвани единия, та удари другия!”

 14. Много добре го казахте господин Инджев.Снощи случайно ми попадна един документален филм за “прехода”
  Имало едно време на изток,който ми отвори очите за много меща

 15. 222 ( нерегистриран )
  07.05.2013 17:32.

  “Хмммм. Не знам как така са се притеснили за честността на изборите. В нашият блок, в който живеят турци в избирателните списъци са включени починалите ни комшии, но само тези с турските имена, а тези с българските си отсъстват както си му е реда. Щом БСП (ДПС) опряха до мъртъвци, значи съвсем са го закъсали. Те са бъдещите политически труповейн.”

 16. Дами и г-да щом и Станишев се намеси в Христовите дела – значи авторитета на Християнството у нас е под всяка критика! То “Бентлита” ли не бяха, то “Ролекс” – и ли не се вяха, а за капак ни “избраха” Патриарх – агент на ДС! А сега и на Станишката му се превижда “Комунистически Великден”! За какво “Вероучение” в училищата става въпрос тогава? Какво очакват тогава ДС-агентите в раса, че децата ни са толкова глупави ли? Добре, че има хора като отец Иван от Нови Хан, та да мъждука някаква надежда! Защо не се поучат от новия Папа Франциск?! Но има и разни “бъзиктари” като проф. Б.Димитров, които на сериозно твърдят, че на Варненския владика му трябвало “Бентли” за да стигне по-бързо до Бога! А иначе Станишката е отдавна е ясен, поне на почитателите на Вашия блог г-н Инджев! А този – “НА?” е изтърван май от голям “калабалък” горкия!

 17. Стига сте ревали, бе, нещастници!!! Вече ме е яд да ви слушам. В края на краищата има още 43 позиции в бюлетината, освен кратуната от Банкя и Дмитрич. И не всички са маскари! Престанете да вкарвате всички под един знаменател, защото се превръщате във вечно мрънкащи неудачници! Как искате при това държавата ви да е нормална? Я се напънете и си спомнете, ама с ръка на сърцето, през кои години след 89-та се живееше и дишаше по-леко? Отговорът на този въпрос ще ви посочи кого да подкрепите в неделя! Разбира се ако не сте малоумници.

 18. Българската нация днес има една единствена съдбоносна повеля. Да пресече пътя на Бойко Борисов към властта и да го извади завинаги от политическия живот в страната. Всичко друго е второстепенно. Не става въпрос за различни икономически концепции, данъчна политика или екология. Въпросът е дали ще продължим пътя си към свободна и демократична България или ще се върне комунизмът. Вчера стана дума за безпрецедентното убийство на политическия затворник от ерата на комунизма Чакъра в една акция ръководена от тогавашния Главен секретар на МВР Бойко Борисов. Днес се сещам, че когато Бойко Борисов напускаше поста Главен секретар на МВР остави след себе си сто и четиридесет неразкрити убийства, въпреки, че на повечето от тях се появяваше на мястото на убийството само след няколко минути. Изводът за броя на неразкритите убийства не е мой. Чух го от телевизията. Направи го тогавашният лидер на дясната опозиция у нас Иван Костов.

 19. Великолепен анализ на езика на комунистическите функционери!
  Аман от тях!
  Изтеглиха изборите с два месеца напред, докато не са им измрели още 10000-20000 червени гласоподаватели и гласоподавателки…

 20. “Справедливостта изисква”? И коя помпозна претенция говори от името на справедливостта?
  Справедливостта не става с магически заклинания, ако ще да са дълги колкото чаршаф. Тя се случва ей така, неканена, конфузна. Голям кудош. Както днес Бареков и гербаджията се наказаха един друг, извиквайки справедлив присмех.

 21. Днес за кратко гледах по тв 7 площадни предизборни дабати (организирани от Бареков) на политически представители в присъствие на граждани в София. Хората на площада бяха полудели! Една девойка крещеше: “Политици от последните 23 години,ще ви изметем всичките! Днес сме със плакати, утре – с автомати!” Тълпата ревеше, виеше и беснееше! Струва ми се, че ситуацията е твърде тревожна и е извън контрол… Взривоопасна е! Тези избори нищо няма да решат и ни предстоят тежки времена. Станишев фантазира безкритично и се прави на “умряла лисица” за престъпленията на собственото си управление. Вие как виждате ситуацията, г-н Инджев? Какви са прогнозите Ви?

 22. Прав си бай Пешо, тъй като малоумниците са повече ,и освен това българина помни за много
  кратко време хубавото което е било и вярва на ДС агентите журнелисти и когато отиде до урната
  не си напряга сивото си вещество преди да си пусне гласа така ще бъде още дълго време.Било
  хубаво при бай Тошо,Луканов,Беров,Виденов,Мадридския мошеник,Стани шеф,при бодигарда б.б.
  единствено най зле сме били при “лошия Костов.Вчера една госпожа и един господин обвиниха
  хората в блога,че хулят б.б. и т.н.как да се променят нешата-“да ама не” както казваше Петко
  Бочаров.ПО ЗДРАВ! 12.27!

 23. Аз ще гласувам против ГЕРБ.
  Но още се чудя как да гласувам,за да може Герб да са най-много на загуба.
  Внушава се ,че ще бъде за БСП.
  НЕ искам за тях.
  Костов постави най-добра програма, но аз зная ,че е доста хитър лъжец.
  Остават Зелените, които няма да минат 1 процент.
  Все пак бих пуснал за така наречените комуняги- БСП, те дори не са и такива вече, за да може от Герб да страдат.
  Дано си го простя това да гласувам за БСП.

  На 12 май без 15 .

  12 без 15.

 24. virtual_brain
  Рейтинг: 1912Неутрално25
  20:56
  07 май, 2013

  “Пародия на държава. Крайно време е публичното пространство в България да бъде заето от интелигентни и почтени хора, както е навсякъде.”

 25. Преди 4 години разни платени драскачи ни убеждаваха по форумите, как между двете злини (БСП и ГЕРБ) трябвало да изберем по-малката. Разбирай ББ. Днес ни убеждават, как трябва да направим компромис и да се борим с голямото зло, подкрепяйки по-малкото. Разбирай БСП. Има и резервен вариант – зелените, които се опитват да ни предлагат зелен хайвер.
  Може би трябва да посочим истинското ЗЛО – все още живата БКП, която роди и двете злини, за да продължава да диктува и днес живота ни в България под пряка команда на КПСС!
  А този, който ни говори за 12 без 15 защо да не помисли и върху 6 без 10.

 26. (към Таня Стоянова) Не е ясно от кои комунистически функционери недоволствате. Вероятно имате предвид тези от комунистическата милиционерска хунта ГЕРБ, защото точно тяхното правителство след като подаде оставка, изтегли изборите с два месеца напред, а и след сриването на Стената никои други български политици не са водили по-арогантна и лицемерна пропаганда, каквато водят те. В цивилизования свят кой политически лидер би си позволил да обвини пенсионерите, че са му изяли фискалния резерв?

 27. До NOTABENE
  Виждам, че си доста раздвоен и объркан, относно избора за кого да гласуваш. Днес България е в катастрофа, предизвикана от некадърното и престъпно управление на ГЕРБ, но не забравяй, че това е третата катастрофа за последните 23 г., а предните две бяха предизвикани именно от БСП. Не разбирам на какво основание определяш Костов като “хитър лъжец”, след като именно той беше в основата на спасението на страната, а днес Програмата на ДСБ е най-реалистична /сам го признаваш /. Не случайно г-н Костов се обръща към разума на хората. На избори се гласува “За” нещо, т.е. по убеденост, а не “Срещу” някого или пък по целесъобразност / да не ти се загуби гласа или да се избере по-малкото зло /. Това не е гласуване, а отбиване на номера и е типично поведение на хора, които не са наясно със себе си. Не искам да те обиждам, но в моите очи изглеждаш точно такъв.

 28. До NOTABENE
  Мислех да не коментирам повече до изборите, защото абсурдите се извисиха до такива нива, че само Юронюз могат да ги коментират в рубриката си “No comment”. Обаче нещата вземат такива размери, че започнах да си мисля, че сентенцията: “Една патак мислила, мислила, чи пукнала”, изречена от Доктор Хонорис Кауза Стоичков е всъщност велика мисъл! И как не! Ето вижте разсъжденията на една дясна интелектуалка разкъсвана от този същия ваш проблем до какви “висоти” (лкюбезно отпечатани във “Свободата”) е достигнала!
  “Така че може би всеки десен, на който му е мило бъдещето на България, трябва да си пожелае: „Дано спечели БСП и направи правителство, за да може да се провали, ГЕРБ да се разпадне и хората да потърсят друга алтернатива на комунистите!“ Не съм очаквала, че мога да напиша това и не знам как стигнах дотук! Планираният край за мен беше с „Две ченгета се скарали…“, оттам започна една импровизация, която не можах да овладея, а в момента не мога да преценя доколко е вярна, затова спирам да не кажа още някоя глупост…” – Елена Николаева в “Алтернативи”.
  То не че досега резултатите от изборите са били по- различни, но сега вече се задава една такава невяероятна възможност, когато в резултат от много умуване коя от двете злини е по-малка ше ги изберем и двете! Може пък в резултат да се получи по-малка злина от само едната от тях, както е при кварките в квантовата механика! То при толкова интелектуални напъни не може да не се роди нещо велико!
  Блажени са нищитите духом! Може пък и да са по-мъдри, когато гледат да изкарат поне двайсетачка и някое кюфтенце по възможност. Щото какво му остава на човек?

 29. Христос Возкресе, господин Инджев. Бог да е с Вас и Вашите близки, амин. Здраве,радост и успехи.

 30. Помнете!http://m.youtube.com/watch?feature=watch-vrec&v=0xzUG4fOop8
  Това не е рецепта ,а забравим ли го – добре знаем ,че комунизмът, не е нещо ,което си отива завинаги ,а битките, които предстоят са истинско предизвикателство ,на което ДЕМОКРАТИТЕ отговарят подобаващо -с достойнство:АЗ СЪМ ЕВРОПА!:)

 31. Ето тук взех “Цитат тематичен”:
  Що е съветско “православие”, или защо няма автентична религия в Русия и в България?
  http://aig-humanus.blogspot.com/2013/05/blog-post_85.html
  А ето анатемата, съдържаща се в Писмо на Св. Патриарх Тихон от болшевишкия затвор, до всички християни – 1923 г.:…
  Чеда! Православие в Русия няма и няма да има, понеже не ще остане на свобода нито един епископ или отец, служител на Господа! Ще останат само тези епископи и отци, които ще бъдат агенти на КГБ, и те ще служат в църквите за да погубят християнските души.

  И когато те въведат народа в заблуда и лъжа, тогава ще го убедят да работи и във Великата Неделя, и в Светите Празници, и да не пази Светите Пости, а всецяло да се предаде и да се подчини на съветската власт (с оправданието): “Защото всяка влсат е от Бога”. А когато властта разруши църквите и превърне някои от тях в клубове и театри, тогава народът да спи спокойно и да търпи със смирение. Защото, където отива пастирът, тамо отива и стадото….
  Чеда! По време на съветската власт Православна вяра няма да има. И толкова време няма да има Православна вяра, колкото трае съветската власт….
  Чеда! Още веднъж ви казвам от все душа, бидейки в болест, на смъртно легло, като един болник, който преди смъртта приема лек за болестта си: ще има някаква религиозна свобода, а след това се гответе за правда и Страшен Съд, който ще е окончателен и безвъзвратен.
  Всички да чакат Божия Съд.”
  Край на цитатчето,актуално ми се “привидя” и Сергии.
  А пък мен вчера…на кой му пък пука,какво с мен !

  Амин.

 32. Komunoidite dobre MANIPULIRAT oligofrenite v BG!! A v BG idioti mnogo!!Taka provaliha Kostov??!! KOSTOV KRADE!!! Kakvo e otkradnal!! Niama znachenie, vajnoto e che krade!!! Az obache si imam sobstvenbo mnenie i sam za siniata ideia!! SQDS go niama, no SEDESARI ima i se umnojavat!!!!!

 33. 12-15=-3 Гласуваш за -3+30 и не му мислиш повече!

 34. Явно ще има избори до дупка.Нито ГЕРБ , НИТО БСП, нито никой.Е какво да избирам, като вонята е голяма.Не очаквам изненади на изборите.Само очаквам хората да са по площадите, докато не почнат да вкарват по цели групи политици зад решетките.Само тогава ще тръгнем напред.

 35. Чудесен коментар. Точно обаче когато тази сутрин Иво говори по НОВА, Канал 1 беше овонясан от един негов адаш – дървен комуняга и вакъл кюстендилски рубладжия, говорител на движение “Русофили”. Разказа нам таварищът, что болхарските руссофили задумали да отбележат с праздником День победы! И каза- ….че не му е известно в какво се е изразявала сесесерейската окупация на България!Ако беше в Чехия, Полша, в Естония, Литва, Латвия такъв урод щеше да е вече в затвора и щяха да го натикат по същата процедура, ако би казал публично по националната телевизия, че такава работа като Холокост не му е известна!

 36. “Какво ниво на интелигентност трябва да притежава човек, за да придобие смелост и да прогледне отвъд клишетата в главата му?” vse edno za indjev pisano

 37. Към Петър Драгулев:
  Гледам червените боклуци, заселени през 60-те от дълбоката провинция в столичния кв. “Изток”, които на всички избори мъкнат своите толкова немощни живи трупове до избирателните секции, така че до кабинките не могат да ги вкарат, а ги тръсват отпред и мутроподобните им придружители изцяло гласуват вместо тях!
  Иначе през ден се жалват, че изгубили по някого от своите, за което демокрацията им била виновна, а засега – колкото по-близко във времето, толкова по-безнадеждно е отърваването от тях.
  А ГЕРБ са като мускулите и юмруците на комунистическата им същност и старите им тоталитарни практики – само услуги им правят!

 38. Някой може ли да ми даде видео, с участието на Иво Инджев от днес сутринта по БТВ? Няма го качено все още на сайта на БТВ, а един приятел ми каза, че господин Инджев е бил гост в “Тази сутрин.” 🙂

 39. До Петър: Доста сметки. Не е ли по-лесно 12+15

 40. …..Kакво можем да научим, ако сравним икономическите показатели на посткомунистическите правителства на България?

  Първо, ключът за намаляването на икономическата мизерия по време на правителството на Костов е във въвеждането на валутния борд в страната.

  Второ, всеки път, когато на власт идва социалистическо правителство, икономическата мизерия в България нараства.

  Трето, въпреки че правителството на Борисов не се помъчи особено да подобри индекса на мизерията в България, нещата можеха да са много по-зле на фона на останалите страни. Или с други думи, докато останалата част от Европа потъваше, кабинетът “Борисов” успя да задържи глава над водата…..

 41. GB аз не виждам креативно предложение? Моето лично виждане е ,че няма да се състави правителство по този начин, а не да се избере по-малката злина.
  Вие какво предлагате?

 42. Аз съм доста наясно с точките , които трябва да се покрият: А именно връщането на емигрантите, стимулиране на икономика(малък и среден бизнес), демонополизиране на пазара. Край на Топлофикациите и.т.н И другите дъвкани теми от протестите.
  Далеч съм от илюзията ,че Командира ще направи това,което обещава. Имаше възможността. Той си присвои дясната идея и разцепи всичко. Непростимо.За Костов винаги гласуват реститути и др. И все пак
  ДСБ са една каруца хора и не виждам нови лица. На 63 години мисля е време за друг лидер освен Командира. При негова смяна бих подкрепил ДСБ. Но не може да е вечен.Все и вся.
  Пак повтарям по-добре да има патова ситуация , за да изберем нови лица (дано се появят и изяват желание до следващи избори ). Съвсем съзнателно гласувам ,за да има пат.И не само аз.
  Време е кадърни хора да излязат напред (Иво Инджев, Йордан Йовчев, идват на прима виста) Има доста успели българи, които не влизат в политиката.

 43. За тези които се правят, че уж се “колебайкат” и най-вече за останалите, за които е предназначено това “колебайкане” с подличката умисъл да ги “разколебайкат” и тях: Една статия на Евин Сугарев със заглавие: Лъжливата формула “12 без 15”:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11383&rid=20

 44. Бря! NOTABENE, що е туй “креативно”, та и ние простите хорица чрез нашето “лично виждане” да дадем некое и друго предложение? И без въоръжено око се вижда, че си много интелигентен, та ако може обясни за “креативното”. Бог да прости Бай Йордан Радичков, но ако беше жив човекът, щеше да си глътне езика, като чуе тази лъскава дума “креативно”.

 45. Към Н.И. – участието на г-н Инджев беше в Нова ТВ!
  В тази връзка (участието Ви, заедно с О. Стефанов)г-н Инджев,с Ваше позволение, тъй като е извън темата, бих искал да Ви запитам нещо, което отдавна ми се ще да направя: Вие, лично, наясно ли сте какво представлява сайтът на г-н Стефанов, политическата ориентация на статиите в него и постингите на форумците, както и политическата му линия на безрезервна подкрепа на ГЕРБ, още от самото начало, та чак и до днес, включително и в предаването, където участвахте заедно? Според мен, спонсорираната връзка от блогът Ви, към сайта на г-н Стефанов, отдавна е излишна.

 46. NOTABENE, ето едно изречение в което сложих думата “креативно” – “Козата креативно врещеше с нечовешки глас.” Как мислиш, справих ли се, а? Сега друга работа е, как една коза врещи с нечовешки глас и как врещи с човешки глас.

 47. Към NOTABENE,
  Вие не виждате креативно предложение. Аз също не виждам вече такова. Действителността надхвърли въображението ми. Пък и нещата си се “развиват” по своята си логика и ми трябва време за да се сафирясам. Да сме живи и здрави обадете ми се след още 20 – тина годинки, ако е рекъл Господ!

 48. Как не се появи един БСП симпатизант, който да е раздвоен и да заяви – “ще гласувам с отвращение за Костов, защото ББ го създаде и наложи другаря първанов?”

 49. При избор на бюлетина за гласуване, по-надеждно е да не се мисли за отделни личности-лидери, а какво ще направи съответната партийна структура, за да развие България в желаната от вас посока, като например:

  1. Искате да бъде построена руска атомна бомба, тип Чернобил в Белене – гласувате за БСП. Те поемат ангажимента да доведат вашата мечта до край.

  2. Искате руската атомна бомба, тип Чернобил, но да не бъде построена в Белене, а да бъде построена в Козлодуй; както и проекта Южен Поток да бъде построен на всяка цена – гласувате за ГЕРБ. Те поемат ангажимента да доведат вашата мечта до край.

  3. Не желаете горепосочените проекти да бъдат някога построени – гласувате за Коалиция Демократи за Силна България и Български Демократически Форум с бюлетина 27. Те поемат ангажимента да доведат вашата мечта до край.

  Виждате ли колко е просто!

 50. Г-н Сотиров,

  с удоволствие чета Вашите и на г-н Павел Тинков коментари! Честни и често “посолени”, с доза добър хумор.
  Желая Ви здраве!!

  Прочетох предложената от Мърци Мърцов статия “Лъжливата формула “12 без 15″. В нея, Едвин Сугарев го е ударил (вече) на молба, да гласуваме за ГЕРБ! Призовава да не се гласува за малки партии(имайки предвид-ДСБ), защото щели да ни се изгубят гласовете?! Неговата “принципност” стига до негласуване за БСП, като че ли някой от нас се е засилил да го прави. Та Едвин е нещо, като нотабене, но със собствен сайт.

  Аз мисля – повече гласове за 27, по-добър шанс за силна, обединена десница след 12 без 15. Was lange währt, wird doch noch gut!!

 51. samo Tova, che niama da stroi Belene mi e napalno dostatachno za da glasuvam za DSB

 52. Ако човек отмине налудните “умозаключения” на кухината Е. Сугарев и премисли хладнокръвно, без майсторски внушените от “телевизора” емоции, лесно ще разбере, че единствената партия извън сценария на КГБ в България, това е ДСБ. Тогава всяка дилема за 12-ти отпада.

  п.с. Спомнете си още, че ДСБ БЯХА ЕДИНСТВЕНИТЕ, които гласуваха в парламента срещу интересите на Газпром.

 53. Господин Киров,
  Благодаря за поздравите!
  Някъде около 12 без 15 в неделя аз и моето семейство ще сме гласували за ДСБ. А пък хора като Сугарев и Notabene, ако ще да си сдерат ританките от зор, пак няма да успеят с глупавите си кандърми. Дори се чудя на акъла на хора като Notabene, защо са дошли в блога на господин Инджев и да ни агитират да гласуваме за партиите на олигарсите и ченгетата. Всички партии в България са производни на БКП. ДСБ е единствената партия на умните и честни хора в държавата.

  В неделя – 27! Това е!

 54. notabene,
  Покрай терзанията си се допитай до интелектуалния и морален гигант / и без друго беше намесен вече в дискусията / Сугарев. Та на въпросния един от последните му мисловни проблясъци е следизборна коалиция Костов-бсп. Конкретно за теб и в двата случая си се минАл.
  Да се чуди човек на „хитростта” ти, с която разконспирира „ловкия лъжец” и кво беше още и на глупостта да си продаваш евтините манипулации точно в този блог.

 55. До NOTABENE

  Роналд Рейгън става президент на 70 години и е преизбран за втори мандат на 74 години!
  Аденауер на 73 години печели избори и става първият канцлер на ФРГ и остава на този пост до навършването на 84 години…
  Подобна “закачка” за възрастта е подхвърлена на Рейгън в един от предизборните му дебати…и знаете ли как отговаря Президента на Америка…Рейгън: “Няма да коментирам младостта и неопитността на моя опонент!”
  NOTABENE, знаеш ли кой е АДЕНАУЕР и кой е РОНАЛД РЕЙГЪН?
  Останалите ти простотии няма да коментирам, защото си ми пределно ясен…винаги, когато някой лепи етикети на Костов или се опитва да го анатемоса се оказва, че този някой е или ЧЕНГЕ, или КОМУНЕ или
  абсолютен ПРОФАН!
  Та, NOTABENE…

  REMEMBER, REMEMBER…
  NB:IN KOSTOV WE TRUST!!!

 56. Към KIROV, МЛАДЕН и други,
  Вижте с риск да разгневя отново моят “биограф” Дончо Тончев и си изпрося от него някоя солена забележка относно празноглавието си, бих ви препоръчал да прочетете това:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11364&rid=29
  и да се позамислите.
  По-кротко с Едвин, ако обичате! Той е един от много малкото в момента, който се опитва в целия този абсурд да потърси рационално (не креативно) решение. Не забравяйте, че той е единственият който предприе реални действия срещу престъпленията на Станишев подкрепени с реални и потвърдени факти, които предостави на прокуратурата. Не разни флашки и съмнителни СеРеСета. И не само закани, като Борисов, но никакви реални действия. А престъпленията на Станишев и Ко. са много по-опасни за националната сигурност отколкото да наречеш Дудука капут. Но понеже не е от ТИМ прокуратурата естествено не се забърза за никъде и не изпрати при Станишев цяла рота прокурори.
  Никого не моли в посочената от Мърци Мърцев статия да гласува за Герб. Опитва се само да обясни как стоят реално нещата в момента и много добре съсзнава колко трудно е такова решение, както и е приел “Голготата” на това, че се опитва да влее малко прагматизъм в празните ни тикви.

 57. Да, GB, след Вашия силен аргумент “ТИМ” и ярката и недвусмислена позиция на Сугарев в този линк http://www.svobodata.com/page.php?pid=11383&rid=154, аз изобщо не съм съгласен с вас двамата, но чудесно ви разбирам и….съжалявам!

 58. Вчера стана дума тука за креативно предложение за бъдещето управление на България. Имаше много силно такова направено от Огнян Стефанов (Фрогнюз):
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11203&rid=712&archive=
  Обачве никой не му обърна сериозно внимание, а сега вече за съжаление е твърде късно. А политиците ни, ако изобщо са разбрали за това предложение чвно са го приели за твърде авангардно и се отнесоха, както винаги и по трдиция користолюбиво и безотговорно.
  Защото ако бяхме поканили “Ролингстоунз” да бъдат новото ни управление съм сигурен, че най после щяхме да постигнем консенсус, като нация и да ги изберем с не по-малко от 70%!
  Както и да е дадох ви линк към предложението. Поне се позабавлявайте в деня за размисъл, вместо да се измъчвате!

 59. Споделям мнението на Дончо Тончев и благодарности за определението “празни тикви”(GB). Приемам, че вашата е вече пълна със Сугаревия “прагматизъм” (не че не си го имахте и преди това). Тази обща оценка на различните от вас е достатъчна и показателна за толерантноста с която сте надарен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.