Третата страна на палачинката

Близо четвърт век моята политическа позиция не е мръднала и сантиметър на ляво или към центъра, но последните събития все пак ме накараха да се замисля дали мърдането на другите не поставя въпроса от името на моето огледало: „това ти ли си”?

Оказва се, че съм вече като Бареков, който ни осведомява днес, че отношенията му с Бойко Борисов винаги били антагонистични. Всъщност дори му дишам пушилката на Бареков. Макар никога да не съм хвалил, обслужвал, обгрижвал и славил „генерала”-и дори не съм го призовавал да „товари в камионетките” гадовете престъпници, все пак не съм се оценявал сам като „главен враг” на Бойко Борисов, за какъвто сега се пише със задна дата Бареков.

Напротив дори, Борисов прояви инициативата да ме „извади пред скоби”( нещо като пред строя- като на публичен морален разстрел) миналото лято със заклеймяваща декларация по мой адрес, че съм нямал право да бъда „лидер на демократичните журналисти” ( за какъвто никога не съм се представял- нито пък съм се имал за говорител на народа и неговия гняв, в каквато роля се вживява Бареков напоследък).

Независимо от дългогодишната ми антагонистична позиция спрямо БСП обаче ставам по същата логика близък със Станишев и дружинката му. Ами да- щом не съм съгласен Цветанов и компания да подслушват незаконно, значи всъщност съм в един о(т)бор и с червените, които го атакуват предизборно по тази линия, нали така?!

Същевременно, при цялата ми споделена хиляди пъти непоносимост към популистката и вредна за България политика на ГЕРБ, която съм описал със средствата на сатиричната публицистика в последната си книга „Премиер на РъБъ” (отделяйки видно място в нея на медийното слугуване на тази партия от страна на Бареков и подобните му), в крайна сметка вече съм в окопа на ГЕРБ поне по един признак: забранен съм в ТВ 7. При това доста по-отдавна , след ето тази моя статия:
Бляскава безцеремонност коронова новия фаворит на управляващата олигархия
Иво Инджев ⋅ декември 1, 2011
„Като събитие от „национална величина”, което с помпозния си фалш и грандомания напомня т.н. журналистически награди „Черноризец храбър”, конкурирайки ги със своята нелепа тенденциозност в предпоставения и удобен за властта избор, БНТ излъчи пряко тази вечер (вместо „Лека нощ деца” преди централната си информационна емисия) церемонията по награждаването на „Мистър икономика” 2011 г.
Тази вечер се видя в националния ефир как вицепремиерът Цветан Цветанов изигра ролята на конферансието. Рекламираният от него бос се оказа най-близкият до властта банков медиен властелин Цветан Василев, чиято Корпоративна търговска банка стои зад масовото изкупуване на вестници, телевизионни канали и сайтове, за да ги превърне в послушен инструмент на властовата пропаганда в България”.
На следващата сутрин след тази моята публикация в блога директорът Бареков връхлетял при подчинените си и заповядал Иво Инджев повече да не бъде допускан на екрана на ТВ 7. Така и стана. Дори имаше смешки от рода на онази, когато блуждаещ екип на телевизията ме спря за анкета на улицата в центъра на София ( караха гражданите да кажат, че подкрепят политиката на вътрешния министър Цветанов по време на протести на полицаи срещу него), но се наложи да им напомня, че съм забранен при тях. Репортерката се сконфузи и ми си извини за грешката , т.е. извини се, че не е разпознала веднага врага в мое лице.
Така че сега съм в положението на ГЕРБ и на служебното правителство на Райков, което пък отказва да праща свои представители при Бареков.
Имам и други съмнения за образа си в огледалото, но да спра дотук, за да не полудея съвсем…Стига ми да съм едновременно в о(т)бора на Бареков, ГЕРБ и Станишев. Ужас, колко съм се променил напоследък- не двуличник, а направо триличник съм станал!
Понеже от това полудяване обаче трябва да се извади някаква (с)по(л)ука, ще се опитам да си назнача лечение.
На първо място спирам да критикувам Бареков, защото вече сме си еднакви ( дори може да се наложи да започна да псувам Борисов, за да догоня народния трибун с микрофоня).
На второ място стигам до извода, че не всичко е наистина такова, какво е изглеждало толкова години: от пълзенето на Бареков и подобните му в краката на Борисов и Цветанов изглеждаше, че те са му началници. Обаче явно не е било точно така. Техните началници са командвали тази пълзяща маршировка. Те явно и сега са определящи поведението им, щом Борисов и Цветанов си размениха местата с Бареков и сега той се държи като техен началник, а ББ и ЦЦ не смеят да се защитят от нападките му ( Борисов дори се молел Бареков да му прости, според твърдения на самия телевизионен директор)
Дали началниците в тази казармена история са само в Корпоративна търговска банка или спускат указанията за обръщането на палачинката направо от Москва, това в България никой не смее да попита. И правилно- щом невидимите властелини могат да наритат толкова позорно доказани честолюбци като ББ и ЦЦ, значи всички останали верноподаници по веригата трябва да си налягат парцалите. Което и правят.
Третия извод, който подозирам, е че палачинката може да се окаже с повече от две страни. Предстои да видим нови фокуси, когато тя се обърне пак. Ако е достатъчно дебела, каквато май е работата, ще се търкулне като медийна питка докато достигне дъното на тази приказка. Пък дано тогава повечко хора се събудят след онова „лека нощ, граждани”, с което хипнотизаторът от Мадрид започна преди 12 години да приспива уморения в чакалнята на Европа български електорат.

43 мнения за “Третата страна на палачинката”

 1. Без да има връзка със статията, ето отговорът от издателство “СИЕЛА” на въпросът ми ще има ли представяне на книгата на г-н Инджев в гр.Пловдив

  “Ще изпратим книги с автограф от Иво Инджев в нашата книжарница, която се намира в МОЛ Пловдив – ул.Перущица 8, ет.2.

  Книгите ще бъдат налични в книжарницата ни след 15.05.2013 г.Ако има някакъв проблем ми пишете отново.

  Пожелавам Ви успешен ден!

  Петя Господинова”

 2. Не знам Иво, дали си дву- или три-личник, важно е, че не си у-личник, като директора Ники-Ду духа /тя и неговата не е лесна- да заляга отзад, да се навежда отпред, ох ужас/.
  Най-добре е, да си останеш Иво, независим отличник!

 3. Г-н Инджев, притежавам всичките Ви книги и съм ги чела ( в момента чета последната “Премиер на РъБъ). Разбира се всичко съм прочела предварително в личния Ви блог. Според мен,Вие просто сте от страната на истината!

 4. Господин Инджев, напоследък като стане дума за “народния трибун” Бареков, кой знае защо, пред очите ми изкача думата келеш. Нямам обясние.

 5. Само кратък коментар за незаконното подслушване на Цветанов. По принцип съм против БСП и ГЕРБ считайки ги за престъпни организации, но е странен факта че излизат компрометиращи записи само на Бойко Борисов. Някак си е трудно да повярвам че Ц. Цветанов е правил записи на всички но изкарва само тези на Борисов. Това е като да режеш клона на който си стъпил.

  Според мен записите са направени от хора извън средите на ГЕРБ и просто използват глупостта на ГЕРБ-аджийте. Но това беше ясно още когато Бойко не изпълни обещанията за възездие за БСП, ДПС, НДСВ и тн. Ако го беше направил, щеше да печели избори години наред с огромно мнозинство.

 6. Напълно съгласен!
  Палачинката се обръща “отгоре”, много отвисоко, а Бареков е производна. “Те” издигнаха Борисов, “те” го подслушват и “те” му подготвят залеза.
  Последният е поел ангажименти (като всеки нает срещу заплащане), някои от които е изпълнил, но други -не.
  Например, набива се на очи разрастването при Борисов на медийната империя на Пеевски, започнато още при Станишев с участието на същата банка. Очевидна е и безусловната подкрепа за монополи като “Лукойл” и престъпни руско-български групировки като ТИМ. Прави също впечатление, че Борисов не смени шефа на БНБ Иван Искренов, считан за подставено лице на ТИМ — все ангажименти, в които се забелязва сянката на “големия брат”.

 7. Ясно е, господин Инджев, че сте д-р Джекил и мистър Хайд!
  Като оставим обаче шегата на страна, човек няма вина, че изглежда смешно в криви огледала. Може само да се посмее (в случая – горчиво). А кривите огледала у нас са навсякъде и основната причина е вековното влияние върху нашия манталитет на азиатските нрави, идващи от север и от юг. Още преди повече от 100 години българските умове са посочили като основни проблеми на България именно Турция и Русия – всяка от тях по свой различен начин е въздействала върху българите. За тези, които гледат забавните предавания по телевизията, тази логика е странна и непонятна, но тези, които са попрочели туй-онуй виждат ведната връзката. Затова сега в момента нашият политически живот е смешен и жалък, а хората, без да ми се сърдят тези, които се почувстват засегнати, са абсолютно неинформирани и, още по-лошо – некомпетентни, за да определят своите съдбини. Затова напоследък в коментарите във вашия блог, следващи вашите статии чета абсолютни дивотии, които не правят чест на нито един от авторите. Ако нямаш какво да правиш и се заяждаш с хората като им противоречиш, поне го прави интелигентно. Ако това са обаче истинските ти разбирания не заслужаваш нищо друго освен съжаление и презрение. Направи ми впечатление, че след анализите ви от последните дни в “разговорите” се включват някакви неандерталци, които не просто изразяват своето мнение, което противоречи на това на автора на блога, а просто се излагат. Ако го прави човек по принуда е унизително, ако е по собствено убеждание – излагация. На тезата, а начина за нейното излагане. И тези хора след няколко дена ще определят своя фаворит като партия и политик за бъдещ дъравен ръководител и си мислят, че това е като да викаш за любимия отбор. И след няколко месеца същите тези ще излязат като през зимата и ще кажат, че не са доволни от това, което всъщност те са избрали, и че им трябват пак нови лица. Те тази шизофрения в държавата е трагична и за съжаление ще ни води следващите години, щото, да си го кажем правичката – нямат край. А сами си го правят! Че и на другите, без да са го искали!

 8. Здравей Иво,
  И четвърта и пета страна на палачинката ще има в угода на Кремъл, защото всички вече “изтрещяхме”.

 9. “The designer must adhere to the concept of miegakure since Japanese believe that in expressing the whole the interest of the viewer is lost.”
  Dr. Koichi Kawana

  Придържайки се към Зен философията се показват само трите страни на четириизмерният обект(miegakure), в нашият случай палачинка. Така ние достигаме сами до четвъртата и страна, без да губим медиен интерес;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 10. Сега вече няма смисъл да си губим времето,
  за да коментираме Бареков.Той стигна толкова
  низко и то пред лицето на цяла България,
  седем млн.българи сме свидетели.
  По-интересното е как се смени тази
  линия-дали официално новите руски съсобственици
  не са дали този заповед(май-да)
  Ако е така-явно ,че другарите от Москава
  вече не смятат за нужно да се крият,за това
  че командват в нашата бедна държава.
  Ето те закупиха доста компании,много медии,
  имат си Лукойл-недосегаемите.Имат си и минимум
  две партии в парламента.
  Какво ни чака …Ако не се съвземем –
  нашата държавица е загубена.

 11. Иво, остави го този плужак да се състезава с Явор Дачков, а ти е крайно време да се синхронизираш с рационалността на Сугарев, която опря до същественото – отказа от Белене.

 12. Няма избори.Всичко е една долна гнусна лъжа 45+23 г.Много подлоги на руснаците.Засега сме като наполеон след Ватерлоо – т.е. тотален разгром на държавата.

 13. @Гошо, хайде стига с тази ваша рационалност! Къде бяхте когато се гласуваше за Белене? И си отговорете най-накрая кой единствен се опита да спре Белене. Сугарев има неговото си мнение и не трябва да го обиждаме за това, но престанете да ни натрапвате за кого да гласуваме или пък да обиждате за това когато някои бива критикуван (не се отнася конкретно за вас).
  @teo, много добър коментар.

 14. Ето какви е деца раждала българска майка юнашка:

  “ГЕРБ ви страхуваха 4 години, на 12 май измитаме ГЕРБ, и ДПС идва на власт! Няма да се коалираме с ГЕРБ!” – така Делян Пеевски надъха от сцената хората, дошли на митинга на ДПС.
  „Грижата за вас е лично моя! На 12 май, освен за мен и за Халил, и за ДПС гласувате и за вас, нали знаете! На 12 май взимаме властта, което значи, че вие ще бъдете добре, ще имате работа!”, заяви от сцената пред хилядите Делян Пеевски.”

  При такъв материал ми е чудно как още не сме станали страна-член на ЕС (Евразийския съюз на др. Путин).

  Там ни е мястото, защо да се залъгваме…

 15. Не е по темата, не мога да да подмина последната компроматна “бомба”, за каквато ни предупредиха от най-високо ниво в ГЕРБ. Говоря за днешната информация от анонимен източник за нерегламентирано подслушване.
  Откакто я научих и прослушах записа не мога да отърва от чувството за контролирано от ГЕРБ изпускане на този “компромат”, от който нищо не се разбира, освен че говори Бойко. Такъв “компромат” не работи против ГЕРБ, а за ГЕРБ като по този начин това се явява прозрачен опит да се “докаже”, че те са жертва на подслушванията изобщо, а не обратното – всички останали критици, опоненти, съперници и противници на ГЕРБ.

 16. @Иво

  Имa и дpyгa вepcия: ГЕРБ yчacтвaт в cцeнаpия пo пpeдаванeтo на “кокалa” на БCП зa 4 гoдини, cлeд кoитo ГЕРБ пaк щe “cпacявaт” България oт БCП, както вeчe вeднъж я “cпacиxa”.

 17. Гошо,то и за Костов това бе най-важното,но въпреки всичко се гушна с червено-турската мафия.Май не е бил искрен.

 18. @Гошо
  “Рационалността” на Сугарев е просто ирационална омраза към Костов, а “отказът” на Борисов от Белене струва почти милиард на държавата.
  И Бареков няма как да се състезава с Явор Дачков – нито по продажност, защото продажността е бездънна, нито по журналистически качества, защото интелектуалните им нива са несъизмерими.

  “Барековците” и “Диковците”, които ни облъчват с платени послания всеки ден или всяка неделя, могат да се състезават само със себе си и със създателите си – те поне са конкретни и могат да бъдат назовани, но никой от телевизионната, журналистическа гилдия не се осмелява да изрече имената им.
  Иво Инджев прави точно това.

  И точно затова сме му благодарни:)

 19. dobra statiya s obi4ainoto iz….ne na metenoto za final. pak moskva vinovna. po-proamerikansko i protursko pravitelstvo ot gerb ne e imalo, no tuk usa, izrael i turciya sa tema tabu. to ne be6e oplyuvane na ba6ar al asad, ne be6e obvinyavane na hizbula, ne be6e hvalene na uorlik, koido “dobronamereno”savetval(koeto ne mu e rabota) i t.n.-vsi4ko v polza na medenite severoatlanti4eski partnyori. Taka,4e opitat za ironizirane na barekov e za smetka na avtora. prismyal se harbel na 6tarbel. i ako slu4aino tozi komentar vidi byal svvyat iskam da kaja na pretoriancite s promiti mozaci, koito 6te se nahvarlyat v/u men-FU!

 20. Честит Ден на Победата.
  Инджев събери прошляците си и ела на ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ за да видите колко сме много ние, а колко малко и жалки Вие.

 21. Към Илиян,след като не харесвате Инджев,какво правите в неговия блог.Изливайте злобата си на подходящото място-любимия паметник.

 22. До Илиян,

  Двама ,сто или хиляда глупави не се равняват на един умен. След победата Ви години наред хората бягаха от победилите държави в победените такива и накрая победителите бяха принудени да премахнат берлинската стена и да станат членове в съоз с победените.

 23. Господин Инджев, радвам се че имате смелостта да назовавате безобразията поименно (колкото и да Ви струва), дори в национален ефир.Тази телевизия, която се изживява като “народен съд” не подлежи ли на някакъв механизъм на контрол от СЕМ, не може такъв двоен стандарт – един изхвърча за едно предаване и няма кой да го защити, а цяла телевизия върши безобразия. Това не е все пак Бургаска кабеларка. Всички знаем също кой спонсорира С.Тр. който впрочем “помогна” доста на ББ да спечели и спора определено не е за някаква градинка.

 24. каквото и да си приказвате БСП ще победи с голям процент.Така каза нашият бъдещ вожд Първанов.Много сме и силни сме !

 25. A знаете ли че заедно с българския народ, КГБ-ейци унищожават и руския народ

 26. Илияне, много ти благодаря, че си показа рогата. Така всяко съмнение дали съм постъпил правилно, като съм спасил от теб и многото тебеподобни семейството си, напълно отпада. Бъдете все така много и все така арогантни, за да могат всички нормални хора в България да направят правилния избор – свободата. А вие си се радвайте на окупатора и си правете манифестации.

 27. Извън темата: Съвсем случаен свидетел съм на абсурда пред МОЧА – руски песни, венци…. Безмълвен съм пред заблудите сред които живеем!!!

 28. Загубата на бсп ще бъде съизмерима с тази от 2009 г.С 500 хил електорат + 100-150 хил купени цигани и фалшивицирани протоколи ще стигнат до 60-65 депутата.ГЕРБ ще има около 110.Доган ще има почти наполовината от 2009.За сметка на това НДСВ-Касим Дал може да влезе в параламента.И Атака ще има по-малко от 2009,но СКАТ може да влезе.РЗС вероятно пак ще е в парламента,а СДС ще бие Костов,но недостатъчно за влизане.За Пръмова всичко зависи колко ще купят и как ще се разберат с Ковачки и Новото време…Останалите се борят за държавната субсидия.Която хич не е малка.

 29. За да не ви пращам отначало, ето вижте:
  Здравей, Бащата!
  С включването на компютъра видях твоя постер. Веднага реагирам на видимата (не на приложения файл) част. Поздравявам те сърдечно!
  Така се доказват редица неща:
  1. Постоянната с годините средногодишна стойност на радиационния гама-фон;
  2. Ако счетем, че тя може да бъде отнесена за България, че тя е по-висока с около под 30 % от средната световна стойност, (цитирана в моите работи). Тук трябва да отбележим, че последната е осреднена географски; средногодишната и стойност само се предполага;
  3. Това означава, че по закона на Шелфорд българското население попада в зоната на угнетявяне и е близо до песимума (максималния предел), зад който следва зоната на умиране; разбира се същото важи особено за индивидите, чиято зона на комфорт се е формирала при по-ниска стойност, бих споменал веднага, отпреди атомната ера, респ. по-възрастните. Но това не може веднага да се твърди, без обстойно проучване.
  4. Всички други, значително по-високи средни са басни от откровено политически характер и недостатъчни знания. Ако не са просто злонамерени.

  Привет!
  Боблак.

 30. За жалост сме в границите на геостратегическите интереси на Русия. И на никоя друга от световнитре сили. Руснаците хвърлят много пари и имат изключително силно влияние върху политическия живот в България (за монополите им в икономическия да не говорим). БСП и Атака са техните най-силни храненици. Готови са дори да сложат на врата на мизерстващия българин безумието Белене, само и само да угодят на желанието на Русия окончателно да ни превърне в своя икономическа колония. За жалост в тази, иначе велика страна, никога не е имало истинска демокрация, народът винаги е бил експлоатиран и ограбван безмилостно от управляващите, а в международен план винаги е поддържала най – ретроградните режими. Нямам нищо против обикновения руснак, но империята Русия винаги е била Империя на злото. Лошото е, че “петата й колона “у нас – БСП/Атака – са изключително силни финансово и тази им мощ, съчетана с подкрепата на “бившите” от ДС, доведе настоящата предизборна ситуация до такава вакханалия от анонимни доноси, сересета и др. подобни гадости, че предизвикваме погнуса в цяла Европа.

 31. Бареков вече не се държи като купен. Може да е прав да съди ГЕРБ, и да не става дума за сребролюбие. Хванат е, не е купен. Страстта му е невероятна, това не прилича на тъпа поръчка. Може да бъде изиграно, но от Робърт Де Ниро. Бареков действа като обсебен от “истината”, КАТО ЧОВЕК, ИЗПЪЛНЯВАЩ МИСИЯТА НА ЖИВОТА СИ…Сега си обяснявам как успяват да купят толкова много хора по всички хоризонтали и вертикали. Никак, вероятно. Не ги купуват, вероятно ги принуждават – има за всекиго по нещо във фонотеката и във видеотеката…и никой не е сам, има си близки… Ще се наложи да си избираме светци, или поне мъченици. След като сглобим петдесетото народно събрание, оттам нататък всички депутати, магистрати и др. ще влизат в проектосписъците за мартиролог, и след, надявам се, естествената им, кончина, имената им ще бъдат дялани върху каменни колони от гранит…В Италия Андреоти властваше до пълния разпад на системата , до пълното обезценяване на човешкия живот…и го съдиха дълго, и умря като ДОКАЗАНО НЕКОРУМПИРАН, да ми прости Софиянски , ама това не е плагиатство, изразът вече е идиома.

 32. @ dobrev
  Не сте съвсем прав – 9-ти май е ден на Европа! Пък и не всички оттатък “желязната завеса” са сред загубилите! Друг е въпросът, че у нас “зомбираните” признават само рашките / за мое и очевидно ваше съжаление/.

 33. Делян Пеевски пред 10 хиляден митинг край град Крън (08.05.2013):

  “ГЕРБ ви страхуваха 4 години, на 12 май измитаме ГЕРБ и ДПС идва на власт! Няма да се коалираме с ГЕРБ!”
  “Грижата за вас е лично моя! На 12 май освен за мен и за Халил и за ДПС гласувате и за вас, нали знаете! На 12 май взимаме властта, което значи, че вие ще бъдете добре, ще имате работа”, каза още кандидат-депутатът, водач на листите на ДПС в областите Стара Загора и Пазарджик.
  ——————
  Отлична алтернатива на Борисов! Докато има телета, ще има и касапи.

 34. Това, с което ГЕРБ най-много вбеси олигархията зад сцената, беше спирането на АЕЦ „Белене”.

 35. Прочетете коментарите на Илиян и Rilski и ще видите че г-н Инджев наистина разрешава и коментари които са противни на неговото виждане.С какво нахалство ни канят на паметника на съветската армия !!. Или на лозунга много сме силни сме ! Ако аз бях на негово място нямаше да допустна такива коментари но това ме кара да оценявам блога на Инджев като най интересният блог в нашето пространство.Няма друг такъв блог

 36. г-ин ИНджев, като чета общаниците на Бареков който гореше вестници в ефир и размазваше Алексей Петрон не давайко му да говори, пък сега се оказа пръв боре за правда и подкара Бойко към затвора….не мога да не се сетя за параграф 22. Там лейтенант Шайпскоп който бе едно леке, с неговите маршшировки, с които се мазнеше на началниците накрая ставаше генерал-летенант и слагаше полковник каткарт и подполковник Корн в джоба си….и всички яко маршируваха….та си си мисля чудни са Господи, делата твоита – Бареков се оказа новият Шапскопф.

 37. Гошо, докато Бареков изведнъж се превърна в “плужак”, то Сугарев направи обратното и сега е за пример за “рационалност” и еталон за “синхронизиране”. Каква огромна разлика има между двамата, или май не е чак толкова голяма, а?

 38. Имам много въпроси, на които все още нямам отговор: 1. Сигурни ли сте, че ББ ще остане “против” Белене и в един следващ мандат? 2. Кое предизвика Бареков да обърне така рязко палачинката, че май я залепи на тавана? Той винаги върви с победителите. Всички агенции ни натрапват, че гербаджиите ще спечелят – защо тогава е необходимо Бареков да е против тях? Какво печели? 3. Какво е “копромат”? – мислех, че това е нещо умишлено създадено, за да компрометира някого. Ако се касае за факт – защо трябва да се нарича компромат и да се внушава на бойкоблизците, че горкият им вожд е умишлено омаскаряван. 4.Как тези ужасни групировки са успяли да се намъкнат в тоалетната на най-охраняваната персона в страната? 5. Тази персона в тоалетната ли си посреща гостите/съмишленици, колеги, подчинени и т.н./? 6.Колко е просторно това уютно помещение, за да може да побере такива мастити фигури наведнъж? Колко много въпроси, върху които обожателите на ББ не желаят да помислят. Това ми прилича на онази майка, която имала за нещастие гърбаво детенце. Когато го гледала и му се възхищавала: “Ох на мама, колко му отива гърбичката.” Така и влюбените в ББ му се възхищават – колко му прилича да е и мутра и тиква и т.н.

 39. @MIKA
  ПЛУЖЕК:”Човек, който угодничи, подмазва се и пълзи пред другите” (Български тълковен речник). Едва ли има по точна дума от тази, която Тиквата е употребил спрямо Дудука. Друг е въпроса, че тези “плужеци” му харесват, когато са в негова полза. А “плужека” винаги си е плужек и едва ли може да се прави разлика и да се търси различие между тях (Бареков и Сугарев).

 40. Г-н Инджев,
  Здравейте! Чета ви по всякакъв начин /далеч съм от България/.
  Пиша Ви, защото съм отвратен от пореднато плювка, която прочетох в сайта на Едвин “За свободата…”.
  Някакво л..но Орлин е написал отвратителна статия против Ив.Костов написана в Тошо Тошевски / Едвин Сугаревски стил и се оплаква, че сте му я изхвърлили от блога си.
  Поздравявам Ви, ако това е вярно.
  Едвин е полезен човек, ама върши работата на комунягите, когато става дума за плюене по Ив.Костов.
  Не мога да му се сърдя, чета го но не му вярвам.
  Ив. Костов и ДСБ/БДФ са единствената политическа платформа, която реално дава решение на проблемите.
  Просто казано – Иван Костов може да върши работа, Едвин Сугарев може да полемизира.
  Това да защитаваш една шайка необразовани простаци, които ни докараха до просешка тояга не е добре.

  Пожелавам Ви здраве и енергия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.