Предизборната компания сервира в предизборната кампания едно голямо постно нищо

Ако трябва да опишем с езика на пицарията предизборната кампания на многобройната компания на желаещи да ни сервират „още веднъж от същото” в ресторант „България”, вероятно на видно място в менюто трябва да напишем: „вместо пица вече предлагаме постна супа аламинут с прясно добавени сушени продукти”.

„Постната пица”, обещана от финансовия министър Симеон Дянков, се оказа за ГЕРБ фатално недостатъчна за изкарване на цял мандат. Шефът на ресторанта уволни първо главния си финансов готвач, а след това и себе си, защото в кухнята не остана грамотен чирак, способен да бърка тестото без да обърка още по-зловещо рецептата на икономиката.

След кипналото народно недоволство на котлона беше сложена да къкри надеждата за нова манджа. Бившите управляващи обаче така и не вложиха в нея нито нови идеи, нито дори запомнящи се послания- за нови лица, годни за масова консумация, да не говорим. С което доказаха, че просто искат властта заради оцеляването си и не са били готови за ролята на предсрочни просители на нова порция „народна любов”.

Всъщност победата, макар и минимална, е залогът за оцеляването и на другия претендент за (съмнителната) слава на водещ на тези най-малко славни избори от зората на подарената ни демокрация до днес. Разликата единствено е в това, че Борисов се надява да докаже, че и този път няма да загуби- каквото и да струва това на България, на която предрече катастрофа, ако си подаде оставката, след което си я подаде. Докато за Станишев положението е…същото в битка да си отдъхне, че този път няма пак да загуби.

На пръв поглед Борисов е в по-изгодна позиция. В случай на загуба би могъл да пледира за правото поне веднъж да не е на върха. Дали обаче може да си го позволи, след като лично провокира изборите със самочувствието на абониран за изборни победи „народен любимец”, чието напускане на парламента на 20-ти февруари беше съпроводено от характерната за начина му на мислене фраза, изречена от неговото второ „аз” Цветан Цветанов : „ще ги смажем”!

Това предизборно обещание на човека, който се готвеше да управлява валяка на предизборната държавна машина, се натъкна обаче на мина, заложена от самия него. Взривната вълна от разчулите се записи от подслушвания почти го изхвърли от кабината и валякът се килна в канавката с крайпътния знак: „внимание, прокуратура на пътя, падащи СРС-та”.

Тътенът преобърна ако не електоралните нагласи, то медийния таран на ГЕРБ- направо го насочи обратно и той започна да думка върху портата на крепостта, в която се отбраняват горделивите защитници на герберокрацията.

На финала на тази битка от търбуха на троянския кон изпълзя и се изправи най-после пред публиката след дълга криеница самият медиен император Делян Пеевски. След близо 4 години медийно прислужване на Борисов вчера той се провикна гороломно и вероломно на митинг на ДПС: „ на 12-ти май взимаме властта”, обещавайки на очарованите от неговия чар избиратели, че ГЕРБ няма повече да ги” страхува”, защото той, Делян Пеевски, ги обича всички ( прозвуча малко като закана за интимна близост от групово естество)!

Ето защо се е притаил в пазвата на Борисов толкова време! Сега може да си вземе обратно най-ценното, което грижливо лъскаше от юни 2009-та, когато му се наложи да го отстъпи за временно ползване, докато преодолее страха – жезъла на властта, с който балансира на въжето, опънато между корпоративните интереси, които никога не подават оставка!

По липса на друго зрелище публиката е принудена да се задоволява със слабата до комичност актьорска игра в моноспектаклите на Станишев, организирани като солови телевизионни интервюта. Верен на маниера на своя ментор в партията Георги Първанов той не участва в диспути, а дискутира със себе си от телевизионния екран, задавайки си сам въпроси, макар покрай камерите формално да присъстват и водещи. Ако те обаче посмеят да се обадят, вживяващият се в ролята на „будител” партиен лидер започва да повишава тон и да призовава журналистите да стават от сън- били проспали истината и сега той им я съобщава.

В едно ще се окаже накрая прав бедният ( откъм харизма) бивш финансов министър Симеон Дянков по отношение на „постната пица”: може да е малка и скромна, но е все пак „нещо”. Защото на хоризонта се задава едно голямо нищо.

57 мнения за “Предизборната компания сервира в предизборната кампания едно голямо постно нищо”

 1. След Пеевски и Дудука се сложи на ББ. Нещо нормално за него, по- лошото е, че предизвика реакция по-скоро на съжаление към ББ, отколкото търсената от самия него ненавист. Така е – на нашия политически фронт – нищо ново!

 2. Ако се отърсим от политическите пристрастия и популизма,ясно е,че благодарение на Дянков България не се превърна в опоскан цигански катун.Но сегашните кандидати за слава,познатите крадци,се готвят да ни натикат в газови камери,но напарфюмирани.Тяхната единствена и съкровенна мечта е да реализират ВСИЧКИ желания на руската мафия.Естествено,ароматно напарфюмирани за кеф на жертвениците.Дали е странно или закономерно,но и Костов вече е закачен на въдицата.Остава той да успее да закачи 160 хил шаранчета…

 3. Дянков ще бъде оценен по достойнство едва тогава, когато попаднем в гръцкия сценарий.

 4. Приказки от оня свят.

  Властта кожата си мени, но Мерцедесите не.
  (История на един Мерцедес)

  Годината бе 1995. Идпълнителния Директор на едно от най-големите държавни по това време български фармацевтичи предприятия – Биовет АД Пещера реши да си направи новогодишен подарък. Подърък бе чисто нов Мерцедес – E класа( първите с четири кръгли предни фарове) . Това щеше да бъде вторият такъв автомобил в България.( Първия такъв бе подарен на Стефка Костаздинова на световното първенство в Швеция ,където фирмата производител ба генерален спонсор и всеки златен медалист получи такъв модел).
  След като луксозния автомобил бе доставен директора реши да го сложи във фирмения гараж ,като го изкарваше много рядко,защото се притесняваше да не би някой да го открадне.В последствие се оказа че е бил напълно прав да си мисли това, само дето не позна кой ще присвои автомобила.

  В един слънчев априлски ден Изпълнителния Директор бе поканен от Министър на промишлеността Климент Вучев на заседание в София. Директорът отиде на заседанието с новия Мерцедес. В същия ден ,още докато пътуваше обратно от София до Пещера ,секретарката на Директора получи телефонно обаждане от Министерството да подготви документи за предаване на новия мерцедес от Биовет АД на Министерството на промишлеността. Мерцедеса бе закаран на разположение на Министъра. През този период всички разходи по обслужването на колата бяха плащани от Биовет АД.

  Мина малко време и през 1996 Климент Вучев бе сменен от Жан Виденов с Любомир Дачев. В последния си работен ден Климент Вучев върна мерцедеса обратно на Биовет АД.
  Луксозния автомобил постоя в Пещера само броени дни. Веднага след встъпването си на поста новия Министър на промишлеността – Любомир Дачев разпореди мецедеса да бъде върнат в Министерството. През този период всички разходи по обслужването на колата бяха плащани отново от Биовет АД.

  Мина още време и през 1997 година след всеобщи народни вълнения дойде новото правителство на Стефан Софиянски с министър на промишлеността Александър Божков.

  В последните си работни дни Любомир Дачев върна мерцедеса на Биовет АД. Няколко дни след това бе назаначен на работа във външнотърговския отдел на Биовет АД и получи същия автомобил за лично ползване. Това обаче не се оказа за дълго.

  Новия министър Александър Божков ,още в първата си работна седмица( може би не е имал по важни задачи за решаване от това да прегледа последните заповеди на предходния министър на промишлеността) разпореди мерцедеса да бъде върнат в Министерството за пореден път. И това беше направено.И през този период всички разходи по обслужването на колата бяха плащани отново от Биовет АД.

  След малко двуомене новия министър реши да спретне една приватизация на мерцедеса , като разпореди да се направи оценка на автомобила. След оценката мерецедеса бе продаден на частно лице( прибилижено до новия министър) на цена от 51 000 лв.( Цената на закупуване ,заедно с митните сборове по автомобила бяха 189 000 лв).

  Получената сума бе дарена от Биовет АД на една нововъзникнала фондация по това време – “ Бъдеще за България” с управител Елена Костова.
  Така държавният автомобил бе приватизиран и стана частен.

  За по-младите читатели ще поясня ,че Климент Вучев и Любомир Дачев бяха министри от БСП , а Александър Божков от СДС.

  Послеслов: Властта си е Власт. Мерцедса си е Мерцедес.

 5. Иванов, явно за теб Дянков е бил добър министър. Нищо, че по заповед на Бойко Борисов разори сума ти фирми, като не позволи държавата да се разплати с тях. Това му беше първата заслуга. После дяволито залъгваше, че ще се отнеме лиценза на Лукойл за неспазване на българският закон. Театро от долна класа. И сигурно трябва да сме му благодарни? Че ни е запазил стабилни? Няма по-стабилни от нас, вярно е – лежим на дъното. Кой може да ни събори? Гръцки сценарий? Когато гърци започнат да идват по селата тук да гледат старците ни, тогава ще се съглася, че там има криза. Абе изобщо, защо ли седнах да ти коментирам простотиите…

 6. Шараните,г–жо Роси,ще се закачат на въдицата на ГЕРБ,БСП ДПС и АТАКА.

 7. Никога не съм гласувал за комунистите. На предишните парламентарни избори знаех добре, че ГЕРБ ще спечели, но гласувах за Синята Коалиция. Силно се надявах нейните депутати да бъдат коректив, но не и опозиция на управлението на Борисов.Сега ще гласувам за ГЕРБ и се надявам като член на Европейската Народна партия техните депутати да бъдат коректив на бъдещото програмно правителство, управлявано от БСП. За себе си ще запазя и надеждата да доживея и видя новосъздадена на мястото напорочно заченатото СДС истинска партия, изразител и защитник на демократичните ценности в Родината.

 8. честита победа над фашизма,9 май да е честит!!!

 9. зарежи го Дчнков ,очилат психопат,самоопределил се като Брад Пит,наарцис-не е герберче..Нали караше влака,що и той се смили над бирения контрабандист,е затва няма пици,пицарията не бачка за нас а само за ВИП,крадци,светва ли ти под шапката :)))затова няма пари-пари иима с тирове да ги возиш,ама….отиват на правилните места,:)

 10. @РОСИ
  Не се безпокойте скъпа, Вие сте гербрче и Костов няма да ви хване на въдицата! Вас Цвъки и ББ направо в срекмето ще Ви хванат! А от там в тигана, а ако видят риболовният ще Ви хвърлят обратно в гьола с надеждата да си хвърлите хайвера за следващия улов! Те и двамата, заедно с целия ГЕРБ имат воля, но… докато пак 2-3 пияни цигани се сбият на Орлов мост и си разкървавят носовете!

 11. ПРЕДИЗБОРНО
  Гласуването за БСП, ДПС, ГЕРБ, „Атака”, НДСВ, РЗС и производните им е съучастие в престъпление. Гласуването за БКП и сателитите й е равносилно на самоубийство. Гласуването за БСП е покушение срещу бъдещето. Ако гласуваш за Станишев, получаваш ДС, Доган, Дон Цеци и Пикаещия във фонтани, БКП и Путин, плюс униформа от Съветската армия.
  Ако гласуваш за Доган, получаваш ДС, Давутоглу и Сидеров, Станишев и БКП, плюс заедност, обръчност и мафиозност.
  Ако гласуваш за ГЕРБ, получаваш къпан милиционер, ДС и КГБ, червения цар, Калинка и Фидоска, Лъчо Мозъка и Вазелин Маринов, Стоичков и Цвъко, минус Рила планина.
  Ако не гласуваш, получаваш Станишев, Доган и Боко, червения цар, ДС, КГБ и БКП, Стоичков, Цвъко и Сидеров, плюс Гоце и Путин, плюс заедност, обръчност и мафиозност, минус Рила планина.
  Почитаеми съгражданино,
  Те печелят вече 23 години.
  Ти отдавна си сред губещите. Ще им позволиш ли да доживеят живота ти?

 12. @Роси,
  Ами отървете се от политическите пристрастия и популизма. И поприказвайте не с държавни служители, а със собственици на малки фирми. Те ще Ви разкажат как при спечелени поръчки по ЗОП и извършена работа, разплащането им е задържано с месеци. Една такава дребна строителна фирма получи пари след повече от 6 месеца. С какво трябваше да плаща заплати на работниците си? За тях и постна пица нямаше.

 13. “Февруари 2001 година казах – това което идва,ще е най страшният комунизъм и накрая ще завърши с реки от кръв”.
  Защо пък е така та никога не се оказа да съм сгрешил в “прогниозите” си за най новите времена на прогнилата от лакомия,безбожна,сатанизирана територия ,наречена за благозвучие “държава”,дори ”
  Република България”,че пък даже и “демократична и правова,член на най цивилизованото семейство”…А за Европейски съюз ,май исках да кажа!
  “Комунист” – “когато говориш с мен ,ще мълчиш,аз съм висша класа,ти нямаш право да дишаш въздуха около ми”.ГЕРБ – сметището на БКП,най лакумото и готово на всякаква низост,било член в “Партията” по единствено “стомашно,чревни,лични причини”.
  Впрочем в “записката на ДАНС” от 2008 г (цитат от която се пробвам през пиоследните близо четири годинки да “публикувам” безуспешно,поради все “разкаляните ми и изнежени,та се късат от именце ми “твръдичко” карантинно обгрижваните “виртуал риалити” всякакви най “модерновременни” връзки (не партиини връски,да не се бърцка).
  Мен “прогнозите” ми идват,гледайки на бобеца с гъгричка “помощ за бедник,две в едно” и на по заобигалящите ме от всякъде на околовръз ми тук в най “неинтересната” за свободните БГ медии и медиини “божества” дупка ,черната дупка ,най свидна на “Партията” и “активните ” нейни “борци за народни правдини”.Амин,пък “Бог си знае работата”,нищо ,че и него неса го дали по телевизоро,а и от “Партията ” не е освидетелствуван.
  “КПСС – БКП ,вечна дружба.Ура другари,ще победим”.
  “25-ти конгрес на КПСС” Номер 13 ,неселено с…(има и други същества,не човекоподобни) Криводол,някъде там “у лев мигач от крайният квартал на жълтите павета”.

 14. Г-жице/г-жо Роси, кой не се е превърнал в “опоскан цигански катун”?! Мизерия, бедност,стотици фалирали малки и средни фирми,хиляди безработни, обезлюдена провинция, ниска раждаемост и висока заболеваемост и смъртност (непрекъснато увеличаващи се през последните години), стотици бездомни хора с конфискувани жилища заради непогасени кредити, масово напускане на страната от млади хора през терминал 2 на летище София, милиони ограбени домове и друго имущество из цялата страна, обезверени и отчаяни хора убиват семействата си и се самоубиват, хората горят като факли, изпаднали в безумни ситуации – нямат пари да нахранят децата си, няма полиция, която да защитава населението от престъпниците, няма съд и прокуратура да вкарат виновните в затворите; Маргини, Маджовци, Алексеевци, Галевци – невинни божи кравички, всичките изведнъж болнии и беззащитни, братята Галеви – пуснати безхаберно да правят слънчеви бани на екзотични острови…Мога да пиша още дълго, а колко малко зная аз, защото съм далече от властта…И Вие се напъвате да приспивате и без това ошашавения и замаян народ с някакви приказки колко трябва да целува ръчичките на г-н Дянков! Може и да е умен човек, това не мога да преценя, но се доказа като книжен плъх без сърце, без душа. Остави бедността да обезуми маса хора, не направи нищо за да поощри дребния бизнес, който дава на обикновения човек работа и хляб, а наливаше (и то под диригенството на “великия си вожд ББ-Буда”)гушите на олигархията, възникнала по нашите географски ширини почти само по престъпен начин (в това число и на самите управници, които са част от нея)! Цялото упраявление на тази герберска сган (впрочем тя си е вторият отбор на БСП, а не дясно-центристка партия, както се опитва да заблуждава непросветените) е просмукано от корупция и некадърност, гмеж от хиени и калинки! Да сте чули някъде по цивилизования свят премиер на държава да говори по-арогантно и по-цинично от каруцар или касапин, да псува и да има мерак да се прави на “пидал”, за да изглежда по-интелигентен пред народа си?!Било в неформален разговор…Ами аз, в средите в които живея и се движа, такива гнусни “неформални” разговори не съм чувала от мои близки и приятели. Сигурно те не са мъжкари и мачовци като “нашия” хубавец Бойко?! Бедността е тежко бреме за много хора в България, но още по-отвратително е да те управляват откровени долнопробни мутри! Не изпитвате ли поне малко срам? Може и да не признаете, но аз се надявам да го направите поне пред себе си.Иначе ще е много жалко – не звучите нито вулгарно, нито неинтелигентно…

 15. Аз също мисля, че харченето на пари безразборно и популистки е най-голямата заплаха за България по време на служебното правителство и на очертаващите нестабилни конфигурации след изборите. В никоя страна фининсовия министър не е долюбван и защо точно в България да е? Дянков си свърши работата. Сега много хора го упрекват, че трябваше да “даде малко на майките и пенсионерите”, за да се избегнат предсрочните избори. Може би е така, може би не. Истината е, че преди да се раздават, тези пари трябва да се заработят. И не съм съгласна с г-н Инджев за “избухналото народно недоволство”. Та нали точно той разконспирира “водачите”, само че спря дотук и се захвана с Б.Б и Цв.Цв. А можеше да се получи толкова интересно…

 16. Роси,ако сте добронамерена и мислите за съдбата на България наберете в Гугъла “Разговор с Иван Костов, председател на ДСБ Дарик радио, “Седмицата”, 04.05.2013” и тогава пишете за “ШАРАНЧЕТАТА”.Аз съм от тях и искам да ми посочите друг лидер на партия,който би отговарял на въпросите на водещия по подобен начин.Но това си е Ваше мнение……Приятен ден!

 17. Иванов,прочетох поста Ви и се сетих,че преди време Иван Костов каза една умна приказка:”Всеки глупак може да управлява държавата ,понижвайки жизненото ниво на хората”….

 18. Някой чул ли е да има блажна руска пица?

 19. @Кирил Сотиров, много е тъжно (и грозно) когато някой се представя за десен, а говори и мисли не като такъв. Г-н Сугарев е типичен пример за това. Той постоянно изтъква как България му била по-скъпа. Нима? Нима дясно мислещ човек ще постави принципите си и дори собственото си добруване пред нещо друго. Ето това е проблема че се пишем на леви и десни а сме само едни последователи и послушници. И разберете един път най-накрая трябва да се гордеем че подкрепихме правителство на ОДС (което се оказа толкова не харесвано от “десните”) за това че вкара България в правия път след комунистическата разруха.

 20. @ГЕОРГИ

  Съжалявам! Дърветата Ви пречат, за да видите гората.

 21. Сотиров, благодаря за препратката! Преди Сугарев обичаше да коментира в собствения си блог под различни имена, но за жалост освен него идваха и други хора и това го принуди да спре коментарите, в това число и своите. Сега научавам, че е започнал да си пише писма. Няма равен просто 🙂

 22. Такива “антикомунисти” като РОСИ за съжаление има много и умора нямат. Нищо, че 12 г. Костов не е на власт. Същото се случваше и на протестите. Там разни подставени протестиращи, между които и Тодор Славков, внук на Тото Кратуньо носеха табелки непременно с името на Костов. Разбира се името на Жан Виденов липсваше, като че ли не е управлявал. За предните управляващи да не говорим. Явно Костов е пречката и непременно трябва да се отстрани.
  Ако се върнем на думите на Гордиевски в интервюто му с Люба Кулезич, заради което веднага и биха шута от ТВ7, в България шетат безнаказано към 50 руски резиденти, с които бъгарската страна не може да се справи, защото няма ресурс. Целта е непременно да бъде изваден Костов от политическия живот, защото е единствената заплаха за руските интереси в България. Бойко Геройко е лесен.

 23. Само човек с ментални проблеми може да подкрепя БКП и производните и ГРОБ, АТАКА и Де(П)Се.

  Да твърди някой, че МУТРАТА и неговата шайка калинки, Миро-вци, т.н. ще са коректив на ордата на Сергея е все едно да твърди, че сифилисът е коректив на СПИНа.

  Малоумно!

  Като ПЛАТЕНИТЕ клакьори на ГРОБ!

  Впрочем, те не са малоумни – те са “капути” според опеределението на самата МУТРА.

 24. Сотиров, разни изтрещели старчета не са “истината”. Иначе тя наистина боли.
  Ето каква е истината.
  Цензура, Сотиров, може да налага само държавата или в по-редки случаи близки до държавното управление структури. Цензурата, Сотиров, се отнася до средствата за МАСОВО осведомяване. Кажете го това на благонадеждния Сугарев, че да го научи най-накрая (а и Вие да го запомните, ама надали). В личен блог е абсурдно да се говори за цензура или да се очаква, че всеки самотен идиот може да прави обръщения, декларации и прочие. Ама бил демократ, бил мислещ човещ, харесвал Иво Инджев… И кво? Иво Инджев да му направи отделна страница ли? Или Иво Инджев да направи анкета “харесвате ли ме?” и да “пуска” мненията на онези, които са кликнали “да”??? Грозно, Сотиров, грозно е това, което се опитвате на направите! Не знаете какво е цензура, но знете как се прави кал. Да, блогът на Иво Инджев се превърна в обществена медия, но все пак си е личен блог и авторът му има право (донакъде дори е длъжен, ако не иска блогът му да се превърне в “Кукувиче гнездо”) да решава сам какво ще се пише в него. Сам, Сотиров, означава лична ОТГОВОРНОСТ! А Сугарев е слагач, който прави теманета на силните на деня, а от днес е и мръсник. А може и да е бил такъв винаги – аз сега го разбрах.
  Истината, Сотиров, е, че Сугарев ви сбира за поредната оргия вас, уж мислещите. Понеже и Вие май се слагате в групата на уж мислещите, вярвам, че ще познаете каква роля ще Ви се падне на тази оргия. Но и да не познаете, със сигурност ще усетите. В този смисъл, Сотиров, истината ще боли.
  Но това едва ли Ви притеснява…

 25. С извинение към Иво, че ползвам неговия форум, ще декларирам отново, че вече НЕ чета написаното от Сугарев.

  Както многократно писах, да защитават МУТРАТА и НЕ-умния му подслишвач могат само хора с умствени проблеми или платени драскачи, т.е. “капути”.

  Направете си сами избора.
  Четат ли ви се доброволно малоумни или капутски мненията.

 26. @KILLAH GIRL,
  мило момиче пак ли ще се учим!?
  От зад напред – пак!
  1)за “избухналото народно недоволство”, първо спомена и то пред цяла Българи , в Парламента Вашия идол ББ – като си хвърли оставката, като каза че не можел да гледа кръв на Орлов мост! Той си мислел, че управлението на Държавата било да режиш лентички, да играеш карти с Валентин Златев и футбол с Бистишките тигри!;
  2) Казвате : “Сега много хора го упрекват, че трябваше да “даде малко на майките и пенсионерите””, пак не сте разбрали, не го упрекват за това!Упрекват го че даде 100 000 000 лв, за подслушване, а не на хората с мизерни пенсии! Ухпрекват го че даде 30 000 000 лв за летището обслужващо голф игрищата на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, а не ги даде за лечението на болни деца, нуждаещи се от лечение в чужбина!
  И понеже уважавам обективността – да Дянков се опитваше да сдържа разходите доколкото това е възможно в обществото на банда безхаберници и мафиоти – можеше да бъде и по-лошо наистина, можеше резерва още да се стопи! Той се опитваше да защитава валутният борд, опита се да противостои на Първанов, да се опълчи на Валентин Златев, но почти безуспешно…, не знам дали разбра, че зад гърба си има не Партия, а сдружение с различни мафиотски и олигархични интереси, но да не му берем кахъра, той пак ще си е добре – да му мислим ние – дето оставаме с Боко и Станишев!

 27. @ Кирил Сотиров,
  в блогът на Иво Инджев има линк към
  http://www.svobodata.com – блогът на Сугарев и то на видно место, бихте ли ми помогнали да намеря там линк към блогът на Иво Инджев!?
  Вие с другаря Иван Сотиров – така наречения “Червен Ваньо” имате ли родствена връзка или е съвпадение на фамилии?

 28. ЕХ, ХОРИЦА, ще търсите финансов министър като Дянков, дошъл като Божи
  дар по време на тази смазваща криза. Човекът ни предложи все пак нещо, така наречената `постна пица`, от там нататък си остава ЛИЧНАТА ВОЛЯ, но
  като чета коментарите всички търсят готовия `ЗЕЛНИК`.

 29. Добре де, пак да попитам:
  Когато Иван трябваше да си каже, а ние да го разберем,той защо мълча? И какво толкова трябваше да си каже?!

 30. Превъзходен анализ на положението към момента.Браво г-н Инджев.Сега трябва обаче да се посочи изхода от него.Дано да се събудим като НАРОД.Майната им на марионетките, мислещи се за политици.Шайка бандити.

 31. do Манчо “… искам да ми посочите друг лидер на партия,който би отговарял на въпросите на водещия по подобен начин…”da, man4o, ot 6aRan4etata si, sled kato 6lifovaniyat izkaz na kostov ti e dostata4en, za da glasuva6 za nego, 4e i da go za6titava6.

 32. @VESELIN,
  Вие от кои сте? Може би от породата на кучето, което ББ подари на Путин?

 33. @Кирил Сотиров,

  Лъжеш. Иво Инджев пуска и постингите на кретени, за да видим колко е набъбнал интелектуалният им багаж с напредването на предизборния каунтдаун. Ако не ми вярваш питай ‘mrastnata pishka’.

 34. Tе наистина спаха 3 години.
  Kато влезешe някои от Герб(което се случваше доста по-често отколкото е здравословно)само дето не козируваха.
  Изключвам чисто платените ,даже ги оправдавам,ама такава автоцензура се вихреше…
  B диалози c гости “бивши комунисти”
  доста водещи още повтарят Негови цитати като аргумент ,вместо техни собствени мисли.
  Във властта бяха мутри ,в опозиция ще са диверсанти.
  Няма отърване вече ,ако не се изядат сами.
  Който се е мъчил да се отърве oт рекетьори той знае.

 35. @Илиян, защото е добър политик. Той много добре разбираше че ако покаже грешките на колегите си (натресени му от други) ще настъпи разпад на партията му. А тя беше силна тогава и наистина направи много положителни неща. И така до ден днешен за заблудените демократи Костов е разцепник. А още по-трагично е че никои от СДС не му протегна ръка или потупа по рамото за това което постигна. Та се стигна чак до лицемерието и слепотата на сегашното СДС да се отрече от собственото си управление.

 36. Някои тук изригнаха срещу Данков и повториха всички заклинания на бсп срещу неговата политика. Е хайде малко или по-трезво и по-честно! Колко може да се отпускат средства за социални разходи (пенсии, здравеупазване и т.н.) в условия на криза? Поне отчетете че все пак в условия на популизъм и съвтигелни харчове, той удържа герб да не участват в проекта Белене! Не допусна да се издъним с една инфлация както 96г. Ако намеренията на Атака, БСП, Горд(Дуранкев) и … всичката паплач дето тръби, че незабавно ще повиши заплати и пенсии 2 та и 3 пъти стане реалност, тогава ви е бедна фантазията, каква инфлация ще настъпи! Дянков ще е цвете, а Муеравей Радев ще е непостижима мечта!!! … Та затова не екстраполирайте неприязанта си към ЦЦ или ББ и към всички министри в провителството. Не всеки, който дава повече пари, дава истински пари! И повечето от тези пишман икономисти и ламя политици обещават защото ще дадат на някой в повече, но ще откраднат не само от държавата, но и от вас , много повече!!! Ако се съмнявате помислете какво означава рестартиране на Белене и ще разберете че обещават двойно и тройно защото ще откраднат десеторно повече … милиарди!!!

 37. До Веселин
  Изказът на Костов е шлифован,защото мозъкът му е с гънки ,а не шлифован като твоя.

 38. Кого го боли от истината Кириле Сотиров?

  След като публикува в своя защита, в сайта си, смешната статия “По-кротко с Едвин, ако обичате!”, сугарев се нае с лесната, за интригант от неговия ранг задача, да пооцапа някой друг колега, несподелящ скромната му любов и преклонение, към титаните на демокрацията – Цветанов и Борисов.

  (E.С.)”Преди два дни получих това писмо от г-н Орлин Ставрев, когото нямам честта да познавам.”(Забележете, джентълменът говори за чест)
  Не познаваш някой, но би било Чест за тебе да го познаваш? Само защото е свършил мръсната работа вместо тебе? Колегите оклепани, Костов “случайно” също, а ти целия в бяло!

  Ако не болеше истината, сугарев нямаше да публикува пасквила-анонимка на ?десния орлин ставрев. Да, тонът загрубя. Интригантството на сугарев е на висота, на която и Борисов може да завиди. След като наака с “презрение” Атанас Чобанов, Иван Бакалов и Евгени Дайнов, беше време и за “възмущение” от Иво Инджев.

  В случаят е постъпил точно като Станишев, когото пламенно обвинява в анонимки срещу Цветанов.

 39. Предизборната кампания е това, което са партиите. Мутренската партия герб, не може да се промени за два месеца, но управлението на мутрите от герб удари малките фирми като цунами. За две години на голяма улица в моя град фалираха три магазина за хранителни стоки. По-ясен пример за ефекта “Дянкоф” не ми е нужен.Герб и бсп са еднакво вредни и ненужни.

 40. @VESELIN:
  Микса от кирилица и шльокавица,който пробутваш очевидно не може да засенчи “шлифования изказ на костов/и разбира се с малка буква/”,нито ти помага да го смелиш,защото си продажен плазмодий пред една гигантска политическа фигура!Имаш дефицит на сиво мозъчно вещество и човешка съвест.Тези,на които служиш употребяват всички възможни средства,за да отстранят доц.д-р Иван Костов от парламента.Той им пречи да стегнат примката на шията на България във вид на рестарт и реализация на проекта Белене!..

 41. @ бивш ceдecap

  а за всички които са забравили за една думичка – плурализъм – от (латински pluralis) означава потвърждение или допускане на множество мнения, възгледи или гледни точки по даден въпрос.Плурализмът е основен елемент на демокрацията.

  Тази думичка беше много модерна по времето на кръглата маса.

 42. @СТ. МАНОВ
  Проблемите на Дянков са основно два: пълно непознаване на обстановката в страната в началото на мандата и грубите грешки с орязването на парите за фирмите, и мижитурското му поведение пред човека с голямата уста и малки топки – негов шеф.
  Политиката на Дянков беше прокризисна, това е причината да няма какво “да раздава” на пенсионерите и майките.
  Формалният политически повод за задържане на задължението от близо милиард лева към бизнеса (или де факто на налагане на допълнителен данък спрямо тях) беше, че това са близки до предишната власт фирми. Само че на практика какво се получи: бизнес-брокерите не участват в сделките с никакъв капитал, освен с корупционните си практики. За да изпълнят спечелените поръчки, те наемат действително работещи фирми подизпълнители. В крайна сметка фалираха точно те. Икономическата инерция бе загубена, бизнес климата и доверието в управлението изчезнаха. ГЕРБ до края не разбра, че за да има какво да се разпределя в една държава, наистина е важно да се спрат течовете и подобри дисциплината, ала по-важно е да се работи и да се създават условия за икономическа инициатива. Скандалите, колебанията и откровените малоумия на това управление действаха тъкмо в обратна посока.
  Колкото до поведението на Дянков – ясно е. Пречупи се пред простия и неук милиционер и “реформите” му се сведоха до козметика и национализация. Успя да ги възпре да не харчат, но не направи нищо друго от това за което беше дошъл. Когато един достоен човек разбере, че е бил измамен, си отива. Дянков до последно чакаше да бъде изгонен…

 43. Г-н Инджев,
  Най-после убедихте ли се в коварната роля на “плужека” Сугарев, на когото във Вашия блог Вие най-ревностно пазехте неговото име от нападки. Но върха на неговото коварство е публикувания “пасквил” на някой си Орлин Ставрев, с който целта му е да уязви неговия основен враг Иван Костов и неговите подръжници и съмишленици, което е забелязал и във Ваше лице. Този човек (Сугарев)има наглостта да Ви обвинява в цензура, когато Вие давате достъп на всеки свободно да изрази собственното си мнение (стига да не е провокатор и да не преминава нормите на добрия тон и благоприличие)защитавахте, а самият той още преди може би две години въведе пълна цензура, чрез премахване на форума в блога му, за изразяване на лично мнение от читателите му. И сега изведнъж, той реши да даде възможност на някакъв “обикновен” и “непознат” посетител на блога му, да изрази “самостоятелно” своето мнение. Нямам думи, за да изразя своето отвращение и възмущения спрямо този “плужек”! Спомняте ли си неговото “участие” в предаването на Люба Кулезич преди известно време по ТВ7, когато в разговора се намеси Мутрата и същия този “борец за демокрация” се превърна в едно безгръбначно влечуго (истински “плужек”)???

 44. P.S.
  Намесата на мутрата бе с обаждане директно по телефона.

 45. По всичко личи идват тежки дни за всички нас. В едно интервю ББ каза нещо много важно, което някак си мина между капките. Той каза- който и да управлява след изборите ще бъде пометен до декември /цитирам по памет/. Може да му се вярва, защото никой в момента не познава дережето на държавата по добре от него.Защо тогава със зъби и нокти драпа да е първа политическа сила. Моето разбиране е да си задоволи егото и в изборната нощ да излезе и да каже ПАК ГИ БИХ ТЕЗИ. Но подозирам че правителство няма да състави и ще се нагледаме на детската игра “Аз тази кукла не я искам, но и на тебе не я давам.” Бог да ни е на помощ.

 46. Илиян пита какво трябвало да “си каже” И. Костов и “защо мълча”.

  Илияне, първият ти въпрос(т) трябва да бъде задаван на Петър Стоянов.
  “Той е” (както беше предизборният му девиз), който трябва да отговори!
  Какво трябваше да каже Костов?

  Ето на, как стигнахме и до втория въпрос, чийто отговор е първият – какво е трябвало да каже, че да не го обвиняват в мълчане?
  И ако е имал да казва нещо Костов, ама не го е сторил, що пък “принципният” Стоянов не го направи?

  Единственото принципно решение, което можеше да вземат Костов и нормалните хора около него бе да напуснат СДС. Защото то – СДС, се оказа дълбоко проядено от комунисти и ДС боклуци, поставени там за удобство на руската мафия и петата и колона.

  И виждаме, че СДС се спихна до група маргинали, защото въздухът под налягане бе пренасочен – в помпане на “рейтинга” на МУТРАТА.
  МИЛИОНИ са наляти в изграждане на един перверзен, уродски медиен балон “дясна” МИТРА – “борец с престъпността”!

  А въпросът “Иване, кажи си!” остана да виси, защото е удобно на рубладжиите да вменяват на Костов вината за техните, на рубладжиите, боклуци внедрени в СДС!

  Атаките срещу И. Костов и ДСБ не са персонални – те са срещу самата идея за дясно, за българско и за демократично.
  С помпането на рубладжийки въздух в балона ‘дясната” МУТРА и плювните срещу ДСБ се цели съзнателно унищожаването на истинското дясно.

  И сега отново да се върнем на Сугарев.
  Ще перефразирам един израз – никога не е късно да стаеш “капут”.

 47. Сега ще гласувам за ГЕРБ и се надявам като член на Европейската Народна партия техните депутати да бъдат коректив на бъдещото програмно правителство, управлявано от БСП.

 48. Кирил Сотиров e гнида червена! Нито е Кирил, нито е Сотиров. Нарочно е съчетал KIROV и Сотиров – стар милиционерски номер.

 49. Мисля, че Сугарев е достигнал последната фаза на своята човешка и политическа деградацията и дезориентация.
  Против каква цензура се бори в чужд блог, когато той отдавна е отнел достъпа до блога си за тези, които не са съгласни с налудничавите му идеи и писания.

 50. Само на мен ли ми се струва, че бюреков вече го подготвят за политическа кариера?

 51. @пенчо питанката

  Нищо чудно. И в близкото минало го спрягаха за нещо такова ( http://toross.blog.bg/politika/2010/02/01/prezervativyt-barekov-shte-stava-kmet-na-plovdiv.484513 ), но поради липсата на гръбнак у него са преценили, че пó ще си паснат c Босфор-ТВ7. Явно след дългите години слагачество Бареков вече е узрял за още по-велики дела.

 52. Не знам само на мен ли ми се струва, че Сугарев изцяло и творчески, с плам и патос е възприел милиционерския прийом със СРС-тата, публикувайки писмо (естествено, със съответен свой коментар) на някакъв, непознат и неизвестен дори нему възмутен “активен” гражданин и коментатор в блогове, в своя пасквил озаглавен “Как репресираният Инджев се бори за свободата на словото”!?

 53. do vecher: Kolko dobre me oharakterizira, sadeiki po nyakolko moi dumi. po napisanoto ot teb moga da sadya, 4e si dosta nestabilen psihi4eski. na kogo misli6, 4e sluja-ne znam. vse nyakoi, koito ima pora4ka ot nyakade, se opitva da o4erni kostov i po tradiciya e “mrasen komunist”. tova e vsi4ko, koeto mojete da izmislite. i 6te pomolya bez obidi. doskoro indjev cenzurira6e 50-60% ot moite komentari, no nikoga ne e spiral rugatelskite takiva kam horata s razli4no ot negovoto mnenie(makar da se bie v gardite, 4e nikogo ne e molil za za6tita).

 54. do бивш ceдecap: rabotata mi e svarzata s pisane na latinica i mnoooogo bavno pi6a na kirilica.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.