Ние размишляваме на ум, свободните медии ни коментират

На българите днес е разрешено по закон (само) да размишляват и в този смисъл май щеше да е добре гласуването да е задължително, ако това можеше да направи задължително и размишляването.

Съответно и на българските медии е позволено единствено да размишляват, но да не да коментират утрешните избори. И се зачудих почти екзистенциално: блогът „българска медия“ ли е или е място за свободни мисли на свободен човек?

Ще ви изненадам, но избрах (само)ограничения суверенитет. Реших да се направя на „българска медия“ като се откажа доброволно, макар и частично, от правото си на свободно слово, което съм си извоювал, за да проявя солидарност с несвободните български медии. А и да си припомня какво е да не си виновен, че не казваш нищо, защото ти е забранено и това те устройва.

Това обаче не означава да замълча. Има начин. Защото мълчанието е злото, както твърдя в заглавието на една от книгите си.

Давам думата на свободните медии, които дори не могат да си представят, че някой ще им нареди да „размишляват“ на ум. Защото ролята на медиите в свободния свят е да размишляват на глас.

Свободните медии свободно си пишат за онова, което ( според тях) се случва или предстои да стане у нас. Ще се убедите от цитатите, които цитирам от сайтове в интернет- най-вече от лондонския български сайт Кафене.нет, който определено се наслаждава на свободата да не е българска медия.

Опитвам се обаче да остана верен на себе си дори и с (частично) самозапушена уста като към първия цитат добавям “нещо лично“.

Позовавам се на сайта БЛИЦ, който препечатва в. „Преса“, който цитира Би Би Си и журналиста Андрю Дженингс. Имам причини за реплика: сайтът БЛИЦ е роднина с в. „Шоу“ по линия на собствеността, а в този вестник бях омаскарен с твърдението, изнесено в заглавие: „Иво Инджев: лично донасях на Тато за Батето“, макар от текста на интервюто с мен да ставаше ясно, че разказвам как като репортер в Международна информация на БТА съм бил между журналистите, превеждали западни медии и в случаите, когато те пишеха нещо за семйството на Тодор Живков, БТА издаваше мнооого специален секретен бюлетин в един екземпляр за лично ползване от диктатора. Дадох пример с Иван Славков, който попадеше в западната преса с истории за негово ръководно участие в контрабандни канали…

Ето какво казва сега, цитиран от български медии ( в които никога не получих право да отговоря на калташките подмятания по мой адрес) колегата от Би Би Си:

“Андрю Дженингс е един от най-известните разследващи журналисти на Би Би Си, който през август 2004 г. уличи Иван Славков в склонност да продаде гласа си в подкрепа на Лондон за Oлимпиадата през 2012 г. В резултат на това Батето бе изключен от Международния олимпийски комитет. От набелязаните от агенцията няколко човека от МОК, Славков се оказва сред тези, паднали в капана. Самият Славков си беше виновен, казва пред “Преса” английският журналист.Славков щеше да бъде изкупителна жертва, ако ние бяхме нагласили кадрите така, че той да изглежда виновен. А самият Славков си беше виновен, казва Джинингс. Според него той не е изключение, даже напротив. Под ръководството на Хуан Антонио Самаранч МОК е пълен с мошеници, които вършели мръсната работа.

В Би Би Си са разполагали с информация, че Славков е податлив към корупция. Знаело се е в средите на МОК, както и в тези на ФИФА. “В началото предполагахме, а впоследствие, когато заснехме филма, кадрите се превърнаха в най-убедителната ни улика, обяснява журналистът. Според него няма връзка между случая с Иван Славков и липсата на наш представител в МОК от много години. В олимпийските среди нямало предразсъдъци спрямо България.

Дженинингс разкрива говори( така е в оригинала в сайта-изберете сами дали разкрива или говори- бел. ivo.bg) и за участието на Батето в износ на оръжия за Южна Африка. “Поръчвал е оръжия от заводи във вашата страна, които са били прекарвани до Африка с датски кораби. В един момент собствениците на въпросните плавателни съдове са заловени и срещу тях са повдигнати обвинения. Но понеже Славков не е гражданин на Дания, се измъкна от процеса”, обяснява журналистът”.

Преди да продължа с подборката от извадки от чужди ( вкл. на наложения у нас манталитет) медии, да припомня и друг случай на свинство, което друг водещ жълт вестник ми посвети. Купеният за целите на обслужването на ГЕРБ седмичник „Уикенд“ ми поръча интервю като капан, който ми бяха заложили с подготвен за целта компромат, преписан от сайт на мой дългогодишен преследвач, влюбен в досието ми като достоверен документ за моята „истинска същност“.

Проявявайки пълно доверие към него и ДС в оценката за моя милост във вестника бяха гарнирали интервюто ми за тях с твърдение, че съм бил близък с…Петър Младенов, шефа на БКП, сменил Тодор Живков на върха на партията и държавата през 1989-та. Като вдъхновение на това изумително ( за мен- през живота си не съм се доближавал до този човек) „разкритие“ ползваха доклад на офицер от ДС, обясняваш всъщност защо му ОТКАЗВАМ да му сътруднича: защото съм си бил близък с „реформаторите в БКП“ и като „доказателство“ споменава факта: Иво Инджев е бил поканен ЛИЧНО от Петър Младенов на последния конгрес на БКП през януари 1990-та година.

Факт ли беше? Да. Бях поканен. Персонални покани бяха получили всякакви хора, които не са делегати, но очевидно бяха оценени като наблюдатели с обществена значимост, проявили се в опозиционно качество към онази дата- като д-р Петър Дертлиев и много други пострадали от комунизма българи ( сред които, да подчертая, и през ум не ми минава да се причислявам, просто се бях изявил критично с искането за оставка на Тодор Живков, с участие в демонстрация срещу режима и т.н.).

Къде другаде да се защитя, освен в личния си блог? А в случая имам повод… Няма телевизия, сред осмеляващите се да ме канят, която да е споменала например поне веднъж под някаква форма, че Инджев всъщност е „обърнал палачинката“ срещу комунизма по време, когато това не беше обичайно ( особено за хора, които имат какво да загубят), вкл. за повечето от онези, които днес яростно го нападат от антикомунистически позиции, обслужващи по този начин мутациите на комунизма с днешна дата.

След ли(ри)чното отклонение ето и останалите коментари на чуждите медии по актуалната тема за нашите избори, избрани от Кафене.нет.

Би Би Си: Политическото бъдеще на България изглежда мрачно

10/05/2013

Партии с радикални и ксенофобски идеи в България не предлагат достатъчно убедителен отговор на реалните проблеми, а разочарованите от основните партии избиратели няма към кого да се обърнат.

На този фон и при перспективата да няма ясен победител на изборите за парламент в неделя, политическото бъдеще на България изглежда мрачно.

Това обяснява Том Есълмонт от Би Би Си в статията си “Българските избори: Съпротива срещу радикалите”.

Авторът запознава читателите си със ситуацията в страната и с това как след оттеглянето на правителството на Боѝко Борисов от създалия се вакуум във властта сила са набрали повече националистически партии.

В описание на митинг на “Атака” с антитурски лозунги в страна, в която 10% от населението са етнически турци, журналистът пита млад участник дали наистина смята, че Турция е военна заплаха за България. “Турското правителство следва т.нар. нео-отоманска идеология за възстановяване на Османската империя. Тук сме, за да защитим цялостта и суверенитета на България.”

Друг участник, представил се като Хари, посочва, че “икономически България е тотална бъркотия”.

“Чуждестранните компании използват евтиния труд тук. Заплатите са по-ниски дори от тези в Африка, което е срамота. Тук си е истинска мизерия.”

Подкрепата за “Атака” се движи около 5%, но подобни мнения са барометър за обществените настроения, допълва авторът. Подобни партии в Гърция или Унгария обвиняват имигрантите за престъпността и проблемите, докато в България “Атака” хвърля вината върху циганите – други почти 10% от населението, допълва Есълмонт.

В интервю с Борисов бившият премиер отвръща на всичко това с краткото “Това е демокрацията”. И допълва: “Навсякъде, където ходя преди изборите, площадите са пълни с тълпи от хора, които ме обичат. Те знаят, че за три и половина години ние не можем да решим всичките проблеми на страната. И, разбира се, имаше и някои грешки.”

Докато двете големи партии ГЕРБ и БСП се обвиняват взаимно, хората не се впечатляват и единствено партии като “Атака” качват популярността си.

Но въпреки това те едва ли ще вземат повече депутати, отколкото на предишните избори, продължава авторът. Пред него Волен Сидеров обяснява, че основната причина за подобни прогнози на социолозите е изолирането на партията му от медиите. “Години наред “Атака” е представяна в негативен план. Лично аз погрешно съм показван като екстремист и опасен човек… това е умишлено усилие на медиите да очернят “Атака”.

Но медиите, дори и собственото му предаване, няма да му помогнат да спечели и няма да му отнемат повече подкрепа, твърди Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии.

“Макар да има известна доза истина в твърденията на Сидеров, че икономическият ни модел вече не е толкова печеливш, да се обвиняват чужденците е доста опростенческо и не вярвам, че много хора виждат в предлаганото от Сидеров отговор на реалните си проблеми.”

България: засилващо се недоволство

10/05/2013

Голямата тема на парламентарните избори в България през този уикенд е засилващото се недоволство от увеличаващата се разлика между шеметните надежди, свързани с членството в ЕС, и днешната отрезвяваща реалност, коментира „Вашингтон пост”.

Но малцина очакват нещата да се подобрят след изборите – и същата дискредитирала се дясноцентристка партия най-вероятно ще излезе първа, тъй като избирателите не виждат по-добра алтернатива.

Апатията на избирателите е широкоразпространена по време на кампания, която беше помрачена от скандал с нелегални подслушвания.

Очаква се избирателната активност в неделя да бъде под 50%.

Шест години след влизането на България в ЕС, балканската държава със 7,3 милиона жители, остава най-бедният член на блока.

За мнозина европейската мечта означава еднопосочен самолетен билет на запад.

Близо 1,5 милиона, предимно млади и добре образовани българи, са се преместили в по-богати страни от ЕС след падането на комунизма през 1989 година.

Die Zeit: Борисов разруши мостовете си

10/05/2013

Бойко Борисов разруши мостовете си към потенциалните коалиционни партньори след изборите и ако ГЕРБ или БСП не сформират стабилно правителство, наесен може пак да има избори.

Това се казва в статията “Българският “Уотъргейт” засенчи кампанията” в авторитетното германско издание “Ди Цайт”.

Акцентът в нея е върху разрушителния ефект върху популярността на бившия премиер и на партията му от “гигантски скандал с подслушвания”

В текста се казва, че Борисов се е оттеглил тактически от власт, да не изгуби подкрепа и е можел да бъде доволен от резултата от неделния вот, ако не го е изпреварил “Българският Уотъргейт”.

Изданието обяснява, че след като не само политическите противници, но и прокуратурата е съобщила за доказателства за престъпление, единствено имунитета на кандидат за депутат предпазва бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от повдигане на официални обвинения в злоупотреба със служебно положение.

“Ди Цайт” цитира български активист, според който Борисов започнал да изиграе опозиция на самия себе си, прехвърлил цялата отговорност за трудностите върху доскорошния финансов министър Симеон Дянков и че до избухването на скандала с подслушванията тази тактика му е носела успех.

FT: Къкреща предизборна супа

10/05/2013

„Много баби – хилаво дете” – това е българският еквивалент на „твърде много готвачи развалят супата”, пише британският „Файненшъл таймс”.

Има много суетящи се балкански баби, които участват на изборите в неделя – и се очаква известно време след вота те да се препират за това кой да отговаря за немощната българска икономика.  пише Андрю Макдауъл.

Изборите бяха насрочени два месеца по-рано, след като дясноцентристкото правителство на ГЕРБ на премиера Бойко Борисов подаде оставка след улични протести срещу високите сметки за ток, бедността, корупцията и авторитарното управление.

Социологическите проучвания сочат, че ГЕРБ има малка преднина пред опозиционната лява Българска социалистическа партия.

“Политически погледнато, ГЕРБ е за фискална дисциплина, с която успя да задържи дефицита сред най-ниските в Европа, но не се справи с шумните скандали преди изборите.  БСП си е поставила оптимистични цели за създаване на работни места и предлага отказ от плоския данък, въведен от самата нея. В действителност и двете партии ще бъдат под натиск да поддържат балансиран бюджет и да прилагат затлачените структурни реформи”, пише Макдауъл.

Според него предстои пазарлък, в който ГЕРБ засега изглежда ще влезе с малко по-силни позиции за завръщане във властта, въпреки че не е много популярна сред българите, които излязоха на улиците и онези, които си останаха по къщите, но им симпатизираха.

“Но в балканската политика винаги очаквайте неочакваното и дори невъзможното. Едно правителство на БСП с ДПС и Меглена Кунева, подобно на администрацията от 2005-2009г., може да се окаже сред обсъжданите варианти и не е напълно изключена широка коалиция ГЕРБ-БСП, въпреки демонстрирането на взаимна антипатия.

България никога не е преизбирала правителство от падането на комунизма насам. Отсъствието на “спасител” начело на нова политическа сила прави тези избори по-различни от предишните, включително от 2009г., когато Борисов изпълняваше тази роля. Това може да означава, че българската политика се стабилизира, но също така и че след като прахолякът се уталожи страната вероятно ще бъде управлявана от мнозина от същите стари лица, идващи от всички страни.

Който и да победи, ще бъде изправен пред незавидната задача да съживи растежа в най-бедната страна в ЕС и – което е също толкова важно за много българи – да ремонтира политическата система, в която мнозина са изгубили вяра.”

34 мнения за “Ние размишляваме на ум, свободните медии ни коментират”

 1. Въоръжен мъж влезе рано тази сутрин в къщата на Иван Костов. Нападателят е задържан. Никой от семейството не е пострадал. Очаквайте повече информация по-късно.

 2. Всъшност ситуацията е по-точно ние “размишляваме” на (ум?), “свободните” ни медии ни гледат сеира.

 3. “не е напълно изключена широка коалиция ГЕРБ-БСП, въпреки демонстрирането на взаимна антипатия”
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. “Ден за Раз Мисъл” ,не два.То (доколкото на мен неможещият да разговаря с “хората”,вечно неразбираемият за същите,постоянно в състояние “освидетелстван” като луд в неприсъствено “дефакто” пък и деюре в измерението на “същите”),тъ доколкото при тез ми възможности “изваждам” разУмеване:
  “Раз Мисъл” ще да е производно на “Мисъл”,което пък ще да е “творение” , “деятелност на онуй вещество “сиво” ,дето май “мозък” на индивидъ аТ двукопитен “човек” или “хомо..” там някак си беше.
  То от само “Раз Мисъл” май да съм чул,че не се получава,закърнявал бил някой орган кат не се употребява два или повече пъти.
  Нали не “наруших закона” на нереалноста в която съм се позабръкал че съм или пък да съм в реалноста,а попадам все в “отвъдното” между “хората”,та за туй неми се получава “разговорЪт” все.
  Знам Ли !

 5. “Докато двете големи партии ГЕРБ и БСП се обвиняват взаимно, хората не се впечатляват и единствено партии като “Атака” качват популярността си.”

  “Ужасяващо” -нежно звучащ ми букворед , “неетично” звуащ да “изографисам” това дето очи ми виждат,уши ми чуват и нервни окончания на изтънялата моя кожита,истъняла та,а,а да се прокъса.Немога да изнамеря в БГ “богат” словоред за да “снимам” “демократичният соц реализъм” настоящ “киомунизъм с човешко лица”(“къде ли да поставям кавички”,пък и “запетайки” ореднели ми ?!!).
  “Ей бого,немога”.
  Бог да бил пазил България,е как да я свърши тая непосилна за Нему “задачка”.Как бре другари “български граждани” да я опази от вази,как да стане,де пояснете Му,моля !
  Бездънна българската пропаст ще да е !

 6. Ивън темата.

  Г-н Инджев, днес прочетох обръщение на Огнян Стефанов във “Фрог..”, в което съвсем нескрито прозира агитация да се гласува за ГЕРБ. Аз ли нещо бъркам, или фрог… се контролира от ББ?
  И друго ми направи впечатление – в коментарите преобладават напълно идиотски мнения. Какво става?

  пп

  На “главната” в Пловдив, в книжарница “Хеликон” книгата Ви е поставена сред бестселърите на входа.

 7. Дали е случайно, че нито един от цитираните източници не допуска хипотеза за спечелването на изборите от ДСБ??? Не вярвам!

 8. Наистина няма значение кой ще победи.Победата е обречена.Най-обречена е България, с тая пасмина, която мисли,че били политици.Болшинството са шайка крадци и продажници.Ако Христос беше роден в България , предалите го щяха да са стотици, от най-различни партии, както сега предават народа си.

 9. къде сте демократе?Спите комунистите от гроббббббб.завърнаха бай тошко,а ти спиш?????

 10. БЕЗУМИЕ,УЖАС!!!!…иии ПЪЛНА НЕКАДЪРНОСТ(така никъде и никога не се краде)!!!!!!

  Лицето Б.Б. в една истинска(дори най-слаба) държавица трябва да бъде (поне) съдено и изхвърлено от политиката,НО:

  ГНУСНОТИЯТА на която сме (сякаш малоумни) свидетели днес надминава моите най-кошмарни представи за това в което е превърната една (бивша) държава,днес ПЪЛНО и АБСОЛЮТНО МЕНТЕ на такава,представяно у нас и пред чуждите отговорни другари с името Република България!Без да навлизам в подробности за това кой е Б.Б.(и милиционерската шайка от явни и таини продукти на ДС,монтирани като ПП) и как и кои го създадоха и в крайна сметка инсталираха за и.д. (уж)премиер,нека изрека публично какъв е резултата от цялото 23 годишно активно мероприятие: БЕЗУМИЕ,УЖАС!!!…иии ПЪЛНА НЕКАДЪРНОСТ!!!!!

  Защо безумие и ужас-защото лицето Б.Б. и (уж)ПП ГЕРБ бяха създадени и назначени(да именно назначени) за официална “власт” с две цели:за параван на (до)ограбването на (почти)всичко останало за крадене на територията известна като РБ,след което лицето Б.Б.(иначе простодушен симпатяга,ако го сравниш с останалите кукли и кукловоди) да бъде публично и всеобхватно анатемосано,обявено за архизлодей,враг на демокрацията,виновен за какво ли не и за “всичко”…с две думи да се натоварят на широките му плещи всички невиждани(защо невизхдани след малко) безобразия на т.н. “пРеход”.След това по план(но както добре знаем плановете са едно,а…)останалите от трупата,вече облечени в бяло и с цветя в косите,да обявят как въпреки многото трудности демокрацията у нас е окончателно изградена,(безмерно и (не)известно как)забогателите вече са си взели поука и обещават да не правят повече така,как сега е време да работим за правилното усвояване на парите от Европа и т.н и т.н..

  Следва продължението…на кошмара!

 11. Г – н Инджев, чета вашият блог всеки ден (когато имате статии ).Невероятно, но вашето мнение има огромно значение за мен.Трагедията е, че май ние не сме народ и още по малко държава, което ще видим на изборите утре.Няма логика да гласуваш за “човек ” които потопи държавата.Смятам, че не може да искаме повече отколкото могат да дадат ,неуките хора.Поради тази причина искам да заява….на българите не трябва да се дава възможност да избирарат….иначе по добре…в Сибир …където май.. сме се запътилу

 12. Някой вече май успя да опорочи утрешните избори и парите, платени за паралелното преброяване вероятно ще отидат на халост.
  Питам се, кой ли пък има интерес от това – да не би да е групировката ГЕРБ?

 13. @ Ivaylo Kolebski

  Уважаеми, не се учудвайте защото България е е единствената страна в света където ако караш в насрещното някой може да те блъсне отзад.Така че оглеждай се може да не си сам…

 14. Към К.ГАНЕВ,
  Преди да говорите глупости по-добре разгледайте по-внимателно сайта Фргнюз на пребития с бухалки (не от Герб) журналист Огнян Стефанов. Ако не сте заслепен, като бик на червено на темата Герб, без да осъзнавате добре кой ви размахва червения парцал пред носа и ако не разсъждавахте първосигнално и избирателно щяхте да попаднете в този сайт и на това интервю:
  http://frognews.bg/news_42651/Jurnalistat_Hristo_Hristov_Samo_3procenta_ot_arhivite_na_Darjavna_sigurnost_sa_izvadeni_na_svetlo/
  Прочетете го много подробно и внимателно и тогава ще разберете защо тук има линк към Фрогнюз, както и защо позицията на Огнян Стефанов е такава. Имам основания да се доверя много повече на него отколкото на такъв, като вас. За един бит двама небити дават!

 15. Към К.Ганев:Нищо не бъркате, сайтът Фрогнюз на О. Стефанов, отдавна е известен като прогерберски, а нивото на коментарите в него е, меко казано много ниско!

 16. Капутът създаде Бойко Борисов и той ще го свали

 17. сайтът фрог нюз е един от малкото меродавни сайтове където човек може да си свери часовника! с достойния си подход към обществения живот у нас е трън в петата на мафията която от години изсмуква жизнените сокове на тоя народ. резултата е зверски побой след който достойният българин огнян стефанов продължава борбата.това в противовес на продалия се на престъпността и мафията кадърен журналист иво инджев. името на огнян вече е записано приживе в пантеона на достойните българи!

 18. ??? GB

  Агресията Ви е неуместна и силно напомня на коментарите във “фрог…”. Не съм заслепен нито от червено, нито от нещо друго, което до голяма степен и по “вина” на този блог. А доколоко е първосигнално разсъждението ми оставам без отговор, като си запазвам правото да имам свое собствено (макар и глупаво) мнение – все още това е законно в България, но не се знае докога. Като Ви гледам с каква ярост се нахвърлихте на едно различно от Вашето мнение, просто ме е страх да си мисля какво ни очаква след тези избори, ако ББ състави ново правителство с подкрепата на хора, подобни на Вас. Впечатлението ми за”фрог…” силно се затвърди и от Вашия коментар тук.
  Ако вярвате (както изглежда), че изборът днес е между червени и техните противници, то искрено Ви съжалявам за наивността. Днес българите избират между разбойници и глупаци. Вие очевидно не сте за разбойниците, за което не мога да Ви виня… Все пак за мен глупаците са по-неприемлив вариант.
  Не държа да ми се доверявате или да четете “глупостите” ми, още по-малко пък държа да отговаряте на тях, особено по такъв “мъжкарски” начин. Щом за Вас е важно от КОИ е бит споменатият журналист, а не просто, че е бит, то какво повече да си кажем? Явно за Вас боят на журналисти (пък и на всички останали) е уместен само ако е от “правилната” ръка… Иначе е лошо нещо. Страшна, в буквалния смисъл, логика.
  …..

  Съжалявам, г-н Инджев, че превръщам блога Ви в арена, но не това имах предвид с въпроса си към Вас. Явно някои хора много държат да се изрепчат с познанита си по политически въпроси и си търсят какъвто и да е повод, за да пробутат със сила и обиди … “идеите” си. За сега само в блоговете, а после и на други места. То не, че вече не се случва…

 19. GB, Стефанов и Инджев защитават различни тези и щом се доверявате на първия, значи че не вярвате на втория. Чудно ми е защо просто не се обърнете към Инджев, а винаги използвате някой от форума като мюре, за да му опонирате.

 20. Падна ли за пореден път българския гласопродавател в капана да гласува против а не за?
  Или ако е гласувал ЗА, въпроса вече е не за КОГО а за КОЛКО?
  Кой подцени играчите от ДС/КГБ?
  И накрая да попитам, възможна ли е демокрация по западен образец да бъде осъществена в колективистично, източно ориенталско общество?

 21. За Сотиров,Киров,Дени,ГБ,Имигранта и прочее дето ме ядохте в предни постове.
  Пуснах бюлетина за вашия човек(по съображения студентски(имигрантски) все пак хората в странство трябва да се подкрепяме. Една мацка в секцията ме убеди във Виена :)… Спете спокойно, никога не съм агитирал за БСП.
  Но ако човекът със сините венци стане патерица на ББ ще ви го върна тъпкано.

 22. Към Мика – “мъжкари”,”мъжкарски времена” са настанали напоследък в блиските няколко (23) годинки “преход” от “тошо/мъжкарство” къмто “е сега ни е паднало,да покажем мъжкарството си на мацките,да покажем как ще смачкаме всеки,дето си позволи да ни се изпречи и да застраши имидж ни пред мацките”.
  Цял живот съм обект връз който да се упражняват “мъжкар до мъжкар” (от дете минечко).Обаче през целият си живот имах за пример наблизо “що е най истинско мъжество”,пример ,който да следвам – Майче ми,най истински мъжественият пример от който да се поучавам и следвам.От как я погребаха “най желаещите и това мъжкари” текло тегля,ден и нощт,на яве и (сън щях да кажа,но не ми се отдава такава възможност).Един връз друг от всейде връз мен и все “мъжкари” ни един мъж ,който поне на прашинка да наподоби на Нея,ни един>Та”мъжкарски времена ” Мика,много “мъжкарски” са настанали,да съ не “смущаваш”.
  Васил Иванов Кунчев – (Левски за незнаещите кой е Тоз) им за значка с която да се закичват “мъжкарите”,Мика,само за значка в глутница когат са ,да се покажат “мъжкарски”.А и да се хапят един друг,в “борбата” кой да е баш па най отгоре ваевода.
  Амин !

 23. Парламент с паритет между БСП и ГЕРБ, плюс сиамските близнаци Атака и НФСБ (Скат), и мерудията от ДПС, няма да изкара повече от шест месеца. Ако изобщо тръгне…

  Вижте пак процентите на “партиите” в следващото мимолетно НС довечера, и си помислете за “потенциала” на “нацията” за просперитет!

 24. Към К.ГАНЕВ, MIKA и др.
  Не мисля, че съм нападнал агресивно когото и да било. Опитах се да защитя от незасужени нападки Фрогнюз и Огнян Стефанов. Дадох ви линк но явно не сте го прочели. Там бихте намерили и следните мнения:
  “Кога Божидар Димитров и Георги Първанов, давам вашите примери, но има и много други, казаха, че са служили на този репресивен апарат? Когато агентурните им имена излязоха наяве по законов път. Защо не си напишат този момент от живота си в CV-то, след като са толкова горди с него? Единствените хора, които сами обявиха връзките си ДС още в началото на прехода са журналистът Иво Инджев и Осман Октай. Те скъсаха мрежата на тайната зависимост сами, публично и подобни стъпки следва да се уважават от обществото, аз лично го правя”
  Или това:
  “В София да издигнат паметник на Георги Марков
  Би трябвало вместо паметник на съветските окупатори, в центъра на София трябва да се издига монумент на писателя Георги Марков като събирателен образ на българската съпротива срещу комунизма.”
  Коментарите там не чета, нямам толкова време. Няма двама свободни души, на които мненията да са идентични. Идентични мнения имат само приелите да са роби. Такива, като тези в ДС. Те са “каймакът” на петата колона и робуват на Русия и нейните интереси. Сигурно има доста въпроси покопито мненията на Иво Инджев и на Огнян Стефанов не съвпадат. Там на в същото интервю е публикувано и следното мнение на Христо Христов:
  “Много хора не си спомнят една важна подробност. А тя е, че през 1998 г. имаше предложение за приемането на Закон за лустрацията от Народен съюз към правителството на Иван Костов, което беше отхвърлено. Президентът Петър Стоянов тогава каза, че не можело седем години да се връщаме само назад, а аргументът на Иван Костов беше, че законът ще засегне малко хора, което днес виждаме, че изобщо не е така. Решенията на комисията „Костадинов” показват нещо много важно – нито една власт не е имала намерение да санкционира доносниците, като по този начин се разбива още един мит.”
  И какво от това различие? Ако такива неща ни разединяват това е храната на комунягите от БСП, на която разчитат за да продължават да ни узурпират.
  И още нещо, репликата със това, че не било важно кой е нанесъл побоя над журналиста, а само самият побой (катче ли става дума за природно бедствие, а не за политическо озурпиране) си е ваша мисъл, която за съжаление не говори добре за вас. И ако така разсъждавате тогава наистина нямаме какво повече да си кажем.
  Съжалявам, нямам повече време. Температурата тук при мен спадна до поносимите 35-40 градуса и трябва да бързам за да стигна навреме до секцията за гласуване. Все пак са 40км шофиране в абсолютен трафик джем. Поздрави и успехх!

 25. Сугарев ликува, навярно го чувства като своя изборна победа, но пък и сигурно е малко недоволен, защото съм убеден, че е бленувал с болния си мозък чиста победа ИПОН с поне 75-80 %-ова доминация на ГЕРБ в парламента за да бъдат „смазани”, „възпрени”, „озаптени” и прочее комунистите от МУТРОкомунистите.
  Но пък, сигурен съм, близкото бъдеще ще му покаже истинското лице на групировката ГЕРБ, за която толкова болееше и ратуваше „рационално” и „прагматично” като за най-малкото зло или пък катп най-доброто в сегашната българска политическа реалност.
  Всъщност сега в парламента ще има 4 партии, и четирите – ПРОРУСКИ и се очаква нищо друго освен някаква нова тройна коалиция!

 26. Герб печели, но с малко – след тях са комунягите… Сега какво ще става, г-дин Инджев? Има ли някаква надежда?…

 27. Г-н Инджев,позволете :
  Към GB и не само,а да погледнете мойте коментари и каква е реакцията към тях !!!

  http://frognews.bg/news_54339/TSvetanov_Demokratsiiata_e_zastrashena_ima_formatsii_koito_iskat_masovi_bezreditsi/
  http://frognews.bg/news_54362/B_Borisov_Tezi_izbori_minaha_pri_tejki_neprekasnati_aktivni_meropriiatiia_sreshtu_nas/
  А ий пък тук “Моята Молитва към Бог”
  http://aig-humanus.blogspot.com/2013/05/blog-post_5715.html?showComment=1368363161298#c3126461837135315959
  А сега да повтарям ли пак “какво съм казал 2001 година”,мисля да няма смисъл !
  Божее,ха почиствай !!!!!

 28. относно “Фрог Нюз”

  Отчайващо ниво, абсолютна некомпетентност, проблеми с българския език, фактологични грешки /например публикувани грешни снимки на европейски политици, което НЕ СЕ ПОПРАВЯ ДОРИ СЛЕД МНОГОКРАТНИ ЗАБЕЛЕЖКИ ОТ ЧИТАТЕЛИ/ и разбира се, милиционерски апотеоз и възхвала на Цветанов и “господин” Борисов.
  От инфантилните коментарни статии на автора разбираме, че е антикомунист, но че харесва справедливата борба на виетнамският и кубински народ против експлоатацията и американския империализъм..

  За да съм “обективен”, ще кажа и това, че наскоро попаднах на архивен материал от Фрога писан преди около 4 години, и бога ми, стори ми се съвсем приличен, май нямаше дори грешки! Огромна разлика със сегашният радикално-дебилен стил и милюцинерско светоусещане!

  Доста показателни са и коментарите след текстовете- режисирани според мен, особено вездесъщият фрогаджийски коментатор ПИЖО, който винаги казва горе-долу следното /и никога не бива модериран!/:

  “Е*ете си майката нещастници, бай Тодор Живков беше върхът, в БКП бяха най-добрите от българския народ, Бойко е гении, Цецо е цар! Запалвам си пура и си наливам скъп коняк, а после отивам на Пампорово да чукам две к*рвички! Мачкай Бойко, давай Цецо!”…

  Но да не ставам многословен. Исках само да кажа, че К. Ганев е абсолютно прав, и че с анти-комунисти като “Фрог Нюз” комунисти не ни трябват..

 29. Айнщайн е дал дефиниция на лудостта…Цитат:”Повтаряйте това, което правите отново и отново и очаквайте различен резултат!”
  Ролинг Стоунс изпяха” Gimme Shelter”…”изнасилване и убийство са само на разстояние от един изстрел”
  Да ви е честито Българи!!!

  IN KOSTOV WE TRUST!!!

 30. Герб печелят,но нямат ум за успешно управление. 100 процента МВР в парламента. Парламент без интелект=предсрочни избори.

 31. Не народ, а камикадзе! Не напразно му дават кибрити, на които пише “герб”. Па са сгрешили и в метатезата неграмотниците, трябвало е “гроб”.

 32. Всъщност това е част от предизборната борба за следващите избори. ББ отново ще извади коз от ръкава наесен. С този парламент вече може да си подсигури по-добро бъдеще на следващите избори, като изрита нежно Цецо (това ще му вдигне поне 10% сред тази просташка еректорална маса) и се “пребори” със старите си приятели. Някои наистина ще го издухат, но това си е нормално. После ще се появат новите…

  Интересно ми е, ако ББ за малко изтърве властта, кой ще контролира контрабандата с цигарките и разните други неща? Дали няма да се напъне някоя мутра-милиционер да си разчисти пътя в това време на безвластие на “шефа”, или – което е по-страшно – дали самият Цв няма да се напъне…

  Какво става с медиите? Анал-лизаторите в каква посока са се насочили?

  ……

  Току що съобщиха, че изборите са организирани перфектно. Честито на печелившите! Днес е един чудесен ден за българската емиграция!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.