Мутрьошката отново се възпроизведе в България

Двуполюсният модел, уж разбит през 2001 г., но подменен с двутактов  москвич с външно горене, (въз)роди двуполюсния парламент. Той е побългарен макет на демокрацията с преклонена главичка, който вместо четири колела придоби четири спирачки, всяка от която блокира движението напред.

При конструирането на тази (уни)кална дори и за нас каруца, зад която наднича доволно петата колона, се стигна дори до абсурда коментаторите да се „молят” пред телевизионните камери да се появи пето партийно колело, което да прескочи бариерата и да помогне за усложняването на изхода от безпътицата.

Осъмнахме в тази ситуация след скандал с разкрит брак ( на бюлетини), който обаче не обърка никаква сметка- не се оказа брак по сметка,а очаквана с примирение гадост, при която подслушването служи за разгласяване на известните на всички прелюбодейства на властта и гравитиращите около нея резервни отбори, свикнали да използват за изнасилване щафетата, която си предават.

Резултатът, като подредба на пътниците в нашата мутрьошка, е буквално повторение на картината от изборите през 2009-та година, ако не броим отпадането на Синята коалиция, изхвърлена от каруцата още миналото лято.

Някой да е очаквал друго днес?

Очаквайте подробности ( през следващите месеци) .

53 мнения за “Мутрьошката отново се възпроизведе в България”

 1. Айнщайн е дал дефиниция на лудостта…Цитат:”Повтаряйте това, което правите отново и отново и очаквайте различен резултат!”
  Ролинг Стоунс изпяха” Gimme Shelter”…”изнасилване и убийство са само на разстояние от един изстрел”
  Да ви е честито Българи!!! ЛУД НАРОД, НАРОД ОТ ИЗРОДИ или както е казал поета НЕ НАРОД А МЪРША!!!

 2. С извинение за израза, но българският народ се самоизнасили за пореден път. Явно ще минат още дълги години, докато израстем политически, за да започнем най-малкото да си правим труда да отидем до урните. Малко ни е било…е сега новата стара коалиция ще ни оправи…отново. Аз съм безкрайно разочарован от ниската активност, дори бих казал бесен. Дупе да ни е яко…

 3. Какво пък, нека да повярваме, че ще има правителство на знаещите и можещите, към което, както заявиха и ДПС и БСП ще бъдат поканени и партии неуспели да влязат в парламента. Може пък да поканят и хора от партията на госпожа Кунева и от ДСБ. Нека помечтаем поне до предлагането на Кабинета за Финансов министър Иван Костов например. Аз лично съм оптимист.

 4. Аз очаквах всичко друго, но не и парламент от четири комунистически партии. Явно не е случайно, че сме най-бедния и най-нещастен народ в Европа.

 5. Благодаря, г-н Инджев, че намерихте сили за коментар – чакам Ви цял ден, но знам колко е гадно усещането от тези резултати и за съжаление чувството от години е хронифицирало…
  Ама и народ си имаме,а?! Иска да живее добре,без да посочи някой свестен управленец, който може да се справи с мизерията и моралното падение на обществото ни; не излиза да гласува, та друг да решава вместо него и – в крайна сметка оставя държавното кормило в ръцете на червените кхмери от “А” и “Б” отбора (БСП и ГЕРБ), малограмотното етническо малцинство (ДПС)и най-вече в неговите оядени лидери и национал-екстремистите (Атака). Аферим, машалла! Чакам да се издънят и тия ненормалници, но щом толкова години вече населението на България не узря за нещо добро и градивно-какво следва?!

 6. Парламентарно представените ни партии са с една майка – БКП.
  След 24 години преход ние се върнахме в изходна точка – криза, кражби, кланови борби в партията и 100% за БКП! Но е илюзия ако си мислим, че така са искали хората. Политиците знаят колко са платили за тези гласове. Нека ги накараме скоро да плащат ПАК!

 7. Кой разби дясното? Кой ми открадна гласа за Радан? Защо се случи това? Стига с този командирски егоизъм. Бесен съм! Не, омерзен съм!
  Да, на Костов, да, на Димитров, да, на Кабаиванов. Никой не им е дал това право да съсипват дясното и да го разделят, за да го владеят! Защото не остана за владеене! Искам оставките и на тримата.

 8. Е на 13 май 2013 година после Христа всички помисли за освобождение на територията,била някога “държава на Българите” приключиха.Всички помисли за “Свята и чиста република” – “по Васил Иванов Кунчев – Левски,Апостол Български дето бил” – приключиха.Всички помисли за наченки на мразената “демокрация” от подавляващата част на “народа български” “поскомунистически – по правата линия на Партията и тато” отгледан приключиха.”Христос Воскресе” – на територията победи “Сатъна”.Честито !
  Бог да прости умрелите “българи юнаци” и погиналата окончателно “държава на Бългаите”,била тя пък и “Велика България”
  Г-н Инджев,мъртвото си е мъртво,мършата си е мърша,както и да се бута…залудо се харчи електриката за поддържане на труп с починал мозък,без файда си е,от мен да знайте.
  А и думичката “демокрация” – неприлично ще да е веч да се ползва в БГ “словоред”,така ми се чини.Прехода най после приключи !
  “КПСС – БКП,вечна дружба”
  Амин .

 9. “Допълнителна всеобща теория за относителността”
  “Който обича да марширува, напразно има мозък в главата — гръбначният би бил достатъчен”
  Автор – Алберт Айнщайн (1879-1955)- цигулар любител на “Мака нощна музика”.

 10. Вярно е, че картината е по-мрачна и песимистична от когато и да е в този 24-годишен преход “от никъде-за никъде” и ще принуди българите да извършат следващото гласуване с краката си. Колкото по-далеч толкова по-добре. И все пак има нещо оптимистично. Пътят на Боко и Цвъко към властта е пресечен. Да влезе Правосъдието!

 11. Хората настъпиха мотиката за не знам си кой път и май започна да им харесва…

 12. Мда… Както се очакваше, приятни изненади няма.

  ГЕРБ ще направи правителство, БСП-ДПС ще го бутнат и ще направят тяхно, а АТАКА ще продават играчи на нудаещите се в последния момент.

 13. Русия спечели изборите. Факт. Обяснимо е. Наскоро бях във Варна и Бургас отвсякъде руска реч, надписи на руски, упътвания, реклами.По официални данни над 350 000 имота по Черноморието са на руски граждани това е около 1 милион руснаци, собственици на имот в България. Халал да ни е. Да стягаме куфарите и подир турците и циганите да поемаме на запад докато не са затворили границите.

 14. Всеки народ си заслужава съдбата. Имаме 50% негласували, т.е., хора които просто не им пука. От остналите има 30% хора, които нямат идея дори за свобода и достойство, а си търсят “бащица”, още 30%, които просто ни бутат към руските олигарси, има 8%, които просто държат да бъдем изритани от Европа, и 10% етническа партия, с уклон към онези с руските интереси.
  Едва ли останаха и 10%, които да имат европейска ценностна система.
  Не само държавата – народът уверено върви към своя залез. Не се чуствам част от тази нация вече.

 15. До всички приятели на Демокрацията и Дясното!
  Скъпи приятели, НЕ УНИВАЙТЕ! Какви са тези пораженски мисли!? ЧОВЕК ТРЯБВА ДА Е СИЛЕН, ДА МИСЛИ И СЕ БОРИ,когато е загубил защото, когато е победил обикновено е заслепен и неглежира опасностите! Нали знаете, че насила МОЖЕШ ДА ВЗЕМЕШ, НО НЕ МОЖЕШ ДА ДАДЕШ! Демокрацията трябва да се изстрада, така че трябва да страдаме, но ДА НЕ УНИВАМЕ! Наспете се, починете и на трезва глава ще обсъдим нещата, а сега не се палете, не искайте оставки, ако трябва и за това ще дойде ред! Желая Ви ДОСТОЕН ДЕН, ОХЛАДЕТЕ ГЛАВИТЕ – СЕГА ТОВА Е НАЙ-ВАЖНО!

 16. Новото парламентарно мнозинство се нарича АЕЦ Белене + Цанков камък. От друга страна погледнато, подобно мнозинство е имало преди 80 години в германския Райхстаг – олигархия + национализъм. Парламетарен изрод роди българското общество по образ и подобие народно. Точно това е огледания образ на българското общество в парламентарното огледало – петоколонен изрод.

 17. Любопитна лабораторна ситуация ще се получи, ако БСП и ДПС не успеят да съберат 121 места. Московските шахматисти май ще трябва използват Сидеров и дявол знае как ще стерилизират лакмусовия ефект.

 18. Към предното!
  Да Ви припомня един стих на Гьоте!
  Чуй и следвай мойте думи!
  Не пилей напразно дните!
  Постарай се да си умен!
  Рядко случва се везните
  на съдбата да са спрели!
  Ще любиш и ще мразиш!
  Ще ликуваш и ще страдаш!
  Ще печелиш и ще губиш!
  Длъжен си да бъдеш тук-
  наковалня или чук!

  А също и Хайне :

  Сърце, мое сърце
  Не бъди подтиснато!
  Понеси Съдбата си!
  Ще дойде нова пролет
  и ще ти донесе –
  туй що ти зимата отне!

  ГОРЕ ГЛАВАТА ПРИЯТЕЛИ!
  Ще цитирам, моя баща( Бог да гопрости!) : ” Дори червата ти да се влачат, казвай това не са червата ми – това е поясът ми!”.

 19. Здравейте Иво, здравейте приятели от блога. Днес е денят, в който България връща подарената и демокрация. Доказа, че случайности няма и статуса “най-бедна и най-корумпирана” страна в ЕС е заслужен и свободно избран.
  Така погледнато, губещи няма. Малкото демократи губят представителство, но има ли значение това, за една страна, която сама избра миналото, пред бъдещето на децата си. Има обаче печеливши. Четирите грозни фигури и фигурки на едноцветната Мутрьошка и техният създател(за границе)! Остава само да се разберат кой ще играе “управляващ” и кой “опозиция”. Има и печеливши малки душици, една от тях е едвиновата. Гласчето му не се “изгуби” и трудът мУ не отиде на вятъра. Първо герб “би”сестра си бсп и второ, последният бастион на демокрацията ДСБ, стана излишен в “тази страна на герои”.

 20. Какво може да се очаква след “простотията” между Костов и Надежда, дошла в последния момент?!

 21. Коварството,подлостта и терористичният талант на бсп доведоха до търсената от тях пълна дестабилизация на България.Лошото е,че като воин при тези камикадзета се изяви и Иван Костов,който обаче реално отиде в жертва за тяхната кауза.И то само за да задоволи собственият си егоцентризъм.

 22. За пореден път парите и властта на мафията умело яхнаха простия “народ” за своите интереси!

 23. Любопитен съм колко от децата на управниците ни от времето на прехода и тези преди тях, сега живеещи в чужбина са отишли да гласуват? Кого ли са подкрепили в изборния ден? Изобщо дали ги интересува съществуването на България – хм, това къде беше ?:))
  Интересно ми е да знам колко ли нелегално пребиваващи българи по света са отишли да гласуват. Ако са дали пък страните в които живеят не са си направили труда да следят потока от хора около посолствата .. да опознаят електората и хората които пребивават на тяхна територия? Не знам за вас, но аз бих си направил труда да разбера 🙂

 24. Русия със своята пета колона спечелиха изборите. Да ни са честити резултатите и горко ни!

 25. Каквото и да е правителството, ще е непредставително. Не гласуваха масово младите хора в градовете. Част от тях пропиляха възможност, както пилеят дните си. Приказват крайно, като анархисти, търкалят се по чужди протести, когато им скимне, недоволни са. Безработицата сред тях е висока, но родителите им имат работа. Още не са на ръба на физическото оцеляване. Не се чувстват представени и не гласуват, дясното много-много не ги блазни. Искат държава, която да се погрижи за тях, както майките им се грижат. За тези млади хора синьото пространство е мъгла непроходима. Сините и тъмносините поработиха за субсидията, за повече не показаха способности. Утрешните дни на неориентираните внуци засега ги планират бабите им. Старата десница продължава със същите хора. Честита субсидия. След десет години на самозакрепване и спорни практики нямаме десни в парламента. Имали ли сме досега и колко?

 26. Поредното лутане на Българския народ по пътя към “Запада”, но решил да мине за “по-сигурно” и за пореден път през Изтока. Реанимиран е нов двуполюсен модел – Североизток или Югоизток. Каквото и да се случи, временно посоката ще е изток, докато за “Запада” ще продължат да се говорят приказки…

 27. Нека сега, в тази ситуация, когато се проби автентичната десница окончателно, да се направи опит за възстановяването и. Електорален ресурс видимо има. Просто не е добре разпределен. То и този парламент едва ли ще изкара дълго 🙂

 28. В тази държава отдавна не гласуват хората а парите. Все едно дали ги дават на ръка, в кибрит, като бонуси, като държавна поръчка или държавна субсидия. Най обезпокоителното е че на повечето българи това им харесва, макар с кожата си да усещат че води държавата и нацията към катастрофа.

 29. Няма как да бъде друго, при положение че нормалния гражданин не е представен чрез първите десетина партии – за останалите не мога да твърдя, нямам информация. В българското общество няма средна класа, съответно няма представителство на несъществуващата такава. Избори се печелят с пари, които после трябва да се връщат; никой свестен човек няма шанс (разбирай пари), или не желае да си троши главата да пробие нагоре, защото или ще бъде корумпиран, или унищожен от тези с парите. Останалото е кофти мат,риял.
  Да ни е честит новия парламент!
  Лошото е, че много лесно се емигрира, и по тоя начин се разпилява енергията за промяна – който иска демокрация – отива при чужда такава, по-лесно е. Другото изисква усилия с неясен резултат.

 30. Все пак да честитим победата на Негово Височество руския император Вовата Путин! Направена беше рещителна крачка към освобождаване от българи на юрисдикцията наречена България.

 31. По-горчиво утро за българската политика, а като цяло и демокрация едва ли е имало. Грешите господин Инджев, това не е двуполюсен модел, а еднополюсен- и четирите партии са рожба на БСП. Успяха да отстранят дясно мислещите хора от играта. Другото е история, която се повтаря

 32. Руснаците сигурно са “помогнали” с пари, ама сме си виновни ние за тоя резултат – 42% избирателна активност….Формулата “от мен нищо не зависи” даде резултат за пореден път. Мисленето определено не е силната страна на българския народ :).

 33. Туй то! Народът продължава да се кланя на фалшиви спасители и собственото си невежество, като тотално го мързи да помисли малко над ситуацията, да погледа политически предавания вместо някой мач или телевизия “Планета”, та да стигне до простичкият извод, че една държава се управлява най-добре от политици, при това от образовани и компетентни политици. Такива не липсват в българската политика, но никой не ги търси (между другото и в БСП има немалко такива хора, но сбърканото е, че не точно за това са втора политическа сила). 12 години чакам да им дойде акъла на хората и вече се съмнявам, че ще дочакам (12 почти загубени години от прехода и сега още 4 – ако няма предсрочни избори).
  Но…глас народен – глас Божи. Ако има Господ – това е волята му. Или много сме прегрешили като нация и още си плащаме, или Той има някакъв план за нас. План който поне аз още не мога да разбера, но се надявам, че е за добро…
  ***
  (И за чий, протестираха тия лумпени пред парламента снощи??? Може би тях трябва да сложим за управляващи и да забраним останалите партии???)

 34. Калин е прав като индентифицира мафиотските групи от Североизток и Югоизток.Но в случея не става въпрос за двуполюсен модел,а за ЕДНОПОЛЮСЕН съюз на мафията.Ако успеят да седнат във властта,само след 10 месеца ще реанимират гилотината на България-Белене.Това им е основната цел.И тъжно е,че Костов пееше в дует с тях…….Може би защото и той НЕ иска никакви разследвания в енергийният сектор….

 35. Порочно заченатото от Андрей Карлович и Ж.Желев дете на име СДС така и не можа да се отърве от родилните си петна. След четвъртвековни мъки и надежди за оздравяване днес имаме новина – и добра и лоша – просто то изчезна. Но защо добра? Аз съм оптимист и силно вярвам в това, че на политическия ни хоризонт ще се появи новата силна правилна личност, която ще акушира друго новородено, свободно от генетичните увреждания на комунизма. Тъжното е, че за да се случи това трябва време, а човешкия живот е толкова кратък…

 36. Има една много добра поговорка, че един лош механизъм е по-добре да се счупи и да се замени с нов отколкото да се поправи.
  През последните години ние само поправяхме и в рузлтат на това сега виждаме един от грозен по-грозен механизъм на управление.
  Ето сега се върнахме в 1989 година .Имаме вече най-еднопартийния механизъм за управление. Но всяко зло за добро. Може би до настъпващата зима този механизъм ще даде тези дефекти ,които да отворят очите макар и това да бъде болезнено за много хора,за да се търси и намери нов такъв.

 37. Очаквах подобен резултат, само резултата на Атака ме изненада малко – толкова ли много заблудени има да гласуват за тях?

 38. Ликуй народе! Ганьо пак е твой!
  Уцели си съдбата безпогрешно.
  И утре, щом от глад надигнеш вой,
  спомни си за падението днешно.

  За факлите, с които се стопи
  последната искрица, че си верен.
  За скота, който иска да търпи
  най-скверните дела в живота черен.

  За хитрия и мазен политик,
  готов на килограм да те купува.
  За болката от искрения вик,
  която даже пукнат грош не струва.

  За пълния от птици терминал,
  които ще отлитат надалече.
  За мъката и страшната печал,
  които някой “земен рай” нарече.

  За мутрите, с които ще блести
  едничкият ти образ за години.
  За гнусното, което ще лъсти,
  потъпкало завети и светини.

  Ликуй народе! Ганьо пак е твой!
  Дори Алеко в гроба да извика.
  Дари му пак съдбата си, без бой,
  щом ликата намери си прилика…

  Ведролей

 39. Ne vi li e iasno 4e bez Kostov niama desnica, v momenta v koito se ottegli niama koi da glasuva za DSB.Podkrepiam v tazi situacia programno pravitelstvo
  s finansov ministar Kostov.Tova 6te e spasenie na BG I 6te pokaje na protivnicite mu kakav kapacitet ima.

 40. Благодарение на ПРАВИЛОТО НА СЛУЖЕБНОСТТА (МАРИОНЕТНОСТТА) реалността в България е следната:
  – служебни (марионетни) медии;
  – служебни (марионетни) правоохранители и правораздаватели;
  – служебни (марионетни) служби за сигурност;
  – служебни (марионетни) протестиращи;
  – служебен (марионетен) президент;
  – служебно (марионетно) правителство;
  – служебен (марионетен) чисто нов парламент,
  Сега очакваме един чисто нов служебен (марионетен) кабинет и мисля, че няма нужда да продължавам, защото всичко следващо ще бъде с прилагателното служебно (марионетно).
  Горното правило на служебността (марионетността) може да звучи като игра на думи, но е факт! Е, има някои изключения и отколонения, но те само потвърждават правилото.

 41. Когато едно прасе е живяло от рождество си в кочинья (упитомено прасе,да не се бърка с дива свиня),то това прасе,същото това “опитомено” прасе,приучено да чака “ония горе,Партията мисли за всичко,ние нетрябва да знаем много много,да си траем с приведени нископълзящи главиьци” и да потопим другарчето,на началник да се подмазним и так даье(точка).Та е това прасе,като (поради ред икономико/политико/крадешки/соцкомуно/антиживотологични)причини излети от разпадналата се кочиья,то страхотии натворява в двора дето “личното на тато ви” ТКЗС стопанство.Та понатвориха се доста питомнопрасешки за тез 23-годинки “преход към демокрация БГ”.
  Последният да изгаси ламбата.

  Пък аз снощи додрапах някак си до секцията да изпълня за последно “гражданският си дълг”,но неможах да намеря начин как да поясня “що така умрел изглеждам и че тук съм,несъм бил в лудницата през последните четири години,дето ме няма никъде”.Е вярно,несъм ходил от лани (2012г- краят на света)до бюрото пио труда да декларирам,че съм още жив (виноват съм,немога да принуда това тяло да се движи на фотиосинтеза,немога).
  А Амин,друго няма що да се каже!Мъртвото си е мъртво,немож го съживи.Може,но само което има такова желание !

 42. Да, победата е на КГБ-ДС, но не мисля, че за това е виновен “простият” народ. Омръзна ми да слушам това толкова години…
  Точно “простият” народ прозря, че на полтическата сцена като актьори се изявяват хора от едно котило, или хора, кукли на конци на КГБ-ДС, в това число СДС и ДСБ. Да си го кажем ясно, замаскирани ченгета в ДСБ и СДС отблъснаха хората мнооого отдавна, това беше известно на всички, но предзпочитаха да не го забелязват. Е, сега всичко си дойде на мястото, цялата власт советом, ако нямате нищо против. Благодарение на Костов,нейнски, Касабов и подобни знайни и незнайни продажни души …
  Бог да ни е номощ!

 43. И Вие сте прости, и аз съм прост.
  Все някак ще се разберат.
  В царството на слепите и едноокият е водач.

 44. Към Младен : Путин не е император. Империята рухна. Цар е.

 45. Циганите и неграмотните вече са непреодолим изборен фактор.
  Колкото и дискриминационно да звучи това, но в бъдещ изборен кодекс трябва да има член, който да забранява гласуване на хора без поне начално образование. Това трябва да бъде единствената цел на гражданското общество в България.

 46. N

  Според данните на социолозите в следващия парламент със сигурност място ще намерят
  “Алфа Рисърч” 96% от протоколите
  (2-8 Май) (12 Май)
  ГЕРБ 33% 30.7%
  БСП 28%, 27%
  ДПС 10% 10.6%
  Атака 7.5 7.38%
  Кунева 4%. 3.27%
    ДСБ 2.7% 2.94%

 47. PS: Съжалявам, че по-горният постинг беше изпратен по невнимание без следния коментар:

  Понеже доста форумци изглеждат изненадани от изборните резултати, в две колони са представени прогнозните данни на “Алфа Рисърч” и данните от 96% от протоколите. Виждаме, че в рамките на статистическата грешка тази агенция е представила много точна прогноза за “ужас” на тези, които обичат да се крият от истината както щтраусът с главата.

 48. G-n Indjev nadiavam se 4e ne se radvate zaedno s Edvin Sugarev na otstavkata na Kostov.Nabliudavaite sega bez nego koi 6te glasuva za istinskoto diasno ako ima takova.Mutrenskoto v politikata pobedi.Sram me e 4e sam roden sred narod ot elementarnici.

 49. Националсоциализмът победи в България – ДПС,Атака и БСП!

 50. @Цветан Тодоров,
  ама те – ДПС,Атака и БСП, националисти ли са!!?? Аз пък мисля,че ДПС са турци, туркофили и мафиоти, а “Атака” и БСП са откровени Русофили и гъмжат от шестаци – отделно че също са мафиоти!

 51. Всичко това е много тъжно.Ама защо Костов да е виновен?Мисля,че той прояви търпение и стоицизъм на каквито нито един друг политик не е способен.И ние ли да се упражняваме в “плюене” с неговото име на уста.Мисля,че не е честно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.