Фигаро тук, “Фигаро” там

Колкото и да е странно, меродавният френски всекидневник „Фигаро” ме е изпреварил в съобщаването на нещо, което самият аз съм казал пред автора, но все още не съм формулирал в блога си.
В. „Фигаро”
13 май 2013 г.
Фигаро: В БГ си поръчват от същото и започват отначало
„Служебно правителство до септември?
При това положение служебното правителство на бившия посланик в Париж Марин Райков може да се наложи да управлява още известно време текущите дела в страната, поне до септември, когато може да бъдат организирани нови избори. Много погледи са насочени и към президента Росен Плевнелиев, излязъл от ГЕРБ, чиито правомощия обаче са ограничени. Доброто му управление на кризата след падането на правителството в средата на февруари обаче “вдъхна надежда на проевропейците”, казва хроникьорът и блогър Иво Инджев. ( БГНЕС)
Честно казано, чаках да минат изборите, за да обърна внимание върху обстоятелство, което на мнозина няма да хареса, но няма как да подмина: България е разцепена от разлома, минаващ по линията на прозападната и противната проруска ориентация, която триумфира въпреки привидната изборна победа на ГЕРБ и нейната прозападна фасада. Президентът Плевнелиев е в момента единственото олицетворение на опитите за реално противопоставяне на плъзгането на Изток.
Плевнелиев доказа тази своя нагласа не само като министърът, който още през август 2009 г. декларира в българския национален телевизионен ефир, че България „няма повече да бъде троянски кон на Русия” в Европа. Не прозвуча като шегичката на вицепремиера Симеон Дянков, който по-късно „заплаши”, че щял да „напляска на руснаците”.
Изборът на Марин Райков за служебен премиер от страна на Плевнелиев беше ясна индикация, подкрепена с два факта от дейността на Райков през последните години. Тя моментално беше преразказана с позоваване на ivo.bg от престижни издания в чужбина ( като „Файненшъл таймс” и „Комерсант”).
Грешат онези, които си вярват, че Плевнелиев бил „вторият отбор” на ГЕРБ само заради факта, че той беше номиниран от тази партия за поста. Твърдя също, че между Плевнелиев и Борисов има дълбок и необратим разрив.
Колкото и да съм сам в това твърдение, отново заставам зад него не защото се „досещам”, а защото го знам- нищо, че за момента нито президентът, нито Борисов не са готови да се изправят открито един срещу друг.
Скептиците, които не вярват, да гледат и да слушат с каква нарастваща ярост опозиционните победители на изборите и техните медийни протежета търсят и нападат всяка проява на слабост, проявена от президента при кръговата отбрана, в която се е насадил на върха на русофилска България.
Търсачите на „по-малкото” зло, които го намират в подкрепата за ГЕРБ в битката срещу „комунетата” ( както обичат да се изразяват гербаджиите по форумите) не искат или не могат да забележат с просто око простият факт, че Плевнелиев не е прост и не желае да прави мили очи на простаците. И на руснаците. Което не може да се каже за Борисов, описан в секретен доклад на американския посланик Джон Байърли, разпространен от сайта Уикилийкс, като политик, който „в душата си е с Русия”.
Да, знам, какво ще възкликнат някои: „ и какво сега, да му благодарим ли за тази програма минимум”?!
Ваша работа. Моята е да ви осведомя за най-важната сюжетна линия в българската политика, на която съм посветил финала на книгата си „Премиер на РъБъ” като заявка за онова, което предстои да се случва.
Там „Фигаро” очевидно чете с разбиране това либрето, обаче бръснарите тук предпочитат да вярват на брадясалите лъжи и ариите на клеветата.
„Фигаро тук, Фигаро там…”!

51 мнения за “Фигаро тук, “Фигаро” там”

 1. “…не искат или не могат да забележат с просто око простият факт, че Плевнелиев не е прост и не желае да прави мили очи на простаците.”
  Признавам че съм от тези, които колкото и да се взират не могат да забележат този прословут интелект на Плевнелиев. Явно е на толкова високо ниво, че нямам капацитета да го оценя. Жалко.

 2. Който си може, може!
  А Бареков и Сугарев, кога ще ги поканят или цитират поне веднъж Фигаро,СНН,Файненшъл таймс, Комерсант, ББС и още и още водещи медии на планетата.

 3. “не желае да прави мили очи на простаците. И на руснаците”
  Това е добро мото за действие от тук натаък.Дано да се сбздне.

 4. Ако някой ме нарече прост, няма да се засегна, но ако някой ми каже че и двамата сме прости поради което ще се разберем, няма да се съглася.
  Учудват ме тези които са гласували за такъв човек.
  Наистина ли са прости?

 5. Фигаро тук, там и по-нататък…Обаче нещата нито са толкова еднопосочни, нито са така еднопланови. Ако ще се информираме, че БСП е проруска обществена организация, това не е новина /по Бареков/. Не е новина, че и ГЕРБ са си конструкция на Кремъл. Новина е обаче с нищо непровокираната застъпническа позиция на ГЕРБ/Цветанов по Nova TV/ за Първанов. Беше ни обяснено колко по-голям държавник е Първанов в съпоставка със Станишев. Мисля си, че в тази опозиция/противопоставяне/ е разковничето. Мисля си също, че е крайно време да бъдем по-прецизни в умозаключенията си и е наложително да не се подвждаме инерционно по внушенията от нечистоплътни политически субекти. Възможно е и в БСП-то да няма единна позиция относно Русия. Нещо ми подсказва, че това е така и не е Станишев този, по когото да хвърля камък…

 6. “… за момента нито президентът, нито Борисов не са готови да се изправят открито един срещу друг.”
  Не е и нужно. Тази истина е видима, за всеки, който иска да я види.
  И, да – Президентът заслужава поздравления за малкото сторено. Трудно би могъл да направи много.
  Поздрави Г-н Инджев за точната оценка и неподражаемия стил. Чета Ви с удоволствие.

 7. Най-добрият прочит на резултатите от изборите и контекста на случващото се!

 8. Проблемът е, че всички са про някакви си. Много са ми странни българските “патриотични” организации(ВМРО, АТАКА и тем подобни) до една са про руски. Социалистическата партия и тя про руска, “десните партии”, десните журналисти те пък про западни. А про български няма ли?
  Няма за какво да се сърдим на геополитическите интереси на така наречените западни държави и на Русия, тези геополитически интереси няма да изчезнат.
  А всички са много сърдите именно на тези геополитически интереси. Десните се сърдят на Русия. “Патриотите” и социалистите се сърдят на САЩ и Европа.
  В условията на глобализация е естествено връзките да са тесни, но нека те са простират до необходимото партньорство и да не предаваме държавата си, когато се стигне до сферата на конкуренцията.
  Така че елементът на про някакъв си изобщо не трябва да присъства нито в Българската журналистика, нито в българската политика. Ние сме българи обичаме всички народи, но както обичайното поведение на демократичния човек е да бъде воден от индивидуалния интерес като е ограничен единствено от закона. Така и държавата трябва да предпочита индивидуалния интерес като се съобразява единствено с международното право, а не от субективните симпатии, защото тогава върховенството на закона отива на кино.

 9. Прав си Иво, но пазумното решение е nach Western dehen, докато не е късно.

 10. “Новина е обаче с нищо непровокираната застъпническа позиция на ГЕРБ/Цветанов по Nova TV/ за Първанов. Беше ни обяснено колко по-голям държавник е Първанов в съпоставка със Станишев.”
  Posted by Иванова | май 13, 2013, 16:26
  За мен пък защо ли не е новина,можеби щото знам “що така ми се случва през последните времена,от към есента на 2009 година,от как започнах да викам ПОМОЩ с виртуал реалити БГ буквици”.Или пък щото ей така та попрочитам някоя буквица в Иво .БГ.Знам ли!

 11. 16 МИР Пловдив град (100% обработени протоколи): ГЕРБ – 38,34%; БСП – 25,51%; Атака – 8,20%;

 12. ще го кажа само веднъж – в момента Волен е Господ. има три варианта
  1. вариант Герб плюс атака -121-122 депутата. Европа реже парите заради волен на Борисов не му пука, защото остава във властта
  2- вариант герб и атака правят коалиция и Сидеров забравя какво е говорил вчера – няма да е новост
  3. вариант БСП плюс ДПС плюс Атака – над 140 депутата
  4. вариант Плевневлиев дава мандата на Волен – без коментар.
  в момента и Борисов и Сергей ще му правят мили очи и ще му обещават всичок – дори поста вътрешен министър и вицепремиер.
  Все се мисля обаче че Волен може и да се се съгласи на предложението на Бойко защото му дърпат конците от Червения площад – а Бойко оплете конците с Кремъл – развали договора за Белене и Бургас-Александрополис.
  има и 5 варинт за който не искам да мисля – служебното правителство продължаваат да работи има нови избори. Атака вдига проценти, герб смъква, – ще има още скандали ако не дойдат на власт – НФСБ може и да влезе ДСБ, СДС, Кунева, РЗС, Гергьовден изгърмяват под един процент

 13. Уважаема Иванова,
  Тезата Ви наподобява легендите около 1990 г. как здравите сили в БСП -(ье)то са спечелили битката с ретроградните сили.
  Ами като прозававате към прецизност в умозаключенията, извадете ни от “внушенията на нечистоплътни политически субекти”. Проявете прецизност и ни разяснете как при правителството на Станишев НЕК се нагълта със заеми, та да извършва разплащания по проекта Белене (без сключен договор). И ако обичате се спрете на двата варианта: вариант 1 – злият Първанов се е обадил по телефона на управляващите НЕК, без да се допита до министър-председателя Станишев и финансовия министър Орешарски; вариант 2 – Добрият Станишев със знанието на умния Орешарски е наредил на държавната НЕК да се нагълта със заемите.
  Защото заемите са факт.

 14. И аз мисля, че битката за ориентацията на България е битката за самата България, която по презумпция е загубена. Ако признаем, че сме неук и мързелив народ,може би ще съумеем да се променим. Само, че предпочитаме да ни промиват с готови “исторически истини” (вместо да четем) и да мечтаем как лежим обръщайки кълка подир кълка под рога на изобилието течащо от “мирния” руски атом.
  Между другото, никога не успях да разбера рубладжиите. Насаждат русофилство (за тях България е малката Родина, а Русия – голямата), но нито харчат рублите си в Русия, нито емигрират там. Време е да ги помолим!

 15. Грешат онези, които си вярват, че Плевнелиев бил „вторият отбор” на ГЕРБ само заради факта, че той беше номиниран от тази партия за поста. Твърдя също, че между Плевнелиев и Борисов има дълбок и необратим разрив.
  ____________________________
  Ако не вторият отбор, то поне подобрен такъв. Няма място за сравнение м/у Бойко и Райков, нито между който и да е от министрите на кабинета Райков или кабинета Борко. Но това съвсем не означава, че Президент Плевенлиев е еманципиран от ментора си ГЕРп като политическа партия и в частност Борисов. Дано не е и той държан на въженце от Боко/Цецо, както те взаимно се държат, защото тогава нещата са неописуемо зле !

 16. Ако целта на ББ е да стои на власт, няма нищо по-лесно – дава на Волен едни пари и готово. Поне пет-шест депутати от ДПС ще напуснат парламентарната група за “взятка”. И от БСП може някой да се откаже – все пак се задава вътрешна борба и това е готов повод за всеки да каже “аз не мога да участвам в този фарс и се разграничавам…”. Не знам какво толкова обсъждате, но всички са във властта за пари. ЗА ПАРИ!!! ЕС няма да спре никакви еврофондове заради Волен. По-вероятно е да ги спре заради ББ, но и това едва ли ще стане.
  Но не това е най-страшното. Глупостта е най-разрушителната сила. Броят на глупаците у нас премина критичната маса от около 10%. Няма сила, която да задържи дори средно интелигентните деца тук, където кретените се назовават “мислещи хора”, крещят ти в лицето, че е “свършила твойта”, а изборът на по-малкото зло е превърнат в идеология.
  Няма по-малко или по-голямо зло. Има по-дълга или по-къса агония.

  Амин.

 17. Ето един коментар на Антон Баев
  След истеричната кампания ситуацията минава във форми на по-лека и по-тежка депресия.
  По-леко се отърват останалите зад борда на 43-ия парламент.
  Иван Костов например вече обяви, че излиза в пенсия.
  Емил Кабаиванов, ортопедът, който потроши СДС така, както и Боянските ливади не са го правили, още иска да лее гипсови форми в синьо.
  Яне Янев мълчи като бит, какъвто е на изборите.
  Кунева светна на президентските, но угасна на парламентарните.
  Пламъчето трая кратко, но пък партията й е млада – за разлика от старата десница.
  Това са леките форми на депресия.
  Тежките са при тези, които влизат в новия парламент.
  Най-тежко е поразен Станишев.
  В изборната нощ той не само обяви, че ще прави кабинет, но и призова ГЕРБ въобще да не се опитва.
  Само лидер, дълбоко скъсал с народа, може да сложи бесило по такъв ритуален начин на собствената си партия –след осем поредни загуби да касира и девета.
  Как БСП ще управлява /независимо програмно или експертно/ срещу големите български полиси: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе – аз нямам отговор, но може би Станишев има безразсъдството.
  ДПС прояви повече разум от лидера на ПЕС, като заяви, че няма да е мандатоносител.
  Демек – да се разбират първия и втория.
  Ние чакаме таблата със зарчета от Анкара.
  Атака, която може да се поздрави с великолепен резултат, също така великолепно може да го загуби при римейк.
  Да не забравяме, че във врата й диша СКАТ.
  Това впрочем важи с още по-голяма сила за БСП, и с много голяма – за ДПС, които свалят проценти спрямо 2009.
  Тъй че – от нови избори файда има само ГЕРБ.
  БСП няма повече обществен и финансов ресурс за по-добър римейк.
  Това беше върхът на възможностите на левицата с този й лидер.
  ДПС – също.
  Атака – под голям въпрос заради роящите се гласове на националистите.
  Това означава, че евентуални нови избори могат да преформатират карето печеливши на петорка, шесторка и т.н., при което подреждането на самата четворка е под заплаха.
  Макар и първи с мандат, ГЕРБ няма полза да бърза в момента.
  Нито да плямпа.
  При депресивната ситуация след критичния вот лечението е изчакване и мокри кърпи на главите на втория, третия и четвъртия.
  Цакането в преговорите ще е именно с римейка.
  Подкрепяте ли ни за стабилно управление или да.
  Ако не – завъртаме отново рулетката.
  Но този път от масата при операцията ще хвърчат не просто крака и ръце, а цели глави.
  Защото залогът е стабилността на държавата и здравето на нацията.
  Въпроси от компетенцията и на Главна прокуратура, впрочем.

 18. Бате Боко ще си напазарува достатъчно дУпЕтати ………

 19. @ГЕОРИГ АЛЕКСАНДРОВ

  Мако вероятно е Сидеров да захвърли калпака и да наложи феса.

  По-реалистичен ми изглежда вариантът коалиция БСП-ДПС с “привличане” на 2-3 бройки от Атака, или от ГЕРБ.

 20. За КГБ и “дългата”руска ръка нямам
  информация,обаче наще простотии напоследък ние си ги направихме.
  Никой не ги е карал онези тримата
  да правят седянки ,и не КГБ ами вероятно Цветанов ги е подслушвал.
  Много обичат да ги потупват по рамото на Запад или Изток.
  Плевнелиев като е толкова смел ,
  не да дрънка празни приказки да развеселява Москва и Европа,ами да вземе да бръкне по дълбоко в нашaтa си кочинка.После ще ни уважават решенията и без подобен патос без покритие.

 21. не вярвам на думи и усещания, вярвам на факти и дела. факт е, че правителството на герб не позволи белене да се случи и си отиде заради това. не виждам никаква причина за разрив между плевнелиев и борисов.
  на тези избори видяхме опит на мафията да отвърне на удара. прокуратурата си показа истинското лице и напрактика иззе народния суверенитет. черният пи ар пък беше като изваден от наръчник на кгб. и на върха на това трогателно печалната фигура на бареков. ех, бедни ми бареков, защо не си остана в бтв?

 22. Очевидно най-голямото наказание за България е да се гласува за БиСиеПе. Няколко причини:

  1. Лукановата зима (за късопаметните – купони, режим на ток през зимата, липса на основни хранителни продукти)
  2. Виденовата пролет – за късопаметните износ на зърното, липса на гориво, хиперинфлация в мирно време.
  3. Тройната коалиция – спиране на парите от ЕС, изпадване на държавата на последно място в Европа. Световно гигантско крадене. Подписване на изгодни САМО за Русия енергийни проекти – “тройния шлем”

  Даже не искам да включа в списъка, но да спомена – открадването и изнасянето на държавните средства от Лукавия. Създаването на мафията. Създаването на борческите групи. Създаване на “застрахователните компании”, …. това са все “заслуги” на комуноидната мафия от БиСиеПе. Продажници и безродни предатели на подчинение в Масква. Many voting Bulgarians did not take this smart advice. Because of that there will be consequences – anyway, everyone deserves his own fait. Even the people who erasing the others postings, or writing lies for people who they do not know very well…..

 23. Като човек, като държавник, като интелект, до сега не съм чул някой да е по-добър от Плевнелиев. Честно е от страна на Инджев да го забележи и потвърди. Щастие е, че го имаме. А от вечните плямпала до сега, може да се чуят само хули за него. Кога ли пък сме оценили способните хора у нас? Нищо чудно, че все сме готови да тънем калта, където изглежда най-алчните и най-кръвожадните ни водят.

 24. Битката за ориентацията на България не можа да спечели такъв силен политик катоКостов,та камо ли ще можеда стори неопитния Плевналиев.И най-добрите полководци не могат да постигат победи без армия от ентусиасти.

 25. Така като гледам, виждам един изпълним сценарий (за съжаление най-лошия). Правителство на БСП и ДПС негласно подкрепено от Атака и ГЕРБ (правещи се на опозиция). Ще има уж “предатели” депутати от вторите две, действащи с първите. После поредната вълна заминаващи през терминал 2 на Аерогара “Враждебна”.

 26. Въпрос към БОРИСОВ: Как сте си сложил аватар? 🙂

  Моля за извинение, че не пиша по темата.

 27. Понякога чувствата (в случая омразата към Русия)пречат на човека да бъде обективен. Русия няма нужда от троянски кон за завладяване на Европа. Русия винаги е принадлежала на Европа: географски, културно, религиозно…. всякак. Русия и Германия са тясно свързани от векове и като добри съседи, и приятели често са се били помежду си. Последните години обаче, връзките между Русия и Европа са изключително близки и със сигурност много скоро Русия ще стане член на Европейския съюз. Единственото, което пречи на Русия да е едно интегрално цяло с Европа е нейното високомерие и желанието на руснаците да се налагат, като удрят с юмрук по масата. Ако не беше водката, досега хиляди пъти да са станали чренове на ЕС и то без помощта на троянски кон.

 28. Здравейте. Предполагам, че много от вас тук са щастливи от изборните резултати. Герб няма повече да управлява, независимо от пировата си победа. Нали това всъщност искаха много от коментаторите тук? Не, ли? Е как така? Няма да се водим повече от простатщината. Стига вече слухтене и милиционерщина. Е това не помогна много на Костов, но какво да се прави. Да не бъдем максималисти. “Не винаги можеш да имаш всичко, което искаш”, както пеят “Ролингстоунз”. Важното е, че основното се случи! Ето и други, ка кво казват по въпроса, за да не отнемам много време и място.
  http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=29858651
  Сега вече ще потекат реки от мед и масло и да ни е честита, новата, “вислококомпетентна”, “изтънчено морална” и с ясна визия за “светло” евразийско бъдеще тройна коалиция: БСП+ДПС+АТАКА!
  Ето и подробности:
  http://kafene.net/news.html?fb_990998_anch=29860313
  Ако за някои това е шокираща изненада, за мен не е и независимо, че глупаво се надявах д се размине по някакъв чудодеен начин, то се случи. Ако сте се надявалио на нещо друго при този богат “избор”, щедро предложен ни от “кукловодите”, това си е за ваша сметка. Провалено обединение в дясно и почти никаква тревога за нас! 40 и кусур “алтернативи” на омразните милиционери и никой не повдигна никакъв въпрос затова, че всъщност няма никакъв избор. Предизборна “кампания” състояща се не от позитивни и градивни аргументи и предложения за политика, а от най черен и долнопробен компроматен Пи Ар, челящ се в най-низките страсти на и без друго склонните към това български избиратели, достатъчно ошашавени и без друго и от кризата. Кой ти обръща внимание на такива дребни детайли? Важното е основното, да смажем ББ и ЦвЦв основното зло, коетъо ни пречи. На някои особено много ио те са тези, които са най-активни в стила на тази “кампания”.И целта е постигната! Радвайте се! Не се радвате ли? Нови избори на есен? Не се заблуждавайте, тази нова тройна коалиция не са новопрохождащи дилетанти и простаци, като Герб. Няма да стане защото никой не иска Тиквона да се върне, нали? Сега пък да се надяваме на “спасителя” Президент Плевнелиев! И това, пък ако не е оксиморон! Та той и по конституция няма много възможности освен да призовава за добра воля парламентарно представените мафиоти. И да се надява институциите ни “да си вършат работата”. Е по-точно, от както го е казал Пламен Асенов ситуацията е:
  `Ба` ма` му!
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11410&rid=29
  Пак някой ни сра в гащите!

 29. поздрави, това е единствения анализ, който обрисува добре отношенията между президента и бойко….незнам разните му андрей райчевци и т.н. се правят на ударени и не го виждат това….само да добавя, че в характера на роско е да се прикрива и да лавира максимално, така че трудно ще излезе наяве този конфликт…

 30. онази вечер за първи път видях една партия САМА без натиска да захвърля властта – на 1997 бе друго – тогава имаше натиск на масите.
  На 12 герб които бяха подготвили масови манипулации и фалшификации – къде се върнахме Господи – които в голямата си част не се сбъднаха – не можаха да получат ААБСОЛЮТНО мнозинстно. Герб изглеждаха уплашени стресирани, сащасни, като ударени с чук в главата. Те не си бяха представяли, че ще трябва да управляват с коалиция. Най-нормалоното бе Борисов или Цветанов да излязат с предложения към Сидеров, който обикаляше като Господ. Когато вместо това Герб се изсулиха. Станишев взе инициативата в ръцете – видя че властта се търкаля на улицата, наведе се и я взе Той и ДПС имаах според 118-12- депутата, оставаше да се привлече Атака. Сигурон Станишев се е ядосвал че че влезе НФСБ – по лесон щеше да лавира между две Атаки -но е приел реалностите. Вместо Борисов да излезе с извънредна пресконференция след таз на Станишев, Доган и Атака, той се сви в черупката си обиден на Българския народ – спомням си за един друг политик. Резултатите Цик може да ги обяви чак в Четвъртък, а дотогава кабинета може вече да се знае – Станишев – ДПС-Волен – ако Бойко не предприеме нещо. Пресконференция щял да прави след официалните резултати…. Те вече се знаят – има четири партии в парламента.
  П.С. За първи път в най-новата българска история изобщо най-голяма част от кампанията се падна на прокурора, а за него нямаше бюлетина… смях.
  П.П.С. Жалко само че алтернативата на беззаконата диктатура на Борисов е БСП-ДПС. Това е положението.

 31. “ЧЕСТИТО” му на народа – стъпи на килимчето на четири цървула!
  Мога да се обзаложа, че “окончателните резултати” ще променят и съотношението на силите, като мандатите се окажат 121:119 в полза на тандема ГЕРБ-“Атака” и Болен цъфне на върха на Военното министерство/да не дава Господ/

 32. Спомняте ли си последните избори в Грузия,които управляващата реформаторска антируска партия загуби. Обществото бе вцепенето от видеосензации за нечовешки режим от определен затвор.Те бяха извадени преди изборите и са си планова заготовка. Правени са като постановка с хонорари. Оператора избягал в Европа с парите си и т.н. Имаше и още няколко реализации, които свалиха правителство и партия. Сравнете ги с последните екшъни у нас. Поразяват с приликите между двете серии – и подхода,с казусите, и финансирането и т.н. В този смисъл, статията на г-н Инджев е безспорна с водещия си извод.

 33. Сидеров ще бъде купен от ГЕРБ с милионите им!Промяна няма да има !Това блато няма да се разчисти!Народът е с примитивни реакции !Мисловните дейности на това население липсват! То иска така да живее и ще живее така !

 34. Дарагой Бубалов, я вас не понимаю?! Водката пречи ли на петата колона, или помага?!

 35. GB, Вие, прогледналият, със сугаревски плам обявявате на слепците, колко опасни са проевразийските БСП, ДПС и Атака, с което отричате проевразийският генезис и същност на групировката ГЕРБ.
  Жалък и смешен манипулатор! Не подаде ли Бойко оставка след разговор с Путин?

 36. Драги ДОНЧО ТОНЕВ,
  Разбирам грешката ви, която мисля се дължи на опиянението и радостта от победата над тези мутри, която толкова силно желаехте. Говорим си за политика и политическа ориентация, не за генезис. Иначе всички ние имаме евразийски генезис. Даже и германците и много други от европейските народи. И пак ви напомням. Сугарев говори с моя плам, а не аз с неговия. Като мой биограф проявявате учудваща неосведоменост!

 37. Тук маса народ се раздели на русофили, русофоби, американо и еврофили и фоби. Само фобии не се развиха по време на писане във форума. Истината е, че на домораслите ни “политици”, където и да са учили им липсва интелекта на един Димитър Иванов, кмет на София, преди, смелостта на депутата Димитър Пешев и мъдростта на патриарх Кирил. И въобще напълно липсва чувството за баланс на интересите. Само гледам и не вярвам на ушите си-юруш на Запад, юруш на Изток, юруш въобще към пропастта. И тук е прав един от форумците като казва, че на Русия ние сме им необходими дотолкова, колкото резервното пето колело е необходимо на съвременната кола, т.е. много рядко. Защото пътищата на Европа са добре направени и гуми се пукат изключително трудно.

 38. @GB

  Вие пък какво ривете? Нали любимият Ви ГЕРБ победи? Победи, ама няма топки да управлява. И кой Ви е виновен за това? Може би Иван Костов, както винаги? Да, ама не съвсем. Аз предупредих ли Ви, че гласувайки за ГЕРБ, ще получите БСП, независимо от изборния резултат? Сега пийте една студена вода послучай изборната победа и гласувайте при първа възможност пак за ГЕРБ.

 39. Любезни ми GB, последният Ви пост само олекотява и обезценява сериозността на позицията, която отчаяно и болезнено защитавате – нещо като автокомпромат.
  Аз използвах Вашето определение за БСП, Атака и ДПС само за да говорим с един език, с едни и същи изразни средства. Сега ще го кажа по моя начин: Групировката ГЕРБ има промосковси генезис и същност.
  Повярвайте, не Ви подобава да си играете на неразбрал какво съм казал, а това че Сугарев наподобявал на Вас, а не Вие – на него, не подлежи на никакъв коментар. Както и това, че съм нечий биограф!
  Имам една молба: оставете лекциите си ляво-дясно, евразийско-евроатлантическо, георафско-историческо за внуците си.
  Останете със здраве.

 40. Е този русофилизъм,който се римува със сифилизъм, е най-масовият Стокхолмски синдром наблюдаван някога.Ужасно много хора в България имат нужда от спешна психиатри4на помощ,защото терора над населението продължава прекалено дълго.За съжаление психиатрията има рецепти за справяне с посттравмати4ен стрес синдром,а ле4ението,докато терора продължава(облъ4ване от медии,работни места,улица,мутри,”тъмно сини” венци), е много по-трудно!

 41. Към БИВШ CEДECAP,
  По въпроса кой победи на изборите прочетете това:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11413&rid=29
  Победи мислене и манталитет, катои вашето. Апропо май е време да си сменяте ника.
  Към ДОНЧО ТОНЕВ,
  Тези лекции бяха предназначени за такива, като вас, но не хванаха дикиш. Липсваше капацитет за разбиране. Ще послушам съвета ви да се подготвя за внуците. Дано Господ ми даде такава възможност! Но тъй като тези лекции, които споменавате не бяха усвоени за внуците ще трябва да се подготвя по друга тематика: “Напред към сияйните върхове на комунизма!” Имаше такъв надпис над високия блок на Хиподрума. Ако не си го спомяте ще ви го припомнят много скоро.

 42. Драги GB, направихте всичко възможно за да покажете колко сте непочтен и лишен от себеуважение и достойнство човек, с което слязохте доста под прага за активиране на моята критичност към Вас.
  Поздрави!

 43. @GB

  Благодаря за четивото, чиито тези споделям. Единственото, което ми липсва в него, е немаловажното уточнение, че и ГЕРБ са изчадие на БКП.
  А за ника ми сте прав, затова току-що го промених.

 44. С извинение към всички тук, но съм принуден да се защитя.
  Г-н ДОНЧО ТОНЕВ, през целия си 62 годишен живот не съм получавал по-тежки обвинения, макар че съм имал и не малко врагове и то представители на най-различни националности. Повечето от тях са ми станали отдавна приятели и най-вече защото са се убедили и са признали почтеността ми и склонноста ми да издигам дори в култ уважението към другите, различните от мен. Което обаче не накърнява и себеуважението ми и порди което съм принуден да пиша това. А вие успяхте да ги изсипете тези обвинения само в едно изречение, при това към човек когото не познавате и за когото съдите само по настроенията си породени от различното му от вашето мнение. При това без и най-малък опит за разбиране на другия и проява на известна доза самокритичност. Преценявам ви като доста по-млад от мен, което само по себе си не е порок, но бих ви посъветвал за малко повече сдържаност преди да оповестите преценките си, най-малкото защото всяка преценка е малко или много субективна и продукт на моментното състояние на духа и моментните настроения. Аз не съм Бареков и никога няма да се нахвърля така първосигнално срещу вас, но ми направи впечатление, че ме критикувате в доста случаи напоследък задочно с коментари във форуми под статии, в които не участвам и само поради някаква случайност съм ги забеляза. А това не е хубаво. Затова на шега ви нарекох мой биограф. Веднъж дори казахте как съм се появил във блога на Иво Инджев. Макар че съм сигурен,

 45. (извинявам се за неволното частично изпращане)
  че участвам в този блог доста отпреди вас.Вижте аз уважавам всички свободни хора включително и вас. Затова повечето пъти се опитвам, макар и ясно и недвусмислено да намеквам щадящо нещата. Понякога това изглежда глупаво и остава неразбрано. Затова сега ще ви кажа директно някои неща. Ако си мислите, че съм запленен от “лазурния” поглед на Бойко Борисов, вперен ясно във светлото ни бъдеще, до което ще ни изведе ГЕРБ жестоко се мамите. Поиграх си с думичката “генезис” заради вашето ” Групировката ГЕРБ има промосковси генезис и същност.” Не Г-н Тончев, не само ГЕРБ но и много други (в това число и СДС и ДСБ) нямат промосковски генезис. Можеби със сигурност само ДС у нас има промосковски генезис. Истината е по-друга и се нарича всестранно проникване на “петата колона у нас”. Те са, които по заповед от Москва проникват навсякъде, дори и в най незначителната формация или институция за да осигурят вековните руски империалистически интерсеи у нас. Те са проникнали и прониквавт навсякъде, в това число и сред протестиращите и всред зелените и т.н. Сложете си ръка на сърцето и не ми казвайте, че не го забелязвате! И понеже в настоящия момент ГЕРБ беше единствената реална възможност за някаква независимост в Българската политика и управление, затова получиха подкрепата и на мен и на Сугарев и на много още. Огромната част от тези 30.5% подали гласа си за тях. Все пак това са мнозинството от избирателите и те не могат всичките вкупом да са глупаци, нали? Далеч съм от мисълта, че тоова е идеалния вариант, но други няма. Останалото, това, за което вие говорите са мечти. Мечтите са хубаво нещо и дават морални сили за кризи в каквато изпаднахме, но работа се върши с реални сили и действия. Затова вместо да си хабите силите с мен и да обяснявате нещастията за България с такива, като мен и Едвин Сугарев (той горкият пък на какво ли не се наслуша) по добре запретнете ръкави и оправете дясното у нас. За да има алтернатива при гласуване в бъдеще. И бъдете сигурен, че петоколоннициуте ще довтасат. Няма да закъсненят. Но това не трябва да ви спира. Ние сме така от стотици гопдини и затова никой на никого не вярва и всички саа индивидуалисти. Но все някога трябва да го превъзмогнем. Да не допускаме индивидуализмът да прераства в егоизъм!
  Поздрави.

 46. GB, надписа върху блок №1 беше “НАПРЕД КЪМ КОМУНИЗЪМ” и сигурно по някакво съвпадение, точно по същото време Б.Борисов беше … комунист, челен на БКП. Та с какво точно ни плашиш?

 47. @GB

  Г-не, да се спори с Вас е все едно да се спори със стена. Няма как да бъде помогнато да прогледне на човек, който сериозно твърди, че “в настоящия момент ГЕРБ беше единствената реална възможност за някаква независимост в Българската политика и управление”. Чудя се за какво изобщо си губите времето с четене на Инджев, щом толкова пък нищо не вдявате…

 48. GB, Вие сте непоправим…лектор и агитатор.
  Останете със здраве.

 49. едно време, когато бях в началните класове (още си беше зрелия социализъм) в училище ни учеха, че българия паднала под турско робство, понеже била разделена на две части – търновско и видинско царство и двамата владетели (които даже били братя) не пожелали да се обединят срещу общия враг. тогава ми беше мъчно и не можех да проумея как така тези братя не са могли да проумеят толкова просто нещо. тогава не можех да схвана комплицираната политическа обстановка и етап на историческо развитие, нито пък психологическите измерения на дадени действия. както и да е. дори и да се бяха обединили двамата братя, съдбата на българия щеше да е същата. но не затова ми е думата. струва ми се, че има нещо в българския ген, което все ни пречи да направим тънката разлика между индивидуализъм и егоизъм. много сме лесни да лепим етикети – герб били комунисти, били руска маша. нищо, че фактите говорят за друго – герб не позволиха да се случат белене и бургас-александруполис. лесно е да търсим вината в другите – герб били разрушили дясното, сугарев е демон, че призовавал да се гласува за герб. най-трудно е да преборим себе си, да преглътнем егото си.
  и на мен ми липсва задълбочен анализ какво се случи със синята идея, която палеше умовете и сърцата през 90те. отдавам заслуженото на държавника костов,който тласна страната в нова посока, но и той и другите в синьо не се оказаха на висотата на европейските политически практики. не можаха да преглътнат егото си и да се оттеглят навреме правейки мост към новите лица. сега след оставките имам някаква надежда, че преструктурирането в дясно ще започне и един ден пак ще видим автентичната десница на политическата сцена. но затова е нужно смирение, пречистване и твърдост да се приемат реалностите. защото докато ние спорим, кой е по-голям демократ и русофоб ще живеем в чуждата реалност на червени бабички, капсулиран етнически вот и купени цигански гласове (не знам дали трябва да се извинявам за ‘цигански’. така и неразбрах защо и откога циганите трябва да бъдат наричани роми, а негрите черни. не влагам нищо лошо в това).
  п.п. аватар се слага с регистрация в DISQUS

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.