Цацаров не остави съмнение: не е лоялен към дон Борисов

Пиша и публикувам този текст съзнателно по време на и преди да е приключила следената в националния телевизионен ефир пресконференция на Главния прокурор Сотир Цацаров във връзка със скандала около печатницата „Мултипринт” от събота, 11 май. С тази забележка подчертавам тезата си като политически коментатор, а не както какъвто и да било друг (не)специалист: ако е имало съмнения за еманципацията на г-н Цацаров от Бойко Борисов, то те отпаднаха днес по начин, който е зрелищен за зрящите.

Не са необходими конкретни цитати от думите на Цацаров (защото дори и интонацията му е важна), за да заключа, че тази пресконференция е преди всичко отговор на главния обвинител на републиката срещу обвиненията на главния политик в България през последните 4 години.

Главният прокурор започна изявлението си и се връщаше няколко пъти към темата за това дали прокуратурата е повлияла върху изборния процес. Макар и да не спомена поименно Бойко Борисов, той на практика му отговори на обвинението за загубени 5-6 процента гласове за ГЕРБ заради действията на прокуратурата.

Цацаров, видимо ядосан, иронично благодари за „техническите съвети” какво е трябвало да бъде направено от прокуратурата, дадени пред телевизионните камери от Бойко Борисов.

На читателите предлагам извода си, че освен президента Росен Плевнелиев, още една ключова фигура в държавата ясно се разграничи от Борисов, независимо от очакванията (му) всички, издигнати „по негово време”, да му бъдат благодарни за постовете. Борисов е сгрешил в очакванията си държавата да продължи да функционира на принципа на мафията, където дон Корлеоне прави „услуга” и разчита на доживотна лоялност за тях.

Най важното в този прецедент е неговата заразност, ефектът от което предстои.

78 мнения за “Цацаров не остави съмнение: не е лоялен към дон Борисов”

 1. manu_chao
  Рейтинг: 486Неутрално36
  11:59
  15 май, 2013

  “Помня много добре как най-добрия патоанатом в България(човек занимаващ се с аутопсията) бе намерен обесен на една детска площадка,на другия ден след “самоубийството” на мъжката секретарка на Доган.
  Съвпадение?….Едва ли…. “

 2. А дали ще бъде така строг и справедлив към новата/стара тройна коалиция?
  Сега, когато цвъки и бойко вече ги няма, за да дразнят с простащината си високоинтелектуалното ви око, когато Костов се пенсионира, а Гоце изчезна, за кого ще пишете книги? Поне една глава за ДПС драснете, колкото и ерудиран да е Местан.

 3. Но еманципацията от Борисов трябва да е само началото. Трябва да се еманципира и от останалия “политически елит”. Само по проекта Белене има толкова много далавери и замесени в тях, че само еманципация не стига.И ако всички политици, започнат да се съобразяват с прокуратурата, а не да я задействат, тогава може и да се получи нещо.

 4. Неотстъпността и упоритостта, с която Цацаров преследва Цветанов подсказва, че (вероятно) Чичко Ушичко си е намерил майстора в лицето на Главния прокурор, и имунитетът не само ще бъде даден на тепсия от БСП, ДПС и Атака, но и много е вероятно бъдещото наказателно производство срещу дясната ръка на Б.Б. да достигне до Съдебната палата.

 5. Искам да обърна внимание на един дребен член на НПК – 209

  “Съобщение за извършено престъпление
  Чл. 209. (1) Съобщението за извършено престъпление трябва да съдържа данни за лицето, от което изхожда. Анонимните съобщения не са законен повод за започване на разследване.
  (2) Съобщенията могат да бъдат устни или писмени. Писмените съобщения могат да бъдат законен повод за започване на разследване само ако са подписани. За устните съобщения се съставя протокол, който се подписва от заявителя и от органа, който ги приема.”

  Съгласно него ” Анонимните съобщения не са законен повод за започване на разследване.”. Бих искал и обяснение как така Марин Райков, който според официалната му биографиа в http://www.goverment.bg е “Роден на 17 декември 1960 г. във Вашингтон, САЩ.
  Завършва “Международни отношения” в УНСС.
  От 1987 г. започва работа в Министерството на външните работи, като аташе в Дирекция “Балкански държави”.”, тоест да не се разбира “наше момче”, разпорежда проверка на анонимно писмо, съгласно пресконфепенцията му. Как така министър-председател разпорежда нещо, което е противозаконно и как прокуратурата също не познава основния закон, по който работи…останалото като коментарии е за Вас…

 6. Ама прав си е Бойко да се сърди! Със сигурност прокуратурата повлия с 5 или повече процента на изборния резултат. Като не позволи на незаконните бюлетини да влезнат в употреба. А ББ с присъщата си простотия признава този факт чистосърдечно. Надявам се да има и още поводи да се сърди.

 7. Не е лоялен към Борисов очевидно.
  Дано да е лоялен към държавния интерес, а не към някой друг дон…
  Засега индикациите са по-скоро за последното според мен…
  Хубав ден на всички

 8. xm…
  Рейтинг: 3466Неутрално30
  12:43
  15 май, 2013

  “Ай честито!
  Както вече казах – гръмна една срамна, дългогодишна, мръсна обществена “тайна”.

  И к’во излезе?
  Че цялата работа е “куче влачи”.
  И с бюлетините, и с Правитеството, и с ЦИК, и с МВР и с цялата им пасмина!
  Били 22 палета. Били за навсякъде. Разнасяли си ги в микробуси с двойни дъна. ЦИК и РИК не се интересуват какви бюлетини се ползват. Министерски съвет също си драпа … Никой не се интересува колко и какво се печата, ама всички знаят кого да търсят, ако им трябват бюлетини. Няма “чисти” протоколи за бройки, брак и тем подобни. Няма МВР да охранява, че даже и го изолират, когато тръгват да проверят кочината. Защо ли?
  Между другото се оказа, че прословутите копири не знам как са поръчани, но били с гарантиран тонер за … 196 (сто деветдесет и шест!) черно-бели копия и около 200 цветни.
  Ако искате да се изчисти кочината – у панделата!
  И от Министерски съвет, и от ЦИК и РИК, и “печатарите”, и “превозвачите”.
  Плюс прословутата “политическа отговорност” … “

 9. “Прекалено е хубаво,за да е вярно”чета мнения из форумите.Нистина се случва немислимото-главният прокурор даде да се рзбере,че няма да съобразява с човека,който “сам си го избра”.В ход ли е операция”чисти ръце”и в България,предстои да разберем.Няма съмнение обаче,че за групировката ГЕРБ предстоят трудни времена.

 10. така е, времето на доживотните услуги отмина още през 60-те години. Борисов сам показа че не зачита правилата на Кръстникът – в италията омертата не позволява мафиотитет да си отвличат деца един друг както бе сторено с Брендо. Борисов наруши едно от най-старите правила – срещу държавата сме единни, всичката мафия играе в един отбор и сведе това правило до – “моята фамилия срешу фамилията на всички ви”. Особено ядоса той главния прокуро със серия от изказвания като “ти си го избра” – Кокинов към Борисов и “Прокуратурата участва в кампанията по фалшификациите срещу нас” – Борисов и Цветанов в хор. С тези реплики бе ядосан Цацаров – какво смешно име за такъв едър човек, по би му прилягало Кашалотов – и той пожела максималон да се разграничи от суверена си. Запазвам си съмнение за Плевневлиев – еди човек, който назначи постоянно вършеше това което му се внушава и се оплита в серия от гафове – но подне ли правителството истински и той малко или много ще се дистнацира, защото никой не обича да е от губещите. За шест месеца – или за едан година програмно правителство – очаквам най-малкото Цветанов и Фидосова да влязата в затвора, да се сменят половината МВР шефове, Борисов може лично да отърве ножа, но да е последствен…. ще паднат и няколко прокуророски и съдийски глави. Герб ще намалеят още 5-6-7 процента, а ще влязат НФСБ в следващия парламент….
  Интересно Бавно но сигурно Герб се разпада. отиваме към нормалност.

 11. За първи път от много време съм обнадежден за случващото се в държавата. Долови се тази нотка на раздразнение и желание за доказване на правотата. Взаимодействието, изказванията, доверието по оста Цацаров-Плевнелиев най-малкото показва за еднозначно откъсване от сянката на Борисов и желанието за работа, доказване, прочистване ако щете.
  В крайна сметка дано да се окаже, че единствено можем да благодарим за поредния провал в кадровите назначения на Борисов. Този път обаче, поради недоценяаване на ситуацията и гласуване на доверие на хора, които по същество са с морал, чест и достойнство… Дано, дано, дано. Защото винаги тегне тезата за обръщане на картата и пак да навлезем в онова безвремие на липса на доказателства, желание и размиване на отговорност докато скандалите избледнеят в умовете на всички нас…

 12. Аууу г-н.Инджев много демократически,много коментар…ОПГ-то на госин Борисов е направо като квартална банда сравнено с МАФИЯТА която е стегнала примката около нашите вратленца…Мафия-камикадзе обаче,защото си подписа и собствената смъртна присъда-ако не са едните(тези дето не оставят изпълнителите на мръсните им поръчки живи) то другите(такова разклащане на вярата на масите в системата и то в тез смутни времена…) ще ги “оправят”…

 13. Винаги съм твърдял, че хитреците не са особено умни. Необходимо е просто малко повече време, за да се омотаят в капаните, заложени от тях самите. Изключение от това не прави и Тиквоний Втори Банкянски (по подобие на Тиквоний Първи Правешки), който сам се изигра. За изминалите 8 години той доказа, че не държи на приятелите си и нещо повече – приятелството с такъв човек може да е изключително опасно за здравето и живота (справка: Мишо Бирата, Маргините, Алексей Петров и други знайни и незнайни герои на Прехода). Много хора бяха употребени и захвърлени. Разбира се, не жалея за тях – това си е техен проблем.Но интересното е, че наистина Съдба съществува и Тя си знае работата. Точно както той се е отнасял с приятелите си – така и приятелите му се отнасят с него. Плевнелиев (съмнителен бизнесмен, съмнителен министър) и Цацаров (съмнителен съдия, със съмнителни дела), които би трябвало ръка да му целуват (че и други части от нежното му тяло) се обърнаха срещу Тиквоний. По подобен начин Съдбата удря и Цвъцян Премъдрий – Цветанът на Мисълта (една мисъл, за повече няма свободни неврони). С неговите СРС-та по неговата глава. Ще видим, разбира се, докога ще е така. Лошото е, че от цялата тази работа на нас, тия с гайдите, не ни става по-добре.

 14. Доста съм скептичен, но дано сте прав, г-н Инджев!

 15. Както се казва “благодарност със задна дата няма”-особено в политиката.Аз лично си мисле че тези бюлетини не са били за ББ а за ЯЯ.И въпреки всичко, има отчетлива тенденциа през последните 4 месеца да се смачка Герб.Лансираше се отдалече “програмно правителство”,защото си знаеха че не могаг да спечелят.Тези които посяха тези бури и огън, сега ще се скрият назавет и ще сложат някакви пионки, които могат да сменят постоянно. Да ни е честито “правителството на енергиината мафия”!

 16. Цацаров е страхлив, не смее да каже НЕ на поръчителите, крие се зад семантиката на поста си. но стана ясно кой е поръчал компромата.
  стана ясно и това, че бсп и дпс си купиха гласовете, показаха репортажи.
  изглежда никой не се интересува и не разлседва това.

 17. Интересно ми е – какво мислите за последвалото ревливо отворено писмо на Бойко Борисов до главния прокурор?

 18. “… ако е имало съмнения за еманципацията на г-н Цацаров от Бойко Борисов, то те отпаднаха днес по начин, който е зрелищен за зрящите.”

  Много добре!. Сега, ако Главният прокурор се еманципира и от Сергей Станишев, ще бъде Отлично.

  Май се размечтах.

 19. За разчитане на казаното между редовете е нужен висок интелект. Който не го притежава, да се сърди на себе си, че е приписал на човека отсреща собствените си разбирания.

 20. Дано най-сетне, да видим едно разследване да се доведе до край, а не да се замита под килима. Мисля че е дошло това време. Партия ГЕРБ е в много тежка ситуация. От една страна е победител на последните избори (все още не мога да разбера как стана това), от друга пък основни фигури управлението й да са разследвани от прокоратурата по различни обвинения. Може да станем свидетел на парадокса в парламента да имаме едни 100-тина депутати, които да нямат “бащици” над себеси., коити да им казват как за какво и за кого да гласуват. Това ще бъде една много интересна ситуация.

 21. Отличен 6 на Цацаров, все така!! Най-после да се намери работеща институция. Да почне от герберската мафия, после да мине през червената и барем това да постресне висшите ни чиновници!!!! А като начало, затвор за Цветанов, присъда за Борисов и всички замесени в скандалите последния месец.

 22. И г-н Инжев няма ли да чуем от вас и поне едно коментарче за не просто истеричният,но откровенно ПРЕСТЪПЕН среднощен монолог на др.Станишев.Престъпен по смисъла на Наказателният кодекс и то на не един или два от неговите членове…Госин Цацаров явно по демократически отвратен и уморен от мафиьотството на дон Б. е бил вече в царството на Морфей…

 23. “Най важното в този прецедент е неговата заразност, ефектът от което предстои.”

  Юлияна Плевнелиева
  Росен Плевнелиев
  Николай Бареков
  Сотир Цацаров

  Дай, Боже, списъкът да продължава да набъбва!

 24. Да, харесаха ми тезите на главния прокурор, изразени на тази пресконференция – “А вие нима очаквахте прокуратурата да не направи нищо по въпроса, тъй като е ден за размисъл?” Но все пак си оставам с едно на ум за него, предвид съмнителната му морална и професионална репутация. Та нали той е съдията, който дава разрешение да се задържи невинен човек в ареста за много месеци? Нали неговите имоти (и на съпругата му) будят недоумение с начина си на придобиване и с посетнешната им съдба?

  Засега имаме много красиви приказки за законност, но работата на прокуратурата е не да дава пресконференции, а да изготвя КАДЪРНИ (с доказателства и аргументи) обвинителни актове. Досега именно тук е проблемът в България – още на първата крачка българското правораздаване се дъни. Така че аз засега си оставам песимист…

 25. Аз смятам, че кукловодите на Бойко се разграничават от него и от Цветанов и го правят чрез Цацаров. Генералите от ДС си имат БСП, ДПС, Атака и Кунева, така че ГЕРБ вече не им трябва. Народът достатъчно обедня и съответно олевя, което беше и целта на проекта ГЕРБ. Направи ми впечатление многократното повтаряне на Божидар Димитров, свързан със същите структури, че на България й трябва президентска република – опипва почвата за една централизирана власт по стила на Путин, Живков, Ленин… Тъжно е да се връщаме век назад и да се отдалечаваме от ЕС.

 26. Г-н Инджев, малко извън темата. Току що си купих Вашата нова книга с автограф. Аз съм от Пловдив.
  Благодаря Ви за огромния труд, който полагате да ни информирате за явните и най- вече тайни политически процеси в нашата държава. Това ни отваря очите за много неща, които е важно да знаем. Бъдете жив и здрав.Имате вярна почитателка на Вашия талант в мое лице. Благодаря!

 27. Още една причина, комунистите да мразят демокрацията – всеки си гледа интереса, а не този на партията. Затова, заплашен да не сгафи, всеки, гледащ своя интерес се старае да спазва законите. Постепенно се разбира, че партийното и мафиотско раболепие отстъпва на необходимостта от спазване на правила. Е те това не го обичат тези от БСП, ГЕРБ и други техни производни. Затова не обичат демокрацията и й приписват всички възможни и невъзможни грехове. Затова и половината от населението на България, излъгано с недостатъците на демокрацията и подведено от “новите десни” не можа да разбере какво става в страната, какво е “ляво” и “дясно”, и или тотално се обърка, или се оттегли от гласуване. Това обяснява и постигнатите резултати.
  Демокрацията е хубаво нещо, но се постига след десетки години, а не както го е казал един алкохолик – за една петилетка. Така и политиците се учат, и народа се учи. Какво и кога точно го научават е съвсем друг въпрос!

 28. Ima li samnenie 4e 4oveka na Borisov v skandala s biuletinite se kazva Barekov.Slu4aino li vdigna vriava predi prokuraturata da prosledi transporta do planiranite sekcii za fal6ifikat.Niakoi se opitva da ni pravi na naivnici.Geroiat Barekov kozinata si meni no nravite nikoga.

 29. Г-н Инджев и аз си мисля, че вече България си има Главен прокурор, не е като македонския комита Татарчев, който приготвяше чували да доставя престъпници, не е като боксьора Филчев, който продаваше в ПЛОД-ЗЕЛЕНЧУК и не е вглъбен в юридическата наука професор Велчев,който нямаше много време за текущите дела на Прокуратурата.
  Мисля че г-н Цацаров си е сложил главата в торбата и ще действа с рогата напред в рамките на законите и предоставените му правомощия. Лично аз му желая успех в трудната и отговорна работа,а той работа ще има много.

 30. Да не бяха му хванали 350 000 бюлетини на боко и да минаваше 50+1-процентната бариера, цацата и плевняса и до сега да са с него, но така…

 31. Смях в залата!
  —————————-
  “ДАНС ни върна днес материалите с въпросното постановление, но не с екземпляра, изпратен от нас, а с този, който е пуснат до медиите”, обясни Цацаров.
  На журналистически въпрос на кого тогава може да разчита прокуратурата, след като ГДБОП и ДАНС са пробити, Цацаров отговори саркастично: “На противопожарна охрана”.

 32. Безспорно е, че е налице опит за фалшифициране на изборните резултати. Дотук всички действия на Главния прокурор Сотир Цацаров са перфектни. Дано продължи така и занапред! Колкото до жалките опити на Боко да оправдава своя провал на изборите, отправяйки нападки към Прокуратурата (известен комунистически прийом), те само потвърждават престъпната същност на комунистическата милиционерска хунта управлявала България четири години!

 33. Хайде да не бързаме да се възхищаваме на президента, служебния премиер и главния прокурор. Като имам предвид как и от кого бяха назначени, все си имам едно наум. Може поведението им да е само поза, за да им повярваме и съответно да им се възхитим, когато в края на краищата всичките тези проблеми минат в забвение. Дано да греша….

 34. Новото правителство май се очертава да бъде като политическа полигамия, при която всеки спи в отделна стая и се прави на отвратен от другия!

  Жална и майка на България!!!

 35. “Аз смятам, че кукловодите на Бойко се разграничават от него и от Цветанов и го правят чрез Цацаров. Генералите от ДС си имат БСП, ДПС, Атака и Кунева, така че ГЕРБ вече не им трябва. Народът достатъчно обедня и съответно олевя, което беше и целта на проекта ГЕРБ. Направи ми впечатление многократното повтаряне на Божидар Димитров, свързан със същите структури, че на България й трябва президентска република – опипва почвата за една централизирана власт по стила на Путин, Живков, Ленин… Тъжно е да се връщаме век назад и да се отдалечаваме от ЕС.”
  Катерина – И аз така смятам 🙂

 36. Аз пък не разбирам какви основания за оптимизъм може да има в страна, където първата и втората политически сили са престъпни организации, които и в държавното управление са се проваляли (едната дори многократно). Само аз ли съм шашнат/а от триyмфалното зaвръщане на Станишев и компания в играта, след като едва преди четири години бяха изритани като мръсни псета от властта?!

  Защо не се допуска изобщо вариантът ГЕРБ да състави програмно правителство от експерти? При липсваща подкрепа за самостоятелно правителство на ГЕРБ не е ли това първата спасителна възможност, вместо да се подаде щафетата на БСП и да cе подмени вотът на ГЕРБ-авите симпатизанти?

  Защо при създалата се конфигурация в парламента никой не поставя въпроса за морала в политиката и за възможните безпринципни коалиции? Например отвсякъде се чува, че имало вариант ГЕРБ (номинално десни) да се коалира с АТАКА (радикално леви). Къде е пресечната точка между едните и другите?! Ами ДПС прости ли вече на БСП Възродителния процес, че са се залепили за Столетницата като гербови марки? Защо и журналисти, и политически наблюдатели гледат безучастно тази толкова ниско свалена летва на морал, идеологии и принципи, когато става дума за споменатите партии, а качват летвата до небесата само когато се занимaват cъc “старата” десница? Докога ще продължава това мерене с различен аршин?

 37. Да се смеем или да плачем за хвалената от Г-н Цацаров фантастична прокуратура. Работят бързо, даже и светкавично. Изкараха, че ББ е извършил престъплението с само подслушване, а за откраднатите записи и разпространяването на подслушването гледат луната. Сега пък е виновен, че е организирал анонимка от “достойни прокурори” и съобшил за укрити бюлетини за неговата партия от негов човек. Друго подобно “само” престъпление. Никой не пита защо г-н Цацаров дърпа поводите на своите хора така усилено през решителното за изборите време. А за петицията (не анонимка) за разкриване на аферите за милиони на Сергей Дмитриевич с парите на българските данъкоплатци, които съща така влияят на избирателите, за вече от няколко месеца нямат свободно време, нито да помислят, нито да отговорят. Не съм за ББ, съвсем не е ангел небесен, но не искам да вярвам в таласъми.

 38. Но Цацаров не остави съмнение, че е лоялен единствено към флашките и кьорфишеците на БСП и ДПС.
  Още не мога да проумея как може човек да се радва, за това, че една партия-членка на ЕНП е в изолация докато все що сбирщина руско-проектантска като АТАКА, БСП и ДПС се навря в парламента, за сметка на всичките десни сили. До това доведе демонизацията на ГЕРБ, хоро на което се хванаха 99.9% от медиите и свършиха другите 99.9% от работата на червените барони.

 39. Не ми хареса намекът на Цацаров, че Борисов и Цветанов са автори на писмото от ‘достойните прокурори’- подобно поведение не подхожда на Главен Прокурор. А и като твърди, че са били принудени от една медия да обяват акцията си в Костинброд, какви ще са последиците за тази медия? Или целия този цирк с Делян Пеевски, който Цацаров познавал като следовател – ами че той не е работил и ден като такъв! Между другото, ден-два преди изборите гледах Бригадир Аспарухов в някакво ТВ-предаване, който горе-долу обясни, че Борисов го чака нещо подобно, което не е за пренебрегване. Тракторът също ни обеща потресаващи компромати. Но да се върнем към Цацаров – досега не съм видяла нищо по същество от него. Дано да не съм права, но показател за това ще бъде отношението по енергийните далавери. Там е пълно затишие. Както и по поредното самоубийство на неслучаен човек. Между другото, по този случай вестникът на Делянн Пеевски (Стандарт)веднага публикува краткото съобщение на ДПС, които скърбят, че същият този човек е изгубил битката срещу коварна болест. Е, ако не друго бива си ги хората в манипулациите, а за съжаление много гласоподаватели им се връзват.

 40. Не само към Дон Борисов не е лоялен главният прокурор. Не е лоялен и към българските граждани. Не е лоялен и към справедсливостта. Участва в пошлия члага-сценарий за окепезяване на Цветан Цветанов и ГЕРБ с изявления, че има съмнения и някаква хипотетична процентна сигурност за престъпление, но нито едно доказателство за престъпление. И без наличието на доказателства внуши в предизборен период в облъчения от инфра-червена пропаганда български избирател съмнение за престъпление. А при поднесени наготово и не анонимни сигнали с доказателства, като откритото писмо на г-н Едвин Сугарев, главният прокурор мълчи като Бойко Борисов за инфаркта на Мишо Бирата! За да твърди г-н Инджев, че главният прокурор се еманципира от Бойко Борисов, сигурно има информация за това, която не мможе да бъде огласена. И такава еманципация е чудесна, ако е истина. Но някакси ми се струва прекалено хубаво, за да е истина. Аз съм сколнен да допусна (имайки предвид, че ГЕРБ е “Б”отбора на БКП),че главният прокурор играе в/за “А” отбора. Иначе няма никаква логика във включването му в компроматната война на БКП точно преди изборите. Просто това със фалшивите бюлетини беше доказателствената сламка, която оплете спасителния сал на комунягите от последните избори. И съм сигурен, че ще му се отплатят подходящо другарите от “А” отбора.
  А България…..кучета я яли!

 41. Съгласен съм и поддържам мнението на блогара 100JAN ,че ни трябва работеща прокуратура
  да прави обвенителни актове подкрепени с норовержими доказателства за да може съда да издава
  пресъди който да не бъдат отменяни на по горни инстанции.Прокуратурата е тази която трябва
  да защитава държавните интереси,да ама не досега това не ставаше затова аз все още не съм
  оптемист.

 42. Раболепието на прокуратурата и продажността на медиите правят руско-българската мутроолигархия непробиваема. Задружните действия на органите на сигурността и на институциите за дезинформация в навечерието на изборите откраднаха конституционното право на гражданите на ден за спокойствие и размисъл. Това престъпление се замита с клиширани фрази и пошла ирония.

  Вземането на страна в нечистоплътната битка на два мафиотски клана, каквито по същество са бандите на бившите милиционери и прекръстените комунисти, се представя като “борба за законност и справедливост”. В този мръсен сценарий ни вкара уж независимото, държавно обвинение.

  Нека да си припомним сладкия сън на предишния главен прокурор през целия му мандат. Суетливостта на Цацаров е сомнамбуличен вариант на същата тази, морална летаргия.

  България никога нямаше да затъне докрай в тинята, ако не беше половинвековната, отрицателна, човешка селекция, точно в органите на реда и законността. Само оня, който не се е сблъсквал с реалното, българско правораздаване, може да храни илюзии, че нещо там, а и в държавата, ще промени.

  Борисов и Цветанов – и ГЕРБ – не са “букет” за мирисане. Но мръсните хватки, използвани срещу тях вонят на целта, която преследват от опонентите им. И тази позната воня е дори по-отвратителна.

 43. Според мен почти на всички стана ясно,че който влезе в комбина с БСП(БКП),накрая остава с пръст(обикновено среден) в устата.Първият,който сериозно им икуса попарата бе Иван Костов.Следващият по сериозност е Б.Борисов.След като се закани на троината коалиция,влезе в комбина с тях и не направи нищо,сега ще им куса попарата(горчива).Комуниста е най-подлото (партийно)същество.Б.Б.им свърши работата и сега ще го изядат с парцалите.Да му е честито.Да го видим как ще се оправи.

 44. Днес бе съобщено, че окръната прокуратура във В. Търново е прекратила производството по т.нар. ‘бебе от фризера’. Засегнатите лекари не само, че се радвали, ами щели да изискват извинение от Цветанов. Може би и това е демонстрация за еманципация на прокуратурата. Да, ГЕРБ не беше мечтата на десните българи, но без ГЕРБ реалността е демонстрация на наглост и беззаконие. Да, на комунистите им е много удобно десните хора да се оттеглят като Филип Димитров или Петър Стоянов, а да не се борят като Костов или Борисов. Всеки има право да се оттегля или да си отстоява каузата както намери за добре. Иван Костов както сам се изрази е една отрявана глава. Питам се защо ли много десни искат и главата на Борисов. Какво ли ще спечелят освен интелекта на Станишев и Местан чрез мюрето Орешарски и като за начало връщане на пушенето в заведенията, промяна на плоския данък, ще строим и Белене и Бургас-Александруполис, и пр.

 45. И както се изрази главният прокурор, те направиха едно “необичайно” пртедставяне на факти, по случаят Костинброд.
  Дай Боже повече такива “необичайни” представяния на факти, които по мое мнение, би трябвало да са обичайни, За първи път, аз наблюдавам такова подробно разследване и такава прецизност във фактологията от страна на прокурата.

 46. Г-н Павлов,миризмата,която се разнася от Цацаров е повече от натрапчива.Цял месец той се занимаваше ,и то с АПЛОМБ,с анонимни сигнали и незаконни СРС,а не разлисти никоя от многобройните папки от парламентарната комисия за корупция.Така енергомафията,заменките и всевъзможни ощетяващи договори за над 10 млрд кражби останаха да отлежават.А това ,което се случи в събота не е работа само на ЦИК.Лицата Станишев,Местан,Костов,Кунева и техният фронтмен Бареков,като ОПГ,се опитаха да превземат властта чрез незаконни средства.Това беше класически опит за безкръвен преврат и всички те,заедно с техните помагачи трябваше да бъдат поставени под стража и съдени.И какво означава,че цял месец се хвали,че щял да иска имунитета на Цветанов??Той може да е всякакъв,но налудничевото поведение на прокурора е стряскащо.Това е мръснишка битка спрямо другата независима власт.

 47. заповедта по гарнизона е да се еманципират от Боко

 48. До всички, които са песимисти, невярващи или просто циници…Вярно е, в блатото България никога не можем да бъдем сигурни кой прав кой крив, но ако някой си мисли, че мутромафията в България може да се победи без парите, интересите и влиянието на мутромафията в сянка, жестоко се лъже!Така се започва докато се появят доброто ченге и умното ченге като в LA Confidential…И това време ще дойде…стъпка по стъпка …да не бягаме преди да сме се научили да вървим и повече вяра МОЛЯ!!! С техните камъни по техните глави. Пък може и да няма конспицария, кой знае, пък може Bud White да ни намига съзаклятнически зад маската на Сотир Цацаров! 🙂

 49. Към Özel

  Вие за 13-годишното демонизиране, на достойният българин Иван Костов имахте ли разбиране? А последното три годишно, унизително отношение на милиционерската партия членка на ЕНП, към истинската партия членка на ЕНП не ви ли възмути? От колко дни(да, дни)медиите “демонизират” пожарникаро-милиционерската групировка от “европейски” тип?
  Не отговаряйте, ако въпросите за вас са трудни!

  Към Шумаров

  Логика напред, логика назад, но едно е, Ваш Сугарев да обвинява Станишко чрез дрънкане на художествени тенекии (нещо като “прокурорско плашило” в сянка), друго е да поведе дружина от морални джужета, в защита на равностойните на Първанов, Борисов и Цветанов. Понятието за демократичност при него, е добило причудливи и загадъчни форми.

 50. Искате война на улиците? Ето, получихте желаното. Там( на улицата) няма Facebook, няма лоши,коментари, даже партйината принадлежност е предмет на залагане на пари….там всички са лоши. Вие не знаете каква супа се бърка когато умните излязът на улицата…Welkome lady on Spasov day…България отново в първи клас – Гърците доволни, сърбите доволни, Румънците доволни, Македонците доволни, руснаците доволни, турците доволни, Гергов доволен, Инкасаторът доволен, Мая/пчеличката и тя доволна от министерско място. Мноогоо време няма да мине до премахването на МОЧА.Парите са дадени на ръка…на улицата.

 51. До Роси

  Когато споменаваш името на ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН, ПАТРИОТ и ДЪРЖАВНИК ИВАН КОСТОВ първо си изплакни устата!!!

  Ясен ли съм?!

 52. Очевидно е, че Цацаров обърква игрите на Борисов. Досега обаче не съм забелязал нищо подобно, от страна на Плевнелиев. Явно само аз пропускам тези ДЕЛА на президента, с което той РЕАЛНО засяга интересите на Борисов.

 53. Имигрант,защото си Емигрант,сигурно си пропуснал кога се градяха и редяха пачките на съвременната мутро и червена олигaрхия…..:)

 54. Дами ! Катерина и Една българка – И аз така смятам .Добре е все пак ,за дет има “женски род” да съхранява спомен за “методи и практики на благотворителнаья арганизация КГБ и последователи”.
  Ъ,пъ твъ кво а !
  Несостоявшийся разведчик

  Во время перестройки этот сообразительный молодой человек, обучаясь в Институте стран Азии и Африки, уже вовсю торговал компьютерами и сигаретами . Позже сам Троценко вспоминал, что это случилось потому, что «времена изменились». Поначалу он готовил себя к службе в знаменитом Первом отделе КГБ: Институт был традиционной кузницей кадров для спецслужб СССР. Отсюда же и слухи о связях Троценко среди силовиков, которые он всегда упорно отрицал. Тем не менее, без таких вот связей дальнейшее в его жизненном пути делается просто неясным. Например, то, каким образом «успешный бизнесмен» умудрялся уходить от ответственности за свои многочисленные темные дела.
  http://rumafia.com/ru/material.php?id=646
  Роман Троценко,
  Советник президента государственной компании «Роснефть»
  Добре е,поне спомен да има е така,ако не друго.
  Да благодарим на “Създателя” за “реброто адамово”.
  Амин !

 55. “Ум царува ,ум робува ,ум патки пасе” – приказка една.
  Тука у наше село (дет ядехме колците с домати ,ядехме ,но пък напоследък позатвърдяха ,колците) викаме “патици”.Пък да се обърнала нещо на последък приказката ,не с “патиците” в съ Мисъл.

 56. Въпрос към Иво Инджев:
  Ако има вкарани в затвора “купувачи” на гласове от партията ДПС,ако има сигнал(нощта на изборите и нова телевизия,разследващ журналист)за купуване на гласове от БСП,к`во пра`им? Нарушен ли е закона?
  Кой закон?
  Ами това не противоречи ли на всякакви закони,по време на избори?Не е ли това “манипулация” на ВОТА?
  БСП и ДПС -на бял кон,напред!Ура “другари”. И се прегърнаха…..
  А ние се плюнчим….,по форуми и блогове 🙁

 57. Не бях го видял!
  “Бърцов, успокой се малко, прегледай си правописа и пунктуацията, и се опитай с кратки изречения, и нормален словоред, да обясниш какво точно искаш да кажеш.
  Posted by ZASHEV | май 15, 2013, 11:32”
  А “успокойтелното” какво да бъде,понеже много “лечители” ,та незнам кое да ползвам ,докат се избръсна,уработа си неурасботената градинка и си УУправа правописа.
  Коминизъмът е страшна,нелечима болест.
  Амин ! На Бог не му прави в печатление правописЪт ми.

 58. Еи изроди бесни,цял живот ме “обгрижвате” безспир “оня на Бръцов пропадналият” от нисшата класа.Сатънинска бесна комунистическа смрад Рекъл е Бог какво ви следва и Реченое в “Новият Завет на Нашего Господа Исуса Христа” що чака Ви.Та а да вземете и да си позачетете лините сметчиси,щото са “набъбнали” неизплатимо “во веки веков в пъкала” много.
  Амин и “Бог си знае работата”.
  Пък аз на къмтонего се обръщам за съвети,не към зверове бесни.

 59. Грешите относно Росен Плевнелиев, той е все още лоялен на ПП ГЕРБ и го доказа. Все пак той избра служебното правителство, което трябваше да проведе тези избори и видяхме как ги проведоха, доста “безпристрастно”.

 60. Битието правило съзнанието по “маркзизЪм/ленинизЪм”.Когато в “битието” на мършата тленно се настани кръвожаден вампир ненаситени,вместо Човек,се получава “в безсъзнание”.
  В учабник ми по правилнопартиино писане имаше косъм,да погнусило ми се,от туй ми така неправописни работите ,”збръкани” такива.

 61. @Роси
  Да ни принудят да търсим нещо добро в нюансите на тази “воня” е същността на сценария, но нищо добро, никога, не е постигано с незаконни и аморални средства.
  Поставянето (и от вас) на Костов и Кунева в една редица със Станишев, Местан, Цветанов и Сидеров за мен е свидетелство, че започваме да привикваме с тази отровна среда.

  Истината е че не Костов и Кунева използваха държавните институции за целите на предизборната си кампания. Прекрачвайки границата на разумната намеса – чрез шумната си полицейско-медийна акция в навечерието на изборите – държавните органи повлияха недопустимо на решението на гражданите дали и как да упражнят правото си на глас. И това бе направено в очевидна услуга на определени партии и коалиции.

  Употреба на държавна власт в полза на частни и партийни интереси е класическо определение на корупцията. Воня на корупция се разнася от всички държавни учреждения, а днес – най-вече от обвинението.

  Затова, за мен, медийните изяви на Цацаров са лицемерни, декларативни и кухи. Те предварително обезмислят правораздаването, вкарвайки го в играта на политиците и продажните медии.
  Не вярвам, че това поведение е случайно.

 62. Няма никакво съмнение, че изписаното от Иво е истина!
  И не е нужно да се мисли над ФАКТИТЕ, за да се разбере горното.

  Единственото, което е нужно е да се види как платените “капути” на МУТРАТА пръскат слюнки по форумите във все по безсилна злоба.

  Квичат,”ама защооо не пишете за Станишееев”, “ама той Борисоов коолко мноого постриии”, “ама тоой Борисов се бореше с престъпносттааа”.

  КАПУТИИИ!!!

  Като е такова “слънце” МУТРАТА, защо:
  – не накара ДАНС и прикуратурата да разследват енергийната мафия
  – защо Р.Офч не е в затвора
  – защо Станишев не е в затвора
  – защо престъпните заменки на гори и плажове на са развалени и виновните ( със Станишев начело) не са в затвора
  – защо Доган не е в затвора, а “хонорарите”и имотите му конфискувани
  – защо ТИМ не са в затвора, а хора се самозапалват по улиците заради тях
  – защо Пеевски не е в затвора, ами притежава огромна система за манипулация на българите
  – защо парите на държавните предприятия са в една банка???

  Когато българите ГОДИНИ наред питаха горното, МУТРАТА се хилише нагло.
  Е, сега понеже не въздаде спаведливостта, която той ОБЕЩАВАШЕ, е време ТОЙ да влезе в затвора!

  Да беше свършил горното, ВСИЧКИ, ама ВСИЧКИ демократи щяха да гласуват за него – нищо че е прост, че е МУТРА и наркотрафикант.

 63. Искам специално да благодаря на г-н Инджев за книгата с автограф. На най-независимия и честен български журналист(според скромното ми мнение) пожелавам да е все така всеотдаен, продуктивен, и обичан от своите (по)читатели. Дали е флагман на независимата журналистика ? Ами самият г-н Инджев не иска да се самоизтъква, но чуждестранните медии са почти единодушни за това. И нека наистина България да е по-важна от разни чужди интереси, а това, че г-н Инджев милее за България много повече от разни (псевдо)националисти е очевАдно !

  Успех!!!

 64. @ARTHUR
  Е, ами ясно защо: ГЕРБ и БСП са двете лица на едно и също нещо – вонящи БКП-клонинги (единия по-некадърен). Опитите на някои тук да ги сравняват, да им “лепят” етикети (леви , десни) са неуместни.
  Безмислено усилие е да се коментират и сравняват разликите между две безотговорни, аморални, хищни клики. И двете изпълзяха от една и съща клоака – как очаквате да не смърдят?
  Всъщност и четирите партии в НС изпълзяха от там…
  Чудовищен дефицит на човешки морал има в тази страна!

 65. Към ARTHUR

  За съжаление, въпросите “ЗАЩО?” към Б.Б. могат да бъдат и още….и още….
  А много простичкият отговор е – “Защото не искаше!”
  Като част от тази корпоративно-политическа система той нямаше как да застане срещу нея!

 66. Сотир Цацаров ръководи институция. Над нея няма друга. Тази институция се видяла, принудена от медиите…Вчерашната пресконференция е голям облак пушек, за да отклони логичния въпрос как се противодейства на медийната принуда – утре можем ли с медиен натиск да принудим прокуратурата да се взре с подобаваща енергия в енергийните сигнали, например. Не можем, нямаме ресурс. А самият Цацаров проявява последователно пословичния си инат, с който поддържа първоначална теза. В деня за размисъл мълчанието на прокуратурата звучеше като верността на подслушването – доказана на две трети. Подслушването не е математическа величина, както и мълчанието на принудената прокуратура не е безспорно. И Цацаров ,в стартовите две крачки, допусна поведение, което маркирам не като старание, а като престараване. В играта след февруари безспорни фигури изглеждат само Плевнелиев и Райков – математически това е две от три, тоест – две трети от главните в държавата днес.

 67. Защото супермен трябваше да изпълни
  поръчението си. Сега очаквам да каже-спете спокойно,деца,комунизма се завърна.

 68. Към SteveN:

  Вероятно всички са забелязали, че не отговарям на похвали, но искам да поясня ( отново), че тази липса на реакция не е от неблагодарност или самомнение , че си ги “заслужавам”, а поради опита ми да избегна впечатлението за резониране, преливащо в нарцисизъм ( в това и без това ме обвиняват “доброжелателите”, но не желая да им давам “доказателства”).

  В случая обаче искам да поясня технологията на изпращане на автографа по пощата, защото имаше много запитвания, а не съм в състояние да откликна практически на всички един по един.
  Разписах доста книги в издателството “СИЕЛА” , където бяха пристигнали заявки за това от книжарници в цялата страна. SteveN беше направил собствена поръчка и с удоволствие подписах за него един екземпляр, който той си е купил в съответната книжарница.
  Доколкото ми е известно, вече е възможно и електронното купуване на книгата.
  Впрочем, първият тираж е разпратен и е ( предполагемо) на изчерпване, поради което издателите са заявили допечатка на “Премиер на РъБъ”.

 69. @Б.Павлов
  Добре написано и много вярно според мен. Само няма да се съглася с твърдението Ви, че мястото на Кунева не е в редицата на политически нечистоплътните. Под НОРМАЛНОСТ лично аз не разбирам купуването на възрастни гласове в софийския квартал “Света Троица” за по 50 лева парчето…

 70. Steven, с ваше разрешение – надявам се – ще се опитам да Ви допълня. Аз не знам друг блог, а и изобщо друга българска медия с пълен и общодостъпен архив, какъвто се поддържа в блога на Иво Инджев.
  На това е способен само човек, който няма какво да крие и от което да се срамува.

 71. Цацаров е лоялен към дон Ка(путин), но това ще се изясни малко по-късно.

 72. Нещо не мога да изпитам удоволствие или оптимизъм от създалата се ситуация.
  Съгласен съм, че главният прокурор Цацаров и прокуратурата като цяло, тепърва трябва да доказва, че не храни лоялност и към БСП, а към Държавата, Закона и Народа. Все още нямам тази убеденост. Борисов е първосигнален като кучето на Павлов, което е причината за неадекватната му реакция, но за мен няма съмнение, че прокуратурата беше подведена да вземе участие в престъпен сценарии на БСП и ДПС (олигархията) срещу конституционното право на българските граждани да гласуват.
  Понеже и аз не съм специалист, за да оценявам качеството на работата на прокуратурата ще цитирам преподавателя по конституционно право и бивш депутат от БСП професор Георги Близнашки:
  „Прокуратурата много тромаво се справи със ситуацията“
  Логиката и усещанията ми подсказват, че Г-н Близнашки е абсолютно прав. Това е втория комунист/социалист през целият ми живот, към когото започвам да изпитвам респект, макар да не го познавам лично.

 73. До KIROV
  Бедата е, че Сугарев и мирогледа му не е и Ваш, уважаеми KIROV. Ако можеше поне малко да се доближим до интрелекта и морала му, то щяхме да си спестим много неприятности. Най-малкото нямаше да наричаме цитирането на закона и посочването на корупционни сделки “дрънкане на художествени тенекии”. А , арогантността Ви да наричате “прокуросрско плашило” човек, който застава с името си зад една гражданска позиция, по нищо не се различава от арогантността на червените наглеци. Същите онези наглеци, с които агонизиращият ви идол се коалира от страх, че видите ли, ГЕРБ щели да манипулират вота и да платим на австрийска фирма(странно откъде изкопаха парите, като не можа да вземе и цент от Единство), за да сме сигурни във фиаското си! Ето вече сме сигурни във фиаското си! Фиаското е тотално! “А” отбора вече слага думи в устите на Местан и фюрера, как да забаламосат бай Хасан и бай Иван за срамното чифтосване. Следва реанимиране на АЕЦ Белене! Честито на всички!

 74. Толкова много шум… ще се хвана само за едно нещо, което ми се наби в очите от един коментар по-горе “Герб се разпада. отиваме към нормалност.” Ние никога не сме били нормална държава. Нито при ‘царят’, нито при Тройната коалиция… нито и досега при ГЕРБ. Няма да сме и сега при БСП+ДПС. Това е просто връщане назад с 8 години поне. Нека заменките продължат сега!

 75. Към Шумаров

  Не е беда, а за щастие моят мироглед е различен от този на Сугарев/Шумаров. Прочитайки цялото послание, което сте посветил на мен и “агонизиращият ми идол”, виждам, че арогантноста не ви е никак чужда.
  Избирателното цитиране на закона, заставането в цял ръст зад наглеците Цветанов и Борисов, както и злобните нападки срещу колеги, с различен от неговия “мироглед”, поставя под съмнение демократичноста на сугаревата позиция. Уважавайте си го, вярвайте му, но не настоявайте да си затварям очите за това което виждам.

 76. Точен отговор, Киров. Поздравления! Аз не разбирам сложния и многопластов, повратлив на 180 градуса мироглед на Сугарев, а такъв човек на чист български се нарича предател. Има и чуждица – ренегат.

 77. Толкова много шум… ще се хвана само за едно нещо, което ми се наби в очите от един коментар по-горе “Герб се разпада. отиваме към нормалност.” Ние никога не сме били нормална държава. Нито при ‘царят’, нито при Тройната коалиция… нито и досега при ГЕРБ. Няма да сме и сега при БСП+ДПС. Това е просто връщане назад с 8 години поне. Нека заменките продължат сега!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.