Четирилистният парламент, който ще преживя(ва)ме

След като субектите на народната любов направиха всичко възможно да се изтъкнат шумно като различни сега водят тиха партийна кампания за уеднаквяване на позициите си по начин, по който да не стане ясно колко са си близки. Призрачност без граници!

Залогът е осребряването на целия зор да бъдат в парламента с колкото се може повече тежест, която обаче олеква на етапа на сговарянето, в което от значение има сборът от мандатите за съставяне на правителство. Как да се откажат от този пир след победата!

Какво са платили за това удоволствие, те си знаят. Но явно е доста, щом сега се гърчат като „жената каучук” в цирка , на която в един момент главата се показва откъм задните части с усмихнато лице пред публиката.

Борят се с всички сили само и само да не отиде напразно инвестицията им, а на смълчаните зрители заявяват, че балансират отвъд мислимия доскоро компромис по опънатото въже от нерви на избирателите- не заради друго, а от загриженост за стабилността на държавата.

Логистиката на софистиката е в пълна мобилизация. Омотават истината с въженца както джуджетата приковават наивния великан Гъливер.

Жонглират с понятията” коалиция”, „ програмен кабинет”, „подкрепа за действия, но не и на коалиция”, „ експертен кабинет”, „ подкрепа за Орешарски ( лично)”. Фокусират вниманието върху детайлите, за да мине фокусът с основната измама: показната загриженост за добруването на хората, макар да става дума за лично оцеляване, личен доход и партийна субсидия за колкото е възможно по-дълго време.

След като толкова години купените за целта медии набиваха в главите на хората максимата „всички са маскари” днес виждаме успешната еманация на този лозунг в неговата четирипартийна красота- щастие за онези, които откъснаха четирилистната детелина, която ще преживяме, за да преживеем до следващите избори с надежда за връщане на нормалността, според която един провален след бурни протести парламент няма да се възпроизвежда така, сякаш нищо особено не се е случило.

32 мнения за “Четирилистният парламент, който ще преживя(ва)ме”

 1. Така е !Когато Буда тръгна да руши десните , а не потърси подкрепа в тях ! Сега заради този самовлюбен бандит , поредната грешка на овчия народ, ще ни управляват комунистите , че и ще се радваме да са те!Защото иначе при буда дитатурата ни е сигурна , с тази полицейщина която въведе ! Аз десномислещия , стигнах и до това падение , да се радвам на комунистите , като на спасители !
  А що се отнася до стабилността на праламента ….тя е желязна и не 4 ами 8 години ще изкара !Че кога друг път всяка от 4-те партии ще вземе повече гласове?А ГЕРБ с толкова много гласове , просто удариха джакпота !
  Ще ни управляват те … как хубаво ще ни управляват , мастори са !

 2. Резултата от предизборната кампания и проведените избори кратко но ясно дава народната поговорка ” Прост народ – слаба държава” – жалко!

 3. Защо така забравихте вашия “любимец” Бареков? Преди присъщваше почти във всеки материал?…..

 4. Ще се стигне до масови бунтове. Няма как да продължи тази олигофрения.Парите в хазната свършиха, нови не постъпват.ЕС и той няма да дава бадева пари.Само дигане на цени, без доходи не става.Зрелищата до време, без хляб не може.Тези, които са яли пасти отиват на гилотината.Последен мандат за статуквото и то къс, като на лъжата краката.

 5. Господин Инджев, човешката глупост е най-скъпото нещо на света. Само много богатите хора и общества могат да си позволяват този лукс. Но едва ли богатите биха си позволили да бъдат глупави, защото много бързо ще станат глупави сиромаси. Точно каквито сме ние българите. Ние сме най-бедния и сиромашки народ, който по някаква зла шега на съдбата е принуден да живее с богатите народи на Европа. Сега остава да решим (предполага се на всенароден референдум) кои са причините за нашата прочута вече сиромашия. Дали това е злата шега на съдбата или човешката глупост. Изключвам, разбира се Иван Костов и американските империалисти които са доказаните вече злосторници за дереджето на българския сиромашки народец.

 6. Когато ГЕРБ дойде на власт всичката пара от машината отиде за унищожаване на дясното. Е, успяха най-накрая. От тук нататък те ще последват съдбата му, окончателно и завинаги, защото са най-измисленото и фалшиво дясно. Дано истинското дясно час по-скоро се възроди. Успех!

 7. Четейки статията искам само да кажа – тези избори са както загуба за десницата така и голям шанс за ново начало. Ние десните избиратели не сме представени в парламента. Разликата между десните и това което сега ще е в парламента е, че ние сме базирани на идеи, а не на лидери (ГЕРБ, Атака), не на етническо разделение (ДПС) и не на манипулации (БСП). Десните няма да умрат с изчезването на лидера им както ще стане с ГЕРБ и Атака. Десните това е идеология. Сега имайки шанса да се освободим от стари лица (независимо неоспорими постижения дадени на България от тези лица) неприпознати като такива да ръководят тази държава имаме отличния шанс за ново начало. Трябва да включим поточната линия за идеи как идеологията която имаме в себе си да стигне до всеки един Български гражданин и този гражданин да поварява в десните. Колкото и да плюят Костов, колкото и заради него да загубихме изоборите и дясното да е разбито, той е основоположника на европейския път на развитие на България. Да, никой не отрича грешките и изкривяванията които се получиха по време на неговото управление, но генералната линия беше правилна, от банкрутирала държава до прага на Европа. И със сигурност тези негови грешки (било и корупция и съмнителни съветници като ген. Атанасов) са детска игра в сравнение с тройната коалиция или това на което ставаме свидетли днес. На Кобурга линията съще беше правилна по отношение на икономика, но там стана такова грабене и толкова безпринципност по отношение на политика и компромиси довели да взаимосвързаност между субекти, че накрая не случайно отиде в небитието. Та Дясното умря, да живее Дясното! Догодина предсрочни избори, и отново на правилен път.

 8. Тези избори бяха преброяване на “опушените пчели” в България!
  Опушени от просъветските ни и антиевропейски -“свободни” български медии.
  На простака кой да ме каже защо сме бедни? Родните медии, които ежеминутно премълчават премълчават руското робство и постоянния съботаж на “Нашистите” Къде са сега: Чехия, Полша, Унгария – страни без срамното русофилство.Радой Ралин го е казал:” О неразумний юроде поради що не се срамиш да се наречеш болгарин!” Както сe пee в песента на руснака- Йосиф Кобзон:” Мая страна, мая БОЛГАРИЯ………”

 9. Това е въпросът:
  Да бъдеш БЪЛГАРИН или бОЛГАРИН?

 10. Напълно в реда на нещата е да се разберат за някакъв “програмен” кабинет след като е направен парламент с четири леви крака – и в прекия и в преносния смисъл.

  В крайна сметка целта е постигната: Петата колона е на 100% представена в парламента. Започнаха да се надигат гласове за АЕЦ-а в Белене и за забраната за пушене и за Бургас Александрополис.

  Единствено за АЕЦ-а съм оптимист, че няма да се случи, щото ще почнат да вдигат пушилка – ха днес ха утре ше почваме, ама тука още един консултант да викнем и хоп като миг ще минат 4 години в нищоправене и многоприказване. Бас хващам, че още 1 милиард ще потрошат за глупости покрай Белене, но пък поне 4 пъти повече покрай АЕЦ-а в Козлодуй ей тъй между другото забулени в Беленска мъгла и пушилка.

  Филма сме го гледали няколко пъти, но поради големия зрителски интерес, пак ще ни го прожектират (като “Сам вкъщи 2” всяка Коледа).

 11. Браво! Страхотно сравнение с “жената каучук”!
  Не виждам разлика между месец февруари и месец май 2013. През февруари същите тези партии не приеха предложението на Сините да се състави програмно правителство, което спешно да извърши няколко действия против монополите и т.н., а сега искат да направят същото, но след избори и след три месеца закъснение. Тези четири партии поставят на последното място в интересите си причината, поради която се намират в парламента.

 12. Изобри до дупка!!! Рано или късно ще им свършат парите…

 13. парламентът е ясен – всички партии се обединиха срещу Герб. сега ин се внушавана че хора като ДПС , БСП и Атака имали много различин идеологии. А мигар наверемето еколозите, социалдемократите, и дисидентите които влязоха в СДС 1990 имаха еднакви идеологии? но те се обединиха с едан обащ кауза – не на комунистите! И днес обединение пак е възможно на базата омразата срещу общия враг

 14. Натискат се, защото трябва сега (следващите 4 години) да избият направените разходи по изборите и да направят една добра норма на възвръщаемост. Мисля си, че точно сега трябва да започне създаването на обновената десница, която да изобличава и 4-те парламентарно представени партии, които са на руската хранилка. Ако не сега, не знам кога. “Дясното е ясно”, че е на дъното!

 15. Най-краткото и точно определение за този парламент дойде от Гърция – “парламент-чудовище“. Жалко, но за съжаление това е моментната снимка на българското общество. Всички останали – леви и десни, горди и модерни, зелени и пембени, граждани и селяни плюс 50% “независими интелектуалци“, които не се “омърсиха“ да гласуват (сред тях слагам и Мартин Димитров – той сам си призна, че не е гласувал) ще гледаме отстрани каква ария ще ни изпеят “четиримата тенори“ – победители. Моето злорадство се състои в това, че сигурно им е много гадно да преговарят един с друг и да си търсят взаимно допирните точки. Само си ги представете – Станишев, Местан, Сидеров и Борисов на една маса. Е, Борисов вероятно не е поканен, но Цветанов сигурно слухти под масата. Страната е в тежка криза, а те, доказаните тройкаджии трябва да решат сложното уравнение на n-та степен с неизвестен брой неизвестни, което им дадоха избирателите. Пишат, бришат, задраскват, почват от начало, а пустото уравнение не излиза и не излиза. А този, очиталатия, който можеше да реши задачата и да им даде да препишат верния отговор взеха че го изгониха от часа. Мъка, ще се леят пот и сълзи, а на финала може да си отнесат и боя.
  Моля да ме извините, че перефразирам омразния за мнозина Костов, но аналогията за задачата, отличника и посредствените му съученици наистина е добра.

 16. Логистиката на софистиката е в пълна мобилизация. – Направо в десетката. Сега ни чакат 4 години софизми от казионните медии .Никога няма да можем да се “отблагодарим” на бареков по подобаващия начин.

 17. Всичко написано е вярно, но прекрасния резултат трябва да благодарим на “МЪДРИЯ ” български народ! Ако добре си спомням Славейков беше казал, “не народ, а мърша!” До сега ми се струваше, че все пак това е малко преувеличено! Сега… народа не обърна палачинката, за да не получи своята свобода! “Несвободата създава особен уют!”(Георги Господинов)

 18. Аз Г-н Инджев бих по в съкратен изказ бих рекъл,това дет Вие “четът демократичните работи ,кат рогатият Евангелието”.Нещо обаче щъ Ви съ “противопоставя” да забележите ,а то е “дребничък детайл”:
  “Бат Бокйко” рече ,е “ще касиране”.Та пък си рекох,да неби “грешка да съ получила”,да съ “изврънал” на къмто Бог,в Негово “първо лице,единствено число”- “Началника” демек да разпознал,може и да е грешка”в превода”,знам ли!
  А,за “десните нещо” Posted by Син и свободен | май 16, 2013, 11:10
  “Разликата между десните и това което сега ще е в парламента е, че ние сме базирани на идеи, а не на лидери (ГЕРБ, Атака), не на етническо разделение (ДПС) и не на манипулации (БСП).”
  Десните няма да
  “Колкото и да плюят Костов, колкото и заради него да загубихме изоборите и дясното да е разбито, той е основоположника на ”
  Някакво продиворечиво ми съ видя,несум си наплискал оченца,за тул ще да ми,знам ли.

  Наистина няма “десни” в БГ “АЗ” пък съм се “позбръкал” та съм си бях вуобразил ,щот “десният” е с Именце собствено съ “изографисва” и ни съ накланя на “лидери” ,понеж съ собтвеное “идейно” судержание,сувпадающе с на къмто “10-те Биожи…”,тъ пък свободен да ся субере с другии нему сгодни ,по “идейни усмотрения”.Позбръкал сум ся кът миничко ,явно,”нъсъм наясно на кой свят съм”.
  “Заядлив” сум такъв,збръкан по наследствено рождение от към “майчина линия”.Аз пък съм посинял,синини ми съ натрупали от много “десно” с червен ,на къмто кафяво преход.
  Мъ “Бог си знае работата” ,наминава от време на време да ми лекува телесните страдания и гургуличка в хор с щурчета да ми пеят успокоително така да ми се получи.Тъ да несъ “грижат грижовните ми обгрижвачи правилнописни” дет мъ следват неуморно,ден и нощ,виртуал и най на риалити,на яве и на (сън щях да збръкам и кажа,няма сън,няма,кратак е живота ,че да се проспива,даа!).Е как по кратко,пък после “неясно се изразяваш”
  Амин ,кратко речено!

 19. Грешите, Николай! Вие предполагате у тях четиримата и другите хиени около тях, нормални човешка емоции, но ми се струва,че се заблуждавате. Тези вместо сърца имат лоени топки, гьонсуратлъци вместо лица и “чувствата” им са така сложни, като при вирусите.
  Хищничеството им ще ги спои и впие в нас в най-здравата възможна връзка на гостоприемник и паразити.

 20. За мен беше показателно интервюто на Христо Бисеров сутринта и особено тези два подбрани цитата:
  „Това правителство няма да бъде на БСП, подкрепено от ДПС и ”Атака”. Това ще бъде правителство на Пламен Орешарски, лансирано от БСП.
  „ДПС няма да носи политическата отговорност“
  Ще си измият ръцете като Пилат Понтийски, Чака ни нещо по-мрачно и от Виденовото управление. Ясен е и лайтмотивът му – „Не носим отговорност!“
  Чудя се, изгладнялата и измръзнала тълпа дали ще е на същото мнение. Как мислите ?

 21. Дано не изляза прав, но ми се струва че Станишев и компания ще размразят проекта Белене за да изпълнят обещанието си за нови работни места!

 22. Руснак, турчин и крайно ляв националист ще управляват България. Бог да ни е на помощ.

 23. Алоо, от кога Дудука стана Бареков?

 24. Към Мърци Мърцов:

  Ако имате да кажете нещо някому по въпроса, опитайте във вашия блог. В моя никога не съм употребявал друго, освен Бареков.
  И не ми подвиквайте “алоо”, защото “давам заето” на подсвирквания на улицата…

 25. Г-н Инджев, извинете, трябваше да го адресирам правилно. И не е до коментар към тази статия. От известно време виждам тази промяна в коментарите на ващи статии и отдавна исках да обърна внимание. Кое е дразнешото, това “алоо” или промяната в обращението. Вие как мислите? В същност за мен е интересно единствено вашето мнение. Това, че ми пишете отговор, ми показва, че и вие също сте забелязали тази промяна.

 26. Демокрит, а пък в опозиция ще им е най-големият експерт измежду досегашните премиери и най-големият премиер измежду експертите. И Буда не може да ни помогне!

 27. Цитирам: “Когато Буда тръгна да руши десните , а не потърси подкрепа в тях ! ”

  И как да подкрепи лидера на партия която с действията си подкрепяше БСП във всички решителни моменти. Само приказките му бяха антикомунистически. Който последните месеци дори не се криеше, че е с БСП и марионетките им и в денят за размисъл застана редом с тях.

  По делата им ще ги познаете, не по приказките. Избирателите дадоха оценката си за делата на лидерите ви. Гледам старите муцуни пак се натискат да са напред, да помагали с “опита и знанията си”. Същият “опит и знания” които провалиха дясното и го сведоха до една жалка купчина. Погледнете гредата в очите си преди сламката в чуждото око.

 28. Не Буда разби дясното,а алчността за власт(и пари)на псевдо лидерите,които се обединяваха в групи(партии ) водени от лични интереси,Защото всички те са отрочета на партията кърмилница.И тяхната цел не бе да обединят дясното,а да го разслоят на малки партии,по този начин да разпръснат вота на хората и да осигурят комфортното присъствие на БСП и ДПС в парламента, благодарение на техния твърд електорат.Дясното саморазцепление доведе ЦАРЯ,а после и ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ на власт.И когато се появи БОЙКО събирайки трохите от недоволни и отритнати от дясното и НДСВ,ТЕ ВМЕСТО да седнат на една кръгла маса с него да обсъдят идеи и цели за благоденствие на БЪЛГАРИЯ,и обединяване на дясното. ТЕ ПРОДЪЛЖИХА да се делят и цепят,правейки услуга на БСП и ДПС.За това сега всички те са извън парламента,а отрочетата на БКП- БСП ,ДПС И АТАКА ще правят коалиция, и ще ни разкатаят фамилията на целия народ.А те ще си покрият далаверите в енергетиката и монополите които те създадоха,защото там пердето беше повдигнато,а това не е им е изгодно. Затова бяха всички тези компромати и СРСта по време на изборите,защото ГЕРБ им накърниха интересите и те всички се обединиха и вкупом скочиха върху тях.Не че ГЕРБ са безгрешни и са цвете за мерисане,но цялата тази кампания срещу трях,.н и за слепците е видно че е съшита с червен здрав канап (не с конец).НА ТОЗИ КАНАП СА НАВЪРЗАНИ ВСИЧКИ С ПРОРУСКИ ИНТЕРЕСИ-БСП,ДПС,АТАКА,ЕНЕРГИЙНАТА ОЛИГАРХИЯ,МОНОПОЛИТЕ И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО КОНТРОЛИРАНИЯ КРИМИНАЛЕН КОНТИНГЕНТ, КОИТО НЯМАТ ИНТЕРЕС ОТ СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО И ДЪРЖАВА. ЖАЛКО ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ,НЯМА БЪДЕЩЕ ЗА ТЯХ В СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.