Колониалната схема: кабинетът на болшевиките и меншинството сменя на хранилката побратимите от правителството на малцинството

Вярно казва днес Станишев от екрана на рязко почервенялата ТВ 7 пред съгласния с него бивш главен телевизионен лъскател на образа на Борисов: „Борисов се опитва да замита следи”!

Станишев ли не знае как се замита! Прав е и още как- при това разполага с експертизата на собствения си опит от съучастието в замитането на следите на Първанов, от чиято глава той и Борисов не дадоха косъм да падне, макар и двамата да имаха основателни причини да се оплакват от него- например по скандала за покровителството над Мишо Бирата, в който Борисов накисна за свое оправдание  и Първанов.

Николай Бареков, ако си спомняте, играеше ролята на телевизионен прокурор в угода на предишната власт срещу посочени от нея врагове. От студиото си той „предричаше” кого ще сплашва прокуратурата следващите дни и тя „сензационно” се сезираше по оповестения от него казус. Днес същият Бареков внесъл сигнал за възобновяване на разследването за Мишо Бирата.

Явната цел е да бъде подгонен този път Борисов като враг на новите господари на телевизионния прокурор, който услужливо спестява в сигнала си червената нишка за Първанов ( или поне не се хвали с нея, оповестявайки гордо своята сигнално червена “инициатива”).

Тази нишка беше начертана от самия Борисов. Той оправда намесата си като услуга за самия Първанов, който помолил да бъде разпънат чадъра над младия бизнесмен, починал внезапно от инфаркт малко по-късно в хотела на сърдечния приятел на Първанов и Борисов, олигарха Валентин Златев.

Схемата по замитане на следите наистина е колониална, но твърде колосална, за да остане невидима. Сидеров е прав, че има такава, макар да бърка адреса на метрополията, защото така му е наредено от нея.

Сидеров и Местан също толкова солид(ар)но замитат следите на съвместния им полет в политиката, в която са скачени съдове на борда на побългарения космически спутник „Союз”, рожба на „течната дружба” с монополистите във вноса на горива в България. И двамата са се наговорили да не говорят за подкрепата, която е видна за всички- нямало да подкрепят друга партия, а само Орешарски като премиер.

Триумвиратът Станишев, Сидеров и Местан е на път да превърне Орешарски в новия Борисов. Кълнат се в Орешарски, издигайки го на пиедестал. А уж бяха ужасени от едноличния режим на Борисов!

Ако някой не е забелязал, че от Атака използват ДПС ( и обратно), за да държат винаги ядосани своите пред лицето на външната за партията и вътрешната за България противн(иков)а заплаха, сега това стана видно с просто око и за „простите” ( поне за такива самият Борисов обяви онези, с които твърди, че се разбира в България).

Понеже не сме чак толкова прости обаче, отдавна знаем за замитането на следите и за скачените с ибрика стомни, с които отново наливат вода в колониалната воденица, задвижвана от един и същ команден пункт с газ, нефт и обогатяващ недосегаемото ядрено лоби уран.

Както ми казаха онзи ден колеги от „Дойче веле”, след като си „позволиха” интервю с ядрения дисидент Георги Котев ( единствен експертен критик на ядрената лакомия в България) от въпросното лоби буквално полудели и не се примирили, докато не им била дадена думата цели три пъти да му „отговорят.

Впрочем, ще бъде интересно докъде се разпростират техните пипала. Стана вече близо месец откакто моя милост даде голямо интервю за австрийската Обществена телевизия заедно с Георги Котев, с когото сме съавтори на книгата „Ядреналин” по темата за безобразията в ядрената (ни) енергетика, но до момента то не е видяло бял австрийски свят. Май ще се окажат основателни притесненията на колегите от екипа на телевизията, които намекнаха, че очакват трудности при евентуалното излъчване на българското волнодумство по тази тема…

Такива са истинските неща зад кулисите, където ГЕРБ разиграваше три години замитане на следите за АЕЦ „Белене”. То струваше на България още два пъти и половина по толкова, колкото плати за същото тройната коалиция. Сега, след този ловък „маньовър” ( както казват верните на съветската военна терминология другари), на власт се завръщат огладнелите за комисионни комисари.

На ред на конвейра са завистливите коалиционни партньори от невидимата за народа с избодените от медиите очи коалиция „АЕЦ Белене”- новата тройна конфигурация на фигурантите в колониалната схема. Почувстваха се направо като пролетарии, обединиха се срещу конкуренцията в лапането и тя изпадна в положението на победилата на изборите  през 1990-та година БСП: водеща по гласове, но обречена да няма интерес да управлява, освен, за да наддава бързо на хранилката, да оцелява и да замита следи, предавайки щафетата на себеподобни след това.

Понеже няма да имаме щастието да ни управлява ( отново) ГЕРБ с малцинството си, ще бъдем яхани от кабинет на меншинството от ДПС и болшевиките от БСП и Атака- кабинет с физиономия на ПЕС.
Насадени сме точно като пес в каручка, на която само й сменят троянските коне.

42 мнения за “Колониалната схема: кабинетът на болшевиките и меншинството сменя на хранилката побратимите от правителството на малцинството”

 1. Е поне сега, след като ДПС и Атака са коалициони ортаци в твърдоЯДРЕНия им синтез с БКП(БСП),вече няма да могат да се смятат за врагове в пропагандата си , и от това да печелят(?!) подкрепа извън намаляващите им твърди ЯДРА, което може да доведе до твърдоЯДРЕНия им разпад на следващите избори.

 2. Блестящо! Очаквам да ни предложат двупартийна система и президентска република – ГЕРБ като дясно и БСП като ляво, а Първанов – президент. Така интересите на олигарсите /ДС/ са защитени, защото и едните, и другите са техни кукли, а ние си мислим, че правим избори.

 3. Към края на “вица полегнало по гръб БГ пролетарят” -“….ее,ако падне тоя самолет,какъв сеир ще стане!”.Пролетарят,много пролетарят ,много “българи юнаци”.А “лозето иска мотика,а не молитва”,но пък нали требе а съ намери некой да ни “упрай”,тъ молители “дай Боже дъжд,управи ни и др.работи”.
  “Бог дава,но в кошара не вкарва”,пък и “неразбираемо” Му идват “молитвите”,бучът Му нещо уши от “високите децибели” (много се натрупало навалица от молещи за господар да им се намери и да “падне самолето,сеир да стане”,съединили се пре много “християн-пролетарии” и др.”верващи”).
  Г-н Инджев,тъй и тъй четете мислъ Ми (снощи за Котев мислех да Ви питам де е),тъ Чухте ли какво мина “език”.А пъ шъ да го кажа – Когат Ви съ “присъни”,че Ви избират за “бригадир – началник” по поддържане на детската площадка,дет някога било едно нещо, “МОЧА” му викали,ма що,никой не си спомня…нещо такова Г-н Инджев,нещо като да “демокрация” на “територията” дошла да Ви се присъни.
  Като да се родили Граждани Бг,все едно да се случило “по коледа стават чудеса”.
  Амин,рекох ли,знам ли!

 4. Господин Инджев,
  Вероятно подобен проблем би възникнал, ако интервюто Ви касаеше банковата тайна в Австрия.
  Бих се радвал, ако някоя от немските национални телевизии научи и прояви интерес към Вашата книга с Георги Котев “Ядреналин”, която прочетох с интерес и намирам за много актуална и близка като визия както на управлението, така и на медиите в Германия по проблемите на “мирния атом”.

 5. От изборните резултати няма и един доволен, мисля си аз. От въздуха им личи, че са неприятно изненадани – ВСИЧКИТЕ, колкото и да се усмихват пред камерите. Ситуацията много напомня десанта на френските командоси насред нивата в с.Коиловци. Четирима отявлени крадци най-неочаквано за тях щръкнаха без прикритие сред бостан, който се канят да ограбят. Да имаше поне едно “синьо” храстче или каквото и да е параванче, зад което да се скрият, ама няма. Как да си крадеш на воля, като наоколо клечи “мъдрият” български народ, ръмжи глухо и те гледа в ръцете. А си посегнал, а са те погнали с тоягите. Остава им единствената възможност да се крият един другиму зад гърбовете. На това обаче му се казва: Както и да се вратиш, г…. ти е все отзад. Извиняавам се за израза, но и той е измъдрен от “мъдрия” български народ.

 6. Коментарът е верен и точен, както винаги когато идва от г-н Иво Инджев. Но му липсва нещо. Липсва му анализ за това кой е виновен за тая ситуация. Не са виновни БСП, ДПС и Атака. Те толкова си могат. От тях повече не очакваме и те не ни изненадват. Това ние си го знаем. Трябва да признаем на тези три политически сили, че са предвидими и постоянни. Те не ни излъгаха. Те и преди изборите ни казваха, че ще си направят, точно това което си правят и сега. Уважаеми съфорумци, виновни сме ние и набедените от нас за командири и предводители. Виновни сме ние, който гласувахме за ДСБ, СДС, ГБражданите, Светльо Витков, Зелените или дори решихме да накажем партията на орките с бюлетина за БСП и ДПС (познавам и такива и от двата вида – никога досега БСП не е имала толкова много депутати от София и никога досега ДПС не е вкаравал депутати в софийските МИР-ове). Виновни сме и тия, който не гласувахме. Сега е малко неадекватно да правим високомерни, академични коментарчета, че партията на орките с 15%, БСП с 13,5%, ДПС с 5-6% и Атака с 3% си делят баницата. КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 65% ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД? Ами къде сме, изкаваме се по форумите под анализите на Иво Инджев, и още няколко блогъри или сайтове като Кафене, Гласове и Дойче веле. Не работехме за обединението, вярвахме в Командири и командирки, които се надцакваха в това кой е по-правоверно син от другия. Гласувахме за банди от четирипроцентковци. Така наричам организации, чиято откровена амбиция е да минат 4-те процента, и както ги минат какво? Виновни сме ние, защото вярвахме на предводители, а не на собсвените си сили и талант, НЕ НАПРАВИХМЕ НИЩО, ТАКА ЧЕ ПРИНУДИМ ПРАВОВЕРНИТЕ КОМАНДИРИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА НЕ СИ ИСКАТ ПО 1 МЛН. ГАРАНЦИЯ И ДА ПРАВЯТ ДРУГИ ПРОСТОТИИ. Ще си останем виновни и ако не подадем сигнал какво искаме от тук насетне. А от тук насетне би трябвало да искаме всички стари муцуни да идат при Петър Стоянов – в бизнеса с конгерсен туризъм. Трябва да искаме и от тук насетне да гласуваме за една единствена синя партия, ако ще и да няма лидер. Лидер от Банкя им трябва на орките, на нас ни трябва обща мечта и служители, които да я обслужват. Ако не го направим, ще продължим да си правим анализчета за това какви злодей са орките, комунистите, турците, циганите и лумпените.

 7. Симпатяги рисуваха по МОЧА…сега художниците ще отидат в пандиза, щото ОНЯ не забравя.Браво Г-н Инджев идеален срез на задаващата се червена мъгла. Дано Полит-бюро е по бързо със заседанията и решенията по жизнено важните въпроси.

 8. Бившите десни да се обединят? Това ще изисква Разрешение за дейности с отпадъци… 🙂

  Така, както си я караме, нещата отиват в киреча. Набързо се предлагат няколко варианта за реанимиране на някакъв политически труп, колкото да се каже, че нещо се прави, и толкова. “Автентичните” десни се държат надменно и лежерно. Ще се обединяват, ама сега, щото преди не знаеха, че така ще стане. О, Боже…
  Защо аз, след като живея във втория по големина град в БГ, където сините печелеха с две трети над останалите, не виждам нито една проява на “автентичните” десни? Аз знам защо, не ви питам, но дано и вие да се сетите, преди да изръкопляскате на “новото” старо синьо.

  Младите, само младите могат да оправят нещата. И то без съвети от старите и опитните. Опитът е лява доктрина, вкарване в правия път, контрол. Младите десни просто казват “тове не е твоето време, сега нещата се правят по друг начин” и са абсолютно прави. Десните нямат цел, нямат път – десните имат принципи. Няма нужда от опит, а от вяра.
  Те и младите леви ще дойдат като глъдка свеж въздух за тази побъркана територия, на която живеят българи. Но това е друга тема.

 9. Не мога да бъда толкова краен като К. Ганев, но в следната своя мисъл той е прав – “Десните нямат цел, нямат път – десните имат принципи. Няма нужда от опит, а от вяра.”! Каквото и да си говорим, Н. Нейнски в таз сутрешното си интервю по Нова, също беше права за себе си, когато изрази разочарованието си, че така и не се получи Единната партия, която /според мен също/ би довела до коренно различен резултат на изборите за т.н. автентична десница, но след като вече имаме силно отрезвяващо настояще, мисля, че е безкрайно наложително, всички свестни и що-годе “млади” кадри в ДСБ и Единство, наистина да поемат инициативата за това, което така и не се получи, а старите “опитни” лица, да застанат на по-задните редове и да помагат с каквото могат, никой не би отрекъл авторитета, ерудицията и рутината им! Защото алтернативата на това всички не само, че я знаем, но и я виждаме, а съвсем скоро ще ни се наложи и да я усетим /върху гърбовете и джобовете си/!

 10. Що видите, г-н Инджев, че аз съм един от основните ваши читатели, които коментират вашите публикации. Не мога обаче да отвърна с подкрепа този път. Оптимизмът ми е голям. Не мисля, че АЕЦ Белене ще се построи, въпреки, че не знам какъв точно е големият проблем около нея. Не съм съгласен и с тезата, за приравняване на Орешарски и Бойко Борисов. Възпитан съм да уважавам интелекта и да се боря срещу самоуверената сляпа глупост. Защо пък да не повярваме, че България ще излезе от отчайващото положение, което аз и семейството ми лично усетихме през последните 4 години и каквото положение не бяхме усещали от 1997 година. Простете оптимизма ми, но мисля, че идват по-добри дни за хората, които живеят в България.
  (За да не ме обвинят някои хора от ГЕРБ четящи вашите публикации за червен, ще кажа, че съм симпатизант на Иван Костов и ДСБ, което не ми пречи да бъда оптимист за бъдещия кабинет :))

 11. До К.Ганев – Господин Ганев, защо не опитате да пишете стихове? От Вас би излязъл един чудесен поет-драматик. И само да добавя – няма бивши десни. Като и Вие не сте бивш комунист, защото такъв няма, така няма и бивш десен.

 12. Напълно се съгласявам с Вас, г-н Инджев: очаква ни правителство на националболшевики. За съжаление явно не става въпрос за интелектуалните достатъци/недостатъци на Борисов или Орешарски, нито пък за вярата в Бога. Основното във вярата на болшивизма е еспроприяция (разбирай кражба). За съжаление и двете групировки носят тази вяра.

 13. Днес единственият приемлив вариант за бъдещо управление на страната е кабинет на Пламен Орешарски, за който политическа отговорност да носи БСП, а ДПС и Атака да го подкрепят. Проведената вчера пресконференция на Борисов е позор за българската държавност. Тя безспорно доказа, че час по-скоро този новоизлюпен политик трябва да бъде изолиран от политическия живот, защото е вреден за България и развращава тези, които тепърва ще навлизат в нейния обществен живот. Борисов показа на целия свят, че у нас един властник може да прави всичко, каквото си поиска.

 14. Съгласен, с една забележка: Пламен-Седенката няма да е новият Борисов, а новият Беров, кукла на конци. Борисов казваше и владееше партията си, която го слушаше като кученце господар, а на тоя новия ще му казват. БСП+ДПС+Атака са като орел, рак и щука. Седенката е кученцето на новата триглава ламя, която ще му дърпа конците и ще го насочва в правилната посока в съотвествие с моментната конюнктура. Да не засягам темата, че Седенката е един хамелеон по природа и затова неустойчива личност, макар и съгласно Дарвиновия принцип за еволюцията и приспособяването да се явява като успешен екземпляр на човешката раса.
  Аз също като колегата по-горе съм оптимист, че нещата в България ще се оправят и че ще дойдат по-добри дни за България. Ще дойдат. След около 200 години. Моята теорема за цикличността в България е потвърдена. 1- кабинет СДС Филип Димитров – “Националноотговорно правителство” Беров – БСП Жан Виденов. 2 – кабинет ОДС Костов – НДСВ+БСП Кобургготски – БСП+ Станишев. 3 – Борисов – БСП+ДПС+Атака Орешарски. От тук следва, че следващите избори ще бъдат спечелени от БСП, а междувременно партията на Борисов ще бъде разбита. Не е далеч от логиката, защото БСП са реваншистки настроени. След разбиването на ГЕРБ, БСП остават без алтернатива и печелят следващите избори. Очакват ни 8 години управление на БСП. Това е, ако не се касират изборите.
  Огромният проблем на България е, че няма някаква идея, около която хората да се обединят. В началото имаше СДС, но то беше проядено от ченгета и разпаднато. Сега народът просто се е примирил със съдбата си, и половината не гласуват. От останалите има такива, които дават гласа си за Светльо Витков с ясното съзнание, че той няма да влезе в парламента, но защото “е пич и е казал за какво ще похарчи държавната субсидия”. Това е то. Непукизъм. А дали въпросният Витков наистина има намерение да похарчи парите, за каквото се твърди, че е казал, няма значение. В България никой не си дава зор. Ако си даваш зор, никой няма да те забележи, а останалите ще се погрижат да те придърпат обратно в блатото. Така че за мнозинството е по-добре да си хортуват кротко на седенката, докато Седенката се занимава с държавата. Очевидно е, че мнозинството живее в някакъв паралелен свят на илюзиите и фантазиите, а какво става в реалния свят за тях не е важно. Което прави България лесна плячка за всяка една чужда държава, която прояви апетит към нашата територия. Ако бяхме в ситуация на война, щяха да ни изметат за по-малко от 2 седмици.

 15. Здравей Иво,
  Още един коментар в “десетката”. Единственото, което ме изненада, че се чудиш, защо не те публикуват в австрийската преса. Отговорът е много прост.В Австрия се препраха огромно количество пари. Може би много повече, отколкото през Швейцария и офшорните зони. То не бе Огнян Дойнов, то не бе кой ли не. За пример, арх. Николай Попов, женен за сестрата на Андрей Луканов през 1988 г. напусна прекрасната си и високо платена работа у нас и замина за Виена, където отвори картинна галерия.Сега вече офисът му е в Москва и е архитект на руските олигарси за олимпийските игри в Сочи.
  Парите не миришат, Иво! Това е положението.

 16. Нещо прелюбопитно, което никой не коментира?!
  ———————–
  Биволъ пръв алармира прокуратурата за Мултипринт

  Редакцията предоставя допълнителни данни за скандала. Механизмът за изборни фалшификации е действал от 20 години насам
  от Биволъ Събота, 11 Май 2013
  bivol.bg

 17. Г-н Инджев какво е мнението ви за коментарите на Едвин Сугарев

 18. Към LACHEZAR: Не гледам телевизия, вестници не чета. Единствено от интернет следя новините, защото тук може да се направи анализ и да се види къде е по-вероятно да е истината и къде – лъжата. Емигрант съм. В България, където съм роден. От 2005-а. Вече ми е все тая кой управлява. Работя за западна компания. Тук съм просто телом. Духом съм там – там живея, там са ми приятелите, познатите. Те емигрираха вече. На тези избори не гласувах. И на следващите няма да гласувам. Защото и леви, и десни, и сини, и червени, жълти, лайняни – всички те не струват. На първо място като хора. Нейнски се чуди къде е дясното. Костов се мае защо така стана. Защо стана гръмоотвод на злобата? И не го разбират това, че хората никога повече няма да гласуват за тях. Не и масово, както беше през 1997-ма. Защото: 1. Правителството на СДС от 1997 беше единственото, което имаше шанс да терминира веднъж и завинаги корупцията, да спре мутрите, да обезсили ДПС, да изпрати БСП в предизподнята. Но не го направи. Причини – много. 2. Новите поколения нямат ценностна система, те не знаят кой е Костов, нямат и желание да научат, камо ли да гласуват за него. Да не говорим, че мисленето им е точно за 7 минути напред. А що се отнася до това дали ние правим нещо – не, ние нищо не правим, защото така е най-добре. “Действай чрез бездействие и ще има мир” – Лао Цзъ. И това е заложено в нас самите. Генетично. Колко хора излизат да протестират? И колко бързо протестите преминават в хаотични искания? Защо младото поколение няма ценностна система? Ами защото старото поколение вече няма такава. Защото ние не мислим за нищо друго, освен за нас самите. Доказателство е одобрението на строителство на нова АЕЦ или нов ядрен реактор. Никой не се замисля какво ще остави на децата си след 200 години, след като “новата АЕЦ” отдавна е остаряла и престанала да съществува. Днес 1 лев не можеш да накараш някой да ти даде ей така, как ли ще е след 500 години, когато нашите наследници ще трябва да плащат за нещо, което никога не са виждали, усещали, ползвали? Та в този ред на мисли – да, ние дори и за децата си не мислим. Важно е да ни е светло и топло, сега. А какво ще става утре – майната му, да се оправят. Ето затова, драги ми LACHEZAR, голяма част от хората не гласуват. Защото те вече не живеят в България, защото тук са временно, като мен. И са намерили начин да се оправят някакси, въпреки политиците и не разчитат на партии да ги оправят.

 19. До “Н.И.”
  Няма такова животно – успяваша държава под крилото на социалистическа партия. Другото което вероятно не сте усетили от миризмата на българската политическа роза е, левите проповеди на социалистите и реалните десни “социалистически” милионери и милионерите обслужили идеята на старите главни комунисти, децата им да живеят в Америка.В ада, българският казан няма пазачи.

 20. Г-н Драгулев, от моя гледна точка няма приемлив вариант за управление на страната, когато в парламента присъстват 240 червени проруски тикви! Те вкупом ще се осерат и ще бъдат изметени от парламента, колкото и ожесточена да е съпротивата им. Всички те са обречени на много популизъм, още повече грешни ходове и най-много на селективни, хаотични, палеативни и безплодни антикризисни мерки, които се налага веднага да започнат да прилагат.

 21. @ Тодор Костадинов
  Коментарът, който искате от Иво Инджев се съдържа в гледната точка на двамата автори по едни и същи събития в едно и също време. Просто редовно четете Иво, който е доста по-продуктивен автор и ще намерите отговор на това, което искате от него.

 22. #Сотиров

  Г-н Сотиров, ако намеквате, че съм бивш, настоящ или бъдещ комунист, то това е едно наистина уникално преположение. На практика аз съм пазарен фундаменталист с все по-засилващ се интерес към либертарианството, за което търпя подигравки и обиди из форумите. Понеже съм икономист по образование, знам точно какво имам предвид, но все пак по някакъв начин, вероятно поради разхвърляните ми коментари и неаргументирани твърдения, които поднасям с ненужна понякога категоричност, съм провокирал у Вас подобно предположение. Забелязвам, че това може би Ви засяга по някакъв начин, след като ми обръщате специално внимание, за което съвсем искрено Ви се извинявам.
  А ако погрешно съм разбрал забележката Ви, то “топката” остава в мен. Ще взема, както ми препоръчвате, да пропиша стихове – да има с какво да се забавляват коментиращите в тази тягостна ситуация. Пък и да има за какво наистина да ми се подиграват…

 23. Страхотно правителство се очерта ФЕС-ПЕС-БЕС.Националсоциалисти не са управлявали в Европа от 1934,но нали ние сме 80 год назад,нормално.А колкото до Костенец,това е блъв,за да се скрие ИСТИНСКАТА далавера-с ПРОТОКОЛИТЕ от Димекс……Във ВСИЧКИ комисии болшинството Бойко щедро го остави на ФЕС-ПЕС-БЕС ,за да могат спокойно да си ченчят протоколите.Чувалите с бюлетините НИКОГА повече не се отварят,а протоколчетата са официалният документ за РИК,ЦИК.Каквото пише там,ТОВА се вкарва в компютъра….

 24. Коментарът е добър и на място. Обаче, защо още преди шест месеца когато СтаниШЕФ обяви, че иска местото на Борисов, и че само ГЕРБ го спира, никой не му повярва. Че Борисов не е най-добър е явно за всеки. Но вместо основният въпрос, кой е по-добър да го замести, всички лапнаха въдицата и се юрнаха да разправят, колко много ББ е лош и да наливат в кофата на единственият възможен кандидат СтаниШЕФ, който е готов за атака с своята добре организирана армия от бивши членове на отхвърлената БКП и техните деца. За тях единственият критерии е да имат властта, каквато и да е. И никой не забеляза, че СтаниШЕФ в своята акция използва, огромна фасада от подли подслушвания, референдуми за нищо, самозапалвания, епитети, “достойни прокурори” и цяла серия от фантастични кьорфишеци. Но най-страшното е, че с тази изключителна алчност и нахалство, когато седне на престола, на СтаниШЕФ няма да му мигне окото да накълца още много хора и то главно тези които сега му помагат. Когато хората са слепци и сами се бутат в дупката никой не може да им помогне.

 25. “Аз също като колегата по-горе съм оптимист, че нещата в България ще се оправят и че ще дойдат по-добри дни за България. Ще дойдат. След около 200 години.”
  Колега,Георги Велев ,найстина оптимизмът Ви е голям ,само 200 ,завидях !
  Аа!!! ” Ако бяхме в ситуация на война, щяха да ни изметат за по-малко от 2 седмици.”
  Е не не,направо Ви съ поклоних , Колега ,цели 2 и то седмици !!! Да не беше на език Ви 2 минути,пък нещо периферииката с буквиците да объркала ??!!
  Малии,ма то 2013 година било,и пък кога стана,охо то пък и напекло жегата.Бре ,не беше ли да на къмто да съ измислят сините работи за къмто предстоящите уесен президенто месни и вински избирания за “дядо коледа” да донесе “подараци ще има за всички от сърце,за новата година да трупнем и др.работи”.Е аайде,некой да съ стегат за море,некой шъ бутаме шейната на “дедо мраз”,та да я добутаме някак си до “по коледа стават чудеса”,така по от раншко.Нема отпускане,да съ бута от некой,щот като напече и и с са размекне мат’ряло на магистралката,ш затъне шейната и айде нама да може гражданите да стигнат до морето с и40 къмъ ф час.Пък и ш съ закъснее за раздаване на подараците за новата година.
  А Мадам Иванова ,е някаде наоколо бях пояснил преди време за “извръналата се синя в кочинята”,някъде там във виртуал риалити,бях “изцапал “нечие килимче !
  Г- н Инджев ,де намерете некой виновник на народа,е Вас си примернио,молим Ви съ.

 26. Вярно, г-н Инджев, предишният коментирал ме е изпреварил – бихте ли споделил мнението си за това, което “свърши” Сугарев преди изборите?

 27. към бай Пешо:
  Давате ми повод отново да призова моят блог да не се превръща в платформа за обсъждане на Едвин Сугарев- нямам вина за това, че той не допуска коментари в неговия блог и не искам да бъда негов заместител.
  Предпочитам да критикувам властници.

 28. Явно съм пропуснал момента, в който е ставало въпрос за обсъждането на Сугарев. Моля да бъда извинен!

 29. Сотиров как ще коментираш отговора на К. Ганев, или си обикновен злобар, неудачник.

 30. Целият Свят разбра, че всичко е скалъпен процес на БСП. От организираните протести, чрез изкузствено завишени цена на тока, пребиване на хора от агитки, интегриране на малди комунисти да яхнат вълната, всичко само за да „унищожат“ ГЕРБ. След като ГЕРБ хитро маневрираха, влезе ПЛАН Б. Компромати, флашки от сутрин до вечер, оплюване на ГЕРБ по всяка една телевизия, вестник, електронни списания, стотици платени коментатори всички само за да унищожат ГЕРБ. Всички само за да унищожат партията, която спря Белене и при втори мандат ще разкрие далаверите на всички през прехода. След като избирателите на ГЕРБ не промъдваха, трябваше да направят фиаското Костинброд, с подаден сигнал на 10.05 от Мая Маналова, и турската телевизия ТВ7 с капута Бареков направиха пушилка до небесата, че ГЕРБ ще манипулат вота, без никакви ясни доказателства. И тактиката им постинга 100% успех, много хора не гласуваха изобщо.Обаче дори човека на БСП с печатарски бизнес Петър Кънев от БСП каза” Бюлетините от Костинброд са стандартен излишък”. В целият сценарий участваше и съда, като съдебната система от 20г е на комунистите и това много ясно си пролича с бързите й дествия срещу ГЕРБ, но за Белене, изчезнали документи и много други от 1,5г не е мръднала. Днеска влиза в действие ПЛАН В, създаване на новият „Костов“, нова дясна партия, с нови лица, но управлява отново от същите комунисти. Нормалните хора се досещат, платени драскачи ще плюят, защото това е самата истина, която напира да изплува отвсякъде. Единственото решение е протести до дупка, лустрация на БСП и ДПС, смяна на цялата съдебна система, терминал 1 и 2 не са решения, трябва да се борим за държавата си! Гръцки вестник “България ще има правителство-чудовище: социал-турко-фашизъм”. Коалиция за България 9 партии от които 4 ромски + дпс+атака = 11 партии срещу 1. Дори математически погледното говори за кординиран опит за унищожение на 1 партия.

 31. 50/50. “Болшевиките отдавна са клисурци, а панагюрци станаха Московци.” Доста интересна песен от близкото минало или настояще….

 32. “НЕЩО КАТО МИСЛИ, НЕЩО КАТО КОМЕНТАР… И ИЗОБЩО, КАТО НИЩО НА СВЕТА”
  (Парафраза по Рей Бредбъри)
  Къде е причината или чия е вината за ситуацията в която отново изпаднахме? Добър въпрос на LACHEZAR. Добър защото без ясно виждане на истинските причини никога няма да постигнем нищо повече от въртене в омагьосания кръг на мисли водещи до абсурдното отделяне на духа от тялото (виж коментара на TAENIA SOLIUM) По-простите, като мен се опитват здраво да се захванат за нещо и вместо да изпадат до такива интелектуални безисходици си казват просто “Неведоми са пътищата ти Господи!” и се захващат с това, което ни е отредено за да не изпаднат до съдбата на “ината патка дето мислила, мислила, чи пукнала”! Бях склонен да прехвъля топката (вината) на тези около 50%, които не гласуваха, но реших да проверя, какво би станало, ако вместо да се сгушат в собственото си нещастие бяха си направили като истински демократи труда да отидат до урните и заявят ясно мнението си, като пуснат невалидна бюлетина с написано “Не одобрявам никого от предложените”. Нали това е истинският протест – отвращение и неодобрение от статуквото на политическия ни “елит”? И знаете ли какво се получи при моите изчисления, приемайки всички избиратели за 6 милиона от които да гласуват не 50%, както сега а поне 80% (4.8 милиона), като предполагам, че тези 30% повече ще гласуват протестно с невалидни бюлетини. А другите са гласували, както са гласували и сега. Ами резултата сочи, че от цялото упражнение и Атака също нямаше да додрапа до парламента, ГЕРБ щеше да има 107 бройки, БСП 93, а Д(п)С – “п”-то идва от “павилион”, да не си помисли някой нещо друго – 40 дупедатски места. Това по-добре ли ви изглежда? Тогава опитах хипотетиче3н вариант при участваща единна десница, не съсъ старите си лидери, които очевидно изгубиха широката си подкрепа, ноп с нови и признати лица. При това предположих, че освен гласувалиете и сега за десните партии, към тях ще се прибавят не по-малко от две трети от гласувалите за ГЕРБ, половината от гласувалите за Куневица и не по-малко от половината от тези, 30%, от тези, които сега не гласуваха (хипотетичния протестен вот от първия вариант). И знаете ли какво се получи за парламента? 41-42% за тази нова обединена десница (108 места), БСП – 16% (38 – 39 места) ГЕРБ 7.2% (17 места), Д(п)С 7.6% (18 места) и Атака около 4.5% (10 – 11 места). А след преразпределение на “разпилените” вотове от непрекрачили бариерата тази обединена десница клони към пълно мнозинство (120 и повече места)! Нещо да кажете сега относно коя е главната причина за сегашната патова ситуация! Остава открит въпросът коя или къде е причината за неслучването на обединената и реорганизирана десница. Това е всъщност истинският въпрос. Можеби Г-н Инджев “Улучва десетката” във следващата си статия “В България демокрацията е в опасност, но по рождение, а не от вчера”, където ни съобщава за секретно и неизвестно за широката публика у нас, пък мисля и не само у нас проучване, че не повече от 10% от нас разбират какво точно е демокрацията и имат желание за такава. И става въпрос не само за редовите избиратели – електоратът или по Борисов “матрялът”, но и за структурите изградени от този “матрял”. В това число и партийните ръководства. За другите партии, както и да е, особено за зомбираните комунисти, хранителната среда на петата колона, но за десницата! Това е недопустимо. Самият факт, че трябваше да разчитаме и не само ние но и ЕС от немай къде на поредната утопия – ГЕРБ е ярко доказателство. ГЕР$Б беше и си остава засега еднолична партия на Бойко Борисов, единственото достойнство на когото се привижда в това, че е склонен да се вслушва в съветите от запад, без да е много сигурно и ясно от принципни съображения или просто за да си пази властчицата. Но като резултат поине спря АЕЦ ‘Белене” и Бургас – Александропулис, както и даде зелена светлина на Набуко и проучванията от нормални компании (не Руски) на черноморския ни шелф. Все пак е добре и не е малко. Алтернативата беше пълно и окончателно заробване. От което в тази нова ситуация далеч не сме се спасили. Герб беше поредната спасителна утопия, основаваща се на коткането и лавирането в стил Стамболов, но обречена на провал по същите причини. От друга страна ярко изразено втурване с рогата напред срещу Русия, петата ни колона и нейното ДС щеше да последва веднага съдбата на правителството на Филип Димитров. Това обаче се разбра, че умря независимо дали Борисов го съзнава или не. Той беше критикуван за авторитаризъм, който и не криеше. Държеше на верижка българите, като кучетата си. Но поради тактика или ограничено мислене никога не обясни, че всъщност има в предвид матряла на партията си. И е прав, защото представяте ли си ако плуралистично бе оставил да се решава проблемът с АЕЦ Белене от Тетка Аецка и подобни например какъв щеше да е резултатът. Та такива са по-опасни и от Станишев!Забравете за ГЕРБ. Този проект е свършен и друго освен реформиране и обединяване на десницата няма. Останалото е само да си посипем с пепел главите и да изчезнем от лицето на земята. Няма да сме нито първите, нито последните. Специални поздрави на Дончо Тончев! Напълно споделям коментарите му тук.

 33. @STOP NA LAJITE
  И защо трябва да ни пука, че едни мафиот-комунисти(БСП) се опитват да унищожат други такива(ГЕРБ)? Говорите глупости, драги!

 34. @STOP NA LAJITE
  Стоп на неграмотността!!! За едно съм съгласен с Ал. Йорданов – необходимостта от образователен ценз за гласуващите на избори. Стига с тази правописна демокрация!

 35. Г- н Инджев,изборите ще бъдат касирани.

 36. Благодаря GB!
  Но понеже и единствено поради това, че аз не съм бил колеблив нито за миг през последните вече почти 24 години твърдосин гласоподавател, надявам се с Ваше разрешение, си запазвам правото за малко резервираност към последно обявената Ви позиция. Тъй като делата са важни, а в един блог освен с думи не може да се прояви друга активност освен с думи, аз с повишено внимание ще следя посоката на вашата активност, сиреч словесните Ви дела. На много предателства и коварства съм бил свидетел и потърпевш, затова съм “хирургически” опериран от страха.
  Като оптимист и малко по-възрастен от Вас вярвам, че сте разумен човек с потенциал и благодаря за протегнатата ръка!
  Със здраве

 37. GB, до вчера с плам агитирахте в подкрепа на Борисов, а днес се извъртяхте по-ловко и от Бареков. Защо ли не съм изненадан?

 38. Към GB:
  Допускате грешка – “Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света” не е на Рей а е на Уилям Сароян – “Дръзкия младеж на летящия трапец” също е негово произведение и много му подхожда като псевдоним.

 39. И забележете GB – Сароян умира преди 32 години на датата на която Вие правите грешка с авторството му.

 40. И аз благодаря Г-н Тончев!
  Когато става въпрос за реформиране и обединяване на дясното у нас и отстояване на принципите на демокрацията и на Българските интереси – националната независимост, не ме търсете другаде! Приемам с радост подадената Ви ръка. Не сте прав да се съмнявате в мен. Позицията ми никога не се е променяла и сега си остава същата. Ето прочетете коментарното ми стихотворение: “Към обетованото дере (Преход Български), посветено на Бойко Борисов и публикувано тук към статията на Иво Инджев “Звезди над Витоша по пладне” от 5 ти Декември 2009. Лесно ще го намерите в архива. Апропо вижте още кой чете тук точно над Вашия последен коментар! Де и да извличаше поука! Поздрави!

 41. Към IRINA,
  Права сте извинявам се за грешката. Бях почти сигурен, че греша но нямах време да търся в Интернет. Библиотеката ми стои заклчена във един стар гардероб на тавана в София от 1992 насам. Това е едно от нещата, които най много ми липсват в чужбина. Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.