Руската рулетка в българския парламент- отстрел на здравия разум

Не знам защо всички говорят за парламентарна аритметика, когато явно става дума за аритмия. Ели за „ела ме ритни”( т.е. „ не се прави на много хитър”), както се казва на езика на улицата- единственият, който доста от добре облечените във власт парламентаристи разбират без преводач.

Вече почти свикнахме, че обявяваното за невъзможно съчетание на политически субекти , като скачените съдове ДПС и „Атака”, всъщност работи в синхрон, колкото и участниците в синхронното п(а)луване да се стараят да прикрият този срамотен за избирателите им факт. Смокиновият им лист стана съвсем прозрачен след като изиграха хода с безпроблемното избиране на Михаил Миков за председател на новия парламент- явно спазарен с БСП продукт на продуктовото позициониране в 42-рия Народен супермакет.

Както вкупом, така и поотделно обаче продължават да ни убеждават с думи, действия и бездействие, че за тях няма невъзможни неща.

Не е възможно по законите на логиката едновременно да приемеш мандат за управление и същевременно да искаш касиране на изборите. Но ГЕРБ прави точно това.

Не е възможно да претендираш за антагонизъм спрямо отсрещната партия, но да си солидарен с нея за най-важния политически жест, какъвто е подкрепата за номинирания от БСП за премиер Пламен Орешарски. Уж не си говорят, толкова били скарани, но ДПС и „Атака” заедно припознават кандидата на БСП за свой.

Не е възможно тази услуга да бъде разграничена от подкрепата за БСП. Но „Атака” и ДПС твърдят, че това било възможно.

Не е възможно само преди 5 години от БСП да кълнат Сидеров като фашист, а днес , макар да си е същият, да „откриват” удобно възникнали „допирни точки” с него. Отделни дейци на червения елит вече направо го хвалят, като говорят за „израстване” на политика Сидеров.

Не е възможно „израсналият” Сидеров да продължава да се държи хулигански спрямо журналисти и полицаи и това да остава без никакви последици – включително и като липса на реакция от страна на опозиционното мнозинство на ГЕРБ. Но това се повтаря отново пред очите на всички, включително като пример за желаещите да подражават на Сидеров при първа улична възможност.

Ако задаващото се управление на БСП успее да преодолее през тази парламентарна аритмия, предстои да видим (ре)капитулацията: уж най-невъзможният парламент да роди възможно най-стабилното мнозинство поради това, че никой няма да има мнозинство да го свали против волята на тази коалиция на желаещите, доказала, че за нея няма невъзможни неща отвъд всякакви норми на нормалността.

51 мнения за “Руската рулетка в българския парламент- отстрел на здравия разум”

 1. Г-н Инджев, чудя се дали Атака е включила в коалиционното “споразумение” с БКП и ДпС някакъв план-график за “протестиране” пред джамиите на коалиционите му ортаци, срещу неоосманизма на Турция?
  Освен това и “световния ционистки капитализъм” трябва да бъде “уважен” от Сидеров , чрез “протест” пред синагогите. Вероятно се “споразумял” за това с коалиционния си таварищ Станишев.
  Освен това Станишев трябва да се “договори” с немеца М.Шулц , така че, Луфтханза, да предостави при полетите(към гадния капиталистически Запад) на коалиционния му таварищ Сидеров “специални условия” за “себеизявата” му.
  Все пак са в коалиция , така да се каже. На коалиционен ортак и таварищ не се отказва.

 2. Бай им Путин не се е шегувал миналата година, като им е раздавал думичките за новата пиеска и другарчетата сега показват какво могат…

 3. На Запад е известна формулировката би-партизан и по аналогия в БГ сегашната ситуация ще трябва да се нарича куадри-партизан. Преведено на задунайски ще трябва да означава “всичкото шумкар”.

 4. “Смокиновият лист” вероятно направо ще се изпари като дим при предстоящото гласуването за правителството на Орешарски:
  ГЕРБ подготят същия номер, при което правителство може да бъде избрано само и единствено с гласове от Атака. Тактическият ход е много силен, защото допуска само един от двата изхода :
  1) успешен избор на правителството на Орешарски с явната подкрепа на Атака,
  или
  2) пропадане на избора, при което следва завъртане на рулетката с неясен резултат.

 5. Товарищи фашисты, милости просим.
  Вместе власть буржуев сбросим.
  Фашисты и большевики – пролетарии-братья.
  Крепите над миром красные объятья.
  Пролетарии, стройтесь в единую линию
  Сегодня командуют Троцкий и Муссолини.
  Красное знамя борьбы пролетариев.
  Сегодня развернуто от России до Италии.
  Владимир Маяковский
  в. “Известия”, 31 ноември 1922 г.
  ___________________

  “Товарищи фашисты, милости просим.” – “Другари фашисти, моля заповядайте”- в превод на български.

 6. За действията на 3 те парламентарни групи , може да се намери аргументирано оправдание до някъде и в този момент.То е , че Борисов и рузрушаващата му институциите власт , трябва да бъде отстранена.Представете си ,че е спечелил 125 гласа.Тогава диктата и окупираната власт са ни гарантирани за десетки години напред.Той се разболя когато подаде оставка , защото разбра ,че спонтаното му решение е грешка.Без тази негова грешка , диктатурата ни беше в кърпа вързана, а изборите щяха да печелят както си искат.

 7. Очаквано, при слаб интерес, цирк “НС-БГ” отвори врати. Първите номера от новото представление са поверени на клоуна Волен, който се справи отлично. Естествено ще последват още няколко скеча на водещият клоун, не е ясно само дали ще повтаря първият трик или ще “разнообрази” програмата. Предвид ограниченият му капацитет обаче, най-вероятно ще има повторения “докато му дойде времето” за другите “нови лица”. Но така е при 100 % комунистически парламент, за жалост.

 8. Нали ГЕРБ бяха лошите, сега по-добре ли е за България се питам и не мога да си отговоря

 9. Страдах, че на изборите ДСБ остана извън парламента. Сега, като гледам какво става в парламента, как се вихрят простотията, арогантността, дребните егоистични интереси, интригите, скандалите за процедурни въпроси, се радвам, че десните са отвън.

 10. Едно от най-гнусните зрелища,които съм гледал през живота си е предаването до преди малко!!!

 11. Никога през 23-те години след 1989 г. не е имало парламент с толкова малко представителство на избирателите – около 38%. Над 62% нямат представителство в парламента. БСП + ДПС имат малко над 20% от избирателите, главно старци и бедни хорица от Северозападна България, Делиормана и източните Родопи. И тези господа се канят да създадат правителство на националното съгласие, т.е. да компенсират представителството на онези 62%, които ги ненавиждат (по вина на БСП тарикатлъците от много години насам). Че БСП са номенклатурни играчи, спор няма, но това ли е нужно?
  Някой замислял ли се е, чисто логически, къде най-лесно и “безопасно” могат да се направят фалшификации на изборните гласове? Какво ще кажете за селата и малките градове в отдалечени райони, с недобра пътна инфраструктура, неприятни за посещения с кола (за контролиращите), напр. в северозападна България? Или Делиормана и Източните Родопи? Кой държи гласовете гласовете там, където за местните кадри на партиите не е голям проблем да “добавят” като цяло 5, 6, 8, дори 10%, за да могат “високите” партийни личности, целите в бяло, ревниво да следят за законността? Някой помни ли изборите за ВНС 1990, когато навсякъде уж бяха за СДС, а изведнаж БКП спечели съкрушително, а реалните избиратели се увеличиха с 1 млн. мъртви души, които и досега не са изчистени? Някой замисля ли се, че “разкритията” за фалшификации идват, защото другите доминиращи партии, в по-отворени за съвремието райони, търсят рисковани и недемократични начини да компенсират постоянните фалшификации в слабо контролираните райони. Някой замисля ли се, че все по-ниските изборни резултати на БСП и ДПС показват, че въпреки това и в тези райони има желание да се освободят от “хватката”, защото, веднаж белязани като червени или догански, не получават нужното от държавното разпределение при управлението на други партии? А някой замислял ли се е, че главна вина за т. нар. разпиляване или демотивиране на “десните” гласове има неспособността на съответните партии да формулират и реализират нуждите на избирателите си? Искат власт, даже успяха да я вземат, а не бяха в сътояние да я обезпечат волево, концептуално и кадрово и в така загубиха доверието! Дали не изглежда така в очите на обикновения избирател? Ето ви сега Парламент – ЦК на БКП!

 12. Консултациите за кабинета “Орешарски” започнаха с партиите “Лидер” и “Модерна България”.
  http://www.mediapool.bg/

 13. До колегата Сотиров

  Извинявам се, че съм малко извън темата, но искам да ви обърна внимание, че тези стихове не са от Маяковски. Преди 2 години ги измисли някакъв чук, публикува ги в блога си в LiveJournal.com и оттогава те пътешестват из интернет.

 14. Вчера се шокирах от поведението на Сидеров спрямо полицая!Не може човек, като Сидеров издигнал се на базата на собствената си посредственост да се държи с човек, на когото очевидно е забранено да се намесва! Ясно е, че е привилегия за лидери като Бойко Борисов и Волен Сидеров да са прости, но те вече прекаляват с тази си привилегия! Много ми липсват политици като Костов в този парламент! Принципни, балансирани и недопускащи просташко поведение и личностни нападки!

 15. Нищо хубаво не можем да очакваме от четирите партии в този парламент. На пръв поглед логиката е да се надяваме на касиране на изборите, с надеждата че в следващото Народно събрание ще влязат и ДСБ+ но от друга страна ще се увеличат шансовете на ГЕРБ за повторно управление, а това, според мен, е възможно най-лошия вариант за България.

 16. “Ако задаващото се управление на БСП успее да преодолее през тази парламентарна аритмия, предстои да видим (ре)капитулацията: уж най-невъзможният парламент да роди възможно най-стабилното мнозинство поради това, че никой няма да има мнозинство да го свали против волята на тази коалиция на желаещите, доказала, че за нея няма невъзможни неща отвъд всякакви норми на нормалността.”
  Като се има предвид, че става въпрос за депутати от българския парламент, намирането на предател (и то само един) ми се струва изключително лесно, а прогнозите за стабилно правителство – наивни.

 17. Товарищи фашисты, милости просим.
  Вместе власть буржуев сбросим.
  Фашисты и большевики – пролетарии-братья.
  Крепите над миром красные объятья.
  Пролетарии, стройтесь в единую линию
  Сегодня командуют Троцкий и Муссолини.
  Красное знамя борьбы пролетариев.
  Сегодня развернуто от России до Италии.
  Владимир Маяковский
  в. “Известия”, 31 ноември 1922 г.

 18. “Не е възможно само преди 5 години от БСП да кълнат Сидеров като фашист, а днес , макар да си е същият, да „откриват” удобно възникнали „допирни точки” с него.”
  Може, може-е-е. Просто комунистите трябва да разкрият родството си с фашистите поради създалото се положение.

 19. niamam dumi, kyde e grajdanskoto obshtestvo za da spre tozi pir po vreme na chuma

 20. @иванов, точно така е. Когато си против трябва да го покажеш а не да бягаш от отговорност. Къде са сега агитаторите на ГЕРБ да ни кажат как те били алтернатива на БСП? В предишния парламент поне СК беше конструктивна опозиция, а сега ГЕРБ и Атака се оказва че съдействат на БСП и ДПС под предлог че са недоволни. Големи политици няма що. Или май наистина са братушки всичките. Дано народа да прогледне по-скоро иначе нищо добро не ни чака.

 21. Националисти + социалисти = националсоциалисти!

 22. Posted by иванов | май 22, 2013, 12:06
  “ГЕРБ подготят същия номер, при което правителство може да бъде избрано само единствено с гласове от Атака.”

  Няма никаква нужда Атака да гласува за когото и да било – просто не присъстват/не гласуват няколко депутати и мнозинството вече не е 121, може и 100 … единственото условие е да присъстват в залата 121 депутата.

 23. Тъй като ГЕРБ са резервният им отбор, на комунистите им трябва опозиция и театъра ще продължи, като целта е да се запази ГЕРБ и за в бъдеще. Разбира се, че това ще е много трудно, тъй като я ясно, че ББ е медиен балон и партията му е бизнес сбирка с твърде много бивши членове на БКП и деца на комунистическата номенклатура.

 24. Сега дано не ме заплюете, но аз ще си кажа – с всичките му кусури Борисов беше 100 пъти по-добре от пропутинската отвратителна паплач БСП – Д(п)С – Атака!

 25. господин Georgi Georgiev, вашето риторични въпроси ли са? какво значи дали някой се е замислял? никой не е нужно да се замисля. направо е сигурно. и не е нужно да се ходи до делиормана. достатъчно е да се погледнат секцийните протоколи в смесените секции с около 50% циганско население в пловдив. броят на гласовете за ДПС е равен на броя на циганите. а в чистите цигански райони, вероятно е и да се доближават и до 100%. при това членовете на комисиите твърдят, че този силно политически просветен електорат е гласувал със скоростта на светлината.

 26. Кое е невъзможното?
  Това че Станишев е лидер на Европейска партия ли?
  Или, че Сидеров въпреки фашистките си лозунги свободно си пътува из Евросъюза??
  Или одобряването на побоя от европейските “наблюдатели”, случил се на конгреса на ДПС??
  Или това, че машинистът на локомотива на европейската икономика обичаше да бъде слушан от ББ??
  Всичко си е възможно и напълно в духа на потъваща Европа.

 27. Ще ви кажа нещо което знам ,че със сигурност е
  истина:Цв.Василев(КТБ)е обещавал по 50 лв.
  на ултрасите на Ботев ПД(той е собственик) ако
  се гласува за Атака?!За Атака!
  И какво излиза-преди изборите още е било ясно,че
  ще се управлява от комунистите +ДПС+ Атака.
  Сега Болен Лидеров ни разиграва някакъв долнопробен театър,но всъщност се е “налапал”
  здраво.
  При това положение изводът за мен е:
  Това правителство ще изкара много!Няма сила която
  да го свали.Няма политическа партия(от парламентарно представените)която да не е в схемата.

 28. @Петър Жеков

  ГЕРБ са част от сценария на Бригадир Аспарухов “Гласуваш за ГЕРБ, БСП, АТАКА или БСП –> получаваш БКП/ДС”. Ако не беше така, то Борисов щеше вече да се е свързал с Костов, Нейнски, Кабаиванов и Кунева, за да обсъдят възможността за сформиране на програмно дясно правителство, което да измие лицето на Борисов като силна фигура вдясно и да предотврати образуването на нова тройна коалиция.

 29. @R.T.
  Да, така е – не съм се изразил точно. Достатъчна е само регистрация на някой от Атака.
  Вчера в предаването “Референдум” на БНТ Сидеров направи поредния цирк, като, крещейки, се опитваше да убеди водещата и участниците в предаването, че няма принос при избирането на Миков.
  Вече се изясни, те изборът на правителство е повратен момент в пълзящия преврат. Най-вероятно Сидеров ще спомогне за това, т.е. вече е подкупен. И понеже е гузен и знае, че ще бъде разобличен, става още по-необуздан и агресивен. В един момент ще си намери майстора.

 30. Играта на 240-те червени проруски тикви включва и “опозиция”. Очаква се “опозиционната” групировка ГЕРБ да не гласува за сламения Орешарски, но пък периодично и най-вече при нужда да го подкрепя.
  Апропо,за да бъдат по-убедителни в играта на ДВУПОЛЮСЕН ПАРЛАМЕНТ БСП и ГЕРБ вече започнаха ни в клин, ни в ръкав препирнята “за” и “против” Белене. Аз не вярвам както, че БСП са толкова силно решени да строят АЕЦ, така и че ГЕРБ завинаги и необратимо са се отказали от тази лудост – просто и едните, и другите са в режим на изчакване и ослушване.
  Целта на тази клоунада (това е само нейното начало – несъмнено, предстоят и други смайващи и спиращи дъха изпълнения) е да легитимира ГЕРБ като опозиция и оттам осугиряване на максимално дълъг живот на този изцяло червен проруски парламент.

 31. Аз си мисля, че всичко е заради далаверите в енергетиката и БСП, ДПС се тресат от страх как да не излезе нещо наяве или как да го прикрият , ако излезе.Цирка, който разиграва Сидеров и той е в тази посока.Получи си указанията лично от Путин на рождения му ден/безплатен обяд няма/.Милиардите корупционни пари, ги плащаме сега с огромните сметки, а те са си пълнили гушите и са пилеели като за края на света.Дано това да е края за тези муцуни, пък ако ще и чудо да стане и българите да потърсят сметка най-после.

 32. Днес се чу -в нац.ефир,че тези три партии: ДПС,ГЕРБ и атака са продукт на ДС ,която задкулисно управлява и БСП и затова във всички партии ,които днес са в нашия парламент има представители на ДС, които в сравнение с миналия парламент са се увеличили ,ако не греша -с един човек и вероятно като точна бройка са 12 или 13 души в днешния парламент ,но изводът беше ,че тяхната скрита парламентарна група всъщност е връзката между отделните четири партии ,което наистина създава шум в системата им ,но да видим как този шум ще отекне в Европа ,която хич ,ама хич не се доверява на този остарял комунистически апарат ,с който все още си мерят аритмията 🙂 Вероятно този поглед към сценаристите на прехода може да обясни задкулисието на широката коалиция в парламента ,която е твърде добре свързана с извънпарламентарната опозиция от граждани , за които се вижда ,че добре ги дирижират вече и освен това са доста мобилни …появяват се навсякъде -дори вече се явяват и защитници на гл.прокурор ,което и според законите на Мърфи има следния прочит.Когато нещо започне зле ,наистина завършва по зле ,а тази тенденция от зле към по зле върви още от времето когато мутрите оглавиха изпълнителната власт в държавата.Напускането на България от гражданите ,които осъзнават безсилието на институциите в обществото ни е изключително точен показател за вярната посока на развитие на демократичния процес у нас т.е. търсенето на помощ отвън е вече кауза,която обединява всички българи ,които безкористно обичат Родината си.Наистина се нуждаем от повече демокрация в името на демокрацията ,която с всеки изминат ден се обезличава до такава степен ,че днес демократите у нас дори нямат представители в българския парламент.Не се срамувайте ,ОТКРИТО да искате и да търсите помощ отвън .Демокрацията е в опасност!Лека вечер!

 33. Наистина Европа не е виждала досега такъв парламентарен цирк, какъвто се разигра в Народното събрание през последните два дни, но се опасявам, че българите в България ги чакат още по-страшни времена. Какво ще стане например ако ГЕРБ успее да купи необходимото им количество противникови депутати и с такъв парламентарен преврат вземе властта? Вчера в НС по този въпрос Волен Сидеров официално пророкува “гражданска война”?!

 34. За да се избегне дестабилизирането на Българската държава, се налага в този момент правителството на Орешарски да бъде подкрепено от всички! Служебното правителство, което е Б-отборът на комунистическата милиционерска хунта ГЕРБ, трябва час по-скоро да се пръждосва от управлението на страната!

 35. Демокрацията е хубаво нещо, но позволява създаването и процъфтяването на мафията. За да се ограничи разпространението на мафията в демократичните държави са създадени службите за вътрешна сигурност, които ако не могат да я ликвидират, то поне ограничават сферите и на влияние.След 23 години “демокрация” на никого не му пука кой управлява държавата, а се чуди как да се отърве от задушаващата прегръдка на мафията в кооперация с държавната администрация:наркотици, хазарт, проституция, свръхзадлъжнялост и рекет.

 36. Към: John:

  Не знам за ултрасите,но виждам ултраподмазвачеството към Сидеров от екрана на телевизията, чийто изразител е нейния директор Бареков, който не много отдавна си разменяше квалификации и закани със същия вожд на “Атака” ( нещо се съдеха за обида, клевета и т.н.)

 37. Към EDI,
  Вие изразихте единствената смислена тревога. Къде е гражданското общество и защо търпи това? Няма го. Няма гражданско общество и точно затова се случва този “пир по време на чума”. И понеже го няма, също така няма и никакво значение кой ще управлява. Този парламент се различава от Живковските парламенти точно толкова, колкото и резултатът от “промените’ се различава от Живковския тоталитаризъм. Може и да беше ГЕРБ по-малкото зло от гледна точка на руското влияние, а може и да не беше… Вече е все едно, защото стана, каквото стана. Предстоят ни да изгубим още четири години по същия начин, като досега. Ако продължаваме да не извличаме никакви поуки от паденията си ще си останем все паднали или ще изчезнем, ще се затрием. Ето една много добра статия от “Дневник” по въпроса за предстоящото ни “управление”:
  http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/05/22/2066087_budeshtoto_pravitelstvo_triabva_da_pravi_tejki_reformi/
  Ползата от управлението на ГЕРБ се изчерпа с първия му мандат. Тя се заключава в осъзнаването най-после от всички що годе разумни люде у нас на простия факт, че без осъзнато гражданско общество със силно развито чувство за демокрация и справедливост никакво правителство, пък ако ще и от най-големите капацитети (което е далеч, далеч не случая на Борисовия ГЕРБ) не може да постигне абсолютно нищо и няма почти никакво ззначение кой ще управлява. Който и да е той ще си остане същото, като сега. Последни в ЕС и на едно от най-последните места в света. Общество, като нашето при което всеки е “демократ” и всеки има едни официални възгледи, но реално и потайно се ръководи от най-долнопробни лични интереси, много често прекрачващи границите на законноста и в много случаи подличко правейки опити да нагоди законността в унисон с тези задкулисни лични свои интереси няма бъдеще. Затова не тъгувайте за следващите 4 години, които ще бъдат пропилени. Те щяха да бъдат пропилени в някаква подобна макар вероятно по-малка степен дори и ако ГЕРБ бяха получили мнозинство, втори мандат и съставили правителство, което да управлява вместо това, което ще дойде сега. Резултатите нямаше да се различават много. Не се ли рефомира съзнанието – “чипът” на хората и обществото забравете. През целия мандат на ГЕРБ и още много преди това точно десните не направиха нищо в тази насока. Да бяха постигнали, като един минимум поне едно обединение и подмяна на старите кадри в ръководството си! Но не, нищо не направиха. Е ми сърдете се на себе си!
  Първта и най-неотложна мярка според мен сега е да се прекрати с чалгата и всичко да се хвърли за добро и качествено образование на младите. Според мен е по-важно да се въведе образователен ценз за всичко, и най вече за избирателните права. По-важно е от всичко друго, дори и от реформите в правосъдието и администрацията. Дори и от борбата срещу монополите и т. н. Те и без друго не вървят и няма и как да завървят, точно заради необразоваността и липсата на ценностна система. Тук е приносът на този блог на Иво Инджев и затова го уважавам толкова много!

 38. мисля, че БСП (КБ) ще се измъкнат много леко от калта на обещаноот с Аец белене. Орешарски казнва проекта е неретбилен, ДПС го поскрепят, БСП казват нямаме енергия и работни места. ИЗходът? – ще оставят Аец Белене и ще се договорят с ЕС, ПЕС и каквоот още там има да достроят още един-два блока на Аец Козлодуй…. това временно ще спаси положението.
  А след една година има избори. – за евродепутати и за парламент – две в едно. И всичик ще са доволни. Без герб.

 39. Публикувано от Чичо Йоцо на 22 Май 2013 – 06:07

  Дали може да се пише смешно(особено в реконструктивния период) е отдавна изяснено. Или не?
  Да се говори, че ГЕРБ е дясна партия, е чиста глупост и то, очевадна. Поради това, няма как да се обяснява нагледно опозицията „ляво-дясно”. ГЕРБ си е класическа клиентелистка организация, построена на авторитарен принцип. Популизъм от най-примитивен, фатмашки тип. Никаква идеология няма тук, а само откровени грабителски инстинкти. Подсилени от тежка комплексарщина и реваншистки нагласи. Допускате ли, че “Бойко” и “Цецко” са в състояние да формулират, каквато и да било концепция за устройството на обществото? Нещо по-сложно от “Аз им паркирах колите и отварях вратите, но дойде и моят ред да съм генерал. E, се’а ша им е …!” Нещо, с хоризонт отвъд шестте апартамента и солунската митница. Каква дясна “идеология” притежават персони като Цветанов, Борисов, Фидосова и т.п. им? Вижте семействата на Борисов и Цветанов, вижте бащите им! А те самите, били ли са членове(или кандидат-членове) на БКП? И още, моля Ви, та кой нормален и интелигентен човек мечтаеше да стане милиционер? През 80-те години на двадесети век! Не са искали „корекоми”, ами са мечтали да ги вардят! И после, комунистите били опорочили детството им! А що се отнася до подкрепата, която имат от “младите” и “висшистите”, тя наистина е забележителна, но не заради „качествата” на Борисов и Цветанов, а защото ни показва равнището на тази “интелигенция”. За сравнение, при почти деветмилионно население през 1990г., България имаше около 650000 висшисти. Не се връщам по-назад, не от симпатии към комунизма, а за да подскажа, че дори и в разцвета на безумието, ние бяхме много по-близо до реалността, отколкото сме сега. Инак, в първата половина на двадесети век броят на действително образованите хора е значително по-малък, но имената на повечето се знаят и до днес. По-късно, полуграмотният Живков се къпеше в любовта на свръхпроизведената от Партията, художествено-творческа интелигенция, а селският му дух и образ бе денонощно лъскан от най-благодарните и предани теляци! Досущ като при пародийния му последовател. А сега, когато поне една трета от социалистическите висшисти не са живи и още поне толкова не са в страната, ние някакси сме успели да „изпедепцаме” над 1100000(един милион и сто хиляди)висшисти! Населението е около 7,3 милиона. Как Ви се струва, дали не прекалихме “малко”? И по друг повод съм споменавал биографията на “Лилито” Павлова. Погледнете в Уикипедия – това е типичният профил на съвременния “висшист”, подкрепящ Борисов. За няма и 5 години е покрила всички академични степени(доктор Павлова!!!) и е добавила на бегом следдипломна квалификация. В три различни университета, в два различни града(на 500 км един от друг), като през цялото време е заемала държавни длъжности, на пълен щат! Все като началник на нещо си. И после, шеметно израстване до вицепремиерски пост. Ашколсун! Владее и чужди езици(което не е невъзможно, предвид факта, че ако преведе всички думи, които ползва и разбира на български, едва ли ще са повече от 500) Тя, предполагам, също е антикомунистка, особено с оглед биографията на дядо и. Или ако предпочитате, погледнете биографията на настоящия транспортен министър. Или пък на кака му! Това им е “елитът”, а представете си средния им ешелон! Ако искате още „елит”, спомнете си и Цецките и Фидоските, Доброслав Димитров, Калинка, Миро-мършата, Емо-фаса, „Бил Гейтс” от Напоителни системи и проактивната Румяна Желева(снимката казва всичко, нали?) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b3/Rumiana_Jeleva_

  Мъка… Това не е обикновена посредственост. Това е самозабравила се, войнстваща тълпа от простаци, яхнала обществения ресурс под насърчителния поглед на европейската и родната „автентична”(вече историческа) десница. Вярно е, че медията скри обема и същността на повечето скандални безобразия, но само в национален мащаб. А какво се случваше с местната власт, чиито изстъпления по местоживеене не са тайна за никого? Ами случваше се това, че „интелигенцията” и „лошият материал” си избираха системно „Бойко”, олицетворяван изключително от местни бабаити, карикатури и шарлатани. И слушаха в захлас „поучителните слова” на „мотора на партията”. А той, горкият, досущ като Денис Григориев(на Чехов), нито съзнава какво е извършил, нито разбира за какво го(ще го) съдят. „…Той, шилишперът кълве на…”.
  Имаше един потресаващ разговор( и как да е иначе, предвид участниците?) между двама „елитни пловдивчани” – Иван Тотев и Николай Бареков, известни още като „Ванката” и „Капута”. Ако имате време за губене, изслушайте го( в You Тube или в архива на ТВ 7). Елит!!! Или вижте, ако предпочитате, вчерашния „разговор” на богослова Сидеров и дякона му Чуколов(„европеист” по образование, впрочем) с репортера от СКАТ.
  Нашето образование е като нашето общество – не просто има кусури, ами е обърнато с главата надолу! Измислят се биографии и постижения; печатат се дипломи; раздават се титли и т.н., до безкрайност. Вместо интелигенцията да произведе политици, „политиците” си произведоха „интелигенция” по собствен образ и подобие! Щото било демокрация. Аз нямам впечатление, че в демократичните държави една книга(твърди се, че е прочетена, но няма доказателства) стига за „доктор на науките”! А у нас стига, че и остава още и за главсек, генерал, кмет, премиер, хаджия, сенсей, будист и пр. Изобщо, син на Великата мечка!
  Погледнете последните тестове за 7-ми и 12-ти клас! Като оставим настрана(а не бива!) идиотските текстове в тях, можете ли да си представите, каква би била средната успеваемост на днешните депутати? На народните избраници…

 40. До КАЛИ: Въпросите ми са адресирани до една много вероятна възможност описаното “състезание” по фалшификации на вота, инициирано от БСП и ДПС в слабо контролираните (или неприятни и опасни за контрол) райони, и ГЕРБ (по-рисково), да е довело, в крайна сметка до този състав на Парламента и то не случайно. Безспорно е, че т.нар. класически десни партии, от гледна точка на обикновения избирател, с тяхното твърде “доктринерско” придържане към демократичните ценности (дано правилно да ме разберете) при тази силно криминализирана обстановка в страната, неподплатено (доктринерското Придържане) с реално умеещи фигури (в сложната ситуация), не привличат избирателя в очакваната степен. Но все пак липсата на каквото и да е представителство на тези партии, дори само за да подчертаят абсурда на джавкането на бившите скрити кланове на БКП, изглежда има най-правдоподобно обяснение в мащабните фалшификации. И оттук, ако десните, подкрепяйки резонното бламиране на изборите и разяснявайки с доказателства подобна схема, биха показали на обикновения избирател, че разделени или не, те са сила, която розовите криминални монополи, поставени натясно поради “разпасването на пояса”, не биха искали да им се мота в мимикрията, наречена 42 НС.

 41. До Георги Николов
  Много добре Георги.Ха сега кажи кой ти е ментора?Станишев или Местан.Залагам на Станишевщината.При Местан са по рафинирани.

 42. @y Петър Драгулев

  Ha Boлeн това мy e paбoтaтa (poлятa) – да вдигa пушилкa, дoкaтo чepвeнoтo пpaвителcтвo ceднe yдoбнo в миниcтeрcките кpecлa. Имaтe дyмaтa ми, чe ceтнe Boлeн щe cтaне тoлкoва xpиcим, щoтo почти щe забpавим, чe cъщecтвyвa. Ho caмo дo 2017 г., кoгaто прeдизбoрнo щe зaпoчнe дa шaва пaк. Taкa чe cпeтe cпокoйнo дoтoгaвa.

 43. @Били

  B коя тoчка нe cтe cъглaceн c излoжeниeто нa GEORGI NIKOLOV? Aз го пpoчeтox два пъти бaвнo и вeднъж c oчилaта ми oт cкъпия мaгазин, нo нe oткpиx нищo нeвяpнo в нeгo.

 44. Театро на абсурда,но на война като на война.Мишите тупордии на политиците за които българина плаща скъпо и прескъпо.

 45. (към “бившата седесарка”, която е забравила да си напише името) Госпожо, аз винаги ще спя спокойно, защото съм вече в Северна Америка. Вие, които останахте в България, да му мислите.

 46. Ha чyжд гpъб и cтo тoяги ca мaлкo, нaли, Дрaгyлeв? 3aщo избягaxте тoлкoва дaлeче oт чyдеcния ни нов прeмиep, дeтo cпоpeд вac тpябвалo вcички да пoдкpeпят? Eднo щe ви кажa: пo-cкоpo камилa щe минe прeз игленo yxo, oткoлкотo дa пoдкpeпя чoвeк нa Cтанишев. Глeдаx ги вчepa – Cтанишев нe млъкнa c oбщитe cи приказки, a Opeшapcки cтoeшe дo нeгo c поглeд на yплaшeн зaeк. И тoзи чoвeк щял дa cпacявa cтpaнaтa oт кpизатa? Aбcypд. Hищo нямa дa cпacи Opeшapcки ocвeн peнoмeтo нa Cтанишев пpeд дpyгитe xиeни oт шефcкия eтaж нa БCП.

 47. Сформиращото се в момента правителство трябва да бъде подкрепено, за да успее то да спре дестабилизирането на Българската държава независимо, че това е правителство на комунистите. Всеки, който з този момент работи против него, работи против държавата си!

 48. @ Драгулов

  Ние мислим,др.Драгулов. Щом сме тук в този блог,
  мислим. Моля Ви не ни унижавайте.

 49. Към Петър Драгулев:

  Г-н Драгулев, Ваше право е да обосновавате някаква теза, но да заклеймявате като престъпници срещу държавата несъгласните с Вас, не е Ваше право.
  Както Вие, така и за съжаление GB ( в неговия случай става дума за “казах ли Ви да не критикувате Бойко”), че критичната позиция срещу властта е от нейна полза, ако тя поне малко се вписва в понятието “демокрация”. Уравнението, в което критиката към един политически субект автоматично означава да си на страната на друг негов критик ( поради което трябва да си затваряш очите и устата) е меко казано математика за изостанали. Точно това изискваше от нас комунистическата пропаганда- мълчание ( водещо до подчинение), за да не помагаме на врага!

 50. Г-н Инджев “казах ли Ви да не критикувате Бойко” никога не е бил и не е моят случай. Нямам време да се ровя из архива, но може и да си спомняте, че когато Борисов съобщи първо на Вас новината с решението да се спре АЕЦ “Белене”, което си беше чиста проба подкуп от негова трана, в опит да ви спечели симпатиите написах като коментар обръщение към Вас да не се заблуждавате, а да продължавате с критиките към него защоптоп точно това е най-полезното нещо от което лаик в политиката като него остро се нуждае. Не знам доколко заради моя коментар, а по-вероятно от принципни позиции, но се справихте и продължавате да се справяте чудесно. Хора, като Борисов трябва да разберат, че в глобализирането на света е настанало време разделно и няма повече място за шикълкавене. Време е вече и то крайно да се определим ясно и за себе си и за другите къде е мястото ни, коеъто искаме да заемем. “Банкянски” хитрости от рода на “и вълкът сит и агнето цяло” не вървят и само ни правят смешни пред очите на цял свят. От друга страна всички знаем колко опасно е при тази наша пета колона и непреклонните и неспирани от нищо, нито морал, нито страх от някакви международно признати принципши и неподлежащи на никакви правила (за феър плей да не говорим) руски имперски интереси да се тръгва открито “с рогата напред”. Случаи от историята ни колкото искате. Но сега в новите условия нямаме право да проиграваме повече шансовете си. За съжаление не можахме да създадем единно гражданско общество, което да създаде силни партии и останахме да се надяваме на такива, като Борисов. Конкретно за тези избори имайки опита от предишните случаи: правителствата на Филип Димитров и Иван Костов, които в резултат на масирано оплюване организирано от петата колона завършиха практически с унищожаване на десните сили и това се изрази в липса на алтернатива бях притеснен, че същото ще стане и с Борисовия ГЕРБ. При такива подмолни действия, които се приложиха в хода на предизборната “кампания” не беше изключена и такава възможност и те да бъдат отстранени спечелвайки някакви 7-8%, което щеше да доведе до постепенното им маргинализиране. По принцип не, че не го заслужават, но това е всичкото което на практика имаме в момента, при още нереформирано и неорганизирано дясно, за което и самия ГЕРБ има основна вина и това още веднъж показва дилетантската им “хитрост”, в капана на която сами паднаха. Затова отправих някои предупреждения, също както и Сугарев. Мисля, че поне в него никой не се съмнява. Всъщност избирателите постъпиха сравнително мъдро. Не съм убеден, че една пълна победа на ГЕРБ и самостоятелно второ управление би било по-добре от което се случи. Нека сега всички се убедят, че така повече не може. Но пък тотална загуба на ГЕРБ също би било много лошо за България. Поздрави.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.