Настъпената пета колона изпълзя на припек в парламента

Мнозина се питат как България може да се върне на магистралата на демокрацията, от която видимо дерайлира напоследък. Делириумът на двама от дерайлиралите побратими по трасето на взаимното нахъсване на избирателите сам ни сочи пътя за изтрезняване.
Отново медиите могат- волно, волево, неволно или и воленово да помогнат за някаква нормализация, след като досега изиграха ключова роля за полудяването на нацията. Достатъчно е да продължават да ни показват озверелите физиономии на тандема Пеевски- Сидеров.
Сидеров няма нужда да бъде обсъждан. Той е на показ непрекъснато. Сам се тика от край време пред обективите ( колегата блогър Асен Генов вчера онагледи тази негова склонност с известните от жълтия печат голи снимки на младия Сидеров, позиращ както майка го е родила и както едва ли би го посъветвала да се щракне- с очила, сложени върху онова нещо, което е предвидено при нормалните хора да служи за превръщане на жените в майки).
Новината е изпълзяването на Делян Пеевски от митичната черупка на анонимността, в която пребиваваше толкова години зад кулисите като депутат от ДПС, владетел на майчината си медийна империя, създадена за обслужване на тройната коалиция, после на Борисов и сега на кампанията срещу Борисов. Същият дефилира през годините и като следовател, заместник министър по бедствията и авариите, уволнен от Станишев за кратко, но възстановен след натиск на Ахмед Доган.
Това за „изпълзяването” не е мой израз. Пада се по право на Венци Лаков, който днес е сред най-верните депутати на Сидеров. Като репортер от в. „Демокрация” Венци беше авторът на онова прословуто заглавие за „изпълзелите на припек пенсионери”, което дълго се размахваше в средата на 90-те години на миналия век от червената пропаганда като доказателство за „фашизма” на сините в отношението им към бедстващите пенсионери.
Истинската причина за изпълзяването на Пеевски от подмолите на кукловодството е , че беше посегнато на неговата бърлога. Позволявам си да припомня, че, само два дни след като беше назначено от президента Плевнелиев, призовах служебното правителство да направи точно това. И то стана факт именно вчера, когато видяхме Пеевски в ролята на Сидеров от трибуната на Народното събрание да крещи с изкривено от злоба лице срещу доскорошния си началник в правителството Цветан Цветанов, който днес дори не смее да му възрази ( макар да се държи войнствено срещу социалистите- интересно разграничаване, нали!), а само се оправдава, че обвиненията срещу него още не са доказани.

Истинският виновник за гнева на депутата от ДПС, ако не броим заподозрения по дефиниция в случая президент Плевнелиев, беше служебният премиер Марин Райков, извършил същият ден онова, към което моя милост го призоваваше в статията си 16 март, озаглавена „Марин Райков да върне парите на държавата от КТБ, за да върне и доверието на хората”.
Ако иска да получи доверието на хората и то не само в една партия,а тъкмо в справедливостта, премиерът Райков може да го направи с един подпис: като изтегли парите на големите държавни предприятия от Корпоративна търговска банка, която финансира с парите на българските граждани тяхното облъчване с пропаганда, допринесла в много голяма степен за кризата в България- именно криза на доверието, предизвикала невиждани бунтове от 16 години насам.” ( ivo.bg)

И ето че вчера Райков предприе стъпката, заради която се опитаха да го унижат с телефонно обаждане от името на ДПС ( и БСП) да се яви незабавно по заповед на една секретарка от Народното събрание, уж за да бъде препитан по друг въпрос в парламента, но всъщност с цел да си излеят върху него яда заради следното:

„Държавните фирми вече ще избират обслужващи банки по единни, задължителни правила. Те бяха одобрени от служебното правителство на заседанието му в сряда и ще влязат в сила три дни след обнародването им в Държавен вестник.

Правилата задължават дружествата с над 50% държавно участие и контролираните от самите тях компании със значителни по размер финансови средства (над 3 млн. лв.) да ползват услугите на поне четири обслужващи банки, като всяко министерство ще оповестява на всяко тримесечие експозициите на своите дружества, които надвишават лимитите.

С приемането на постановлението всички министерства публикуваха на сайтовете си и данни към края на март, които потвърдиха, че парите на държавните дружества масово са концентрирани в Корпоративна търговска банка. От 40 дружества под шапката на различни министерства 19 са вложили свободния си ресурс изцяло или частично в КТБ, като тук влизат и енергийните гиганти „ ( в. „Капитал”, 23 май 2013 г.)

Неистовият вой, който се дочу от парламентарната трибуна лично от настъпения представител на петата колона, която през април спешно компенсира с пряко руско финансиране опасността от изтеглянето на държавните депозити от КТБ, е чудесна новина, защото действа като противоотрова на доста отровени съзнания. Ползата от изпълзяването е като серум..

Ще бъде истинско щастие медиите да показват по-често подобно зрелище и така поне малко да се отплатят за злото, което сториха на демокрацията с действията и бездействието си, показвайки сега емблематичното лице, на което няма как да откажат желанието да си покаже зъбите.

34 мнения за “Настъпената пета колона изпълзя на припек в парламента”

 1. Преди време едно от първите “належащи” неща, с които се занима Симеон, когато пое властта, беше да приеме няколко решения, касаещи хазарта.
  Бас държа, че до месец от встъпването си на власт, Орешарски, под натиск на ДПС ще върне старите правила за съхранение на парите на държавните фирми.
  И още.
  Бедна ни е фантазията каква тройна коалиция си докарахме на власт! Тази коалиция ще бъде също толкова неразбиваема и монолитна, колкото и предишната, на Симеон, Доган и Станишев. И трите партии имат вопиюща нужда да са във властта, да разпределят финансовите порции, да топят комисионни залци в общия държавен казан. Уж напълно антагонистични партии като Атака и ДПС явно нямат нищо, ама абсолютно нищо против да седнат на една обща (държавна) маса и да блажат ли, блажат за сметка на изпосталелия и изстрадал български народ.
  Може би след година или две ще станем свидетели на нови масови протести, в сравнение с които тези срещу Борисов ще ни се струват като детска игра.

 2. За съжаление,както стана след 06.2001г. много от законовите и подзаконовите актове,имащи за цел прозрачност и модернизиране на държавата бяха отменени или обезсилени с допълнения и изменения.Очаквам,че това ще се случи и с този подзаконов акт. Правителството но БКП/БСП/ДПС/АТАКА няма да посмее да изолира руската ВТБ и почти руската КТБ.Така парите на България ще минат под контрола на Русия,както на 09.09.1944г. ТЕЖКО НИ !!!

 3. Ясно беше, че руската банка в българия с шеф Милен Велчев превантивно купиха 10% от КТБ, само да не фалира веднага след като се изтеглят парите на държавните предприятия, но дали сега няма да се гласува в Парламента обратното на решението на служебното правителство.ДПС вече осребрява идването си пак на власт със спряганата за министър на еврофондовете – Миглена Плугчиева – креатура на Доган.А г-н Райков , показа как трябва да се държи един истински мин.председател – с много достойнство и сила в инъче мекия тембър на гласа си.Добре ги почна с далаверите в енергетиката, защото там са заровени много, ама много скелети.Слушаха го като попарени.Жалко , че си отива.За пръв път истински мин.председател си имахме, дано да не е за последно.

 4. Лобизмът получи шамар, далече сме още от удар под кръста…Каквото и да се говори, става дума за пари. За парите на данъкоплатците. Сега и Европа се събужда, вчера – за банките, днес – за офшорките, добро утро и на президента Плевнелиев, предприемач по професия. Европейските държави, и България в т.ч., употребяват парите на данъкоплатците за държавни и общински проекти, от които печелят фирмите- победителки в конкурсите за поръчки. При тази дълга финансова криза чак сега се обсъжда, тепърва ще се реализира, някога, но не сега – игнорирането на офшорките от бизнеса с централна и местна ласт. Пропускът не е случаен, както и родният казус с КТБ. Законодателите, наши и европейски, са или твърде инертни, заплатаджии, или твърде обсебени от обгрижване на онези, които винаги са били в сърцата им – големите играчи. Тук ги наричаме кукловоди, но те не са наш патент. Когато, и ако, Европа се отърси от рефлекса да лобира за който и да е бизнес, и се фокусира върху: първо, хората, които пълнят хазната без извънпазарни хватки, второ, хората, които са уязвими, трето, хората, които правят от нас човеци,четвърто…, тогава родните тарикати ще напуснат кулисите на сцената. Досега европейските приоритети в икономиката са само лобистки. Могат да понатиснат някой толериран сектор, като банките, или комуникациите, чак когато и за слепите стане ясно,че дяволът е прекалено черен. Днес вземат твърд курс срещу безработицата – със стажантски програми, програми за заетост и прочее прах в очите. Преди това акцент стана висшето образование. Няма визия закъде ще образоват и обучават милиони, кой ще ги взема на работа. Държавата не създавала работни места, това правел бизнесът, когато, и ако, има условия. От държавата, разбира се. Затова тя ще го подсигури с обучени хора. Толкова много, че ще бъдат готови да работят за много малко, или да не работят въобще. Ето ги условията, които Европа предлага… За тукашните нрави всяка крачка срещу държавно хранени компании е цяло чудо, но то ще бъде за три дни, ако европейската практика в тази насока не продължи с реални мерки. Иначе големите играчи ще заиграят в друг сектор, отсега е ясен поне един – обучение и образование по европейски програми срещу безработицата. Парите следват политиката, а не пазара. Пазарът е регулиран от политици.

 5. Както винаги служебните ПМ са най-смели!Другото нещо е одита в енергетикатас помощта на евро-партньори!Проблемът е, че новата тройна коалиция може да не изпълни тези правила!Затова трябва да се говори постоянно за тези безобразия .

 6. Трудно ще бъде на новите управляващи да смачкат тези правила, но ще го направят. Недейте да имате никакви съмнения. Затова има много голям смисъл от касиране на изборите и оставяне на това временно правителство и президентът да управляват максимално дълго.

 7. Абе много прикрити ГЕРБери тук? Що не се подпишете поне? Айде, жалвайте се колкото се може повече – да не бяхте разбивали дясното.

 8. Нека бъдем прецизни – пенсионерите от дописката не бяха какви да е, а:

  “Алчни старци изпълзяха на припек”

  Благодаря за информацията – не знаех, че написалият тази “крилата” фраза е от създателите на плана “Сыдеров” с 500-те му лева минимална пенсия (инак съвсем заслужена сума за всеки оцелял в Сървайвъра на бантустана пенсионер).

 9. Когато Петър Берон беше председател на СДС му рекох”дай един компютър,да не се измъчвам с “Правец 8 Д” (личен мой).”Имаше,дарени от Германците,но оня доло ги изнесе и ги протъргува,та ще го изритаме за това”.Доло “демокрация” дето беше.Несте Вие господин Инджев този,за друг “един” иде реч.Но незнам кога ще “кажи си думата Бероне”.

 10. добре де, ама то само се теоретизира. има ли готови на някаква организация в защита на демокрацията? няма! мъртвилото е пълно. “противници” на ситуацията – само в интернет. май въпреки многото сърдения заради квалификацията – “материалът” наистина е лош.

 11. То пък една пета колона-жив резил!
  Вижте какъв материал е пуснал преди време “д-р” Тони Филипов в блога си за дилянозавъра-интервю със собственият му баща.
  Този дилянозавър е същинско адово изчадие-ОТВРАТ!!!
  http://delnicite.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%8A%D1%80

 12. “Трябва постоянно да се говори за безобразията”! Posted by Euronimous
  “…има много голям смисъл от касиране на изборите” Posted by GB
  “след година или две ще станем свидетели на нови масови протести” Steven
  Защо при всичко казано ще се чака две години? И дали след две години ще има протестиращи?
  Имам един въпрос към всички . Много съм чувал за Медийната империя на Пеевски. Но къде може да се прочете кои са медиите включени в тази империя? Чуват се имена на разни хора, но кои и колко и какво владеят – и насочват, това не е ясно. А това е един от най-важните въпроси. Почти колкото този с монопола на Банките. Защото съзнанието и манипулациите с него са, според някои, по силно средство зца управление и от икономиката и банките.

 13. За петата колона обаче има едно важно нещо, което трябва да вземе под внимание. Това е, че българският народ избра корумпираната демокрация, пред лазещата путинизация. За най-голямо съжаление петата колона, разделена на две колони – чисто левите и популистки партии БСП, ДПС и Атака от една страна и псевдо дясната, но също така популистка партия ГЕРБ, от друга, не успя да пробие демократичната защита на народната психология. Атаката й срещна отпор срещу ГЕРБ и успя да проникне само чрез новата тройна коалиция, която обаче е принудена да се бие в условията на европейска България. Така петата колона не можа да вкара “десен” троянски кон сред нас. Къде за лошо, къде за добро, но хората инстинктивно се отдръпнаха и не подкрепиха лъжливите “десни”. Да, бяха объркани от медйната мъгла, спусната преди повече от едно десетилетие. За последните 20 години не разбрахме колко престъпления са извършили старите комунисти и новите социалисти, но обилно бяхме обливани от новините за далаверите на всички техни противници. И това доведе до тоталната неяснота сред хората – десните крадат, но страната вървеше напред, докато за левите не се знае нищо, но винаги при тяхното управление хората изпитваха на гърба си всяка съвсем реална катастрофа. То не бяха дефицити, инфлации, кризи, рецесии, престъпления, мутри, корупции!
  И ето резултатът – по-добре крадливото крило на петата колона, отколкото силовата, путинизираща част на лазещата съветизация. И ако ЕС продължи да се прави на ощипана булка и не вземе политическо отношение, ще трябва да се организира ново опълчение и ни чака нова зима на 1997 г.

 14. Това с офшорките си е чиста проба популизъм, щом политическото говорене започва със “забрани”, вместо с ясни правила. Ще оставят една-две вратички само за по-големи играчи, а ще жертват дребните “гяволи”, които така или иначе нямат лоби в политиката, а и нямат голям финансов ресурс.

  Ще започне очернянето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по същата рецепта, както навремето Иван Костов беше диаболизиран. Ще започнат цирковете на Волен в парламента! Жълтите медии ще има с какво да си поддържат тиражите. Déjà vu!!! ГолЕма мъка;)))

  Този парламент е пълна боза!!! Като гледах снимките в Дневник – 240 депутати с харизмата и излъчването на футболисти;))) Колкото по-бързо се вкисне, толкова по-добре;)))

 15. Юбилей! 50 г. 16 република !

  Тази година се навършват 50 години от пленум на ЦК на БКП на който Т. Живков предлага България да стане 16 съветска република.
  На други медии не разчитам. Надявам се Иво Инджев да припомни тази “славна” годишнина на червени родоотстъпници.

 16. Ех,Бойко Борисов – поигра си малко
  на министър предстедател,преди това
  си поигра и на кмет.По-преди си поигра и на полицай.Сигурно си си
  играл и на мутра.
  Чудя се как този детски г*з и хвалипръцко стигна до тук.
  Сега вече скоростно връща мандата
  на “Станишев и Доган”-ще си играе и
  на “конструктивна опозиция”

 17. Чувствам се особено омерзен като българин в последните няколко дни. Как може хората да се хващат на приказките на разни тарикати, самоопределящи се за “политици”, като Данчо-ментата, Христо Бисеров, Курнелия Нинова /внедрени в бившото СДС/,Мая -малборото, на това човешко недоразумение Пеевски, на психически неуравновесения Сидеров /бивш гл. редактор на в. “Демокрация” и изгонен от там/ и още много други. Вчера в очите им се четеше неистово желание за реванш и мъст. И тъй като не можеха като дедите си, да арестуват целия Министерски съвет, да го изпратят в Белене или Ловеч и да го ликвидират с лопати, решиха да го унижат. Само че в Н.С. дойдоха интелигентни хора с европейско поведение. Сега чакаме новият месия,бившия зам.председател на СДС Орешарски и натирен от там, да състави “програмно правителство” от независими експерти. Интересно ми е дали той или “Черепа” ще го прави. Интересно ми е също, най-младия доносник на ДС, Лютви Местан, кой ще предложи за министър на земеделието. Там са многото парички, а и имат опит в далаверата. Историята винаги се повтаря като фарс. Идва правителството “Беров”! Това вече сме го преживяли. За новото, не съм сигурен.

 18. От къде я измислихте тая тройна коалиция?Коалицията е двойна, Атака играе ролята на ПЕРДЕ за да може да се работи зад него!Ако БСП и ДПС имаха 119 депутати да говорим за тройка, ама при 120 си е чиста двойна коалиция, при това желязна и даже закалена!Ако мравките не излязат,то ще стоим петилетката за 4 години!

 19. ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ,
  КЪМ СВЕТЛА БЪДНИНА ВЪРВИ,
  С КНИЖОВНОСТТА, ТАЗ СИЛА НОВА,
  СЪДБИНИТЕ СИ ТИ ПОДНОВИ!

  Честит Празник на Българската Писменост!

 20. Боко да започне да си играе и на джобен тенис, за да потренира топчетата. В скоро време ще му са нужни по-твърди и по-здрави. Мая пчеличката не й пука и ще го сритва при всеки възможен случай. За Миков – не съм сигурен, че е играл футбол на времето.

 21. “Цитат на: чичо Яким в Днес в 10:54:30
  Дубрутру!!!
  Неска разбрах, че солунските брайкя, дека са написале руската азбука, са биле македонци…
  Честит празник!!!

  Екиме, тава де го чете?
  Я са подърлях довольно от заранка с ени рушняци на тема “азбука”! Казаа ми, че Ломоносов я бил написал…
  Па ка е, Якиме! Ми той Господ а седел у центъра на Скопие дакъ е праил свето, логично е сичко да е македонско!
  Активен
  Синджиро си иде, козата а немаъъъ…”
  Изток чник:
  http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=1466.msg383746#msg383746

  Е ясно,аз пък си мислех,че “Солунските двама братя” са написали “българските аз бу ки”.Те къде ми съ “збръкали грешките в превода”.
  Твръдо ми именцето ,от “Връф” с “Ъ” то “българско” не славянско “мьеко”.От климатичните “природни явления”.

 22. @DDK,
  ако се регистрират всички 240 депутати за приемане на правителството са необходими 121 гласа, така че БСП + ДПС – не стигат! Ще трябва още минимум 1 глас, а иначе всевъзможни трикове са възможни – някой да не се регистрира, други лумпени ” да се направят на сърдити” и да не се регистрират и още доста комбинации! А за да бъде приет вот на недоверие – пак трябват 121 гласа, така че приемат ли правителството май “любимият” ти Воленчо пак ще се прави на ВЕЛИК опозиционер и номерът му разбира се ще минава пред празните лумпенизирани глави! А иначе “АТАКА” си е машата на Путин – спор няма всички останали оперетни действия от страна но Воленчо са си за пред кухи глави!

 23. До MDAM, хора които мислят не-двуцветно и виждат по далече от носът си, понякога дублират адиакватноста на написаното от Г-н Инджев… ДС направи ГЕРБ за да запази моделът но ББ избяга от седянката за което му се разсърдиха зле. Сега ще направят “ново дясно” за да има танци и пушилки за материала.Поне да махнем МОЧА дето стърчи със страшна сила и ни напомня за колониалното търпение.

 24. Да ни е честит празника на БЪЛГАРСКАТА азбука и култура!

 25. @РУМЕН БЪРЦОВ:

  Румене, два греха стори:

  Прво: Ногу си глуп. Цел свет знае дека не се пишува “Връф”, а “Врф”;

  Второ: Не кажувай напусто името господне: Македон!
  😀

 26. Вчера “плъхчето” станишев е провело “задълбочен разговор” с представители на пд “България на гражданите”, относно евентуалното участие на негови представители в бъдещото експертно правителство. В разговора, г-жа Кунева е отбелязала, че в програмите на техните две политически сили може да се намерят много общи позиции, а по останалите малко на брой различни гледни точки биха могли да се намерят приемливи компромисни решения.
  Мандатоносителят станишев е изтъкнал необходимостта от изграждане правителство на експерти на достатъчно широка основа, с участието и на представители на извънпарламентарно-представените политически сили.
  Маските падат! Интересно ще проведе ли /провел ли е/ станишев подобен разговор и с ДСБ?!

 27. За да влязат в сила, новите правила трябва да бъдат обнародвани в Държавен вестник.

  Интересно събитие ще бъде сбъдването на това обнародване.

  Дваж по-интересно ще бъде необнародването.

 28. Айде стига величайте служебното правителство, това верно е стъпка, която отдавна трябваше да се предприеме, но защо Бойко Борисов не я предприе, а се припичаше доволно на хвалебствията на Барековата телевизия /със собственик Пеевски/??? И да ви кажа, грешат тези, които си мислят, че новото правителство ще отмени взетата мярка за разпръсване на парите по различни банки. Не, няма да го отменят, даже напротив, в интерес на прозрачността и антилобизма ще забранят на офшорни фирми да сключват договори с държавата и ще засилят ролята на Българската банка за развитие, ако не сте забелязали – реклама на същата вече тече по медиите, а преди кой беше чувал за нея!

 29. И освен това Волен Сидеров може да е лумпен или ловък въжеиграч върху емоциите и терзанията на народа, но едно не може да му се отрече – блестящ оратор, /не отричам, че той и Хитлер е бил такъв, пък Мусолини каква харизма е имал, пък наш Бойко пък, ама никак не отричам/ – събра им очите в народното събрание на откриването, силна реч, много много силна и правдива, всички гледаха в земята, е….си.

 30. И не го плюйте Воленчо, че щял първом да подкрепи правителството, пък после по-нататък да го играе крайна опозиция. Той същата пиеса я игра и на ГЕРБ, ама тогава нито медии, нито никой рева тва и онова. Атака е това, което е. Свиквайте. Имаме класическия двупартиен модел, характерен за почти цяла европа и ние в резултат на ферментиране на политическата система си го имаме вече и у нас – в ляво – социалисти+либерали, в дясно – консерватори+националисти. Съвсем друг е въпроса дали ГЕРБ са дясно и защо лично лидера им, чрез политиката си и тъпизмите си и кадровите си решения и интелектуалния си потенциал и да не продължавам се оказа в пълна изолация. Мога да ви предложа един отговор на този въпрос – гледайте тримата тенори и си направете изводите – http://www.youtube.com/watch?v=zADWoOD2yIw

 31. Ето тука – http://www.youtube.com/watch?v=dyJSEH2Boho – ББ показа как се хваща за главата и изобщо се чуди как му говорят от опозицията, и не само се чуди ами и им нарежда и им се присмива, ами сега просто да свиква да е в тяхната позиция. Да го сочат с пръст, както той сочеше “тройната коалиция”, да му нареждат примерно да си посипва главата с пепел, да му се смеят, хахах, всичко се връща рано или късно. Ще се оплаква от реваншизъм, дори ще кани посланици да го поздравяват за изборната победа, понеже никой тук видите ли не бил го поздравил, ще отправя неприлични предложения на БСп /вчерашно интервю с Л. Павлова – коалиция с БСП – “да, но не сега”, ще плюе по другия ключов съюзник на левите – Атака, защото искат да са те на тяхно място може би… И какво – пак добре, че не е решил в умопомрачението си да обяви бойкот и напускане на парламента, заради което да е свикал посланиците за обявяване на тази мярка – би било начало на неприкрит стремеж към гражданска война при тая политическа непримиримост в момента. А обявената цел на срещата – “да се извинят за поведението на Атака” и “че ще поговорят за предстоящите приоритети на партия ГЕРБ като опозиционна политическа сила в новото Народно събрание” няма нищо общо с истинската цел, в това никой не се съмнява. Бойко се опитва да демонстрира сила и подкрепа от великите сили, за да не го закача Цацаров, а пък в същото време най-вероятно ги е подпитал дали биха одобрили негови по-радикални мероприятия за завземане на властта отново – говорим за касирането, за евентуални протести, за бойкот на парламента и прочее явни и неявни, влючително икономически подмолни действия за саботаж на новото правитлество. Просто ей така да се увери в подкрепата им. Нищо учудващо за персонажа, който си го знаем.

 32. ESA , само по себе си възхищението ви от кухотевината(нищонеказването, празнословието) на Волен, “говори” много за вас.
  И , както са казали едни по-мъдри хора : по делата им ще ги познаете, не по думите.

  А вие , вероятно ги “познавате” по словоблудстването им?
  Жалко , много жалко!

 33. Абе г-н незнам си къв – къде видя да превъзнасям Сидеров или да му пея дитирамби, – речта му беше силна, айде признайте си, но го иронизирах, че прилича на Хитлер, Мусолини, Борисов.И казах, че просто трябва да му свикваме.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.