Простият Бойко скара коментатори със сложни отношения

Не толкова интересна, колкото типична за индивидуалистичния интелектуален театър на бойните действия на десните коментатори и анализатори се развихри в интернет. Нищо ново по принцип, ако не броим обаче факта, че този път едни умни и начетени хора се оказаха разделени не в оценката си на друг умен и начетен човек, за какъвто признават например Иван Костов, а заради един доказано прост популист, за какъвто и най-върлите му фенове признават Бойко Борисов.

На мен най-малко ми приляга да претендирам за „арбитър“- та нали имам мазно петно в биографията и всеки, който не може да ми опонира с друго, веднага посяга към тази лъжица катран с надежда да ми запуши устата! Същевременно точно този катран ме е имунизирал срещу подозренията, че имам някакви амбиции в политиката например. Няма как!

Приемам по-скоро като комплимент написаното от Огнян Минчев, че „интернет интелигенцията“ е свалила от власт Бойко Борисов ( или поне е допринесла съществено). Толкова е толкова ласкателно, че чак не е за вярване. Напомня малко на ролята, която се вменява ( но основателно) на мракобесни сръбски учени за разпадането на Югославия , допринасяйки с речите, статиите и лекциите си Милошевич да се превърне в националкомунистическо чудовище.

Припознавам се като част от тези интернетни „свалячи“ на правата на блогър, когото Борисов най-напред се опита на „свали“ с прелъстителен ( според него) информационен подкуп на 28 март миналата година, обаждайки ми се лично да ме информира за спирането на АЕЦ „Белене“. Не се поласках ( и получих калташки телевизионни шамари от ядосаната Люба Кулезич в ТВ 7). Не му пристанах, поради което Борисов ме заклейми публично с лъжицата с катран.

Понеже се чувствам провокиран, ще споделя за първи път, че въпреки всичко Борисов се опита да ме „прикътка“ и след като подаде оставка тази пролет, но отказах на посредника да се срещам с човек, с когото смятам, че нямам работа.

В тезата на Огнян Минчев има истина доколкото интернет се оказа единствената публична трибуна, която подмазвачите на Борисов не успяха да превземат. Нещо повече, провалиха се тук с глупавия ход отново да заложат на пазаруването, като накараха Пеевски и компания да накупят информационни сайтове, надявайки се чрез тях да постигнат онова, което вече си бяха осигурили като медиен комфорт във всички останали видове медии. Обаче империята, на върха на която Пеевски е подставено лице, мълниеносно смени в движение посоката и изхвърли от троянската си каруца своя фаворит Борисов в калта, където дори започна да го тъпче.

Разни блогърчета, като моя милост, нямаме никаква заслуга за катастрофиралата пропагандна политика на Борисов. Защитниците му трябва да търсят вината ( освен в себе си, като евентуални негови съветници), на първо място в онези товаришчи, с които Борисов бил уж адски скаран заради Белене (нима, колко е скаран с Валентин Златев например?). Борисов им изплати повече от милиард за три години при протакането на агонията около ядрената далавера, преди да извърши заменката „шистов газ срещу Белене“ , мислейки се за голям играч от световна класа, който може да си мери егото с Путин и Хилари Клинтън.

Същевременно грешката в твърдението на Огнян Минчев не е толкова в странния термин „интернет интелигенция“, колкото в „свали“. Защото Борисов скочи от потъващата лодка толкова изненадващо, че и най-близките му министри изглеждаха като удавници на 20 февруари- само ден по-рано Борисов се кълнеше, че няма да си ходи, за да предпази България от катастрофа.

Фактът, че Борисов се оправда за егоистичния си ход по-късно с твърдението, че имало „метеж“ срещу него, оставям на политолозите да анализират. Защото „метеж“ е съвсем друга категория от областта на враждебните действия срещу един властник, каквито иначе несъмнено се подклаждаха от активирани за целта лица, свързани с въпросната червенееща олигархия. Не знам дали е за „хвалба“, но моя милост разрови тази тема повече от всеки друг в българското публично пространство.

Но да се върна към основния си въпрос: как така става, че умни и образовани хора, които толкова години вече не си сменят политическата ориентация ( за разлика от ветропоказателите на Борисов, като Бареков или Пеевски), се нападат помежду си заради същия този Борисов, произнесъл достойната за учебник по популизъм реплика към протестиращи работници в Кърджали“ вие сте прости и аз съм прост, значи ще се разберем“?

Излиза, както обикновено, че поради тактически различия в оценките си на простотията насреща, българските демократи са готови да жертват стратегически важната цел да бъде най-после „надхитрен“ пустият му (пост)комунизъм с всичките му отдавна разчетени криволици на лисугер, замитащ следите си-хищник, който от (уж) преследван се превръща за пореден път в преследвач, защото успява да формира глутница, да насъска противниците си един срещу друг и пак да си е на трапезата.

Ключовата сричка в горното изречение е “уж”. Тя обяснява всичко.

Най-удивителното е, че същите тези умни и начетени коментатори на положението не желаят да признаят елементарни истини в оценките си, а после се чудим, че няма единство в интерпретацията на събитията ( пази Боже, впрочем, от „единство на всяка цена“!).

Толкова ли е трудно да се съгласим с очевидния факт, че Борисов е продължение на номера, който извъртяха с разбиването на дясното пространство чрез тарана от Мадрид? Или че Борисов е популист от рода на диктатора от Правец, на когото откровено подражава? За биографията му да не говорим- някак си излезе в България, че да имаш досие от преди четвърт век ( независимо от нюансите какво точно означава това в твоя конкретен случай) е по-нетърпимо обстоятелство за праведния гняв на демократите, отколкото да си бил (?) в по-ново време част от престъпния свят на контрабандата, чиито канали са прокопани и тапицирани с милиарди откраднати от българите левове тъкмо от комунистическите тайни служби.

В случая Огнян Минчев, макар и да гледа от друг ъгъл, вижда почти същото, както и олигархичната групичка шефове и собственици на медии от Българския медиен съюз. В своя декларация от 29 март те заклеймиха „група български журналисти на свободна практика“ ( а такива „живеят“ и оцеляват само в интернет) като виновници за лошия имидж на българската журналистика- нещо повече, по тяхно мнение тези (между)народни изедници дори въвличали чужди посланици да злословят по отношение на чудесните български медии.

Само се питам за момент: ако поотделно всеки един от нас от „групата български журналисти на свободна практика“ или „интернет интелигенцията“ е толкова могъщ, че да въздейства свалячески на Бойко Борисов или на западни посланици, какво ли би станало ако ние, титаните, направо котоошовците на политическия тепих, вземем да се обединим и вместо да се караме по форумите за дребни неща, се обединим против тиранията на простотията?

Като казвам „ние“ все пак изключвам себе си-само условно участвам извън бойните маневри в братоубийствената война, защото не ставам за никакво обединение с хора с чисто минало.

Питам, защото мнозина пък се питат дали, как и кога ще възниква нов политически десен проект. А най-много трябва да отговарят на питанията и очакванията тъкмо анализаторите и коментаторите, които дават всичко от себе си да покажат на политиците пътя към разединението.

40 мнения за “Простият Бойко скара коментатори със сложни отношения”

 1. Къде виждаш дясно, че и да се обединява. Нашето ляво си е баш дясно, а левите десняци са бесни че не са на трапезата на олигарсите.Олигархията лява или дясна е ? А хората с пари и бизнес? Има ли ляв бизнес и средна класа и десен бизнес и средна класа, леви и десни лумпени. Много от така наречените десни са леви,но се мислят за десни защото са срещу уж лявата БСП. А точно кое и е лявото? Може би намигането на бабетата или Станишев си го държи в левия крачол, или крадат само с лявата?

 2. Пламен Даракчиев, невинно или да, в едно от статиите си публикувана в е-вестник на Иван Бакалов спомева нещо което напълно се вписва в ухажванията на ББ към г-н Иво Инджев. Та, на въпроса. Едвин Сугарев имал адет редовно да звъни от кабинета на тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов на Пламен Даракчиев. Не знам колко е било трудно и на каква за барда на синята демокрация да бъде убеден че ББ и покрай него ЦЦ са единствените способни десничари-антикомунисти да спрат “метежа” на БСП и присъдружните й ДПС и Атака към властта.
  Както се казва, в живота няма случайности. Има само неопознати закономерности.

 3. Много питания Г-н Инджев,моого !!!
  Я да видим…А да:
  “Като казвам „ние“ все пак изключвам себе си-само условно участвам извън бойните маневри в братоубийствената война, защото не ставам за никакво обединение с хора с чисто минало.”
  Кво да кажа,чуда съ….шъ кажа ,даа!
  “хора с чисто минало.” – “по-кай се чадо съгрешило”.Вии,Иво Инджев защо подписахте нещо,без да сте си пояснили “що е то”.Не ли ви казала другарката да не подписвате “ДС” такъв документ.Тоз документ е за други “граждани достойни на НРБ”,дето да се наредят за по благи “закуски”.А Вии !!!Съгрешили сте ,чадо,грешен документ сте подписали.И отишел на военни действия.Ми то така,който не съ изучи,какво подписва,нечисто му миналото.А пък на всичкото отгоре ,вместо да се по – кае за с грешението,взе та пак съгреши (издаде “ДС” държавна тайна,кат каза за грешният документ дет подписал).
  Пък сега “Защо …?”,”збръкана работа”.
  “В своя декларация от 29 март те заклеймиха „група български журналисти на свободна практика“ ( а такива „живеят“ и оцеляват само в интернет) като виновници за лошия имидж на българската журналистика- нещо повече, по тяхно мнение тези (между)народни изедници дори въвличали чужди посланици да злословят по отношение на чудесните български медии.”
  Ми право си казано в декларацията,изедници народни,такива.Врагове на народа и Партията(коя партия? Е как коя “лисичката” – “Лукавият”).
  “Разделяй и владей” – “обединителен принцип” на “рогатото змийче”.

 4. Много е приятно да видиш, че има и други да мислят като тебе в една чалгаджийница като България…

 5. Огнян Минчев излъга едно време СДС,че мадридският мошеник няма да вземе властта!!! Този псевдоучен е по-вреден за България от левите популисти.

 6. “…скара коментатори със сложни отношения”
  Румен Бърцов
  6 сеп 2011
  http://ivanbedrov.com/?p=2263&cpage=1#comment-18044
  Лааш по Костов – получаваш Доган ,не от към муцунката.
  И бат ви Бойко не е прав.На куче,което си лае по опашката за какво му е наморник.
  Ет ви и збръкани буквици да имате за лаене.
  Румен Бърцов said:
  Свободно Слово викате.За Румен Бърцов от планетата Земя чули ли сте или пък да сте срещали някъде ей така случаино това именце? “Истината ни прави свободни”- Истината обаче,Истинската в пълнота дето,не според “облеклото”.
  # 9 септември 2012 at 11:54 AM
  Mariana (author) said:
  Е, вече чухме това име.
  Но ако искате то да се запомни, може би трябва да пишете текстове, не коментари. И ако текстовете ви са добри, ще се намери къде да се публикуват.
  Все ще се намери къде. Зависи от това дали имате какво да кажете и от това как ще го кажете.
  # 9 септември 2012 at 1:00 PM
  http://www.eurochicago.com/2012/09/otvoreno-pismo-ot-balgarski-zhurnalisti/

  “Зависи от това дали имате какво да кажете и от това как ще го кажете.” – е аз така знам да казвам “збръкано”.Такъв съм си по “майчина линия” – “збръкан в приказката”.Кво ъ са прай “коментатори със сложни отношения” – “написани грешки”.
  Г-н Инджеев ,рекох “е ее отдавна преди края на света” да напишете “що е туй жевотно…,неизвестно по наши земи “!Да съ поправите !

 7. Ясно е, че Бойко е поредния проект на наши и руски олигарси, но нещо явно не е угодил,щом го махнаха и сложиха пак тройната.Или просто дават на едни да се насмучат, после на други и т.н., за да си живеят забогатялите от прехода.А че протестите са организирани – да, до голяма степен.Сега да видим какво ще става с Белене- 31 05 чука на вратата. Ако го рестартират, под предлог да не плащат ок 1млр, значи Минчев е прав.А ние да си стягаме торбичките и кой накъдето.

 8. Колкото до Огнян Минчев изпълнява чудесно “Многая лета” и дотам. Не случайно едно време първата работа на турците след като бастисат дадена крепост е да избият ония които са им съдейсвали отвътре. Предадат ли те веднъж, спирка няма.

 9. Коментарите по-горе доста профанизират казаното от автора. Затова аз само ще си позволя да му посоча една фактическа грешка, която няма отношение към тезата му по същество, но заради точността: Борисов казва знаменитата си фраза-изповед:“ вие сте прости и аз съм прост, значи ще се разберем“, не пред протестиращи работници в Кърджали, а пред миньори от “Горубсо” – Мадан.

 10. Точният цитат е:
  „Интернет интелигенцията се превърна в неочакван съюзник на олигархичното задкулисие в осъществяването на практическото оперативно мероприятие за отстраняването на ГЕРБ от власт“.

  Аз не бих се гордяла с подобно нещо, но всеки си има предпочитанията.

 11. Аз също се радвам много че пак културните, способните и отговорните ще ни управлявят, а простакът Борисов ще продължава да скарва, тези които са сигурни, че българите не са достатъчно зрели за политици като Иван Костов.

 12. В сайта на бивол са писали, че до няколко дни ще излязат с обяснение за гвардейците върлите защитници на Борисов, а именно – Минчев, Сугарев, Михайлов, Марков… разбира се ще разбулят историята около тези защитници, защото те са уж десни, каквото и да означава това в България. Ще изчакам версията на Бивол, но ми е любопитно, Вие какво мислите г-н Инджев? Особено необяснимо е поведението на Евгений Михайлов и Едвин Сугарев – те са най – яростни защитници. Защо Еди(както г-жа Кулезич го нарича) и г-н Михайлов са десни, ама с бойково синьо?

 13. Към Петър:

  Случва се да правя грешки в цитирането по памет, но никога не “поправям” нечия грешка “по памет”. Защото при претенцията към грешките на другите трябва наистина да сме безгрешни…
  Става дума за Кърджали:

  “Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме, е казал премиерът Бойко Борисов по време на поредното си посещение в Кърджали, съобщи Mediapool, позовавайки се на очевидци”.

 14. Преди няколко години си направих експеримент. Години наред гледах вечерните новини на БТВ и отдавна ми се струваше, че нещо не е наред при тях. Е, бяха ми атрактивни, интересни, гледаха се лесно, но нещо ме човъркаше, че не е наред. В един период, по лични причини, трябваше десетина дена всяка вечер да съм си вкъщи. Реших да гледам новините на БТВ и веднага след тях тези на БНТ. От този експеримент насам съм гледал БТВ новините не повече от 4-5 пъти.
  Убедих се, че техният начин на излъчване на новини е много порочен. Имаше поне десетина репортажа, които очевидно бяха изкривени, част от фактите бяха спестявани за да е интересно, за да има ясно изразен “добър” и/или “лош”, за да провокират емоциите на хората, да им се спестява усилието на мислене по даден въпрос. Лесно, сдъвкано, атрактивно, но и половинчато, тенденциозно, а в 1-2 случая направо безсмислено.
  Тогава ми светна (гениална идея!!!) че ако човек иска да е добре информиран трябва сам да търси различните гледни точки. А интернет предоставя почти неограничени възможности в тази насока. Чети възможно повече меди и лека-полека ще отсееш тези, които струват. Е, журналистите, разбира се също са хора, с емоции, с пристрастия, с грешки. За това, че от време на време бъркат не бива да бъдат непременно съдени. Но ако човек е постоянен ще разбере къде това е случайност и къде е тенденция.
  Наскоро четох във вестник Капитал, че според едно проучване е достатъчно 30% от медиите да не са купени, за да се гарантира провала на всеки опит властта да контролира информацията, която стига до гражданите. Мисля, че процентът може да е дори по-малък.
  В условията на пазарна икономика, журналистиката в голяма степен се влияе от търсенето на пазара. Хората са тези, които диктуват пазарните условия. Имам надежда след събитията от последната половин година, че самите хора ще станат по-претенциозни и по-отговорни към собственото си мнение и информираност и лека полека ще започнат да изтласкват от пазара порочната журналистика – тази с лъскавата опаковка, но натъпкана с ГМО-та (генно модифицирано отразяване).
  Ако не друго, то правителството на Бойко Борисов имаше, според мен, един положителен ефект (без да го е искало) – научи хората, че властта има страх от общественото мнение, от протестите на хпрата, че не е нужно да идва Жан Виденовата зима, за да бъде свалено цяло едно правителство от едното обществено недоволство. Надявам се, че това е бил един много добър урок по демокрация на цялото ни общество, и че хората за в бъдеще ще следят по-внимателно какво се случва и кой какво прави. И най-вече – ще вдигнат изискванията си към начина, по който се информират.
  ***
  А тази идея за обединение на журналистите на свободна практика е много, много добра. Мисля, че и аз веднъж споменах за подобно нещо тук. Надявам се, че ще се случи и ще успеете един ден да създадете един подчертано независим орган, чиято цел да е коректив на всяка една власт – градивно и прецизно. Предполагам, че ви е ясно, че това е изключително амбициозно и най-вече – трудно начинание. Но ако успеете да уважавате взаимно мненията си – дори да са различни, ако успеете от време на време да преглъщате егото си, ако успеете да се противопоставите на неизменните външни съпротивителни сили, и най-вече ако успеете да поставите този орган над собственото си “Аз”, бихте могли да успеете. И мисля, че всеки един от вас ще има и добра полза от това, нещата да се случат. В изкривеното ни от комунизма съзнание, думите професионализъм и лична полза сочат в различни посоки, в капитализма, те вървят ръка за ръка и е редно да бъде така.

 15. Към MSR:
  Дългият цитат по нищо не противоречи по смисъл на краткото (му) обобщение…Дори звучи още по-заклеймяващо интернет злодеите като съучастници на олигархичното задкулисие (срещу прекрасния Бойко).
  Въпросът е дали приемате това обобщение за справедливо. Ако беше справедливо- да , за обвинените не е повод за гордост. Но ако е абсурдно ( както мисля, защото не съм никакъв участник в никакво олигархично задкулисие срещу Вашия Бойко), тогава съучастник в клеветата сте Вие.

 16. Бих зарадвал учениците си ако им докажа че субективният фактор за една напредничава и многогодишна политика е българин…за жалост обективноста на субективните практики е транс-граничен (“отворен” за обществото) съществуващ финансово реален соросодален, масонодален, социалистодален, нациодален шуви-буги-буги-червено знаме(Род Шилд)дален. Ейй, учениците,You are another brick on the wall… fuckers

 17. Конграчулейшънс както казва Бойко Борисов .От мен едно ПРЕКРАСНО!!! Консервативен си Иво ,което те отличава от другите и което те прави по различен от тях.А консерватизма е хубаво нещо след като погледите ни(нашите и на нашите деца) са насочени към люлката на консерватизма Англия.

 18. Простият Бойко, въобще не е толкова интересен. На мен ми е “интересно” – как 24 години по-късно в парламента са САМО 4 метастази на БКП?

 19. Аз пък се чудя,при надвисналата беда над България-властта в ръцете на лъжливите комунисти,Министерство на образованието в ръцете на турци,защо говорите за Бойко Борисов?Струва ми се избягвате да одумвате Станишев,Местан,който призовава към безредици открито.

 20. Може и да се лъжа, но ми се струва, че в блога на Едвин Сугарев имаше форум. Наскоро го отворих за да му напиша нещо, но форум нямаше. Дано се лъжа но е показателно – блогът се нарича “Свободата”. Тъй де!

 21. В настоящия момент най-голямата глупост, която може да направи един българин, е да излезе в защита на безкрайно компрометирания Пожарникар и неговата Милиционерска хунта, защото те вече принадлежат на миналото и то на едно позорно минало. Колкото до Правителството на Орешарски всички български демократи го приемат като компромисно. Компромис, който да прегради пътя на Боко към властта и да изчисти държавата от Боковщината и Цвъковщината.

 22. Живея в Русия, г-н Инджев и мога да ви уверя, че тук хората много-много не се интересуват от тази голяма политика, за която пише г-н Минчев, че и Вие.
  Може би някъде из руското управление, някой си мисли за България като за “братушките”, но повечето хора, с които си общувам, отдавна са приели факта, че никога няма да сме отново заедно “в мир и в бой”. И това е чудесно, защото сега идват при мен, за да ме питат “Как е там, в Евросъюза?”, вместо да ми обясняват колко е хубаво в Съветския съюз. Последното ми се е случвало преди 10-и ноември, когато съм пътувал из СССР.
  Не бива да забравяте, че за разлика от 1877 г., когато Достоевски публикува феноменалното писмо на руския солдатин, в което последният се вълнува от това колко добре си живеят под турско робство “освободените” братушки, днес има Интернет, а и стотици хиляди руснаци идват на Черно море не защото не могат да идат другаде, а защото са добре дошли.
  Русофобията е също толкова лоша, колкото и русофилията. Най-добре е да сме си българофили, но не националисти, а хора, които просто искат да живеят нормално в Европа. Космополити, ако щете.

  Вие имате дар-слово, но за съжаление често го използвате, за да обобщавате, че “Русия” това, “Русия” онова. Има руска олигархична върхушка, която няма нищо общо с народа – също като българската.

 23. Към Руски:

  На хора, които вярват, уповават се, и т.н не отговарям по принцип, защото мога да споря само с рационално мислещи, а не с дълбоко религиозни хора. Но когато лъжете от мое име, вменявайки ми “русофобия”, ме поставяте пред избора да не допускам лъжата Ви тук или да й отговоря поне с един въпрос: в какво се състои “русофобията” ми като автор, който цитира изявлението на Шаренкова? Къде и кога съм изразявал негативно отношение към руския народ или т.н. обикновен руснак?

  Критикувам руската имперска политика спрямо България, която никога не е била нещо друго, освен завоевателна, надменна, грабителска и лицемерно-сълзлива за прикритие.Както и други са забелязали: любовта на Русия към България е като на педофил към дете.

  Пледирам за нормални отношения с тази държава, а не за преференциални в позата партер, базирани на исторически митове. За целта обаче трябва да назовем проблема с истинските му имена, като съветска окупация и колониализъм. Но това тук не е позволено и минава за “русофобия” защото доста аборигени са покорени от мЪнистата на своите колонизатори.

  Колкото до личните Ви впечатления кой какво Ви казва в Русия мога да добавя, че това няма абсолютно никакво значение и връзка с онова, което говори Шаренкова от името на петата колона в България, която откровено пледира “да си върне Русия” чрез избори и инсталиране на проруски партии във властта в София,припознавайки в Русия майка си. На тях им кажете колко е правилно да си повече българин( мен ако питате е още по-важно да си Човек, но до това прозрение в нашата страна, обявена наскоро в едно международно проучване за една от най-расистките в Европа, скоро няма да достигнем, май).

 24. Г-н ИЕнджев, вие сте образован човек, имам една молба към вас – дайте дефиниция на дясно и ляво и ми назовете класически пример за една дясна и една лява партия в България.
  Дали БСП която прие НАТО, вкара ни в ЕС , докара американсик бази и плосък данък е лява партия,или партията на Кунева-Пръмова е дясна ако да – защо? Дали СДС или ДСБ са десни защото са антикомунисти? но те гласуваха толкова пъти със БСП заедно по определеин въпроси? А пък и то тогава илиза,че Герб с неговата антикомунистичесак реторика е в пъти по десен и от ДСБ и от СДС, а в кабинета няма нито един човек който да не е роднина на някой от старата номенклатура, ченгеджийските им номера и желанието да се възроди Живков ни върнаха 30 години назад?! моля ви дайте ми пример за класическа дясна партия в България и класичесак лява партия – пак в България – защото аз не мисля, че днес същестувават у нас такива понятия.

 25. П.С. предварително благодаря

 26. @Георги Александров

  Bъпросът Ви е чисто теоретичен, защото у нас няма ‘ляво’ и разделителната линия не минава между ‘дясно’ и ‘ляво’, а между ‘дясно’ и ‘рублoфилско’. B българския политически спектър има два лъча: от една страна десен+патриотичен (ДСБ), а от друга – путинистки=антибългарски (повечето останали партии начело с парламентарно представените в момента). За ‘ляво’ и ‘националистичecко’ у нас изобщо не може да се говори, защото както за БСП, така и за АТАКА и ДПС идеологиите и програмите служат само за параван, който върши отлична работа когато са в опозиция, но винаги пада веднага щом помиришат власт. “Идеологията”, която ги обединява, се нарича рублoфилски (маскиран като русофилски) келепирджилък. А любовта към Русия, знаете, е дocтa скъп артикул.

  Когато една партия гласува за или против нещо, обръщайте повече внимание на мотивите, с които обосновава вота си и по-малко на другите партии, които са гласували по същия начин. Да гласуваш винаги обратното на това, което гласува политическият ти опонент, само защото и той се е сбъркал веднъж да гласува по правилния начин, е автоматизъм, противоречащ на здравия разум, прагматизма и принципността, които отличават дясното (ДСБ) от останалите партии y нac.

 27. Госпожа, не смятам, че е е теоритичен въпрос защото много искам:
  да ми се покаже една (дясна) партия която да се управлява от бизнесмен или предприемач, да предприела стъпки развиващи конкуренцията и либерализацията на пазара, да не е гласувала нито веднъж заедно с БСП , която дясна партия е предприела реформи в образованието ( ДСБ и СДС подкрепяха Герб в тази сфера доскоро) и здравеопазването – най важният електорат на всяка дясна партия са лекарите и интелектуалците. Също така характерна черта за десните партии за, че те се занимават с патриотичната идея – вземете републиканците в САЩ. Поради факта, че в България Десните изоставиха патриотичната идея, се подявиха Псевдо-патриотичин субекти, от крайно-десен – нацистки характер, които експлотират тази тема, превръщайки я в от патриотизъм в шовинизъм (мисля че схващате разликата). не искам да коментиран външната политика – дали една партия е русофилска или русофобска коментирам само вътрешната политика.
  Десните партии подпомагат бизнеса и средната класа, левите – работинческата класа.
  У нас работническата (занаятчийската) класа и чиноническият апарат тънат в мизерия – защото няма лява парти. Едрият легален бизнес пък е тотално премазан, дребен не съществува, а сенчестият процъфтявава – защото няма дясна партия която да наложи правила.

  в този смисъл мисля, че въпроса ми е повече от логичен. не виждам нито класическа дясна партия, нито лява такава. А няма ляво и дясно по една проста причина. БСП (БКП) никога не е била лява партия, тъй като не е била партия на работниците а само на селяните, но претендираше да е такава. СДС, се съзаде като съюз от партии без ясен ориентация – единственото свързващо нещо между социалдемократи, земеделци, дисиденит и т.н. ме антикомунизъма (който вече се изчерпи). така именон се създаде оста БКп -комунистическа партия – ляво- СДС- антикомунстическа – дясна. Известно време това работеше, но после се пови НДСВ,Ние, Кошлуков, БНД, ВМРо и пространствоот се препълни със субекти, които не могат да се определят ляво-дясно

 28. Към ГЕОРИГ АЛЕКСАНДРОВ,
  Вие не искате да коментирате външната политика – дали една партия е русофилска или русофобска, а само да коментирате вътрешната политика. Ето това е в основата на всички изтъквани от Вас проблеми. Защото основният проблем в политиката у нас и то открай време е, че “русофилството” – приятелските отношения с Русия никога не са били единствено обект на външната политика, а основно или почти само обект на вътрешната политика. Колкото до една добра външна политика, то тя би трябвало да се стреми към приятелство и партньорство със колкото се може повече страни, не само с една, пък била тя и Русия. Но липсата на поставяне на приоритет на националните интерси над интерсите на която и да е било друга страна, пък била тя и Русия във вътрешната политика, което не знам защо наричате “русофобство” е точно бедата на която всички останали беди, които коментирате са следствие.

 29. Ivcho….ti mai i ti si ot grupata na Barekov plateni bokluci. Parvo si be6e haresal Parvanov, zadeto te izrita ot Btv, a sega ne spira6 da plue6 srestu Boiko. E sega poveche li ti haresva?????????????? Do gu6a mi doide ot pateni “zurnalisti” kato teb, Barekov, Slavi Trifonov i sie.

 30. До БИВШ/A CEДECAP/КA
  Надявам се ви е ясно вече какъв е въпросния Геор[ги|иг] Александров.

  Г-н Александров, Камерън никога не е бил “бизнесмен”. Пример.

 31. Преди Минчев съм го писал.Много си противен. А и той е прав.
  Наште да еВа демократи
  (анонимен)
  18 май 2013,
  19:06
  отговори
  Дали тъй-наречените интелеЙтуалци-демократи разбират какво причиниха на хората в тази държава.? Лаеха всеки ден през тези три години дивотиите си, тровеха съзнанието на хората. За да издадат поредната си глупава статия, да се появят за 30 лв. в някоя телевизия. Отрепки, ВИЕ подготвихте почвата за противната кампания на комунистите последния месец. И до последният ден. Дали Иво Инджев, кристален представител на тази паплач, когато тръгне с безбройното си семселе на море, ще си зададе въпроса-а, бе имаше ли магистрала тука или нЕмаше по едно време? Немаше ,гад, немаше! Бойко я направи и за теб!
  Оценка
  -5 +29

 32. Вижте какво измисли българският гений – името на новата коалиция – ГЕЯ, БЕЯ И ЗЛОДЕЯ! Да ни е честита! И последният да загаси лампата.

 33. Ега ти!!! Ега ти и омразата!!! На това ли се научихме за толкова години?!? Да мразим?!? А и повече!!! Задминахме учителите си от времената на “победилия социализъм”. Но хак да ни е! Нали ние засяхме това семе ,когато Дядото Благоев организира първата социалистическа дружинка?!? Нали българин основа първата подобна дружинка в Русия?!? Защо плачем сега, че плодовете били горчиви?!? Ясно е, че “цветовете” в парламента (и не само там) са от същия храст. За това няма ляво и дясно. Дясното е добре познато ляво, а лявото е добре познато безочие, в което има десни елементи.
  Всичко на този свят се заплаща. Ще си платим и това, че избрахме такъв девиз за нацията:”Съединението прави силата!” и никога не се опитахме да го осъществим (с изключение на някои напъни от началото на ХХ век, които завършиха трагично). Никой не иска да живее в такава държава и милион и половина българи го показаха, а сега, доколкото твърди мълвата, настана хубаво време за българската емиграция и 400хил. души си стягат раниците. Но, явно, на никой не му пука, ами да поканим братята роми да дойдат и да си стегнат държавата, че… я! Това е отговорна работа!

 34. Г-н Геориг, четох Ви внимателно до изречението за изоставената от десните патриотична идея, след което интересът ми рязко спадна. Tрябва доста да се поровите в сайта на ДСБ, преди да станете компетентен да критикувате идеите им.
  Колкото до средния абзац на постинга Ви, той показва много ясно защо управлявалите доскоро ГЕРБ не са десни. Когато истинското дясно беше на власт, бяха положени основите на българското частно предприемачество, което ГЕРБ успя почти напълно да унищожи.
  By the way, какво ли мисли по този въпрос заклетият гербаджия Сугарев?!…

 35. Здравейте, бихте ли могли да проверите кои са депутатите от Великотърновския регион и защо хората които изтеглиха милиарди ДДС сега са депутати от ГЕРБ – може би за да се спасят или да източат още повече

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.