Експортен кабинет

Часове остават до официалното назоваване на имената в кабинета на БСП, ДПС и „Атака”, който по подобие на кабинета „Беров” в епохата на „Мултигруп” търси персонално прикритие на партийната истина, маскирана този път с името „Орешарски”. Точно мъглата около имената дава възможност да се избистри общата тенденция извън персонификацията.

Криеницата с двойното дъно се е подсигурила и с друга двойнственост: самият Орешарски се крие зад претенцията в кабинета му да управляват „експерти”. За бъде шоуто по-весело, в последния момент преди развръзката,той се среща с експерта Светльо Витков от партията „Глас народен”, който вероятно ще му сподели експертния си опит в предизборната продажба на тениски със собствената му физиономия (всички партии подаряваха рекламните си продукти, но Светльо ги продаваше- пазарна новост в политиката, на която той особено държал, казват разочаровани гласоподаватели на бореца срещу търгашеството в политиката).

Не се лъжете от имената! Те имат значение само за лобитата, които представят и съвсем не са „експерти”, а са резултат от преценката на онези, които лансираха Орешарски като премиер далеч преди изборите. На това му се казва „социалистическо планиране”. А как приключва то в плановата политика, подчиняваща икономиката, това знаем от личен опит.

Така че в едноименното на Орешарски правителство определящи са не имената и не експертността, както се опитват да ни залъгват, а експортността му. Тя беше предначертана на събора на русофилите на 10 октомври 2012 г. край Казанлък от Светлана Шаренкова, лице на петата колона в България. Взимайки думата след Сергей Станишев ( който всъщност и я дава), тя призова на изборите през 2013-та на власт в България да дойдат приятелите й от „Атака” ( и ВМРО- само това не „позна”), начело с БСП- не за друго, а за да възтържествува тук Русия.

Останалото са подробности от експортната листа.

40 мнения за “Експортен кабинет”

 1. нема начин, зад витков стои бриго аспарухов, как да откажеш на другарите.

 2. Сега като текне една нова българосъветска дружба, направо ще ни отнесе!
  Комунягите изгладнели като нападнати от глисти, нямат търпение да влязат във владението си да грабят отново! А наред с това да захранват, ако не безбрежната руска шир с безбройния народ, то поне кремльовските покои и приближените им.

 3. Не мога да се съглася повече. “Двойното дъно” е находка.

 4. Няма драма. Бойко колкото и да се прави на “мъжага”, трябва да говори против Атака иначе губи всякакъв шанс. Трябва да се позиционира към Запада, а това само с проказки няма да стане. Изключително силен, историески шанс за “десните” наистина да се организират подобаващо. Кунева вече беше на среща с “новите”, така че мисля спекулации с нейната “демократична, дясна” линия на поведение са излишни. Време е най-накрая този пусти преход да започне, та да може и да завърши все някога.
  И нещо лично към г-н Инджев. Това с мазните петна не мислите ли, че го преекспонирате? Аз лично мисля, че наистина имате какво да дадете на Обществото, извън този блог. Истина е, че ще се сипе и много гадост, ама пък то сега да не се сипеше та да кажете, че искате да се опазите…

 5. Да не забравяме, че това е избора на нашия малък и изключително прост народ, който ИСКА да бъде богат без да работи, ИСКА закон, който не се отнася за него, ИСКА да го лекуват, но и да може да бие медиците,ИСКА учителите да научат децата му, но и да ги псува вечер пред тях, ИСКА високи пенсии за родителите си, но би избрал да не плаща осигуровки, ИСКА хубава кола и тегли заем за да я купи, ИСКА да може да пуши навсякъде, ИСКА да купонясва до ранни зори и никой да не му пречи, ИСКА политиците да го оправят и те на драго сърце го правят. Иска всичко, но без да дава! Затова става лесна жертва на тези, които му обещават всичко. Ама то и това си е от простотия.

 6. Не за да защитя Светльо Витков, а в интерес на изчерпателността, ще отбележа, че и “Зелените” продаваха тениски и други партийно-брандирани вещи, с което се опитваха да съберат средства за кампанията си.
  Идеята беше лоша и даде слаби резултати – вероятно и много техни симпатизанти са реагирали по начина описан по-горе.

 7. Комунягите изгладнели като нападнати от глисти, нямат търпение да влязат във владението си да грабят отново!

  Много добре го каза Таня в тази криза са им се изпразнили банковите сметки и гледат на всяка цена да докопат властта и да не я изпуснат

 8. Oрешарски беше от БКП,после от СДС, след това от Васил Божков(черепчето), после от БСП, сега е експерт, след година две … Човека винаги защитава правата на народа.

 9. Г-н Инджев,син съм.Мразя комунистите от петгодишна възраст,следователно и герберите също.Бих могъл да критикувам много по-остро от Вас.Но само с това не става.Опитайте се в сегашната ситуация да предложите виждането си за изход от патовата ситуация.Иначе критиките Ви стават досадни.Не разбрахте ли,че с такъв изродски народ нищо градивно не може да се случи.Но явно Ви тежат последиците от някои предишни Ваши длъжности,от които не можете да се отървете.

 10. Излиза, че искате отново да се върне на власт боко тиквата или аз нещо не разбирам? Кой да управлява България?

 11. Офф,е като “ръсне дъждец”…”пързаля се”…
  “Останалото са подробности от експортната листа.”
  “Вижте фанелката на участника в 15-та секунда на клипа!
  Posted by Бецов
  “ролята на мюре, т.е. на бушон, който да изгори, ако стана засечка ”
  Ами ето,станаха разни засечки шистови,АЕЦ Белене нещо се “мотае”.Време за бушони.По клипа посочен от Бецов видно,а и тоя коментар от там :”НАПРЕД БРАТЯ БЪЛГАРИ? !!! СТИГА НИ ТЪПКАХА!!! БЛАГОДАРНОСТИ ЗА БРАТЯТА ОТ РУССИЯ!”.Русия тоя път ще ни освобождава напълно от самите нас до пепел.Мавзолей на социалистическото изкуство ще ни построи.
  Posted by Румен Бърцов | септември 26, 2011, 4:07
  https://ivo.bg/2011/09/25/имате-новина-цар-киро-бил-мюре-на-десе/#comment-55978
  “пада другар а аря в смъртен бой,па ,а да ,за теб свобод ,а ,ааа,за ,а, а да стане той ма, а,ал ка ,Че,Че,Че р вена зве ее ззз даа”.
  Лежи народец по гръб,гледа “звезди” в небе и чакайки да го огрее слънцето ,вика :”е ее,ако патне тоа самолет ,какъв сейр шъ стане”.”Глас народен” !
  Пък “Глас Божи” – “ще те огрее слънцето,народе ее,така ще те огрее,че ще изгориш,полегнал си така по правата партийна линия….”.
  “червени звезди,зачервели се до огнено горещо”.”НАРОДЕ????”.
  “Стани,стани юнак балкански,от сън дълбок се събоди…” Та поне до тоалетната се раздвижи,да видиш ква си си я свършил работата,дето неще молитва,а “поливане на розичките”.
  “Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности”-Алберт Айнщайн
  “…от експортната листа.”

 12. “Към РУМЕН БЪРЦОВ
  Бърцов, с риск да те обидя, да те попитам – смяташ ли, че някой изобщо те чете? И друго да те питам – мисълта ти винаги ли е била така хаотична, или това е от няколко години насам?”
  Бе “написаните хаотични грешки” мой,дали пък не добре да се позачитат все пак.
  “Нема а съ плашиш копаье” – “глас народен – глас Божи” – народна приказка.Та дали “хаочични” ми мисли,знам ли!.Ма пък да не излезе,че “Бог си знае работата” и “каквото народа си пожелал,та пък и Бог изпълнява заповеди народни”.Падат разни самолетчета,сейр нали да става.
  Румен Бърцов, 24/05/2013 – 21:42
  “Бре,да неби пък по несведоми пътища Бог да наминал и без да разбрал объркал “природните явления”.Знам ли!”
  http://frognews.bg/news_54783/Uraganen_viatar_izkara_samolet_ot_pistata_vav_Varna/

 13. За да стане ясно как и Европа ще се отвърне от БГ и нейната угодническа колаборационистка политика, трябва човек да се запознае с газопровода ТАП – Транс-Адриатик-Пайплайн, който по всичко личи много скоро ще бъде избран за превозвач на газа от Азербайджан. Все пак има здрави сили непокварени от руските бакшиши в другите страни и в крайна сметка Южният коридор ще мине по тънката шийка между границата ни с Гърция и Бяло море.. Единствената тънка шийка по която няма замърсяване с руски подкупи и по която ще премине нормалният, земен, разумен и икономически приемлив път на по-евтиния и конкурентоспособен газ от Азербайджан за Европа, т.е. ИСТИНСКАТА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ от която има нужда Европа. А вариантът на южния коридор – ТАП, по-къс дори от морския участък на ЮП предлага точно това и е контролиран не от държавни корумпирани компании (Газпром, ЕНИ), а от частни такива и то от страни които не са членове на ЕС (Швейцария, Норвегия) но ще бъдат одкрепени от ЕС.
  Така се очертава вече и откъде ще минава новата газова ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА – по южната а не по западната ни граница. Предишната се казваше “Берлинска стена” , сегашната ще се казва “Балканска стена”. БГ остава овъд стената (пак, погледнато от Европа), в “страната на чудесата” Гигантозаврия в която “избранниците” ще раждат подобни на ЮП и АЕЦ Белене параноидално-мегаломански “рожби” и народа ще опъва хамута за да им ги отглежда и изхранва. В страната водена от идеологията “РУСИЯ Е ВСИЧКО – ОСТАНАЛОТО Е НИЩО” и в която неиздържалите тест за лоялност към Империята ще подлежат на маргинализиране (ако кротуват) и унищожение (ако не мълчат).
  Изнасилените но все още мърдащи (без счупен гръбнак), ще избягат на Запад както е станало в Източна Прусия по време на ВСВ. Тези които са болни от стокхолмския синдром и са склонни да заобичат изнасилвача си (както се вижда не са малко в страната която си мечтае да стане като Швеция) ще останат и ще бъдат извозвани на яз. Копринка на обмяна на опит да слушат мъдрите уроци на известни с опита си шарени шаврантии за това как да доставят максимално удоволствие на изнасилвача.
  След като падне и тази стена, а това е неминуемо, единствената илюзорно минимална вероятност да се съживи изнасилената част може да дойде от Западна България ( по аналогия с Германия) и то след много “ако”.

 14. Към Mihail Antonoff:

  Г-н Антонов, можете да си спестите досадата – няма нужда да четете критиките ми. А когато започна да развивам месиански планове за спасение на България това вероятно вероятно ще се разчуе.

 15. @Mihail Antonoff

  C тaкива cини кaтo теб чеpвeни нe ни тpябват.

 16. Обява: Търси се Петър Дертлиев на 21 век, за нов десен европолитически проект. Изисква се диалогичност, почтеност и умения да произнася категорично: “Нет, Владимир Владимирович”. Във връзка с последното изискване за предпочитане е кандидатът да бъде несемеен, без деца, братя, сестри, родители, да е живял дълго на Запад и да е финансово обезпечен.

 17. Красноречивата парламентарна подкрепа на бъдещото правителство, принуди неговият конструктор – победилият на последните избори клан на ДС-олигархията – да излезе на светло. Пропагандните мантри за надпартийност и експертност няма да спасят разнообразните му, политически превъплъщения от отговорността за съживяването на руските, енергийни проекти.

  Саморазправата с лидерите на милиционерското “дясно” предстои. Може да се очаква и систематическо обезсилване на останалата извън парламента, реална десница. Съгласуваните действия на напазаруваните медии и прокуратура вече доказаха своите, пропагандни възможности.

  Удобният за олигархията, фалшив, двупартиен модел ще трябва наново да се договаря. Тактическата смяна на анекдотичните лидери на втория ДС-ешелон, би могла да запази неговите политически позиции. “Хайдушкият” чар на Атака сигурно ще наложи съхраняването на фолклорния образ на Борисов, но един уравновесяващ хор от сладкодумни “експерти” около него е повече от необходим: формулата “вие сте прости и аз съм прост” вече не работи, поради безогледната ѝ експлоатация.

  Замяната на десните действия с десни декларации ни свлече в днешната политическа безизходица. Релативистичната теория за избора на “по-малкото зло” се разби в монолитната абсолютност на Злото.
  За да функционира в условията на демокрация, политическият живот се нуждае от един здравословен минимум духовна издигнатост. Отсъствието на морални устои у политическия елит разруши институционалните основи на държавността.

  По всичко изглежда, че търговският бранд на нечестивия, управленски съюз на известни “герои” от вече забравени апокалипсиси ще бъде “Правителство на националното спасение”.

  И единственият шанс за спасение на България е да я спасим от такива, безсрамни “спасители”.

 18. Все експерти идват, мила моя майньо ле, и все по-лошо става.Май са експерти по ограбването на България.А , че е двойно дъното, че може и тройно да е, е ясно.И малко пикантерия, но съжалявам, налат ми го,много близките до Станишев , ама твърде много ,Вигенин,Стойнев,Стоилов ,оглавяват правителството, пък се водило на Орешарски.Тия ги знаем по какво са специалисти.Че ще ни т.. майкат, ясно е.

 19. Правителство начело с мъжката “Лиана Панделиева”може да донесе само неприятни изненади

 20. към Rossen Iordanov

  Коя е швейцарската фирма, която е заявила участие в газопровода? За норвежките фирми знам, че печелят контракти за експлоатация на петрол навсякъде по света именно защото са държавни и дават пълни гаранции за сигурност. Не знам в случая за коя фирма става въпрос, но норвежците са си спечелили репутацията на едни от най-надеждните в областта на добива и превоза на течни горива.

  Ако се позовавате на конкретна статия в медиите, би ми било интересно да я прочета. Благодаря Ви предварително.

 21. И вълкът сит и вълците в овчи кожи – цели! Стар популизъм, на нов глас! Приемственост да има, пък било каквото било, от тук нататък, каквото беше. Дал тяхният господ(ар) и ново “дясно” ще си направят.

 22. За мен това е кабинет на бъдещото най слабо и най крадливо бг правителство, кои от тези послушковци, ще защити интересите на гражданите като започнат пазарлъците с монополите.

 23. Ivo,радвам се ,че имах възможност да гледам тази вечер предаването на твоя колега Милен Цветков 🙂 ,на който никак , ама никак не му се вярва,че този несъстоял се все още минист. кабинет ” Орешарски” -като цяло наистина може да се характеризира засега точно както правилно се изрази именно младият блогър :” прах в очите “на българите.
  Хубава вечер !

 24. За Адаша – ето тук тия които стават няколко часа по-рано от БГ вече го обсъждат.

  http://atimes.com/atimes/Central_Asia/CEN-02-270313.html

  По-подробно за ТАП – в Уикипедията.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Trans_Adriatic_Pipeline

  А на продължаващите настойчиво да мътят водата (и тук) носители на Симптоми на Стокхолмския Синдром на Раболепие (СССР) предлагам любезно да отидат да се прегледат на лекар (психолог) и да не се занимават с безсмислена пропаганда.
  Друго не мога да им предложа освен моето Сърдечно-Съчувствено-Състрадателно Разбиране (СССР)на диагнозата им. Ако този клин може да им помогне да избият горния клин загнездил се в главата им ще се радвам за тях.

 25. към Rossen Iordanov

  Както и предполагах! Норвежката компания е контролирана от държавата с 67% дялово участие. Може би и заради това са получили дял в експлоатацията на газ от Азербайджан. Това ги прави на практика 100% сигурен доставчик.

  “The TAP consortium currently includes Norway’s Statoil with 42.5% of the shares, AXPO of Switzerland (a holding of energy companies in a number of Swiss cantons) with another 42.5%, and E.ON Ruhrgas with 15%. TAP’s main driver, Statoil, is at the same time a partner in Shah Deniz – the only partner holding stakes in the extraction project and a pipeline project simultaneously, from the inception of both projects to date. This situation looked all along like a foot in the door for TAP ahead of Nabucco.”

  Предполагам, че не ни заобикалят, защото са ни отписали вече като бъдеща евразийска държава;))))

 26. Всички се опасяват, че новото правителство /ако все пак бъде избрано/ много ще краде. Интересно е дали ще успеят да окрадат толкова, колкото окрадоха гербовците или ще бъдат по-скромни. И едните са комунисти и другите. Нямаме избор – няма трети вариант. Тогава какво ни остава? Един нов Симеон Дянков, за когото се канеха да издигнат паметник, защото ни превел успешно през кризата, която била най-голямата световна криза според бб /който не е чел история – толкова знае/.

 27. Просто съм безкрайно тъжна! Всякакви
  коментари ми се струват, ако не смешни, то напълно излишни. Г-н Инджев е напълно прав в написаното.

 28. Г-н Инджев, моля се на Бог за Вас, душата Ви да намери покой на тоэи свят, на другия всички го намират. Така и не разбрах преди месеци, какво толкова Ви тревожеше кабинета“Борисов“. Явно залагате на губещи карти. Преди дни Ваша статия, разпали дискусия за “свободния избор“.Напиши два реда на нeграмотниците, че преди да направиш “свободен избор“, трябва да направиш
  ЛИЧЕН ИЗБОР да си СВОБОДЕН

 29. До:Дани | май 27, 2013, 15:47
  Здравей Дани,Никога не съм членувал в никакви партии през живота си. Никой и не ме е канил. Е, предлагали са ми да стана “доносник” на ДС, когато служебно тръгнах на “запад”, по линия на БАН, но като се направиш на “ампе”, те оставят на мира. Бях на първия митинг на СДС пред храма Ал. Невски, веднага след 10. 11.1989 г. и снимах всичките на трибуната. 7/8 се оказаха подставени лица на БКП и ДС. Единствената опозиционна партия беше БСДП. За няколко месеца посещавах събранията, за да покажа, че съм против тези 45 години. Даже искаха да ме правят някакъв началник. Но започнаха да идват военни и милиционери с униформите. Тогава им казах “СБОГОМ” и, че нямам нищо общо с тях. Та, Дертлиев говореше едно на събранията и съвсем друго в Н.С. Според моето разбиране за морал “косъмът” му съвсем не е толкова чист,колкото смяташ, но няма нищо общо с предателя Жельо Желев и други боклуци, за които съм гласувал с отвращение. Днес вече нещата станаха пределно ясни с новия Министерски съвет. Сценарият е изпълнен. Клонингите на БКП пак са на власт.И ще бъдат, докато хора като Иво Инджев и други интелектуалци не се обединят, да забравят дрязгите и да обяснят на този “трудолюбив народ”, как другите народи са постигнали просперитет. И това трябва да стане, колкото се може по-бързо. Иначе сме изгубени!

 30. Обърнете внимание на предложението за вътрешен министър – когато Йовчев подаваше оставка заяви, че имал личен проект несъвместим с позицията му при президента. Дали този проект не е именно участие в правителство на БСП? Щом напуска президентството заради несъвместимост с лични проекти едва ли министерско кресло е съвместимо, ако разбирасе това не е бил целта.
  http://www.mediapool.bg/началникът-на-президентския-кабинет-цветлин-йовчев-подаде-оставка-news205038.html.
  Оттук хипотезата за организиран метеж… (аз съм уверен в това).

 31. банда изпечени мошеници- марионетки на определи олигарси. Мисля, че тези същества ще направят дори по-големи поразии от Най-големия

 32. Порокът, който измъчва десницата, е цинизмът, а левицата – лъжата.
  …………
  Нито един политик не може да казва истината тогава, когато електоратът слуша с внимание.
  …………………
  Лявото не винаги убива, но винаги лъже.
  ………………..
  Вече няма висше общество и народ. Има бедно простолюдие и богато простолюдие.
  ………………..
  Фалшифицирането на миналото е методът, който лявото използва, претендирайки, че твори бъдеще.
  …..
  Левицата се смята за преследвана, когато не е заета с това да преследва някого.
  …….
  Комунистът е човек, който иска държавата да му осигури статуса на буржоа.

  Н. Г. Давила

 33. @СВЕТОСЛАВ БОНЕВ
  “Оттук хипотезата за организиран метеж… (аз съм уверен в това)”.
  ——————-
  Едвин Сугарев го повтаря това месеци наред, ама кой да го чуе – само си спечели омразата на “баш демократите”, които забравят азбучната истина, че политиката е изкуство на възможните компромиси. Сега ще имаме възможност на гърба си да усетим кое е по-голямото зло.

 34. То “експерти”, “заслужили” професори и доценти в България с лопата да ги ринеш! Но май наистина се задава кабинет от лобисти с програма да изтупат “брашняния чувал”.

 35. Невероятно е колко бързо започнаха да скапват ситуацията.
  А си мислехме, че няма накъде повече.

 36. @иванов

  Това и аз го повтарях, без да съм Едвин Сугарев. Но той спира само дотук, което внушава, че ГЕРБ са жертва на метежа. Аз твърдя, че целият политически спектакъл през последните месеци се случва с тяхното знание, одобрение и желание да минат в опозиция. Защото ГЕРБ са част от сценария за преминаване към двуполюсен модел с фалшиво ляво и фалшиво дясно. И бяха много неприятно изненадани от победата си в изборната вечер. Затова апелирах да не се гласува нито за БСП, нито за ГЕРБ, защото резултатът ще е един и същ. И точно така стана: гласувахте за Боко, спечели Боко, управлява Сергей. Сега си лижете лютите рани през следващите четири години (да, аз без да съм Едвин Сугарев твърдя, че ще са четири, а не една или две!), а през 2017-та добре помислете за кого гласувате.

 37. Иво, от две години повтарям, че ще управляват БСП, ГЕРБ и ДПС. Сидеров е лошото момче на БКП. Просто такъв е проекта на Любен Гоцев /Монтерей/!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.