Ранният Орешарски като типичния Борисов

Не аз този път, а от групировката ГЕРБ сами посочват приемствеността при заменката във властта с БСП- програмата на задаващия се нов кабинет била гербаджийска!
Че заменката запазва стилистиката на ГЕРБ, които пък наследиха генетиката на БСП ,ДПС и НДСВ през 2009-та година, в сегашната ротация личи по още много родилни петна по белия фрак на сиамските близнаци в борбата срещу фракинга. Нали помните, че ГЕРБ, БСП и ДПС се прегърнаха през януари 2012 г., за да услужат на руския интерес България да няма коз в преговорите с „Газпром” като си забрани „сама” дори да проучва за залежи от шистов газ. Още тогава трите групировки доказаха, че могат да си сътрудничат отлично по въпроси от национално значение (за Русия).
Преди да проплакало новото правителство неговият набеден за родител Пламен Орешарски, издигнат вече в ранг „Бойко Борисов” като главен кадровик в изпълнителната власт, побърза да имитира предшественика си в кадровите гафове.
Орешарски се изправи неподготвен пред пленум на БСП и пред очите на цяла България, клекнала пред телевизорите. С беден речник и диалектно заваляне на някои думи, които търсеше, Орешарски видимо не внушаваше обещаната ролята на говорител на надеждата за нещо различно от „предишните”.
Говорителят на големите очаквания сричаше погрешно имена на ключови „негови” назначения. Сбърка още на номер едно Зинаида, после на номер три Йовчев, оставяйки впечатление за не особена близост с тези две ключови фигури, предизвикали и без това брожение сред самите социалисти като „външни лица”. Пътьом Орешарски „пропусна” да каже кой ще му е вторият вицепремиер, макар да заяви, че ще има такъв
Но тези белези на неубедителното начало можеха да бъдат подминати без особено внимание, ако не се наслагваха с други познати предвестници на гафологията от миналото и логиката, която стои зад нея.
„Няма непредставен олигарх в предложеното правителство, коментираха неофициално социалисти след като номинираният за премиер Пламен Орешарски обяви списъка с министрите, договорени между БСП и ДПС” , се казва в коментар на Полина Паунова в сайта Медиапул.
В това изречение се съдържа истината за роднинството между ГЕРБ и БСП.Бащите на кабинетите им са много. И не е чудно, че при боричканията между лобитата е била наложена и кандидатура на министър с незащитима биография, какъвто се оказа свързаният със скандали около имоти по Черноморието архитект Калин Тихолов. Той скоропостижно напусна списъка с оставка, оставяйки риторичния въпрос дали е имал нещо общо с всемогъщата в региона ( и не само) групировка ТИМ. Пак същият въпрос виси, стърчи или се крие ( изберете българското) в назначаването на шефа на варненското пристанище ( който и да е той поименно) за минирания с доста подозрения за корупция пост на транспортен министър.
Разбира се за тези „подробности” се питам сам и отговор не чакам- освен известен отзвук в чужбина, като този в едно виенско издание:

The Vienna Review
April 2013

Plamen Goranov – Martyr
Of the ‘Bulgarian Spring’
by Margaret Childs & Kostadin Terziev

Roth said.
Goranov’s act may have a limited effect on
Bulgaria’s politics, however, says Bulgarian journalist
Ivo Indjev, predicting instead that TIM
will simply become more careful to cover their
tracks, and pressures on the media from mafia
“omerta” will grow.

Най-общо казано, свикнал съм да ми се присмиват в България за тезите ми. Например вчера отнесох голям „майтап” в студиото на Милен Цветков в Нова телевизия защото си позволявам да говоря за правителство на петата колона в България. Бях дори буквално посочен с пръст от съратник на Тодор Живков и наречен с думата идиот, защото съм против Русия. Но на Запад от нашата източ(е)на губерния не са идиоти и приемат за достоверно например твърдението ми, че в България безнаказано се разпореждат всемогъщи групировки.

Чисто символично е направо виц фактът, че първи кабинета напусна точно министърът на планирането ( инвестиционното). Това „чудесно” се вписва в традицията социализмът да се проваля в плановата икономика и политика. Отгоре на всичко това новоизмислено министерство очевидно беше предмет на лична гордост от страна Пламен Орешарски, които отдели специално внимание да обясни колко е нужно това административно изобретение.

Най-голямата измама за избирателите обаче е тоталната смяна на акцентите в предлаганото ново правителство спрямо лявата заявка. Разминаването между предизборното говорене за зарибяване на избирателите и сервираната от Орешарски реалност е пълно. За да имат повече гласове в урните от БСП подмамваха хората с обещания за приоритетите: социалната политика, здравеопазването и образованието. Нищо подобно не извади пред скоби Орешарски!

Орешарски наблегна на важността на правосъдния ресор и не скри ден по-късно при получаването на мандата при президента Плевнелиев, че така иска да зарадва Брюксел. В програмната си реч, доколкото така могат да се нарекат няколкото му изречения при изчитането на списъка с имената на министрите, прозвуча предимно загриженост за чуждите инвестиции и бизнеса, а така също за кадастъра и др. подобни подробности, които далеч не бяха водещи сегменти от пропагандата на БСП преди изборите.

Да, основателни и прагматични са сменените приоритети в очите на технократите. Само че технократите ли гласуваха за БСП или техните роднини по села и паланки, убеждавани да си дадат гласа в името на социалната справедливост?

Ако има подмяна, която най-добре илюстрира това бягство, тя е в назначаването на социален министър от централата на ДПС- същата групировка, която открито се противопостави на БСП по въпроса за намерението на БСП да се откаже от своето законотворение под формата на плосък данък, облагодетелстващ всеки друг, само не и бедняците, за чието нещастие така напоително плачеше солидарната със страданията на сиромасите червена върхушка.

Тук ще пропусна ретроспекцията за Орешарски като ярък лобист за хазартния бизнес ( чийто некоронован крал е олигархът Васил Божков) или като проводник на скандалните опити за заменки на имоти в столицата в полза на т.н. медийна императрица Ирена Кръстева , или като душманин на учителските стачки, на които се подиграваше като „седенки”. Да махнем с ръка великодушно на тези „малки залитания” от миналото в името на надеждите за промяна към добро в бъдещето. Обаче…

При толкова много прилики- от заявката за еднолично управление на един овластен ( и практически несменяем , освен от своите) премиер, през типичните и за ГЕРБ мъки още в предродилния период на новия кабинет ( набързо оправдани днес от телевизионните студия като „по-скоро похвални събития заради бързата реакция при отстраняването на Калин Тихолов ”- досущ като оправданията на ГЕРБ в подобни ситуации), до бягството от предизборните обещания: в какво толкова Орешарски се отличава от Борисов?

Тук посочвам приликите, а за разликите ще има да слушаме напъни още доста време. До следващата ротация, когато пак ще поискат от нас да махнем с ръка великодушно. И така ще си махаме с ръце като вятърни мелници, защото е по-удобно, вместо да се борим с тях.

36 мнения за “Ранният Орешарски като типичния Борисов”

 1. Господин Инджев, бащите на кабинета може и да са много, но майката е една – мафиотската олигархия. А нейното любимо чедо, известният счетоводител на черепа е председател на кабинета. Има ли нещо което да не е ясно? Предполагам – не! Едно пояснение, ако някой случайно все още не знае – кръстницата пак от Кремъл.

 2. Това правителство с право започва дейността си под името на своя пръв ръководител – кабинетът “Олигарски”.

  Г-н Инджев е прав – подборката на министрите е същата като при Борисов – всеки клан от мафията да има представител в МС.

  Но след като ние не можем да мислим, преди да гласуваме, да му мислим ние!

 3. Трябва да вървим към нови избори.
  След представянето на проекто кабинета Орешарски аз мисля, че на всички е ясно, че целта на заятието в което беше включена Прокуратурата е просто смяна на кръга на Влиянието и Влияещите. Вота с този кабинет е подменен – това е очевидно. Сигурен съм, че нито избирателите на БСП, ДПС или Атака са гласували да видят техните партии замесени или директно подкрепящи един такъв кабинет. Не случайно последния коментар на Станишев е не Борисов да го подкрепи, а да отегли искането за касиране на изборите в Конституционния Съд, където явно остана единствената контра евентуално такъв кабинет на Орешараски да не се състои. За съжаление този кабинет се очертава дори по-лош от този на Борисов. И затова нови избори с надежда за ново дясно представителство в Парламента, което ако не участва във властта поне да има някаква чуваема дума за безобразия които ще стават, та Българския избирател да е информиран и подготвен за правилен избор след 4 години. Мъка, мъка.

 4. Все пак има нещо положително във всичко това. Страхът от народното недоволство доведе до светкавична смяна на кандидат за министър.
  В нормалната демокрация общественото мнение стои над всеки един премиер и над всеки един олигарх. В нормалната демокрация политиците са на власт, защото се съобразяват с нуждите на народа, а олигарсите и големите компании-конгломерати нагласят фирмената си политика и управляват милиардите си спрямо реакциите и вкусовете на хората.
  Ако политици и олигарси у нас са започнали да трепнат от народното недоволство, то направили сме една решителна крачка към демокрацията.

 5. Софтуера на поредното програмирано правителство е руски.

 6. “При толкова много прилики- …….в какво толкова Орешарски се отличава от Борисов?”
  ???????
  Г-н Инджев, разликите са не в стила и тактиката, разликите са в ЦЕЛИТЕ!
  Какъв е ресора на втория вицепремиер? И какви са приоритетите (и целите) на новото министерство?
  Защо и за какво бяха разговорите за привличане на “извънпарламентарни” в управлението? Зареди някакво “недоволство” – Глупости! Или по-вероятно за необходимите виновни при решения, които ще дескридитират управляващите – като партии!?
  Забелязвате казаното от Паунова ,че „Няма непредставен олигарх в предложеното правителство”, но не забелязвате ли, че някои са ПО-представени?
  Приликите се констатират лесно, но разликите в отношенията към финасовата стабилност, към енергийните проекти, към бившите тайни служби и комисиите работещи върху тях, може да ги видим твърде скоро. Орешарски и Борисов не си приличат? И селекциите им не си приличат. Достатачно е да погледнем , кои са външните им министри за да разберем, че разликите са огромни, дано не са и фатални!

 7. Re:Най-врълите клетви
  « Reply #112 -: Април 06, 2013, 11:07:31 »
  ,,Комисионна от русняци да земеш,работа да не свръшиш и они да си я дирът после с лихвите”
  Цитат на: Чвора в Април 06, 2013, 11:13:38
  връла ма постижима
  До летоска мисла, че ше им пратат инкасаторете!
  http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=300.msg371404#msg371404
  Re:Най-врълите клетви
  « Reply #116 -: Април 06, 2013, 11:16:04 »
  Дай Боже!!!
  Активен
  “Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите…”.
  ,,познанието минава през етапете – чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва”

  “справка ДАНС 2008”
  http://www.google.bg/search?client=opera&q=%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0+%D0%94%D0%90%D0%9D%D0%A1+2008&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
  “Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитки“ от наша страна.
  OK Научете повече

  “”Към РУМЕН БЪРЦОВ
  Бърцов, с риск да те обидя, да те попитам – смяташ ли, че някой изобщо те чете? И друго да те питам – мисълта ти винаги ли е била така хаотична, или това е от няколко години насам?”
  “Февруари 2001г.рекох….” пък на мен все така ми викат.
  Аа,с удовоолствие бих си поставил в рамка документче на което да пише “Луд – шизофреник”,ще си го качна на вратле ,ще си ходя щастлив и благодарен по “обществено гражданските достъпности”.Проблем само,дет няма кой да ми даде “документче” такова,че да бъда “освидетелствуван”,че жив съм и бил такъв.Няма и няма кой да ме ощастливи!”ш трак,ш трак,ш тракам, аси със пръсти …” – “имали ме,няма ли ме,факт ли съм ,не ли съм”.

 8. Картината ще се избистри окончателно, когато станат известни зам. министрите. Като правило, кучето е заровено именно в тези назначения.
  Приликите с Борисовото правителство са много, но може да сме свидетели и на някои съществени разлики, например, по отношение на финансовата стабилност на държавата. Тези, които си мислвт, че “брашняният чувал” е изтупан, трябва да си спомнят, че в края на миналата година банковите депозити на гражданите достигнаха рекордната съма от 34.5 млрд. лева.

 9. И винаги има какво да се краде, дори и от най-оглозганата държавица – от държавният бюджет – от нашите данъци,такси, лицензи. Винаги може да се смъкне по некое милиардче от там. Що пропускаме и европейските пари.Брашненият чувал винаги пуска,колкото и на глед да е празен.

 10. Вицепремиера Зинаида някоя си, била съдружничка ма Моника на Станишев, Вигенин, Стоилов и др пък били близки на Станишев.С една дума с-во Станишеви си избра правителство.Ама като във всяко мафиотско семейство няма обич, а надмощие и първата оставка не закъсня.Ще има още.Пък на ТИМджиите, нещо пак не им върви.Забравиха ли скандала с Румяна.Уж големи пък хич ги няма.И кога ли народа ще се събуди?

 11. Апелирам, идете на горният линк и непременно прочетете и го разпространявайте!

 12. Няма ли БЪЛГАРИ в тази задунайска губерния ???? Останаха само черепи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Авторът – г-н Инджев, казва,”Тук посочвам приликите, а за разликите ще има да слушаме напъни още доста време”.
  Съжелявам, но и без напън се вижда, че някои може да носят и еднакви костюми, но с различно съдържание на в джобовете си. Орешарски прави министерство за “инвестициите” – разбирай за АЕЦ Белене,а Герб беше спрял, макар и късно, този загробващ икономиката ни проект. За което си и плати със спонтанно изригнало недоволство и сваляне. Само тази разлика е достатъчна. Всички прилики не могат да направят 22млд, пара!

 14. Бившия комунист и диктатор Борисов така се овъртя в целофан, че Орешарски и да иска не може да заприлича на него.

 15. @ Дари
  “И кога ли народа ще се събуди?”
  Ми когато свършат “коледните пости” на “хъшовете” паднали под масата ,преуморени от мазни борби с мусколи печени и кърваво червени глътки потни.”Пролет,лято ,пък есен ,зима” – “много сезони,много празнични пости”.Е пък то нагре слънцето,а после !
  “Другарю гражданин,алоо другарю,стани бе другарю,замирисало много около теб.Събуди се бе другарю,сънуваш,неси ходил до “розичките”,в грешкИ си”.
  Ех тея “сезони”,кога ли ще свършат !

 16. До “ДАРИ”
  На ТИМ не им требе министри те си имат в цяла БГ общинските съветници.
  Утре Станишев дава пожизнена рента на златната ръчичка…Хей, ръчики, хей ги две. Те ме слушкат най-добрееее.Волен – дясна златна ръчичка на левият джоб(чия)

 17. Има пълно разминаване между предизборните обещания на Станишев и посочените от Орешарски приоритети на неговото правителство. За БСП гласуваха онези българи, които виждаха в лицето на бившите комунисти алтернатива на Борисовата милиционерска хунта. Днес, обаче, става ясно, че и двете антинародни партии (БСП и ГЕРБ) изпълняват една и съща управленска програма. (Пожарникарят даже се похвали с това, за да го чуят в Русия!) Как ще се върне върховенството на закона, с което толкова се хвалеше Станишев, след като не се подменя компрометираният ръководен състав на МВР? За разлика от предизборното говорене на БСП програмата на Орешарски гузно мълчи и за нарушаването на човешките права в България, а по този показател ние сме категорично последни в Европа. Мълчи се, защото както Правителството на Борисов така и Правителството на Орешарски са свидни рожби на Българската олигархия!

 18. Моля за извинение,че пиша по друга тема,но това е много важно за разобличаване на ГОЛЯМАТА ЛЪЖА :Г-н Котев,моля да публикувате ПРИБЛИЗИТЕЛНИ данни за размера на разходите и приходите в АЕЦ за : 1)гориво , персонал , спомагателни дейности ,съхранение на отпадъци , ремонтни дейности и др. и 2)приходи от реализация на ел.енергия вътре и вън от България. Беше публикувана сума от 120 млн.лв печалба за 2011г. АКО Е ТАКА НА ФОНА НА ОГРОМНИТЕ РАЗХОДИ СЕ ОКАЗВА,ЧЕ ТОВА Е НАЙ-МАТЕРИАЛОЕМКАТА И НАЙ-НЕЕФЕКТИВНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ, СРАВНЕНА С ИНФОРМАТИКА,КИБЕРНЕТИКА,ПРОИЗВОДСТВО НА ХРАНИ И ДР

 19. “както Правителството на Борисов така и Правителството на Орешарски са свидни рожби на Българската олигархия” – е, с това г-н Драгулев, вече ми харесахте! Нещо си променихте възгледите, да ли?

 20. ‘И пак тръгни”
  И не искам да спирам никога дотам
  дори и на филма края да не знам.
  И вятъра да е срещу мен,
  и виелицата нощ и ден,
  срещу бурите да тичам свободен, неприкосновен…

  И няма връщане назад.
  Ще пребродя този свят.
  Ще премина през ад и рай докрай…

  Иии рече ли некой нещо “хаотични мисли”!
  “Зависи от това дали имате какво да кажете и от това как ще го кажете.” – е аз така знам да казвам “збръкано”.Такъв съм си по “майчина линия” – “збръкан в приказката”.
  “Нем а са пльашиш копалье”
  “И пак тръгни.”
  И ии!
  няма връщане назад.
  Ще пребродя този свят.
  Ще премина през ад и рай докрай…

 21. Апропо, днес в най-новата си статия Сугарев много болезнено кърши пръсти и се кахъри как ще се състави кабинет баз любимия му или поне по-малко вредния според него ГЕРБ.
  Много, много наивно и още по-подвеждащо – нещо като контра дезориентация и контра дезаналитичност! Той, нещастникът, не само се прави че не вижда – той априори отказва да признае червената проруска и олгархоудобна същност на групировката ГЕРБ, точно каквито са и БСП, и ДПС и Атака, сиреч целият олигархичен парламент.

 22. Боко съобщи, че нито един от депутатите на ГЕРБ няма да се регистрира за утрешното парламентарно заседание. Ако и никой от Атака не се регистрира, Правителството на Орешарски не може да бъде избрано, защото няма да има необходимия кворум от сто двадесет и един депутати. Какъв резил само! Да зависи от Атака дали Българската държава да има правителство или да кара на самотек. Ега ти държавата!

 23. Г-н Инджев, един коментар не по темата ако ми позволите.

  http://www.programata.bg/?p=30&l=1&c=1&id=76763

  Накаран да замлъкне: Георги Марков и убийството с чадър

  Euro Cinema
  30 май (четвъртък), 15:00

  Един филм, който предполагам ше ви е интересен. Аз бях на неговата премиера в Германия преди три седмици, като си мислих, че няма да сме много заинтригуваните. Сгреших в преценката си. Киното се пукаше по шевовете, а залата за около 250-300 души не останаха празни места. Лично режисьорът Клаус Дексел и операторът бяха там, като накрая можехме да задаваме и въпроси относно филма и работата по него.

  Интригуващото в случая бе, че броени часове преди премиерата г-н Дексел е получил писмо от адвокатска канора от Виена с “горещи” препоръки филмът да не се излъчва. Върпеки това, той беше излъчен. Та ако имате време в четвъртък…

 24. Само пълни наивници, могат да мислят че Атака няма да даде рамо на БСП. Как? Това са подробности и не са интересни….
  Ще играят “не” за да си направят опозиционен лик. Да са “опозиция” в следващия парламент.

 25. @Петър Драгулев
  Лидерите на Атака са приели ролята на политически “плашила” още при самото им (медийно) сътворяване. За олигархията това е една политическа схема. За огладнелите и дезинформирани българи това е самият живот.

  Политическото противопоставяне на класи и етноси у нас е реален проблем. Превръщането на взаимното недоверие в инструмент за уреждане на мръсни, политически сметки е най-безнравствения момент от проекта на “прехода”.

  И, тъй като “патриотизмът” и “национализмът” тук са убежище на най-мизерните политици и най-мизерстващите избиратели, тази политическа бомба – оставена в ръцете на отявлени пиромани – всеки момент може да се взриви.

  Залозите в политиката винаги са реални и играчите там наистина решават съдбите ни.
  Не трябва никога да забравяме: няма по-малко зло. “Злото” е абсолютно – както и борбата с него.

 26. http://www.glasove.com/gen-lyuben-gotsev-borisov-e-greshka-na-bkp-25049

  Нарисувайте портрета на следващия премиер.

  – Трудна задача! Ако направят коалиция, сигурно ще има голям пазарлък. Премиерът може да не е Борисов, Кунева или Станишев, а с компромис и договорки да изкарат съвсем друго, трето лице. Той трябва да работи и с тримата, да бъде модерен, съвременен ръководител, да знае нещата не само политически, но и да владее изкуството на икономиката.

  Кое ли е това лице :))))) Какво съвпадение ,че Орешарски е икономист.

  Датата на интервюто е 26.01.2013

  Не съм от най-вярващите в теорията на конспирацията , но май ген. Гоцев заедно с кукловодите Златев,Гергов ,ТИМ (Лужков и руснаците) дърпат здраво юздите здраво зад паравана на Борисов, предните и сега Орешарски.

  http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/05/10/%D0%BC%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%82/

 27. Волен дойде на гребена на вълната с антитурска реторика, с атака срещу новините на турски. В това правителство образователният министър ще пише учебници на майчин език. Волен може да еволюира и ще излезе, че участва в обединението на нацията. Така преди петнайсет години в Израел рускоязичните репатрианти, незнаещи иврит, гледаха само руски канали. Живееха с руски новини. После левите уж националисти се завъртяха, затвориха очите, появиха се израелски канали на руски, да потръгне абсорбцията – там така го наричат. Гласовете на руските евреи срещу гласовете на ортодоксалните. Последните са многодетни, неработещи, живеят да изучават Тора, парите идват от другите групи, които плащат и за печатите на равината върху всички правилни храни…Сега у нас ролята на многодетни и безработни е на почти милионния цигански етнос. Те би трябвало да гласуват за социални придобивки, следващите избори са близо. Тогава обаче Волен става ненужен – Партията ще увеличи процентите с ромския вот, остава въпросът за кого да гласуват десните. Меглена Кунева дойде от генното инженерство и залезе. Не поради липса на десни, а поради липса на програма. Общите лафове не са програма, евроориентацията не е програма. Десните знаят какво искат, нямат партия. Като се появи Новото синьо, петата колона ще почне с компромати и подкупи, ще внедрява и саботира. И се връщаме двайсет години назад. Трябва дясна медия за начало. Електронна, несъмнено. Десните симпатизанти ще предлагат и обсъждат.

 28. Точен анализ !
  Продължавайте така !
  Ако имате виждане , бихте ли засегнали темата за власта и как тя променя хората, в някои от следващите си анализи !Какво е това нещо, което ги отлепя от реалността ? Как така мъже на 50 години , лъжат оправдават се , държат се като деца , забравят думите си, стават врагове на себе си ? Това заради пари , жени , влияние ли е ?Колко пари ще им стигнат , колко жени мога да обработят, колко коли могата да карат, колко яхти и дворци ще им стигнат , колко пържоли могат да изядат ? Кое е това …. какво им става ? Защо престават да бъдат достойни мъже ?

 29. http://www.dnes.bg/politika/2013/05/27/koi-koi-e-v-kabineta-na-oresharski.189155
  Забележете, че всички министри от кабинета Орешарски владеят повече от един чужд език – кой английски, кой немски или френски /или и двата/, но ВСИЧКИ те владеят руски, а не са от поколението, което задължително го изучаваше в училище и в университета. Браво на тях!

 30. @Дани
  Харесвам анализа ви, той почти съвпада с моите виждания.
  За мен бедата на десните е, че в нормални условия те нямат действителна, електорална тежест. Дясното у нас все още не е натрупало исторически опит и не е осъзнало и доказало социалната си тежест. Повечето от нас са “ситуативно” десни. Популистките партии обират този колеблив и по същество протестен вот с лесно смилаеми послания.

  БСП – капиталисти в лява премяна – могат да печелят избори единствено като симулират кризи и после изнудват обществото със заплаха от крайните си, леви формации. Липсата на смелост у “социалистите” да създадат и да си партнират равностойно с една истинска лява партия е един от най-тежките грехове на “пременената”, свръхбогата столетница.

  Нуждата от “дясна” телевизия с национално покритие е реална. Щом СКАТ и АЛФА могат да съществуват, значи формулата за създаване на медиен рупор на сините е открита. Няма ги спонсорите, готови да я финансират.
  Струва ми с, че ако една прагматична политика за обединение на десните партии съществуваше, желаещите да ги подкрепят сами щяха да се появят и дори да се конкурират. Мисля, че точно това предстои.

 31. Номинираният за външен министър Вигенин, не беше ли този, който каза, че 9 септември е най-светлата дата в историята на България и който се е пазарил с лекарите да направят каквото е възможно, детето му да се роди точно на тази дата. Какво ли име му е дал, се чудя? Руси/Руска най-вероятно.

 32. правителство/парламент до голяма степен са проекция на ценностите на едно общество и волята му да ги отстоява …изненади няма

 33. А, бе! Онези, които не отидохте да гласувате! Не ви ли боли отзад (става въпрос за задното стъкло)? Или вече свикнахте и обръгнахте, или не се интересувате какво става отзад? А отзад е областта в която българския народ беше “употребен” за пореден път. Много народи вече се пробваха през хилядолетията. Не мислите ли, че стига толкова? Но не бива да виним този, който яде баницата. Ако така ни харесва, защо плачем?

 34. MOLQ NQKOI DA POPITA KOLKO MILIONA STRUVA NA BALGARIQ TSIFROVIZATSIATA.NE GOVORQ ZA TEHNIKATA A ZA REKLAMITE.JIVEA V GARTSIA ITUK NQMA6E NITO EDNA REKLAMA PROSTO GO SAOB6TIHA PO TELEVIZIITE.V BALGARIA OT SUTRIN DO VE4ER SAMO TOVA GLEDAME.VSI4KO STAVA ZA 5 MIN-NE SME TOLKOVA MALOUMNI DA GLEDAME 10 MESETSA I NQKOI DA SE E NAGU6IL 10-20 MILIONA.DRUGOTO E 4E V BALGARIA 90% OT HORATA SA SKABELNA ILI SATELIT I TOVA IZOB6TO NE GI ZASQGA.MOLQ NAPRAVETE NE6TO ZA6TOTO 10 MIL TUK-20 TAM ZATOVA SME NA TOVA POLOJENIE

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.