От мутрьошката изскочи неваляшка

Когато тази сутрин чух известен депутат от ДПС уважително да изразява надежда от екрана на една телевизия „колегите от Атака” да направят нужното за гласуването на новото правителство ми стана ясно, че вече на всички ще стане ясно: ДПС и „Атака” са колеги, а не нещо друго, за каквото се представят с цел да мобилизират наивниците около себе си.

Колегите на ДПС от „Атака” оправдаха надеждите на ДПС.

Оправда ги лично с гласа си лидерът на „Атака”. Едновременно с това той загуби цената си на решаващ фактор и „вечна опозиция”- зае позиция, от която загуби шанса си да свали новото правителство така, както го качи с гласа си на власт. Фактът, че след това повиши глас от трибуната, за декларира, че не подкрепя кабинета, който направи възможен, е само рутинна демагогия за наивниците, готови да я приемат за истина.

Длъжен да му отговори, за поддържане на огъня на лицемерието, се почувства докаченият му скачен съд на отсрещната позиция, лидерът на ДПС Лютви Местан. Той пък повиши тон, за да го чуят и в Делиормана смаяните от сътрудничеството с „Атака” негови избиратели, като заклейми с думите „срам и позор” „Атака” по темата за майчиния език и правото да бъде използван в българските училища.

Крайно нетипично, Волен Сидеров премълча, което не означава, че се е засрамил или е приел позора- просто не беше момента да изиграе точно този етюд от пиесата, запазен за друга сцена и друго време.

Така от мутрьошката на Борисов изскочи неваляшката, наречена „Кабинет Орешарски”, подкрепяна от трайна коалиция- тя ще си трае удобно по въпроса за действителните механизми на кукловодството, за да изтрае колкото се може по-дълго.

Неваляшката може да се клати във всякакви посоки, но трудно ще бъде свалена. Защото така са програмирани тези програмни играчки, чиято тежест е в дъното и балансира клатенето така, че куклата винаги да се изправя. Освен ако не бъде счупена или притисната по някакъв начин от някое разглезено дете.

Детето на БКП\БСП Сергей Станишев, управлявал 4 години България с нулев управленски опит в която и да е област, дръпна реч с такива лични хвалебствия в прослава на неваляшката, каквато, твърдя, не са звучали по нашите земи от времето на българския Сталин, местния комунистически диктатор Вълко Червенков.

В годините след сталинизма, за да бъде ограден от критиките самия комунизъм, на прекомерното хвалене на вожда му се казваше „култ към личността”. Сега в същата форма, но с обратната цел, на преден план е изтикана една личност, за да останат безлични, т.е. невидими за хората истинските цели, задачи и мотиви за управлението на неваляшката.

И щом всички толкова искат персонализация на истината в нейния най-откровен вид и да знаят коя е всъщност облата неваляшка, която беше на власт с НДСВ, с тройната коалиция и особено като медийно гуру на ГЕРБ, но за първи път напуска задкулисието, това е личността на депутата от ДПС Делян Пеевски. Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов дори повиши „цената му” на важен фактор в държавата, намеквайки ясно за негова близост с главния прокурор Сотир Цацаров.

Не твърдя, че Цветанов взима повод от моята статия, в която обясних точно по този начин бликналата в парламента енергия на Пеевски. Но бившият министър, който посочи Пеевски сред кадровиците на новия кабинет, също направи връзка с решението на служебния кабинет на Марин Райков да посегне на привилегията на Корпоративна търговска банка (КТБ) да държи на депозит парите на най-големите държавни фирми- пари, чието политическо лице е създадения с тези средства медиен магнат Пеевски.

Твърдя обаче, че Цветанов не смее да направи следващата крачка и да посочи руската намеса. Това обяснява кой е истинският началник в този театър – кой сменя днес управленските екипи в София, след като мутрьошката ГЕРБ се амортизира в изпълнение на задачата да доунищожи политически остатъците от разбитите още в началото на този 12 годишен план остатъци от българската непокорност пред руските интереси.

КТБ ( да не се бърка с КГБ- само така си звучи), да припомня, беше превантивно спасена от криза в ликвидността при подобно изтегляне на средства не от друг, а от Руската външнотърговска банка. Тя наля свежи пари в КТБ през април- само месец, след като на власт в България неочаквано за Кремъл дойде служебен министър-председател без ангажимент към Москва.

Седнал не просто на първия ред, но и на метри от подстъпите към трибуната, несваляемият през последните 12 години от какъвто и да било пост или позиция напорист Пеевски буквално се разпореждаше в парламента с ярост от микрофона, без дори да чака разрешение за достъп до него.

Както вече писах, българските медии имат шанса да изкупят донякъде вината си за това, че с действията и бездействието си допринесоха през годините за това днес да се намираме в срамната ситуация на точно такъв състав на народно представителство. За целта просто трябва по-често да показват Делян Пеевски- особено в акция, когато крещи ( каквото и да било). Това е начин да изтрезнеят всички, които си мислят, че са гласували за нормално управление.

Ако всичко дотук ви се струва нестандартно като прочит на нестандартната ситуация с неваляшката, ето ви тогава за финал един стандартен израз като обяснение за този феномен: (за каквото и да говорим днес) става дума за пари. Това- най общо казано. А по конкретно го каза (най-после) в кулоарите на новото Народно събрание новият депутат Бойко Борисов, който също не смее да засегне темата за руските пари и се прави на толкова нов, че сякаш пада от небето с откритието си за КТБ:

“Бих искал да поздравя Цветан Василев (собственик на КТБ – бел. ред.) – той направи добър проект с това правителство. А и новият проект, който готви за зимата с вашия шеф, също е добре подплатен.

Това коментира бившият премиер Бойко Борисов в кулоарите на парламента, след като от ГЕРБ напуснаха залата след първоначалното регистриране на кворума. Той се обърна към репортерите, без да уточнява за кого говори. ( в „Дневник)

46 мнения за “От мутрьошката изскочи неваляшка”

 1. честните хора не публикуват в този сайт даже и скъпо да им плащат.

 2. Добре е да се припомни на хората – тази двойка динозаври Д.Пеевски и мама И.Кръстева дължим също на т. нар. н.в. Месион II. На него дължим и ЬЕЦ Белене и Бойко Борисов и началото на “заменките”.

 3. Щеше да е смешен този„цирк“,но да не беше в България…

 4. От матръошката “Партия Атака” излезе “Партия Юруш”..сега очакваме Барекова “новата синъо-червена” неваляшка.

 5. Искаше ми се да кажа: остават като алтернатива уличните протести, но снощи вече представиха от телевизионния екран завардилите този пост русофилите-млади-комунета Ангел Славчев и Дончо Дудев…

 6. Ще се лее кръв. Казвам ви, този път няма да се размине, ще се лее кръв!!

 7. “Когато тази сутрин чух известен депутат от ДПС уважително да изразява надежда от екрана на една телевизия „колегите от ДПС””

  първото дпс не трябва ли да е атака

 8. Е – Кратаген беше разрушен. Доволни ли сте сега?
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11500&rid=154
  На местото на Картаген изградихме нещо ново и невиждано досега. Нали никой не си мисли, че България е парламентарна република, която се управлява от своите “правителство” и “парламент”? Има ли някой оше, които да се съмнява, че това са само институции от кукли на конци дърпани от скрити сили, които засега наричаме задкулисие, макар че понягога щръкват разни “сияйни върхове”, като Делян Пеевски? Чудно само защо още се наричаме република! Може би за да мине уйдурмата пред света или защото няма още измислени термини за такова “демократично” управление. Отново тръшнахме всички и отново дадохме нещо ново на света. Появи се първата БУКЛУКИЯ – България! Можем с право да се гордеем че и ний сме дали нещо на света! Нещо голямо и увито в целофан.

 9. И все пак не разбирам, защо сме толкова важни за Русия, че тя да е истинския началник на театъра? Не сме ли просто една никаква плюнка в Европа? Няма ли си Русия по-големи цели към които да крои коварни планове?

 10. Това момче Вигенин, което оглави външно министерство, което е истинския символ на манталитета на БСП, наистина вярва, че комунизма е бил нещо хубаво и неговата партия го постави за министър на външните работи. Това е човека, който ще ни представлява пред останалия свят, човек който поздравява във фейсбук другарите си по случай “светлата дата” в Българската история – 9-ти септември и който смята да реабилитира кадрите на службите на тоталитарния режим във външно министерство и който все още не е осъзнал, днес в 2013-та година, че комунизма е нещо лошо и че той е заклеймен и отхвърлен от останалия свят, а в България с резолюция на Народното събрание е обявен за престъпен. Толкова за “новата”, “променена”, “европеизирана”, “модерна”, “съвременна” българска левица. От друга страна, за да не е все пак чак толкова нагло и Станишев да стане пак премиер, подхвърлиха на обществото полу-десния, полу-левия, полу-либералния Орешарски, който горкия успя да обещае само, “повече надежди” в края на мандата си. ДПС какво друго да стори, освен да провокира и скандализира всички, като предложи учебници освен на български – официалния език на България и такива на “майчин език”, това е което могат да родят, това е което предлагат. Сега очаквам Волен, който иначе стана човека натиснал старт-бутона на тази стара, изтъркана, оттегчителна коалиция – БСП/ДПС, да настръхне и подскочи и се обяви за защитник на българите от “потурчването”, “турцизацията” и “неоосманските” амбиции на Турция. Освен това той ще бъде както винаги “коректив”, ще наблюдава какво се върши в Народното събрание и ще “алармира” обществото. ГЕРБ пък, какво да прави, освен същото което и до сега, само че в ролята на опозиция. Сега Бойко ще влезе в стихията си и предстои много да се забавляваме с неговите изказвания в ролата му на човек извън властта, който гледа и слуша какви глупости вършат управляващите от “новата Тройна коалиция”, както вече я нарече. Няма на кого да се сърдим за това положение, освен на своите приятели, съседи, познати, колеги, семейства, родители…, които със своя глас или със своето не-гласуване, съставиха и съставяха такова и такива Народно събрание/събрания, с такива конфигурации, с такива партии, ако изобщо на някой му пука и осъзнава, че реалността в която живее е пряко свързана с хората, които се намират в онази сграда пред паметника на “Цар Освободител”.

 11. Делян Пеевски олицетворява създадените от политическо-олигархичната мафия орки, чрез които задкулисието държи за гърлото българското общество.

 12. Ако сбърканото природонаселение, определящо себе си като мъдър народ, говорещ с глас Божи, допусне това, ново”избраното” правителство ще просъществува пълен мандат, при това с активното съдействие на депутати от парламентарната група на ГЕРБ!

 13. Има вероятно техническа грешка в: “Когато тази сутрин чух известен депутат от ДПС уважително да изразява надежда от екрана на една телевизия „колегите от ДПС”…”

 14. хех, тя клоунадата си върви. във форума на атака върви масово напускане на хора и задаване на глупави въпроси – ама как и защо.

 15. Г-н Сидеров(въпреки, че какъв господин е той, но нека сме възпитани) със сигурност е осребрил добре днешната подкрепа за новото правителство.Дали и неговите съпартийци са получили по нещо- не се знае. Но те иначе бързо- бързо ще се разбягат като в миналия парламент.
  Има нещо друго, което ме тревожи. Освен, че си купиха народно събрание и министри, руските олигарси си купуват парче по парче българската икономика. SHEL са дали под наем бензиностанциите си на Газпром. Булгартабак са също в руски ръце. Цял Пловдив е осеян с техни( на Булгартабак) павилиони на спирките, които продават вестници и цигари. Дали да не си опреснявам руския?
  И накрая какво значение има , че ще се назовава държавата България като всички решения за нея и цялата й икономика ще се дирижират от чужда държава?

 16. Ситуацията в нашата родина “погрозня”нетърпимо
  много.Тази нова власт ми напомня на една друга държава -Колумбия-по времето на Пабло Ескобар.
  Цялото правителство е разпарчетосано между разни олигарси,много по силни и лакоми от Мултигруп(от
  времето на Димитър Попов)Според в.Капитал –
  “мустакатия”банкер владее десет пъти-по могъща
  бизнес структура.А сега и видимо поне две-три партии.Атака беше напазарувана още преди изорите(ултрасите на Ботев получиха по 50лв.да гласуват за Атака)и неслучайно първият законопроект
  който предлага В.Сидеров е за отмяна на забраната за пушене-
  Това е явно в услуга на собственика на Булгартабак.
  И опозиция на това е “конструктивната опозиция”-
  Б.Борисов.

 17. Да ни е честито новото правителство на
  Република КТБ-Лукойл-Росатом-Тим АД.
  С мин.председател Делян Пеевски.
  Честито!

 18. Докато броят на руските специалисти заминаващи на запад расте главоломно/в момента Путин мисли как да ги ограничи/, ние продължаваме да наблягаме на руски “специалисти” в управлението на нашата държава.А те следвайки имперските си амбиции ни унищожават ежедневно.Не мога и не искам да ги разбера,тези, които държат на чужди интереси, заради постове и пари.А Пеевски се оказа и собственик на БТВ.Отделно е собственик на Виваком, Булгартабак.И всичко това и с руски пари .За какви антимонополни мерки говорим, като империята Пеевски граничи с най-много 5-6 други империи.От къде да дойде това дясно?Разделени сме на роби и олигарси.И съзнанието ни робско.

 19. За съжаление сте много прав г-н Инджев. Като обикновен човек мога само да кажа че съм сломен от това което видях днес в парламента. Трябва просто тази система с тези играчи да се счупи, не може хора нищо не постигнали в живота си да експлоатират политиката като професия. И в тоя ред на мисли, че то служебния кабинет изглежда много по-добре, много по-професионално подготвен от тия дето идват сега. И поне част от хората в него бяха там за идеята да помогнат, даже сега ми се струват наивници, защото каквито и усилия те направиха сега няма да имат никакво значение. Не знам, Бог да ни пази!

 20. Хубава статия г-н Инджев.Знам,че не е тук мястото да ви отправям молби,но бихте ли посветили и една статия за демографската криза в страната ?

 21. Към GB:

  От уважение към дългия ни диалог в този форум публикувам по изключение заядливия Ви упрек към несъгласните с Вашата теза, на които вменявате “удоволствие” от перверзен тип.

  Повече няма да публикувам подобни клевети.

  Щом не можете да разграничите ( и явно да проумеете) правото на съвместяване на неудоволствието от предишното като сродно на сегашното управление и внемявате на различните от Вас несъществуващо задоволство, сърдете се на себе си и ходете да сърдите някъде другаде.

  Това се отнася на всички, които се опитват да превърнат този блог в нещо като кош за отпадъци на покрусената им любов към ББ- не ние тук сме го свалили, а само сме си позволили, въпреки Вашата възхита от него, да го критикуваме.

  Вашият кумир сам избяга страхливо от властта и се чуди сега, че я загуби наистина- въпреки хитроумния си, но всъщност малодушен ход с оставката.

 22. На мен лично ми е по-интересно, че главният прокурор потули случая с намерените 350 000 бюлетини. Но вдигна врява когато трябваше. Сега ония, дето се разколебаха да гласуват, сигурно се питат, “Ама какво станА”. Стана това, че беше извършено най-голямото предателство спрямо България, извърши го един-единствен човек, който до този момент се обявяваше за независимост и антиколониализъм, а с днешното си решение подкрепи зависимостта и колониализъма. От Русия. Волен Сидеров вече е политически труп, но той остави следата си в най-новата българска история.
  Също така бъдете сигурни, че прокуратурата нищо няма да направи на Цветанов. Всичко е за “уйдурма”, както е модерно да се казва сега, да се вдига врява. Няма да закъснеят и първите резултати от работата на министрите. Вероятно Иво Инджев ще напише нова книга. Убеден съм, че само предговорът, включващ биографиите на министрите до настоящия момент, може да заеме обема на Малая Русская Енциклопедия.
  Не виждам смисъла на цялата тая работа. Едни хора си правят избори, избират ги, и живеят за сметка на други хора и разполагат с ресурсите на цялата територия на държавата. Е, тук-таме се случва нещо непредвидено, я Филип Димитров, я Костов, я Борисов, но при всички случаи досега алтернативата е била премазвана, и пак са си те.
  Единственото, което може да промени развитието на България, е ако Спонсорът фалира. Това е, Русия да фалира. Тогава комунистите ни ще останат без почва под краката си и ще паднат завинаги. Интересно дали ще доживея този момент.

 23. Страхотна метафора, браво Иво! Още един коментар, който трябва да бъде показан в “масовите медии”! Благодаря и за отговорът към GB/Едвин, който изписа кофи с мастило, за да ни убеждава колко лошо ще стане ако не изберем отново Бойко Борисов, без да спомене и дума, че освен ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака има възможност и за друг избор, който може да направи българския избирател! Така е, когато омразата и дребното българско сметкаджийство (гледа се кой би победил на предстоящи избори, а не кой трябва да победи) отхвърля на заден план принципите и честната оценка за събитията и хората, свързани с тях!

 24. Иво Инджев,
  И аз не го харесвам ББ – не съм му адвокат,нито фен.
  Едвин Сугарев,показа в поредица от статии,как се манипулира обществото.
  На мястото на ГЕРБ,можеше да е всяка друга партия,което се е опълчила срещу БСП.
  Е това не е ли показателно как се работи,когато се налага да се възстанови “статуквото”.Какво да правим,когато “машината” работи против нас?

 25. Каквото и да си говорим останахме държама без ред, без законност и без справедливост…. Че и за какво ли са ни.

 26. Извинявам се, че се намесвам отново(така става, когато от всички първо чета какво е написал Иво Инджев), но бих препоръчал на приятелите в блога, а и на теб Иво, да прочетете статията “Потъването на синята цивилизация” на Евгений Дайнов, публикувана в Дневник и показана в рубриката “Анализи” на кафене.нет.

 27. Борисов започва да става като Костов – виновен за всичко. Пък после се чудиме защо ни управляват комунисти.

 28. ЧЕЛЦОВ не се ли пише с “мягкий знак” след Л?
  🙂

 29. BG – karikatura, narisuvana ot tvurdata ruka na KGB podurzhana s pomoshtta na uslozhlivo do sulzi oligofrenichno naselenie… i taka do kraia na sveta kakto se peeshe v pesnichkata na “Na vseki kilometur” Narodee…..????

 30. GB, оказа се, че резервите ми към Вас не са били всуе.
  По този повод нека кажа нещо не много цензурно и подходящо за този блог, но пък много вярно в житейски план: на такива като Вас, Сугарев и неговите последователи, Бойко дори и да пръ.не, пак ще им замирише на парфюм!

 31. Доста плач и вайкане има в коментарите. Няма полза от това. По-добре е да си признаем, че НИЕ ПОЗВОЛИХМЕ да се стигне до това, което имаме днес. Ние сме в дълг към страната си. Сега е моментът да се реваншираме. С политическо-олигархическата мафия може да се пребори само активното гражданство.
  Можем да се преборим и с мераците на руснаците, които от 135 години спъват развитието на България и все ни свличат към техния феодализъм. Просто трябва да живеем и спим на улиците и площадите: месец, два… година – колкото е необходимо. Няма тъмна сила, колкото и да е мощна, която да може да устои на това.

 32. @GB
  CъpдИ ce caмo нa ceбe cи. Aз не съм глacyвaл/a зa никой oт 4-тe “пoдаpъкa” в целофанa и cъвecттa ми e чиcтa.

 33. От една година следя мислите на г-н Инджев.Всеки има мнение и в това няма нищо лошо.Следя политическият живот до толкова до колкото ми го показват.
  Намираме се в ситуация,която е позната на много българи.А именно знаем проблема,всички го виждаме а решение на проблема няма.Сега като се замисля от десет години слушам нашите депутати и резултат за нас по обикновените хора няма ,няма и да има .Призовавам всички хора да поемат живота си в свои ръце и изобщо да не се занимават с телевизия и късометражни политически сериалчета. Работил съм на места ,в които съм имал достъп до срещи на високо ниво,официални представителни вечери на национално ниво ,срещи между ръководители на водещи медии частни събирания между известни личности.Искам да кажа едно.Хора правете това което истински и искрено усещате и не се занимавайте с хора без морал и ценности.Не пропилявайте живота си в губене на време и обръщайки внимание на хора като Пеевски,Борисов,Доган,Пашата,Златев,Сидеров,Петков,Петров,и мн.други.

 34. До: честните хора не публикуват в този сайт даже и скъпо да им плащат.

  Posted by от София. | май 29, 2013, 14:32
  В този сайт коментират много честни хора. В момента се появява един като теб от София. Напълно съм убеден, че пъпа ти е хвърлен в Бобов дол. Там, откъдето идва и новият – стар Орешарски!
  И имам следните въпроси към теб, “софиянецо”?
  1. Беше ли др. Орешарски първи зам. министър на Муравей Радев по времето на правителството на Костов през цялото време ?
  2.Защо беше анатемосан Иван Костов, а Орешарски , който изпълняваше програмата е целия в бяло? Ако имаш нещо в главата си мисли и си отговори! Днес всичко излезе на яве. Коалицията е БСП-ДПС и Атака. За всеки, който мисли с главата си, ако измисли нещо друго е пълен идиот!
  И на мен най-голямо впечаталение ми направи изказването на Б.Борисов, че печели Цв.Василев, мустакатият от КТБ.
  Напълно споделям написаното от теб, Иво.Трябваше само да добавиш,че представител на Руската външнотърговска банка в България е бившият министър на НДСВ, Милен Велчев, който заедно с патрона си ограбиха България.Защо вече никой не говори за неговия финансов “маньовър”, струващ ни 1 милиард? И кой го плати? Защо вече никой не говори за за т.н. “тройна коалиция” с мандата на ДПС? А за това недоразумение Пеевски, изобщо не ми се говори. Когато един баща се откаже от сина си, това означава, че е пълен боклук! Нещата могат и да се подобрят, когато се направи разширение на бобовдолския затвор.И да има място за всички. Братът на Орешарски има опит.

 35. Въпрос – кой се чувства сега щастлив? Толкова е мръсно всичко – никакви метафори не ободряват никого. Точно така – на място та ГЕРБ щеше да е всяка партия, която настъпи /дори леко/ комунистите по мазола. КОЙ СЕ ЧУВСТВА СЕГА ЩАСТЛИВ?? И защо изручахме жабето??

 36. Чета някои от коментарите, и направо се изумявам – та днешната ситуация, и това правителство на “Новата” тройна коалиция бяха ясни още вечерта на 12-ти май. Наистина не знам как може да има още “изненадани”. Предполагам обаче, че повечето са таили някаква смътна надежда днес да се случи чудо и Атака да да тръгне към предсрочни избори. Е, Волен, колкото и да е прост, но не е глупав, за да знае, че такъв шанс да се нареди на трапезата и да “захапе кокала” втори път няма да има. Пределно му е ясно, че оттук нататък (най-вероятно) неговата “Атака” ще види парламент през крив макарон! Отново си заставам зад мнението, че се задава такава “бетонирана” Тройна коалиция, каквато досега не сме имали. Коалиция на общите финансови и политически интереси, коалиция на личната изгода, коалиция на тоталната политическа безпринципност и безпардонност.
  Все повече се убеждавам, че няма да има друг път за свалянето и освен този, с който свалихме навремето Виденов, и този, с който “помогнахме” на Борисов да избяга панически от отговорностите си, стремейки се да запази целостта на своето политическо обкръжение.
  В тази връзка все по-остро на дневен ред застава въпросът за обединението на дясното пространство, което в близките няколко месеца да съумее да се организира в единна структура, и да поведе хората към сваляне на проруското и олигархично правителство на Орешарски!

 37. Г-н Инджев,
  Не беше упрек, а вик на отчаяние. Ако наистина трябва да упреквам някого, то бих упрекнал най-вече себе си, затова, че не успях да направя достатъчно за да не стане това, което стана. Написах го под въздействието на емоциите от всичко, което се случи днес, като един кошмар, който макар и да предвиждах се надявах, че ще бъде избегнат. Че все пак ще стане някакво чудо и лошото ще ни се размине. Но уви. Не става въпрос само за парламентарните каламбури, но и за програмата на новото правителство, така наречената “Орешарски” за която много се говори но се съобшава на час по лъжичка. Едва днес стана ясно, че предвижда рестарт на строителството на АЕЦ “Белене” (има го в “Дневник”) На всичко отгоре пак там се мъдри една друга статия препечатана от ИТАР-ТАСС, където в “хладен” новинарски стил се съобщава, че Гърция е готова да да продължи работата по проекта “Бургас-Александруполис”, ако България промени позицията си. Наскоро пък имаше съобщение за руски областни управители и олигарси затичали се да търсят и купуват терене по нашето черноморие за да строят “лагери за почивка на дечицата” от съответните им области. Мислите ли, че всичко това би представлявало пречка за новия ни парламент и новото правителство? Признавам, че нервите ми не са железни. Бяха някога по-здрави, но вече не са. Вече съм към края на жизненото поприще и виждам, че това в името на което съм приел много изключително големи трудности и лишения, както и повечето от нас, не съм някакво специално изключение, пропада. Просто пред очите ти пропада. Изведнъж да видиш как целия ти живот, всичко към което си се стремил се сгромолясва и всичко е било напразно. Сигурно сте изпитвали подобно нещо и не веднъж, но различно е когато си по-млад и имаш сили да започнеш отначало и съвсем друго е когато си накрая и си правиш равносметката за резултатите от живота. И когато виждаш питащите и объркани очи на младите и не знаеш какво да им кажеш, защото сам не си сигурен дали това, което би им казал е точно нужния и мъдър съвет и пожелание. Или трябва да лъжеш себеси и тях.
  Г-н Инджев, мисля, че сте на 60 или ги наближавате. Сериозно ли мислите, че ББ и герб са ми кумир? Аз съм на 62 и от доста време нямам кумири защото и да съм имал те или пропаднаха или ме разочароваха, или като Гунди отдавна, отдавна починаха. А може и поради това, че и аз със възрастта съм се променил и загрубял. Ако съм имал напоследък кумир това е било България, като родина, но се страхувам сега да не го загубя и този последен кумир, защото тогава става страшно. На ББ и ГЕРБ гледах, като една възможна спасителна сламка, но тя пропадна, защото, както и сам справедливо забелязвате тя има толкова много и съществени недостатъци, че самата идея да бъде мислена за спасителен пояс е утопия, да не кажа налудна. Но просто нямаше друго, както и се доказа от практиката. А човек докато е жив се надява. Може и да е налудно, но се надява иначе умира. За мен надеждата ГЕРБ умря в момента, когато не можаха да спечелят пълно мнозинство в парламента. Те могат да бъдат някаква спасителна сламка само ако управляват, както беше досега. Точно защото са автократична партия подчинена на Борисов, който от своя страна се вслучва в съветите от запад. Че са некадърни и направиха маса поразии няма спор. И затова винаги съм смятал за правилно, че трябва да бъдат свирепо критикувани, защото се вслучват дори от конюнктурни и службогонски причини и това реално ги повкарва в пътя. И затова не постигнаха много, но поне можаха да поудържат, независимо по какви причини тоталното руско нашествие, което сега явно ни предстои. Освен ако не стане някакво чудо, но поне за повече в чудеса не вярвам. В опозиция те нишо няма да направят и действително ше се превърнат обратно в четвъртото листо на комунистическата детелина. Защото първо и те, както всички други у нас са проядени достатъчно дълбоко от червеите на ДС и второ вече няма какво да губят, та да се преструват много, много на демократи.
  Ето това съм мислил когато съм писал горния коментар и не съм очаквал, че може да прозвучи, като заяждан е или упрек, към когото и да е било тук. Ако съм прекалил от нерви, се извинявам.

 38. Може би някои ще ми се смеят, но за мен днес беше хубав ден и истински се радвам как се развиха нещата.

  Предоставя се ЗЛАТНА ВЪЗМОЖНОСТ в момента да се сформира истинска, силна и възможно най-чиста (от скрити слуги на ДС/БКП/КПСС/КГБ) дясна политическа формация, която на следващите избори да успее да убеди западно-ориентираните българи да гласуват за нея.

  Ако и след този цирк днес сме неспособни, като общество, да създадем и подкрепим подобна партия, то тогава не бива да се сърдим на никого! Много време се изгуби, много възможности се пропиляха. Мисля, че моментът никога няма да бъде по-благоприятен.

  Другарите са се навели много, щом бяха принудени да разкрият пред публиката, че 42-рият парламент е всъщност еднопартиен. От нас и от десните политици зависи дали ще се възползваме от тази ситуация.

 39. Тази вечер в Новините на не помня коя ТВ показаха първия симптом на широко пропагандираната компетентност на новото правителство. Проф. Мариана Георгиева, специалист по Синтаксис към авторитетен институт на БАН, избрана за Министър на Младежта и Спорта (с тенденцията покрай другото да им оправи и синтаксиса), започна дейността си в повереното и министерство с кратко встъпително слово, съдържащо недвусмисления, желязно издържан синтактично израз “…Няма да има…(чистка, реванш или нещо подобно, м.б.)”. Очквайте изрази на още по-голяма и по-функционална компетентност от страна на новото Правителство. Втвърдяването на звука “л” от Председателя на Парламента не влиза в сметката, той е тясно политически обвързан.
  Интересно, ролята на компетентния минава за лека роля в нашия политически театър?!

 40. Към Ина

  Не се и дори опитвайте да сравнявате Личността Иван Костов с Бойко! Обидно е! Нелепо, също така!

  А за започващия цирк /дай Боже да не е толкова дълъг/ има само една мисъл подходяща да бъде спомената:
  “ Ние сме свободни хора и имаме право да постъпваме както намерим за добре. Но трябва да знаем, че след това ЩЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ ПОСЛЕДИЦИТЕ!“

  Ето, започваме да търпим последиците от постъпката си на 12.05.2013
  Не като отделни хора, а като общество.

  Толкова е просто и логично!!!

 41. …Е, Волен, колкото и да е прост, но не е глупав, за да знае, че такъв шанс да се нареди на трапезата и да “захапе кокала” втори път няма да има….

  Posted by STEVEN

  Опортюнистът В. Сидеров има само един политически нагон – да осребрява. Не знам обаче дали си дава сметка с кого се захваща…
  Не съм чулвал някой да е смукал от пиявица или от кърлеж. Според мен, в най-добрия случай може да се надява на някакви огризки или трохи от трапезата.

 42. GB, не се обвинявайте, че пропагандата ви в подкрепа на Борисов не е била достатъчно настойчива. Лично аз не мога да си представя нещо по-двулично и нахално от това непрекъснато да хвалите стопанина на този блог и едновременно с това под всяка негова статия да пускате препратка към такава на Сугарев, която да е на точно обратната позиция.
  Честита изборна победа!

 43. Към GB:Вашите постове са изпълнени с противоречия,песимизъм,безпътица и симпатии към б.б. и герб.Не Ви вярвам,че БЪЛГАРИЯ Ви е кумир,защото:
  -Не можеш да правиш аналогия между ДСБ и герб и да заявяваш:”В това отношение голяма и принципна разлика с герб за съжаление няма.”
  -Не може да Ви е “спасителна сламка” човека награден с една от най-големите награди на русия, от фсб.
  -Проявявате учудващо “невежество” по отношение на Историята на БЪЛГАРИТЕ:Наричате владетелите ни “ханове”;държавата ни “славяно-българска”;учредихте “български хаганат”.Уеднаквихте управлението на борисов с управлението на СТАМБОЛОВ и т.н.
  Въпреки “тракийския” Ви произход това не Ви извинява,защото сте гражданин на БЪЛГАРИЯ.
  GB,ако имахте убеждения нямаше “да видиш как целия ти живот,всичко към което си стремил се сгромолясва и всичко е било напразно”.Затова не са виновни годините Ви(62).На 75 години Ливий е написал историята на Рим, а Кан Аспарух е загинал в битка с хазарите на 61 години.В сравнение с тях,Вие сте просто младеж.Младеж без убеждения!

 44. GB, стегнИ се. За всекиго е ясно, че дори ГЕРБ да бяха спечелили изборите с 10 процента преднина и бяха сформирали самостоятелно правителство, станишевата банда нямаше да ги остави да управляват и шест месеца. Така че не е въпросът ДАЛИ, а КОГА през настоящата година комунистите отново щяха да яхнат изстрадалия български народ.

  Колкото до горкия народен любимец Бойко Борисов: ами той съвсем съзнателно провокира това развитие на събитията, отказвайки да управлява в коалиция в ЕНП-формат и игнорирайки поне от две години предупрежденията на десните и на ЕК да проведе реформи. В разгара на предизборната кампания даже се постара да настрои пенсионерите срещу себе си, което няма как другояче да се тълкува, освен като предизборна помощ за БСП. Какви още доказателства ти трябват за предателството на Борисов към антикомунистическите избиратели, които му се доверихте сляпо?! Свали вече розовите си очила и прогледни за очевадния факт, че Борисов е един от клоуните в политическия цирк, който в момента се разиграва в България.

 45. Партия Атака се преименува днес официялно в партия ЮРУШ,симпатизантите и получават безплатно червена книжка с ален фес !

 46. През 1997 митингуващите скандираха:”Кой не скача е червен!” Сега, в парламента, никой не “скача” – нито от ляво , нито от дясно. Това много радва кукловодите от задграничното бюро, заедно с техните приятели от скритите структури на КГБ, защото все “наши ребята” са! Я!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.