Новият кабинет изпуши първата лула на войната срещу здрав(н)ия разум

България ще работи за либерализиране на режима на тютюнопушенето, но при много строги условия и контрол над него, обяви здравният министър. Гинеколожката Таня Андреева съобщи това още в първите минути, след като проплака новороденото кабинетно отроче на БСП, ДПС и (донора на кворумна сперма) „Атака”.

Изкуственото осеменяване в това овластяване беше последвано от първия противоестествен рев на рожбата.

Току що появила се на бял свят като слугиня на народа, Андреева вече се изказва от името на разделената по въпроса целокупна България в полза на реабилитацията на тютюнопушенето- по политическа целесъобразност.

Андреева изпуши по този начин правителствената лула на войната срещу децата, бременните, болните и всички все още здрави потенциални невинни жертви на цигарения порок.

Оправданието на Андреева: “Народното събрание е законодателният орган, а от днес по-скоро ще изпълнявам законите, които то приема”.

Няма лично мнение на лекар, бунтуваща се съвест, принципи, общоприета лекарска етика, европейски опит, съобразяване с воплите на несъгласните пушачи и т.н.- има козируване пред онези, които диктуват законите!

Иначе казано, една лекарка, която се е клела да се бори за живота на хората, се включи изпреварващо ( тя бе и първата, която побърза да се похвали, че е поканена за министър в този кабинет) от най-високата административна позиция в този бранш в държавата на страната кръчмарското лоби. Защото така диктува партийно-правителственият интерес, а не принципът, залегнал в клетвата, полагана от всеки представител на най-хуманната професия.

Политиката е определящ фактор в този разговор, в който Андреева се опитва да легитимира шантажа на Сидеров, вносител на реваншистката поправка. Вероятно това е част от сделката- нещо като „цигарен дим срещу осигурен от Сидеров кворум за гласуване на новия кабинет”.

Три дни преди „Атака” да отключи с гласа на своя лидер формирането на кабинета, номинираният Орешарски се ангажира публично с обещание за частично отпадане на забраната за пушене на публични места. Андреева днес обявява на практика, че процедурата по плащането на дълга към вносителя на законопроекта ще бъде задвижена.

Може и да е изненадващо, но намирам този абсурд за полезен за дробовете на застрашената ни демокрация, загубили своята чувствителност към истинските дразнители. Защото е толкова глупаво замислен по наклонената плоскост на прозрачния лобизъм в полза на ресторантьорите и техния парламентарен лобист Сидеров, че ще се превърне в първото поражение на новите самодоволни властници- включително и лично на Станишев, който пръв „обърна палачинката”, обещавайки на възрастния си електорат да му върне правото да пушляви в кръчмите.

Да се бориш като гинеколог за повече цигарен дим е толкова тъпо, че само остра умствена недостатъчност на недоносения сговор между БСП, ДПС и „Атака” ( трипартийно бащинство, при което „Атака” бяга от плащането на алиментите) може да роди подобен феномен.

И още нещо: борците за реабилитацията на катрана в организма на непушещите човеци на територията на България правят първата крачка към подклаждането на носталгията към властта на гражданите, претендиращи да са управлявали в името на европейското развитие на страната ни.

Станишев и Сидеров, а вече и производната им във властта- лекарката Андреева, създадоха първата гражданска кауза срещу себе си още преди да е включен двигателят на двутактовия им кабриолет, наречен ” кабинет”.

Ще загубят битката срещу здрав(н)ия разум.

48 мнения за “Новият кабинет изпуши първата лула на войната срещу здрав(н)ия разум”

 1. Dali sa restorantiorite ili Bulgartabac na Milen Velchev? Trudno mi e da poviarvam, tche niakakvo saslovie v BG, a ne dalbokia djob na konkreten oligarh/monopolist, plashta za tazi ataka.

 2. БГ политиците са като лаборатория за начинаещи.
  Ползват всички тукашни и световни похвати на политическата мръсотия, но толкова очевидно и нескрито, че могат да се ползват за учебник на начинаещия тази област.
  Смешно е, че тази им “прозрачност” има обратен ефект – някои хора не виждат пошлостта, само защото е прекалено очевидна – очаквайки нещо по-дълбоко, и завоалирано.
  Забележително първични хора са това БГ политиците.
  Еднослойни, може да се каже.
  Но пък широко скроени – само един слой, а толкова кал може да поеме.

 3. Бих коментирал първата от поредицата много по-сериозни стъпки в “правилната посока” на кабинета на БСП/ДПС/Атака. Но преди това ще изчакам коментара на П.ДРАГУЛЕВ, един несъмнено “десен” човек (поне според неговите пламенни слова в тази насока), който преди 2 дни ни представяше (макар и колебливо) тезата, че правителството на Орешарски е може би най-приемливият изход от ситуацията в РБ в момента.Може и да е бил прав – просто чакам коментара му за тютунопушенето, а в последствие и за всички “спасителни” за Нацията решения, които, вЕрвайте ми, ще ни залеят като лавина в предстоящите дни.

 4. Имам много остри критики към смехотворно избраното Правителство на Орешарски. Не може и да е друго яче, защото то бе избрано с мандата на партията на бившите комунисти, а самото гласуване в НС е позорна гавра с българския парламентаризъм. Не мога да приема компромисите родили това правителство, зад което стои олигархията! Но има и три радостни неща, а именно: Първо – отвратителната диктатура на Боко рухна. Надявам се скоро да се спасим и от непоносимите му простотии. Второ – комунистите и мутромилиционерската хунта се скараха. Трето – разобличена бе най-голямата политическа лъжа на днешния ден, а именно, че ГЕРБ е заел мястото на СДС в дясното политическо пространство.

 5. Все пак Иво, може ли да обясниш, каква работа имат бременните жени вечер по баровете и кръчмите ???

  Аз не искам да те критикувам за интелигентния ти коментар но ми се струва , че пропускаш някои нюанси които са съществени ! Донякъде съм съгласен с теб, че тютюна не е за всеки но не е ли по-добре достъпа до него да бъде ограничен с други средства! Защото тоталната забрана не е демократичен инструмент ! 😉

 6. В демократичните държави хората се развиват. Българите са уникални в своята регресивност.

 7. Новият кабинет стремително заявява курс “за всеки по нещо”, не само за кръчмарското лоби – не са ресторантьори, щом искат от заведенията си да правят кръчми. Социалният министър ще дава помощи срещу ограмотяване – за лобито на образователните курсове по програми, военният ще връща пенсиониране без сегашната минимална за военните възраст, ще се спре и плавното вдигане на стажа…тези 40 разбойника влизат в пещерата и почват юнашки. Перспективата – всяко лоби, което плати, да получи правилен закон, и всяка голяма електорална група – трохи от софрата, трябва да ни покаже колко са загрижени. Бързат да се натегнат на масите, защото зимните неволи са сигурни, да са готови за избори. Токът какво ще го правят, там с директиви не става – трохите няма да стигнат – ще вземат заем. Заетостта ще я увеличат, като узаконят де що незаконно има – при тройната Масларова тракаше с токчета на строежите и по морето, да ги гони за осигуровки, но внасянето не бе на почит, пък и праговете останаха ниски. Спешно ще се краде акциз,ддс и каквото може,ден година храни. Ще се полакомят и за еврофондовете, пак ще ги спрат. И ще разчистят пътя за ГЕРБ. Синьото дясно пък има по-малко от година да се структурира…Не е невъзможна мисия, защото мерките на новите няма да проработят. Пушачите няма внезапно да забогатеят и да напълнят ресторантите, ограмотените няма да заработят, пенсионерите ще поделят трохичките с инфлацията… Избори преди да е настъпил Кипър.

 8. Поредното знаково отстъпление от програмата на мандатоносителя БСП:
  ———————
  “Отбиването на офшорките от държавни поръчки отпадна от програмата на Орешарски”
  http://www.mediapool.bg (29.05.2013)

 9. Новият здравен министър направо да разрешава хаванските пури!!! Кастро ще им ги продава на по-ниски цени по партийна линия, с рубли по първо направление;)))))))

  Сега всичко, от което се е отказал цивилизованият свят с популистка бодрост ще бъде разрешено в България – цигари, атомни централи……каквото искате!

 10. И здравната като повлече крак…Още не направили един ден въвъ властта,вече четем следното:
  Вагининия ще връща ДС в посолствата.
  Найденов ще спира реформата в армията. Тук е редно да се запитаме какъв точно експерт по отбраната е въпросният Ангел? По ясни са нещата ако приемем че той като част от най-близкия партиен кръг поема ресора от който може най-много да се краде… Като тръгнат сега едни “обществени поръчки”… и като излезе по тръжна документация че най-добре е да превъоръжим армият и от съветско минем на ……..руско въоръжение!?!?
  Четем нататък…спираме продажбата на товарни превози, ГДБОП отива в ДАНС…все неща от които СПЕШНО явно имаме нужда!

 11. Към не пуша но съм демократ по душа:

  Опитвам се да обобщя, че връщането назад към повече цигарен дим под какъвто и да е предлог, особено по предложение на лекар, е пълен абсурд, а Вие ми задавате, меко казано, неадкватен въпрос за една от брънките по веригата, която погрешно Ви се струва уязвима като моя аргументация… Но това му се казва заяждане от безсилие да се опонира по същество.
  Първо, не става дума само за вечерни заведения…
  Второ и доста по-важно: жените не винаги научават веднага за бременността си, така че технически ( ако ще се хващаме за детайлите), този въпрос е неадекватен, освен че е дискриминационен с предположението бременните да не ходят вечер на заведение ( заради егоизма на някои пушачи).
  Но дори и забраним на бременните, след като задължим жените да си правят тест на входа на кръчмата, пак всичко останало е повече от валидно, за да кажа, че отстъплението от приетата ( от преобладаващата част от обществото дори) мярка, може да бъде “извинено” само с глупост, но по-вероятно обяснено с корумпираност. Защото на страната на пушлявенето кампания се води под масата от името на един пари, докато опонентите просто искат по-здравословен въздух.
  Не всяка тотална забрана е недемократична заради своята тоталност: тоталната забрана на смъртното наказание , например, както и много тотални забрани да се посяга да здравето, имуществото и т.н. на хората.
  Колкото до “другите средства” за ограничаване на тютюнопушенето, това би било прекрасно!

 12. Господин Драгулев, Вие на лекар ходил ли сте скоро? Nа психиатър имам в предвид? Или сте пиян?
  “комунистите и мутромилиционерската хунта се скараха”. Господин Драгулев, комунистите и мутромилиционерската хунта са едно и също. НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ.

 13. Срамно изказване на “здравен” министър!Интересно защо никой не си спомня,че едно от последните неща,които парламента от времето на тройната коалиция прие,беше тоталната забрана за тютюнопушенето на обществени места,което бат’Бойко набързо отмени.Това беше,може би единственото добро,което този парламент направи,а сега същите хора се правят на други…Безпринципност до краен предел.

 14. Не може да им се отрече на комунистите, че са много изобретателни. Да наложиш свое правителство след като си загубил изборите, да прокараш закони, срещу които доказано е против по- голяма част от обществото и това да ти се размине. Трябва да се изучават в учебниците по наглост и подлост. Ние като общество ги улесняваме максимално- и това е истина. Но как да се борят с тях десните сили, доколкото ги има. Тези методи са чужди за тях. Следователно- ние сме обречени- казвам го със сълзи на очи.

 15. НА ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ – ПУШЕНЕТО !!!!!!!!!!
  НА БСП, ДПС, АТАКА, ГЕРББ – ГУШЕНЕТО !!!!!!!!!!

  РАДВАЙ СЕ НАРОДЕ И ПУШИ , А ТЕ ЩЕ ПЪЛНЯТ СВОИТЕ ГУШИ !!1!!

  ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ХВЪРЛЯТ СТРАНИЧНА И МАЛОВАЖНА ТЕМА В ОБЩЕСТВЕНИЯ МИР ЗА ДА СКРИЯТ СТАРТА НА ПОРЕДНИЯ ГРАБЕЖ !!!!

 16. Пушенето ли ви е проблемът бе,хора?Ами тогава протестирайте и срещу автомобилите,които на практика са многократно по-вредни,поради спектъра от вредни газове които достигат до всеки.Защо слушкаме Европа само за рестриктивните мерки,а за подобряване на живота всички се офлянкват,не само политиците.Но знам със сигурност едно:Лицемерието е присъщо на българите.Пример:Извела майка бебчето си в парка,друса количката и пафка и никой не й прави забележка.

 17. България ще работи за либерализиране на режима на тютюнопушенето, но при много строги условия и контрол над него, обяви здравният министър.
  Бих препоръчал на министър Андреева, понеже доколкото знам не ги учат докторите методите на пушене, да се разреши само пушене на наргиле в отделни помещения по заведенията. Водната баня отнема катрана и дори доста голяма част от никотина, като остава еин приятен източен аромат. Може това да доведе и до придобиването ни или по-скоро на възвръщането ни към малко позабравеният вече наш стар ориенталски вид, което толкова привлича западните туристи. Така ще ударим с един куршум не два, а три заека. Хем ще задоволим корпоративните интереси, хем ще си запазим до голяма степен здравето, хем ще помогнем за развитието на туризма. Верно, че производителите ще трябва малко да си адаптират производството към качествени ориенталски тютюни, които са по-скъпи и ще намалят урбулешките им печалби от изключително некачествени цигари, които сега по липса на конкуренция пласират тук на баснословни цени. Но нали трябва да мислят и за качеството, та да се вместят в изискванията на ЕС. Хайде седенето по турски няма да е задължително за да не се дразни вносителя на законопроекта. Макар, че това пък ще намали възможните печалби от туризма, тъй като атракцията няма да епълна.

 18. Не мога да повярвам, че това се случва. 70% от българите искат забраната да остане, а едва скалъпеното правителство от партиите загубили изборите (не знам дали и 1/10 от народа ги подкрепя) работи за отмяна на забраната за пушене на обществени места. Това е просто невероятно. И Олигарски ще твърди, че нямало кръгове около правителството. Явно властта наистина заслепява, но като чели също така им изпива и мозъците…Аз си мисля, че лобизма е не толкова в полза на ресторантьорите, колкото към производителите и контрабандата на цигари….

 19. Предлагам да се проведе анкета между хората на тема: защо не посещават обществените заведения – защото не могат да пушат или защото не могат да плащат. Все пак количеството на такива заведения на глава от население не е ли малко множко? С тях ли се решава проблемът с безработицата?

 20. Имам един колега, чешит, който при въпроса да обясни някой “омагьосан” процес или явление отговаря в 50% от случаите с многозначителното “TOO MUCH PING-PONG!!!”. Мисля че отговорът пасва перфектно на това което очаква БГ в идните години в политически план. Можем да започнем сега и измерването на времетраенето както и отброяването на безкрайното цъкане на пинг-понга над ниската мрежичка което предстои. При липсата на какъвто и да е блок отсреща дори нямат нужда от вдигане на топки за забиване (по логиката на един “забивач” неотдавна).

 21. БСП, които по времето на БОКО толкова много протестираха срещу “милиционерщината” на Цветанов, ще дадат мило и драго да могат да я приложат и те.
  Фрапиращо е как партия, която се титулува като социалистическа, и “уж” се грижи за народа, се кани да върне пушенето в заведения – мярка, която е абсолютно антинародна и антихуманна.
  Трудно ми е да преценя в случая чии интереси се обслужват, но това не са моите и на семейството ми. Имам син и 6-месечна дъщеря, и бях истински доволен, че можехме да си позволим да отидем в заведение без да се притеснявам, че някой идиот(ка) от съседната маса ще ми трови децата.
  Имам доста приятели пушачи, и самите те си признават, че вече свикнаха със забраната за пушене, и нищо не им пречи да комбинират ходенето по заведения със излизането за по 5 минути да дръпнат някой фас.
  Така че отменянето (или либерализирането) на тази забрана няма да увеличи посещаемостта, даже напротив, защото такива като мене ще престанат да ходят на места, където се пуши!

 22. Кръчмарската мафия е най-малкият проблем, не са те, които стоят зад връщането на пушенето в заведения.
  Друг е – Булгартабак и ВТБ, за които е много важно увеличаването на употребата на (контрабандните) цигари, които те произвеждат. Каква е връзката? Всъщност, по стара мафиотска традиция, и при вече окрупнен и силно контролиран контрабанден пазар, кръчмите (силно зависими от властта, която държи контрабандата, чрез ХЕИ, пожарна, НАП, НОИ) са много важни и доходоносни “разпределителни пунктове” на цигарите.
  Затова е цялото напъване!

 23. Радост, с всичко от написаното от Вас съм съгласен, с изключение на последните три изречения. Няма оправдания за липса на мотивация и находчивост за справяне с несправедливостта, защото по този начин ставаме неин съюзник!

 24. Имаше песен в ранните години на Демокрацията – “Комунизмът си отива – спете спокойно деца!”. Немога да повярвам че бакшишът си отива и идва “моя човек”. Да си дойдем на думата – плащаш и работата се урежда…тъкмо бяхме свикнали че далаверите минават трудно за малките хора. Децата се събудиха пак в комунизмът, ех раз, еще раз, ещо многа, многа раз…

 25. До какво ДЪНО стигнаха нашите български лекари………взеха да стават политици.И в тази връзка днес от една телевизия прозвучаха (макари и малко парафразирани) думите на Р.Рейгън.
  “Политиката е втората най-древна професия.Мисля ,че е твърде близка до първата.”

 26. Как така какво правят бременните в кръчмите и баровете! Обядват, вечерят, срещат се с приятели и се радват на живота. Като са бременни, да не ги е газил трамвай!

 27. Г-н ANTONOFF, някои използват и градския транспорт, но явно вие не сте от тях?
  ЕС настоява и за намаляване на вредните емисии от автомобилите, да са едновременно по-икономични и по-екологични. Като въвежда и облекчения за това.
  Но явно соцвозилата са ви на душата, защо ви е да спазвате някакви си там “рестрикции”, още повече пък на ЕС?!?

 28. Гея, бея и злодея вече са в положение ON. Те действат. Очаквайте продължение!След някой друг месец ще се легализира употребата на леки дроги, после ще се разрешат еднополовите бракове, бандюгите хептен няма да има кой да ги спре, после някой ще събере подписи за автономия на Родопите и тя ще бъде гласувана от тройната коалиция, АЕЦ “Белене” ще зароби и внуците ни и правнуците ни, и пра-правнуците ни… Офшорки? Та мнозина от тях (от тройната коалиция) имат сметки там! Нима това е тайна?
  Животът бил песен. Какво чакате? Ха пейте сега, де!

 29. По повод на коментара на Радост. Да. Социал(комун)истите са се специализирали в мръсотиите – това им беше основното занятие, това е основното им занятие. Но има нещо много важно: тези духове, които последваха Сатана няма как да се изявят освен ако не обсебят някой човек. Тогава се проявява силата им. В Новият Завет са описани много случаи на обсебени от зли духове хора. Правя веднага паралел. Ако нас ни обсебят господа-другарите с витиевати приказки, ще имат възможност да си развяват байрака както си искат, но ако това не се случи, няма кой да им уйдиса. И нещо по-важно! Ако има повече хора, които устоят на изкушенията, Бог ще помогне. За това е казано:”Помогни си сам, за да ти помогне и Бог!” Явно е, че Вечната Книга се чете малко по тези географски ширини и много са малко хората, които се съобразяват с написаното в нея. Затова не бива да се учудваме, че сме на този хал.

 30. За мен е недопустимо точно здравен министър да се съгласява с отмяна на забраната за тютюнопушене. Искам обаче да попитам – без да се приема като заяждане и понеже не съм пътувала – от познати знам,че в повечето стани в Европа се пуши в заведения, разбира се, при определени правила, така ли е ?

 31. Не знам как е като лекар но новия здравен министър е амбициозна фукла и изпълнител на поръчки!

 32. А може би става дума за маневра – днес се каним да вдигнем (частично) забраната, утре ще се вслушаме в общественото мнение и ще се откажем… Стар рейтингов трик.

 33. До Тони Димитров: “Гея, бея и злодея вече са в положение ON” Не, бе. Това е новото СДС – Станишев, Доган, Сидеров (виц от Dir.bg)

  Иначе можем да бъдем спокойни, че АЕЦ “Белене” няма да се строи.

  “Гледам на АЕЦ “Белене” като на икономика, а не на политика” … каза още Орешарски.
  Проектът е икономическа катастрофа. Следователно, др. Орешарски, не трябва да се строи. Така ли е или Вашата логика е различна от моята и може би тази на 90% от българския народ?

 34. За съжаление, римската фраза “Хляб и зрелища”, в България се е изкривила до само “Зрелища”, защото хората и пари за хляб нямат вече…

  Няма смисъл пушачи и непушачи да се джафкат. Проблемът в цялата ситуация не е режима за ограничаване на пушенето, а контрола в/у режима. Независимо дали ще има отделни помещения за пушачи или ще е пълна забраната, трябва да има контрол над заведенията, за да се спазва. А това, което правят нашите политици е замазване на очите – днеска подават гъз на едни, утре на други. Изваждат на дневен ред теми, които противопоставят българите един на друг и по този начин им намират занимание, за да не се замислят за по-сериозни неща. След някой друг ден ще видите че ще има протести и от двата лагера – едните искайки отново да могат да запалят по цигарка с кафето и другите, които знаят, че отново няма да се спазва закона и не искат децата им да дишат тютюневия дим.

 35. Към “не пуша но съм демократ по душа”,
  че дай да разрешим и наркотиците и убийствата тогава бе приятел!?
  Винаги съм се питал, как може тютюна да е вреден, а да го произвеждаме в такива количества, а и да подпомагаме тези, които го произвеждат, но … това било поминак за много хора – сбъркана работа!Отглеждал съм с моето семейстово тютюн преди много години – това е изключително трудоемка и мръсна работа!Що народ се трови не по своя воля, а заради насъщния!Затова съм върл враг на тютюнопушенето и на тютюна въобще – това си е вид наркотик и тези хора и действията им трябва да се ограничават и лекуват – това е напълно демократично!Завчера пред очите ми в магазина един явно небогат човек даде 4лв и 60стотинки за кутия цигари!А аз купих обяд – две парчета “лионка” и един хляб – общо за 3лв и 95ст за мен и жена ми!А иначе Българите са бедни и търсят помощи!

 36. към BLM

  Логиката на Орешарски е като принципите на Уди Алън – ако не ви харесват имам други;)))……и така 4 загубени за България години!!!

 37. Такъв лекар и здравен министър е пълен абсурд. За съжаление петното, което ни лепна е срам и позор за нас българите.

 38. Пределно са ми ясни номерата “Орешарски” и хората, стоящи зад него. Темата, обаче е за тютюнопушенето. Човек се ражда свободен, Иво. Някои казват, че си праведен и честен, ако спазваш десетте Божи заповеди, изречени преди повече от 2000 години. Там точно се коренят всички етнически и религиозни конфликти в момента. В тях, обаче, нищо не е казано за тютюнопушеното, независимо че хората “смъркали” далече преди това и го смятали за много полезно и здравословно. Всички тези недоказани “Заповеди”, мисля че Кант ги е обобщил само в едно изречение: Не прави това, което другите не искаш да ти направят. Аз имам този порок да пуша, Иво. В България пушачи и непушачи са 50 на 50%. А какво ще кажеш за съдбата на мой много близък приятел учен с три висши образования, направил родната си къща в ресторант, по времето на Костов, дал 100,000 лева за вентилация,разделяне на помещения, влючая и озон за току що забременелите? Ами този човек фалира, Иво. 20 души персонал останаха на улицата, а той вече не може и да си плати тока на къщата. Чакам твоя коментар, Иво!!!

 39. Към Румен Пейчев:

  Като имаш този порок, Румене, не мога да ти помогна с коментар, който императивно изискаш от мен ( сякаш съм ти виновен за порока).
  Ако не разбираш, че става дума за здравето на хората като абсолютен приоритет, наистина не мога да ти помогна да проумееш кое е важното.
  И е грозно да разиграваш подигравателно темата за бременните, която вмъкнах ( абсолютно основателно, впрочем) като детайл от общата картина.
  И какво като били 50 на 50 отровителите и тровените от тях- отровителите имат равни права, така ли?
  Ами тъпанарите ( примерно) може и да са 90 на сто в България, но правото им да се видиотяват още повече изобщо не е повод да НЕ подкрепям останалите 10 на сто.
  Тровените са слабата страна откакто пушлявенето съществува и най-после цивилизацията се опитва да ги защити от насилниците, които се борят от демократични позиции за “правото ” да упражняват своя кеф дори и тогава, когато натрапват дим в дробовете на невинни хора.
  Ако смяташ, че не съм ти отговорил, не ми отговаряй. Нямам какво да добавя.

 40. Коментар подсказан от Румен Пейчев: справка “Библия” Евангелие на Матея 7гл. 12ст.”…всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона…” Не е Кант. Но ние се славим с “прекрасното” си качество да не спазваме законите, макар, че още римляните ни учеха, че “dura lex ma lex” (лош закон, но закон). Явно, че “treba da si zememe lordo” и да забравим, че нещо добро е възможно да се случи на тази географска ширина. И пак стигаме до основния въпрос. Какви сме ние – българите? Сигурно сме афганистанци.

 41. Мили братя и приятели-блогъри, нямате ли чувство, че цялата пара отива в свирката и след като си напишете това, което ви тежи, спокойно можете да си събуете чорапите и да си легнете в удобното легло? Нямате ли чувството, че много хора искат това – да си лежим спокойно в меките легла и да си мързелуваме? За това ги измислиха тези блогове. На агитката пред парламента вчера бяха 15-тина души организирали се чрез facebook. Резил! Резил на резилите! Убеден съм, че мнозина пазят свирките от 1997 и те са хванали дебели паяжини. Не е ли време да ги раздвижим тези свирки. Тогава се получи.

 42. Абсурдно изказване на здравен министър!Няма лекар ,да не говорим за здравен министър по света,който би подкрепил с публично изявления тютюнопушенето!Вредата за здравето е доказана,тази жена е арогантна!

 43. Пушек, лъжи и цирк от ден първи. А ибрикчията Волен ще го чуваме все по-силно и по-явно на една ръка разстояние от сходно безмозъчното, но точно толкова арогантно и отблъскващо същество Пеевски. Хем ми се плаче от гледката, хем не мога да отрека, че циркът е голям. Балкански.

 44. До Тонито Димитров-няколко коментара по-горе
  Правите каша , господине.
  Явно не са ви е ясни много-много хомофобните-националистически настроения на Атака”, за да позволявали еднополовите бракове-както пиштете
  , а за Ваша информация повечето от “бандюгите” са хетеросексуални, така че коментара Ви е неуместен и елементарен и няма нищо общо с темата за тютюнопушенето.
  Ако единственият “проблем ” на Станишев беше, че е гей, а не комунист и нагъл партиец, то това в никакъв случай не би било “грях”.Можете да получите справка и да се изненадате колко много са известните хомосексуалисти.
  А по темата за “либерализацията”- какво може да се очаква от закони,прокарвани от тикви и тиквеници в настоящият ни парламент.
  И това,уви е само началото.Лошото е, че имам много познати пушачи , иначе разсъдливи хора, които приемат с одобрение този абсурд. Жалко !!

 45. Да оставя за малко настрана новите управляващи, сред които има поне 1 свестен човек министър, но поне 1 имаше и в предното правителство, та на единични явления няма да се спирам. Та – относно пушенето – според мен хората точно посвикнаха на новия режим, да – на пушачите им е неприятно, заведенията – кое с трудности,кое иначе – някак се нагодиха. Даже повечето пушачи вече си излизат тихичко навън и си плащат след това сметките на заведението – т.е. българите пушачи приеха всичко това с неголямо желание, но и без драма от холивудски екшън. Някой ден този режим (ако го отменят) пак ще се върне, защото така е почти по целия свят – САЩ, Япония (и там пушат, но не хленчат, че заведенията фалират), Англия… Е – какъв и къде е “здравия” разум да се прави нещо, което е обречено на премахване и което ще бъде след година-две-три отново променено, защото ще има натиск и от ЕС, и от здравни организации и от граждани – това е повече от ясно.

 46. За Радост. Точно така е. Но други пишат и това:
  БЪЛГАРИЯ Е В БЕДА! МОЖЕ БИ ТАКА НИ Е ОТРЕДЕНО – ДА СЕ ЛУТАМЕ ПО ТРЪНЛИВИТЕ ДРУМИ НА ИСТОРИЯТА, НО ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ВЯРВАМЕ В ЩАСТЛИВИЯ КРАЙ! МНОГО СКОРО БЪЛГАРИТЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ СА ИЗМАМЕНИ ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ОТ ТАЗИ ПРОКРЕМЪЛСКА ГЛУТНИЦА И ЩЕ СЕ ВДИГНАТ НА ВЪОРЪЖЕНО ВЪСТАНИЕ И ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ЩЕ СЕ ПРИКЛЮЧИ С ТАЗИ АГОНИЯ! ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕМ И НАЗАД /от 1944 насам/ И ДА СИ ОПРАВИМ ИСТОРИЯТА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.