Ютията на Пандора

Ще трябва да мине време, за да се провери прогнозата, че и „тия са като ония” по отношение на новата власт, която се е покатерила на върха на държавата по купчината (уж) алтернативни обещания, с които „ония” се добраха до същата позиция през 2009-та година. Няма да чакаме дълго, като вече се вижда и чува.

Междувременно, вместо разкрития и подготовка за реформи, от самото начало наблюдаваме римейк на приказките за тежкото наследство. Зад този параван започна голямото изглаждане: вместо да отворят кутията на Пандора управляващите вадят ютията, с която минават върху непоръбената си управленска програма.

Вече отпадна озъбената предизборна закана за борба срещу инвестициите със съмнителен произход от офшорните зони.

За острия ръб с плоския данък да не говорим- ютията на интереса, който клати феса в отношенията между БСП с ДПС, изглади това противоречие още на етапа на пазарлъка за коалицията, която върви в медиите на ишлеме с етикета „програмен кабинет”. Сплескаха темата като предизборно кебапче, преминало през възродителен процес и преименувано в плескавица. Сега и да риват онези, които са яли предизборните кюфтета, Москва на сълзи не вярва.

Премиерът Орешарски още в първия си работен ден започна да пълни с „ако” гьола в Белене, подготвяйки публиката за факта, че обещанието на тройната коалиция за АЕЦ „Белене”, която иначе има за целите на ядрения реваншизъм повече от достатъчно мнозинство в парламента, може и да не бъде спазено. Ако не се докаже ефективността на проекта и ако не се намери голям инвеститор и…ако какво още?.

Това говорене е буквално повторение на дългогодишната позиция на ядреното увъртане на ГЕРБ и лично на специалиста по общите приказки Борисов!

Очакванията за „пълен назад” се сбъдват напълно, но не толкова като реваншизъм, колкото като отстъпление от предизборната категоричност. Условното наклонение замени вече отсечените като с предизборна секира послания „ще строим АЕЦ”, „ще премахнем плоския данък” и „ще разделим ресора на икономиката от енергетиката” ( особено важен завой, следен с повишено внимание от руските медии, както се вижда от една днешна дописка на ИТАР-ТАСС).

Ако си спомняте, ден преди развръзката, в списъка с имена, подхвърлян на медиите, като министър на обособената в отделно ведомство енергетика ( разбирай- анклав с категорично преобладаващ руски суверенитет в българската икономика), блесна името на колегата на Орешарски от правителството на тройната коалиция Явор Куюмджиев. Бившият заместник-министър е бил гласен до последния момент да онагледи като много специален министър ядрения екстремизъм на лобито, което го пращаше в телевизионните студия през пролетта на 2011 година да изразява възторг от светлото ядрено бъдеще ( и водещата роля на руските технологии в него) на фона на световния мрак, паднал над ядрената енергетика след катастрофата във Фукушима.

Но нещо или някой е накарал кроячите на програмната рокля на Орешарски да отстъпят и от това намерение-някак много издайнически щеше да бъде!

Явно е, че самата философия на управлението е повече на рак, отколкото на орел и щука- видно е от философстването на подбраните за целта изпълнители в изпълнителната власт и от зле прикрития гняв на лидера на лявото крило в БСП Янаки Стоилов, демонстриран вчера от парламентарната трибуна със скърцане на зъби.

Ако не беше жалко, щеше да е смешно, че с ютията на Пандора се опитват да прикрият петна по управленската дреха, макар те да не могат да бъдат изгладени.

Мастити коментатори, наети в медийната гладачница на пълно работно денонощие, плюнчат по ръбовете на коалиционния панталон, натискат с ютията и повтарят, че гладят всъщност една типична програмна рокля., защото в нея не били напъхани „партийци”. По точно заявяват, че партийците не преобладават и това прави от панталона рокля или работна престилка– сякаш в кухнята на властта партийната тежест се определя от бройката, а не от факта, че Ангел Найденов, Драгомир Стойнев, Кристиян Вигенин са от най-вътрешния кръг на Станишев или пък, че министрите от квотата на ДПС ( включително и онези, които не членуват официално в партията) са посочени именно от централата си.

Отстъплението от намерението Янаки Стоилов да оглави социалното министерство в полза на депутата от ДПС Хасан Адемов или препъването на бившия външен министър Ивайло Калфин, гласен да се завърне на червен кон със знамето на своя патрон свети Георги (Първанов), са сред най-резките обрати в боричканията при раздаването на порциите под програмната пола на съзаклятниците.

Клетите съзаклятници- въобразяват си, че срамотиите им не се виждат под прозрачната рокля! А може би са наясно с тази прозрачност без граници, но срам нямат?

Щеше да е по-честно да назовават нещата с истинските им имена, но честността е за честните, а не за другарите, които си избират да ги управляват господа, с надежда все още да е сит нахраненият с обещания бедняк и агнето на олигархията да наддава по тучните коалиционни ливади. Вярно е, че сит на гадния не вярва, но за целта си имат пропаганда- грижи се да не става ясно кой точно е гадният герой в сълзливия коалиционен сериял „Добронравен вълк с променяща се козина”.

Пожеланията за честност е „ толкоз просто и логично”, както е казал поетът Вапцаров. Само че него го разстреляха отдавна и „тия” нямат нищо общо с „ония”, които се крият зад някакви идеали, принципи и революционна романтика.

45 мнения за “Ютията на Пандора”

 1. БОЙКОТ – да ги цакаме по джоба !Всеки да научи повече хора да избягват “олигархичните монополи” т.е. определени олигополи !!!

 2. Да, предизвестен край.Който пил при изборите пил, сега следва разплащането.И ще спасяват руската вече КТБ, след като си напазариха Виваком,Булгартабак,БТВ,и маса други, както каза Орешарски – не бил доволен от решението на служебното правителство.Дали той или Пеевски-Доган?Или както беше една пиеса-Краят остава за вас.Да краят е за нас.

 3. Сит на гладен не вярва, но и
  бит на главен не вярва, така че Пл. О. прилича повече на кух избор, за да не бъдат жертвани тлъсти партийни имена на БСП, които да отидат в задънена улица завинаги при нови избори наесен.

 4. Не е важно, но намирам Иво за достоен, защото показа, че е свободен човек, който не може да бъде купен. Просто не се вижда в обозримото близко минало коментар от негова страна в който да прозират някакви чужди интереси, които да са подплътени с определена сума, така както това се забелязва сред многото пишещи в този блог. По повод, обаче, на темата за орела, рака и щуката, не съм съгласен. Това са орел, рак и щука в действие. С орелът се олицетворяват БСП, макар, че не би трябвало да претендира за достойнството на тази птица, а и не би могло. С ракът се олицетворяват Атака. Поне това показва до сега – и черно-бялата книжица на Болен Лидеров. Със щуката се олицетворяват ДПС, защото когато щуката далдиса на дълбокото, нас нищо по-добро няма да ни чака. Показали са го неведнъж. Така, че народе! Стягай си багажа! Път те чака!

 5. “Клетите съзаклятници- въобразяват си, че срамотиите им не се виждат под прозрачната рокля! А може би са наясно с тази прозрачност без граници, но срам нямат?”

  Да-нямат срам!Винаги в дЕсетката!
  Германски журналист: Случващото се в България е трагедия
  http://www.kafene.net/news.html

  “Да кажа и две думи за голямата болка на Едвин – милата, невинната, за кой ли път пременената в бяло (булчинско!) и за кой ли път девствената БСП, пак тя и БКП. ”
  http://www.readvasko.com/index.php/commentaries/124-edvin

 6. “Таовите яйца” – “велигденските яйца” – “Тошоо,ти не умрели бре” – “хо,хо,хо”
  “Бившите шефове на Комсомола днес са все милионери.
  ДКМС е абревиатурата на Димитровския комунистически младежки съюз. В него до 1989 г. задължително членуваха всички младежи от 15 до 28 години и бяха наричани комсомолци по популярното съкращение в Съветския съюз – Комсомол (от “КОМмунистический СОюз МОЛодежи”).
  В официалния марш на ДКМС се пееше:

  Комсомол, Комсомол,
  ти летиш като сокол!

  Соколът е граблива птица, но пък е най-бързо летящата – достига до 400 км/ч при пикиране и до 200 км/ч при хоризонтален полет. Предполагам, че летежът и хубавата рима са наддяляли соколът да бъде одобрен за символ на комсомолците.
  Димитровският комунистически младежки съюз умря на конгрес в края на февруари 1990 г. и на освободеното място избуя Българска демократична младеж (БДМ). Последният първи секретар на Комсомола Евгени Узунов предаде щафетата на Росен Карадимов и той оглави Бадема, както иронично нарекоха новото младежко създание. После БДМ тихомълком се спомина.
  Бизнесът и политиката приютиха някогашните шефовете на Комсомола и БДМ – “бойния резерв на БКП”, както гласеше популярното идеологическо клише. Днес повечето от тях са преуспяващи бизнесмени или известни политици в лявото пространство.”
  “купин пасти” – цитатче:

 7. Само в лявото ли пространство????
  На мен пък що ми се чини да е нацяло по “територията” полетяла “грабливата птица” – “Лешояд”.

 8. Иво,твоето чувство за хумор е толкова ярко и цветно ,че чувството за хумор на днешния премиер,който ни обеща много надежди ,съвсем избледняизгуби се ,та чак той прибледня и затова още нямал отговор на въпроса си : какъв човек трябва да е,щом се е съгласил да играе по свирката на Сергей,на който интуицията му по- скоро се харесва на Моника ,а не на партията му.Татяна Дончева току – що облече ,не в рокля, а във факти тройната задкулисна коалиция на ГЕРБ БСП ДПС / квази коалиция,според нея/ ,а иначе проектът им.комай има коректив, но едва ли е в лицето на атака ,а по- скоро коректив са тези,които дори Цветанов се страхува да ги назове: тим 🙂 Този път хората от улицата ще има да почакат за чарпаците ,канутата и регатите ,които им се привиждат защото още от сега ги пускат по течението и който може да се спасява.Плуването в бързи води не е за всеки ,а Европа вече публично ни зове: България е неуправляема държава.Управлявайте се сами за да продължим заедно нашият нов европейски курс в политиката ,който се задава :на завой!

 9. Г-н Инджев, от доста време следя вашите публикации. Като изключим интелигентната критика към бивши, настоящи и прочие управляващи (+2 ваши книги, които съм прочел), не мога да си отговоря на въпроса: кой е БГ Политикът на когото се възхищавате и бихте искали да видите в управляващата власт?
  От всичко написано разбирам кои не са…

  Благодаря ви.

 10. Така е, г-н Инджев, честността е за честните. Обаче, коя от участващите в играта страни е честна – дали тази, която е избрана или пък тази, която направи избора? Да гласуваш за “по-малкото” зло честна позиция ли е или е проста мимикрия, наречена “селско” хитруване. “Мъдрият български народ” дали е честен, когато най-напред излиза на протести, защото е финансово премазан, а по-късно отива да гласува за същите, срещу които уж божем е протестирал. Истината е, че гласоподавателят от никого не изисква честност по причина, че сам той не я притежава. Честно поведение се проявява малко поради вътрешен подтик и мнооого поради обществена принуда. След като и двете предпоставки липсват, каква точно честност очакваме. Аз – никаква, за Вас не знам…

 11. П.П. За ония с лопатите се знае ,но за тия с чЕрпаците от Национално движение “Черпак” няма как да се види ,че преговарят с президента ,че вече и с новия премиер – експерт ще се водят разговори я за офис ,я за стол …кой за каквото се жалва ,но политическите решения ги взема не КОЙ , а КОИ – а то И се видя вече: ТЯ Е сред тях 🙂

 12. „Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитки“ от наша страна.”
  “гьобелсова пропаганда”
  Станишев: Борисов използва гьобелсова пропаганда : България …
  novinar.bg › България › Политика?
  08.06.2009 – Черен пи ар е това, което ДСБ, СДС и ГЕРБ правят в продължение на четири години, така Станишев отговори за въпрос в …

  http://www.google.bg/search?client=&q=%D0%B3%D1%8C%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
  “Вейдър етичен PR”Моника”” – “Флашмодно”.

 13. Когато човек върви през живота си …той се опознава !И все повече разбира какво може и какво не може да постигне!До къде са му силите !
  Ние се знаем …., българите толкова можем …, едни обикновенни добре описани Бай Ганьовци !
  Повече , не може да се очаква , такива са ни и правителствата и цялата управия !Ние сме такива …. мърляв народ !

 14. Поздравления ,господин Инджев!
  Блестящ коментар!

 15. @Toni Dimitrov
  В интернет пространството се въртят и други варианти за новата тройна. Например, “ПЕС, фес и Рудолф Хес”, или “гея, бея и злодея”.

 16. Ютията на Пандора е гигантско заглавие! Този блог и заглавията са единственото нещо, което ми помага да се чувствам маааааалко по-добре. Иначе е пълен ужас в момента.

 17. RHIAD,и аз това питах тези дни.Иначе излиза,че всички в България са маскари.Не трябва да се разсъждава по този начин,произтичащо само от състава на настоящия Парламент.

 18. Към @rhiad и @Mihail Antonoff

  Ами дали и не е точно там проблемът – че май винаги търсим и чакаме някой да ни поведе (със синджирче може би), вместо заедно да се сплотим около истинските десни ценности и доказани успешни икономически стратегии. Зовем неволята и се сърдим, че не идва, вместо да запретнем ръкави и да изритаме завинаги червените ДС-боклуци от властта!
  Ако и сега не успеем всичките нормално мислещи десни хора да се обединим в името на бъдещето на България, в името на това децата ни да имат по-добър и нормален живот, то тогава наистина ще сме си заслужили съдбата да ни управляват червените руски и турски слуги.

 19. БСАПС: “В парламента има само една партия: Българска Cоциалистическа Aтака прoтив Права и Cвободи”.

 20. Към @STEVEN
  “.. заедно да се сплотим около истинските десни ценности и доказани успешни икономически стратегии…”

  🙂 може и аз да съм нещо пропуснал от последните 24 години , но нито ценности ,нито успешни икономически стратегии бяха демонстрирани от нашите десни..потънаха в баналността на анти-…
  а и това е демокрацията,имаше избор,честито на победителите,как ще си използват шанса зависи само от тях и от нас.

 21. До STEVEN
  7 милиона граждани с 10 милиона апартаменти и по 20 декъра земя на калпак, няма никога да си развалят относителното ковалентно спокойствие. Нормално мислещите а не плачещи хора са изключително малък процент(аз съм от плачещите) за съжаление а свободомислещите със свещ да ги търсиш.Държава в която армията и полицията е пълен т..ак (не по Питър Фарели) очаквай гости по всяко време.

 22. @Й.Тодоров, пропуснал си наистина. А демокрация ако си мислиш че сме имали се лъжеш също. А и “демокрацията” която сме имали е отражение на нашето разбиране за нея. Същото важи и за “пазарната” ни икономиката. Г-н Инджев е блестящ в политическите анализи и коментарите си. Но много ни е нужно и просветление в пазарните принципи и човешки права. А човек се развива и се чувства достоен само тогава когато е независим и има възможността сам да определя живота си. За съжаление точно в това ни е и проблема, че малко са тези които искат или разбират това.

 23. Г-н Инджев можете ли да сложите ръка на сърцето си и да кажете сега кое щеше да е по-добро за България – едно правителство на Герб (не е задължително с ББ начело)с всичките им кусури които имаха и които със сигурност щяха да вземат под внимание допуснатите грешки и да се съобразяват с гласа на улицата или съществуващата ситуация БСП ДПС Атака.
  Но в България прагматичното мислещите хора явно се оказаха недостатъчно за да предотвратят това зло което ни сполетя.Поговорката:’Не е важно на мен да ми е добре,важното е на Вуте да му е зле’ я има само в България.
  И като че ли приказката за по малкото зло ще се окаже вярна.Но немеца е казал:Да му имам на българина акъла който му идва след това…
  Сега единствения изход е уличния натиск но този път няма да мине без кръвопролития.

 24. Г-да, не си въобръзявайте, че казаното от Пл. Ор. е някакво отстъпление от целите. БСП и “енергетиците” подкрепяни от наднационалната – Атака, са в позицията на маймуната бръкнала в кратуната с орехи. Те са хванати в собствения си капан. Лакомията и интернационализма, няма да им разрешат да се откажат от авантата. До сега от похарчени 1,5 млд , по експертни оценки, са заделени (прибрани) 300-400 млн. Жив кяр срещу нищо работа! Е кой ОТ ТЯХ ще се откаже от такъв процент печалба,при прогноза да се похарчат минимум над 20 млд.? Пл. Ор. не е наивник като Жан или теоретиците на БСП от края на 80те. Той е достатъчно умен и е наясно, че неговото ЗА може да бъде основание да му се търси съдебна отговорност някой ден.Защото само мошеник може да твърди, че проекта е икономически изгоден и му е ясно, че авантата е в получаване на държавни поръчки от фирмите строители. А тежастта по изплащането ще остане за десетилетия и никой не може да гарантира че БСП до безконечност ще разиграва коалиции и ще печели чрез “гонно сътворени” партии. Затова вероятно иска да вразуми лакомията на БСП и & , да си съзаде достатъчно алиби за да се дистанцира от евентуална наказателна отговорност. Може дори да е съвсем наясно и да не иска!!! Но няма да смее да го каже, така както и ББ гледаше да поднесе “лошата вест” за спирането на проекта колкото се може по късно и колкото се може по-меко! Ама дори и в късен и “мек” вариант, пак му спрегнаха протести и костинброд гейт …. и т.н.
  Орешарски отлага, очаквайки поумняване в БСП или някакво общо еврорешение или някаква нова Фокушима, та белким просветне на лакомиите, колко е страшно да се държиш за “печалбата”. Не знам дали някоя маймуна е пуснала орехите. Дано поне между реформираните социалисти се намерят по-еволюирали.;)))

 25. STEVEN,българският народ не е дорасъл,и едва ли в “близките” поне 50 г.ще узрее ментално.Но след 800 г. робство:500-турско,200-византийско и поне 100 руско,как да се научи да преценява света около себе си.Кадърните хора у нас ги оплюват и на власт идват неграмотни,психари,далавераджии и пр.Има класици в блгарската литература,които са обрисували българите още преди 130 г.Един от тях :МЪРША”!С кои да се обединиш,като аз лично съм се разбирал по-добре с чужденци,с които съм имал сълместна дейност,отколкото с наши…

 26. Българите не бива да заспиват и трябва са спрат да мързелуват и да се оплакват. Очакват ни тежки национални предателства като Белене и Южен потоп. Орешарски хвърли с лека ръка 1.8 милиарда лева за Белене и Геройко също, въпреки крещящата нужда от пари в страната. Ще трябва бързо да се съвземем и да дадем нужния отпор на рубладжийса банда окупирала цялата власт.

 27. @Б.Борисов, не разбрахте ли най-накрая че именно некадърното, страхливото и корумпирано управление на ГЕРБ върнаха БСП на власт. Че именно те унищожиха всяка смислена опозиция. А за калпак на всичко и масовия истеричен призив за по-малкото зло уж виждайки че само ГЕРБ са алтернатива на БСП който както виждаме се оказа грешен. Когато виждахте че само ГЕРБ влизат в парламента как не видяхте че няма да имат мнозинство и кой да ги подкрепи?

 28. Спред мен Орешарски нищо не губи, защото знае, че е за малко и ще сътворят поредната енергийна черна дупка , за да смучт пари, ако все пак ЕС не се намеси.Ето днес врокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер каза че странита ни е “почти неуправляема”.Дано да ги озаптят, че ние май сме се предали.Отвратителен цирк е новото-старо мутро управление.И никаква реакция.Все едно сме си плюли на физиономиите.

 29. Сегашното правителство ще направи най-големите
  поразии.Те знаят,че нямат много време(Бойко си
  повярва ,че ще управлява 20 г.)и ще гледат да
  “наваксат”бързо.Накрая ще се ометат с оправдание
  за”лошо наследство”Ето вече говорят за “рестарт
  на Белене”,отмяна на забраната за пушене-най тлъстите лобистки проекти.Днес пък,всички партии
  се надпреварваха да предложат закона за инкриминиране с/у медици и пр.-чист популизъм.
  Това ли е най важното в момента?
  Няма предели наглоста и лакомията на комуниста-
  той чувства държавата като своя лична а народа като
  прости слуги…

 30. За каква българска външна политика може да говорим? Погледнете имената на хората, която я определят: Калфин, Вигенин, Паси и полубългаринът роден в Украйна Станишев. Всички са много близки до Кремъл по дух и произход. Да не говорим за цялата организация от хора на ДС наложена в подведомствените им министерства. Кога интересите на българите ще надделеят в главите им не се знае. Такива си “избирате”, такива ще ви бият с камшика.

 31. “Кво стана та пак не ядохме” – останаха ни празни “черпаците”
  Нужно е да се поясни “що”:
  “Я не сакам я да съм добре,сакам Вуте да а зле”
  “Ранъта прай борбъта,борбъта дава паре,а ние най вече се бориме за паре”
  “Дай ми пари,акъл ми не давай”
  “пролетариат” – “Партията всичко знае,Партията за всичко мисли,ти много много да не знаеш,партията ще ни оправи,от лиляците ще береме боб,ще обърнем реките обратно да текат”
  Рекъл един “збръкан другар” – “другари,като ще ходим по мед и масло ботуши ще ни раздавате ли”
  “За какво са ти тези ботуши бе” – ревнали в купом насабралото се по правата линия на Партията да ходи множество “хиляди,маси ,народ”.
  “Ами да ни не залепват краката като вървим бодро къмто светли бъднини” – рекъл “збръканият другар” – Ха познайте деца,какво му съ случило на тоз “збръканият”,дето така нарушил спокойствието на множеството ???
  Ядоха го прасетата,не ли сте разбрали .

  “Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.”-Алберт Айнщайн
  “Ще загубят битката срещу здрав(н)ия разум.” – не немога да се съглася,спечелили са я битката,битката ! То пък и “Раз поне Ум”.
  “Защо България е най бедната и корумпирана страна” – питате ли,може ли да ви кажа !
  “Към РУМЕН БЪРЦОВ
  Бърцов, с риск да те обидя, да те попитам – смяташ ли, че някой изобщо те чете?”
  Ми ако искате четете,но на мен ми поомръзнало цял живот да съм виновен на всички,за това,че знам и казвам,пък после виновен що станало така като съм казал.Несъм виновен,Бог е Виновен!

 32. За съжаление, господа, като че ли наистина има много смисъл в максимата, че всеки народ трябва да “узрее”, за да премине към следващото ниво на обществената еволюция…
  Почти четвърт век мина от Десетоноемврийския червен преврат, но много от българите още носят някъде в дълбините на съзнанието си сърпа и чука, и “малката червена звезда”…
  Да, на всички нас ни се иска “сега и веднага”, но докато бай Пешо и леля Сийка от Горно Нанадолнище гласуват за миналото си, а не за бъдещето на внуците си, промяна към европейските ценности и идеали надали ще има…

 33. КЛИМЕНТОВО-Оригинален адски казан за българи монтира Росен Марков-България,15,Май,2013
  Оригинален адски казан за българи монтира Росен Марков в центъра на село Климентово. Идеята е че в ада няма дяволи да пазят българите защото те сами се дърпат и бутат в казана. Video by: Petar Petrov/Impact Press Group/ ***THIS VIDEO HAS BEEN SHOT EDITED AND UPLOADED BY USING AN ANDROID MOBILE DEVICE**
  http://www.impactpressgroup.org/hd/Latest/Markovrosenkazan1505.mp4
  “Защо България е най бедната и корумпирана страна” – питате ли,може ли да ви кажа !
  “Към РУМЕН БЪРЦОВ
  Бърцов, с риск да те обидя, да те попитам – смяташ ли, че някой изобщо те чете?”
  Ми ако искате четете,но на мен ми поомръзнало цял живот да съм виновен на всички,за това,че знам и казвам,пък после виновен що станало така като съм казал.Несъм виновен,Бог е Виновен!
  http://www.impactpressgroup.org/d/1074-2/Markovrosenkazan1505.mp4

 34. i svetlina v tunela se ne vidi, zashtoto viarata si otide,
  bez koiato nie sme pogubeni

  BOG DA PAZI BULGARIA !!!

 35. Към Тенко – Никой не може да унищожи един народ или една партия ако сами не решат да се ликвидират.

 36. https://ivo.bg/2013/05/30/новият-кабинет-изпуши-първата-лула-на/#comment-87963
  “Всички тези недоказани “Заповеди”, мисля” – “мисля” (10-те Божи заповеди” са 10 правила как “мислещото същество” ,някой викат му “хомо сапиенс” да “мисли” какви ги върши,че да неси потроши главата ,своя и на заобикалящият го свят.В с Мисъл да бъде “вменяем”.Та тези 10 непоклатимо/логични “заповеди” са дадени от Бог на шилетата митиляви,дето Мойсей водел в кръгче 40 години из пустинята,докасто не се довърши до крак всичко дето живяло и една секунда в комунизма и му промит до блясък мозъка робски.
  Българска безнадеждна,ама абсолютно безнадеждна мозъчна пустуш!
  Като ви се изсипе това дето написано в “Откровение на Иоана” право върху глави,ще повярвате.То се сипе,но ….
  “индианският синдром” си е детска болест,сравнение с това БГ.
  Божее!

 37. TENKO, то кое ли правителство не си е виновно за падането си?
  Героизирането на някое от всичките , през последните 24 години, не отговаря на действителността.
  Преизбирането е доказателството за добрата работа на дадено правителство. А такова за огромно наше съжаление – няма.
  Вината за това, на всичките, е в голямата си част тяхна – собствена, а не толкова външна.
  И резултатите от това са пред нас.

 38. “до TENKO”, мнoзинcтвoтo глacoвe ‘за ГЕРБ’ нe ca нищо дpyго ocвeн глacoвe ‘пpотив БСП’, а не пpизнaниe зa ycпeшно yпрaвлeниe, дeтo ycпexитe мy c лyпa дa ги тъpcиш. И дори ГЕРБ да бяха спечелили изборите с 10 процента преднина и дa бяха сформирали самостоятелно правителство, станишевата банда нямаше да ги остави да управляват и шест месеца. Така че не е въпросът ДАЛИ, а КОГА през настоящата година комунистите отново щяха да яхнат изстрадалия български народ.

  A “горкият” CAMOзaпpaтил ce в oпoзиция народен любимец Бойко Борисов съвсем съзнателно провокира това развитие на събитията, отказвайки да управлява в коалиция в ЕНП-формат и игнорирайки поне от две години предупрежденията на десните и на ЕК да проведе реформи. В разгара на предизборната кампания даже се постара да настрои пенсионерите срещу себе си, което няма как другояче да се тълкува, освен като предизборна помощ за БСП. Какви още доказателства ви трябват за предателството на Борисов към антикомунистическите избиратели, които му се доверихте сляпо?! Свалeтe розовите очила и прогледнeтe за очевадния факт, че Борисов е един от клоуните в политическия цирк, който в момента се разиграва в България. Инaчe кaзaнo: в парламента има само една партия ‘Гpaждaни за Българска Cоциалистическа Aтака прoтив Права и Cвободи’.

 39. Крайно непонятна ми е модата с половата неопределеност на някои колеги читатели.

 40. @”до TENKO”, не съм съгласен с вас. Не искам да вдигам на пиедестал правителството на ОДС, но истината е че то свърши огромна работа за да вдигне на крака страната ни след комунистическата разруха. Просто народа не разбираше за какво са нужни всичките тези промени (и все още не разбира). Но падението на точно това правителство и управление беше в резултат на външен фактор. Ако се намери някои който да ме убеди с факти че желанието на Негово Величество Симеон II е да помага на България, ще го черпя 🙂
  @Тодор Костадинов и това не на 100% истина, но съм съгласен с вас за изолацията която традиционната десница сама си създаде.

 41. @TENKO,
  разбрах много неща вкл. и това че има доста “правоверни много десни”, чиято основна цел е да подчертават за противоречията с Герб , с което да се отмести основната беда, че ни се стовари пак Тройната дето ще направи по-големи бели от предишната. И като наблягат на лошия ББ да преглътнем или да не даваме подкрепа на Герб.(Не твърдя, че ББ е само в бяло, но защо всички прокарани решения от него ударно се отменят?) Само Белене е достатачно да проумеят късогледството си много от “старите десни”. Разбира се и много им помагаха и такива “принципни десни” дето бяха и СА ОЩЕ мобилизирани в нета.

 42. @С. Борисов, ако за вас управлението на ГЕРБ е алтернатива за мен не е. И не съжалявам за избора който съм направил. Но искрено съжалявам за това което другите избраха или по-скоро не избраха. И Тройната ни се стоварва именно благодарение на този (не)избор. А на въпроса за отменянето на решенията се надявам да може да си отговорите сам. Но според мен за Белене грешите. Как си обяснявате факта че на референдума ГЕРБ бяха застъпници ЗА Белене (да закона изисква вносителя да е и застъпник, но защо не избраха ПРОТИВ)? И именно на тези десни (СК имам в предвид) които не харесвате трябва да благодарим за това че направиха всичко възможно за да спрат този проект. От референдума ако не друго си пролича кой какъв е и Сидеров и ГЕРБ и всички останали продажни лъже патриоти. Такива са фактите правете си изводите сами.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.