Честит 1 юни, ден на националното ни вдетиняване

Днес е 1 юни, ден на детето, на който децата получават специално обществено внимание и лични подаръци от близките.
Колко близки са новите управляващи, макар формално да става дума за стария състав на хората от независимата ( по конституция само) съдебна система, че точно в този момент детето на Цар Борис Трети реши да размрази имотната си претенция към България по начин, по който размрази и АЕЦ „Белене” както някаква бащиния?

В. „Стандрат” съобщава днес:
„Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза са поискали Върховният касационен съд да възобнови делото за възстановяване на собствеността на бившия царски дворец “Кричим” и ниви от 371,5 дка, предаде Стандарт нюз. Двамата атакуват решението на ВКС, с което през юни 2012 г. бе потвърдено определението на Пловдивския апелативен съд.
Магистратите тогава се аргументираха, че решението на Конституционния съд от 1998 г., с което е обявен за противоконституционен Законът за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници (1947 г.), няма реституционно действие. Царят обаче е поискал Върховният съд да постанови ново разглеждане на казуса. Досега той получи отказ за връщане на двореца и имотите около него от Окръжния и Апелативния съд в Пловдив. В имота в Кричим има дворец, масивна двуетажна сграда, още една едноетажна постройка, Австрийска къща, Къща на управителя, конюшня с баня, кухня, Къща на Келерер, цветарник, бункер и няколко ниви”.

Не питам дали е справедлива тази реституционна упоритост. По-интересно ми се вижда да се запитаме „защо точно сега” се възражда и дали става дума просто за съвпадение във времето?
А времето е такова, че детето на БКП\БСП Сергей Станишев , управлявал без капка управленски опит след и заедно със Симеон Сакскобургготски, получи играчка „Орешарски”, с която да играе на криеница. Тя е също толкова надпартийна, колкото беше и подаръкът „Симеон”, оглавил по волята на задкулисни сили „походът към Мадрид”.

Да , няма грешка. Походът към Мадрид на генерал Франко, победил в гражданската война в Испания, е знаменит с изковаването на термина „пета колона”- така са наричали онези, които работят за него в столицата, докато Франко настъпвал в четири колони към установяването на диктатурата.

На власт в парламента реално са съдружниците на Симеон във властта БСП и ДПС, с решаващата помощ на Съветския …,а пардон, на „Атака”, чийто лидер, създател на групировката и днешен балансьор между останалите русофилски фракции в парламента, си просеше някога от Кобурга депутатски пост. А в опозиция е Борисов, който пък дължи нахлуването си в политиката на Сакскобургготски.

Целият „сим биоз”, като беше казал Станишев по повод един парламентарен дебат за организираната престъпност точно преди една петилетка, се вижда в ретроспекция и (де)градация от следния пример: в един момент премиерът Сакскобургготски уволни главния секретар на МВР Бойко Борисов заради скандала с атентата срещу Иван Тодоров – Доктора, от който Борисов извади ( от багажника на взривения автомобил) снимки на Милен Велчев, финансовия министър на Кобурга, играещ карти на луксозната яхта на внезапно пострадалия „доктор”.

Доган, както чак сега се похвали наместникът му Лютви Местан, наложил на феномена от Мадрид да върне Борисов на поста- защо в политическата организирана престъпност спрямо демократичните принципи не винаги постовете са по-важни и един премиер трябва да слуша какво му нареждат кукловодите с по-ниски постове.

Днес, апропо, Милен Велчев, консултира ходовете на руската Външнотърговска банка в България, която си напазарува миналата година българския тютюнев монопол ( не се учудвайте колко важни станаха цигарите за новото парламентарно мнозинство, че даже се налага руският инструмент „Атака” да бъде вносител на реваншистката поправка в полза на „тютюнджиите”).

Същата руска банка си купи при управлението на „русофоба” Борисов българските телекомуникации и за „благодарност” към благосклонните домакини на държавата накрая нахлу в Корпоративна търговска банка (КТБ), която рязко се обърна против ГЕРБ с цялата с медийна канонода.

Борисов „благодари” с иронично прискърбие лично на нейния мажоритарен собственик Цветан Васил в деня на формирането на новия кабинет „Орешарски”. А го прави иронично и по адрес на Цветан Василев, защото не смее да се озъби на Москва.

Спомнете си, че Симеон също олицетворяваше в лично качество властта, зад която се криеха реалните нейни субекти. Едва по-късно я опаковаха в понятието НДСВ. Партията беше толкова еднолична, че чак носеше името на личността в абревиатурата си. Дори и при „култа към личността”, както за благозвучие наричат комунистическите диктатури, подобен разгул на политическото его не е бил допускан.

Нищо лично спрямо съответната личност, обезличена междувременно от онези, които използваха този „западняк”, претендиращ да ни е „вкарал” в ЕС. Той обаче на практика разби прозападното политическо представителство на българите, разрушавайки дясното крило на парламентарната крепост за сметка на лявото, с което се съюзи в две поредни правителства.

Постигнаха го същите, които после се „ужасиха” от имитацията на този модел от страна на Бойко Борисов, простоватото политическо подобие на своя саморазвенчал се в името на властта на всяка цена наследствен монарх и ментор.

Сега ни играят поредния епизод от същия сценарий, издигайки съответно поредния опортюнист, готов да управлява по чужда заръка. В страната на мотиките, тяхното настъпване е задължително. Танцът е част от фолклора ни, нещо като нестинарското ходене по въглени с тази разлика, че пари под краката на клекналата в очакване на шоуто публика.

Поговорката „да не виждаме гората заради дървото” е точна илюстрация за цялата манипулация с тази профанизация на българската нация.

Не би трябвало да е проблем Симеон да си върне гората, но само ако сме в състояние да си върнем зрението и да спрем да се фокусираме върху дървото, независимо дали е орех или друго растение, осигуряващо удобна сянка в играта на криеница.

Честит първи юни- ден на политическото вдетиняване на българите!

Пък дано пораснем бавно и полека, след като ни се изредят на власт няколко човека.

26 мнения за “Честит 1 юни, ден на националното ни вдетиняване”

 1. В пети абзац сте написал името на наследника на Борис III с малка буква. Това не е грешка. Моля Ви, поправете главната буква с малка на останалите места в статията.

 2. Наистина ситуацията с ГЕРБ е идентична с тази с НДСВ, но имам сериозни опасения, че много хора не го разбират и вероятно няма и да го разберат скоро, защото формално ГЕРБ не е в управляващата коалиция, за разлика от НДСВ.
  Но имайки предвид факта, че дори в този блог, в който дискутират интелигентни хора, някои мислено противопоставят БСП и ГЕРБ, подозирам, че на средностатистическия българин ще трябва “да му се изредят на власт” още доста човека, докато “порасне бавно и полека”… 🙁

 3. След горенаписаното прочелият го може само да каже “благодаря” на домакина на блога,да се поогледа за други гости и ако е подранил,да се поклони и да излезе.За момента!

 4. Искам да споделя нещо с вас, което на момента само ме озадачи, а сега виждам в съвсем нова светлина. Аз гласувам във Франкфурт на Майн. Когато на 12.05.2013 г. излязох от избирателната секция малко след 15.00 часá българско време, една непозната за мен възрастна жена на два метра от мен получи по мобилния си телефон информация, че само ГЕРБ, БСП, АТАКА и ДПС влизали в парламента (тя повтори чутото на глас, затова и аз го чух). Питам се откъде няколко часа преди края на гласуването НЯКОЙ (интересно кой е той!) е знаел кои партии влизат в парламента, при положение, че поне още три бяха на кантар. Не означава ли това, че изборните резултати са били предварително нагласени?

 5. Да наистина става страшно за Бзлгария.Тези даже не се прикриват вече.Министър на здравеопазването ,и то лекар-отменя закон за пушенето.Друг министър щял да връща ДС дипломати.Европа скочи и за двете.Призрака на огромната корупция се завръща с проекта Белене.Друг министър уредил бившата и настоящата си полвинака с министерски крисла.Царя няма да се задоволи с двореца, ще си вземе и дял от Белене.България е като антилопа , оградена от грозни хищници, готови да я разкъсат.

 6. Не е вдетиняване, за жалост, видиотяване е…Едните гласуват за Бойко и Волен, другите не отиват да гласуват…С думата “народ” не бива да се нарича тая паплач….Не мога да ги пожаля, защото те разрешиха да ги превърнат в това, което са сега.

 7. Звучи толкова зловещо и толкова вярно. И безнадеждно. Все едно сме Сизиф, колкото пъти и да се опитваме да стигнем върха, тежестта на миналото ни връща обратно. “Зависимостта от пътя” е термин от институционалната икономика и точно отразява невъзможността ни да излезем от коловоза, водещ на изток.

 8. Малко да Ви разсмея *)
  ББ депозирал оставка. Депозитът бил краткосрочен на максимална лихва….
  БСП толкова обичат бедните, че като дойдат на власт ги правят три пъти повече…
  Общото между телефонните измамници и Станишев е, че и измамниците, и Станишев лъжат бабичките….
  Мислех се за демократ. Костов ме направи социалист. Симеон – антимонархист. Сергей – гербер. Бойко – анархист. И сега имам егати ориентацията!!!
  От тук – http://reduta.bg/v2/laf

  Разглеждайки новините оставам с вЧепатлението, че се хвърлят димки(цигарени, цацарови и други подобни)за да не се види истината. . какви точно са приоритетите на новото правителство(засега никакви. . . само обещания, без мерки за тяхното постигане)и каква “шапка” ни кроят(АЕЦ”Белене”-имал чувството. . . . . . чувствителен премиер или “гадател” си имаме), като се измества фокуса на общественото мнение. Бъдете внимателни!Вероятно всички знаят кое правителство започна проекта АЕЦ”Белене”?!Кое правителство подписа договора за поръчка на реакторите, преди да има сключен договор за строежа на АЕЦ”Белене”?!Кое правителство изхрачи едни пари за дупката на площадката на АЕЦ”Белене”?! В това правителство министър на финансите беше. . . . . . Я?!Съвпадение – Пл. Орешарски?!

 9. Много точен анализ на тези трагични за България събития! Имам само едно допълнение. Разрушаване “дясното на парламентарната крепост” не започна с появата на детронирания от комунистите български монарх, а две години по-рано, когато премиерът Иван Костов извади от състава на Правителството Евгений Бакърджиев и останалите антикомунисти. Впрочем, Иван Костов вече излезе в пенсия, а все още не е обяснил този странен маньовър! Буди недоумение и друг факт от онова време. След като загуби властта Иван Костов не се зае с организирането на опозицията, а се разсърди на своите избиратели и обиден млъкна, като стоя в това състояние почти година.

 10. Na tezi upravliavashi ne triabva i 100 dni da im se davat. Ta te za sedmitza svarshiha tolkova gliposti, za 100 dni mogat da likvidirat darjavata.
  DCB, SDS i tam kakvito desni nazovali se partii ima, (ako sa desni izobshto) da se nauchat i vlojat usiliata si da povedat horata na protest sreshtu revanshizma i ruskata zavisimost.

 11. Великолепно! Продължавайте все така, г-н Инджев, някой трябва да казва нещата, такива каквито са. Поздравления!

 12. Респект Г-н Инджев! С ваше позволение един пост от RW в блогът които харесвам заради истината за “нежната революция” в БГ.
  ….”Така е Иво, защото тогава през 89-та имаше само СЪГЛЕДВАЧИ и ЗЯПАЧИ и бяха много, колко много бяха само!!! Дори да бяха на площада, все едно си бяха такива.
  На тях едва ли ще можеш да повлияеш и на едните и на другите.
  А хората които искаха да направят нещо бяха малко и неорганизирани а там където пробваха да организират нещо бяха канализирани….
  Ето, като стана дума вижте и този клип и един плах опит за превод.
  Като оставим настрана непревеждащата се и неудаваща се поезия, поне на някои които са пропуснали тази песен на Роджър Уотърс, може да им стане ясно за какво става дума.
  http://www.youtube.com/watch?v=bpz102bDzH4

  ЗЯПАНЕ НА ТЕЛЕВИЗИЯ (Watching TV)

  ………….

  Ние си гледахме телевизия
  Зяпахме си телевизия
  Просто си гледахме телевизия
  Зяпахме си …..телевизия.
  ………

  А на площада “Тянанмън”

  Аз изгубих моето момиче, там.

  Моята жълта роза
  С рокля плувнала във кръв
  Правеше сладкиши – бързи поръчки
  В ресторантче на Яндзъ,
  Тя имаше блестящи коси
  И беше дъщеря на инженер…..

  Не ще ли отроните една сълза
  За моята жълта роза
  Това прекрасно цвете
  И дрехите и, плувнали във кръв.

  Тя имаше перфектна гръд
  И безгранична вяра и надежда
  В бадемовите си очи.
  Имаше красиви стегнати бедра
  Изучаваше философия….

  Не ви ли става тъжно
  За моята жълта роза
  Отронете една сълза
  За дрехите и, плувнали във кръв.

  Тя имаше сияещи коси
  Перфектна гръд
  И безгранична вяра и надежда
  В бадемовите си очи.
  Имаше красиви стегнати бедра
  И беше дъщеря на инженер.

  Хайде, вземайте това оръжие
  Хващайте тия камъни
  Стиснете ножовете
  И удряйте до кокал.

  Вий, лакеи и слуги,
  Вий, строители на сатанинските мелници,
  Превръщащи Земята в Ад
  И зяпащи Спектакъла от първите редици
  Сте без значение за мен.
  А аз скърбя за моето сестриче!

  (гласът и, превод):

  Хора, Китайци
  Не забравяйте. Помнете.
  Децата ви, умиращи за вас.
  Да живее Републиката…
  ……….

  НАПРАВИХМЕ ЛИ НЕЩО СЛЕД ТОВА ?
  Имам чувството, че …

  Ние просто си гледаме телевизия
  Зяпаме си телевизия
  Ами гледаме си телевизия
  и пулим се доволни пред екрана….

  Ей, ТЯ НОСЕШЕ БАНДАНА,
  С надпис СВОБОДА – СЕГА
  И мислеше, че пада, рухва
  Китайската стена
  Студентка просто беше тя
  Баща и беше инженер.

  Няма ли да отроните поне една сълза
  За моята жълта роза
  За това прекрасно цвете
  С окървавена рокля….

  Нейният дядо се е бил със Чан Кай-ши
  Този долен мръсен плъх
  Който нареди на своите войски
  Да стрелят по деца и по жени
  Само помислете,
  Представяте си, нали !!!

  Тогава, пролетта на четиридесет и осма
  Мао Дзе-дун се разгневи
  И той изрита стария диктатор Чан
  Навън от стария Китай
  А Чан Кай-ши избяга във Формоза
  И въоръжи Кимой.
  ………

  И прелитаха снаряди
  Над Китайското Море…
  А Формоза превърнаха
  В обувна фабрика наречена Тайван…
  …………

  Ей, Тя не е човекът-кроманьонец
  Различна е от Анн Болейн
  Не е и като Розенбергови
  Или пък нов Юдей
  Не е и неизвестна Никарагуанка
  Полу-звезда и полу-жертва.

  ЗВЕЗДА е ТЯ, ИЗГРЯВАЩА, ВИКТОРИЯ,
  Концептуално нова. Съвършенно.
  Не е като Додо
  Или туземка Канкабоно
  Не е като Ацтеките
  Различна е от Чероки.

  Сестра ни е, на всички ТЯ
  И СИМВОЛ Е НА НАШИЯ ПРОВАЛ
  На петдесет милиона се яви, ЕДНА
  Да ни покаже как
  Се търси СВОБОДА
  ЗАЩОТО ТЯ ИЗДЪХНА ВЪВ ЕФИР, СЕГА.

  POSTED BY RW | МАРТ 23, 2012, 3:22

 13. До: петър | юни 1, 2013, 12:48
  И аз казвам благодаря. Написано е точно, но не се казва главното. Кой го докара този боклук Симеон? Докара го КГБ и Бриго Аспарухов, т.с. ДС. Сега, при това правителство, може и да получи не само Кричим, а и връх Мусала.Народе ????

 14. Bulgarskiat izbiratel tvurdo i uporito otstoiava zhelaneto na KGB/Suvetskia suiuz v negovata dneshna forma – rusia – da vlastva v BG chrez izvestnite si marionetki – vsichkite vkupom koito sa v parlamenta – slugi na edin gospodar. “Pametnika” na suvetskata armia v centura na Sofia e meriloto za progresa na bulgaria kum normalnost. Kogato nego prestane da go ima bulgaria shte e edna dalech po-normalna strana ot dnes. Sudeiki po tova, obache, kolko dushi izlizat na protestite pred tozi “pametnik” tova niama da stane skoro – nito pri sledvashtite, nito pri po-sledvashtite izbori. Mnogo ot nas niama da dozhiveiat momenta v koito niama da go ima. I nishto chudno toi da ne be bude mahnat po voliata na zhitelite, pardon grazhdanite na BG, a da se razrushi sam, po voliata na vremeto.

 15. Петърчо, не се захващай така с Иван Костов. Ти помниш ли какъв беше и си остана Евгени? А другите десни защо не направиха нищо? Очакваха само Костов да прави нещо!!!

 16. ” Не би (??) трябвало да е проблем Симеон да си върне гората, но само ако сме в състояние да си върнем зрението и да спрем да се фокусираме върху дървото, независимо дали е орех или друго растение, осигуряващо удобна сянка в играта на криеница.”

  Г-н Инджев, прощавайте, но не схващам алегорията тук.

 17. БКП/БСП инсталира Симеон. Помните ли колко комунисти отидоха да гласуват за него, според партийното им поръчение да се пишат царедворци? Но това е въпрос на миналото. Главното е, че ако положението сега е ТРАГИЧНО, както твърди Станишев, глутницата на превратаджиите ще го направят съвсем сигурно КАТАСТРОФАЛНО.

 18. (към NITOWA) Не знам дали това е фамилното Ви име или е един от многобройните псевдоними на агента от ДС Тодорката, който най-напред се “грижеше” за Илия Минев, а сетне отиде на работа в българо-руската телевизия “СКАТ”. Въпреки присмехулното Ви обръщение към мен ще Ви отговоря. Да! Знам какъв беше и си остана Евгений Бакърджиев. Той беше антикомунист и си остана антикомунист. Точно затова Иван Костов го уволни. Нещо повече, след отстраняването от правителството на Бакърджиев Костов отстрани и всички антикомунисти в ръководните органи на Софийската организация на СДС, чийто председател бе Евгений Бакърджиев. Оттук почна разгромът на СДС! Ролята на Иван Костов в него е безспорна, защото всички изпълняваха заповедите на Командира. Тук обаче, въпросът е друг. Защо Иван Костов не дава никакви обяснения за отстраняването на Вицепремиера Евгений Бакърджиев и останалите антикомунисти от Правителството на СДС?

 19. Страхотен текст, но много измислена връзка.
  В крайна сметка има ли значение чии е този дворец? Защото, ако има значение той трябва да се върне на собственика си, а ако няма значение това означава че трайно си оставаме в епохата на социализъма където всичко си беше на народа. Нали.
  Свалям шапка на Симеон ако успее да си възстанови двореца в Кричим. По- добре да знам че Симеон го владее отколкото знайни и незнайни шопари да го ползват за ловна резиденция.

 20. Споделям написаното и част от коментарите, НО
  Негово Нищожество що срами името на баща си Борис III, доведен от КГБ и ДС бе избран от българския избирател.
  На 12 май 2013 около 3% гласуваха за независима и свободна България, всички останали гласуваха за съветското правителство на др. Путин.
  Негово Нищожество бе прав за чипа, прав бе и оня за матреала.
  Истината е, че около 70% от т.нар. българи са полуграмотни лумпени, които са щастливи със салатката, ракийката, цигарката, чалгата, топлото дупе под юргана, далаверката и пр. Това свобода, демокрация, почтеност, възвишени идеали – бошлаф, както би коментирал Захари Стоянов. За съжаление това е истината. Димитър Димов, София

 21. Царят няма шанс да си върне “Кричим”-липсват извънредните основания,посочени в ГПК.Така са го посъветвали неговите адвокати,за да си пишат актив,имитират дейност и най-важното- да вземат пари от Царя.Отделно-вероятно се надяват,че сега тройните пак са на власт,с леко изменение,че могат да помогнат на Симеон.пък и той се оказа радетел за “Белене”.Вероятно и той участва по някакъв начин в далаверата на века.На Царя му дреме на оная работа(с извинение) за енергетиката в България-важен е келепирът.Пък и руснаците са му на сърцето,все говори за тях с умиление.Но делото за “Кричим” няма да се възобнови,освен ако съдиите във ВКС нещо “сбъркат” правните норми.Но обстановката сега е подходяща за такива маневри-управляват представители на отделни олигарси,които са взели държавата на оперативен лизинг.Царят пък “общува” добре с тях,той работи на “широк фронт”,обича “съгласието” и “положителното”.

 22. Имам градация на националните предатели в новата история на България – 1-во място сидеров, 2-ро място царче мони !!! Комунистите по принцип не са част от нашата нация и не влизат в класацията :(((

 23. Към Петър Драгулев:Г-н Драгулев независимо от изминалите немалко години Вие си оставате просто един антикомунист.Това е необходимо условие,не отричам, но не е достатъчно за да може БЪЛГАРИЯ да отхвърли колоналната си зависимост от Русия и да се наслаждава на независимостта си.

 24. (към TERVEL) След 1917-та година колониалната зависимост от Русия се предопределя единствено от българския комунизъм. Следователно българските антикомунисти, борейки се против комунизма, се противопоставят и на колониалната зависимост от Русия. Лошото е, че те са отчайващо малко. Вижте колко души онзи ден са реагирали в този блог на позорния отказ на Фандъковата да бъде почетена паметта на жертвите на комунизма (дадени по време на вероломната Съветска окупация на България) пред безпрецедентния паметник на Съветския окупатор, размахал шмайзер срещу Университета в центъра на столицата! При това има решение на Столичния общински съвет паметникът да бъде демонтиран и преместен оттам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.