Борисов пося вятърничавост и жънем буря

В задачата се пита: след като е толкова прекрасно в зародиш и доказано професионално преди да е заработило , защо онези, които го рекламират по този начин толкова се дърпат да бъдат припознати като тяхно?

„Прибързаните решения все пак са грешни”, казва днес премиерът Пламен Орешарски пред БНР днес. Добре. Обаче прибързаните похвали за „чудесния” му екип, преди да е свършил работа за две стотинки, не са ли също грешни?

Разбираемо като позиция на облекчение, вицепрезидентът Маргарита Попова заяви при посещението си в Плиска вчера, че е необходимо да бъде даден кредит на доверие на кабинета „Орешарски”.

Нека да очакваме да се мобилизират, да станат екип, да започнат да гледат много бързо в една посока, да се обединят около кауза, около приоритети и да се завърти колелото на първия оборот. След това добронамерената и експертна критика би трябвало да е полезна”, добави още вицепрезидентът. ( Dir.bg)

Не искам да споря с вицепрезидента Маргарита Попова, която пледира да се да кредитира под някаква форма стабилността в държавата. Защото стабилността е за предпочитане пред хаоса.

Провокира ме обаче аналогията, която може да се направи по този повод с това кой кого подкрепя, щом се изказва в добронамерено за него. А и в думите й се съдържа признанието, че още няма правителствен екип. Което не пречи на сервилните медии и на обгрижващите новата власт политици да сипят суперлативи за отрочето на двойната коалиция на БСП и ДПС, изродено с гласа на (лидера на) „Атака”.

Ето малко разяснения от един друг екип- от екип на в. „Капитал” за това що са „екип” имаме на власт.

“Резервната гума”, както определиха наследника на Тихолов арх. Иван Данов, според социалистите е част от квотата на ДПС, а други търсят връзка със Сергей Станишев заради брат му арх. Георги Станишев, който преподава заедно с новия министър в Университета за архитектура, строителство и градоустройство. За зам.-министър най-вероятно ще бъде назначен Славейко Господинов, съдружник на Николай Вълканов ( близкият до ДПС олигарх от корпорацията „Мултигруп”, заигравал с ГЕРБ, за да продължи сега възхода си в типично своя среда- бел. ivo.bg) в “Геотехинженеринг”.

Депутати от БСП очертават новия обръч на Движението за права и свободи, който минава по линията на европейските пари. Министър на социалната политика е дългогодишният депутат от ДПС Хасан Адемов, чиято експертност досега не е оспорена дори от политическите му опоненти, министър на околната среда и водите е депутатът от ДПС и бивш зам.-министър на регионалното развитие в правителството на тройната коалиция Искра Михайлова. В тази група е причисляван и министърът на транспорта Данаил Папазов, досега директор на пристанище “Варна”. В някои от коментарите той дори е определян за квота на Пеевски, като връзката между двамата се търси от 2001 г., когато сегашният депутат от ДПС е член на борда на пристанището, а Папазов е назначен за изпълнителен директор. Единствено министърът на младежта и спорта Марияна Георгиева засега минава като личен избор на Лютви Местан – задоволил се с тази позиция, макар първоначално да е настоявал за министър на образованието.

В преговорите с ДПС социалистите отбелязаха частичен успех само за министерството на земеделието, но цената за това беше замяната на Светла Бъчварова, която очакваше поста, с компромисната фигура на ректора на аграрния университет в Пловдив Димитър Греков. Назначението му изненада дори местния партиен лидер Георги Гергов, който му е личен приятел. Шокът бил толкова голям, че по време на пленума на БСП в понеделник Гергов не се сдържал и попитал чия номинация е Греков, с което предизвикал бурен смях у съпартийците си. Всички предполагали, че е негова. („Капитал” 31.05.2013 г.)

А на въпроса, който задавам в началото, очевидният отговор е: съставителите на кабинета „Орешарски” се готвят да приложат номера на Георги Първанов. Надяват се да си припишат позитивите, които да изкопаят изпод руините, за да се покатерят върху този спасителен сал в задаващата се буря, но да не отговарят за провалите и негативите, които носи изпълнителната власт. Ето защо акушираха на този кабинет по маниера на Първанов- на тъмно и без да си признават „заслугата”.

Ето как плашилото на чер(ве)ния пиар от изборите през 2009 г. „гласуваш за Бойко, получаваш Костов”, след като Бойко сам си удари секирата на 20-ти февруари, се оказа 4 години по-късно гласуване за реванш на тройната коалиция, подготвян от популисткото управление на ГЕРБ, останало си само с предизборните закани срещу своите предшественици. Иначе казано Бойко топлеше мястото на Сергей ( макар да заплашваше да го прати на топло), който пък посади в него Орешарски.

Впрочем, на обичайните подмятания за вината на СДС, Костов, сините и т.н., че не са измели червените боклуци и това е тяхната историческа вина, заради която Бойко пък спечелил симпатиите на антикомунистите със силовите си обещания, е време да бъде противопоставен риторичният въпрос: какво направи вашият Бойко в това отношение, освен че подготви почвата и доведе на власт толкова проруска коалиция, колкото дори и в открития ( в това отношение) троянски кабриолет на Виденов или Станишев не се е возила?

Тази логична връзка е толкова топла, че подгрява обстоятелствата за гореща есен и зимна жега. Пожарникарят може би се надява в пламъците да бъде повикан отново за спасител на пролет. Само че покрай сухото гори и суровото. Такива са суровите закони на бурята, която си посял вятърничаво.

За съжаление българското общество, затлачено от бурените на гражданската апатия, посята от бликналата симпатия към Симеон, който да мисли вместо нас, прилича на сечище след торнадо. Горският пожар остава май единствената надежда за разчистване, след което да се появят нови кълнове на политическия разум.

51 мнения за “Борисов пося вятърничавост и жънем буря”

 1. Моето уважаение към г-жа Коларова! Винаги съм харесвала нейната позиция по важни за България въпроси. Но трябва да я канят сама в предаванията, защото не може да се вземе думата от нея. Аз предпочитах да чуя повече мнението на г-н Инджев.

 2. ИЗБОРИТЕ НА 12.05.2013Г. ТОТАЛНО ПРИЛИЧАТ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2001, КАКТО ПО ПОДГОТОВКА И ИЗПЪЛНЕНИЕ, ТАКА И КАТО КРАЙНА ЦЕЛ .КРАЙНАТА ЦЕЛ ВИНАГИ Е БИЛА ВРЪЩАНЕТО НА БКП ВЪВ ВЛАСТТА ПОД РАЗЛИЧНИ ФОРМИ И ПОЛИТИЧЕСКИ КОНФИГУРАЦИИ.ЗА ТЕЗИ,КОИТО НЕ СЕ СЛЕДЕЛИ ОТБЛИЗО СЪБИТИЯТА ОТ 2001Г. ЩЕ КАЖА,ЧЕ ОСНОВНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ БЯХА ГРУПИРОНВИТЕ,НАЙ-ВЕЧЕ СИК С НОВО ИМЕ,ПЕНСИОНИРАНИ ЧЕНГЕТА И ВИСШИ КАДРИ НА МВР СЪС ЗАВИСИМОСТИ И В УСЛУГА НА БКП И ДС.ТОГАВА ПРЯКОТО ВРЪЧВАНЕ НА ВЛАСТТА НА БКП БЕШЕ НЕВЪЗМОЖНО И ЗАТОВА СЕ “ЗАОБИКОЛИ” ВОТА ЧРЕЗ НДСВ.ТОГАВА ЗАПОЧНА И ИЗГРАЖДАНЕТО НА “РЕЗЕРВНИЯ”ЕКИП,КОЙТО ПО-КЪСНО БЕ НАРЕЧЕН ГЕРБ.СЕГАШНАТА ЗЛОБА В БКП СРЕЩУ ТОЗИ РЕЗЕРВЕН ЕКИП-ГЕРБ Е НА БАЗА ОПИТИТЕ МУ ДА ИЗЗИМЕ ЧАСТ ОТ БАНИЦАТА.ТОВА,ЧЕ НЕ НАПРАВИ,ДАЖЕ НЕ ПРЕДЛОЖИ, РЕФОРМА В НИТО ЕДНА ОБЛАСТ,ПОКАЗВА,ЧЕ ТЕ СА ИЗПЪЛНИЛИ ПОСТАВЕНАТА ЗАДАЧА,НО ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ ЗА “ПОГЛЕДА В КАНЧЕТО НА НАЧАЛНИКА”.СЕГА ОТНОВО БКП(БСП,ДПС,АТАКА,ЛЕВИ ЗЕМЕДАЛЦИ, АСО И Т.Н.) СА ОТНОВО НА ВЛАСТ. ПРЕДСТОИ ОБЯВЯВАНЕТО НА ПОРЕДНИЯ “РЕЗЕРВЕН” ЕКИП-ПАРТИЯ . ОТ ПОСЛУШНИТЕ МЕДИИ ЩЕ РАЗБЕРЕМ КОЙ ЩЕ Е ЛИДЕРА И КАК ЩЕ СЕ КАЗВА. ОЧАКВАЙТЕ

 3. Ако бяхме реална, неподчинена на Газпром – Путин-ски интереси демокрация, с най-талантливото политически като народно представителство, сега това слово би прозвучало от трибуната на Парламента, а не от Блог, наистина четен, но само Блог!

 4. Някога имаше и гняв в надеждата при протестите ни, сега има само малко надежда при гнева на протестите !!!

 5. В момента пред паметника на поробителя има 4 полицейски коли и 4ма конни полицаи – явно е много важно протеста срещу руската окупация да не се състои. Не забелязах протестантите на Яне да имат проблеми тази сутрин.

 6. “Горски пламъци в района на Витоша в сечището след торнадо”:
  ———————————-
  Протестиращите освиркаха Съдебната палата в столицата, предаде репортер на агенция „Фокус” . Блокирано е движението пред Съдебната палата. Преди това протестното шествие мина по ул. „Граф Игнатиев”. Чуват се скандирания „Оставка”, „Мафия” и освирквания. Протестното шествие се отправя към ул. „Позитано”, където е централата на БСП. Има засилено полицейско присъствие в района.

 7. Толкова безнадеждно ми се вижда всичко, че и за кълнове не се надявам вече.Държава обречена на комунизъм.Широките народни маси това си знаят и за това си гласуват.

 8. Г-н Инджев, тъй като питате за “вашия Бойко”, бих искал да Ви припомня, че той и ръководената от него партия, спечели последните избори, въпреки. Ако многоуважаемите “истински десни” от прехода бяха се постарали да са по-близко до народа /не, че им отива на десните, ама нали почти всичките са бивши червени/, може би нямаше да починат толкова скоропостижно. А също така, ако си бяха направили лустрацията, така както в по-нормалните бивши соц. държави. Защо никой не се интересува от десните хора в България? Как се чувстват толкова години – измамени, унизени, осъдени пак да гледат комунисти ++ на власт. Писах скоро и пак ще повторя: ОТИ ИЗРУЧАХМЕ ЖАБЕТО? КАКВО СПЕЧЕЛИХМЕ КАТО СВАЛИХМЕ Бойко? Спечелихве УЖАС БЕЗ КРАЙ. Сега се започва отначало – защото тези ще ги сваляме със сигурност. Все още имаме сили.

 9. Поклон и вечна слава за БОТЕВ и всички ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ отдали живота си за независимостта на ОТЕЧЕСТВОТО НИ!Да ги пазим в умовете и сърцата си и да вървим по техния път.

 10. @rare case

  Имa cepиoзни ocнoвания дa ce миcли, че peзyлтaтитe oт изборите ca изцялo пoдмeнeни. 3aтова ce въздъpжайте oт кoмeнтapи кой cпечелил и кoй пoчинaл. Aкo вашият Бойко нe бeше чepвeн, ceга щяxa дa дoвъpшвaт ycпeшeн мандaт c Kocтoв, a нe дa yпpaвлявaт Cтaнишeв и Пyтин. Ho, нeйce, щoм ще ги cвaлямe зaeднo, имa нaдeжда дa ce paзбeрeм c вac.

  Bпрoчем, дaвaте ли cи cмeткa, чe aко Kocтoв бe нa мяcтoтo на вашия Бойко – пeчeли избopи и прeдaвa щaфeтaтa нa Cтaнишев – щяxa дa гo изядaт c пapцaлите и мeдиитe, и дopи нaй-зaклeтите “кocтoвиcти”. A нa вашия Бойко нe ce нaмepи eдин, койтo дa мy пoискa ocтaвкатa заpaди прeдaтeлcтвoтo към cимпатизантитe мy. Cтpaннo, нaли?

 11. Към RARE CASE !
  Ти Боко за десен ли го четеш!?И защо е десен, защото разтриваше ушите на Тодора ли и му беше пазавантин!? Ами тогава дай да помолим Станишев и той да поразтрие ушите на някой като Живков, да кажем Лилов – и той одма ще стане десен! Или забрави как стоеше мирно и козируваше на откриване на паметника му в Правец! То бива Герберски пердета, ама чак пък да си мислят, че толкова ни е къса паметта – не бива!

 12. @ RARE CASE: КАКВО СПЕЧЕЛИХМЕ КАТО СВАЛИХМЕ Бойко?

  Много объркване, много безсмислици в едно тъолкова кратко мнение!

  1. Не е “Бойко”, а МУТРАТА. Всички “политики”, всички “принципи” тоя “десен” “политик” се изчерпват с една дума – МУТРА.

  2. Бидейки МУТРА оня направи всичко по силите си за да, подчератвам го, да се ЗАПАЗИ по всякакъв начин “постигнатото” от БСП/Д(П)С и “величеството”. Магистарли за Черепа, спокийствие за Златев, планини за Минев, държавни пари за Пеевски и т.н. олигархични “успехи”!

  3. Много е самонадеяно да си мислим, че сме “свалили” “Бойко”.
  След неизбежният справедлив протест на докараните до агиния българи МУТРАТА изгони Дянков ( единствения, който му пречеше да се развие до нивата на Сергея ) и се обади на …, кого, на (лили)Путин!
  И знаете ли какво му е казал?
  “Батюшка, направих всичко, което поискахте – сега оставям на Серьожа да довърши. Аз ще го играя опозиция”

  След всичко изброено ще напиша и какво спечелихме, след като МУТРАТА избяга от властта.

  НИЩО!

  След”десни” рубладжии ни натресоха “леви” рубладжии!

  И причината за това е, че мноого “умни” хора ни убеждаваха, че мутрите са по-добри за здравето от цоциалистите, а ДСБ са “отживелица”.

 13. Г-н Инджев отново Ви благодаря за този точен коментар, както винаги в епицентъра на проблема – кой, как, кога, къде и защо сътвори такава министерска конструкция. Кой ли ще бъде втори заместник на Първият ни министър, колко и кои ще са заместник министрите в различните ведомства, как ли ще си разпределят областните управители и техните заместници. Във всеки проект освен проектанти консултанти и строители винаги и най-много печелят Архитектите и разбира се ИНВЕСТИТОРИТЕ ! Това, че БСП иска да калкулира в сметката си само евентуални ползи, а да прехвърли негативите към някой друг е повече от ясно, те никога не си цапат ръцете с неотложни реформи, за тях винаги се намира някой да свърши мръсната работа. В събота в едно предаване по една телевизия един Ю.Москов заяви, че това Правителство не е и няма как да е на БСП, защото в него нямало ярки партийни функционери, а само някои по-дребни като А.Найденов Кр.Вигенин Др.Стойнев и други. Този лайтмотив като се поеме сега и от много други знайни и видни представители на социологията, политологията и соцантропологията и като се повтори 100 /сто/ пъти, на 101 /сто и първия/ ще спрем да питаме “Абе, на кого беше това правителство, кой, кога и как го гласува?” и ще ни внушат да забравим. Само от нашата памет зависи какво и докога ще помним. Колкото до мнението на Климент Николов за подготовка на резервен отбор за контролирана опозиция на БСП мисля, че е прав и доколкото се усещам може би ще го оповестят на 22 юни, в зала 1 на НДК, от говорител г-жа Раева-Н.Сиракова. Колкото до Б.Борисов да не забравяме, че той сам си набърка кашата и се пльосна по желание в нея. На него да му е честито, жалко за неговите избиратели.

 14. Убеден съм, че всички истински антикомунисти ще приемат изцяло политическия анализ в тази прекрасна статия на Иво Инджев. Предателите на “синята идея”, които приеха за свое политическо представителство болшевишката милиционерска хунта ГЕРБ, не са антикомунисти. Те изповядват днес някакъв вулгарен антикомунизъм единствено, за да успеят да се задържат на “гребена на вълната” на обществения интерес. Те минаха през ТВ-7 и Нова телевизия. Работил съм с тях в първите години след сриването на Стената. Тогава те се пазеха като дявола от тамян някой да не ги посочи с пръст, че са антикомунисти. Пишеха се демократи. А как един демократ може да подкрепя диктатурата на Бойко Борисов и Цветан Цветанов?!

 15. Ето кои са в 42-то НС:
  КОМУНИСТИ – синове, дъщери и внуци на БКП номенклатурата
  КОМУНИСТИ – шофьори, сервитьори и пазванти на БКП номенклатурата
  КОМУНИСТИ – ченгета, агенти и доносници, създадени от БКП номенклатурата
  КОМУНИСТИ – националфашисти, шовиности и ксенофоби, създадени от БКП номенклатурата

 16. Raрe Case, Вие сте толкова безнадежден случай (hopelles), че няма кой и как да Ви окаже необходимата Ви неотложна помощ – положението Ви е неспасяемо!

 17. Ето какво лично съобщение, явно в отговор на последния ми коментар тук, получих в блога ми от профил-фантом, от който от известно време редовно получавам неприятни съобщения:
  привет
  Никой не ви е приковал костовачке. Вие сами се забихте в земята и не можете да мръднете. Ама на крив кур и вълната му пречи.
  Изпратено: 20:03 От: kaizer
  Изтрий | Отговор

 18. А бе какво доверие на Орешарски, Станишев или Борисов. За министър на външните работи сложиха Вигенин, един партиен агитпропчик, който може да бъде и зам. министър на г-н Лавров. Самият Орешарски вече казва, че “няма пари”, за да изпълни изборните обещания. За какво ни е това правителство? До колко е по добро от това на Борисов или Станишев? И трите формации са за боклука. Орешарски не може да замести нито Борисов нито Станишев, които никой не иска.

 19. За г-н Лавров надали, такъв “дипломат” като Вигенин му е нужен, освен като “дълга ръка” в България. Такива като него колкото щеш, висят и чакат работа.

 20. RARE CASE, за съжаление не е рядък случай. Под това някой да е “близко до народа”, той и подобните му, имат предвид:
  – водачът им да им говори хашлашки. Да им вика “Абе вие сте прости и аз съм прост – и затова се разбираме”;
  – водачът им да е чел малко. И то най-необходимото – “Винету” и най-много “Аз искам”. И стига толкоз. Че то четенето си е губене на време;
  – Водачът им да не се прави на много открехнат и да не пише книги. Щот няма кой да ги чете от “народа”. Четат ги само “педалите”, както се изразява любимия им водач.
  – те са “десни”, защото винаги завиват с дясното рамо напред

 21. Благодаря на всички за мненията и диагнозите. Same to you,като се казва. Не разбрах какво предлагате? Костов е отдавна политически труп. Някой друг – кажете, аз съм ЗА!! Уви – няма как – по-добре Бойко, отколкото Станишев+Местан+Сидеров. Защо ви е срам да си го признаете?

 22. От предизборната “анти Бойко” кампания спечелиха само БСП. В крайна сметка само те си увеличиха абсолютният брой гласове. Най-много загубиха десните партии. Загубиха защото хората хем не искаха да гласуват за старите “десни”, хем бяха прокълнати да не гласуват за ГЕРБ. И така не гласувайки, дадоха възможност на партиите с твърд електорат да спечелят изборите и това сега може да се окаже ФАТАЛНО за България.

  Не виждам, как това (псевдо)правителство няма да си изкара мандата? Не виждам, кой ще го спре да не рестартира Белене? Щом извадиха доводите, че руснаците ще ни съдят за 2,5 млрд., а ние сме изхарчили 1.5 млрд. Значи концепцията “дайте да изхарчим много пари по този проект и така да го направим необратим” работи с пълна сила.

 23. rare case, труповете се броят при гангстерски войни. В началото на 90-те ми беше болно, че на улиците децата си играеха на борчета. Като пораснаха лекичко, същите тези деца си увисиха синджири по врата. Както любимите им герои. Когато възмъжаха и получиха право на глас, им поднесоха образа на човека с кожения шлифер, той и главен секретар. Хем бабаит с мускули, хем борец за правда, хем не е от БСП. Да, ама не! Образът на “противника” на БСП беше изграждан грижливо. И децата на прехода клъвнаха и продължават да кълвят.

 24. До RARE CASE
  Вие наистина сте рядък случай. Как така засегнахте въпросът с лустрацията, не трябваше. Тук красиво списващи биват в една известна част, бивши парт кадри които, една част не харесват социалистите а другата част не харесват останалите. Нямате ли усещането четейки коментарите че, at end of the day най-хрисими и пърхащи с ангелски крила етнически принадлежащи движещи се за права, изведнъж изплуват от калта на прехвръкващите Врачански бомби.
  Г-н Инджев изписва анализи и факти които отразяват точно действителноста и ние неговите почитатели намираме голяма част от нашите мисли вярни с написаното.

 25. RARE CASE, според мен всяка друга партия и лидер са за предпочитане пред ГЕРБ и Борисов.

 26. rare case, понеже говориш за срам и за признаване – Признавам си, че не разбрах и не разбирам защо е тази неистово демонстрирана ненавист към ББ от страна на ТВ7 и TV News. ББ направи доста за господарите на собственика на тези две медии. Но може би не е достатъчно. Знам ли?

 27. Противникът играе, колкото му се позволи. Надежда се измъкна от блатото на сините дрязги в посока Европа, Мартин го домързя да работи – неоценен, о, боже, Костов заложи на себе си. Ничий Бойко не им е крив – задоволиха се със самозадоволяването си. А когато имахме сини – премиер, президент, столичен кмет и каквито още длъжности има там, другарите от ДС си останаха да работят, включително и като посланици и сини депутати – затова доверието изчезна. Доверието дойде спонтанно, сините бяха единствената алтернатива. Но не прокудиха другарите – подариха им половината държава, после Костов се отцепи – и сред неговите – пак куп от другарите. Благодаря, каза електоратът, този бульон е от кубче…да видим друго в менюто…Преди години баща ми се опита да ми обясни ставащото – и позна за следващите 20… През 70 -те ми беше казал, че двете Германии ще се обединят. Сега го питах, какво ще бъде утре – той каза – каквото го направят децата. И аз вярвам,че с помощта на младите хора ще изплуваме. Но без СДС, ДСБ, всички техни сателити, люспи и остатъци. Сега Борисов е удобното извинение, но на “Левски” злощастният гол не го вкара “Славия” – БЕШЕ АВТОГОЛ. На сините лидери в политиката, като и във футбола, никой не им е обещавал, че ще са на върха с малко, но завинаги. Нямаше син член първи, да забранява други десни партии. Не можеха да попречат на Борисов да се нарича десен – всеки сам избира как да се назове. Спаха, мързелуваха, строиха комунизма за себе си – според потребностите си …Хората емигрираха, за да оцелеят, а тук жените на сини депутати и министри си играеха на фондации. Доверие нямат старите вождове, нито техните абревиатури. Когато, и, ако – се роди следващото дясно – не Кунева, напълнила ядрото с царисти, почти чекисти, не и други, порядъчно богати от политика – тогава ще има ново дясно правителство в България. Засега новата Тройна обаче прави услуга на Борисов – разговаря дори с Кунева, а него го обяви за урод. Няма десни монстри, “опозиция” на комисарите е само Борисов. Официално го назначиха, ще се каят после. Утре, ако ги тестваме с проект за ново дясно с лидери Хикс, Игрек и Зет, ще ги принудим да се барикадират. Но чакаме . А ако следващите избори са близо, как ще се представи дясното…десните избиратели не искат никого от предишните си лидери. Който мисли,че Борисов е изиграл СДС и ДСБ, не чувства каквото чувстват анонимните десни избиратели. Изиграха се сами двете сини партии. С автогол…с няколко автогола.

 28. За разлика от Премиера Олигархски, който има усещането, че е по-добре АЕЦ “Белене” да се построи аз имам усещането, че всички в момента сме тотално объркани. И как не, когато абсурдите в последно време достигнаха такива нива, че ни дойдоха малко в повечко и на нас, калените в абсурдите, за разлика на други далеч “по-изнежени”запани народи. Как да разбирам в иначе брилянтно описващата ситуация ни горна статия следното:
  “Не искам да споря с вицепрезидента Маргарита Попова, която пледира да се да кредитира под някаква форма стабилността в държавата. Защото стабилността е за предпочитане пред хаоса.” – в началото и
  “За съжаление българското общество, затлачено от бурените на гражданската апатия, посята от бликналата симпатия към Симеон, който да мисли вместо нас, прилича на сечище след торнадо. Горският пожар остава май единствената надежда за разчистване, след което да се появят нови кълнове на политическия разум.” в края?
  Има само един начин горският пожар да не става хаос-той да бъде контролиран все пак. Нещо, като умишлено запалване и изгаряне на предпазен пояс около огнището за де не се разпространява хаотично и безконтролно пожарът. И кой ще го контролира този пожар на обществото ни замязало на сечище след торнадо? Пожарникарят ли дето сега е в опозиция или кукловодите, дето ръководят ръководителите на “експертите” от правителството! Боже! Пък и какви ли нови кълнове ще се появят от пънове, като нас! Но все пак нека има надежда! Надеждата крепи света. И за да видите, че и други имат същите проблеми, като нас и как ги решават ви предлагам нещо интересно, поучително, прагматично и в същото време и забавно! Приятно гледане и забавление!
  http://power4patriots.com/video/index-c.php
  И не унивайте! Ние да не сме по-долу? Все ще ги стигнем някога, че и да ги задминем можем. Само ако си повярваме, че от нас си зависи.

 29. Бойко подготви почвата и доведе на власт толкова проруска коалиция, колкото дори и в открития ( в това отношение) троянски кабриолет на Виденов или Станишев не се е возила?
  Тази логична връзка е толкова топла, че подгрява обстоятелствата за гореща есен и зимна жега. Пожарникарят може би се надява в пламъците да бъде повикан отново за спасител на пролет. Само че покрай сухото гори и суровото. Такива са суровите закони на бурята, която си посял вятърничаво

 30. @rare case

  He мoгa дa призная нeщо, кoeтo нe миcля. A миcля, че cxeмaта e Станишев+Местан+Сидеров+Бойко, кaто пocлeдният e нaй-cлaбият eлeмeнт в тази вepигa пoрaди тъпoтaтa cи. И нacила да гo каpaтe, пpeмиep нямa дa cтaнe пoвeче. Heщо дpyго прeдлагате ли, или въoбpaжeниeтo ви ce изчеpпвa c Главнaта Kaлинка?

 31. Това което народа каза е точно така, както RARE CASE го казва, защото и гласоподавателите го потвърдиха. Че Станишев-Местан-Сидеров са дружни колко орел, рак и щука и едва ли ще се направят нещо друго освен бели е също факт. Но лошото е, че много не пожелаха да ги спрат и да поставят на местото, тези които трябваше да го заемат.

 32. Уважаеми! Ама вие сте в голяма заблуда! Кой ви е казал, че в България има ляво и дясно политическо пространство? По-старите трябва да си спомнят вестничето “Ера” от зората на демократическите промени, в което беше публикувана програмата на Политбюро за нещата, които трябва да се случат след 1989. Нещата, които бяха описани в Онзи документ , едно към едно са онези, които стават сега. Умряло ли е Политбюро? Или и ние да извикаме:краля е мъртъв, да живее краля? Дали е Полит- или Задгран- няма никакво значение. А разните там партийки, които продължават да ни водят много успешно за носа, разните там партийни лидерчета от “ляво” и от “дясно” са момченца за употреба, като всички нас. Разбирате ли? Нас ни употребяват! Номерът е да се закачиш за малко на цицката, пък каквото сабя покаже. Да уредиш някоя и друга сметка в някоя офшорка и да си подсигуриш старините. А там, държава, народ… Моля ви, не ни занимавайте с абстрактни понятия! Това не е по вкуса на таварищчите.

 33. Тю, ма`а му стара! И турците показаха, че са по-европейци от нас. Никой не ги организира, но това не им попречи да пускат заедно с националния флаг и бели ленти, с които да маркират зони, в които могат да се приютят закъсали и гонени от полицията хора. И тези зони бяха техните домове. А нали е казано:”моя дом е моята крепост”? Как става тая работа? Къде има демокрация? У нас, или у тях? Демокрацията, до голяма степен, е свързана както с изказването на мнение различно от това на другите, така също и с уеднаквяване на мненията, постигането на консенсус. Бащите на демокрацията от преди няколко века, са знаели едно правило, че не е важно да си жив, по-важно е да останеш човек. И затова се роди (отново) демокрацията, за да запази човешкия облик на хората. Според Джони Пенков, турците дойдоха в България за 500 години, за да вземат на заем някои неща като честност, трудолюбие, патриотизъм, обич, почитание… И много други добродетели. Но както ги взеха, така и забравиха да ни ги върнат. Сега виждаме и нашия девиз:”Съединението прави силата” в действие при тях – не при нас. При нас на власт са пак партиите, а народа – да му мисли.

 34. part – е английската дума с която се изразява част от нещо. “Това (напр.) е част от нещо.” Когато някоя партия бъде избрана от суверена да управлява, то тя идва на власт (която й е дадена) за да изпълнява своята програма. Тази програма подлежи на критика, но тя отразява виждането на част от хората. Не на всички хора. В България, всички партии, до сега, са изразявали своята част от виждането като всенародно. Те управляват от името на целия народ (макар всички да знаем “кой е човека”). Никой не пита народа за мнението му (изкл. референдума за АЕЦ Белене – първи в най-новата история на България). Но иде Видов ден!!!

 35. Да , пожар трябва да има !След предстоящия фалит на държавата, клечката ще драснат самите управляващи притиснати от безизходицата.Важно е пожарът да е контролиран, и да бъде изгасен в правилния момент !За нас гражданите обаче , ще е важно той да изгори всички мостове , връзки и взаимоотношения във върхушката !Ще добре да има повече пепел от изгорената им невидима власт!Затова пожарът трябва да продължи над предвиденото , ще са нужни сили, упорство, ентусиазъм , интелектуално присъствие , водачи…..за да се роди от всичко това вятъра разпалващ огъня !

 36. Дребни, алчни човечета, евфемистично наричани политици, ЗНАЙТЕ, ЧЕ СТЕ РАЗГАДАНИ! Гледайте Турция сега, за да добиете бегла представа какво предстои в България по-късно!

 37. До MARIO065:

  За малкия Маргин не съм запознат с доказателствата, но за турския език мога да ти кажа, че това конституционно право на децата от малцинствата вж. чл. 36 ал. 2 КРБ.

  И между другото в предложената от МО програма, която впрочем е от 2001г., има 5 зипа и се избира само един. Дечицата могат да избират между Ромски(майчин) само за дечица от Ромски произход, Турски майчин(само за дечица от турски произход), Арменски Майчин(само за дечица от арменски произход), Иврит, Информационни технологии.

  Да те питам: ти кого мразиш? Турците, циганите, арменците, евреите и новите технологии или само турците?

  Жалка ксенофобска картинка, ако това е главният акцент на протестите.
  Има истински проблемни теми извън омразата към различните.
  Против АЕЦ Белене и против тютюнопушенето са такива въпроси.
  Не бих отишъл на протест рамо до рамо с ксенофоб!

 38. До TONI DIMITROV
  Не си мислете че в Турция се развива някъкво ново бружение. Руските позиции за кризата в Сирия изисква бружения на повече места. Следете международните новини и ще откриете как се харчът 0.4 милиард за постигане на това. Това не е световна конспирация, това е част от играта. Сигурен съм че не забравяте безкраините консултации м/у БГ и US по Сирииския въпрос и как това се обезмисли само с един регистрирал се от партията Юруш

 39. Изборът между БСП и присъдружните й ДПС и Атака е избор мужду Сцила и Харидба. Флагманите на “десните-демократи” от ГЕРБ кои са те и те откъде произхождат
  1.Бойко Борисов – комунист, син на полковник от МВР. Средностатистическа мутра до ръкополагането за Главен секретар на МВР. Разтривач на уши на любимият МУ Тодор Живков.
  2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.Завършил “право” в Националта спортна академия.
  3.Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
  Фрезистка минала през Рабфак.

  4.Николай Младенов – син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Доказан ренегат.
  5.Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
  6.Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
  7.Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила… още Живкова.
  8.Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
  9.Лиляна Павлова – внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
  10.Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
  11.Ивайло Московски – първа щатна работа в Мултигруп.
  12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП…

 40. Като е приказката за зам.-министри, ето какво прочетох тази сутрин в сервилния към всяка проруска власт в-к “стандарт” (задължително името на този парцал да се пише с малки букви): “Русия ни праща зам.министър за Белене”. От дописката се разбира, че в Болхарската Задунайка пристига руски зам.-министър “да преговаря за АЕЦ-а”. Аз обаче се успокоих, защото си помислил, че ще ни изпратят направо президент, премиер, министри и т.н., или направо официален генерал-губернатор, но засега само някакъв зам. Пока.

 41. Абе това руските държавни феодали са невероятно нахални и нагли! Има проведен референдум, има решение на НС, разбра се пълната несъстоятелност на този проект, обаче те напират раз’ийш. Не разбраха ли, че няма да им се получи?! Ще протестираме до откат, но тяхната няма да я бъде.

 42. Когато става въпрос за изпълнение на предизборните обещания по отношение на социалните плащания, се била отворила “дупка” в бюджета. ИНтересно, тази дупка от 1 млрд защо не пречи на рестартирането на проекта “Белене” ???
  За съжаление, в червените им главици вероятно се върти мисълта Русия все пак да финансира централата, като БСП услужливо даде държавни гаранции на заема, и се обещае да се изкупува до шушка ЦЯЛАТА произведена електроенергия ( независимо трябва ли ни или не, можем ли да я изнасяме или не ). Тогава сегашните проблеми с ВЕИ ще ни се сторят дребни и незначителни, а нещастния български народ ще плаща до гроб за комисионните на енергийните олигарси, и за кефа на руснаците да ни видят отново (финансово) поробени.

 43. Тахрир, ама ти сериозно ли мислиш така за руските държавни феодали или само се будалкаш?

 44. Бай Дончо, не разбирам какво точно ме питате.

 45. Народ, който гласува с мнозинство за “нашата милиция ни пази” (Борисов и Цветанов), народ който вкара в парламента проруският, добре платен палячо Сидеров(на кон), народ който не пожела да има дясно представителство, заслужава да бъде управляван от БСП!

 46. Тахрир, въпросът ми е наистина ли не се досещаш че референдумът беше организиран по поръчение на руските феодали, а сега ще бъде отменен пак по тяхна поръка?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.