Лъжи(ца) в кацата с обещания мед

Летящата чекистка чистка и партизанското прегрупиране в сектора на сигурността, която новата експортна власт започна мълниеносно като абсолютен свой приоритет на национално ниво, продължи днес с подмяна на ръководството на столичната полиция и на още пет шефове на областни дирекции на МВР.

Това маневриране ми напомня на онзи момент от нощта на 10-ти срещу 11 януари 1997-ма, когато редиците на демонстрантите пред парламента срещу управлението на БСП оредяваха, а полицаите се множеха с тенденция да постигнат числено надмощие и да ни бият. Така и стана тогава.

За битка с престъпността ли се готвят толкова трескаво другарите като настройват по свой вкус машината на МВР и ДАНС или за очакваните брожения на гражданите срещу тяхното управление?

Може някому да се стори дребно и дори дребнаво споменаването в този контекст на едно несъстояло се на 2 юни в София събитие, но то също ми се вижда част от офанзивата на другарите и другарките ( като Йорданка Фандъкова- по русофилска линия). От общината хладнокръвно ни излъгаха, че в деня на падналите за свободата на България не можем да осъществим протестна акция с искане за демонтиране на най-яркия символ на мрачната съветската окупация в България защото около този паметник в центъра на София щяло да има …турнир по тенис. Вместо тенисисти, на мястото на несъстоялото се бунтовно събитие срещу метрополията се появиха униформени патрули, конна полиция и цели 4 полицейски автомобила, в които вероятно щеше да има достатъчно място да бъдат натикани евентуално незаконно протестиращи противници на преклонената главичка пред съветското колониално оръжие.

Инструкциите от Москва тук се спазват безпрекословно. В този дух вече беше даден първият изстрел в гърба на остарялото нареждане за борбата срещу шистовия газ и американските попълзновения срещу снагата на майка България. Както вече писах, миналият октомври президентът Путин смени не само тона, но дори и терминологията по въпроса: заговори за „шистова революция”, а туземните ни борци срещу това американско зло млъкнаха. За да проговорят днес с гласа на Искра Михайлова, която в качеството си на министър на екологията пред Би Ти Ви изстреля същината на новата кремълска директива: не бива ( вече) с лека ръка да се казва „не” на шистовия газ, ПРЕДИ ДА БЪДЕ ПРОУЧЕНО дали го има.

В един информационон сайт, където отбелязват плахо тази истинска сензация за ушите на паметливите ( поне в рамките на година-две) българи, лекичко бъркат с твърдението по този повод, че предишното правителство било забранило проучването и добива на тази неизвестна величина в недрата на България. Нищо подобно, през януари 2012 г. пълната забрана на проучването и добива беше гласувана солидарно от тройната проруска коалиция ГЕРБ, БСП и ДПС, която сега се е разделила на амортизиран опозиционен и реанимиран атакуващ отбор.

Този трус, предизвикан тук от фракинга на новата московска политика по въпроса, се случва точно година след като на 4 юни 2012 г. в 41-то Народно събрание беше имитирана дейност със създаване на комисия, която (все пак) да помисли колко голяма стратегическа вреда е нанесена на България при фактическия отказ от националния суверенитет във въоръжаването на страната с важен коз в преговорите за разнообразяване на своята енергийна зависимост от една отделна колониална сила.

Искра Михайлова беше член на временната парламентарна комисия, която официално твърдеше, че ще проучва „добрите практики и законодателни решения във връзка с регулирането на проучванията и добива на подземни богатства при опазване на околната среда”. Срокът й на действие беше 2 месеца, но както виждаме истинският резултат трябваше да почака изпълнителите на руската воля да се сменят и да заработи тяхното правителство.

Интересно ще бъде дали потегнатите редици на полицията ще бият с еднаква настървеност истински загрижените еколози и внедрените сред тях по поръчение на „Газпром” организатори. Или този път въпросните организатори ще дойдат със старите лозунги на които „долу” ще бъде заменено с „да живее”?

Не знам дали има софтуер в хардуера на хардлайнерите за различаване на подлежащите на бой, но ни чакат „интересни времена” на двуличие при управлението на двойната коалиция, от което нейният атакистки апендикс се бори да се разграничи като съветски наказателен взвод в гърба на настъпващата армия, получил заповед да стреля срещу всеки дезертьор от първите редици.

14 мнения за “Лъжи(ца) в кацата с обещания мед”

 1. Гениално. В 29 изречения цялото настояще и бъдеще на България. Поклон.

 2. Не бива да се лъжем. Гарван – гарвану око не вади. Така, че не става въпрос за никакви бандюги, чиито интереси или рахат ще бъдат застрашени! Редиците на вулгарния милиционеро-социализъм са съхранени и попълнени. Те са готови за действие. Предполагам, че не едно милиционерско сърце е подскочило от задоволство, когато е гледало как нощеска полицията в Истанбул е стреляла “на месо” с патроните сълзотворен газ. Добра практика, не мислите ли? Това е бъдещето, което ни се готви. И, което бавно, но сигурно настъпва.

 3. В едно от многобройните изказвания на осичката Мая имаше нещо подобно от сорта на:”Това са протести срещу легитимно избрано правителство!” Разбирай думите като:”Бьют наши! Тогда давай всем по морду!”

 4. това си беше ясно още миналата година, че без благословията на Газпром шистов газ няма да има в България. Бас държа че в най-скоро време ще започнат сондажите. Дали има или няма газ, това ще ни “огрее” така или иначе до 3-4 години.

 5. мдаа, като ви разправям аз, че газпром почва с шистовия газ…
  очакваме сега че гевара и зелените да правят протести ЗА шистовия газ в добруджа, подкрепяни от атака – щото фракингът е изконна българска ценност.
  божидар димитров пък ще намери бутилка с ксилол от 5-ти век преди новата ера и ще влезе в спор с македония, кой е бил първи.

 6. Да.Партията е права, когато съгреши дори.Нещо такова беше написал един комунистически слуга.Точно в техен стил е да обябяват грешките си за победа.Но прогреса си поправя път и Путин не може да го спре.В САЩ цената на газта е паднала със 75% в следствие добива на шистов газ и използването в производството на 1-ца продукция, конкурира успешно енергията , произведена от АЕЦ.Отварят се и много нови работни места.Затова толкова много се натискат и за Белене, да я почнат преди шистовия газ да измести съвсем ядрения синтез, като прекалено скъпо и неконтролируемо /смъртоносно/ производство.

 7. Тъмни облаци над бащини ни двори. Пучистите трескаво се подготвят за кръгова отбрана – ако не стегнат редиците до есента, ще бъдат изметени от властта.

 8. Дари, АЕЦ-ли произвеждат пара, чрез ядрен РАЗПАД, а не ядрен СИНТЕЗ!
  Щеше да е добре да имаме технологията на СИНТЕЗ , а не разпад , но все още не сме я развили , СИНТЕЗ-а задвижва и Слънцето!

 9. Според мен причината за “чистката”в МВР е да се поеме контрола върху продажбата на контрабандни цигари.До сега от нея “лапаше”Бат Бойко(70/30)
  а сега явно ще поеме щафетата ДПС (Д.Пеевски)
  В Пловдив цигарите се продават основно в кв.Столипиново, като се ОХРАНЯВАТ от патрулки-
  това го знае всеки…

 10. Че те рашките имат ли технологии за фракториране или само нещата клонят към проучване и после когато червените ескадрили започнат да разработват да ни сервират “еко”технологиите си 🙂

 11. Да Иво !Твоите пророчества се сбъдват.В тази връзка поемам ангажимент да запозная все повече българи що се пише в твоя блог. Така ще могат да насочат средства и ресурс в посока на това(дейности с бъдеще на висока стойност на придадения продукт) ,което ти ВИЖДАШ ,а нашите министри (явно и те поглеждат скришом към твоя блог),забелязват(или някой им подсказва) с двумесечно закъснение. В това отношение ще бъдеш от полза на предприемчивостта българска.

 12. До CHAOTIC:
  Божидар Димитров ще намери икони от преди Христа и пушки от римско време.
  Отново блестящ коментар.
  Поклон , господин Инджев!

 13. Тепърва ще си напомпват балона изпосталелите комунисти, вследствие отклонените от междувременно подулите се от кражби гербисти, и като право дебело черво /без свинктер/ ще довеждат до България всичко, което им сервират от Москва…

 14. Лицемерните лъжи по русофилска линия на Кметицата Фандъкова и нейните специалисти в Столична община неопровержимо доказва, че в “европейска” България изобщо няма никакво върховенство на закона. Преди повече от дванадесет години Народното събрание прие закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, който закон оттогава нито е променян, нито е отменен. В същото време паметникът на вероломните Съветски окупатори е безспорният първенец сред комунистическите атрибути на режима. Струва ми се, че след като в Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България българи Кметицата Фандъкова не разрешава пред паметника да се проведе законно регистрирана демонстрация, тя върши престъпление по служба. Струва ми се също така, че има и друго престъпление по служба на Кметицата Фандъкова – нейното неизпълнение на решението на Столичния общински съвет (СОС) за демонтиране и преместване на противозаконния комунистически атрибут. Дано някой в тази страна се сети, че законите в нея трябва да се спазват от всички и най-вече от облечените с власт!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.