И в медиите властва “изперете българското”

Аенция ПИК разпространи днес в интернет известната снимка на Сергей Станишев и Кристиян Вигенин, излегнати на шезлонги нейде във Виетнам. Снимката, освен че е на 5 години, не доказва с нищо онези (пик)антни внушения, които се правят по отношение на фотографираните.

Новина е обаче твърдението на ПИК, че снимката е предадена за публикуване в жълт вестник не от друг, а от главния редактор на в. „24 часа” Венелина Гочева. Била се притеснила и затова я дала на друг вестник ( защо пък, да не би да има мръсно подсъзнание и да признава косвено, че си мисли неща, които не личат от тази снимка, но й се привиждат?).

Ако твърдението е вярно, то потвърждава само едно: Гочева, която по онова време открито се гордееше с близостта си с президента Георги Първанов, е подливала вода на неговия наследник начело на БСП, срещу когото заедно с началника Първанов са диплели долнопробни интриги, станали видими за всички при прекия вътрешнопартиен сблъсък между двамата по-късно.

Интригантството й, разбира се, също не е новина.

Под вещото ръководства на Гочева най-тиражният всекидневник от началото на прехода извършва дългогодишно тиражно и морално самоубийство.

Истинската новина би била разбулването на мистерията около обяснението защо Гочева не е санкционирана от сменящите се собственици, а тъкмо напротив: направиха я шеф и на „Труд”, след което се оказа дори собственик ( по документи) на цялата вестникарска група. Никой не вярва в това, но и никой не проверява подобна сделка.

В e-vestnik написаха, че, колкото и да е забогатяла от огромна заплата, едва ли би могла да извади необходимите милиони, за да си купи губещите издания. Иначе казано, тя е подставено лице на истинските играчи.

Следват въпросите:

Защо се крият? Явно е срамно да придобиеш старата съмнителна слава на българската журналистика, наложила в общественото съзнание еднаквото отношение към жертви и палачи, роботърговци и роби в България под мотото „всички са маскари”.

Вярно, таз работа с маскарите я почна и наложи като стил ( ако съзнателното шумно уригване на масата може да бъде наречено „стил”) бай Блъсков. Но Гочева е , ако не най-талантливата му ученичка в това отношение, то със сигурност най-дълго задържалата се на капитанския мостик на потъващия титан(ик) на българската преса.

Сигурно чака(т) и последния юнга да напусне парахода, за да си тръгне и тя със заслужена от добре свършената ликвидаторска работа гордост, изоставяйки пробития „флагман” на посткомунистическия печат.

Дали пък да купуваш с погнуса един „интелектуален продукт”( щом се криеш!), натоварен с баласта на финансовите и други негативи, не е косвено признание за пране на пари?

С какво Гочева е толкова (без)ценна, че не могат да си я поделят богаташите в пътуването на вестниците им към дъното с такъв (дялан) воденичен камък на шията?

Защо това е толкова „безинтересно” на правораздаването, че оставя усещането за Гочева и медиите изобщо като за най-недосегаемата територия за прокурори и следователи в България- нещо като мил (при)роден резерват, в който отстрелът на медийни черни овци се извършва под контрола на силните на деня в зависимост от това дали се цепят от послушното стадо.

Накрая, още един въпрос (като за начало на внимание от страна интересуващите се): вярно ли е, че Венелина Гочева, чийто вестник е бил избран от тогавашните български власти да бъде съобщено чрез него на страната и света за екстрадирането на трима руски дипломати от България през март 2001-ва година, се е обадила и предупредила за това самото руско посолство?

20 мнения за “И в медиите властва “изперете българското””

 1. орешарски и компания лъжат европейския съюз че българия е стабилна държава

 2. на станишев баща му е носил пари на руския посланник в чували

 3. путин плаща на новото проруско правителство да се бори с нато заради щита

 4. ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ КУПИ БТВ.
  Г-н Инджев като човек на ‘Ти’ с медиите вярна ли е тази информация?

 5. Много ми е интересно как Министърът на Външните работи Кристиян Вигенин ще обясни в Европейския комитет, че Народното събрание преди повече от дванадесет години със закон е обявило Комунистическия режим в България за престъпен, а в центъра на българската столица продължава да се извисява най-позорният продукт на престъпния Комунистически режим в България! При това отдавна има решение на върховния общински орган (СОС) паметникът на собствения поробител (нещо непознато в Европейската история) да бъде демонтиран и преместен. Не виждам как Министър Вигенин ще убеди колегите си, че в България законите не се приемат само формално, за да заблудят Европейския съюз и НАТО!

 6. Към flo:

  Знам само, че се говори за навлизане на КТБ ( респективно на Руската външнотърговска банка) в Би Ти Ви, но нищо по-конкретно не мога да кажа.

 7. Няма дим, без огън, Иво. Очевидно бай-Блъсков, ликвидаторът на българския език, първи проби в тази част на Бояна, закупувайки от собственици 5000 кв.м. на цена 100 долара на квадрат. Какви кредити е теглил и кой му ги е дал през 1992 г., аз не знам. След това го продаде на някакъв българин, представител на “Лукойл” в Лондон. Той пък направи палат. Гочева закупи един такъв, километър нагоре. Това със заплата не става, Иво! Представител на руската външнотърговска банка в България е доведеното “царско юпи” Милен Велчев, изпрало един милиард, които ние платихме и внесло част в КТБ, играещо карти в Монако с доста съмнителни екземпляри.ЦАЦАРОВ, събуди се вече!

 8. По-точно – говори се за сериозна задлъжнялост на г-на Гергов (Кр. не Г.) къмто г-на Цв.Вас., бидейки че рефинансиращ в нужда се познава.

  Оттам нататък са технически подробности и “програмни инструменти”.

 9. Айде, АнгелЧе(то) Славчев пак изскочи от небитието и зове за революция: https://www.facebook.com/angel.ce.14/posts/10151489188979514

  БСП почна да се цепи по шевовете мисля и скоро няма да съществува като партия. Ще има една фракцийка на Моника, една на ГуменОвчПараванов, една на малките/низките русофилчета, една европеидна, една олигархоидна и така нататък. Ликувай народе, партията майка ще се самоотзове за да дойдат новите и превъплъщения с още по-демоничен облик!

 10. Говори се и за 11 милиарда долара на режима в Сирия, които Руската външнотърговска банка чрез КТБ /от която притежава 10%/,ще ги изпере.Дали Белене не е част от прането.И БТВ.Но пък и Виваком, където уж същите ги купиха, пак щели да ги продават.Служителите там не са наясно, кой ги притежава.

 11. “Не по темата”.
  “…Истина рекох,така беше!Някой възможно и да е чул,знам ли!”
  https://ivo.bg/2013/06/03/външният-вигенин-за-вътрешна-употреб/#comment-88205

  А е това е “комунизъм в действие”
  “@Румен Бърцов , в един друг блог Ви посъветваха да си направите свой собствен блог, и там на воля да си изливате душата! Както каза и един друг читател на блога на г-н Инджев – наистина ли си мислите, че тука някой Ви чете?
  Честно казано, чудя се защо г-н Инджев търпи така да му спамят личния блог с писаници, които не интересуват никого, а и не са по темите!
  Извинявам се, ако съм Ви засегнал, нищо лично !

  Posted by SteveN | юни 4, 2013, 14:44
  https://ivo.bg/2013/06/03/външният-вигенин-за-вътрешна-употреб/#comment-88231

  Извинявам се, но не мен Сте засегнали (лично),А Себе си, нищо лично !
  Г-н Инджев ,притежавате нещокоето съм Ви обещал,а Вие си го заработихте.моят “спам” е безценен,много скоро ще се разбере,много скоро.Е някой ще си скубят косите,но то всеки както си го надробил.
  “Бог си знае работата” и си я върши.
  Амин !

 12. Аз търсех помощ “ПОМОЩ” (така ли се пише и казва на български).Никой несе отзована виковете ми,абсолютно никой.Вместотова ми се натвориха още безчет чудовищни престъпления,на мен и близките ми.Та не четете,ваша работа !А може ли да не ме съдите повече и да ме освидетелствувате и поучавате.Аз съм пълноправен “български гражданин” лишен от всички права,в това число и правото на живот.И всеки ден вече ми идва полиция да ми пишат предупреждения,по жалба на “добрите ” ми съседи,защото ги смущавам,че викам от ужас и никой неще да си направи труда да чуе защо викам!
  “Какво тук значи някаква си личност”.
  Бог ще ви усведоми за моите вини !
  Страшно ви чака,но вината не е моя!

 13. Одговорите на всичките си питания (дето се питате,пък неви става ясно,”какво ,защо и как е било”,”какво,защо и как ще бъде”),за всички питания,за всичко,дето може да ви мине през глави и неможе е написано в мойте “библеиски спамове”.Навсякъде където съм писал,не само тук в Иво точка БГ.Навсякъде ,където чичко ви Гугул покаже именце ми Румен Бърцов от 2011 годинка та до таз секунда.В e-vestnik пписах “библейски спам” с неанонимно именце окледално “kinsev”.Много нещо съм изнаписал за ползу роду и света (видим и невидим).И ха пробваите да изнамерите нещо дето не било така,как рекъл съм.Е ако ви светне,че било така,може пък да ви светне,че ЗНАМ!И ,че като казвам “ЗНАМ” ,Истината казвам, и Истината казвам!
  Само,че повече няма да казвам,щом нещете.То за ваша си сметка.На мен доста височка ми дойде кървава сметката,дето плащам за да кйазвам ви,а вие да ме наказвате безмилостно жестоко за това.

 14. Длъжен съм да кажа:
  Единственно Иво Инджев се държа с мен ,така както подобава на Истински ДЕМОКРАТ и ЧОВЕК.
  Г-н Инджев,аз знам защо не пускахте всичко писано от мен ,знам и искам да знаете,(“в отвъдното” ще Ви кажа на ушенце,грижа да нямате).
  А за другите,дето не издържаха “изпита”,техен си проблем.Те си значт,защо не “издържаха”,и аз също знам.Но на мен ми на грижа какво мисли “оня горе” – “Началника”.
  Амин !

 15. Към Румен Бърцов:

  Господин Бърцов,
  Не съм се съмнявал във Вашата интелигентност, която Вие ( заради експеримент с публиката) прикривате по начина, който е известен на постоянните читатели тук.
  Не се съмнявам също, че сте разгадал причините за търпението ми да публикувам често пъти невъзможните за четене Ваши постинги- само да вметна, че тези причини не са политически или идеологически, нито пък се поддавам на комплименти.Да речем, най-общо казано, че се облегнах на интуицията си и на още нещо, което няма да спомена, за да не прозвучи самохвално…
  Както и да е,няма да си правя самоанализ- който разбрал, разбрал…
  Вие се “издавате” с някои просветления в коментарите си, включително косвено, чрез демонстриране на високо ниво на компютърните умения,( явно надхвърлящо моите, например- което не е много трудно от друга страна).
  Обаче, след като най-после поехте инициативата за този диалог, искам да Ви помоля да не изпитвате повече форума по същия начин- каквито и да са изследователските Ви подбуди.
  Видя се, че можете да пишете “правилно” и Ви предлагам да се включите в коментарите по начин, който ги прави четивни.
  Ако действително имате добро отношение към моя милост като домакин, направете го заради това и заради разбирането, че не искам да бъда вкарван насила в ролята на “цензор”.

 16. Искам само да отбележа, че в нито един момент не съм поставял под съмнение интелигентността на г-н Бърцов, даже съм се убедил, че (когато поиска, в други блогове) той може да пише доста смислено, човешки, и интелигентно. С удоволствие бих чел написани нормално неговите мнения по конкретните статии на г-н Инджев.

 17. Както и да се препира тази покупка на вестници, петното упорито си стои. Само леко избледнява и под него прозира зализаният алаброс на Гоцето. Отдавана е известно на всички ни, че Венелина е смокиновото листо на Първанов, а и те много, много не се стараят да го прикриват. Това не ми е интересно, но е интересно как тази госпожа е доказала произхода на средствата за закупуване на вестниците. Според мен – никак или в най-добрия случай с някой и друг фалшив банков кредит. Има органи, които следят да не се случват подобни привидности, но те очевидно не са си свършили работата. Което само означава, че Гоце все още е в силата си. “Първанов завинаги! Не се изчиства дори с Монсанто.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.