Здравствуйте бухалки

Усещането на програмирания да капитулира пред ядрена победа на Русия над България Пламен Орешарски се материализира днес неусетно ( за намиращото се под упойката на пропагандата българско гражданско общество) под формата на открита московска заплаха.

Безпричинните обстрели на братската руска корабна артилерия срещу Варна и Балчик през 1916 г. са нищо в сравнение с надвисналата ядрено обоснована финансова бомбардировка с еквивалент от два милиарда и „нещо” , която ни готвят братушките.

„Русия е готова с всички документи, за да внесе в съда иск за 1 млрд. евро срещу България заради спирането на проекта за АЕЦ “Белене“, заплаши вицепрезидентът на колониалната бухалка “Атоменергопроект” Генадий Тепкян. Той е в задунайската си губерния за традиционната годишна софра на руската ядрена пета колона “Булатом” във Варна.

От предоставената му трибуна на тази (по документи) българска земя братушката Тепкян господарски обеща, че финансовата тояга може да бъде трансформирана в морков при българска безусловна капитулация- “ако България предприеме конкретни практически стъпки, а не прави само декларации, арбитражното производство за АЕЦ “Белене” може да бъде прекратено”.

Телевизиите в България излъчиха в новините си без коментар подигравката на господаря от Москва, според когото нямало значение дали инвеститорът щял да бъде „африкански” или какъвто и да било друг. Цената обаче се повишавала с времето, наблегна пратеникът на бившата (?) колонизаторка.

Дребна подробност, която не беше уважена в новинарските емисии, е, че заради намаления износ на ток се очертава да бъде спрян единият от блоковете на АЕЦ “Козлодуй”. Колкото по-малка е нуждата от нови мощности, толкова по-мощен е натискът да строим нови.

Другият вариант е да бъдат намалени мощностите и на двата блока ( в АЕЦ „Козлодуй- бел. ivo bg), съобщи Митю Христозов от Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Той не уточни с каква продължителност могат да се изпълняват мерките за стабилизиране на енергийната система.

“Ако ми кажете, че от утре има 1500 износ, пускам веднага “Козлодуй”. И ще имаме среща на високо равнище при новия министър, вероятно защото два реактора на 2000 мегавата, ако ги натоварим при износ, който е в момента 150 мегавата, т.е. няма износ, и все по-понижаващо се потребление, просто е невъзможно да удържи системата, която има товар в нощите от 2500 мегавата. Значи, не може 2000 мегавата да е само в АЕЦ”, заяви Христозов.

В същото време шефът на НЕК Иво Лефтеров, който участва в ядрена конференция на “Булатом” във Варна, подкрепи изграждането на втора АЕЦ край Белене с думите, че очаква още следващите няколко месеца повишаване на потреблението, съответно и повишение на износа на ток. Той заяви, че “имаме нужда от нова ядрена мощност и винаги ще имаме нужда”. ( Медиапул)

Мисля си за природния феномен сьомгите да си хвърлят хайвера в Аляска като плуват срещу течението на реките, докато стигнат до техните извори, рискувайки да бъдат изядени от дебнещите в плитчините на пътя им мечки.

У нас течната дружба с братушките диктува хайверът любезно да се сервира на лакомите ядрени побратими, които не просто плуват заедно и дебнат солидарно отдавна зашеметената българска плячка насред финансовите потоци, но и нямат нищо против България да бъде изядена от руската мечка.

31 мнения за “Здравствуйте бухалки”

 1. Здравейте,
  Мислех да пусна линк към новината в предната тема,но ми направиха забележка.Ок-иска не е от Русия а от частна фирма(ако че е Руска)и заплахата е от една фирма.http://www. mediapool. bg/аец-белене-е-невъзможна-и-като-частен-проект-за-износ-на-ток*-news207216. html

 2. докато си следя сделката(и)-това ми е бизнеса,следя информационните канали(изкривяване)за новини:Интересно:”Не искам да съм лош пророк, но искам да поговоря за изказването на Орешарски, че България най-вероятно ще загуби делото в Париж заведено от Росатом. Първият въпрос, който ми идва в главата е как в рамките на един ден той успя да се обхване цялото дело, че да дава “компетентно” мнение от позицията на Премиер. Дали някои не са му наложили тези мисли и са му наложили това поведение? Според мен има по не няколко причини България да загуби това дело: 1. Чрез ненаемането на добри адвокати или чрез не добра защита Росатом ще вземе 1 млрд евро и сътветно ще се отблагодари подобаващо, както го е правила много пъти, на заслужилите – менторите на Орешарски; 2. Ще се имат възможността да излеят огромна помия срещу ГЕРБ и ще опитат да докажат, че те трябва да плащат за стари грехове и затуй народа ще е беден – разбирай няма да се вдигат заплати, пенсии и т. н. ; 3. Ще се възобнови дейности по ресартиране на проекта БЕЛЕНЕ и отново сладки и огромни коминсионни, парични благодарности и работа за техни фирми. Преди минутка в Екон прочетох, че до дни ще получим иска от Росатом – него го нямаме в България, но Орешарски го знае!!!”
  Комент??!!

 3. Забравих-доводи да се строи:Единият блок на АЕЦ “Козлодуй” може да бъде спрян заради намаления износ на ток. . http://www. mediapool. bg/единият-блок-на-аец-козлодуй-може-да-бъде-спрян-заради-намаления-износ-на-ток-news207272. html

 4. Г-н Инджев, поздрави за следенето на тази тема! Русия иска проекта Белене, защото така ще си построи нейна централа на българска територия. От вече две години е в сила Европейска директива за ядрено гориво и отпадъци. Съгласно тази директива, отработилото ядрено гориво и други ядрени отпадъци трябва да бъдат погребани в страната, където са генерирани, без значение кой е собственик на централата. Т.е. руснаците ще си имат руска центарала на наша територия и всички ядрени отпадъци и гориво ше се погребват у нас. За сведение, досега отработилото ядрено гориво от Козлодуй се връщаше обратно и ще продължава да се връща до края в Русия по дългосрочни договори, които са били скрити от Европейския Съюз при присъединяването ни. При евентуална централа в Белене, и то цели 2 блока !, тази практика вече няма да е възможна. Ядрените боклуци ще остават в България, цената за погребването им ще се плаща от българските потребители на електроенергия, защото пак по директивата е част от цената на електроенергията, а собственикът – т.е. руснаците ще си прибират чистата печалба. Българската мафия ще продължи да краде пари от проекта. Ето затова е целият този сценарий, организиран за съжаление с активното участие на българската ядрена мафия Рискинженеринг-Парсънс. С новото правителство, което всички видяхме как дойде на власт, с Ядрена ягенция с председател Цочев, чиято жена работи за Рискинженеринг-Парсънс, с ръководител на проекта Белене – Събинов, чиято жена работи в ядрения регулатор и пр, не можем да очакваме нищо добро. Гамизов наскоро изнесе данни при Кеворк Кеворкян за тази ядрена мафия и нейните корени в балканските бивши тайни служби.

 5. Извинете-последно:”Хората в България са наясно, че колкото и ожесточена да изглежда шахматната партия, накрая и белите, и черните фигури, и пешките, и царете отиват в една кутия. През февруари хората казаха, че са наясно, че тази кутия е Народното събрание. Следващият път обаче ще кажат, че от тях зависи къде отива самата кутия.”
  http://reduta.bg/v2/article/държава-за-двама

 6. Написах няколко коментара и се усетих,че допуснах грешка.Не е тема-предната статия.Извинявам се!Приемете участието ми в разни сайтове и дискусии по теми!Извинете!

 7. На облизващите лигите си около “кокала” Белене руски корумпета и на българските им “другари”-дупедавци ние, българските граждани, показваме среден пръст. Няма да стане. Jamas, never, jamais и mai! Не трать сил зря!
  И да не плашат с неустойки. Нека първо спечелят арбитражното дело (нещо в което силно се съмнявам), пък после ще видим…

 8. Да съм си бил направил “блог” !Че то е само в този “кратък текстопис” на Г-н Инджев се съдържат “влакови композиции” с “тонове томове тематични”.Аз нямам такова време,да ги “разгъна”.Достатъчно е всички ,който са стари “потребители” на “Ivo.bg” да се “разходят” в мислите си назад ,в съчетание с четена на “написаните грешки” и “хайдее по паяжината наплетена от Румен Бърцов”.Аз само на “Cavo”да “подам топката” – “дали инвеститорът щял да бъде „африкански” или какъвто и да било друг” та да си спомни за “екологичният” ми коментар в e-vesnik “кошмарът давинчи”.
  А пък нали и пуснах тук една ‘Молитва ” към Бог от “резервата северозапад”.Пък Бог изпълнява праведните “щения” къмто Него.
  И за Сирия каквото Обещал Е,ще се изпълни!
  А пък аз да се “хвана” за това:
  “зашеметената българска плячка насред финансовите потоци, но и нямат нищо против България да бъде изядена от руската мечка.”

  Тъ “баба меца стръвница” на зор е,понеже НЕ-повярвала,че ще и стане напечено,голяма уста отворила,да лапне “залъг” дето не и по “мяра”.Сметчици си пресмятнала,но грешки и се получили.Бърза “пред вятъра”- “Олелее Кръчмаря иде,грабай и бягааай”.
  Иска да хапне “българска пастърва” ! “Мисля си за природния феномен…” – “Мисли !”.
  А “зайченцето бяло”,дето заспало,ако вземе да се събуди,да види,че не го близва сърничката,а баба меца стръвница.Е така да си припомни ,че може да направи скок,подскок,Лъвски скок и на баба стръвница да и стане една гулеема ,горещо червена точка помежду дърветата.
  Хайде де “деца ” пораснали,поправете си “приказката за зайчето”,на по както си е в “преданията”.
  “Бог си знае…” ,не ,не бях аз!

 9. Г-н Инджев, “назначен” Сте за “Началник” на “БТА” – (българска транспортна агенция) .
  Собственик и водач на “влака” “ivo.bg”,мултинационална компания. “Всички пътища водят към Рим” – “всички нижки водят към Иво точка БГ”.Кво а съ прай,съдба!

 10. Най-големите престъпници в България са прокурорите. Защото те извършват още по-големи престъпления като прикриват престъпниците и не повдигат обвинения или повдигат умишлено обвинения с пропуски за да могат после тези обвинения да паднат в съда.
  Затова в България е пълно с престъпници, а няма нито един осъден. На върха на тази банда от прокурори стои Цацаров.

 11. 1.Нали бяха внесли иска в съда, излиза че не са. 2. Едва ли съдът в Париж ще осъди една страна член на ЕС, за да угоди на руското и българското ядрено лоби.
  3. Единственото, което може да ги спре е да излезем на улицата.

 12. Тук вече и анти-логиката спира да действа и на сцената излиза тоталната перверзия. Безвъзвратно импотентният насилник, неспособен да му подейства дори дългогодишна терапия с петро-газо-доларова виагра ще си задоволява страстите върху глуповатата красавица която си е набелязал и по която си пада а сутеньорите ѝ за няколко рубли в джоба не само я продават но и ще ѝ държат крайниците за да може извратенякът да получи пълна доза кеф от игричките по тялото и с бухалките. И това кримино-клепто-комуно-колаборационистко клинично кресчендо не трогва никого.
  Насилникът сега продава само 23% от най-важната суровина на Европа и този процент спада с всяка изминала година. Когато достигне 13% вече няма да може да удържа положението. Прогнозата ми е за 10 години в най-добрия за него случай. Затова е и тази бясна надпревара да се забият анкери като АЕЦ Белене и въжета като ЮженПоток. Само че мястото което му е останало да си развива спасителните операции е твърде крехко и той ще се срути. А на дъното го чакат с бухалки в ръцете неговите да им падне.
  Следващите 10 години ще са годините на големия сблъсък между ВИ и изкопаемите, на нахлуването на LNG на масовия пазар, на разработването и експлоатацията на все нови и нови находища на природен и шистов газ които продължават да се разкриват по всички зони свободни от тоталитарно-монополен надзор, не като нашата. А в близкото бъдеще – около 2030 ще имаме и първите страни които ще достигнат 100% ВИ в енергетично отношение. Няма да е Германия, която ще го направи малко по-късно но тя постави високата летва и други по-пъргави ще я прескочат дотогава, може и по-рано. За обикновения потребител ще стане както с Интернет – така както наблюдавахме лавинообразно включване в информационната мрежа през последните години, така ще наблюдаваме и масово изключване от енергийната мрежа и независимост и в това отношение.
  Периодът няма да е никак дълъг, има и прекрасни възможности за регистриране, съхраняване и архивиране на всяка стъпка и този път няма да може да се хвърлят някои неудобни документи в печката. Надявам се този път унижението да не бъде подминато и простено. Защото това са не Българгарски Слуги на Путин а направо Долнопробни Послушни Слагачи и Бърсалки на Сапогите на Путин.
  Да му мислят тези дето сега са се наканили да хванат жертвата за крайниците и я поднесат отново на изнасилвача.

 13. Г-н Инджев,
  И аз бях втрещена от назидателния тон на представителя на руските бухалки, както ги наричате съвсем сполучливо.
  Има много хубав анализ в Медиапул
  Заглавието е “АЕЦ “Белене” е невъзможна и като частен проект за износ на ток”
  Анализа е на руски професор, доктор на техническите науки и първи зам.-директор на Института за политика на естествените монополи на Руската федерация, бивш дългогодишен зам.-министър на атомната енергетика.
  Той освен всичко друго прави извода – цитирам.
  “….Тогава, за да се върне в продължение на 15 години целият обем от инвестиции, похарчени за строителството на АЕЦ “Белене“ заедно с инфраструктурата (15 млрд. евро – вж. раздел 7)), е необходимо да се увеличи цената на тока за всички в България до 10 евроцента за кВтч (в цени 2012 година). И всичко това, без да се отчитат експлоатационните разходи за производство на електроенергия от АЕЦ “Белене./ Приемаме, че средната стойност на електроенергията за експорт ще бъде 0.06 евро /.

  Това ще направи стойността на електроенергията в България една от най-скъпите в Европа, а ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БАНКРУТИРА.

  КОЙТО ИСКА ДА РАЗБЕРЕ КАКВО НИ ГОТВЯТ УПРАВЛЯВАЯИТЕ НИ МАРИОНЕТКИ„ ДА ПРОЧЕТЕ АНАЛИЗА.

 14. Иво не знам ,как се създаде партията на СКАТ телевизия НФСБ ? Не знам и кому е нужна?Не знам и с какви средства?Не ме и интересува.Със сигурност знам ,че е необходимо да се създаде НФБРИИБ(национален фронт за борба срещу руските имперски интереси в България) или както и да я наречем………Основните цели на това “формирование” по своята същност НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКО е стопиране на руските имперски – рекетьорски амбиции в суверенна България.

 15. Иво, чудесен коментар, поздравления!
  Чудя се докога народа ни ще търпи наглостта на червените ГОСПОДА(друга)РИ…
  А Русия няма да пропусне шанса да ни забие (по братски) нож в гърба докато имаме такива “политици”!

 16. Ясно и разбрано за ученици в трети клас!!! За жалост нашите другари управляващи и тези, които ги подкрепят не са надминали това ниво!!!

 17. С червените ботушки потропва дядо Иван. Домакините трескаво подготвят посрещането на високия гост. Врататта е широко отворена. Разумът е натикан в миша дупка. Предстои масирана атака срещу президентската институция–последната крепост срещу нашествениците.

 18. Не съм експерт по енергетика, затова ще се позова на агенция ЕЖК (Една Жена ми Каза) – При социализма, както е известно, бяхме нация техническа, което ще рече от 75% население, заето със земеделие, до 1944 г., преминало в 85% градско, занимаващо се с индустрията на най-прогресивния СТРОЙ в света. Водещият принцип в нашата сензационно бърза индустриализация беше да става с минимални инвестиции и максимално партийно доверени ръководни кадри. Това съчетание на опции застана в основата на огромния енергиен преразход на неимоверно разширилата се наша индустрия на този принцип. Като следствие се разшири неимоверно енергетиката ни, работеща с аналогична на останалите индустриални “отрасли” ефективност. При желязно запазване на съветския принцип за минимални инвестиции нашите мъдри икономически експерти видяха подобряването на ефективността и по направление на “консумативите” и в частност – на по-евтини горива (да си спомним лигнитната стратегия на Проф. Тодориев – от откровена почва да се произвежда електричество). Замърсяванията на природата приеха застрашителен вид, но пак съветския брат ни “подаде ръка” – АЕЦ Козлодуй. Не че природата се подобри особено с пускането му, но се получиха излишъци мощности и започнахме да изнасяме (парички!!!). Това постави соц. енергетиката в зависимост от капризите на международния енергиен пазар, настъпиха явления в родното енергоснабдяване като “разлюляване на параметрите”, режим на тока и т.н. В опит да създадат необходимите резерви в пренос и разпределение другарите добавяха и добавяха мощности и създадоха невъобразим хаос във възрастите на съответните мощности до степен никой да не знае нищо за интегралните характеристики на родната енергийна мрежа, които “мъдрите” ни икономисти приемаха по фантазия (при тях тя е отличително качество).
  И сега, след приватизацията ни, мотивирана и проведена по критериите на “блесналите очички”,при опитите ни да излезем на световния пазар със скоростно развилата се при соца наша индустрия (но гореспоменатия принцип на инвестиране), логично индустрията ни се сви невъобразимо и близо 80% от енергийните ни мощности, с рождена ниска ефективност и порядъчно и в различна степен остаряли, станаха излишни. Работещите около 20% обаче, за да бъдат стимул за развитие на реално пазарно печеливша кономика, от една страна, и за да поддържат живота на енергийните дружества, от друга, следваше да бъдат модернизирани. Но как, след като едва ли някой е в състояние да “им хване края” – кои точно са те, в какво състояние са, какво е използваемо и какво следва да се рационализира, накратко – колко ще чини една модернизация. Вместо все пак да се реши една такава трудна задача, се приложи една чиста нашенска рационализация – всички консуматори да си плащат разходите, каквито и да са те, плюс изчисляваните по методите на научната фантастика разходи в преносната и разпределителната мрежа. Плюс капризния износ на явна загуба, но все нещо да капе.
  Оценявайки добре това състояние на нещата, руските братя ни хвърлиха “спасителен” пояс – АЕЦ Белене с трето поколение WWR. Печалбата би била да “изпарим” цялото наследено от соца електропроизводство и да я подкараме на “мирен” атом, демонстрирайки на цяла Европа какви благини внася РосАтомСтрой (сателитна на Газпром) в живота на човека (огромният радиоактивен отпадък не се смята). Лесна задачка е да се досетим как, при такова развитие, биха били компенсирани оялите се на старата ни система енергийни босове и под-босчета. Но най-лесната задача е до какво води радикалната руска енергийна терапия на болната ни енерго система в националната ни независимост. Руснаците са делови хора и знаят, че всичко си има цена, така че за смущаващата комбинация от членство в ЕС и 100% енергийна зависимост от страната, заради егоистичните интереси на която във висока степен е смисъла на съществуването на ЕС, вероятно добре са платили на подходящи “делови” лица у нас. При положение, че енергетиката стана гръбнака на световната политика, при “бистротата” на енергийните мощности у нас по възраст и ефективност, резултат от скоростно превръщане на 100%-ни селяни в индустриалци, с АЕЦ Белене и с други енергийни проекти се очертава трета “ОСВОБОДИТЕЛНА” мисия на Русия в братска България.
  Извод: Време е да свалим от паметника на Съветската армия този с автомата и да издигнем там скромния руски енергиен предприемач – други промени не са нужни, българските фигури са на същия хал и акъл, както при второто освобождение.

 19. Сега се сещам за следващото национално предателство на Сидеров или на Местан – гласуването на поредния РЕСТАРТ на проекта Белене.Предишното НС все пак спря проекта и трябва наново да се гласува.При тази криза , излишък на ел енергия, спрян блок на АЕЦ Козлодуй,огромна дупка в бюджета,мизерия на ента степен, обезлюдяване на огромни части в страната,гласуването за Белене ще е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.

 20. Русия продължава размахването на ядрената Беленска томахавка която уж беше заровена с цената на 20милиона нови лева, равностойноста на Референдумното ни народовластие за което нашите народовластници доброволно подлагат глава за отсичане. Сеченето на глава се оказва много по апетитно за народовластващите защото плащането на въжето за Парижко бесило 1 милиард не е било приемливо за плебуса, матрилът или както там те ни наричат. Всъщност, народонаселението не избра ли самичко да бъде накълцано за храна на отявлената със своята висока хранителна ненаситност многоглава ламя? Да,избра си нещо заметено от лабораторията на песовица и соколовица да свърши мръсната работа а онова течно-ценно вещество което ще усигури дълги години финансово блаженстбе бе скрито от зорките очи на победената алхимична лабораторна на друг гражданин за европа и неиното развитие. В случай че, брадво носителя случаино не уцели тогава идва на помощ ценното вещество – газта на шистите. Хоп и от ръкава на големия Маг изкача зайчето което спокойно се разхожда по главите на противостоящите зеленомислещи. Хитро, засилваш брадвата и в последния момент високочайшо отминаваш за да извадиш скрития зад гърбът пистолет.

 21. Що за премиер е този, който преди да е прочел, камо ли получил мнение на експерти върху иска, да обяви, че “щели да ни осъдят”????
  Как пък нито един от тези управляващи, които сега обсъждат или коментират как ще се прави АЕЦ, не помисли и проучи какви са били мотивите на предходното правителство, да бъдат толкова уверени, че иск срещу прекратяването на проекта Белене, не може да мине в арбитраж?
  Как пък изведнъж се заговори1 че ще се подпише проекта? Значи все още не е подписан и само подписването на какъвто и да е документ, ще легитимира този иск.
  След като истеца – фирма или страна,напира толкова и бърза, не е ли явно доказателство това, че проекта е нефелен? Прилича на тактиката на онези търговци, които бързат да ти пробутат стоката, пък после си я бий у простата глава. Никой и никъде не поставя въпроса за ядрените отпадаци, които ще се трупат, какво ще ги правим? Само хранилището за тях е над 1 млд.
  И при толкова въпроси и възможности да загубим много повече от 1 млд за иск, защо премиер и правителство не си поставят въпроса а не е ли по доре да се водят дела и да се рикскова загубата от 1 млд вместо сигурна загуба от 20 млд, която няма как да се покрие в бъдеще?
  Май, интереса от печалбите на кандидат участниците в проекта Белене ги кара да забравят за щетите на икономиката, които ще предизвикат.
  Не можем да очакваме и не сме виждали друго от такива “бизнесмени”, но нормално ли е това мислене и поведение за правителството и политическите ръководства на управляващите три партии?

 22. ДАРИ , то за БКП и ДпС, Атака вече не представлява фактор ,с който да се съобразяват, след като Сидер гласува за правителството им.
  Сега БКП и ДпС имат ресурса да си купят някой атакист, ако Сидер е много алчен и иска прекалено много пари , за да гласува за тях.
  Каквото е могъл да ги изнудва е било до избирането на Олигархски, сега е времето ,когато Олигархски ще изнудва Сидер, ако е прекалено алчен.

 23. И кой ни е виновен, че вкарахме в парламента комунистически партии, които искат да строят нови ядрени мощности?
  В БСП и Атака се чудят по какъв начин да възкресят невъзможния проект Белене. ГЕРБ обаче, в желанието си да се доберат до комисионни на всяка цена, измислиха и план Б – нов руски реактор в Козлодуй. Заради това подмениха и въпроса на референдума, а за капак на всичко, в последния момент така се извъртяха, че и БСП и ГЕРБ се оказаха застъпници на една и съща теза.
  За почитателите на Борисов, които в негова защита ще кажат, че нов реактор в Козлодуй е приемлив, цитирам Нигматулин :
  “Следва да се отбележи, че проектът АЕЦ “Белене“ е неизгоден както за Русия, така и за България, дори ако бъде трансформиран във вид на строителство на 7 блок в АЕЦ “Козлодуй“ с използване на вече изготвеното оборудване.”

 24. От статията в mediapool на Булат Нигматулин (оргиналът е на: http://www.proatom.ru/modules.php?name=News&file=article&sid=4317)
  аз открих нещо за което не бях си и помислил. Цитат от превода: “Следва да се отбележи, че проектът АЕЦ Белене е неизгоден както за Русия, така и за България, дори ако бъде трансформиран във вид на строителство на 7 блок в АЕЦ Козлодуй с използване на вече изготвеното оборудване”. Обърнете внимание руският енергиен специалист казва че проектът е неизгоден и за Русия тоест и за руския народ пряко или косвено. Следва въпроса към русофилите те чии интерес защитават като застават зад този проект. Не е на българския народ очевидно но не и на руския. Значи те не са и истински русофили, те не обичат руския народ а руската власт. Те са просто едни поклонници и проводници на силовата власт на Русия. И ако това за много от нас е ясно отдавна ето ви и доказателството. За едно Сугарев е прав обаче че нашите “русофили” нямам да дадат властта без да пролеят кръв. Те и такива са били винаги насилници на собствения си народ. Тези хора живеят с омраза и са щастливи да измъчват другите. Чудя се само дали добрината на всички останали си има граници или трябва да се сменят поколения за да се изчистим от тях.

 25. Не знам доколко може да се хвърля вината върху цялата руска държава… по-скоро става дума за мръсни сделки между наши политици и руски бизнесмени, в които Русия идва като някакъв гарант… тоест има косвена връзка, но всички приходи отиват в нечии мръснишки ръце.

  То реално Русия тъй или инак е държава, почти официално управлявана от олигарсите…

 26. “До ядрен енергетик”
  Много пъти писах за ядрените отпадъци в този блог. Опитах се да получа някакъв отговор и от г-н Г. Котев. До колкото ми е известно (а ми се струва, че ми е известно малко повече отколкото на средно статистическия българин) в България все още не са намерени подходящи места за съхраняване (погребване) на високо радиоактивни отпадъци. Питам се къде, срещу колко пари и срещу здравето на колко българи (ако ги има) ще се съхраняват (погребват) тези отпадъци.

 27. Благодарности на Иво за острото перо. От неговото перо, в ушите на народа. Нека си го пожелаем! Казано е:”Дайте ми опорна точка и ще повдигна цялата земя.” Тук не става въпрос за цялата земя, а за една мъничка частица от нея – за България, която прекрасно може да играе ролята на опорната точка. Но нещо май не е по вкуса на оня, който държи сопата за повдигането на земята. Представяме си такава ситуация: България е в положение “туш”. Централата е построена, държавата е в колапс, народа е поробен. Това вече не може да бъде “опорна точка”. През това време в ЕС е приета Сърбия – една къде, къде по-надеждна “опорна точка” за оня, който държи сопата. Тогава тя става проводник на интересите на ОКДС (оня, който държи сопата). А България (по стар руски обичай) ще стене под ботуш. Това е “братолюбие” в действие. Действието на ОКДС. Те, така се наказва инакомислието.
  Р. Ралин: “Първите паднаха в кърви, последните станаха първи”. (та и досега)
  “Свободата – блян недостижим – на втория ден се превръща в режим.”
  “Който дрънка е за вънка.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.