Проруската коалиция в България стопли отношенията с проруската коалиция в Близкия изток

След като вчера новото правителство на тройната проруска коалиция стопли отношенията на България с тройната проруска близкоизточна коалиция между Иран, Башар Асад и тяхната „Хизбула”, очаквам традиционна патриотична реакция на вездесъщите по медиите експерти по тероризма, следочистачи на връзките му с комунизма ( които те хрисимо „не забелязват”).

Когато имаше вероятност България да приеме версията за вината на „Хизбула” за атентата край Бургас от 18 юли 2012-та, отвсякъде затрещя пропагандата, че това би означавало да се подчиним на интересите на евреите, американците и британците. А не бивало да става така ако сме суверенна държава, която държи на своите национални интереси.

Моя милост, който самотно- още на 19-ти юли миналата година коментира връзката на „Хизбула” с терористичния акт като възможна, (познавайки от личен опит тази ливанска организация с иранско финансиране и инспириране, действаща с логистичната подкрепа на сирийския режим), беше обруган като „слуга на американците” и „чифутин” – все патриотични определения за лица с българско гражданство и потекло, на които тук кресливо не се позволява да се наричат патриоти, ако не поставят на пиедестал любовта към Русия като единица мярка за истинска българщина.

Обаче, щом ще си говорим за „слуги” и услуги, бих искал сега да чуя мнението на същите кресливци за това кому служи шумът около рязката смяна на българската позиция по един въпрос, придобил световно значение както малко дела, в които България е набъркана.

Да, знам, че пропагандаторите ще дадат примери с позицията на някоя от държавите, с които сме съюзници- че тя не споделя версията за „Хизбула” също. И това ще бъде типично! Защото за статуса на съюзниците пропагандаторите на нашата мила ( само в такива случаи) независимост се сещат именно когато трябва да бъде обосновано склоняването ни към прости…(пардон, за малко да добавя „туция”) решения, в полза на бившата ни колониална владетелка- а в случая и на нейните регионални питомци в играта срещу запада на изток от Босфора.

Имам предвид склоняването ни към прости решения, когато ни правят на прости, неразбиращи „тънките намеци” в дебелата игра на дипломацията при в слугуването на империята на злото.Просто се иска от нас да си траем като едни чифути и американски мекерета- иначе сме ставали маша на чужди интереси. Подразбира се ясно, че западните интереси са чужди на България, за разлика от руските. Това се вижда от факта, че не се чува вълчият вой при новия завой.

Защото какви ставаме в момента със завоя към руско-иранската позиция по конфликта в Сирия, обявен вече от външния министър Вигенин под формата на отказ от роля в обединението на сирийската опозиция?

Оставаме си такива, каквито си бяхме. Управлението на ГЕРБ не ни промени ни най-малко, защото, като се казваше в онзи разсекретен доклад на американското посолство в София, на Бойко Борисов „душата му е в Русия”.

Така де, „патриот е, душа дава…”!

46 мнения за “Проруската коалиция в България стопли отношенията с проруската коалиция в Близкия изток”

 1. Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей създаде нова доктрина, в която обяснява, че ликвидирането на Израел е “легално” и “морално оправдано”, съобщава сайтът “МИГнюз”.

  “Израел е раков тумор в Близкия изток. Това е сатанинско изчадие, което използва медии и бомбардировачи. Всеки мюсюлманин е длъжен да вдигне оръжие срещу Израел”, каза Хаменей.

  “Както споменах, узурпаторът Израел представлява сериозна заплаха за исляма и мюсюлманските страни. Мюсюлманският свят не трябва да пропуска възможността да си уреди сметките с тази страна веднъж и завинаги”, допълни той.

  Хизбула (среща се и като Хизбулла) (от араб. حزب الله — ḥizbu-llāh — „Партия на Аллах“ или „Партия на Бога“) е шиитска военизирана ислямска организация и партия, базирана в Ливан.[1][2][3] Получава финансова и политическа подкрепа от Иран и Сирия. Организацията има политическо и паравоенно крило, като последното се счита за съпротивително движение в по-голямата част от Арабския и Мюсюлманския свят.[1] САЩ, Нидерландия,[4][5][6][7] Бахрейн,[8][9] Египет,[10] Обединеното кралство, Австралия, Канада и Израел официално класифицират Хизбула изцяло или частично като терористична организация.Създадена е през 1982 г. с цел да се бори с израелската окупация на Южен Ливан.

  Заедно с движението Амал Хизбула е главна бойна организация, представяща шиитската общност, най-големият ливански религиозен блок. Създадена с подкрепата на Иран и финансирана от него, организацията следва шиитската ислямистка идеология на Аятолах Рухолах Хомейни, лидер на Ислямската революция в Иран. Ръководители на Хизбула често се позовават на Хомейни и се обявяват за антиционисти. Организацията цели създаването на ислямска провинция в Ливан на принципа на управление на правото (Velayat-e-Faqih — доктрина, създадена от Хомейни), въпреки че това е осъществимо само след постигането на консенсус между ливанския народ.Хизбула е особено силна в южната част на страната, където след оттегляне на израелската армия изгражда свои бази, които често използва за нападения върху северната част на Израел. Организацията е подпомагана от около 70 ирански военни съветника. Тя е единствената организация, която разполага с тежко оръжие — танкове, артилерийски системи „Катюша“. Военната тактика на Хизбула за партизанска война е силно повлияна от методите на специалните части на Северна Корея.

 2. Г-н Инджев, само последното изречение струва ми се, не отговаря на класата на текста.

  Много добре го знаем Борисов, но обективна истина е, че по този въпрос поне позицията беше изказана ясно и Хизбулла беше посочена като отговорна за атентата в Бургас. Факт е също, че тази позиция на българското правителство бръкна (някъде) дълбоко в руските интереси и далеч не е случайно, че една от първите точки в “to do list”-a на Орешарски е да “коригира” тази позиция в угодна на Русия такава (сиреч, майната му на атентата и това кой какво си позволява да прави на наша територия, важното е братята да са доволни, което от своя страна граничи или направо си Е национално предателство), както междувпрочем се случва с почти всички “анти-руски” (про-български) решения, които отишлото си правителство взе поради една или друга причина.

  Възможно е разсекретения доклад на американското посолство в София да е убедително обоснован за местоположението на душата на Борисов, но да не забравяме, че същото това посолство го припозна за “любимец” преди време.

  Същото това посолство, по неясни за мен причини оттегли “доверието” си от “автентичната българска” десница (като цяло!)когато тя имаше най-много нужда от него, а пасивната политика на правителството, което то представлява, играе не малка роля за успеха на постановката на братушките, разигравана на наша територия.

  Да, мораториумът за шистовия газ беше удар за американците, но те не положиха абсолютно никакво усилие да обяснят с думи прости (а те това го умеят чудесно, само желание трябва) какво представлява това производство, къде са рисковете и как тяхната технология се справя с тези рискове.

 3. Де ги сега автентичните десници, питам аз, реагирва ли някой от ДСБ-та, СДС-та, Куневичарските раздвижени граждани? Един Инджев остана да се бъхта като бяла лястовица в прозорците на угасени съвести… Вчера над нас треснаха две кошмарни гръмотевици и какво последва – ОГЛУШИТЕЛНА тишина. Едно подпухнало руско пиянде с раздърпана вратовръзка откровено ни унизи, едно “странно” ориентирано българче дори не разбра, че освен себе си унизява и половината читав свят. Реакция никаква, тъма египетска. И хич да не ми се оправдават с липса на място за изява – интернет широк, място винаги има, стига да има какво да кажеш. И желание, де…

 4. Като Бургазлия ми е мъка да чета такива глупотевини от официалните ни представители.
  Какво толкоз се радват на тая Русия? Като си я обичат толкова много, що народа бяга на запад, а не на изток?

  Питам и отговор не желая…

 5. Госпожо Иванова,
  Автентичните десни са там, където ги е поставил гласоподавателя. При такова място на поставяне, им остава да правят същото, което г-н Инджев прави – да пишат. Допълнително, дават и пресконференции.
  Ако се интересувате от тяхното мнение, прочетете статията “Готвят се да продадат България” в
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3702

 6. Може да е Хизбула , но ние нямаме твърди доказателства за това ! Бих казал , че с твърдението на ГЕРБ политиката на държавата олекна още!
  Да се издават присъди без доказателства, е слабост която показва безсилието ни да разкрием този атентат до край !В този смисъл дали твърдим едно или друго ,сме еднакво безлични и жалки !Дори смешни !

 7. Г-жо Иванова, какво имате предвид? Убягнало ми е…

 8. @zashev

  Абсолютно съгласен съм с Вашия коментар. За съжаление, България се оказа твърде малка и незначителна за приятелите си, и същевременно голяма и важна за вековните си врагове. Докато САЩ пращат една напълно неадекватна посланичка, занимаваща се с боядисване на пейки в градинки и детски конкурси за английски правопис, империята на злото точи зъби и чака да заграби и малкото останал ни национален суверенитет. Петата й колона се кефи и чака да й подхвърлят заслужените мръвки от кокала.

 9. Откровено да си призная, бях пропуснал този доклад, че на Борисов душата му е в Русия. Според мен това показва само едно, че и амерканците могат да вършат работата си мърляво и повърхностно. Че това не е така е поросто очевидно. Нима не се забелязва никаква разлика между Борисов и Румен Петков или Ивайло Калфин? И как така “пърхашата му за Русия душа не можа да го накара поне един събор на “Копринка” да посети или да каже нещо подобно на “ние ще сме винаги с Русия, а останалите да си **** майката”! Впрочем Седлараска забеляза прилика със Станишев по отношение на мързела, но чак пък с любовта към Русия! Точният доклад беше този, който го охарактеризира, че може да е полезен, ако се подбутва в правилната посока. Борисов се опита да се опъва на Русия вероятно от лични властови амбиции, търсейки подкрепата от Запада, тъй като очевидно не можеше да разчита на такава тук в България. Блоговете и форумите са хубаво нещо, но сме още доста далеч от времето, когато такава подкрепа ще стане реална сила в политиката. И затова стъпваше предпазливо и всяко “заяждане” с имперския ни окупатор се опетваше да омекоти и компенсира с някаква отстъпка. Такъв крещящ пример беше мораториума за шистовия газ. Не знам дали му се вързаха. По-скоро не. Ясно е, че смехотворният мораториум няма начин да не падне и то скоро. Това си е технически прогрес и той не може да се спре по никой начин с глупави политически мерки. Подобен беше и идиотският въпрос на референдума за ядрената енергетика. Конюнктурно извъртане за да се отдалечим колкото се може по-длеч, на безопасно разстояние от конкретния повод АЕЦ “Беляне”. Иначе, ако техническият прогрес, чакаше на Българските референдуми за да се развива още нямаше да са открити даже огъня и колелото! Това по какви причини се опитваше да се опъва, дали користни и лични или патриотични според мен няма никакво занчение за България. Важното беше, че прави опити да се опъва. Подобнна беше и колебливостта по отношение на Хисбула. Тук освен всичко и Европа няма единна позиция, което според мен се дължи не толкова от някаква загриженост за обективността, колкото заради най долнопробни корпоративни интереси свързани с търговията с оръжие. Затова този терен беше още по-опасен за Борисов. Ако имаше ЕС единна позиция никаква “душа на Борисов в Русия” нямаше да му попречи да застане на твърди и ясни позиции срещу Хизбула. Но какво да се прави, в политиката (когато искаме да сме самостоятелни) сме (все още) деветата дупка на кавала. На тия сега комунягите им е лесно. Те имат безрезервно Путин зад гърба си а останалите (демек ние с патриотичните си чувства) да си **** майката разбирасе!

 10. Абсолютно подкрепям г-жа Иванова.
  Скриха се да ближат рани и да гледат с празен поглед в пъпа си автентичните десни.
  Ако не се активират ДЕЙНО ,ако не заемат своето място наистина, в скоро време статуквото безпощадно ще ги издуха и изличи и ще ги прати безславно в Историята…

 11. Да, абсолютно сте права. Две неща биха могли да бъдат причина за тази тишина. Първото, е че крушението на десните политически партии е окончателно и след две десетилетия битки по всички фронтове, войната беше спечелена от братушките и техните български слуги. С всякакви средства, но спечелена.

  Второто, на което лично аз се надявам, е че мълчанието е в следствие на прегрупирането на десницата, което надявам се подготвя и липсата на позиция в момента може да е продиктувано от липсата на единен десен политически субект, който да я изрази. И в двата случая – лошо, но в първия – по-лошо.

  Блогът на нашия домакин наистина е един от малкото острови на “нормалност” у нас, но за съжаление неговите читатели са крайно недостатъчно или най-малкото – далеч по-малко отколкото ми се иска. Да се надяваме поне, че с всеки ден се умножават.

 12. А, насадиха ни на пачи яйца отвсякъде.То Белене, то Хисбула, то Сирия, а ние сме си наврели главата в пясъка, и си мътим яйцата, докато гръмнат под зад…те ни.Никой не реагира.Даже поне не се опитаха да защитят проформа българския интерес.Само твличат вниманието с имунитети,самолети и бла, бла “орешарки” или ‘олигарки”, което е все едно и също.Може даже да си съчинят някоя частушка и да си я припяват, нали са с руско самосъзнание.А далаверата на Русия върви с пълна пара.

 13. “кои ще са жители на новия свят – тези, които побеждават; само чисти хора ще могат да живеят в присъствието на Бога. Всички кротки, добри, честни хора, които всеки ден са побеждавали грехове и пороци чрез силата на Святия Дух.
  Всички, които съзнателно са грешили, няма да влязат в Новия Ерусалим, а ще изгорят в огненото езеро. Там ще бъдат и всички страхливи, които са предпочитали спокойствието пред борбите и страданията за истината. Тези, които са предпочели човешки заповеди пред Божиите, всички малки и големи лъжци ще бъдат извън стените на Новия Ерусалим.”
  “…А зачетете си сами останалото в тази “4.5?”
  Posted by Румен Бърцов | юни 5, 2013, 19:17
  https://ivo.bg/2013/06/05/българско-турската-власт-в-софия-се-бо/#comment-88292
  “Послание къмъ Галатянитъ 5.” – понеже не си зачитате!
  14.Защото целиятъ законъ се изпълнява въ една дума,сиречъ,въ тая:”Да обичашъ ближния си както себе си” – (Ближният е всеки “образ и подобие” на Отца Любящ Бог (Всевишният),дето всички създаде).
  15.Но ако се хапете и се ядете единъ другъ,пазете се да не би единъ другъ да се изтребите.
  16.Прочее,казвамъ:Ходете по Духа,и нема да угаждате на плътските страсти.
  17.Защото плътта силно желае противното на Духа,а Духътъ противното на плътта:понеже те се противат едно на друго,за да неможе да правите това,което искате.
  “Истината ни прави свободни” – Божията Истина.
  “Който побеждава,на него ще дам” -(разбирай “Ходете по Духа” В “Новият завет на Нашего Господа Исуса Христа”
  “Свещен Джихат” – (Разбирай “Ходете по Духа” – Ал – Аля (Всевишният) Бог,дето даде на о Мохамед “Коран” да дойзясни и припомни на забравилите “10-те Божи заповеди”).
  Та дали “по твемата” – “Лукавият” превзел Иран и “последователи” за ползуване на “материални,плътски страсти”-за удоволствие на “мъжкарчетата – комплексарчета – хитлерчета”.Ха да Видим,кой къде му “сърбежите бесови”.
  Та от тук логично би могло да се каже “Хизбула – позувани са за целите на Лукавият- “Инперията на злото” (Приластени и изоставени,посочени за виновни).
  “Врътките на Лукавияяят”.
  И дали “Бог си знае работата”…!

 14. “Зайченцето бяяло,цял ден си играало,в блиската гориичка с една…,не,не грешка,друга е приказката за пораснали мъжкарчета”.”Плюс и минус не си приличат,те просто се обичат” – AC/DC – “имам една камбанка,дрън,дрън!”.Колко бързо може да тичка “баба меца стръвница” – “Олеелее,Кръчмарят идее…”!
  “Технологичният прогрес е като брадва в ръцете на патологични престъпници” – Алберт Айнщайн (имперялис,атейст,цигулар любител на малки нощни музики”

 15. Кристо(Граф Монте) заточен по свое огромно желание в затворът РБ сподели пред онемелия за новина свят ( New York times)- признаването на Онази Организация за такава каквато предното правителство настояваше че Тя, Организацията видите ли неможе да се обвинява в нещо недоказано. Шест часа след разсмърдяването на тази позиция на песовица и присмехулно-критичния поглед на Европейското око, дойде жълтия картон на самозаточилият се Кристо подарен от Ирланския -Европейски представител Напляскания, с гордо заявление поизчисти разпиляното от световната врачанската бомба но, миризмата и боята остана над и в главите на доброволно жертвения плебус.

 16. Не скъса ли с Русия, България никога няма да върви напред. За 135 години “дружба” ни върнаха 300 години назад. За целта обаче червените не бива да припарват във властта поне 20-30 години. Не ни трябват. Докога голямачаст от българите ще им се връзват на лъжите, че са социална партия? Те САМО ЗАБОГАТЯВАТ от “обгрижването” на бедните и онеправданите, а последните стават все повече и повече.
  КОМУНИЗМЪТ (СОЦИАЛИЗМЪТ) ПОРАЖДА БЕДНОСТ – БЕДНОСТТА ПОРАЖДА КОМУНИЗЪМ.
  В този порочен кръг се върти България вече 68 години.
  От нас зависи да направим необходимите усилия, за да излезем от тази дяволска орбита!

 17. @Иванова, добър коментар но реакция основно трябва да търсим от ГЕРБ. Те единствено се парламентарно представени при това с мнозинство. А тяхното мълчание говори много. Така мълчаха и се чудиха 4 години за Белене. Сега пак гледат на къде ще духне вятъра за да заемат позицията на силния на деня. За съжаление такава е “политиката” на ГЕРБ.

 18. imame si upravlenie koeto e za demokracia a e s nedemokratichna rusia, koeto e koaliciono beZ koalicia, koeto se bori s mafiata, a e systaveno ot samata neia, koeto se “chudi” za belene, a ne e podpisalo samo ot horski sram, koeto kazva che po zle ne sme bili nikoga, no tova ne vaji za samite tiah, koeto e s ovcha koja i s vylchi nrav, na koeto hi4 ne mu dreme za dremeshtia Bylgarskia narodec

 19. СИРИЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ В БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С МОХАМЕД ИБРАХИМ СА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ НА БАШАР АСАД

 20. Остро противоречие има да си едновременно против властта в Турция и за “опозицията” в Сирия. Струва ми се нелогична вашата позиция.
  Позицията на нашата държава обаче е непротиворечива. Не знам дали е правилна, но против Ердоган и непризнаване на легитимност на “бунтовниците” в Сирия определено е една позиция без вътрешно противоречие.
  Аз лично – по субективна преценка – предпочитам да вярвам на Асад вместо на Ердоган…

 21. @Алеко: Много хубавичко я изгледах таз пресконференция и още повече се ядосах. Бе то положението е катастрофическо, той ми вика – Лорд, Темза…

 22. “Айде холан” и “Tenko”, бихте ли се пояснили.
  Какво очаквате да направят? Ризите ли да си съдират пред камери? Гладна стачка ли да обявят? Какво на вас двамата ви е необходимо?
  Защото на мен ми е достатъчно да разбера какво мислят. Което научавам, чрез Интернет. Защото търся.
  Както ми е достатъчно да разбера какво мисли г-н Инджев. Защото следя неговия блог, пак чрез Интернет. Да има някаква разлика, според вас двамата и г-жа Иванова?

 23. Предполагам,че г-н Инджев ще коментира и Явление 2 на симеон – “Трудната професия цар” в Эхо планеты.
  “Радвам се, че отношенията между нашите две страни постепенно се нормализират” – казал иконата на българския гласоподавател симеон.
  И допълнил, че отношението към Русия “се опира на историята, а тя дава необходимите уроци”.
  И кои исторически уроци има предвид симеон?
  Превратът срещу Александър 1 Батемберг?
  Четата на Набоков?
  Заплахите за окупация на България?
  Похарчените рубли от Азиатския департамент за дестабилизиране на България?
  Убийството на Стамболов?
  Обстрелването на Варна от руски кораби?
  Навлизането на руски войски в Добруджа през ПСВ 1, позорно прогонени от генерал Иван Колев?
  Атентатът в Св. Неделя?
  Народният съд след 1944?
  симеон е най-голямото нищожество в цялата история на България.
  Да му берат срама всички, които го припознаха за спасител.

 24. Към ZASHEV
  “Да, мораториумът за шистовия газ беше удар за американците” казвате вие но донякъде грешите тъй като по-големият удар беше за нас българите, които така си и оставаме в неведение за възможното наличие на този природен ресурс в България.

 25. Г-жа Иванова и напълно права, че много хора мълчат. Известно е на всички, че Вигенин е протеже на ДС, както той го казва, и че ще защитава указанията на г-н Лавров . Затова Императора го назначи. Но никой не обяснява защо защитата на Хизбула е изключително необходима за Кремъл. А главната причина е защото Хизбула е нужна, за да разгроми опозицията срещу Асад. Погледнете на картата и ще видите, че без Асад няма къде да отидат руските бази по Средиземноморското крайбрежие на Сирия. Те загубиха Либия. На Египет не могат да разчитат. Остават единствено купените острови от Гърция, което не е добро място за тях. Без Асад средиземноморската флота на Русия увисва в въздуха. Затова Вигенин пее руски песни. Може би руснаци и българи сега се опитват да протягат дълги ръце и в Турция, защото не вярват много на Ердоган, както и на Борисов.

 26. @алеко, не критикувам партиите които са в извън парламента а ГЕРБ като партията с най-много избиратели. Мислите ли че с намаляване на кворума в народното събрание постигнаха нещо положително до сега? Позицията на една такава партия трябва да е точна и ясна. ГЕРБ трябва да се възползва от правата които законът им дава да информират и заявят твърдо и ясно позициите си (по-подобен начин както СК го правеше в стария парламент). Не знам вие къде ги намирате тези неща в Интернет на аз досега от тях нищо подобно не съм чул и видял.

 27. В допълнение на хубавата статия на Иво, Русия още от 17 век гледа на юг и води много руско-турски войни с успехи и неуспехи и бавно се настъпва на юг. С Кримската война на Николай I се създават Влашко, Молдова и Сърбия. С войната на Алексндър II се създава България. С Балканската война и се утвърждава Гърция и се създава Албания. С войната на Сталин срещу България се установява силна руската база с посока на юг в българия, Югославия и Албания, но войната на генерал Маркос в Гърция не успява и отвора към Средиземно море уж за България се затваря. По късно започва предполагаемото завладяване на Израел с изпращането на хиляди евреи от Източна Европа и акцията за Суецкият канал, които пропадат за Москва. Но натиска продължава с хилядите “съветници” и “агенти” в Либия, Египет, Сирия, Ирак, Албания. От тях за сега само Сирия остана, и защитата е бясна за последната руска позиция в Средиземно море. В тази мощна вълна се намесва и сега г-н Вигенин, като помагач на Хизбула, която е сериозен защитник на руският Асад в Сирия.

 28. Ето тук е събрано цялото непознаване на “Врътките на Лукавияяят”.,на света в който живеете всички “простосмъртни граждани”.От това и “неразбираеми” ви мойте писания.А това е моят ад.
  “Остро противоречие има да си едновременно против властта в Турция и за “опозицията” в Сирия. Струва ми се нелогична вашата позиция.
  Позицията на нашата държава обаче е непротиворечива. Не знам дали е правилна, но против Ердоган и непризнаване на легитимност на “бунтовниците” в Сирия определено е една позиция без вътрешно противоречие.
  Аз лично – по субективна преценка – предпочитам да вярвам на Асад вместо на Ердоган…
  Posted by Rangel | юни 6, 2013, 18:40”
  Всички гледате субективно късогледо на живота в който сте.
  “Да разбиеш предрасъдаците е по трудно от колкото атома на частици” – пак “допълнителната всеобща относителност” на Айнщайн,която така и не научавате,а сте тръгнали (някои) да Го опровергавате.(без “запетайки”,загубват ми се понякога).

 29. Еи ви го пред очите,за кой ли милярден път ,едно и също и не проумявате,че е обърната наопаки представата ти за “що си тук бре ,модерновременни образ и подобие”

  “Врътките на Лукавияяят”.
  И дали “Бог си знае работата”…!

  Posted by Румен Бърцов | юни 6, 2013, 16:49
  https://ivo.bg/2013/06/06/проруската-коалиция-в-българия-стопл/#comment-88362

 30. Управляващите комунисти трябва да се разобличават на всяка крачка, защото 23години мимимкрия и пак са управляващи. Руските подлоги се разкриват с подлите си позиции при международни кризи. Винаги са на страната на тираните, защото искат те самите да са вечни тирани. Вечна тирания няма.Комунистите са боклук.

 31. @ Tenko | юни 6, 2013, 21:18
  Писаниците ми бяха прдиктувани от разсъжденията на Иванова и на “айде холан” за поведението на автентичната десница, както и от Вашето одобрение на думите на Иванова. Така че моля, какво общо има Герб с автентичната десница?
  Прекратявам това безсмислие на замерване с думи.
  Както се изразява домакинът на блога, няма какво повече да се обяснявам. Каквото исках да разбера – го разбрах.

 32. kam Димитър К : mnogo mi e interesno koi 6te ni pita iskame li ili ne sondaji, ako vednaj po4nat s probite

 33. RANGEL, къде е противоречието , за което говорите?
  И в Сирия , и в Турция , гражданите се борят за своите права да бъдат такива.
  В Турция мнозинството задушава правата на малцинството, а в Сирия малцинството от 60 години задушава(буквално) мнозинството и потъпква правата му.
  Къде видяхте противоречието???

 34. “… любовта към Русия като единица мярка за истинска българщина”… Струва ми се, че в идентичността ни като българи има нещо дълбоко сбъркано. Сякаш се крепи на трите кита “любов към Русия”, “омраза към Турция”, “мъка по Македония”. Изворът на това е някъде век назад. 500 години робство. Непостигнат идеал. Национални катастрофи. Злият Запад. Малка държава. Гениални българи. Травматичност до травматичност. Сякаш сме още поробени и все се оглеждаме за освободител. Никак не си вярваме. И чакаме чудото да ни сполети. Затова митологизацията на Ванга е май четвъртият кит на идентичността ни…

 35. Към Cvetan Dimitrov

  Няма нищо ново, просто петата колона става по-активна. Тя сама посочва на кои журналисти можем да вярваме. Иво Инджев, Иван Бедров, Атанас Чобанов, Юрген Рот!!! Какво по-голямо признание за тях!

 36. Към Алеко,
  Нека поясня,че за мен автентично десни са основно ДСБ-другите имат да се доказват. Но мисля също ,че по досегашният начин на правене на дясна агитация вече не става. Отдавна им е необходим друг подход,защото имат да връщат доверието на избирателите,а това е мн. по-трудно.
  С пресконференции,които никой не благоволява да отрази в медиите,не става.
  Това което ги провали е мързела/виж скорошният текст на Седларска в РЕДУТА,важи с пълна сила и за десните/,липсата на въображение, желание, инертност, че и заплатаджийството-просто си ходеха на работа в парламента, шаваха някак, отчитаха дейност /пресконференции-слабо или никак отразени/и основно това.
  Никой няма да им даде властта, трябва сами да си я извоюват.
  Къде им е,вестника, радиото,телевизията/как мислите,че Болен Лидеров и другото ла.но набраха известност/.
  Защо не реагираха АКТИВНО на злободневните,ежедневни, смазващи проблеми на хората-ограбването от банките,сметките за ток-ама не с декларации,щото това е несериозно и не печели избиратели.

 37. И още нещо,което ми се струва ,че е една от причинините за тяхното пропадане на изборите… Имам усещането,че са се откъснали от народа, че развиват чувствието за елитарност… Тогава да си ходят по кабинетите и канторите

 38. До Иванова

  “Де ги сега автентичните десници…“ най-вече ДСБ на топа, така е удобно, с удари под кръста.

  ДСБ е там където ги изпратиха гражданите-ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ на България. Извън парламента.

  С какво право търсите някаква отговорност в идиотската ситуация на държавата от “десните“?

  Още малко и ще заревете с крокодилски сълзи и за И. Костов. Но, той отиде в пенсия май? Е, не е ли това, което искаха хората от Вашата категория?!?

  Нещо не сте доволни май?!?

  Но това са просто последствията на постъпката Ви от 12.05.2013. Сега всички ще ги търпим и толкоз.

  А, ако се намерят други способни /нови, така да се каже/, то нека да спретнат набързо една “нова“ десница… па да я оправят България, поне както Симеон го направи.

  Пълна трагедия сме!

 39. Явор Димитров | юни 7, 2013, 10:17
  Поклон за текста Ви. Кратко и ясно. И вярно!

 40. Благодарности на Иво!!! Дано тази смелост да е като тази на Ботийова. Но изтърпете и това:

  РАЗКАЗЪТ НА СНЕЖНИЯ ЧОВЕК

  Във вените ми пет литра кръв
  пулсираха във ритъма на времето.
  Дишах, гледах слънчевите залези,
  ядях и пиех, любех се и имах свой живот.
  Радвах се на малкото,
  стремях се да запазя съвестта си чиста.
  Не зная от къде дойдоха „те”.
  Накараха ни да заплачем когато пееха душите ни,
  накараха ни да се смеем когато стенеха сърцата ни,
  искаха да се страхуваме почти целогодишно,
  грижеха се за това да нямаме и самочувствие.
  Тогава , в жилите ми, пет литра ураганна кръв
  адреналинно се превърна в лава.
  Омръзна вечното шушукане.
  Омръзнаха опашките по коридорите изцапани от чакане.
  Омръзна ми от мръсни номера!
  Омръзна ми от наглостта!
  Омръзна ми от безочливостта!
  Омръзна ми да споря с всеки и да му доказвам нищото!!
  Омръзна ми да се себедоказвам!!
  Омръзна ми да се заплювам в огледалото,
  защото нямам татенце, което…
  Изревах:”Омръзна ми!!!”
  „те” ме чуха и дойдоха.
  „Светиш!” – казаха.
  „Светиш и пилееш светлината. Трябва да те ремонтираме.”
  Взеха ми хемоглобина,
  Обезцвети ми се кръвта,
  обезвери ми се душата,
  в плътта проникна тихо студ…
  Сега ме тъпчат с кислород –
  Поддържат вътрешния огън.
  „те” казаха:”Така е по-добре. Полезен е,
  не дава излишен разход на енергия,
  не диша повече от дажбата, която му подаваме.
  Превърнахме го в еталон.
  Браво!
  Момчето направо е БЕТОН!!!”
  Заповядаха тогава:”Пей!”
  И аз запях със някакъв метален тембър.
  После заповядаха:”Танцувай!”
  Затанцувах вяло местейки крака.
  Тихо констатираха:”Досущ като човек от сняг.”
  А някой вън ревеше:”Омръзна ми!!!”
  Капки лава пръснаха в лицето ми,
  стопиха ме,
  и ме превърнаха във локва кал.

 41. До Иванова, Тенко и Айдехолан – Бихте ли отговорили – купувате ли и четете ли в. “Стършел”? Рекламирате ли неговата позиция за простащината, реставрацията на комунизма и проруската пета колона в България. Ако всички четяха този вестник не беше необходимо да има друз защитник на дясното в България. По същия начин въздейства и блестящият блог на арх.Белчо Дончев http://www.tovae.to, който вероятно не знаете и че съществува.Ако всеки от вас беше агитирал за тези поборници и будители на заспалата ни общественост може би нямаше на власт пак да са комунистите. Не чакайте от ДСБ да ви спасяват, а вие само апатично да критикувате.

 42. до Илия Илиев
  иИзвинете ,но Вие малоумен ли сте ,или на такъв се правите?
  Какъв блог, какъв стършел…дето вика г-жа Иванова”Бе то положението е катастрофическо, той ми вика – Лорд, Темза…”

 43. Трябва ли още пространно да се обяснявам за нещо дето интелигентен човек от две думи разбира ,или просто си проветряваме устите…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.