Димокрация

Да връщаш обратно дима в кръчмите, които за кратко бяха проветрени в името на човешкото здраве, е димикритично.

Да твърдиш, че опушването на трудещите се хиляди хора в туристическия бранш , които не смеят да протестират срещу канибалския апетит за печалби на техните работодатели, е димикрия.

Да разчиташ, че сме забравили какво е да ти димят, без да те питат дали искаш да се тровиш солидарно с димящия, говори за собствената ти дименция.

За да прикриваш с димна завеса истинските си подбуди в крачката назад към повече дим в името на каквото и да било, трябва да си димунизиран от срам.

Държава, в която здравето на хората тежи по-малко от цигарения дим, се нарича димокрация.

Не вие срам и поради това- дим да ви няма!

P.S. Предлагам горните кратки определения да бъдат използвани от протестиращите срещу димокрацията утре от 11 ч. пред Народното събрание.

55 мнения за “Димокрация”

 1. Господин Инджев,
  Макар извън темата, искам тук, във Вашия блог да кажа на нашите приятели, че най-голямата беда за света е президентът на САЩ Барак Обама. Предполагам, че напълно ме разбирате. Само вижте какви ги къдри в Сирия.

 2. “Да връщаш обратно дима в кръчмите, които за кратко бяха проветрени в името на човешкото здраве, е димикритично”. Ако позволите, бих искала ,утре на протеста, да използвам тази ваша фраза за лозунг!

 3. Срам и позор за тройната ламя, която ни пробутва пасквил след пасквил, уж че ни спасявали от ГЕРБ.Да си вземат ГЕРБ и да си ходят, ако искат в любимата си Русия, че даже и там ограничават пушенето на обществени места.Тук е царството на пушенето, пиенето от деца, хазарта , да не забравя и наркотиците .Толкава са безскрупулни, че няма накъде повече.

 4. За съжаление виртуозното боравене с думи не пълни заведения, както не ги пълнят и шепа дежурни протестиращи според модата. И вместо да се изпишат вежди, се вадят очи. Което всъщност е жалко, защото действителната цел, да се отвлече общественото внимание встрани от големите зулуми с които определени кръгове убиват цялата държава и хората в нея вече повече от 20 години, е постигната със старото римско правило ” Разделяй и владей”.

 5. Някой да те одимява, някой да те овонява, някой да ти вони, този някой да твърди, че и той има права, след като е отровил най-малко едно дете – за какъв бизнес става въпрос? За бизнес със смъртта! Някой виждал ли е как умира човек с карцином на белия дроб??Няма разделение на пушачи и непушачи – има на хора и други.

 6. Глупости са това, че като се разреши пушенето ще се напълнят заведенията. Просто в България върлува криза с пълна сила. Отдавна не ходя в заведения където се пуши.
  Ужасно ме е яд когато съм на море и няма къде да седнеш от набучени фасове и съм принуден да ги чистя за да мога да се излегна на пясъка.
  Явно комунистите искат да ни върнат в пещерите.

 7. Г-н Инджев,както съм казал и преди аз съм “върл” пушач,но съм категорична зад Вас и всички,който са за забраната ! Аз като съм казал,бих бил още по радикален,бих вевел наказание за тези родители,които пушат в дома си в присъствие на децата си.Правил съм не един път “остри забележки” на такива.А тези,дето са набедени “бизнисмени”,не съ такива,защото ако бяха,щяха да имат “творчески помисли” и да чуят,че в чисти от дим “заведения” отиват и такива ,който са отговорни към себе си,но най вече към ЗАДЪЛЖЕНИЕТО “Да Бъдеш Любящ Родител”.Проста логика Божия.

 8. “Невменяем – що е то ?”- не ли “опасен за себе си и околните”.Е аз,ако имам претенциите,че съм “Раз поне Умно” същество,не ли съм разбрал ,като такова,че пушенето е вредно(опасно за мен и околните).И е ли съм “вменяем”,ако искам съзнателно да си навредявам на себеси и околните? Логика,проста логика !”Димокрация” – не бих могъл по точно да го кажа ,Г-н Инджеев.То всичката ни такава Е!
  Амин!

 9. Сотиров, сещаш ли се за Мирча Кришан и краставицата? Ако си достатъчно възрастен ще се сетиш, ако не – накарай някой да ти разкаже хростоматийната смешка. Има и друго – де го чукаш, де се пука!!

 10. До Р.Бърцов – случайни ли са правописните грешки и ли се резултат от препушване?

 11. Ретроградност, реваншизъм, продажност, родоотстъпничество. Мога да ви кажа как ще завърши всичко това. Държавата ни ще бъде отслабена до краен предел, след което друга държава с голяма армия, като Русия или Турция, ни окупира и анексира, по същия начин, по който Китай навремето е анексирал Тибет.
  Или ще оставят някакво фиктивно правителство, което да управлява. Впрочем, сегашното е точно такова.

 12. Аз съм пушач. Подкрепям забраната за пушене на закрити обществени места.
  Но ако говорим за здравето на нацията, ХРАНИТЕ, с които се храним и ЛЕКАРСТВАТА, с които ни лекуват са десетократно по-токсични и тези отрови за предназначени за всички – от бебетата до пенсионерите.
  Помислете сериозно върху това, приятели!

 13. Здравейте г-н Иво Инджев,
  Зад “димните” завеси(под димни заввеси фиксирам всички димки за отвличане на вниманието-държанието на В.Сидеров,парламентарно държание и други фокуси,от ръкава на фокусника),какво се готви(в смисъл не манджа)на България??
  Понеже сте на Ви с нещата имам следния въпрос:Сключен ли е договор между Република България с Русия(или нейна фирма)за изграждането на АЕЦ Белене?
  Я добро попадение за заглавие на статия(от Вас разбира се-аз не съм дорасъл)-Какво ще изскочи от ръкава на фокусника?
  Поздрави.

 14. Към Сотиров:
  Статията на Чарлз Краутхамър освен че е пристрастна, страда и от недостиг на военна информация. Преди два дни в Акаба дебаркираха 1000 морски пехотинци за съвместно учение с йорданската армия. Ракети Пейтриът и самолети F16 също ще вземат участие в учението. Чък Хейгъл е договорил с йорданците ракетите, както и самолетите да останат и след учението, за да патрулират по сирийската граница. Макар “Вашингтон Поуст” да е един от тези за които казват “тежка артлерия” в журналистиката на САЩ (с най-много награди) и там “подстрекателните статии” не са изключение!

 15. Ок-има един въпрос,който си виси:Има ли сключен договор за изграждане на това “чудо” АЕЦ Белене между Република България и Русия(или руска такава фирма)?Има или няма?Всичко друго е “чепкане” на вълна.Има ли такъв договор?Кой го е подписал?Ето това е въпроса??
  Внасям точно това уточнение-има или няма договор?
  Поздрави

 16. Мисля, че всичко това е малко крайно. Аз съм пушач и не съм станала по-здрава, откакто е в сила забраната. Нито съм намалила цигарите. Просто като всички пушачи спрях да ходя по заведения. Не забраната ще ме убеди да не пуша и не това е превенцията. Никой не е спрял да пуши заради забраната. Истинската превенция просто липсва, а цигари продължават да се произвеждат. Защо не спрат производството на цигари?! При положение, че легално се продават цигари и пушенето не е инкриминирано, е демократично да има отделения за пушачи и непушачи, както и заведения, в които изцяло не се пуши, или пък изцяло се пуши /говоря за по-малките/. И всеки собственик да си преценява в коя категория иска да бъде. Но да ме обявявате за престъпник – не съм съгласна. Много е крайно. Всеки си избира как да живее. Не искам никого да одимявам. Просто тази лицемерна превенция е абсолютно неефективна и високомерно разделя хората на висши и нисши. Даже ми звучи истерично. Да не говорим, че същите тези, които забраниха цигарите в заведенията, най-нагло си пушат вътре. Лично съм била свидетел. Всичко е бутафория.

 17. До Сотиров,
  Това, което виждаме в Америка показва до какво води левичарщината една страна, която еднолично спаси на два пъти света от комунизма, а преди това и от нацизма. Конкретно за Обама не са тайни контактите му в миналото с леви радикали, анархисти и терористи. Огнян Дъскарев е писал доста по въпроса. Но дори само фактът, че президентът излъга за тайните си договорки с Путин относно ракетите и не само никой не му потърси сметка, но бе и преизбран, би трябвало да говори достатъчно. Представям си, какво биха го направили медиите, пък и не само, ако беше републиканец.

 18. ИСКАМЕ… да пушим навсякъде…да ползваме подлезите за тоалетни…да се возим без билети в градския транспорт…да пускаме силно музика по всяко време…да си трошим каквото успеем преди и след мач…да си отглеждаме канабис на балкона…по левче на калпак билет за кино “Арена”, нотариален акт за сектор “Б” на “Герена”… Пушенето навсякъде е заиграване не само с кръчмарите, но и със сърдитите млади хора. Ще им върнат “привилегиите” да правят простотии за компенсация, че не могат да им предложат реализация. Волен и сие вече дават безплатни уроци пред камерите. Хъшлашките рефлекси ще олицетворяват демократичните ценности. Изпуска се пара, да не гръмне котелът. Той, разбира се, ще гръмне, но поне хубаво да се накрадат нашите хора, пък тогава.

 19. В Тази сутрин Лора Крумова разма Волен Сидеров. Нарече поведението му лумпенско, както и много хитроумно му показа , че е политическа проститутка!!!

 20. До Дени – точно това е! И от тази политика на Обама страда и Източна Европа където сме ние. Путин прави каквото си иска, а Обама си трае.

  С това, надявам се, отговарям и на господин Севделин Панев.

 21. Г-н Сотиров, не прибързвайте да генерализирате! Аз мислех, че най-голямата беда за света са комунистите, а Вие искате да ме убедите, че е Обама! И за българия мислех, че най – голямата беда е връщането на комунистите на власт, но вие май бяхте на друго мнение. Обама е следствие, а не причина. Ако търсите по-дълбоките причини за гражданската война в Сирия поразровете се из Гугъл и Уикипедия на теми Gas Pipe Lines, Arab Gas Pipe Line , Nabucco Gas Pipe Line и т. н. Асад обслужвайки Руските интереси на безалтернативен доставчик за Европа е тапата която “запушва” всички тези проекти за газопроводи. Не единствена, защото пак там ще видите, че и маса атентати дължащи се на “Арбската пролет” в Египет през 2011 ако не за цел то поне имат същия резултат. А сега протестите на пл. Таксим в Истанбул ще окажат вероятно влияние в подобна посока. Да не забравяме, че на 30 Юни трябва да се вземе окончателно решение за конкурентните Набуко и Транс Адриатик през северна Гърция! От това следва ли, че и протестите в Истанбул са беда и то точно когато Турция се оказва главната опора на бунтовниците в Сирия? А интереса на Обама няма как да не намалее след резултатите на шистовата революция ставаща сега в момента. Може пък да се окаже, че няма нужда от толкова големи газопроводи, ерго разходи за капиталовложения и са достатъчни просто реверсивни връзки между газовите мрежи на страните! И това също може да е уловка да накисне руснаците с големи и безсмислени разходи за Южен поток! Те имат традиции да трошат пари по подобен начин. На пример Асуанския язовир в Египет. Лошото е, че в повечето случаи трошат чужди пари, а печелят влияние за себе си. Но мисля, че не им се вързахме много с Южен поток. Жаслкото е само, че хората в Сирия страдат и много от тях дори губят живота си. Но и ние страдаме, нали? А дали ще умреш от куршум, от глад или простотия разликата не е голяма.

 22. до Христина – всичко е много крайно! Защото не се разбират обикновени, прости истини. Държавата е длъжна да предпазва гражданите си от всичко, което вреди на здравето. В това число и цигарите. Това е обществена профилактика! Това, че отделни индивиди в това общество, на своя воля, без да ги е грижа за собственото им здраве /а какво остава за здравето на околните/ продължават да се самоубиват, не означава, че мерките трябва да се отменят. Няма нужда да се преливат от 9 дерета вода, за да се оправдае нездравословното поведение. Най-малкото с финансови загуби на кръчми. И още нещо – смятяте ли че с мизерните здравни вноски, може да се покрие лечението на всеки един страстен пушач? И кой би следвало да даде недостигащите пари?

 23. Христина, разбира се, че е твое право да се тровиш или не, но не е твое право да тровиш мен след като аз не искам, нали? А за това дали ако се спре производството на цигари- ще спрат хората да пушат- ами не няма да спрат-само на черно ще се продават и ще струват много повече, така ,че не го предлагай. А къде според теб да се настани компания от пушачи с деца- или да има забрана хора с деца да ходят по заведения. Не говоря за барове, а за дневно кафене да речем. Нашата компания сме пушачи и непушачи и трябва да ти кажа, че пушачите са доволни от забраната. Казват, че не се прибират опушени в къщи, а и по- малко пушат, защото иначе като са на маса по- често посягат към кутията. Все пак със сигурност е доказано, че цигарите вредят- по това две мнения няма.

 24. Съвсем не по темата, но нали има пушек, но то друго естество. Георги Котев в едно интервю сподели, че следващите аварий с атомни централи трябва да се очакват във Франция. Ето тука една, преполагам “случайно” пропусната от българските медии.

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/panne-in-cattenom-atomkraftwerk-nach-brand-abgeschaltet-a-904488.html

  Ако АЕЦ Белене беше американска централа, това щеше да е водеща новина;)))))

 25. “но то друго естество”

  Бихте ли могли да поправите – но от друго естество.

  Благодаря Ви предварително!

  Росен

 26. Към Сотиров,
  Когато се “оглеждаш” някой да ти свърши “мръсната” работа, защо не се запиташ, а къде е ЕС в този конфликт!? Все пак в ЕС има около 600 милиона матрял! Или все искате някой друг да забърсва след вас?
  Ние в Америка си имаме и газ и нефт. До 2015 ставаме абсолютно енергийно независими, защото разработихме И технология за шистов нефт, която вие умниците в Европа постоянно отричате и правите услуга на руснаците. Само в Дакота имаме три пъти повече нефт, отколкото в Суади Арабия. Въздуха ни е вече 4 пъти по-чист от въздуха средно по ЕС, резултат от “революцията” на шистовия газ. А пък вие си слушайте германци, които един ден с руснаци ще ви “обслужват”.

 27. Аз ли не разбирам посланието на Атомстройекспорт и Росатом или Русия си прави майтап с нас.
  “Не трябва да се обвързва юридическата процедура и преговорите по проекта АЕЦ “Белене”, който може да бъде възобновен. Юристите, наети от АСЕ и НЕК, работят по свой график в рамките на съдебния иск в арбитражния съд”
  1. Значи ли това че ще ни осъдят за 1 милиард Евро въпреки подновяване на проекта Белене.
  2. При подновява не на Белене има ли вероятност всеки който си поиска да ни съди за пропуснати ползи и др.
  3. Какво следва ако осъдят РБ за 1 милрд Евро и ние не го платим. Всъшност тези, сегашните ще го платят…
  ????
  Могът да ни хапват за мезе, ама, цял вол за мезе май, май !

 28. Абсолютно съм съгласна с написаното. Дори на мен като пушачка ми е адски неприятно, когато някой край мен пуши, докато аз се храня примерно. Твърдо подкрепям всички заведения да останат без цигарен дим!

 29. Стане ли дума за истински граждански протест, в същия час помощниците на петата колона у нас – церберите от /гр/Адския транспорт плъпват като напаст и налитат най-безпощадно на хората с честни лица, които и без това са смачкани до степен, да треперят за 1 лев!

 30. На площад Тексим в Истанбул протестиращите играеха под ритъма на нашенски (или техни) тъпани право хоро. На една абитуриентска вечер абитуриентите ма`аха здрави кьочеци под акомпанимент на цигански оркестър и хвърляха многозначителни гьобеци. Къде са ги учели тия работи? В училище? В кои часове? В къщи ли? Къде са се учели да пушат като комини още от трети клас? В къщи ли? Тогава за какво говорим? Къде започва Европа? Явно е, че не е на Капитан Андреево. България ли е това? Сигурно по аудио-визуалните средства на Болен Лидеров звучат приспивни ма`анета в макам Султанийегях на неговия приятел виолиста Слави Трифонов. Иначе не може да се обясни проявеното единомислие между ДПС, БСП(К) и Атака. Явно има заиграване на не един от “силните на деня” с руската карта. По повод виолистите в нашия живот. Въпрос: каква е разликата между мъртвец и виолист. Отговор: разликата е в това, че мъртвеца е в ковчег.
  Държавата, това сме всички ние! Ако това ни е държавата, то ега ти и народа!

 31. По повод на думите на писателя Румен Леонидов (пак с руски блясък в очите, но просто да му е), че в България има много зрънца злато, което е пръснато някъде из човешката кал (става въпрос за т. нар. художествено-творческа ентелегенция). До колкото ми е известно в златодобива доходоносно е онова находище, в което от тон руда можеш да добиеш 16гр. злато. Или българската “руда” вече е обедняла, или на зрънцата не им се ще да се обединяват в слитък (кюлче), защото това е свързано с много “нагряване” и притеснения, а колко е добре като си си господар и никой не те тормози. Колко е добре като не водиш чисто българската борба “кой да води бащина дружина”.Няма нищо страшно! Езерото се превръща в блато, после става на торф и тогава получава някаква стопанска стойност. Ние, за сега, сме блато. Има време!

 32. И моето мнение, е че заведенията трябва да остант без дим. Но си мисля, че ако населението толкова се разделя на тази тем може би има и някакво решение. Примерно да се обособят малки помещения в заведенията, в които пушачите да пушат, но без консумация. Т.е. отишъл си на ресторан, дискотека и прочие, когато ти се пуши отиваш там пушиш и се връщаш. Не те обслужва някакъв персонал, не пречиш на никого освен на себе си и спщяите хора в съседните жилищни сгради не са принудени в късна доба да слушат пушещите компании прд заведенията.

 33. Към Vlado – може и да си прав! Но ако в Европа нямаше такива хора като мен, вие сега в Америка щяхте да си варите самагон по съветски образец. И друго, самите американци смятат Обама за червен боклук. Обама не може да стъпи и на кутрето на такива президенти като Рейгън и Буш Младши. Това за мен е истинската Америка – мъже като Рейгън и Буш, а такива са много.

 34. Към GB – Не Путин и Русия са съюзник на САЩ, а ние, Република България.

 35. Към Сотиров:
  В Америка никой не нарича Президента “боклук”, червен или син! В Америка е имало “Черни пантери”, дори комунистическа партия, но НИКОГА комунизъм. Каузата която всички американци изповядват е: “United We Stand”, подобно на българската “Съединението прави силата”. Това което най-много засяга американците е да водят войни без кауза. С водачеството на Америка светът се справи с нацизма и комунизма, и сега е дошъл редът на ислямския фундаментализъм. И, нищо не може да спре този ход. Само за сведение да спомена, че като сенатор Обама е посещавал Русия на Путин и много добре знае, с каква държава и с какъв лидер Америка си има работа.

 36. “До Р.Бърцов – случайни ли са правописните грешки и ли се резултат от препушване?
  Posted by killah girl | юни 7, 2013, 21:48”
  Не чух питането,античният ми комп понеже злед горното ми доказване,че съм нежменяем изпуши ,най после.
  А в оганя на който бивам пържен нонстоп пражописа и напушването ми са “с мед да ги намажеш” проблем.
  На мен други питания ми се въртят постоянно на глава “как да докажа,че съм факт и как да доказвам фактите” – такива едни все така нерешими “питания” ме “гризът”,та немога да се напуша!
  Ма пък може и да се намери някой,все някога да ми казе,някога,чудо някакво да стане,невъзможно такова!
  Ма пък що ли ме наказват постоянно,може да съм факт все пак,пък да несъм разбрал,знам ли !
  Аз викам,че човек съм,право на живот имам,а …

 37. “Не Путин и Русия са съюзник на САЩ, а ние, Република България.”
  Г-н Сотиров, сигурен ли сте, че и Гоце, Станишев и Сидеров, мислят така? А те за разлика от Вас имат много по-голямо влияние върху политиката ни.
  Съгласен съм, че Обама е проблем, но не може да се обяви за “най-голяма беда”. Мисля, че бях ясен защо. Все пак, точно Рейгън, когото явно уважавате определи най-голямата беда и я нарече “империя на злото”. Не сте ли съгласен с това? Когато се борим със злото успех може да има само, ако се борим с причините а не да се захващаме със следствията, както обикновено става у нас. Освен това Американските президенти са демократично избрани от самите американци нали? И ако някои сметнат, че са много голяма беда нямаше да се спре да ги премахне. (обикновено там става с убийство) Да не давам примери, знаете ги. Не могат да не се съобразяват с Русия, не толкова заради мощните и ортжия за поразяване, колкото заради безотговорната липса на скрупули да ги употребят, когато шовинизмът им е накърнен. А проитивостоенето на това е безобразно скъпо и голям проблем насред финансова криза. Явно е сменена тактиката засега. А и в крайна сметка и в Русия има хора демократично мислеши и на тях също се залага надежда да променят и очовечат облика на страната си. Между другото не мислите, ли че това е много по вероятно, отколкото в България да се променим наистина към свобода и демокрация?

 38. Към Севделин Панев и GB – Господа, да живее международното положение! Това става ясно от Вашите постинги. Путин и цялата му камарила разчита на хора като Обама да си разиграва коня по света. Няма нужда да гледате какво става в Сирия. Погледнете какво става в България? Ще задължим първолаците да си купуват цигари, за да може тютюневият холдинг, който е руска собственост да печели. Ще построим АЕЦ Белене, та да заробим и пра-пра-внуците ни плащат за ръждясалата руска железария. Ще строим Южен поток, макар Русия да няма газ за него и ние ще станем енергиен разпределител на Балканите. Това става в България! Е, аз зная руски език.

 39. Към GB – Нищожества като Гоце, Станишев и Сидеров не са Република България и какво мислят те не ме вълнува. Следователно, нищожества като Гоце, Станишев и Сидеров не определят дневния ред на хора като мен.

 40. Към Севделин Панев – В Америка има хора като Гор Видал и Ноам Чомски които са много по-опасни от комунистите. Това са хора който от една страна се ползват от всички “благинки” които им предоставя американското общество, но от друга страна защитават и легитимират всички комунистически главорези по света.

 41. Една дискусия за или против пушенето този път я намирам за малоумна. За лишена от смисъл. И за проява на лош вкус. И ще ви обясня защо – поляризирането в обществото на дребнотемия води единствено да безпредметни припирни тип курник, докато се случват важни неща. Докато се вземат съществени решения, от които животът ви пряко зависи.

 42. Бедни, ми бедни Г-н Сотиров! Нищожествата Гоце, Станишев, волен, Доганоместан и прочие, за които ти гордо си мислиш, че не определят дневния ти ред, го определят много добре и при това без изобщо да им пука дали това те вълнува или не!

 43. Към Сотиров:
  Гор Видал почина (Бог да го прости) и доколкото знам никога с нищо не е застрашавал конституционното устройство на САЩ. Беше световно известен писател от стар демократичен род (Ал Гор му е братовчед), критикуващ политиката на Америка в рамките на закона (никога конспиративно като комунистите). Същото се отнася и за Ноам Чомски, който например защитава правото на палестинците на държава, въпреки еврейския си произход. Наричат ги с основание левичари, но влиянието им върху обществените нагласи в Америка е, бих казал, нищожно. А върху мен – никакво. Споделям това протоколно, без никакво желание за спор.

 44. Към GB – въпреки менторския тон, ще те информирам, че не съм член или симпатизант на БСП или Атака. Не съм чиновник, не съм и държавен служител. Нямам общо с бизнес който да зависи от държавни поръчки. Е, как тогава да ми пука от Гоце, Станишев, Доган и Сидеров?

 45. Към Севделин Панев – И аз искам палестинците да имат своя държава. Но тези палестици които са на един акъл с Чомски не искат своя държава. Тази част от палестиците искат да изстрелват ракети срещу Израел, нещо което се е превърнало забавление и национален спорт. Разбира се, имам и някои противоречия с Чомски. Не съм съгласен с пламенната защита на червените кхмери от Чомски и убийството на два милиона кампучийци от същите червени кхмери. В защитата на червените кхмери, Чомски казва, че точно това е марксизъм в действие. Обаче, аз пък наново съм съгласен с Чомски, че убийството на два милиона невинни капучийци от червените кхмери, си е чиста проба марксизъм в действие. Важното е страната на барикадата – аз от другата, противопожната на тази на Чомски.

 46. Към Севделин Панев – И аз искам палестинците да имат своя държава. Но тези палестици които са на един акъл с Чомски не искат своя държава. Тази част от палестиците искат да изстрелват ракети срещу Израел, нещо което се е превърнало в забавление и национален спорт. Разбира се, имам и някои противоречия с Чомски. Не съм съгласен с пламенната защита на червените кхмери от Чомски и убийството на два милиона кампучийци от същите червени кхмери. В защитата на червените кхмери, Чомски казва, че точно това е марксизъм в действие. Обаче, аз пък наново съм съгласен с Чомски, че убийството на два милиона невинни кампучийци от червените кхмери, си е чиста проба марксизъм в действие. Важното е страната на барикадата – аз от другата, противоположната на тази на Чомски.

 47. Гор Видал сравняваше републиканците с фашистите. Всъщност буквално ги наричаше, в свое интервю , фашисти.

 48. Което пък показва, че съвременните развити обшества често приемат успешната кариера на интелктуалец/ в това отношение Видал разбира се не е самотник/ като индулгенция за проповядване на всякакви глупотевини.

 49. Пука ти пука Сотиров. Пука ти чрез техния “енергиен шлем” например. Така ли е или не е така?

 50. GB, ти май не си спал нощеска. Не се притеснявай за мен! Спокойствие и здрава храна, това е. Другото ще се нареди. И най-важното, варди си здравето, както казваше баба ми.

 51. Наистина е цинизъм да правиш икономика с цигарен дим. Ама нали Булгартабак трябва да продава цигари. И още контрабандните канали които се държат от милиционерите от ДС нали трябва да внасят повече цигари и да ги продават. Мамка им! За тия милиционери ридан няма. Има само пари.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.