Който се бои от ( съветската) мечка, да не протестира пред бърлогата й

Състезанието за Купата на съветската армия в България между отборите на ДС и НМ ( Народната милиция) продължава под вещото съдийство на учредителите на тази награда.

Мачът е същият като между ДПС и Атака: взаимно нахъсване на терена и ритане по кокалчетата, съчетано с подразбирания за крайния резултат, предвиден от залаганията в чер(ве)ното тото в гримьорните на участващите в шоуто артисти. Зрителите имат само поддържаща роля на полувремето, което обикновено трае 4 години.

БСП и ГЕРБ направиха заменката във властта с добре познатите люти закани по адрес на предишния носител на Купата на съветската армия. Сега атакуващите социалисти и националисти играят заедно с партията ДПС, която по исторически причини би трябвало да е тяхното отрицание. Какво друго може да ги сплотява, освен свирката на учредителите на първенството за Купата на съветската армия!

Страничният ефект от разиграването на реваншизма, представян като борба срещу лобирането на ГЕРБ за свои икономически интереси със задна дата, е целенасочената лоботомия срещу опасното дясно.

Станишев и компания имат интерес именно ГЕРБ да се пъчи като единствен изразител на десните настроения в страната и постига тази цел като плеви гербери в управленската си нива. Което даде основание на Бойко Борисов вчера отново да заяви в позата на бореца-жертва, че няма други десни в България, освен ГЕРБ. От което Станишев и компания със сигурност са много щастливи: с такъв представител на дясното, поклонник на Тодор Живков, Купата на съветската армия няма да напусне обятията на ДС и НМ скоро.

Понеже не съм виждал и чувал в публичното пространство явна подкрепа на десните партии за каузата да бъде преместен най-яркият символ на колониалната символика от центъра на София, смея да твърдя, че автентична десница ще има тук когато подобна задача залегне като приоритет за ново начало на десницата в България.

Нали отвсякъде се чуват гласове, включително и от леви лицемери, че много липсва на България една нова десница? Ето ви една отправна точка за фундамент, различен от онзи, който беше построен от перестройката и рухна след като тя загуби своята актуалност.

Демокрацията ни беше съветски подарък и се изроди в светска мутация и имитация на демокрация по руски модел. Начинът да се разграничи от това новото дясно е именно да се „посегне” на фундамента.

Тук е мястото да информирам, че дори и служебният министър Марин Райков, когото моя скромна милост разгласи по света като самородна новина в качеството му на дипломат, противопоставял се на руския натиск над София, не пропусна да се преклони пред значението и мястото на въпросния съветски паметник. В отговор на запитване до него от страна на Инициативата за демонтиране на съветския паметник Райков изрази писмено толкова откровена защита на това съветско наследство, че се върна обратно в лоното на просъветските другари и другарки, от което така наивно повярвах(ме), че е изпълзял.

Нали ви казвам: казусът е лакмус!

Хората, които искат да бъде дръпнат символичният фундамент на съветския колониализъм в България, разбират колко трудна за моментално осъществяване е тази задача. Но който се бои от (съветската) мечка, да не протестира пред бърлогата й.

Останалите са поканени.

На 16 юни 2013, неделя, гражданска инициатива за демонтиране на ПСА организира събитие под надслов “Вдигайте си чуковете”. Това е нашият протест към факта, че в центъра на столицата ни се извисява паметник, посветен с благодарност на армията, която окупира страната ни и я лишава от свобода за повече от 4 десетилетия.
В събитието всеки може да участва, както прецени, че иска да изрази протеста към този безпрецедентно унизителен акт: с плакат, фланелка, рисунка, стихотворение, снимки. Демонтирането започва сега, започва всеки път, когато се съберем и окупираме окупаторския паметник с противопоставянето си на лъжата окупацията да се нарича освобождение. Този паметник стърчи като нашето съвременно “черно бесило” и на него виси със “страшна сила” най-важното – ПРАВОТО НИ ДА БЪДЕМ СВОБОДНИ.
Място на провеждане – паметник на съветската армия, Княжеска градина, София
Дата: 16 юни, неделя, от 14.00 до 15.30 ч.

30 мнения за “Който се бои от ( съветската) мечка, да не протестира пред бърлогата й”

 1. Да,ще присъстваме,за да покажем възмущението си от присъствието на този паметник в центъра на София.Десни партии се правят с десни членове ,а се избират от десни избиратели.23 години това не става.Демократичната партия с лидер Стефан Савов щеше да бъде автентичната дясна партия.Питайте Александър Праматаров ,кой и кога му поръча да я унищожи,като стане председател и я напълни с цървули и прогони потомствените демократи?Защо ли няма журналистическо разследване какво стана с имотите на най богата партия преди 1944?

 2. Г-н Инджев,

  споделям вашите разсъждения. Ако автентичността на истински дясно мислещите партии в България се измерваше с действия като споменатото от вас ( демонтиране на уродливата купчина бетон със стърчащ шмайзер ), то защо отдавна не сме се освободили от него? Не е като де не сми били оправлявани от “десни” партии след 1989-та. Или може би е лесно да бутнем мавзолея на една от подлогите им, но пред същинската символика на колониализма сме непосилни, неспособни ( или не докрай мотивирани и истински желаещи това). Интересно би било да се запитат за това хора като Костов, Божков, Бакърджиев, Надежда(всяка оставете) Нейнски и т.н. Аз съм дясно мислещ човек и като такъв бих желал да получа отговори на подобни въпроси от хората, които са ни предстявлявали и претендират да ни представляват.

 3. Руски циркове в съседна Гърция:

  Руските компании “Газпром” и “Синтез” в последния момент се отказаха да подадат оферти за покупката на гръцките газови компании DEPA и DESFA, срокът за което изтече вчера. Това е станало по заповед на руския президент Владимир Путин. Решението на руснаците да се оттеглят от търга не е било очаквано и е предизвикало огромна изненада и учудване в Атина. Вестникът припомня, че кабинетът “Самарас” залагаше на приходи от 1.8 млрд. евро от приватизацията на двете компании. Официалното обяснение на “Газпром” да се откаже от сделката за DEPA е липсата на гаранции, че финансовото състояние на компания няма да се влоши до момента, в който продажбата ще бъде финализирана.
  Източник: Associated Press

 4. а защо петицията за демонтирането е недостъпна? то не че чрез петиции е възможно достигане на цели, но все пак ориентира в броя на сходно и подобно мислещите.

 5. към SIB:

  Някои от споменатите от Вас съм питал и са “за” демонтирането ( няма да конкретизирам, за да не създавам интрига по отношение на онези, които не съм питал, но вероятно също са “за”).
  Проблемът е, че личното съгласие и частните разговори са едно, а ясно прокламираната партийна подкрепа е нещо друго- нещо, което не чухме досега.
  За сведение – и в ГЕРБ има отдели елементи “за”, но това не направи партийната им политика нещо по-различно от общото пасуване или псуване ( на българите, които искат патриотизъм с българско, а не със съветско лице).

 6. Намирам статията за изключително точно попадение по отношение автентичността на десниците /каквото и да значи това/.Ако към днешна дата да си десен означава да се съпротивляваш на руската имперщина, то “автентичните” нещо ми се губят. Излязоха на някаква вяла пресконференция, за да ми оповестят, че са против цигарите, опресниха ни спомените, че винаги са били против “Белене” и до тук… Енергичност, господа, енергичност се очаква от вас, не Геновевини жалби. С какво сте по-различни от Герберите – едните седят в НС и се подхилкват, другите са извън парламента и също така безполезно се подхилват. Аман от такива лицемери. По-добре давещите се наистина сами да се самоспасяват. Което и правят.

 7. niama po-goliamo zlo za BG ot rusia. Radvam se na poredicata statii na G-n Indzhev po temata za podrivnata rolia na rusia v sudbinite na BG. Dano poveche hora prochetat i otvoriat ochite si za istinata zashtoto dokato pametnika na pozora sturchi v centura na Sofia, BG niama da e normalna strana.

 8. Г-н Инджев,

  вашите думи потвърждават една моя констатация за родния ни парламент. Там всяка партия е с един ( двама най-много ) водачи, а останалото е пълнеж – аморфна маса без ментални функции, убеждения, последователност и принципна позиция. Много ми се иска политечиския модел при нас един ден да наподобява този в страните с развити демократични принципи т.е. партиите да се редуцират до 3-4 според ясно очертни критерии и платформи. Лидерите и ръководствата на всяка да се избират по обективни критерии и посредством засвидетелствената подкрепа от съпартийците и гласоподавателите (пресявки).Да не се допуска политическа номадщина, мотивираща политическата безпринципност – защото от такиваи хора не може да се очаква нищо добро. Партията да не бъде ничия собственост, семйна фирма, параван за безброй безкрупулни начинания и прочие. Да има ясно изградени правила и прозрачност както вътре в партията, така и по отношението на водената от нея политика / управление. Разбира се не очаквам чудеса, но много неща биха се подобрили значително.

  В допълнение на гореспоменатото и да се върна към вашия коментар, няма нищо лошо в това човек да има свое мнение и да не се носи по течението на общата партийна дуктрина. Дори много ми се иска да бъде така. Например Антон Кутев да каже на Овчаров и Курумбашев – господа, разбирам интереса ( изгодата ) Ви за строеж на АЕЦ Белене, но аз не искам моите деца и внуци да се заробват в най-безмисленото начинание за последните десетилетия…е-е-е-х, мечтите са безплатни 🙂
  Има обаче някои въпроси, за които би следвало да има принципно единомислие у всеки и независимо от партийните му възгледи. Един от тези въпроси касае и националния суверинитет…

 9. ГЕРБ си беше и е мутро-милиционерска партия, или кукловодите от ДС ги пуснаха за полувреме и полвина, за да ни натресат отново горчивия хап 3 в 1 с дузпи.Сега се мъчат с някакви разкрития за далавери и убийства от средите на ГЕРБ/не че ги няма/, но това си е ДС приоритет – да разграбват и убиват.А паметника на съветските окупатори сигурно им служи за подкрепа/все пак държи шмайзер / на станишев и сие.Ако го махнат, дай Боже,как ще спят спокойно с награбеното и разграбеното.

 10. Господин Инджев спомнете си колизиите последвали демонтирането на паметника на окупаторите в Естония.Там обаче обществените настроения са съвсем други.Със сигурност сте запознат с реваншистката геополитика на Путин.И с конкретните и резултати най вече в Грузия и Украина.А за газовите и петролни войни сте писал книга.А Русия с Путин или без него няма да се промени.Поради крещящата си изостаналост тя няма друг ход.Манталитетът им не се е променил ни на йота от времето на империята.Така че работата ще е трудна.С МОЧА де.

 11. Г-н Инджев,явно пак аз ще трябва да кажа “право куме у очи” и пак да бъда жестоко наказан за това.
  Г-н Инджев неса виновни “партиините лидери”,народа е виновен !Вие Г-н Инджев сте като мен,а къде са другите “до всяко добро същество,ако застане поне още едно..” – “робът се бори за свобода,свободният за съвършенство….” – а българите са “не брат,не вълк,човек за човека българин” – всеки срещу всеки и никой не почва от себе си,в себеси да потърси вина,пък после в другите “лидери”.Виновен този,който жертва от себе си за другите – “пре богат ми личен опит” и сега ми така!
  Та колко са Г=н Инджев “десномислещите се” на дело с Вас,не на празнословни растегателни локуми безкраини,колко ????Колко са “до всяко добро същество,поне още едно” – КОЛКО????
  “Съединението правуи силата”
  Да припомням ли за Васил Иванов Кунчев – “Аз съмъ съ посветил…”,не за келепиреца личен,без да ми пука за ближният !
  Неможе да съществуваш на този свят,без да ти пука за ближният!
  И да се показваш само на думи,а на дело….!
  Та Г-н Инджев,аз с много неща несъм съгласен с Вас,но неси позволявам да Ви “търся сметка”,щото ЗНАМ и Виждам на кой какви са му делата и кой за какво му “моята борба”.Аз за това и съм все така на Вие с Вас Г-н Инджев.Не си повлиявам мнението за някого,спорет “тоя ми каза,че оня…”,Всеки по личните Му дела,лично от мен проверени !
  И “данак обществено мнение” не плащам,пред Бог се отчитам,САМО!
  А Майче Ми ми е “пътеводната светлина”.
  “Истината ни прави свободни” – “10-те Божи правила”.
  Та Г-н Инджев,нищо няма да стане така,няма да мръдне нищо към добро докато няма “свободомислещи” повечко,малко сме и разпилени !Всеки си скрил се в чорупчицата и чака някой друг да се жертва и да бъде наказан за това,по “народна традиция”.
  Наопъки “мислене”,по правата партиина линия,не по Божията трънлива !

 12. Вижте тук “кучетата” дето ми налитаха и за какво !
  НЛО: Свидетелства на генерали, пилоти и правителствени лица
  9 Март 2012 Лесли Кийн
  (Тук беше линка към е весника и неще да излезе с неко коментара,неще и неще ????!!!!)
  2) kinsev 9 Март, 2012 в 9:57 am
  “Когато обясних, че не съм успял да изстрелям ракетата, защото уредите ми са блокирали, той коментира: „Имаш късмет, че не си успял да стреляш”.”

  А всеки който продължава да “успява да стреля” по тях да не се надява,че ще продължават да “обръщат и другата буза”„Аз съм тук”
  32) kinsev 13 Март, 2012 в 2:53 am
  Който първо яде пък после щял да се изучва неможе да бъде ускорен до скоростас на светлината.А Рече Бог “Да бъде светлина”,ама не тая ,вашата искуствена “светло комунистическо бъдеще”
  А каквото Бог рече,и ще Бъде!Амин!”

  Вова
  12 Март, 2012 в 7:56 pm

  СК, спомни си Мунчо от Под игото …как хъркащо произнася Ррруссиан ,и посочва с жест ,сякаш реже гърлото на някого . Е, и тук случаят е нещо такова. Но докато Мунчо е образ трагичен и общо взето , воростепен, тук имаме случай на човек ,утвърждаващ ,че разговаря с бога, следователно искащ да бъде с главна роля /пророк,месия, луд за връзване и т.н..
  kinsev
  12 Март, 2012 в 9:21 pm
  Много смърди та се не трае душицата ти фашистка другарю “вова” специалисто “фройд”!
  SK
  12 Март, 2012 в 10:26 pm

  Кинсев, не обиждай, не нагрубявай. Теб като че ли не ти пука какво те учи твоя бог, а и не се боиш изобщо от ада. Да не си въобразяваш, че бог ще ходатайства за теб пред дявола когато посетиш ада?

  kinsev
  12 Март, 2012 в 10:38 pm

  Когато преди три години издъхна майка,скъпата ми майка,която вие дето сте от сатъна убихте “бавно по особено жесток и мъчителен начин”,защото винаги казвам ИСТИНАТА за вас изчадия сатънински,аз тоя дето бях със нея тогава умрях!От този момент изчадия сатънински започна началото на “ВИДОВ ДЕН” за вас!Имате си работа с ДУХА на убития,и ДУХОВЕТЕ на всички дето убихте ИЗЧАДИЯ от сатъна дето сте.Бог си знае работата,а който не вярва ще повярва!Амин!

  SK
  13 Март, 2012 в 2:26 am

  Кинсев съжалявам те. Ти не си умрял а си психясъл. Всъщност броя на психясалите по време на прехода се е увеличил с 10%. Сега кой те държи на работа в такова състояние и ако не работиш как си плащаш интернета?

  “Трябва да си влязъл, за да можеш да коментираш.” – аз обаче бях “отърязан” по заповед на КОГО???? :”спамер библейски съм бил”!

  А Вижте това “никче” същото “командващият ,освидетелствуващ ме и наредил да ме резнат”.
  “Защо по света не обичат Русия”
  10 Юни 2013 Борис Акунин*

  5) Вова 10 Юни, 2013 в 11:11 pm
  Баце, ако четеш само в този сайт и Иво Инджев, бъди сигурен, че в Русия освен Акунин , други писатели няма и не може да има. . Да се надяваме, че си прочел нещо от този “жив класик’/ може и на японски?? . Или поне си гледал “Турецкий гамбит”?? Абе важното е , да бъде против Путин и днешна Русия..останалото не е важно…

 13. “ДО РУМЕН БЪРЦОВ
  Разбирам болката Ви от невъзможността да помогнете на майка си и от последвалата загуба. Доказано е, че загубата на близък човек оказва огромно влияние върху психиката,”
  https://ivo.bg/2012/07/11/ето-защо-нервничи-борисов/#comment-71744
  https://ivo.bg/2012/07/14/конгречулейшънс-от-франкофонска-бъл/#comment-71879
  Да знаете Г-н Инджев,че освен аз и Вие несте Факт.Мен бълхите кото ме хапят мисля,че съм факт.Вас гледах по телевизоро,чудна работа!Освен пък всичко друго да е измряло в българските земи…….А написаното било оставало и много непоправими грешки се получавали,много!
  ” …не разбирам какво пишете,Вие наред ли сте…” все така ме питат виртуално с умрели букви.Знам ли!

  Posted by Румен Бърцов | юли 15, 2012, 13:46
  https://ivo.bg/2012/07/15/тв-7-мобилизира-дс-срещу-цру/#comment-71896
  Много пък “загрижени граждани” за Болките ми !

 14. Част от набедената за автентична десница прати хората за гъби на 12 май и дълго всички ще ги ядем сурови. В неделя ни се предлага гласуване. Не, че нещо по заслуги, ама – шанс. Гъбарите да си спомнят, че точно в полунощ печурките се превръщат в червени мухоморки.

 15. Аз предлагам, след като срутим паметника в София,да срутим аналогичните паметници в Букурещ,Будапеща,Варшава,Виена и Берлин.Непременно да премахнем метроспирката в Париж с име-Сталинград и да я кръстим Буда.Кръстник ще е Иво Инджев.

 16. Всички знаем криената истина, но нека пак да я напомним за младите, че на 2 септември 1944 г. законното българско правителство на Муравиев обяви състояние на война с Германия. Три дни по-късно в стила на вечната комунистическа лингвистична акробатика на 5 септември 1944 г. Сталин обяви “освободителна” война на нашата страна, въпреки че беше в редовни мирни отношения, и застреля бившото правителство на Иван Багрянов, което подобно на ген. Бадолио в Италия, водеше три месеца преговори за примирие с САЩ и Англия, с които беше в състояние на война, принудено да го декларира от Хитлер, без да е воювало на който и да е фронт. Единствената война която българите водиха и много от тях загинаха бе войната срещу Германия от 9/9/1944 до 8/5/1945, но и до днес за 100 хилядната българска армия под ръководството на Ген. Стойчев (не комунист), и за тези жертви никой не говори, и няма паметници. А за покорителите и местните им агенти има над 1200 паметника навсякъде в страната. Те размахват оръжие и са готови отново да застрелят всеки, който смее да дигне глава. Въпреки победата ни пред Германия, бяхме обявени “победени” от съветската армия и години плащахме репарации, които плащаме даже и днес в най-различна форма.

 17. Нека припомним друга подобна история, както нашето “освобождение” от 1944 г. Когато Хитлер започна войната срещу Сталин, Япония се въздържа да воюва срещу СССР, въпреки съюзническите си задължения. Това освободи много милионната Сибирска армия, която бе прехвърлена на запад и спаси Москва, а може би и СССР от капитулация. В “признателност” за тази огромна услуга на Япония, след атомните бомби, когато японците водеха преговори за капитулации, СССР изведнъж “завоюваха” без бой половината от Манджурия и “освободиха” Курилските острови населени от векове с японци и преместиха границите си с Япония на десетки километра вътре в залива на Хокайдо. И до днес руската окупация на тези острови се търпи от японците, които не искат да срещат руската мечка.

 18. Тъй,преклонени главици,страхливци,пролетариат!
  За паничката с помийка “келепиреца” !.Десни,бега бе “леви извращения”(казал В.И.Ленин,не кой да е!)..Как не се гнусите от себеси бре “нископълзящи”,чакащи все някой друг да им свърши работата,да си жертва всичко,всичко и живот свой и на близки !До кога все така,до кога “НАРОДЕЕЕ ????” !
  Но то Речено е в “Божият Спам” !
  Бог не задължава никой насила да си “изпере дрехите” и да си “вдигне гащите”! Гладни,пролетарияти,ама десни били ,Боже!В грешки сте другари БГ “десни” !
  А Бог ви беше дал….!

 19. Има много нормални РУСНАЦИ и културни, и образовани, и демократично мислещи, и с чувства на респект към другите и т.н. носители на хуманни добродетели. За жалост БОЛШИНСТВОТО от тях не са такива а ГенноМозъчноОсакатени великоруснаци, потвърдено и от много личен опит и наблюдения. Първите са подложени на маргинализация, преследване, запушване на устата, залавяне, съдебни процеси и разни други съвременни “софт” (и не само) гонения от вторите.
  Но има и неща за които са прави великоруснаците, трябва да им се признае дължимото. Сред тях цари великоруската фолклорна максима “ХОРОШО ТАМ ГДЕ НАС НЕТ” – добре е там където не сме ние.
  Не мога да не се съглася на 1000% с това. Наистина там където ги няма нещата се развиват нормално и започват веднага да се забелязват ПОЛОЖИТЕЛНИ ДИНАМИКИ във всички явления и процеси в обществото. И статистиките го потвърждават.

 20. Така че ако бях в БГ бих дошъл на митинга с такъв плакат потвърждаващ пълното МИ съгласие с техния фолклор т.е. “ХОРОШО ТАМ ГДЕ ВАС НЕТ”.

 21. ? , а сега да си припомним историята, но не такава , каквато си я поел от комунистическата “учебникарска” пропаганда , а фактическата, реалната.
  Боян , е отговорил частично на ГЛУПОСТИТЕ , които си написал – България НЕ е водила НИКОГА военни действия със СССР, даже война НЕ е обявила на Сталин.
  Да виждаш от досега изложените факти накаква РАЗЛИКА с Румъния, Унгария, Полша, Третият райх или Австрия ???
  Да не би случайно в тези страни Червената армия да е водила военни действия с тях(и съответно има убити милиони съветски войници в упоменатите от вас държави), защото на 22.6.1941г. те са й обявили война, каквато България НЕ е обявявала???
  А колкото за Париж, нека си кръщават както си искат техните забележителности, това етяхно право , те са били съюзници със СССР.
  Но мен ме учудва , а и вас би трябвало – ЗАЩО в СССР и Русия няма наименовани паметници, паркове и др. , на големи военни сражения или тилови операции(Ленд-Лиз, Северен път и т.н.) проведени от САЩ и Великобритания през Втората световна война ???
  Когато си отговорите на тези въпроси , ще разберете, защо в България НЕ трябва да има паметник на РККА. Защото в България “антифашистки” са само жертвите от ВВС на САЩ и Великобритания(къде е обаче техният паметник?!?), а съветски войници няма загинали на наша територия – те са само военни ОКУПАТОРИ.

 22. @РУМЕН БЪРЦОВ
  Така е.
  МОЧА, който стърчи в центъра на столицата ни е само следствие на онзи МОЧА, който стърчи отровно в главите на повечето индивиди в тази страна…

 23. Иво,

  Пиша го на теб, ако решиш го публикувай – то уж е не точно по темата, но все пак за нея.

  Вчера имах дълъг разговор с мои близки, които за мое огромно съжаление са жертва на дългогодишната платена про-БСП и анти-Костов пропаганда.

  Чух доводи от рода на “ама Станишев ми увеличаваше пенсията всеки шест месеца” и въпроси като “какво толкова е направил за теб Иван КОстов?”

  Неколкократно съм споделял и в блога, и на други места, казах го и вчера, че единственият български политик, който е направил нещо от полза лично за мен е Иван Костов.

  Благодарение на неговото правителство България е днес член на ЕС, а аз намерих лична реализация, благодарение на това, че съм гражданин на тоя съюз (за разлика от “оня съюз”).

  Днес за първи път в живота си можах да стисна ръката на Ив. Костов и да му благодаря лично, защото това, което съм казвал и писал тук и преди е това, в което вярвам.

  Той е политикът, на когото българите ТРЯБВА да благодарят.

  Не е кой знае какво, но няма на кого друг да го кажа. Само в тоя блог има предимно мислещи хора, които ще ме разберат, а не само партийни чугуни.

 24. Към Rossen Iordanov:

  Предлаганият от Вас лозунг е много добър, но аз имам и друго предложение за протестиращите пред Монумента на Окупационната Червена Армия (МОЧА):

  СВОБОДА ИЛИ СССР!

 25. Към надслова “Вдигайте си чуковете” бих добавил – “и не си забравяйте сърповете”.

 26. Към SIB:
  Възхищавам се на кратки политически анализи! Поздрави.

 27. @TORSION ,а именно !”Така е.” !
  То и Г-н Инджев това се измъчва през всичкото време “да каже” !
  Аз пък каквото Бог ми бе Наредил (като лична Ми задачка) Свърших си я !
  “Казах” каквото имаше да казвам,показах и Му се Доказах!
  Сега имам да се ползувам от това дет Ми Обещал (да си сърбам мойта си поарка,дет съм си надробил),на риалити “те ти булка спасов ден” !
  Сега си имам да си “играя” със света на животните !.Пък злото същество “човек”….”Лошо” погладено с перце,казано меко!
  “Желаещи да си куснат от моята попарка”….няма никой,Е!
  “Господи,а върши си работата,аз да си ш трак ам с пръсти”!
  13-ти номер “25 конгрес на КПСС” “дупката”!

 28. Поставям на вниманието на интересувашите се този линк :

  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11588&rid=132&archive=

  Докато се организира протест пред МОЧА, национал-социалистите от тройната коалиция са спретнали “Отворено писмо до икономическия министър във връзка с националните природни богатства”.
  Както е видно след дори бегло запознаване с тази долнопробна пропаганда , тя бъка от фактологични манипулации и си е направо фалшификат.

  Който иска да си изясни фактите, които са чудовищно изкривени ,може да се поразрови допълнително.
  Но аз бих си позволил някакви коментари върху тази примитивна пропаганда, където НЕ са отчетени точно по години добива и годишните цените на добитите метали.
  Отчитайки моментните МАНИПУЛАТИВНО само актуални цени(за 2013г.) и добив, другаро-геносите манипулират и изкривяват цялата статистика, защото сегашният рудодобив НЕ е равен на този през 1990г., както и цената на упоменатите метали НЕ е равна на тази от 1990г..Откъдето следва ,че споменатия добив е завишен 2-3 пъти, и цената на отделните метали е завишена 2- 6 пъти.
  Което в крайна сметка раздува сумите “ограбени” от компаниите добиващи металите, според другаро-геносите, 5-10пъти.
  Но дори и да приемем техните цени то това са около 50-60млрд. лв , НО пазделени за 23години.
  Какво да се прави – чуждестранни , западни “грабители”.
  Нищо ,че ако започнем и ние с техните бакалски сметки ,какво би се получило – за газ 3млрд. лв., но всяка година, умножено по 23години, получава се 70млрд..
  От друга страна нефт,бензини и други горива- над 10млрд. лв. на година, умножено по 23години(Лукойл) , получава се 230млрд. лв..
  Ядрено гориво ?!?!?лв.,за това трябва да попитеме г-н Котев. Но и без да се занимаваме с ядреното гориво, само от другите горива , след бакалски сметки извършени по другаро-геноски начин, се получават 70млрд. плюс 230млрд., прави 300млрд. за 23години ,след 1990г..
  Или 4-5 пъти повече от “заграбено” от “чуждите” компании добиващи метали.
  Любопитен съм до какъв извод би стигнал всеки от пишещите тук, ако си направи труда да пресметне ,с колко е “ощетена” България от мразените от другаро-геносите – “чужди” златодобивни “грабители”?!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.