Излъганите (че са) партньори реагираха на лъжата на Орешарски

Посланикът на управляваната от социалистите Франция Филип Отие стана острие на западната „изненада, свързана с неочакваната процедура“ , по която Делян Пеевски беше избран за началник на ДАНС. Може би това ще бъде осмислено от всички евроатлантически партньори, заяви той днес в сутерешното предаване „Животът и други неща“ на БНТ.

Посланик Отие изрично подчерта, че става дума за начина, по който гледа на този случай Париж. Той постави под съмнение и доверието в Пеевски, изтъквайки също необходимостта от опитен човек начело на ДАНС ( т.е. , Пеевски не е такъв) , което е „политически въпрос“.

Не знам някой от западните посланици, с които вчера коментирахме в София случая, да подкрепя господин Станишев ( за тази процедура, по избора на Пеевски, която изненада всички), каза той в интервю в отговор на водещия Асен Григоров дали му е известно който и да е от западните посланици да е съгласен със ставащото.

Григоров благодари за откровеността.

Филип Отие прозвуча като говорител на съгласувана евроатлантическа позиция след интензивни консултации, каквито по думите му е имало вчера.

Иначе казано, в пряко интервю в българския национален ефир , явно от името на западната дипломация, френският посланик уличи премиерът Орешарски в лъжа, че назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС е било консултирано с „партньорските служби“( освен ако наистина е имал предвид руските).

Дипломатично, но категорично!

Ето защо ще повторя онова, което написах само час-два след скандала: блицкригът с избирането на Пеевски за 15 минути целеше да направи невъзможна съпротивата на западните държави, с които България по документи е съюзник, но дефакто вкупом излъга. А едно е да лъжеш свикналия българския народ, който търпи раболепно в центъра на столицата да стърчи символът на лъжата за чуждата окупация като форма на освобождение, друго е да лъготи държави, чиито народи не биха търпели такава гавра.

Има ли още някой българин да не е разбрал, че най-емблематичното място за протести срещу лъжливите ни управници е именно пред Монумента на Окупационната Червена Армия ( МОЧА).

Това ще направим утре, в неделя на 16 юни от 14.00 под надслов „Вдигайте си чуковете“!

32 мнения за “Излъганите (че са) партньори реагираха на лъжата на Орешарски”

 1. “Да си българин, е клопка. Покана за щастие на сеизмичен терен. Българинът владее икономичен жизнен стил, без ексцес и разточителства. Страх, гняв и възторг – само на къси отсечки. Пиянствата на българския народ не са запойни, а епизодични. Бързо се разбягват в частни светове, „при сланината и булката“. Българинът е послушен не от страх, а от скептицизъм, от сакрално равнодушие. Прозрял е, че положението е непоправимо”
  Н.Михайлов

  Моля Ви нека се опитаме да опровергаем тези думи,трябва да излзнем и днес и утре пред МОЧА ( и пред всички институции)….и всеки ден,докато не измием унижението и срама.Как ще гледаме децата си в очите ако допуснем да ни отнемат Родината по най- наглия начин…грубо и безцеремонно?
  ….или “Преклонена глава сабя не я сече”…..нека всеки вземе решението сега ..утре ще бъде късно и за нас и за децата ни

 2. Хубаво е да има ясна и категорична позиция на ЕС и НАТО, но всички ние трябва да престанем да чакаме някой “отвън” да ни оправи (положението и живота). Трябва да осъзнаем, че като homo sapiens от 21-ви век държим съдбата си в своите ръце.
  Призовавам всички честни хора да се включат в протестите срещу олигархичното правителство на БСП/ДПС/Атака. Осъзнайте се, след време децата ни ще ни питат как сме могли да го допуснем това!
  Апелирам към останките от Десницата да оставят дразгите и личните неприязни в миналото, в тази безпътица народът ни има нужда от ясна платформа, за която да гласува и която да го изведе от тази политическа каша.
  Г-н Инджев многократно е заявявал, че (за сега) няма политически амбиции. Но именно уважавани журналисти като него, като Едвин Сугарев и други трябва да поемат трудното, но морално задължение да станат флагмани на новата дясна платформа, около която да се обедини изстрадалото българско общество!

 3. Tezi koito durpat koncite na BG sa v moskva. Tam suglasuvat naznacheniata. Predlagam protesta da e pod nadslov “Vdigaite si Surpovete i Chukovete” bih kazal “VDIGAITE SI SURPOVETE I CHUKOVETE i zaminavaite v Moskva”!!!” zashtoto MRUSNATA SGAN v parlamenta e nishto drugo osven onazi chovekopodobna utaika koiato ostana sled obshtestvenoto kisnene v kiselinata na komunuzma tolkova desetiletia.

 4. Дебелокожите управляващи не биха се трогнали от подобна, макар и остра, реакция.

  Единствено масови, нестихващи протести с ясната подкрепа на евро-атлантическите ни съюзници, както и на българската десница, имат някакъв шанс за успех. Целта трябва да е нови избори през септември, след които да се установи проевропейско управление и задължително разсекретяване на ВСИЧКИ досиета плюс лустрационни закони. Всичко друго ще е половинчато и повтаряне на стари грешки.

 5. Бих искал да изразя подкрепа за “чуковете”, макар и отдалеч. Съжалявам, че в момента не мога да направя друго.

 6. Като гледам руското момченце станишко – леко трепери, но не му е наредено да спре, което означава, че неприятностите тепърва започват.
  Вчера тестваха колко е гневен народът – масово ядосан на сланината, но не твърде намерен да отстоява свалянето докрай, което означава, че нищо няма да спре петата колона у нас да безчинства под носа на всички!

 7. Smiatam che za stavashtoto v BG triabva direktno da ponese otgovornost i partiata na evropeiskite socialisti. Prizovavam tezi koito znaiat chuzhdi ezici i mogat da pishat na tiah da nameriat nachin chrez prisustivie vuv internet forumi koito direktno ili indirectno kasaiat tazi partia, a sushto i direktno na saita i da izkazhat mnenieto si za neia. Smiatam che i sred lozungite koito shte se nosiat v nedelia triabva da ima takiva koito da se obrushtat kum privurzhenicite na tazi partia v evropa.

 8. Вчера бяхме там, днес пак ще сме там и ако трябва и утре ще сме там.

 9. Добре е да се чете и човек да е информиран, но сега е времето да се протестира повече, а по-малко да се коментира. Нека се съберат колкото се може повече хора пред МОЧА. Дано все повече българи прозрат за какво става на въпрос. Казват, че когато фактите говорят боговете мълчат, но при нас в БГ повечето медии само водят пропаганда без да информират. НА ПРОТЕСТ !!!

 10. ПРИЯТЕЛИ, ОТИВАЙТЕ И ИЗБУТАЙТЕ ИНЖЕВ,ЛЕОНИДОВ,БОСИЯ… ДА ВИ ВОДЯТ.
  НИЕ ОТ ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ/ВАРНА/ВИ ПОДКРЕПЯМЕ. КРЪВОДАРИТЕЛ НА ПЛАМЕН

 11. И сърповете,да си вдигат г-н Инджев.
  Пробата за народното търпение май не мина.
  ” Делян Пеевски се оттегля от ръководния пост в ДАНС. Това става по-малко от 12 часа след протестите в столицата, съобщи БГНЕС”

 12. Господин Инджев.Безспорно това е важно,да се бутне този монумент на глупостта.Но,г-н Инджев,вижте сградата на министерския съвет,горе високо,под триъгълника.Ми там са символите СССР,мъж с чук и жена със сърп.И не само това,ми ако погледнете бившия партиен дом,там чака стария герб-сигурно”по-добри времена”.Моля Ви,напишете нещо и по този въпрос.Благодаря Би.

 13. Да, прекрасно написано,
  Дигайте си чуковете и дим да ви няма.Като преди това с чука пеевски си забиха сами поредния или последния пирон в ковчега серго и руските агенти.Освен всичко друго серго компрометира и ПЕС.Ако я води като БСП ще я докара до под кривата круша.пеевски според мен е номинация на КТБ/в сянка доган/ и руската външно-търговска банка, която се засили да спасява КТБ/кой друг ще им пере мръсните пари/.И също така мисля, че реален собственик на парите е доган/т е дс и гру/ а пеевски е маша и се държи като такъв – един такъв надъхан.Долу пеевски, станишев и цялата пасмина с окрадените кървави български пари.

 14. Блицкригът е на път да се превърне в “глуха защита”
  Мафията сериозно подцени обикновенните хора.Много е вероятно това правителство да изкара по-малко от очакваното.
  Дано!!!

 15. Споделям напълно Вашето възмущение и утре ще участвам в протеста заедно с Вас. Пеевски и изборът му за шеф на ДАНС е цинизъм, но за мен няма разлика между него и Цветанов, така че неразбирам защо много хора и западни политици не протестираха когато последният беше министър.ЕС няма нищо против и това да ни управлява мутра като Бойко Борисов.

 16. Смятам ,че оттеглянето на мутрата Пеевски от директор на ДАНС не може
  да накара хората да бъдат по- спокойни . Ние прсто не искаме да ни оправляват мутри и олигарси, които се интресуват само от собствения си интерес!

 17. Колкото може да се вярва, че Станишев бил като Чърчил, толкова може да е вярно, че България бе “освободена” от Сталин. Малко се знае, че съпротивата срещу МОЧА започва още от самото начало. Когато по времето на големия главорез Вълко Червенков, мобилизират хората от Художествената Академия да направят паметникът, Любомир Далчев единствен надига глас, и се противопоставя за мястото му на най-важният кръстопът в София. От поробените, никой не го слуша. През 1993 година Любомир Далчев надига отново глас и заявява: Да махнем жалоните на поробителя! Пак никой не го слуша, но неговия Тракийски пантеон в Пловдив с изключителни български композиции изобразяващи с изключителна сила Робството, Шипка, Съединението, дядо Йоцо гледа, е заклеймен като тоталитарен паметник, а в същото време пловдивчани се кланят на огромният идол на тепето с шмайзер, готов да убие всеки който надигне глава. Даже един от организаторите на паметникът вместо да смята, че е помогнал за това изключително творчество се хвали как подслушвали Далчев в хотела. А в София от галерия му с десетки фигури зад Военния клуб правят пазарна площадка. Хубаво е сегашните управници на страната да се спрат и да погледнат неговия Самуилов войник, останал с едно око, как силно чувства своята отговорност да води ослепените войници. Има ли такъв държавник сега, който да води ослепените българи от дългото робство?

 18. За щастие днес дойде новината,че все пак олигархът Пеевски няма да оглавява ДАНС.Той /Пеевски/ има велицеприятен вид пък и никак не прилича на притеснителен човек.Все пак си задавам въпроса какво ли е чувството да видиш
  една цяла нация да скочи на крака и да изрази абсолютна омраза и презрение към теб и да бъдеш наречен с какви ли не епитети,от които “свиня” е най-мекият.Нека има милиардите си,но не бих желал да съм в кожата на този човек,колкото и дебелокож да е.А инак бързият заден ход на ДПС и БСП показа,че тези две партии трябва да са напълно изумени ако са считали,че този абсурден избор моге да мине.И още нещо: цялата история имаше един позитивен резултат: за първи път от месеци насам вчера не чухме медените гласове на Волен Сидеров и Мая Манолова.Замълчаването на тези двама индивиди следва да се счита за чудо,много по-голямо от това на проходилата в една църква дама.

 19. Това беше отличен знак, че Болен Лидеров е една от машите на московията. Отлично, Воленчо, вече знаем 100%, че субсидиите са в рубли. Благодарим ти за любовта към Майка България! Безотечественик нещастен!!! Гний по руските полета!

 20. Моля само да бъде отбелязана липсата на “лидерите” Ангел Славчев и **** ** Янко Петров по репортажите от протестите. Всеки, които е имал някакви съмнения до момента относно тяхната почтеност, вече трябва да е наясно.

  Ако преди няколко месеца не можехме да чуем ясна и гладка реч от името на “лицата”, която да казва ясно “какво правим после”, и на всяка втора дума чувахме звучното “демек”, то сега интелигентни и млади хора ясно и спокойно обясняват, в присъствието на невръстните си деца, че искат нови избори, и”комунистите да си ходят”.

  Вече се започна! Сега трябва адекватно поведение от страна на младите лидери на ДСБ и Единство. И повече без лигавщини за банкови гаранции и прочие глупости. Трябва максимално бързо да се отговори на обществените очаквания!

 21. Е, и? Кой в края на крайщата управлява Европеиските социалисти след като лидерът им се изевява като депутат който има да изпълнява деиности като партиен ръководител? Как кой? Великия Станишев той и бащица на всички социалисти на европа и даже майка. От къде се найдоха такива високи трудови постижения другарю партиен секретар на комсомола и на евро-социалиста. Толкова много пауър на едно място все едно че зад ъгълът наднича другарят Сталин. Викам си, той лъже цяла европа та, какво остава за едно село като РБ.

 22. Уважаеми дами и господа, няма да Ви връщам много назад – само малко! Помните ли коя партия когато се сформира и бе гласувано това правителство излезе и категорично заяви : “Това правителство на Орешарски е правителство на лъжата!” – ясно, кратко и точно! А почти всички останали спореха – експертно ли било или програмно!! Даже и куп платени мъстити политолози разбира се повечето ачик червени! Само че повечето Българи псуват Иван Костов, а не виждат , че на ББ пръстите артрит са хванали от разтриване ушите на Тодор Живков! Даже заблудата и лъжата до там са стигнали, че слушах и гледах по Канал 3, как едно младо момче учило в Англия категорично твърдеше, че Иван Костов бил Руски агент!! С такова мислене и да си отидат тези НЕ ВИЖДАМ НЕЩО ДОБРО ДА СЕ ЗАДАВА! Бързам да заявя на тези, които ще ми опонират, че от Боко Тиквата и Цецо Шлифера нищо добра не чакам!

 23. Съжалявам че утре няма да съм с вас пред МОЧА!

 24. Съмнително бързо си отеглиха кандидатурата, явно готвят следващия ход.Трябва да не ги оставим да ни заблусят.Давам Ви линк за интересен материяал на журналиста Г.Папакочев.Ето и част от него
  “Заговори се дори за мафиотски силов държавен преврат в членка на ЕС, който би бил уникален случай в целия демократичен свят.
  Заговори се дори за мафиотски силов държавен преврат в членка на ЕС, който би бил уникален случай в целия демократичен свят.

  Всъщност, превратът действително е в ход и набира сила. Дали неговите организатори в крайна сметка ще успеят отново зависи от улицата. Нейният гняв притежава чудодейното свойство да вразумява хората.”

  http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=30181501
  http://www.papakotchev.com/

 25. Напред, с Вас съм. Не съм в БГ отдавна, но не мога да съм безпристрастен към това което се случва в моята Родина. Бог да е с вас!

 26. Към Танчо,
  Сценарият с това най-откровено кгб-истко правителство вероятно ще се провали. Но далеч по-успешен бе срещу най-способния, знаещ и доказан политик.

 27. Хайде сега.. Костов. Последните 2 години от неговото управление да не беше по-различно от края на управлението на Герб/Тройната коалиция и т.н? Скандали за корупция, Мистър 10% обръчи ли бяха кръгове ли бяха.

  Искам нови лица! Искам хора, които да милеят за благото на обществото! Само че за съжаление май всички такива са напълно отвратени от политиката.

 28. Ангел, за сведение правителството на Костов и лично той бе най-дъвканият, оплюван и разследван политик, за който и бесният Филчев не откри нищо. Ако си направите труда да помислите може и да установите, че всичко, което ни се случи след 2001, с много малки изключения, бе продукт на “нови лица”.
  По тази причина цивилизованите страни залагат на малко, най-често две традиционни партии, с цел откритост и предвидимост. Друг е въпросът, че ганьо умний си има свой принос в световната история, която наподобява приказката за тоягите, парите и солта.

 29. И аз истински съжалявам че сега не съм в България и няма да присъствам на този а и на всички други митинги.
  От зората на демокрацията не съм бил на улицата и сега установявам че това ми липсва. А и поводът днес си заслужава- Категорично!

 30. Каквото и да правят, пак до Костов ще стигнат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.