Свобода или СССР

“Добро пожаловать, товарищ Маджо!

15/06/2013

Капитал

Основателят на силовата групировка СИК Младен Михалев-Маджо, който от години живее в Швейцария, е бил сред официалните гости на приема в руското посолство миналия вторник, научи “Капитал” от гости на събитието, организирано по повод националния празник на Руската федерация.

На приема са били забелязани още членове на Конституционния съд, бизнесмени (сред които собственикът на АКБ “Форес” Николай Банев), лидерът на “Евророма” Цветелин Кънчев, членове на новото правителство, представители на парламентарната група на “Коалиция за България” начело с лидера на партията Сергей Станишев, партньорът на новото правителство Волен Сидеров, бившият президент Георги Първанов, бившите НДСВ кадри Милен Велчев и Красимир Катев и др.

Младен Михалев е бивш борец от училището “Олимпийски надежди” – развъдник на спортните таланти на социалистическа България. Възпитаници на това училище са още Васил Илиев, застрелян през 1995 г., Илия Павлов, застрелян през 2003 г., Георги Илиев, убит през 2004, Красимир Маринов-Големия Маргин и Иво Карамански, убит през 1998 г. Без последния, който беше състезател по гребане, всички останали са тренирали борба. През 1993 г. избухна гангстерската война между хората на Карамански и борците.

Маджо беше човекът, чиито нерви не издържаха и изпразни един пълнител във входа на казино “Севастопол” на ул. “Раковски” в столицата. За зла негова участ Карамански беше устроил засада и от апартамент от отсрещната страна Михалев беше прострелян. След това успя да стигне до площад “Славейков” с джипа си ранен и беше откаран във Военномедицинска академия.

През 1996 г. Маджо заедно с Венцеслав Стефанов и Румен Николов-Пашата основават фирмата “Интергруп енд партнърс”, по-известна като финансовата структура на силовата групировка СИК. По-късно в дружеството влизат Красимир Маринов-Големия Маргин и покойните Дмитрий Минев-Димата Руснака, Милчо Бонев-Бай Миле и Стоил Славов-Телето.” ( Кафене.нет)

Макар и непълен, публикуваният в “Капитал” списък на фаворитите на руското посолство от българската им пета колона е достатъчно представителен не само и не толкова с присъствието в него на фигури от полуподземния свят, като Маджо. За него написах в книгата си „Президент на РъБъ”, че е видян ( и дори сниман) в компанията на действащия тогава президент Георги Първанов на полувековния юбилей на видния деец на комсомола, сенчестиия банков капитал и висшия ешелон на БСП Евгений Узунов в „Интерепред” в София.

По интересното е, че любимците на руското посолство сред българския „елит” си пият заедно водката в един отбор, в който героите от тепиха на Бойко Борисов съжителства мирно под крилото на големия си покровител с отбора на Първанов. Защото кръгът на Пашата и СИК, който бива публично нападан от Станишев, Сидеров и компания като гербаджийски, няма проблем да си общува с хората на Първанов, Станишев и Сидеров далеч от камерите на телевизиите и микрофоните на журналистите. И се разбират прекрасно на общия им език- руския ( в широкия смисъл на думата, а може би и в буквалния).

На опитите да ми бъде възразено, че едно посолство обикновено кани по списък „свои хора”, ще възразя и аз (в аванс), че така прави само руското посолство. В западните посолства, където (след кратко прекъсване по внушение на уязвения от скромната ми журналистическа личност през 2006-та година тогавашен президент Георги Първанов) се появявам относително често по приеми, не просто канят представители на целия политически спектър от властта и опозицията, но обикновено гъмжи от явни опоненти ( за да не кажа отявлени врагове) на западната ориентация на България. До такава степен, че понякога не намирам български събеседник за едно „наздраве”.

Да ме прощава Надежда Нейнски, че разказвам без нейно разрешение тази стара (обаче актуална и днес) случка за илюстрация: при нейна поява на един прием всички били толкова изненадани, че в огромната зала за приеми в руското посолство се възцарила тишина при церемониалното й посрещане.

Когато казвам, че Русия обгрижва и насочва петата си колона в България по начин, който няма нищо общо с дипломацията, а е явна намеса във вътрешните работа на България, имам предвид точно това: те създадоха цял един агресивен проект за влияние, каквато е крайно лявата Атака и се бори яростно да заслужи доверието на чуждите си покровители с налагането на „ български патриотизъм” със съветско лице.

В книгата си „Течна дружба” съм посочил конспективно какво са си говорили в руското посолство, когато Сидеров и посочена от посолството компания от най-близкия му антураж бяха триумфално поканени през есента на 2005-та година зад непристъпните дувари на съветската централа край хотел „Москва” да отпразнуват пробива с нахлуването на Атака в парламента, замислен да стане още на изборите през 2001-ва година, но осуетен от контраразузнаването. Тогава, през март, правителството прогони заради намеса в делата на България двама руски дипломати, опитали да организират прототипа на проруското партийно острие ( трети руски дипломат беше изгонен като част от този „пакет” заради чисто военно шпиониране).

В Кремъл никога не забравиха кой дръзна да им противоречи на „тяхна” територия и направиха нужното той да бъде смачкан политически –методично, систематично и с преследване докрай.

Като казвам, че Сидеров и компания са в черния списък на западните посолства, трябва да си дадем сметка за обратното: поради какви заслуги е акламиран в руското? Защото това е човекът, който пише и говори от години за любимия на всякакви расисти „еврейски заговор” за управление на света. Това е също скандалджията, налитащ на германски стюардеси, на участници в автомобилното движение на магистрала „Тракия”, на журналисти, депутати, полицаи и дори на сградата на Министерския съвет, чиято врата нападна, чупейки демонстративно дръжката й пред камери и микрофони. Да ръкопляскаш на такъв екземпляр под формата на дипломатическо ухажване означава да се отнасяш с неговото презрение към законността в България и да демонстрираш на каква защита разчита той.
Ето защо на поредния протест с искане да бъде демонтирана петата колона в България, която символично стърчи със съветско оръжие над столицата, предложих лозунга „Свобода или СССР” . Позволявам си да го предложа и на протестиращите срещу управлението днес, защото „казусът Пеевски”, превърнал се в детонатор на протестите, е от същия инкубатор- много пъти съм обяснявал връзката на руското икономическо нахлуване. То стана особено агресивно напоследък ( чрез магистралната услужливост на управлението на ГЕРБ) в симбиоза с Корпоративна търговска банка и еманацията на тази тенденция, която вече за краткост наричаме „Пеевски”.

Демонстрацията ни с искане за демонтиране на паметника на съветската окупация протече вчера под надслов „Вдигайте си чуковете”- лозунг който издигнах ( на 25 септември 2008 г.) на протест срещу побоя над колегата Огнян Стефанов. После видях, че сред морето от демонстранти в София изплува и този призив ( снимка с лозунга се появи, вероятно но невнимание или незнание за авторството, в сайта на Пеевски BNews, поверен на неговия Бареков).

Надявам се демонстрантите днес да направят и следващата крачка- минавайки покрай символа на нашата търпимост към лъжата ( стърчи в десетки български градове), която е в дъното на всичките ни беди, да отдадат дължимото внимание на монументалното изражение на онова, което искам да кажа с лозунга „Свобода или СССР”.
А за любопитните, които биха искали да знаят на какво основание и от чие име правя предложения, ще отговоря отново, че винаги говоря и пиша в лично качество и от свое име. Но ако това не стига някому, мога да посоча малко актуална статистика за интереса към блога ivo.bg към днешна дата, от която е видно, че само на „върховния” 14 юни, когато взривиха недоволството на българите с натрапването на Пеевски, този личен блог е привлякъл почти 40 000 посещения ( от общо почти 14 милиона за 5 години съществуване):
Blog Stats Summary Tables
Total views: 13,833,218
Busiest day: 37,346 — Friday, June 14, 2013

48 мнения за “Свобода или СССР”

 1. както и очаквах Първанов се появи да иска оставката на Станишев. Най-коварните и неморални политици – Доган, Първанов и приятелят им Бойко са готови на реванш. Опитват се да овладеят отново не само БСП, но и цялата държава. Ако това е следващият вариант на управление, то вече не мога да си представя по-лошо. Дано тези 50 % от българите, които не отидоха да гласуват, които твърдяха, че всички са маскари, сега да са разбрали до къде доведе пасивността им. Въпреки, че този парламент не е моят избор, си давам сметка, че сега не е момента за нови избори. Първо, защото вероятността да се върнат Борисов и Първанов е много голяма, второ – пасивността на хората, породена от страх и неизвестност за изхода от изборите, води до съсипване на малкия и среден бизнес, трето – ДСБ и Единство не са готови за избори. Мисля, че в морално отношение Станишев стои на по-високо ниво от Бойко и Първанов, така че може да се изчака една година, най-малкото за да се разкрият злоупотребите на ГЕРБ.

 2. БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ са различните лица на червения хамелеон.Отбор безродници.Единственото място където им е охолно е руското посолство.Те обичат България, ако е подчинена на Русия. Те се борят с всички сили България да не е демократична, горда, независима държава.
  Този коментар бе изтрит от Mediapool, защото бил нецензурен. Г-н Инджев, аз съм прост човек, Вие да виждате нецензурни слова. Моля просветете ме.

 3. Ето това Е! Не в десетката – направо с пръст в раната!
  Стига вече дерене на “ляво” , “дясно”, “либерално”, “центристко” и тем подобни измишльотини и ненавременни глупотевини! Ето я разделителната линия!
  Ще повярвам в разумността на уличните протести и ползата от тях, когато видя плакати с текстове от рода на:
  – “СВОБОДА или СССР!”;
  – “Петата колона на Путинова Русия – на съд за държавна измяна!”;
  – “Ние ще обичаме БЪЛГАРИЯ, а който обича повече Русия да си … майката!”
  – премахване на зловещата ДАНС – реанимиран вариант на ДС!”
  Може би някога, когато (ако) България стане суверенна страна, ще настъпи времето за делени на леви и десни!
  Защото, само като пример, днес у нас няма по-крайно дясна партия от БСП и по-крайно лява от АТАКА!

 4. Може би е малко встрани от темата, но тя ме подсети нещо – открих на кого се опитва да подражава Сидеров – Night Wolves (мотоклуб) – личната гвардия на Путин, имат секции в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова… Движат се заплашително, на големи групи, рекетират местни мотоклубове, карат наши моторджии да си махат от екипите значки или емблеми, които те не одобряват….Изобщо държат се като господари.

 5. Интересно, тъкмо писах в предишния ми коментар за РАЗВЪДНИЦИ (на десен електорат) и срещам РАЗВЪДНИЦИ в статията на Капитал. Развъдници тук развъдници там. Едните се изпозастреляли преди да станат големи “бизнесмени”, канят ги на приеми а другите предпочитат да си теглят сами куршума когато не могат да понесат бремето да оставят работниците си на улицата. Различен морал. Представям си, ако главатарите на бойните отряди на BR и RAF бяха оцелели и взели връх в патакламата която бяха устроили на Запад, сега щяха и те да са канени на приема в посолството на Русия като владетели на крупния италиански и германски бизнес.

 6. Това е обяснението на днешната активност на гоцэ. Този негодник изпълзя от бърлогата си, тъй като явно надушва мечтаната си далавера-мутромилиционидите от ГЕРБ, колегите им от БСП и още някои русолизки агентурни структури в България като НФСБ, ВМРО и т.н. под негова дресура да направят едно проруско правителство, та пак той да докладва директно в Кремъл.Защото ако алтернативата на сегашната непоносима политическа смрад е такъв сценарий-то направо нека да изровим кокалите на Тошо и като в Северна Корея да го произведем безсмъртен държавен глава, барабар с Пеко, Мако, Тако, Дако, Тано, Цоло и Цола. Фасадна коалиция на… знаете дрънканиците- отговорността, стабилността и пр., а по същество-кремълско васалство най- много му се иска на гоцэ сырыщныка (демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши името му с малки букви и руски добавки!)

 7. Г-н Инджев ,
  На 15 т.м. изпратих e-mail до представителството на европейските социалисти /ПЕС/, в който изразих възмущението си , че европейските социалисти , чрез лидера си Станишев, стават съпричастни към избирането на мутро-олигарха пеевски за шеф на секретна служба в държава от ЕС.Не очаквам че ще ми отговорят персонално, но днес видях изявлението на лидера на социалистите на Ханес Свобода и го приемам, че е отговор.Ето част от него.
  “Лидерът на социалистите в Европейския парламент Ханес Свобода, който даде рамо на Сергей Станишев при избора му за шеф на ПЕС, разкритикува късно в събота номинацията на Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС)”.
  Мисля, че само руското посолство, представящо интересите на Русия, подкрепя създадената от тях мафиотската власт в България.Хората го разбраха и за това са на улицата.Дано да успеем, защото няма да си отидат просто така.

 8. БСП, Атака, герб, ДПс са само фигуранти – четете биволь – всичко се държи отэ Корпоративна търговска Банка на Цветан василев, който даде парите на Делян Пеевски да си “накупи” медии и който има такива могъщи съдружници като режима на Башар Асад и КГБ, че свят да ти се завие. това е истинската власт зад формалната – КТБ (корпоративна търговсак банка), банакат държаща повееч от поливаната капитал у нас.

 9. @DIMI
  Коментарът не е преминал през филтъра на mediapool.bg поради думичката “безродници”. Напишете я например като “без–родници” и няма да имате проблем.
  Друг е въпросът, защо в забранения им речник на нецензутните им думи е вскючена тази “безобидна” дума?!

 10. Мисля, че днес стана ясно кой скрои шапката на Станишев, като му подпъхна динената кора “Пеевски”. без изненада – доган, гоце и боце. и шаранът Сергей се хвана. до края на седмицата, главата му ще е на кола. правителството, което измъдриха обаче – остава.
  с него и с горецитираните – помията е още по-отвратителна(ако и да не е възможно помия да е по-малко отвратителна.
  със сигурност ще става още по-зле. тия са решили окончателно да ликвидират България. и никой вече няма да протестира.

 11. Г-н Инджев,

  Преди бях настроен отрицателно към вашата русофобия, но сега се замислих, че и аз не съм напълно прав като русофил. Вярно, е че дори в самата Русия руснаците са изпищяли от олигархията и тесните и връзки с правителството. И предполагам е вярно, че те може да вилнеят и тук. Знам ли, вие сте запознат по-добре. Но все пак ми се иска по някакъв начин да разделите Русия и народа от интересите на определени руски крадци и мафиоти. Защото не е съвсем честно от ваша страна. Подобни интереси имат и западни сили. Нека вземем Марици 1 и 2, и как в момента те източват джоба на българина в американския джоб. Ако ще се защитаваме от външни крадци, нека говорим с имена на фирми, корпорации (дори и да са подкрепяни от правителствата на съответните държави), защото съгласете се че говорейки така и опетнявайки цял един народ вие отблъсквате потенциални чисти икономически инвестиционни интереси от страна на Русия, омаскарявайки всичко руско.

 12. А какво ще кажете г-н Инджев за usaid -> http://bulgaria.usaid.gov/68/page.html

  и как така те имат право директно да участват в “Местно самоуправление” на България и дали тези 600 милиона долара
  “От 1991 г. насам американският народ подпомага българския преход към демокрация с над 600 милиона долара. ”

  са дадени от чиста американска душа? Леко се съмнявам.

 13. Преди около 15 години напълно се отказах от това да споря или да убеждавам някого на тема политика. Само наблюдавах и си записвах отстрани. Причина!? 1. Осъзнах че нищо не се , а и няма шанс да се промени. 2. Разбрах че България е страна на Слуховете, където дори и налудничави неща се приемат за чиста монета. А това е основния приом на агитация на…….точно така -на БСП. А преди това на ….точно така-на ДС? 3. Хората бяха докарани до мизерия и……ами да !!-започнаха да вярват на откровенни лъжи и химери. 4. И не на последно място Лустрацията не се случи. Сега по темата: Постоянно слушам – 23години преход и не само промяна няма ами още по-зле става Любимия ми въпрос е – Защо? Тук лично за мен отговора не труден. За 23 год. се смениха доста различни правителства (няма да ги изброявам). Всички те имат един общ знаменател – БСП. Наричам го Константа на БГ. Значи получава се така : различни управляващи а резултата един и същ. Токава е ясно – не промениш ли общия знаменател ще получаваш един и същ отговор. Следващото наричам Къса памет. А всички знаем че народите с къса памет са обречени да си повтарят грешките. Защо? Ами ето Крадеца вика дръжте Крадеца. Сега не някои друг ами точно БСП иска да ни спаси от мутризация,олигарси,контрабанда,диктатура и др., които са абсолютен техен патент. И се намира някой да им вярва. Или – Ние искаме да върнем вярата на народа в държавноста, политиците и законите!!!!-Шок! Точно те,които направо ги погребаха. И пак има кой да им повярва. Защо? – Къса памет. Аз помня в началото как комунистите излизаха с лозунги с/у К. Тречев -“Турски ибрик,Фес”. А сега!?? И да- ориентацията/по-скоро предателството/ на комунистите винаги е Москва. И понеже сега Москва води борба за влияние си напазари предатели у нас на кило. Справка: последните действия на правитеството с които се целеше изваждането Ни от Евросъюза. Днес обаче не Ни трябва Дълга памет, тези неща лъснаха като сита въшка на чело. Някой да го оспорва? Дойде Видовден на…-о Господи,точно на Видовден./направо Бич Божи/ Сега комунистите искат да продължават да управляват- отново наглост. Аз казвам- ВЪН!!НЕ САМО ОТ ПАРЛАМЕНТА! ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪН!!!

 14. Западът ни подкрепи, не зная на какво отгоре, но срещата Барозу – Орешарски е под въпрос, заради порнографския данс на парламентарния пилон. И случайно, заради конгреса на ПЕС в София, пак ще се разчита на Запада. Станишев бави оставката, да не посреща драгите гости смачкан, и така още по-ожесточено го мачкат съпартийците му. А беше само преди седмица, когато го спрягаха за наследник на Барозу. Сега му клатят и стола в БСП, и по-мекия – в ПЕС. И той като Пеевски – отрано протежиран, не направил нищо,освен деца, сам – изгуби представа за реалността и натрапчиво продължава да демонстрира колко е далече от земята.

 15. Не ме напуска усещането, че напоследък всички пребиваваме в някакво състояние на кошмарен сън. Нищо наоколо не е реално, нищо няма разумното си обяснение, въпреки всичко, ние сме уплашени и отчаяно махаме с ръце. Стана ли ясно защо божем нормалните лидери на БСП, ДПС и Орешарски натресоха този тюфлек връз главите ни – не.КАКВА БЕШЕ ПРИЧИНАТА, кой да ни каже. Хубав е лозунгът срещу СССР, но много трябва да се обяснява на младежта какво е “СССР” и по тази причина е напълно безполезен. Докато не излязат с откровено и правдивоподобно обяснение за постъпката си, властимеющите наистина няма на какво да разчитат. Давам си сметка, че по емоционалност почти се изравних с г-н Р.Бърцов, но не получа ли внятното обяснение, хич да не разчитат на моята дясна душа.

 16. Добре де,след като ГЕРБ са толкова услужливи към руските интереси и прокарват руската политика в България защо тогава се хвърлиха толкова усилия и пари от страна на Русия да го свалят от власт и да правят нова тройна коалиция?

 17. Днес сутринта очаквах с нетърпение какви витиевати слова ще нареди “синия” психиатър Н. Михайлов в опит да обясни случващото се. Не бях сбъркал, чутото надмина всякакви граници на човешкото и политическо падение на тази персона. Цитирам:
  “Версията, че Путин е назначил това лице Пеевски е глупава конспиративна идея от тъй наречените десни фосили, както дръзвам да ги нарека. Това е проста идеологическа оценка, доста некадърна сама по себе си …”.
  И този мизерник побърза да защити матушката рус, да не би случайно някой да се е заблудил четейки разни “глупави” блогове.

 18. До НИКОЛАЙ ЧЕЛЦОВ:
  ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ТИ ОБЪРНАХ ВНИМАНИЕ – ЧЕЛЦОВ СЕ ПИШЕ С МЯГКИЙ ЗНАК СЛЕД “Л”.
  Когато:
  -улиците на България с американски имена станат поне толкова, колкото тези с руски;
  – когато американските паметници станат толкова на брой, колкото руските ( и високи поне колкото ПСА);
  – когато американците с българско гражданство станат поне толкова, колкото руснаците с такова;
  – когато българската недвижима собственост, закупена от американци, поне се изравни с тази, станала вече руска собственост (виж черноморския ни бряг);
  – когато американците се сдобият със свое пристанище на черноморския ни бряг, като това на руснаците в Ресен, до което не могат да припарят българските власти;
  – когато американските енергоизточници у нас се изравнят като енергоносители и мощности с тези на руснаците;
  – когато американците финансират и инспирират създаването на толкова свои подопечни политически партии, неформални сдружения, паравоенни формирования, “спортни”, “културологични”, исторически, про-религиозни и пр структури, колкото руснаците;
  – когато американците си съдерат задника да строят АЕЦ у нас;
  – когато американската “пета колона” от политици-продажници надхвърли по численост руската такава;
  – когато наш политик на държавен пост си позволи изказване от рода на: “Ние ще продължаваме да обичаме Русия, а другите да си ебат майката!” или се изцепи с: “Който не обича САЩ, не обича България!”;
  – когато….
  … тогава ще се съглася с теб и ще се разтревожа от американското посегателство върху националния ни суверенитет!

 19. Пак до ЧЕЛЬЦОВ:
  “ПОТЕНЦИАЛНО ЧИСТИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНВЕСТИЦИОННИ ИНТЕРЕСИ ОТ СТРАНА НА РУСИЯ” ?!
  Наистина не си добре друже! Цитираната фраза е перфектен оксиморон! И не бъркай тук руския народ и “омаскаряването на всичко руско”! Да не би руският народ да инвестира в България бе, братушка?! Не! Влизат парите му, които граби от него собствената му престъпна червена олигархия!
  Не знам за какви 600 млн намекваш но такава сума за 12 години прави едва по 50 млн годишно.Ега ти “влиянието”! Наивнико, само Р. Овч., Манчев и сие крадат повече от енергетиката! Я влез в час! Та само активите на Делянчо, мама и компания надхвърлят 200 млрд!
  Скрий се с глупостите си!

 20. Какво е общото между две назначения – на Пеевски и тази на Георги Димитров в МВнР?
  Според мен, че и двете назначения излизат извън рамките на правилата на ЕС. И според мен, е направено съвсем съзнателно да бъде нагло и крещящо. Та да може да се види отдалеч.
  Тази наглост не е предназначена за българския гласоподавател. Той е проверяван многократно за степен и обем на реакции. (Нали не сте забравили, че Пеевски беше началник на младежкото НДСВ).
  Целта на сегашните ни управляващи е да се предизивика реакция на ЕС. И ако ни изхвърлят – целта е постигната. Така че, заглавието на Инджев е вярно. А д-р Михайлов да върви на майната си.

 21. @Васко, защото Борисов и Цветанов унижиха медийната империя на Пеевски. Ето цитат от коментар на един привърженик на БСП:
  “Делян Пеевски има грехове, за които трябва да му бъде търсена отговорност, и това ще коментирам след малко. Но той не играе и не е участник с никой от големите в контрабандата и наркотиците. Освен това е преживял, изглежда, доста големи унижения по времето на Борисов и Цветанов, които не унищожиха империята му, а я подчиниха и го накараха да им слугува по безобразен начин. Симптом за това бе, че за първи път от десет години той преговори под светлината на прожекторите, от парламентарната трибуна, срещу Цветан Цветанов миналата седмица. Именно медиите на Пеевски бяха най-големият мракобесен пропагандатор на престъпленията на Цветанов и Борисов. Явно е, че това е правено не от любов, а с взаимни компромиси по мутренски: „Ние ти оставяме малко бизнес, но ти ще ни лижеш задниците”.”
  Плюс това ГЕРБ се опитаха и да вземат баницата в енергетиката от БСП и ДПС. Не знам дали смяната на властта е в резултат на руско влияние или на олигархични кръгове в България (най-вероятно от ДПС и Доган конкретно), но резултатът е че няма партия в парламента която да не е зависима от руската олигархия. А и извън парламента е пълно с такива. Получи се най-неприятния сценарии за България в полза на Русия – разделяй и владей. Сега сме именно разделени и овладяни напълно. Затова не трябва вече да се делим на леви или десни всички сме потърпевши от предателството на продажните ни политици. А да направим всичко възможно това правителство да падне и да има нови избори за предпочитане с променен закон за изборите. Сега бих се доверил само на президента и неговите възможности за нов служебен кабинет. Ако не се получи (което за съжаление е много вероятно като се има в предвид наглостта и желанието на БСП/ДПС да са на ВСЯКА цена във властта) ще агонизираме още дълго време. Или пък дано най-сетне руският народ да излезе от пиянството си и изрита олигархията от власт (макар че и това ми се вижда по скоро като мечта).

 22. SVOBODA ILI SSSR, kolko dobre ste go kazali, G-n Indzhev.
  Vdigaite si Surpovete i Chukovete
  Osgte hubavi lozungi kato tezi sa nuzhni za protestite da sintezirat nastroeniata v sentencii poniatni za vsichki.

  Dano istinataa da vuzturzhestvuva skoro i na izstradalata BG teritoria.

 23. Предложението на премиера за шеф на ДАНС е очевидно търсене на обществен скандал. Беше логично Сидеров да възроптае, че националната сигурност се дава на ДПС, да натрупа дивиденти, но той си затрая. Така му е било наредено. Той е бил резервният вариант, ако изтерзаният ни народ преглътне и тази подигравка. Запитах се кой би имал полза от тази очевидна демонстрация на незачитане на моралните норми. Кой би спечелил от умишлено предизвикания обществен гняв. Защото е трудно да се намери по-неприемлива фигура от тази на Пеевски за такава важна позиция. Факт е, че много симпатизанти и членова на столетницата са скадализирани. Сега Първанов ще се завърнене на бял кон в БСП. Толкова много енергия ще се влее в постигането на едничката цел – партиен преврат!

 24. нещо ме човърка, че истерията у нас е част от по-голям глобален гамбит. нещата започват преди 2-3 години. нишката тръгва някъде от сирия, иран, преминава през русия и чрез втб стига до ктб. милиардите на асад, които се използват не само за корпоративни сделки, но и за политически цели и тероризъм. част от тази верига е и атентата в сарафово. януари българия се отказва от белене. започват незабавни протести. излизат качулки. борисов подава оставка след среднощна среща в американското посолство. днес при олигарски бяха февруарските водачи на протестите, които удобно подписаха декларация в подкрепа на правителството. иран изпраща 4000 войници в подкрепа на асад. дали скоро няма да видим ответен удар на вашингтон? рязката промяна на ситуацията у нас говори, че може и да има обрат. някак много лесно и герб, и президента допуснаха да минат поправките в закона за данс.

 25. Васко, целта на братушките и на българските им слуги след 1989 г. е била винаги да се уловят всички възможни обществени настроения, чрез подходящите, служещи на тях политически лидери, и ако обстоятелствата го налагат, чрез създаване на нови политически субекти, водени от или инфилтрирани с достатъчно на брой “верни” хора или пък обсебвайки средствата за масово осведомяване.

  В този смисъл, на руснаците(визирам и верните им наши сънародници) изобщо не им дреме дали ще трябва да свалят от власт някой или да качват друг, стига това да е в унисон с техния задунайски проект.

  Единици събития за последните 23 години, изненадаха сценаристите, според моят скромен прочит на историята. Едно такова е влизането на България в НАТО.

  Имам усещането, че този момент също не е предвиден, или поне не от тях, а именно реакцията на интелигентните българи срещу бруталното потъпкване на тяхното достойнство. Бяха решили, че летаргията на българите е перманентна. Най-хубавото в момента е, че ако преди няколко месеца протестът беше чисто материален, сега това е протест за свобода! Гражданско общество има и то е готово да се обедини зад нематериалното. България е свободна!

 26. PS: и Орешарски нищо не губи от тази схема. Вече ни обясниха, че падането на праителството ще ни лиши от европейски пари. Остава да се свали настоящият председател на партията мандатоносител и ще си имаме и изкупителна жертва. И народат ще се зарадва, че нещо зависи от него.

 27. Към Георги Станоев:
  С цялото ми уважение към реторичната еквилибристика (ораторски талант) на Доктора не мога да се отърся от впечатлението, че съм присъствал на една социална аутопсия. Или, че слушам Ханибал Лектър. Ако не можеш да видиш връзката между парите, банките и руската политика в лицето на лилиПутин, какъв профайлър си? Фосили (вкаменелости) има само в закостенялото от терминологична фразеология мислене на д-р Михайлов. И говори само за тежко нарцистично бреме. И Калин Терзийски е психиатър, пък каква разлика в езика. Та, искам да кажа, че споделям мнението ви.

 28. Не разбрах ББ беше ли поканен в руското посолство?

 29. Вододелът в българската политика бяха изборите през 2001 г.,когато електоратът на нашата страна докара на власт нечленоразделника -крадец Симеон Сакскобурготски и лешоядите около него,а най-успешното правителство на прехода – това на СДС загуби властта.Идването на дядо Крадец не беше случайно,както не беше случайно безкрайното демонизиране на Иван Костов – за да те нападат толкова усърдно всички гадини в страната не може да си чак толкова лош.Зад цялата история стояха мощни сили – у нас и в чужбина /на север,де/.Това е ancient history, ще кажете вие – каквото било билоу,сега е друго време.Възможността България да се превърне постепенно в нормална държава беше в ръцете ни,но ние – българските избиратели я пропуснахме.Какво ще правим сега? Не знам,нещата не изглеждат добре.Дано излизането на свестните хора на улицата да доведе до някаква положителна институционална развръзка,макар да си призная не виждам каква.

 30. Уважаеми г-н Челцов, препоръчвам ви да прочетете Ана Политковская и ако разберете за какво става дума едва ли ще продалжавате да сте “русофил”.

 31. A-a-нещо избрах с мишката и ми казаха, че вече съм гласувала, толкова пък лесно, за какво съм гласувала.
  Г-н Инджев, наистина съм потресена от данните, с които разполагате.
  Да, но да коментираш едно посолство, се иска кураж. Аз нямам нищо прогив руското посолство и си мисля, че са интелигентни. Имперско самочувствие, собственици на българска история, е, да. А, за отсъстващите от нашия свят – мир на праха им. Само че те си избиха царското семейство в Екатериненбург, а преждевременната смърт на Борис III просто спаси българските момчета от Балкана от един позор, да убият царя, който не изпрати войник на източния фронт.
  С уважение

 32. Ех,това най-успешно правителство на прехода бе,ако Костов беше толкова успешен премиер защо сега го няма в парламента.Той има най-голяма вина за унищожаването на десницата и това сега му изигра лоша шега.Ако беше продължил с такова управление,каквото имаше през първите две години нямаше да загуби така изборите.
  На нас българите все друг ни е виновен защо толкова години спахме и чак сега взехме да се вдигаме,когато опря ножа до кокала?!

 33. Malko vstrani ot temata:

  Interesno kak e glasuval za Peevski toz svetal obraz Stefan Danailov – Lambo? Ima li koi da me svetne?

 34. Това медиите са опасна работа. Пишат, повтарят, пак пишат, пак повтарят. И така до пълното затъпяване на четящите ги. В резултат – зомбираните четящи получават Пеевски и неговата мамка, под вещото ръководство на нищожеството симеон. Който ги препредава и на следващите го нищожества.
  Така и не разбрах каква точно е разликата между първите две години и последните две години на Костов. Освен, че Бакърджиев, Бонев, Бисеров, Цонев бяха отстранени.
  Че за тях ли е този плач?
  Моля, специалистите по първите две години и последните две години да ми обяснят. Ще им бъда признателен.

 35. Текстът на Инджев, както винаги е на ниво, точен и плътно до истината, но има едно утопично засега изречение-надежда: …”Надявам се демонстрантите днес да направят и следващата крачка- минавайки покрай символа на нашата търпимост към лъжата ( стърчи в десетки български градове), която е в дъното на всичките ни беди, да отдадат дължимото внимание на монументалното изражение на онова, което искам да кажа с лозунга „Свобода или СССР”.
  Прекалено е смело, за да бъде реалност в сегашните български условия. За миг, ако си представим, че това се случва, значи промяната наистина е започнала. Дай Боже най-после да тръгне!

 36. Васко,

  че има вина- има, но дали е най-голямата е спорно. Колкото до това колко успешен е бил, макар това да е една твърде абстрактна оценка, е лесно доказуемо. Стига човек да помни повече от 6 месеца назад. Костов не наследи държава, а руини. След 4 години правителство на ОДС държавата беше в невиждан икономически подем, чиято инерция беше достатъчно силна, за да може величеството и после др. Станишев да изкарат пълни мандати. Ето затова е най-успешен.

  Разбира се, бяха допуснати и непростими грешки, като проспиването на схемата с царя и други, които тук сме коментирали многократно, но въпроса не е за безгрешен премиер, а за най-успешен. Ако ти посочиш по-успешен, всички ще ти бъдат благодарни.

 37. @Васко, за да не са ни виновни другите крайно време всички да оценяваме политиците по това което виждаме че наистина ще направят (тоест доблест, достойнство и умения), по това което вършат и това което са направили. Доста хора имат трезва преценка за управлението на ОДС и за делата на СК и ДСБ след това но още повече не искат и да чуят за политика (или както казваш спаха). А защо ДСБ не е в парламента може да си отговориш като разбереш как се получи сегашния парламент или кой наистина докара нещата до това тежко положение (не търси вината в Костов).

 38. Всички държави, които са попаднали в ръцете на руските олигархо-държавни агентури, загиват.Сега загива Сирия.Преди половин година рухна Кипър. Преди Кипър – Гърция.И т.н.
  Проверете един факт – Колко милиарда $ безвъзмездна помощ дава Русия на Сърбия и Македония ежегодно? Какво правят с тези помощи сръбските и македонските им слуги?
  В България руската държава не харчи и един долар за да подкрепя режимите си. Руските марионетни режими в България сами финансират свалянето и поставянето на българските правителства, срещу свободата да крадат българския народ…с руско одобрение! Уникално предателство.

 39. към ШОКИНБЛУ:

  Вчера тази крачка беше направена!

  За известно време , когато шествието преминаваше покрай паметника на съветската окупация, застанах с лозунга “СВОБОДА ИЛИ СССР” и той беше аплодиран от стотици, ако не и от хиляди протестиращи.
  Друг е въпросът, че тази “подробност” не беше отбелязана от нито една медия.

 40. Остава ти малко време. Твоите пасквили не хващат декиш. Масонските империи наречени ЕСССР и USA се сгромолясват. Целият свят се надига срещу глобалната масонерия – на която служиш. Българите скоро ще научат повечко за Петата колона в България – сиреч за теб – и ще те опънат на първия стълб. Още малко като огладнеят – ще им дойде акълът в главата. Пожелавам ти “приятни” изживявания!!!!

 41. Към Терминатор
  ataka.bg x
  ostefanov@frognews.bg

  Радвам се да видя, че сред подръжниците на партиотизма с нечовешко ( т.е.) съветско лице има все пак индивиди, които не просто знаят да четат, но и напират да пишат. Това е предпоставка, че някой ден ще започнат и да разбират що е това човечност.

 42. Към Zashev и Tenko
  мен ме гложди въпросът,дори и да успеем да свалим това правителство с протести (то какво друго може да правим и без това ние обикновените граждани),за кого ще гласуваме.Ако въобще бъдат приети промените в изборния кодекс.Десните партийки,’щото те са само партийки вече,не могат да се обединят и да излъчат представители,в които българският народ да разпознае едно ново управление.Мен това ме тревожи- по-голямата част от българското общество,отново няма да има за кого да гласува или ще разпознаят ГЕРБ като единствен представител на дясното.За БСП и ДПС е ясно те си имат заблудени, фанатизирани електорати.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.