Повярвайте на Местан ( поне веднъж)

Гледах и най-вече слушах интервюто по БНТ на дубльора на Ахмед Доган, назначения от него за шеф на ДПС Лютви Местан и ми дожаля за човека толкова, че ми се прииска на тази дуплика в политиката да вметна една реплика в политическия си коментар.

Вече защитих от провокативни посегателства забележителната фигура на Делян Пеевски, който в никак случай не бива да напуска скоро публичността, ако искаме да имаме обединяващ дразнител за гражданското общество. Сега съм готов да застана и на страната на официалния му партиен ментор Местан, пък дано да чуе и неофициалният му началник Доган.

В интервюто си Местан искрено се оплака, че му се присмели на една пресконференция, когато декларирал, че не познава мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка ( КТБ) Цветан Василев.

Не е честно да му се подсмихват!

Аз вярвам на г-н Местан. Напълно в реда на нещата е да не познаваш началник, който работи няколко етажа над парламентарната работилница, където изпълняват поръчките му.

Началникът си има отделен асансьор към скъпия офис, който го отделя от потните труженици в подземието на политиката, които се чудят как да изпълнят неизпълнимите нареждания- като това, да „продадат” на българската публика Пеевски като херувим с челичена воля за бора с престъпността.

Тружениците се опитаха да предизвикат инфаркт сред престъпността, с очакването тя да се парализира само от снимката на Пеевски. Вместо това разгневиха народа и разочароваха мутрите заради краткия валс на техния събрат на ДАНСинга

Почти съм убеден например, че и Цветан Василев не познава лично Владимир Владимирович Путин ( което не значи, че не носи снимката му до сърцето си). Владимир Владимирович е твърде зает да въвежда ред в по-важни провинции на империята му, като Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, за да се занимава персонално с някакъв си наместник в някакъв си Булгаристан.

Друга класа е Станишев. Макар Местан да е важен в Булгаристан и в днешно време да му е началник в коалиционния партер (или бартер, изберете българското!), Станишев е по-близо до началството от Кремъл. Той се познава (от)лично с Владимир Владимирович. Беше поканен от него чак във вилата му в Сочи, където самодържецът ясно му посочи къде е мястото на премиера на Булгаристан, карайки го да чака с часове в предверието на височайшия си кабинет докато си свърши по-важната работа по време на почивката в резиденцията си.

Както се вижда, личното познанство не е ключ към обяснението за унижението, на което един политик е готов, за да оцелява.

Да не говорим, че по правилата на мафията, от която болшевиките са се учили на конспиративност, отделните звена и босове не трябва да се познават, за да се намали риска от цялостен провал при частичен срив на системата.

39 мнения за “Повярвайте на Местан ( поне веднъж)”

 1. Браво г-н Инджев, напоследък сте в доста добра форма, вероятно зареден от спонтанните протести.
  Няма никакво съмнение кой е назначил Пеевски, след като два дни Местан, Станишев и Орешарски си подаваха топката и крещяха “Ти гониш”.
  Цветан Василев и Доган дадоха ритуална жертва. Цели трима “политици” са вече с приключила кариера. Но в името на какво ни предстои да видим.

  Поздрави!

 2. Гледах го Местан, придружаван от Бисеров.За мустакатия банкер – ясно е, че не си общуват. Ако имаше достъп до него, Лютви щеше с кристални фрази да му обясни, че ВЕЧЕ Пеевски няма място и в парламента, че усилията да му поддържат стажа, имунитета и противоречивия – о, боже, такъв еднозначен на практика -образ, са усилия в полза на протеста и за падане на правителството.

 3. Прав сте г-н Инджев и за Пеевски, и за Местан. Иска ми се да разширя темата и да защитя Орешарски и цялото правителство. С ускорени темпове започна програма за възстановяване и укрепване на малкия бизнес. И първите резултати са на лице – истински разцвет в производството и търговията със знамена и свирки. Почти са достигнати рекордните нива от декември 1997 г. И ако зеленчукопроизводителите се преориентират бързо към производство на бързоразвалящи се домати, удобни за мятане по представителни сгради, и този отрасъл ще скочи нагоре като рейтинга на Бареков и Кулезич. Чака ни светло бъдеще…

 4. Към Николай: Производителите и търговците на метли обаче закъсняват с промоциите, а метенето вече почна. Метлата е лесно за масова употреба оръжие, което не засича.

 5. Да Местан е престъпник. Въобще турското малцинство са виновни за вашите проблеми. Браво!

 6. РАБОТНА МЕЦАНА

  Детска приказака за възрастни.Всяка прилика със лица и събития е случайна.

  Станала рано зарана .
  Лют-ата Меца Местана.
  Днеска се готви промяна.
  Местана ще сменя Догана.

  Сипала злоба и ето
  Скоро дошло и момчето.
  Опрял пистолета в челото,
  но не успяло горкото.

  Засекъл менте пистолета.
  Скочили всички ченгета.
  Крясък дочул се тъдява.
  Депесарите вдигали врява.

  Бият и удрят го те по главата.
  Макар че момчето лежи на земята.
  Браво ,юнаци, диваци!!!
  Дръзки и храбри смелчаци!!!

  Рипнала Меца Местана .
  Устата и пълна със пяна.
  Ето войната!Ето войната!
  Крещяла от злоба ,да плаши роба.

  Ето войната и сочи със пръста където,
  Своите Своя ритат момчето.
  Макар че и то е от ДПС-ето.
  Пребиха го зверски те;Мъжете!!

  Час или два отлетели.
  Делегатите -вси онемели.
  Отдавна го няма ОКТАЙ,
  Но ще си остане ЕДИНСТВЕН май!!!

  ПОУКАТА тук е ГОЛЯМА!!
  Никаква смяна НЯМА!
  Наш’та Работна МЕСТАНА
  Стана за СРАМ из БАЛКАНА!!!

 7. Г-н Инджев,
  аз не съм по характер от хората, които раздават хвалби, но този път наисткина заслужавате поздравления!Моите поздравления за написаното! Аз мисля, че една от възможните цели на “опита за пробутване на лицето Д. Пеевски за шеф на ДАНС” е била да се получи пряк достъп до подробна информация за сенчести групировки, схеми, канали, мрежи и връзки с прозрачната цел РЕКЕТИРАНЕ от страна на ДОГАН, КТБ и компания! А тези приказки как Д.Пеевски щял да сбори престъпноста и към хазната щяла да тръгне река от пари и самият Орешарски едва ли си вярва на тях!Честно казано аз имах мнение за Орешарски като за “добър икономист”, но го коригирам като започнах да го слушам по-внимателно!И ще Ви кажа защо – започне ли някой икономист да ви говори за цифрите показват това, цифрите показват онова, знайте че знанията му не са сериозни!Цифрите ги знаем всички – от 0 до 9 – виж числата са друго нещо, числата са неизброимо много и те могат да показват много неща!

 8. Към Танчо:

  Моите почитания за “цифрите” и “числата”- това не е просто забележка, а разобличително доказателство за (не)експертността на експерта, зад когото се крият …

 9. Цифрите са от 0 до 9 в десетичната бройна система, а числата за поредица от цифри, с които се обозначава количество. Иначе за основното твърдение, че се крие зад числата, защото не може или не иска да формулира реалното състояние на икономическите процеси съм съгласна.
  Орешарски ми е преподавал и печелеше студентите с усмивка и добронамереност. Толкова беше усмихнат, че не го слушахме какво говори. Сега пак ни се лези и пак не казва нищо смислено. Ако иска да направи нещо умно трябва да си подаде оставката.

 10. Към Anti:

  Така ли четете “евангелието” в моите статии,лъжейки, че засягам с нещо турското малцинство? Дяволски тъп е този прочит!

 11. Току що Бойко Борисов, явно уплашен, в тази ситуация, в която може да потъне заедно с БСП и ДПС, протегна ръка да се хване за сламките – Кунева, ДСБ, Мартин Димитров и останалите в дясно, с които нещо мисли да прави, нещо да се съветва, нещо да консолидира. Ако всички останали в този момент решат да се обединят с личността Бойко Борисов, това ще бъде краят. Кой ще се подаде на тази покана и дали ще плюе на всичко за което е говорил и отстоявал досега предстои да видим. Трябва да е ясно обаче, за всяка извънпарламенарна партия, че прегръдката с която и да от парламентарно представените в момента, е прегръдка със смъртта.

 12. Лютви Местан няма капацитет за политик,жена му беше ок.10 години председател на Агенция за закрила на децата и не свърши работа за пет стотинки.Тази двойка кариеристи са вредни,както за българи,така и за турци.

 13. @ ANTI;
  Не турците- мюсулманите носите сериозна вина! За това, че позволихте държавна сигурност, чрез лекета като измисления политик Меди Доганов и продажните ви духовници да ви манипулира успешно и да ви превърне в маши на комунягите! На същите тези комуняги, които проведоха “културната си революция” в Родопите и Делиормана и се гавреха с религията ви и святата памет на дедите ви! Сменяха със заплахи и бой имената ви, принуждаваха ви да изтръгвате надгробните камъни от родовите си гробници и да ги чукате за пътна настилка! Накрая ви спретнаха “голямата екскурзия” в Турция, за да ви натирят и да заграбят имотите, а вие и до днес правите ортаклък с тях!
  Виновни сте, защото гласувайки под строй за противоконституционната партия ДПС, продължавате да осигурявате власт на една престъпна партийна върхушка, която натрупа безумни богатства на ваш гръб, а вие продължавате да мизерствате по махали и селца, затънали в къртовски труд, за да осигурите жалката си прехрана от нивиците с картофите и тютюнеца!
  Виновни сте, защото предадохте синята кауза и себе си и се превърнахте в слуги на шайка турскоговорящи ченгета, превръщайки се в техни съучастници!
  15 години живях в Родопите. Повече от половината ми близки и приятели и днес са мюсулмани! Преди години в откровен разговор попитах един от тях (лека му пръст): ” Смиляне, толкова ви биха, толкова се гавриха с вас и със светините ви!Забравихте ли? Защо се връзвате на онзи мошеник Доган? Защо поддържате комунистите?!”
  Погледна ме с тъга, после сведе поглед виновно и рече: “Прав си, ама нашите хора гласуват както пее имама. Много са газени, неуки са, наплашени са…”
  И до днес ли бе, ANTI?! До кога???

 14. Statiata e v 10-kata kakto obiknoveno! Vulnuva me vuprosut ako utre ima novi parlamentarni izbori koi shte pobdi i niama li sushtata formacia 4 v edno da vleze v parlamenta. BSP mozhe da bude oprilichen na pilot na samolet koito sistemno katastrofira kato tova kostva redovno zhivota na pasazherite, no “novite” pasazheri na porednia samolet si go iskat pak nego. Tova do koga?

 15. Как Старсбург оцени смъртта на 15 деца в село Джурково?
  Оцени ги на два пъти по 10 000 евро, което е по-малко от един автомобил. След седем години умуване. 15 умрели деца за 20 000 евра, или по 1 333 евра на дете, загинали, защото в дома където са живеели, настанени там от БГ държавата няма дори ПЪТ, и тези деца за загинали в онези тежки жан-виденови времена. Парите трябва да се изплатят от косвените убийци в лицето на българските управници. Оценката и присъдата идва от човешкоправният съд в страсбург. Интересно ми е, колко щеше да е присъдата ако децата бяха други по наДционалност?
  Да повярваме по места……….нннннаааа кого?
  На човешкоправният съд в Страсбург, на идиотските мутри в парламента или заспалата западна европейска демокрация, която все повече показва как е оставила провинция българия да попадне в чужди ръце.

  Защото българия е достатъчно малка за де НЕ може да играе САМА “покер” с богати играчи като русия и турция, които финансират достатъчно обилно своите “отбори”.

  Питам къде е отбора на Европа в битката за българия?
  И изобщо има ли географски обособена Европа, или те пак са си завряли главите в пясъка, за да им се виждат само червените задници, на чийто червен цвят се радват нашите червенопейци, опссс …. исках да кажа европейци!!

  Г-8 се събраха и се съгласиха да си помагат при намиране на “мръсните” пари и тяхното придвижване по оффшорните зони. Питам се дали това ще се отнася и за парите изнесени от провинция българия, или пЪк НЕ!!
  Забравих че европа не е в Г8. Там е само онази част от европа, чиито задници червенеят на изток….

  И нека пак някой има наглостта да обвини българския народ в бездействие!!!

 16. Не му се втъзвайте на АНТИ, г-н Инджев,
  Това е реакция, която трябва да продължи догановото “бля-бля” за крехкия етнически мир и че видите ли ДПС са единствения посредник и имат изключителни права над малцинствата!
  Тази лакърдия остаря. Има хиляди представители на малцинствата, на които им се доповръща след перверзното включване на ДПС в оргията с партия ЮРУШ, както сигурно има и много симпатизанти на партия ЮРУШ, които се отвратиха от свалянето на гащите на белокосия им фюрер.Най-жалко е, че ако след “Време Разделно” е останал някой и друг здравомислещ етнически българин, който да не е намразил турците, то след 23 годишни ДПС-арски бакалско-кантарджийски балансирания,сигурно не са останали. Направи ми много грозно впечатление протеста в Благоевград. Хората протестираха срещу назначението на областния управител не защото е комунист, или некадърен, а защото е турчин. В mediapool видях плакат от протеста с надпис “Да спрем турските орди”. Разбира се това е ефект от балансирането на марксиста-хидролог. Би ми било интересно да разбера какво мисли ANTI за този ефект. Дали има престъпление, щом нещата са стигнали до там, че да се мразим българи и турци???


 17. Страхувай се, българино! Ами ако вземе да дойде по-лошо?!
  by newswriter on 18/06/2013 9:19 PM

  Николай Слатински
  Фейсбук

  Ако Валенса и Хавел чакаха идеалния избирателен кодекс, може би още, както казват македонците, ке си стоеше Берлинскиот зид.

  Най-напред, да кажа нещо политически коректно – аз не съм екстремист и никога няма да бъда, затова си давам сметка за много неща и много въпроси.

  Но!

  Близо две десетилетия и половина крепителите на дългосрочното или моментното статукво започват да задават едни и същи въпроси и да плашат обществото с всякакви ужасии, така че посланието да е – по-добре това, което е сега, че да не стане още по-зле.

  Нима не разбираме, че България е профуквала и много по-преди, и преди, и сега уникални шансове именно заради тази философия на страхуването от промени – сакън, да не стане по-зле! Нима не си даваме сметка, че в исторически план най-много посечени главици са именно наведените, преклонените главици!

  Ето и сега – като заваляха едни въпроси, та цяла неделя – я кажете, ако има нови избори, по-добро или по-лошо правителство ще се случи!?

  Страхувай се, българино! Ами ако вземе да дойде по-лошо?!

  Гражданското общество протестира през февруари и успя – свали ли милиционерско-мутроидния режим на ГЕРБ?

  Е, това не е ли успех? Макар че сигурно беше по-безопасно да не се тръгва срещу ипонско-меверейската силова, репресивна мощ на властимащите.

  Е, дойде не най-симпатичното правителство, получи се известна прецаквация – защото това правителство обедини няколко проолигархически и тим-подобни кръгове по интереси и се правеше не в кухнята (на политиката), а направо в спалнята на един лидер.

  Но смисълът от онези, февруарските, протести бе в това, че гражданското общество се научи да протестира, повярва си, че и от него нещо зависи. Партията на статуквото е вече обречена – там и тогава, когато гражданското общество се осмели да вярва, че от него нещо зависи.

  Именно затова правителството си изпя песента и се облече с катастрофическа нелегитимност. Аз не казвам, че то трябва да падне на всяка цена. Според мен оставката на политическия призрак (вече) Станишев за дадения момент е достатъчна награда за демократичното ни гражданско общество.

  И в същото време съм категорично убеден – няма нищо страшно от нови избори, при демокрацията новите избори, когато старото положение е сурово компрометирано, винаги са за добро и към добро.

  Изборите са едно от най-големите достойнства на демокрацията – винаги когато има избор.

  Може би следващото правителство пак няма да е най-симпатичното, може и то да се окаже прецаквация, но тя няма да е по-голяма от сегашната – защото вече не е възможно Станишев и Местан да не разберат, че не са получили квалифицирано мнозинство и да се държат като деребеи, да си правят личен кабинет със сламен премиер и другарчета по задкулисни интереси.

  Няма как, ще се правят избори, ще се прави избор. А как иначе – при демокрацията?

  Важно е да има нов избирателен кодекс, но не е най-важното нещо на света. По-важното е обществото да се освободи от страховете, комплексите, заблудите и чувството за обреченост и да намери носителите на промяната. Партията на статуквото може да бъде бита и по нейните правила.

  Ако Валенса и Хавел чакаха идеалния избирателен кодекс, може би още, както казват македонците, ке си стоеше Берлинскиот зид.

  Демократите винаги печелят най-важната битка с недемократите по правилата на недемократите.

  Не идеалните правила променят системата от недемократична в демократична, а демократичната система променя правилата, така че да се възпроизвежда и усъвършенства или поне оптимизира.

  Ако едно общество не е готово да победи при всякакви правила онези, които му пречат да се развива, то няма да го победи и при идеалните правила. И ще си остане с приказките как щеше да стане демократично, ама ако най-напред му гарантираха демократични, при възможност най-демократичните правила, закони и изборни кодекси… ”
  http://www.kafene.net/analysis.html

 18. Да, много неща не изглеждат добре, но това е част от замисъла да създадат етническа партия, че при дадени условия , да изкарат че българите са срещу турците и турците срещу българите, а те да натрупат още пари в суматохата, или имоти или каквото си поискат. Доган се беше засилил да си купува и летящата чиния.Само това му изказване означава колко се е отделил от действителността.И не прецениха, че младите хора не са обтеменени от страха насаждан от ДС 45 г , когато буквално и за виц с/у властта се влизаше в затвор.Дано да има промяна този път наистина.

 19. Към Зорница,
  в коя сериозна икономическа книга прочетохте или видяхте за данните за икономически показатели, цени, количества да се говори като за “цифри” ? Искам и аз да я прочета! А естествено, че цифрите в десетичната система са от 0 до 9! И изобщо във всяка N – тично система цифрите са от 0 до N-1! А , ако числата са само поредици от цифри то те щяха да са изброимо много, ама те не са! Затова да ви дам прост пример : Напишете ми поредицата от цифри на числото “корен квадратен от 2” – ама цялата(искам да Ви кажа, че не всяка дължина, количество може да се изрази точно с поредица от цифри!)! Или на експонентата( основата на натуралния логаритъм)! Ако и това Ви е твърдял Орешарски, че числата са просто поредици от цифри – значи и разочарованието ми от него е още по-голямо! Ама нейсе – няма да си разваляме настроението заради този самовлюбен човек! Нямаше и да му обърна внимание, ако не бяха го набедили за министър-председател!

 20. До Павел Тинков:

  извинявай, но това което си написал..незнам как да се изразя…След американците, Костов, сушата, кишата и всичко което се сетиш, сега пък мюсюлманите били виновни за дережето ни.

  За какви избори и гласуване говориш? Такова нещо ИЗБОРИ в България НЯМА и НЕ Е ИМАЛО. Те си ги печатат бюлетините, те си ги броят, те си ги гласят резултатите, ама както си искат. Все още се чудя за какво е тоя цирк наречен избори, освен да се приберат едни пари. Ти наистина ли смяташ, че твоите хора някой ще ги чака да гласуват? Наистина ли нямаш идея каква измама са всички избори?
  Цялата тая пушилка е напълно безсмислена, докато не се направят действителни избори. Избори се правят в свободни държави, а в България процъфтява феодализма плюс руски колониализъм. Прав е Инджев – първо трябва да станем свободна държава, ама надали….

 21. Не допускайте по никакъв начин да минават повече “номерата на Лукавият”.”Разделяй и владей” е сатънинска работа !Никакви “етнически,религиозни,имотни,висши,нисши” !Пред Бог всички са равни “и бедни ,и богати,турци,цигани,българи,синеоки,небръснати” – единствено “правило за подбор” – да са Човеци,не зверове кръвопиици вампирясали от лакумия !
  “Следвайте ДуХа” !
  “Комунизма” не е “политика”,а болест “обладани от сатъна” .Истина ви казвам,вече имам “емпирични факти”,пре много да ги пипнеш и да ти се извърнат …(всичко).Страшна е техната,неспасяема,как ли не пробвах,неможе да бъдат спасени от “пъкала”.Привардвайте се от тях,щото агонията ще им е много страшна и много ще са бесни.Аз за творене на добро Бог ми отредил,ама тез бесни много ме поразкъсваха,много…
  Стига,Речено Беше,всеки със “сметката си”.Парички и власти големи,няма да им помогнат,аа и “свети Пу” също (то и на него няма да му е лесна,но пожелавам му да се измъкне детето от …).
  Тази вечер едни млади циганчета “неграмотни” ми върнаха вярата,че Има надежда и Бог даде да им се покаже нещо,което …(те още неса осъзнали какво видяха,а първи са и ..).Немога да намеря думи,за да опиша …”Ей циганчета,знам че някой от вас ще го прочетат това Бог ще ви възнагради пре много”.А малко преди това се разправях за пореден път с бобеснялият ми баща и последователи му (брат предател милиционер заболял от комунизамъ по бащина фамилна му линия,и пияни добри съседи българи).

 22. На времето,когато беше “Възродителният процес” един мой приятел милиционер искаше да се самоубива,защото го изпращат да “възражда”.Отказах го,отиде,и съомя да се опази(на каква цена,той си знае).Но това на което е станал свидетел му съсипа живота!
  А ДПС какво направи за тези наши сънародници с унищожени съдби ? Превърна ги в роби на мъчителите им! “Движение за права и свободи” – за употреба на пострадалите в услуга на “Партията за поемане на вината с мезетата” !
  Бог няма да подмине без последици това,”гаранция”!

 23. Зловещият сценарий на руските кръвопийци на народа ни лъсна безпогрешно при новата подмяна на народния гняв/както през февруари с ЕРП-тата, вместо срещу руския монопол/ – грижливо насадено, изпитано, смъртоносно:
  и сега истинските руски кръвопийци аха да бъдат изобличени, станишев и гнусния му кабинет аха да падне, столетницата аха да умре завинаги, но бойните другари успешно обърнаха народната каруца срещу турското малцинство!!!
  А народ без пастир ще устои ли???

 24. Г-н Инджев имате ли обяснение как се промени речника на българския журналист?В европейските държави,в САЩ всяка класа има речников ресурс.В разговор веднага разбираш,кой има университетско образование и кой улично!Съответно неграмотните хора имат респект към образованите!Те добре знаят,че произход или много учене прави този изискан начин на изразяване.Спомням си, как синът ми държейки изпита SAT,трябваше да научи 2000 английски думи,с латински и гръцки корен,защото за да следваш в американски университет,да говориш академично,да разбираш професорите си на лекции,трябва да имаш богат речников капацитет.Как този уличен говор се настани в медиите ,в парламента?Възможно ли е нашият елит да има 200-300 думи речник?

 25. Имам много,ма много напористо желание,напънало ме та неможе да се трае вече:
  Бойко Борисов,а доди та си прибери “вересийте”.Тоя Ангел Ижанов “Мафията” вече пре много прекали,пък от твойте е бащш па най общински съветник.Ако вече не скокнал,теглейки ти “благословията” къмто ДПС (понеже само в таз не е бил до сега).Да кара минечки деца (бедни циганчета),когат умираше Майче ми пиратки да хвърлят под прозореца,вместо щерка му да си изпълни задълженията по закон,дето я наредил и помощ да ми окаже (както тоз закон за дето я наредил по партийна линия).После пък вместо за баща ми таз същата му щерка,пак така,пак пиратки под негов прозорец,и да бъда подпален в моя дупка.Та на Майче ме псуе,за дет отказал съм да му оправя един боклук,та то заплахи,та пак пиратки (на 112 се обаждах лани да се пожалвам,но нали началник голем БКП,по съвместителство моментно Гербер).Аз като онази вечер дойде пак попрехвърлил с питиетата и бяс го хванал да дойде и през порта се пресегна с желание да подходя да ме понабие и пах хвърли “фойекверче” в сухата трева да ме подпали,много мислех да му “съкратя”таз ръчичка,но обещал съм му “Бойко Борисов ще дойде лично да те развасова у дома ти,щот заради теб прелетна мършо загубиха изборите тук).Айде,щото току що съпруга му ми скочи да хвърли с нещо по мен крещейки ми да не минавам по тази улица.Аз пък си мислвех,че таз улица “обществена дейност”.Незнаех ,че тяхна била станала!Чисти от такива боклуци,щото тези са пръви за закачване на въженце ти!
  Айде ела,че да несе “изпусна” и да повредя “мат’ряла”,пък да се почувствувам неудобно…
  Това със закони да му се въздейства,то това незнай що е!
  Орига,да несе задави само и язък за матряла (ма пък много народ ще се въз радва).
  П.Съъ камани хвърли накрай,забравих да упомена!

 26. Лютви Местан години наред председателстваше парламентарната комисия по образование-реформа не беше направена,образованието се срина ,вече е факт неграмотността на българите.Дали той не саботира българското образование и не целеше да да го затрие?Покрай ушите ми минаха думи на Бареков тази сутрин-бъзика,пука му,ни лук ял,ни лук мирисал и всичко това за президента на България.Как няма да опростее нацията,като тонът идва от “елита”?Този човек говори как Борисов му изпратил Плевнелиев,за да го провери “дали става за нещо”!Бареков фактор в държавата!След Сидеров,дали това не е втори случай на раздвояване на личността?

 27. Само за информация:
  Програма на Канал 3 (телевизията, която най-подробно отразява протестите) за днес 15:00ч. – “Гневът на народа” – Гост в студиото: Ангел Славчев – едно от лицата на протестите сега и през февруари. Тема: До кога ще продължат протестите и какво следва след тях?;

 28. B дeсeткaтa!:
  “Целта на активното мероприятие е за сетен път да се избарбучка късопаметното природонаселение, парата да мине отново през свирката и след “щастлив” консенсус между БСП и ГЕРБ (ДПС – временно във фризера) всенародният “любимец на народа” БОЙКО, като един същи Желю да прикани уличните тълпи да се разотидат при жените и децата. “Защото са победили”!
  Народе ???? (Павел Тинков).

 29. ТАНЧО, числата се описват с цифри , независимо към кое множество принадлежат.
  Опишете ми число ,което може да се опише без цифри.Такова не съществува, неопределено е.
  Дали е безкрайно малко , или безкрайно голямо , число ,което е неопределено?
  И може ли да го определите спрямо останалите безкрайно много числа , без цифри?

 30. Как може да го показват тоя след като и слепите разбраха , че е поставено лице на БСП или директно на руснаците.Нали “забрани” шистовия газ, какво ще забранява сега?Никой не иска да гледа някакви измислени лица, затова сме интернет.
  Сега се сещам защо волен ходи по улиците да си проси белята.Ами намере се един от конкуренцията /за руската любов/ ДПС да го засенчи,като най-омразен и той не може да се примири.Да внимава следващия номиниран от БСП,ДПС да не вземе наградата за най-мразен.

 31. към “до ТАНЧО”,
  дължината на диагонала на квадрат е напълно определена и добре описана и всеки може много лесно да си я построи! А дали на Вас тя ще Ви се струва безкрайно малка, а на комшийката Ви безкрайно голяма е въпрос на гледна точка! С каквато и поредица от цифри обаче да изразите дължината на страната на квадрата Вие по никакъв начин не можете с поредица от цифри да изразите ДЪЛЖИНАТА НА ДИАГОНАЛА НА КВАДРАТА ТОЧНО, А САМО ПРИБЛИЗИТЕЛНО – ИЛИ ТАЗИ ПОРЕДИЦА ОТ ЦИФРИ ЩЕ ИЗРАЗЯВА МА-А-АЛКО ПО-МАЛКА ДЪЛЖИНА Т.Е. С НЕДОСТИГ ИЛИ ПОРЕДИЦАТА ВИ ОТ ЦИФРИ ЩЕ ИЗРАЗЯВА МА-А-АЛКО ПО-ГОЛЯМА ДЪЛЖИНА Т.Е. ЩЕ ПРЕДСТАВИТЕ ТАЗИ ДЪЛЖИНА С ИЗЛИШЪК – ВЪПРЕКИ, ЧЕ ТЯ СИ СЪЩЕСТВУВА И МОЖЕ НАПРИМЕР ДА ВИДИТЕ ЧЕ Е ПО-ГОЛЯМА ОТ СТРАНАТА НА КВАДРАТА! Дали Орешарски ще подаде оставка, ако му го обесня!? 🙂

 32. @ANTI
  “Да Местан е престъпник. Въобще турското малцинство са виновни за вашите проблеми. Браво!”

  Г-не/Г-жо, да турското малцинство също носи своята вина, защото продължавате да гласувате “като един” и “по команда” за шайката корумпирани престъпници от ДПС. Обърнете внимание на годината. Нямате ли дежа вю? Аз лично да! Справка тук:
  https://bivol.bg/wikileaks-peevski.html

  Няколко цитата:
  “”Турската етническа партия ДПС продължава да е основен източник на корупция в правителството, което се нуждае от гласовете на ДПС, за да поддържа стабилно мнозинство в парламента… Участието на ДПС в правителството не е популярно в редовете на социалистите и подхранва недоволство от ръководството на БСП, възприемано като огъващо се пред натиска на ДПС.”

  Това изключително актуално спрямо днешната ситуация описание на политическите процеси в България е изпратено във Вашингтон от шарже д’афер Алекс Караянис на първи октомври 2008 г. Това е единствената грама, в която се появява името на Делян Пеевски и то в открито негативна светлина:

  “Откритото незачитане на публичния морал от страна на ДПС беше илюстрирано със случая на зам.-министъра по бедствията и авариите Делян Пеевски, назначение на ДПС, уволнен през май за неговото участие в мащабен корупционен скандал, но върнат на поста си през декември след натиск от страна на ДПС”. – пише Караянис в анализа си за политическата ситуация в края на мандата на Тройната коалиция.”

  Извадките недвусмислено разкриват автентичното отношение на официалните американски институции към ДПС, като партия и специално към нейното най-запомнящо се лице – Делян Пеевски, който Станишев цинично изнагля да постави за шеф на цялата ни държавна сигурност – ДАНС.”

 33. Слушах по принуда днес сутринта парламента. Изказването на Местан беше образец на демагогия! То да ти се догади от нахалство.
  Ще рече човек че него са го измамили и насилили да пробутва Пеевски. Той ите/ управляващите/ще държат контрол и сметка дали се спазват и зачитат правата на гражданите…??? И т.н. бла,бля, … вси от този род.
  То у нас е норма политик да послъгва и да е нахален, ама чак пък толкова??? Наглеци и то патологични са в тая коалиция.

 34. Имаше период, в който ДПС не участваше във властта от 1997 до 2001г. На изборите 2001г. българите сбъркаха фатално и сега си сърбат попарата.
  “Атака” на Болен Лидеров има основна “заслуга” за консолидацията на ДПС и превръщането и в константна величина. Да си спомним агитацията преди изборите 2005г. и последвалите синхронни действия между двете “партии”. Разбира се всичко това не е безплатно. Има документ, публикуван в Интернет за платени 1,6 милиона на “Атака” от ДПС и освен това получават пълна подкрепа на Русия.

 35. ТАНЧО, правилно , но нали числата все още ги описваме с цифри?

 36. Доган,Местан,Хасан,Цветан,
  всички се кланят на дядо Иван.
  Да не забравяме и Еюп,
  всички са в днешния кюп.

 37. Вижте г-жо(г-не) реалните числа се делят на много категории :
  – положителни и отрицателни;
  – цели и дробни;
  – рационални и ирационолни;
  – алгебрични и трансцендентни;
  – от своя страна ЦЕЛИТЕ биват : прости и съставни, а още и на съвършени и несъвършени, триъгълни, кубични, питагорови, мерсенови и соксан-докуз още класификации!
  Ако разгледате кой да е що годе прилично написан учебник по теория на числата ще видите много интересни неща, а ако не сте подготвен(а) за такова сериозно четиво Ви препоръчвам една елементарна книжка – “Беседи за числата” на проф. Атилио Фрайезе, изд. “Техника” 1967г.
  И СЕГА:
  1)ВСЯКА ЛИНЕЙНА РЕДИЦА ОТ КРАЕН БРОЙ ЦИФРИ В НЯКАКВА ПОЗИЦИОННА БРОЙНА СИСТЕМА ПРЕДСТАВЯ НЯКАКВО РАЦИОНАЛНО ЧИСЛО!;
  2)ИРАЦИОНАЛНИТЕ ЧИСЛА НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ КАТО КРАЙНА ДРОБ(Т.Е. С КРАЙНА РЕДИЦА ОТ ЦИФРИ);
  3)РЕАЛНИТЕ ЧИСЛА СА НЕИЗБРОИМО МНОГО!;
  4)РАЦИОНАЛНИТЕ ЧИСЛА СА ИЗБРОИМО МНОГО;
  ОСТАВА ДА ДОБАВЯ, ЧЕ НЕ ВСЯКО РАЦИОНАЛНО ЧИСЛО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ КАТО КРАЙНА ДРОБ Т.Е. КАТО КРАЙНА РЕДИЦА ОТ ЦИФРИ! НАПРИМЕР 1/3 Е РАЦИОНАЛНО ЧИСЛО, НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ КАТО КРАЙНА ДРОБ Т.Е. КРАЙНА РЕДИЦА ОТ ЦИФРИ, А СЕ ПРЕДСТАВЯ КАТО БЕЗКРАЙНА ПЕРИОДИЧНА ДРОБ – 0,33(3) И КОЛКОТО И ТРОЙКИ ДА ПИШЕТЕ САМО ЩЕ СЕ ПРИБЛИЖАВАТА ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО ТОЧНАТА СТОЙНОСТ НА ЧИСЛОТО 1/3 (ОТДОЛУ, С НЕДОСТИГ) БЕЗ ДА ДОСТИГНЕТЕ ТОЧНАТА СТОЙНОСТ!НЕ ГОВОРЯ ТУК ТОВА ДАЛИ НА ПРАКТИКА ВИ Е НЕОБХОДИМО – ТОЙ Е И ПРАКТИЧЕСКИ И ФИЛОСОВСКИ!
  ИРАЦИОНАЛНИТЕ ЧИСЛА ВЪОБЩЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ КАТО КРАЙНА ИЛИ БЕЗКРАЙНА ПЕРИОДИЧНА ДРОБ Т.Е. КАТО НЯКАКВА ОПРЕДЕЛЕНА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ОТ ЦИФРИ! еСТЕСТВЕНО ВСЯКА СЛЕДВАЩА ЦИФРА ЩЕ Е ОТ 0 ДО 9( АКО ГОВОРИМ ЗА ДЕСЕТИЧНА, БРОЙНА ПОЗИЦИОННА СИСТЕМА!). ДАНО ДА СТЕ МЕ РАЗБРАЛИ И Г-Н ИНДЖЕВ ДА МЕ ИЗТЪРПИ! В ИМЕТО НА НЕПРОФЕСИОНАЛНОСТА И ОСТАВКАТА НА ОРЕШАРСКИ! 🙂 СЪВРЕМЕННАТА ИКОНОМИКА Е ДЪЛБОКО МАТЕМАТИЗИРАНА И ВСЕКИ ИКОНОМИСТ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДЪЛБОЧЕНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ЗНАНИЯ, АКО ИСКА ДА Е ДОБЪР ТАКЪВ! ТОВА НАПРИМЕР ГО Е РАЗБРАЛ ИВАН КОСТОВ, НО ПО ВСИЧКО ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ОРЕШАРСКИ – НЕ!

 38. До СИЯ:
  Не ми вменявай думи, които не съм казал, моля те! Никога, никъде не съм твърдял, че “мусюлманите са виновни за дережето ни”!
  Мисля, че не си разбрала написаното от мен. Прочети го още веднъж, по-внимателно.
  За всеки случай ще повторя – мусюлманите имат една единствена вина и тя е, че допуснаха и продължават да разрешават да бъдат използвани от комунистическата шайка на Доган!
  Убеден съм, че за разлика от теб, ANTI ме е разбрал какво искам да му кажа. Не знам от къде си и къде си живяла, но на мен (по стечение на обстоятелствата) тези хора са ми безкрайно близки по душевност и манталитет и твърдя, че винаги са имали моята подкрепа и защита (не само на думи)!

 39. Отново до СИЯ:
  Ако поведението на населяващите голяма част от Родопите и Делиормана, въпреки напъните на Москва и активните мероприятия на петата колона у нас, шайката на Доган отдавна щеше да се спихне като попикано мушкато!
  Колкото до твърденията ти относно безсмислието и безполезността от изборите,както и до намека ти за печатане на бюлетини – навеждаш ме на нелицеприятни за теб подозрения, но нейсе.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.