И аз съм циганин от провинцията ( на Европа)

Орешарски поиска „временна подкрепа”, Станишев и Местан поискаха нещо като прошка, а вкупом с Атака поискаха да ни направят отново на горския от вица, който засякъл бракониера с дива свиня на рамо и заловеният в престъплението изпискал с престорено учудване, уж учуден от отстреляния от него глиган : „ауу, Пеевски”!

Номерът с препращането на казуса „Пеевски” в конституционния съд, който не по-рано от септември щял да каже дали този главен дразнител за протестите ще се върне легитимно в парламента, е истинска гавра с исканията на разгневените българи. На практика им казват : „вие си протестирайте до припадък през жегите, а ние ще ви чакаме да капнете през тези два месеца и половина”.

Ееее, и замириса на мюре!

На това му се казва обявяване на война на изтощение, в която армията на властта е въоръжена с всички атрибути на политическото живуркане в обградения им оазис. Другарите имат опит от чернобилското радиоактивно заразяване на България, когато те, като правоимащи, се бяха запасили с минирална вода и вносни продукти.

Надяват се, в духа на заветите на бай им Тошо, да се поснишат, докато бурята ги подмине.

Сега се барикадираха зад конституционния съд като щит срещу законния вопъл на 85 на сто от българските граждани. Толкова са поне според току-що цитирано в сайта „Дневник” социологическо проучване по отношение на подкрепа за протестите в национален мащаб, направено от агенция Алфа рисърч, която адски трудно може да бъде заподозряна в омраза към сегашната власт.

Презрението към протестите, което не можаха да скрият зад спорадичните словесни изблици на загриженост за основателността на народния гняв, лъсна.

Когато хватките им говорят и боговете мълчат.

Съвсем в този дух се изказа Мая Манолова, издигната от обикновена картечарка в словесните атаки на БСП в ранг на заместник-председател на парламента. В телевизионно интервю, изразявайки иначе съгласие колко основателни са протестите, Манолова повтори обвиненията, според които ГЕРБ плащат да се протестира и докарват с автобуси цигани от провинцията.

Като един циганин от провинцията ( на Европа), си взимам русите циганета и отивам на протест.

Признавам, че ГЕРБ ме докараха (до тук ) и дори оттеглянето на гербаджиите да си починат преди следващото прекарване не може да ме откаже да протестирам спрямо онези, които поеха гербаджийската щафета. Защото с нея продължават да налагат народа си по главата.

София, 19 юни, 17,29 ч.

35 мнения за “И аз съм циганин от провинцията ( на Европа)”

 1. Няма да мине номера – ще портестираме до победа.
  “БСП-в Белене”(могат да избират между острова и строежа);
  алтернативно – “БСП в Сибир” -ако тук им е жежко вече;”Рубладжиите – вън!”.
  Виждам и много млади хора,които са решени на кардинални промени и имат енергията да не се предават.

 2. Прочетете тая статия.
  Явно се включва в медийната диверсия спрямо България и тежката артилерия от “Братска Русия”. Вижте как вестник Известия изопачава причината за протестите и насажда етническа омраза.
  “Известия”: Междуетническият фактор – основен за политическата криза в България
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5862271
  Явно бившите другари почват вече да разчитат на крайни мерки и ще заложат на етническо разделение за да ошашавят народа и да кажат после, че има извънредно положение и правителството не може естествено да подава оставка при това положение. Предвид и двата митинга днес на националистите, тъпите и смешни вопли на Сидеров, който все е жертва на нещо откак стана “важен коректив” в параламента, внедрените провокатори от фронта на СКАТ и малоумнице в редиците на протестиращите, които им подгласяха и наблягаха в неделя вечер да викат на Сидеров “турци сте”…Според мен тази конспиративна нешка е в действие и горко ни и тежко, ако не успеем да се опазим.

 3. Г-н Инджев,
  нещо им вдъхна кураж след първоначалния шок от протестите в петък! По мое наблюдение това се чувства от неделя насам, но какво е то – засега мога само да гадая! Може би се страхуваха от по-голяма повсеместна вълна от протести, може би те очакваха ескалация на напрежението, стълкновения!? Във всеки случай това с носенето на цветя на полицаите и минерална вода ги устройва?! Тези престъпници това въобще не им прави впечатление, че толкова много хора, особенно в София излизат и им искат оставката – на тях почти не им пука от това!Най-много да загубят една част от сателитния електорат на следващите избори и то от БСП и Атака – макар и по различни причини за едните и за другите!Те очакваха окървавяване на протестите и последваща масова ескалация, която щеше да направи много лоша услуга на председателя на ПЕС и категорична реакция на ЕС! При този изборен кодекс – живеещ в Анадола да може да избира депутат от София гласовете за ДПС – няма да мръднат, а подозирам че и малко ще се увеличат и не че толкова ще се “втвърди” електората им, а защото( твърдя го съвсем сериозно) националната мрежа за купуване на гласове от ДПС е вече изградена! Затова тези не могат просто да бъдат изметени – трябва сериозно почистване с високотехнологични препарати и обезпаразитяване! Кой както иска да ме разбира, но моята информация и анализи водят до това заключение!

 4. Бързам да отида на жълтите павета, затова само ще споделя, че вчера прочетох най-състоятелния плакат. Държеше го един прятен мъж. Поздравих го. А там беше написано:
  “ЕЛЕКТОРАТ ТЪРСИ ИСТИНСКА ДЯСНА ПАРТИЯ!
  От себе си ще добавя, че страната спешно са нуждае от “дяснодействащи”, а неот “дясномислещи”.

 5. А вчера авторитетният вестник “Монд” излезе с официална констатация за наличието на дисиденти у нас – като в добрите стари времена, както са кръстили статията. Главните герои сме ние, потомците на най-дълго преследвания от службите Радой, оставен жив единствено заради огромната му популярност!!!
  Ето линк към статията. Целият текст ще го пусна по-късно, защото копи-пейст от ПДФ излиза по една дума на ред.
  http://www.lemonde.fr/idees/article/2013/06/18/bulgarie-une-dissidence-comme-au-bon-vieux-temps_3431862_3232.html?xtmc=raline&xtcr=1

 6. Иво, ядосали са те! Три статии за един ден!! Ставаш опасен за “бракониерите”!

  Това което се случва сега, е опит да бъде целунат изнасиления. Тряба да си признаем, досега винаги са успявали. Ако не бях толкова далеч, щях да взема и аз моето циганче и да бъда с вас приятели. Не позволявайте да ви целуват!!

 7. “Първо те игнорират, после ти се присмиват, след това се борят срещу теб и накрая побеждаваш.”

  Ганди

 8. Снощи “Мойте” Циганчета викат “абе да не излезе че си циганче и ти” !
  Рекох “бе знал ли,пише ми на докиментите ,че българче съм аз,по пройзводност !Пък и един дукимент тук ми съ мотай “лична картица” ,та него пък изобразено,че бил съм нявга и “български гражданин”,ма така се изтекоха водите,че веч незнам кво съм воубшче.”Да знаеш” викат ми “наш Човек ще да си,така май ще да излезе” !’Ей най после намерих съ” рекох си ! “Който съ търси,съ намира “!Даа!

 9. Трябва да се доведе до край. Не искам след този парламент следващият управляващ да влезе в съглашение с комунистите да не им търси сметки за золумите. Искам да живея в България и тук да няма комунисти. Или да има, но да са в рамките на 5-6 процента, за да си спомняме винаги за тях, когато настъпи раздор в управлението. Защото ако и сега не се отървам от тази напаст веднъж завинаги, държавата няма бъдеще.

 10. Политическата проститутка Сидеров, обслужваща напоследък ДПС-то с фелацио и дъртата развратница БСП с кунилингус (уф, колко гнусно се получи!), беше поощрен с още една награда (освен платените му вече 10 млн. за “образуването” на кабинета Орешарски) за специализираните си услуги – председател на Парламентарната комисия по корупция.

  На кой ли пазар ще търгува добитата чрез назначението си информация? А на какъв курс?

 11. Господин Инджев, няма народ по света, който не би се гордял с такива хора като протестиращите тези дни в София и страната. Българският народ и България имаме много хубави неща, но най-хубавото което притежаваме и с което можем истински да се гордеем, са точно тези хора който днес протестират по улиците на държавата.

 12. Карам си днес таксито и слушам парла-мента. От време на време спирам да се похиля спокойно. Слушам ги как се гърчат /пък големи…/, на манипулациите и скандиранията им съм свикнал, представям си как Станишев се кокори /”виж ми очичките!”/ баш когато най-безогледно лъже. Купон! Спирам станцията само когато се качат клиенти – не искат да ги слушат…
  По едно време ми светна на какво ми заприличаха сите оратори: на хипопотами – дебелокожи, тлъсти, с голе-е-е-ми усти, и когато серат въртят опашки да опръскат всичко наоколо…
  Тези не са за тук, те са за хи-по-по-там. Отдавна! Да пътуват!

 13. Днес бе назначен за зам.министър на МВР бивш управляващ клона на СИК в Шумен. Сега ще последват нови обяснения, стил Станишев – момчето Иванов бил само на 20 години тогава, ама след това преживял катарзис, попаднал на хора и станал социалист.
  На маймуни ни направиха.

 14. Ха, изненадка. Другарят Иванов на обяд назначен, следобяд уволнен. Ами сега?
  “Казусът Пеевски постави нови критерии” – слушам по ТВ-то да ми гъгне Местан.
  Ами другарят Иванов, начальник Шуменского обкома партии – него какви критерии го хващат?

 15. Когато в хода на човешката история настъпи необходимост, щото един народ да разкъса политическите окови, които са го привързали о друг, и от всички земни власти да се сдобие с онзи независим и равен статут, на който природните и божиите закони му дават право, благоприличното уважение към мнението на човечеството изисква той да обяви причините, които са го принудили да се самоотдели. Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на ЖИВОТ, НА СВОБОДА И НА СТРЕМЕЖ КЪМ ЩАСТИЕ[1]. И за да гарантират тези права, хората си учредяват управление, което извлича справедливата си власт от съгласието на управляваните. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за посочената цел, народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие. Наистина, както би продиктувала разсъдливостта, отдавна установени управления не бива да се видоизменят поради незначителни или преходни причини; и както е показал досегашният опит, човечеството е по-склонно да страда дотогава, докато злините са все още поносими, вместо да ги премахва, унищожавайки системата, на която е привикнало. Но когато един дълъг низ от злоупотреби и грабителства, преследващи неизменно една и съща цел, говорят, че този народ е застрашен да бъде поставен под властта на един абсолютен деспотизъм, то тогава негово право и негово задължение е да отхвърли подобно управление и да си избере нови пазители на своята бъдеща сигурност. Така търпеливо понасяхме и ние Българите и такава е сега необходимостта, която НИ принуждава да изменим предишната система на управление….

 16. И за Цацаров – нишка към светлия образ делянов – в “Капитал” описват пътя на герой нашего времени и в самия край – април 2013 – морална подкрепа от Главния прокурор – не е Филчев .

 17. Много ми хареса по-горе цитата от Ганди, но ми се струва че нашите комуноиди и олигарси са по-дебелокожи от английските колонизатори. Дали не е време за блокиране на парламент, правителство, възлови места и пътища и то в работно време. Нужна е критична маса от хора свободни в работно време. Споменете си 1997 – отказаха се от властта чак когато ножа опря до кокала.

 18. karandash – доскоро друго говореше. А сега заряза светлото комунистическо бъдеще и ни цитираш американската конституция.

 19. @ЕМИЛ,
  Не само онзи приятен господин, много повече сме хората, които копнеят да се появи най-сетне истинската консервативна, твърдо дясна партия (или поне движение) в България!
  Страшно много сме тези, които не сме представени в този парламент поради липсата на такъв политически субект!
  И съм абсолютно съгласен с Вас, че лозето не ще молитва, а мотика, иска се много действие и работа от хора като нас, за да може да популяризираме истинската алтернатива на статуквото от последните 12 години !

 20. Те дори си нямат идея, че това са някакъв отделен подвид на Хомо сапиенс. Това са хора, с които не можеш да се споразумееш, защото те не преговарят. Тяхната задача е да те вербуват, те това и правят – вербуват. Ти можеш да си техен враг или техен агент, нищо средно. Вие може и да мислите, че сте се държали цивилизовано, че сте направили някакви компромиси – за тях това е единствено признак на слабост – а следователно, трябва да продължат да упражняват натиск. Затова трябва добре да запомните: колкото по-рано ги пратите по дяволите, толкова в по-голяма безопасност ще бъдете.

  Владимир Буковски

 21. Dokato ne bude suboren pametnika olicetvoriavasht prichinite za dneshnoto tragichno polozhenie na BG obshtestvoto, pasminata ot poluchoveci v parlamenta shte si razigrava konia kakto pozhelae. Tri pokolenia cherveni tarikati, prodazhna sgan ot neskoposani nekadurnici gotovi i maika si da e… ako im kazhat ot kremul praviat cial narod na maimuni… Dokoga shte turpim, dokoga???

 22. ДС е издънена по всички правила.По повод циганите – даваха в предаването ” Господари на ефира” как цигани в Раднево/ако не се лъжа/ защитават избора на пеевски.Бяха им направили огромен цветен плкат с образа, който стана синоним на мафията /според определението – срастване на властта с мръсните пари/ и една гласовита циганка викаше “искаме Пеев”, нечуваща името, което и подсказват.Беше си сцена по Костурица .А манолова се притеснява, че герб имали повече цигани.Е, като са ни докарали на този хал – да сме цигани /най-бедните в Европа/, ами като такива ще протестираме.Най-бедните, обезправените, лъганите, манипулираните,ограбваните но сме с достойнство и протестираме.

 23. Г-н Инджев,

  имате ли обяснение на въпроса, защо нито една немска медия, като SZ, FAZ, Spiegel, Handelsblatt… (а може би и нито една европейска) не е коментирала протестите в България през последните 6 дни? Не намирате ли някаква подозрителна предпазливост в това?

  с уважение
  Максим Недков

 24. Гледам, тези самозабравили се “политици” и все повече имам чувството, че говорилнята до храма, странно защо носещ името на руски светец, се е превърнала в зоологическа градина. О, моля Ви не мислете, че се опитвам да засегна гордите представители на фауната, принудени да живеят в несрета, не. Говоря за човекоподобните създания, които са обградени по тяхно желание, не по тяхно настояване, по тяхна заповед с решетки. Поглеждаш ларгото решетки, пред решетките-усмихнати ведри люде, зад тях скрити в мрачната сграда, изпълнени със злоба и инат,са избранниците народни. Странно. Стигаш до Раковска, и … пак решетки, надпис Атака. Напред Атака. Малко по-нагоре съзираш намръщени, злобни лица, които ярко контрастират с усмихнатият залез, и ведрото настроение на интелигентните, на можещите, на желаещите СВОБОДА българи.
  Питам г-н Орешарски, какво ще кажете на внуците си господине! Може би: Жертвам се за благото народно. Но в и с лъжа не се живее.
  Питам Пеевски и Станишев как ще обяснят на децата си, собственият си позор. Вероятно подобно на бащите им, оправащи се: Ама ние не знаехме, ние изпълнявахме заповеди, не сме виновни. Същото се отнася за всички, заели места в автобуса поел към небитието, назоваем 42-ро Народно събрание на Република България.
  С презрение Дими

 25. Тук списващи с огромен потенциал от исторически и икономически горноетажни( уствени) дадености понякога пропускат елементарности. Моля консулт с д-р Google – How to create a political Party и други подобни за употребата на третите партии и блуждаещите около центъра личности

 26. Към DIMI.
  Според мен вече сме загубили доверието на Брюксел. Объркването им по отношение на ставащото у нас сигурно е доста голямо. Ето и Консултативният съвет при Президента провалиха.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/20/2085969_plevneliev_otloji_konsultativniia_suvet_zaradi/
  Опасявам се, че вече става дума за преврат! Война на институциите.

 27. Г-н Инджев, сутринта Орешарски заяви, че в МВР нямало имформация за СИК-аджийското минало на Иванов.
  За Иванов “Капитал” беше направил проверка, чрез ДАКСИ.
  Твърдо съм сигурен, че до 2005 г. МВР ползваше системата ДАКСИ. Не вярвам да са се отказали от нея, защото това е единствената информационна система, която не изчаква решение на съда за регистрация на фирма.
  Искам да кажа, че Орешарски пак лъже.

 28. Защо бе Луков, толкова критично, виж в svobodata.com са започнали да дискутирт и правят интернет-образувание “Партия на Раздължащите Десни Льокуми” – ПРДЛьо

 29. Като един от протестиращите, на които вчера беше направен опит през медиите и социалните мрежи да му бъде внушено (забранено?) да използва определението “червени боклуци” при охарактеризирането на парламентарната група на БСП и нейните поддръжници, искам да заявя следното: Ще се съобразя с искането на българските социалисти (било то членове, симпатизанти и гласоподаватели) по същия начин, по който вашите избранници и правителството, което подкрепяте се съобразява с моите (и на повече от половината български народ) искания – от днес няма да използвам определението “червени боклуци”. Ще ви наричам само “Боклуци”.

 30. GB, война е, но не между институции, а между мафиотските групировки заели всичките възможни 240 места в Парламента, както и всички възлови длъжности извън Народното събрание.
  И Плевнелиев, и Орешарски, и Цацаров са техни сламени хора. Лошото е, че мяма дори един читав държавник в момента!

 31. Strong mind discuss ideas, average mind discuss events, weak minds discuss people.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.