Никаква пауза, имаме кауза

Разиграващият стотици милиони (чужди пари) в медийния бизнес Пеевски нямало да вземе и стотинка за времето, през което оглави ДАНС и обърна с главата надолу ( почти обеси) своите политически покровители.
Обещанието на партийния шеф на ДПС Местан босът на медийната империя Пеевски да бъде „наказан” без „възнаграждение” е като гаврата с бедните другари и другарки във вица за събранието на ТКЗС. На годишния отчет за успехите на колектива партийното ръководството награждавало с гумени цървули първенците в социалистическото съревнование, а на председателя присъдило „само” хиляда лева, но никакви цървули и текезесарите дружно скандирали: „нека оди бос”!
С други думи, дори в ситуация, когато уж се извиняват, уж искат прошка – както се опитаха да се измъкнат от вината си в пледоариите си днес в парламента шефовете на ДПС и БСП, те отново се подиграват с народа. Макар, че са посра(ме)ни, продължават да се държат все едно някой друг е свършил голямата работа, заради която погнусените граждани излязоха на чист въздух по улиците и площадите.
Ето защо протестите трябва да продължат под мотото „НИКАКВА ПАУЗА, ИМАМЕ КАУЗА”!

Ето още няколко предложения за лозунги на протестите:

СССР ИЛИ СМЪРТ

ЗДРАВСТВУЙТЕ БУХАЛКИ

НЕ СМЕ СТАДО НА МЪРШАТА

ЧЕРВЕН ТЪРБУХ ЗА НАРОДА ГЛУХ

ПОСРА(МЕ)НИ СТЕ!

 

47 мнения за “Никаква пауза, имаме кауза”

 1. Г-н Инджев, пращам Ви един линк на който ясно се вижда Бареков в разговор с минимум един от задържаните вчера на протеста. Става дума за мургавият с раираната фланелка и бял кичур коса (отзад в ляво). Видеото ми попадна от един форум. В дир.бг имаше вчера видео на което полицаите задържаха същия този мургав субект, но днес вече го няма. Качено е друго. Разговорът на Бареков мисля, че е от Русе. МОже да не публикувате този пост, тъй като не е насочен към форума.

  http://www.youtube.com/watch?v=C_nS1_zknMc

  http://dnes.dir.bg/news/protest-ataka-izbori-2013-14202782?nt=4

  Поздрави

  В.

 2. “Аз съм човек с най-мирните убеждения. Моите желания са: скромна колиба, сламен покрив над главата, здраво легло, добра храна, прясно мляко и масло, цветя под прозореца и няколко красиви дървета срещу вратата. Но ако всемилостивият Бог реши да ме направи напълно щастлив, то той ще ми достави радост, ако на тези дървета висят шест или седем от моите врагове. Пред тяхната смърт аз развълнувано ще им простя цялото зло, което са ми причинили през целия живот – да, на враговете трябва да се прощава, но не по-рано от обесването им”. (Хайне, по Фройд, З. 1992, с. 102)
  .

 3. Господин Инджев, днес в парламента пак ни изнесеха поредната лекция по комунистическа наглост и скудоумие.

 4. Г-н Инджев, вицът си го бива но ме наведе да разкажа една истинска случка на едно събрание в ТКЗС.
  Аз като чавдарче и пионерче се гордеех че дядо ми е бил първият председател на ТКЗС-то. Него го разкарваха понякога по училищните празници да го показват да децата като музеен експонат в качеството му на пионер в кооперативното движение в селото. Всъщност той бил първият демократично избран председател на кооператива когато в началото излъгали селяните че всичко е общо и те са стопани и те ръководят и им разрешили да си изберат ръководител. А го избрали защото разбирал от земеделие и бил отличен стопанин, естествено. Той е и същият който се крил една седмица в гората с конете да не му ги гепят “освободителите”, история която узнах доста по-късно и която бях разказал и тук в блога. Естествено не минала и една година и “от Центъра” изпратили нов, “подготвен “ председател. Дали му двуколка, кочияш и този нов председател-професионалист в свободното си от ръководене време обикалял полята да наглежда трудовите колективи как вършат работа.
  Един ден отишъл на къра където жени-кооператорки копали с мотиките някаква селскостпанска култура и решил да им направи събрание-агитация. Използвал двуколката за трибуна-пиедестал. Звеноводките събрали жените, ораторът се качил на двуколката и почнал с думите “Другарки, това е за вас” но в момента когато изрекъл другарки и нещо го засърбяло от дълго возене в двуколката и направил онова движение което нашият любим ББ обича да прави през джоба. Само че той не го направил през джоба а външно и си го понаместил доста добре и продължително пред погледите на жените и така се получило едно знаменито все още в селото “ДРУГАРКИ, ….(движението)… ТОВА Е ЗА ВАС”
  От произнесената лекция не са останали спомени но встъпителният призив още се помни като девиз за началото на кооперативното движение.
  „НИКАКВА ПАУЗА, ИМАМЕ КАУЗА”! УСПЕХ!!!!!!

 5. На fostavka.tumblr.com може да се оборудвате с плакати като изтеглите и разпечатате PDF формат на А4 или А3 лист. Някои дори може да направите на мозайка, за по-голяма площ.

  Също така може да пратите вашите идеи за послания или готови плакати в PDF, ако има нужда, @yvesaintsaint ще ги разкраси и ще ги обнародваме.

 6. Господин Инджев,предлагам няколко още няколко лозунга за протестите:

  ШЕСТДЕСЕТ И ДЕВЕТ ГОДИНИ ГАВРА СТИГАТ!
  БЪЛГАРИЯ НЕ Е ГУБЕРНИЯ!
  “ВЪРНЕТЕ” БЪЛГАРИЯ НА ХОРАТА!
  ИЗМИТАЙТЕ СЕ ЧАС ПО СКОРО!

 7. Щом са поискали прошка, плакат НЯМА ПРОШКА! ми се вижда задължителен. Нали искали диалог – ‘ми ето.

 8. Здравейте, ако се проследи “стажът” на Пеевски излиза, че ние го осигуряваме и му внясаме личните данъци вече 8 години. Това също е цинизъм, те са научени така, не само ще засмукват много блага и ресурс, но и няма да внасят нито лев осигуровки и данъци!

 9. Приятели,

  Тези няма да си тръгнат доброволно. Трябва да ги изметем. Да ги изчегъртаме от властта!

  Ще обясня защо мисля така.

  Смятам, че въпросните са бивши хора, зомбита на мафията. Продали са душите си. Отдавна са напуснали нашия свят. Те не разбират знаците, които им даваме, не разбират езика ни!

  Те не знаят какво е да печелиш прехраната си с честен труд, да се прибереш вечер при семейството си уморен, но щастлив, с леко сърце.

  Те са в предверието на ада. Мафията им осигурява охолен живот, за да й служат. Но всичко това може да изчезне за миг, ако кривнат от пътя, който са начертали господарите им. За тях няма изход: смърт или смърт.

  Искрено казано, дори ги съжалявам. Но те сами са избрали да станат такива.

  Нашият проблем е, че светът на сенките/зомбитата иска да управлява света на живите хора. И то не просто така, като хоби, а защото чрез това управление има възможност да изсмуква ресурсите на живите хора, с които се храни мафията.

  Интересите ни се конфронтират съдбовно и трябва да ги отстраним от пътя си. Иначе си оставаме роби.

  Борбата е хора срещу зомбита!

 10. Снимки от протеста на 18 юни, спирка “МОЧА”. Най-скандираният лозунг беше ПАМЕТНИК ЗА СКРАБ, подсказан ни от един от младеж от шествието. Както и предния ден, хората се смееха и ръкопляскаха, идваха да се ръкуват с Иво Инджев и другите, изразяваха подкрепата си.

  https://picasaweb.google.com/102129902214792160705/18062018

 11. А може би, Пеевски е сигурен, че няма смисъл да внася през бизнес “империята” си лични данъци и осигуровки, защото те и без друго се връщат при него, тъй като държавата им принадлежи като бизнес-компания.

 12. Напуснах България главно за това, което е тема на поредната Ви публикация – обидите отправяни от политици срещу моята интелигентност чрез средствата за масова (дез)информация.

 13. Днес Станишев излъга,че предложението за разделянето на държавните пари в няколко банки дошло от тях.

 14. Към Jiji:

  Предлагам ” ПРОШКА? НЕ, МЕРСИ” и “превод” на английски ( като за чуждите медии): “NO MERCY”

 15. Предлагам следния лозунг:
  ПРОШКА НЕ! ПРОЩАВА СЕ НА ХОРА.

 16. И от мен една идея:

  Оставам тук – в ЕВРОПА – а вами ждет Масква !!!

  В.

 17. Предлагам още един лозунг, който всъщност е реплика на Еми Барух от днешното й интервю по програма “хоризонт”-ДВЕ МАФИИ СЕ БОРЯТ ЗА ВЛАСТТА.

 18. Нека подкрепим нашите деца в протеста По този начин ние ще поискаме от тях прошка ,че не успяхме до този момент да свалим комунистите от икономическта и политическата власт.

 19. Дали са взели вътрешен краткосрочен заем от КТБ /Пеевски и сие/?, възможно е, да са го направили или да са влезли в уговорки да го направят. Възможно е за този заем да знаят само Станишев, Орешарски и малък кръг лица около тях. Ако става въпрос за уговорки за много голям размер без оторизация на НС или МС, може да се отговори на въпросите /на иначе алогичните въпроси/, Защо са готови да хвърлят страната в хаос и защо толкова много се молят на всяка цена за останат на власт отсрочено във времето?. Залога за тях при тази ситуация би бил – затвор!
  Представете си г-н Инджев следната ситуация, с парите на държавните предприятия, вложени в КТБ, вътрешен заем към българското правителство!
  P.S. Защо Орешарски се държи така: “Той беше добър ученик, най-добрия в класа….Не човек, а желязо….” – на въпроса кой е посочил Делян Пеевски

 20. лозунг: 1200 лобистки закона 10 олигарха………..не ни трябва вашата война,водете си я в музей севрна корея или куба!!!

 21. лозунг: приберете си мутрьошките и фюрерчетата в родния сибирь!!!

 22. Г-н Инджев, от моя страна се приема 😉 За довечера ще си напечатам плакатче А4 – по един език от всяка страна.

 23. Да обърнем един техен нехуманен лозунг в хуманен призив, съдържащ кауза:

  “СветИ, но не изгаряй!”

 24. Който не обича свободата заради самата нея, е обречен на робство”.

  Изречението на Алексис дьо Токвил от 1856 г. описва най-нагледно кредото на либерализма.

  … и едно лирично отклонение (надявам се да ми простите това отклонение г-н Инджев,но е точно за събитията от последните 23 години)
  … ” Революция в съзнанията им – децата тръгват на поход
  Срещу света, в който са принудени да живеят
  О! Омразата, която е в техните сърца
  Те са изморени от това да бъдат пренебрегвани и да им се казва какво да правят
  Те ще се борят срещу света докато спечелят и любовта дойде.

  Деца от утре живеят в сълзите, които падат днес
  Утрешния изгрев ще донесе ли мир по някакъв начин?
  Трябва ли света да живее в сянката на атомен страх?
  Ще спечелят ли битката за мир или ще изчезнат?

  За това деца на света слушайте какво говоря
  Ако искате по-добро място за живеене разпространете думите днес
  Покажете на света, че любовта все още е от живота, който трябва да обхванете
  Или вие Деца от днес сте Деца на гроба!..”

  Black Sabbath – Children Of The Grave

 25. Да съгласна съм , че този път не трябва да спирме.Няма място за отстъпление.Тези са прибрали по-голяма част от държавата и ние трябва да си я върнем обратно, а те в Русия при господарите си.Този
  път станишев ще чака пред путин на 4 крака не часове а дни.И как с тези си качества стана шеф на ПЕС, да му мислят европейските социалисти.Нямам нищо общо с тях и кото да било други социалисти. Не ги ги пиша с главни буккви имента им, защото не заслужават. Особенно след днешните лъжи/ както сочи и П Димитров от форума/ и наглостта му , граничеща с диагноза.И за офшорките да не говорят, защото точно това правителство заяви, че в разрез с изискванията на ЕС, офшорките ще участват в държавни поръчки в България.Да не ни подценяват, защото слушаме и четем и помним.

 26. Според мен важната стъпка е задължителното гласуване /като в Белгия/.Това ще е голямата победа.Никой от статуквото няма да е съгласен,защото техните избиратели няма да се увеличат и ще останат малцинство .Това трябва да е задължителното постижение от тези протести.Борба докато се съгласят,сега е момента.

 27. Страхотни лозунги!

  Ето защо зомбитата никога няма да ни победят. Защото нямат въображение, не са креативни, защото са мъртви.

  На протестите виждам живи, весели, усмихнати, свободни, радостни, спокойни и уравновесени хора. Цветове, звуци, светлина, деца, кучета, колела, слънце, усмивки, хармония и лекота.

  Моят принос за лозунгите:

  “Демокрация или путинизация”

 28. Тези зомбита отказват да осъзнаят, че знаем всичко за тях. Не факти и подробности – това са го засекретили дълбоко, под страх от затвора и с надеждата, че с времето всичко ще се забрави…
  Сладките илюзии на глупака.

  Няма тайна, която да не излезе наяве. Отдавна сме ги разгадали – за тях спасение няма! Няма нужда от факти (съдим по делата им), защото свинщината дори да не може да се види или пипне, може да се подуши.

  Вие смърдите, господа!

  А ние се борим за свободата си, за бъдещето на децата си!

 29. В ход е опит за социална анестезия.

  От трибуната на Парламента Местан в характерния за полуинтелигентите кичозен “висок стил” смирено пое отговорност и се извини. Извиниха се и Станишев, Михалевски. Й. Цонев направо поиска прошка.

  Направилият политическо фелацио на ДПС и БСП лидер на Атака отсъстваше.

  Уплашени са до смърт. Явно са взели доста пари и са поели тежки ангажименти. Затова никак, ама никак не искат да сдадат властта. Разправата с тях от страна на господарите им ще бъде жестока!

  Sorry!

  Ние имаме други планове. Не се опитвайте да ни умилостите с намаляване цената на тока, “загуба” на европари, “дестабилизация” на страната, “обедняване на българина” и пр.

  Не става и със “Сгрешихме, нека се поправим (само и само да останем във властта), дайте ни втори шанс.

  ОТКАЗВАМЕ ВИ ВТОРИ ШАНС. НЕ ВИ ВЯРВАМЕ!

  Нищо лично. Работата е в това, че ние си имаме работа, семейства, деца, трябва да печелим пари за да им осигуряваме нормален живот. И нямаме време ПОСТОЯННО да ви надзираваме кога пак ще ни пробутате нещо като Пеевски, защото това е същността ви.

  Трябва да управляват други, на които няма да им хрумне такова кощунство.

 30. I kakvo se vijda ot politicheskiat “elit”. Vsichki obichat ruskata mechka i se SRAHUVAT ot neia, samo Ivan Kostov e razlichen.

 31. В подкрепа на казаното от г-жа Стоянова!

 32. Парчев,как точно ще ме задължиш да гласувам? Няма да посмееш!!! 🙂

 33. Силата на свободното споделяне на информация ,мисли и послания в Интернет и възможността да се популяризират в социалните мрежи без възможност за манипулация от медиите ни доведи до тези истински протести.Силата им изгледа безгранична и сякаш могат да преборят статуквото,а за промяната трябват сериозни структурни промени.Проблема е ,че протестиращите не знаят какви трябва да са точно тези промени ,а исканията трябва да са точни и ясни за не може политиците пак да ни врътнат и да направят илюзорни промени хвърлящи прах в очите.За това отправям молба към вас господин Инджев да напишете една статия какви промени трябва да се случат след оставката на това правителство.

 34. Моят принос за лозунгите:

  “ИCKAME CИ КОСТОВ!”

 35. Чували ли сте комунист да се е отказвал от властта си доброволно?! Това е чудо невиждано!

  А относно лозунгите – “Вдигайте си оргиите, боклуци, прошка на този свят няма да получите!”

 36. 10CC, за да не се повтаря изборът на такъв “парламент”, като сегашният ,и без задължителното гласуване, трябва сам да си НАЛОЖИШ да гласуваш.
  Ако ли не, действията на Орешарски , Станишев и другите от откритата вече олигархична клика ще те ПРИНУДЯТ!
  И за да е принудата ДОБРОВОЛНА, ти трябва сам да осъзнаеш , че гласуването е задължително, дори и без формално да ти го налага закона.
  Ако ли не , принудата скоро може да стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, и пак ще “гласуваш” , но за точно определени хора , и без право на избор.
  Примерите са красноречиви – Русия, Иран, Китай…….

 37. На 19.06.2013 г-н Местан в “изказването”(нищоказването) си от парламентарната трибуна твърди,че г-н Пеевски отказал да встъпи в длъжност?!

  Ето един откъс от интевюто на г-н Пеевски пред В.Велева от в.”Преса” – 15.06.2013:

  “С какво ви разочарова управлението на ГЕРБ? С какво ви разочарова Борисов, та станахте такъв силен негов критик?

  Вкарвате ме отново в ролята на политик. В мига, в който съм подписал клетвена декларация и съм се заклел пред парламента, аз съм шефът на ДАНС. Нямам нищо общо с която и да било партия.”

  Каква пауза бе….

 38. Здравейте, г-н Инджев.

  Днес Ви видях на протестите да агитирате за събарянето на т.нар. паметник на съветската армия. Опитах се да Ви убедя, че сега не е моментът за това, че не трябва нищо да ни отклонява от основната цел за моментът – оставката на правителството на Орешарски. Ако не постигнем това, все едно нищо не сме направил, зарязали сме си конят и каруцата в калта и е бил прав поетът, като е писал, че не сме народ, а мърша.

 39. Здравейте, г-н Инджев.

  Бих искал да споделя две идеи с Вас.

  Бих предпочел да се срещнем в най-скоро време, но ако не се свържете с мене в близкия час, ще продължа тук, без ни най-малко да Ви се сърдя.

 40. Просто си пиша.

  Вече писах, че без свалянето на правителството на Орешарски нищо не можем да постигнем.

  Сега ще допълня, че и без авторитетът на президентът оак нищо не можем да постигнем. Някои от душманите разбраха това и почнаха да го атакуват. Който има трибуна иа е свестен човек, трябва сега да защити президентът.

 41. И тъй, да предположим, че сме свалили правителството на Орешарски и сме овардили авторитетът на президентът. Какво би било да последва? Основният лозунг трябва да бъде ЧЕСТНОСТ, ПОЧТЕНОСТ, Fair play.

  Ново правителство трябва да се излъчи с гласовете на поне 121 депутата – другото трябва да се класифицира като проява на НЕПОЧТЕНОСТ спрямо избирателите. Президентът на всеослушание трябва да заяви това. Това е първата задължителна проява на почтеност, преди да се приберем от улиците и площадите.

 42. Продължавам просто да си пиша.

  За да се приберем от улиците и площадите, добре би било да изискаме още една проява на почтеност, за да оставим този парламент да поработи. В декларация депутатите трябва да заявят, че след няколко месеца правителството само ще излезе в оставка, така че заедно с изборите за европарламент догодина да се проведат и избори за български парламент.

  Така десните ще имат няколко месеца да се окопитят.

 43. Г.Тамарин, искате да ми предложте стоката почтеност, произведена от непочтен производител. Почтеността на ръководството на парламентарно представената етническа партия не коментирам, за да не бъда обвинен в етническа непоносимост, но не забравям депесарските шутове, които запратиха държавата там, където се намира днес. Що се отнася до променилата името, но не и същността си българска комунистическа партия, никога не била почтена в действията си, а и едва ли ще се промени в обозримото бъдеще. Пък политическата партия на психично болните българи там е възможно световния прогрес да направи възможно лечението им, въпреки че досеганяма случаи на излекувани психично болни.
  И сега съвсем сериозно – Вашето предложение е съвсем правилно, но за съжаление, предвид политическите реалности – неприемливо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.