Вдигайте си Чуколов

Разни хора, като Пеевски, се превърнаха в символи поименно. И сред тях е агресивната сянка на своя вожд от „Атака” Десислав Чуколов, пряк и най-ентусиазиран участник в серията от скандалите на своя началник.

Днес Чуколов обаче надскочи исполинския скандалджийски ръст на своя шеф като посегна на правата на гражданин да протестира ( срещу „Атака” и лично срещу Сидеров). Озверял, което често му се случва, Чуколов нападна тази сутрин възрастен човек с плакат на жълтите павета и му го отне, защото той призовава Сидеров да се засрами.

Това се случи в момент, когато цяла България зяпаше с отворена уста словесната атака на Сидеров срещу президента Плевнелиев, предавана на живо от телевизиите. Основният „аргумент” за устните картечни откоси в упор срещу държавния глава атакистът намери в правото си на гражданин да се държи по този начин. Беше намислено и осъществено по сценария, познат вече на всички.

Истинската символика на това що за демократи са Сидеров и подобните му обаче се случваше на улицата. Да посегнеш физически, при това от позицията на народен представител, на друг гражданин, който упражнява гражданските си права на протест, е белег за онова чувство на безнаказаност, с което се въоръжиха щурмоваците от „Атака”. Днес срещу отделен гражданин, а утре- срещу всички, които им паднат в побойническите ръце.

Вече съм отбелязвал, че лозунгът ми „Вдигайте си чуковете”, който издигнах през септември 2008 г. на демонстрация срещу побоя с чукове на колегата Огнян Стефанов, заживя собствен живот по митингите в момента. Но имам едно уточнение:

„Вдигайте си чуковете и Чуколов”!

34 мнения за “Вдигайте си Чуколов”

 1. До края на лятото нервите на ясно очерталите се два мафиотски клана няма да издържат! Страхувам се, че ще вкарат България в невиждана за страната ни мафиотска война….., както в Италия по време на убийството на съдията Джованни Фалконе. Страната ни се намира там, където Италия е била 1992г. През тези 23 години натрупаха всички видове ресурси за това:пари, власт, момчета…

 2. Вчера говорих с приятели от Варна за изборите за кмет на 30 юни….губим този прекрасен град.
  На въпроса имат ли избор – отговора беше само три варианта: между ТИМ, ТИМ и ТИМ….

 3. по кой канал е било това, че напоследък ги сменям непрекъснато всичките?

 4. явно и природата е останала с отворена уста от потрес,че забавя изправянето на своите антропологични грешки.

 5. Дори през 60-те комунистите можеха да сгрешат и така аз, от некомунистическо семейство, се оказах извън Бългърия в страна от соцлагера, но която беше най-малко комунистическа. Там научих, че между фашизма /по-правилното е нацизма/ и капитализам разликата е колосална. В тази страна видях и научих какви страдания може да причини фашизма на човечеството. Неслучайно в Европейските страни с утвърдена демокрация законът и обществата са срещу фашистките и неофашистките партии. Това, което днес видях и чух да става в Президентството ме кара да си задам въпроса трябва ли демократичната Р.България да толерира и да не обяви ПП “Атака” за профашистка и незаконна. Защото в случая не става въпрос за липса на възпитаание. Това което стана там беше гавра с държавата ни – такава или инаква, но все пак нашата. И още, навсякъде по света мълчанието е не само злато. То е и знак за съгласие. Присъствуващите там, мълчащи господа гледаха със смутената усмивка, с която наакано дете гледа майка си. Те никога не са ми били симпатични, но днес изпитах към тях неудържимо презрение и ненавист. И ако до днес все още имах съмнения, че все пак, може би, в условията на незавидното икономическо състояние на държавата е по-добре да има, макар и някакво, на все пак правителство, сега съм сигурен: НЕ НА НЕЯСНИЯ КАБИНЕТ НА ОРЕШАРСКИ, ПОДКРЕПЯН ОТ ЕЛИТНАТА И АНТИНАЦИОНАЛНА ПРОСТАЩИНА В БЪЛГАРИЯ!

 6. За мен няма разлика между мутрата Борисов и мутрата Пеевски. Мутроолигарсите са се хванали гуша за гуша. Битката е на живот и смърт за пари. Притеснявам се, че между протестиращите има много мутрокалинки на Борисов. ГЕРБ е мафиотска партия и заради нея се отвратих от Европейската народна партия, която остави Буда да си разиграва коня и го легитимира като “ДЯСНА” партия. БСП и ДПС не ме интересуват, те са ми чужди, имат електорат, който им е верен, независимо от золумите, които върши. Уважавам българските турци, които са работливи и честни хора. За истерика Сидеров – без коментар. Не трябва да се бърза с изборите, защото ще се повтори същата картина, като вместо Сидеровите ще влязат другите проруски марионетки – НФСБ. Нов изборен кодекс и избори – заедно с тези за европарламент

 7. Тъкмо нощес си мислих, че трябва да се протестира пред домовете на кукловодите като Любен Гоцев и сие,а не само пред Народното събрание и партийните централи и ето че и автора на тази статия в в.”Сега” го казва

 8. Този скандален елемент Сидеров не може да се държи уважително дори и на консултативен съвет!Не ми хареса и че изгониха журналистите по предложение на Станишев!

 9. Трябва да удържим. Имаме исторически шанс да разкараме завинаги всички изроди от управлението на България – Атака, БСП и ДПС. Вече започват да си изтърват нервите. Ние ТРЯБВА да сме НЕПРЕКЛОННИ и да ПРОДЪЛЖИМ. Дължим го на страната, на нацията, към която принадлежим.

  #ДАНСwithme #ignorevolen #усмихнисебе

 10. Ако има дъно, ние копаем от много време в него. И не само, че копаем, но вече излизаме от другата страна на Земята. А там- тишина…

 11. Сидеров не е виновен, виновни са тези които му дават да яде баницата.
  То от него и от ДпС нищо друго не може да се очаква, само ориенталски казачок да танц(ДАНС)уват.
  Но какво прави “европейският социалист” – СС(собачий син).
  И то не социалист, ами баш социалист на социалистите , а именно шеф на ПЕС.
  Нещо е позабравил ,как се постъпва в Европа при трикратно(най-малко) мултиплицирани “управленчески” калинкови гафове само за една седмица – подава се ОСТАВКА.
  Поставят рекорд, недостигнат и от ГЕРБ в назначаването на КАЛИНКИ , три за седмица, и то не какви да е калинки , а мутро-калинки.
  Но защо да се учудваме, то от 70 години БРП((к)алинки), преименувана на Болшевишко Калинкови Предатели(БКП), и най-накрая в Болшевишко Сабачи Подлоги(БСП), овластява тоталитарни калинкократи.
  И по този повод трябва да отправим ПРОТЕСТен аудио-визуален калинков “поздрав” към СС на “Позитано”20, с песента “Калинка Калинка Калинка Мoя”, ето и линк:

  http://tekstove.info/browse.php?id=10202

  И СС да не забравя , че все още е шеф на ПЕС, а не на (СС)СР.

 12. До Лили
  Чудя се как можеш да напишеш толкова много глупости на толкова малко редове

 13. Трябва да се спретне протест и пред руското посолство

 14. Как можахме да се оставим лумпена сидеров да разиграва цялата държава.Ако станишев и местан са вързани нс фльонга от него, аз не съм.Искам и сидеров да си вдига чуковете и да си взема чукалов .И ми идва една мисъл – че сидеров се държи така, защото правителството ако си ходи /за което се надявам/, ще връща милиони.затова е бесен.Няма да му ги оставят, ако има оставка.Затова е бесен и на президента.

 15. http://www.peticiq.com/za-svalyane-na-imuniteta-na-volen-siderov

  “Лидерът на “Атака” Волен Сидеров беше избран за председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Още преди няколко дни председателят на БСП Сергей Станишев защити такъв избор:
  “Атака” иска комисията за борба с корупцията – защо не?“, каза той.”

  Това е казал другаря Станишев. Същият каза за назначаването на Пеевски, че бил преживял катарзис. Вече имам подозрения, че Станишев просто иска да си отмъсти на България, да я опозори, да срине тотално авторитетът й пред Европа, по какви причини нямам представа. Вчера за няколко часа заместник министър на вътрешните работи стана, бившия шеф на клона на СИК в Шумен. След сигнал на самият министър на вътрешните работи, Йовчев, след светкавична реакция на вестник Капитал, Премиерът Орешарски го махна. Днес от публикация на СЕГА, разбираме, че Станишев “се оказа стар приятел на уволнения за връзки със силовата групировка СИК зам. министър Иван Иванов. През април 2012 г. той е присъствал на сватбата на брата на Иванов – Недко.”

  http://www.shmoko.bg/index.php?mid=2&news=1591

 16. Потресена съм от наглостта на Христо Монов, когото до днес уважавах като професионалист, а той в ефира на КАНАЛ 3 ме нарече интернет лумпен, на който на запад биха отнели децата, защото ги водя на политически протест.
  Aз възпитавам децата си на демокрация, а не че “преклонена главица, сабя не сече я”.
  Имам чувство, че вместо протестите да направят тези хора малко по-премерени в приказки и действия, изваждат всичко най-лошо на повърхността.

 17. Според мен професионално задължение е за лекарите психиатри да се обединят и да освидетелстват Сидеров като психично болен от голяма, заради позицията му, обществена опасност.Поведението му, предавано по медиите, застрашава психичното здраве на нацията, а най-вече на децата. Десислав Чуколов е следващият за освидетелстване. Тогава останалите простаци от Атака могат да си възвърнат нормалното поведение.

 18. Разводняването на протестите с маршрути извън основния (МС-НС-Орлов мост) е тактическа грешка. Освен това, основното искане на протеста трябва да е оставка на правителството и смяна на системата. Нека всеки си я разбира смяната както си иска. Аз, например, включвам и преосмисляне на политиката ни спрямо Русия.
  Трябва да е кристално ясно на хората, че властимащите ще се държат за властта като удавник за сламка , защото лидерите на управляващите партии на практика вече са политически трупове.
  Сегашните мирни, т.е. прекалено “културни”, демострации няма да ги откажат, затова единственият начин да се постигне победа с мирни средства е да нарастне числеността на протестиращите:
  по данни на статистическите агенции, 85% от населението е на страната на протестиращите, което за София е един потенциал поне от 200-300 000 души. Докато числеността не достигне поне 100 000 души, господата ще се правят, че нищо няма с надеждата, че хората ще се уморят да протестират както в случая с учителските протести при Станишев.

 19. Стоянова, избор има, и то не между изредените от вас варианти. Просто на хората им е удобно да се оправдават постоянно с някой друг и да не поемат отговорност за действията. Направете информиран избор, за да не ви отиде гласа в канала.

 20. Не съм сигурен,че Българските психиатри имат толкова голям капацитет,че да могат да освидетелстват всички”нуждаещи се”,които напоследък,като че ли станаха мнозинство в правителството и парламента.

 21. Наближава /дори вече е дошъл/ моментът да бъдат прекратени, заличени и забранени етническите и националистическите партии тук. Едновременно и от раз. Ама няма кой …

 22. Протестите трябва да продължат и да бъдат много активни и многобройни на 22 юни, когато започва не знам точно какво на ПЕС. Нищо, че ще затворят около НДК. Има достатъчно място извън това пространство. Ще има и външни наблюдатели и журналисти. Това не трябва да се пропуска.
  Не трябва да се пропусне тази възможност. Не виждате ли, че паниката им се увеличава.
  А между другото, не беше ли Сидеров с офшорни фирми, та го направиха председател на комисията по корупцията?

 23. И Сърполов да не забравят, и Сърполов! 🙂

 24. Иво днес те гледах по нова ама Милен много те прекъсваше ,този до теб където стоеше Григор Лилов е пълна откачалка

 25. Хората на Сидеров остава да си навлекат черни, кафяви или червени ризи. Защото действията и методите им са както тези на хората на Хитлер, Сталин и Мусолини. Всички те се препоръчваха за “социалисти” с най-различни цветове и докараха смърт и разруха не само за собствените си народи, но и за света. Как може да има толкова глупаци, с къса памет, да гласуват за тях е голяма мистерия.

 26. Имам чувството, че някой пали фитилите на Сидер-оff след като “премиера” обеща ускорено изтегляне на парите от КТБ! Дали няма да бутнат още едно правителство ? В Биволъ обясняват за парични потоци Русия-VTB-КТБ-Сирия. Нищо чудно че Станишев е рекламно лице на хизула !

 27. Pomiari ili BG politici – kazhete mi kakva e razlikata zashtoto az ne moga da nameria takava.

  volen siderov (na chovekopodobni imeto ne biva da se pishe s goliama bukva) e v svoia sobstvena kategoria BG politik – neshto kato super pomiar.

 28. Г-н Инджев, имате ли информация дали съдържанието в този линк е истина:

  http://www.extremecentrepoint.com/archives/13924

  Досега вярвах ,че Сидеров е само рублозависим, и може да му хлопа някоя дъска.
  Но ,ако горното е вярно ,тогава много неща в поведението му се изясняват.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.