ФЕС за ПЕС

Изпадналата в паника от възраждането на гражданската енергия БСП се опитва да се скрие зад ПЕС. Понеже съм противник да се ругае на „турци“ не искам да влагам етнически смисъл в римата между ПЕС и ФЕС ( Финтиране на Европейския Социализъм), но поговорката, че „интереса клати феса“ няма как „цензурирам“.

В момента, когато тази криеница зад европейския авторитет е очевидна ( за целия свят!), местната пропаганда ни взима за песоглавци, на които може да пробута своя отдавна оглозган кокал.

Управляващите ( през по-голямата част от „прехода“ и миналия век) другарки и другари имат системен проблем с огледалото и това си личи от опитите им да ни карат да им благодарим за престъпления, за които би трябвало да им търсим сметка с публичен процес от рода на онзи в Нюрнберг ( а не като т.н. Народен съд, „узаконил“ беззаконнията с масовите убийства в условията съветската окупация).

Ще дам емблематичен пример на подобна пропагандна агресия на безсилието пред истината, изкривена от огледалото на един антигражданин, участник в хулиганската агитка срещу гражданите от законен митинг пред паметника на съветската окупация в София на 9 януари 2011 г. Същият имаше пълната свобода по време на управлението на ГЕРБ да участва в незаконна агитка и без да бъде санкциониран от гербаджийската полиция да бъде сред крясъците срещу стотици законно протестиращи граждани „лозунги“ от рода на „фашистки п.тки“ и „фашистки свине“- срещу предимно възрастни хора, от които всъщност (раз)познаваха лично само моя милост. Съответно ми бяха „посветили“ чучело, замеряйки го с яйца.

Авторът на статията в „Дума“, която прилагам по-долу, не само беше един от онези, които се опитаха да провалят тогава един законен граждански митинг с незаконни, хулигански действия под благосклонния поглед на полицията, написа след това толкова зловеща по своята класова и идеологическа омраза статия с обидни епитети към „криптодесницата“, че я публикувах в книгата си „Течна дружба“ като илюстрация за приемствеността в заплашителната злоба на някои екземпляри от младото поколение, влюбени в червения терор под формата на възстановени концлагери ( с каквито ни заплашваха на онзи контрамитинг и после – в интернет, изреждайки названията на конкретните червени фабрики на смъртта, където да бъдем изпратени).

Същият сега иска да сме благодарни за свободата медиите да показват протестите, взривени от нахалството на партията му- същата, която създаде „медийния император“ Пеевски , нает след това от Бойко Борисов, преди да се върне в червения лагер днес.

Ако имаше Пулицър за нахално пулене срещу фактите, този журналист от „Дума“ щеше да го заслужи със следната бележка в органа:

Младите, богатите, прелестните и свободата
Александър Симов
22. Юни 2013, брой 142
Дори и глухите чуха: цял ден вчера Националното радио въртя величавата новина, че във фейсбук има събитие, което призовава НДК да бъде окупиран в събота. Защото там се провежда съвет на ПЕС.
Очевидно младите, красивите, богатите, интелигентните, светлите, уникалните, можещите, успелите, прекрасните, чаровните, неземните (както сами си викат) искат да приложат стария български номер с привличането на внимание и жалването пред цяла Европа.
Никой не забранява на младите, светлите и богатите да си протестират, но техният протест освен на карнавал се обърна и на жалейка. Какво очакват да се случи, като окупират НДК? Европейските социалисти да слязат да викат заедно с тях ли?
Европейският подход е сам да си свършиш работата, която си замислил, а не да разчиташ богът на машината на ЕК да ти помага и да те погали по главичката.
Но сред целия медиен шум за Окупирай НДК не мога да не отбележа нещо, което младите, красивите, невероятните, светлите, богатите, предприемчивите, успелите, перфектните, великите обикновено не говорят.
Кабинетът “Орешарски” има своите гафове. Но в едно нещо си изпълни програмата докрай. Осигури свобода в медиите. Вече я няма тежката кубинка на Борисов, нали? Няма кой да се обажда на началниците им и да им спират материалите. Могат да говорят свободно и да рекламират протестните събития.
Мисля си, че това поне могат да признаят като успех. И като окупират НДК, за да ги види Европа, поне да си спомнят, че само преди една година щяха да ги подслушват, контролират, дебнат и гърчат.
Прекрасно е да си свободен, нали?

43 мнения за “ФЕС за ПЕС”

 1. Колкото и да ни убеждават че антикомунизма е анахронизъм – точно тази наглост е еманация на комунизма! Да слагаш на първо място интернационала след това партията и държавата се използва да служи на първите две! Тези “хора” не разбраха ли, че в 21 век не може да манипулираш хората с “каузи” и “манифест”и!А на СС каузата я знаем всички – превърна партията и правителството в семеен бизнес !

 2. “Сам да си свършиш работата…” Та нали точно това правим ние, протестиращите. А Станишев е викнал тук ПЕС да му крепи…авторитета… Тоя Симов съвсем се е объркал нещо :))))

 3. Питам се тези хора дали не мразят и себе си!Да изпитваш ненавист към младостта на собствения си народ в името на една пропаднала идеология(те не са социалисти и никога нямада станат),донесла безброй злини в световен мащаб и да изтъкваш,че медиите били свободни (какъв огромен жест)този човек май ни смята за балъци.Да се измитат барабар с катарзиса си
  медиите си,сърповете и чуковите си.Да не
  тровят атмосферата и стремежа на младите хора да живеят и работят тук и сега.Гьон сурати.

 4. Добре де Инджев, всички знаем, че Борисов не е носител на това, за което излизаме по улиците. Знаем и за личната ти борба против него и я уважаваме. Но не бива тя да заглушава нормалните, десни светоусещания. А те са, че протестът пред НДК е изключително важен и полезен. Никой не моли ПЕС европейците да го “погалят по главата” или да се влеят в редиците на протестиращите. Но нека всички те видят, че в България Станишев е недолюбван от много хора. Нека медиите, отразяващи ПЕС събитието в цяла Европа, покажат какво е истинското отношение на съгражданите му към него. Защото перспективата Станишев да продължи да се катери нагоре по стълбата на Европейския съвет с помощта на ловка словесна еквилибристика, а често и с откровени лъжи, не вещае никак добро бъдеще на противниците на БСП в България, включително и на по-моралните хора в тази изначално неморална партия.

 5. Гнусен пасквил. Такива хора май само в България могат да бъдат журналисти. Прозира му на този човек носталгията по режима под ироничните определения, с които нарича гражданското общество

 6. Господин Инджев, родните комунисти, пардон – социалисти, пак се опитват да се представят като освободители на народа. В смисъл, освобождават ни от ГЕРБ. Обаче всеки умен човек в България знае, че ГЕРБ е другата страна на комунистическия медал. Това много лесно може да се провери – вдигате лозунг в защита на ГЕРБ на протеста довечера, но си плюйте на петите, инак, нали знаете.

  Колкото до така наречените животоспасяващи социални мерки, комунистите пак раздават чужди пари, като се предполага, че пак заделят големия пай за себе си. Тези пари са наши, събрани са като данъци. Такава е световната комунистическа практика, да харчат парите на другите в своя изгода.

 7. Симов, Симов… има една поучителна история, от която явно сте заемствал завидната си логична мисъл. Ето я:
  – Защо сложи мокра гъба в леглото на сестра си?
  – Защото тя след това ме наби.

 8. Вчера се уплаших че идолът за бързо социалистическо умъртвяване ще бъде извергнат и умножен по нула от евро интернационалът но, днес съм спокоен след тоталната Му подръжка. Процесът за мое щастие не бе спрян. Дали Сърбия ще бъде приета в Шенген преди нас? Дали Турция ще имат повече забележки от РБ при приемането им в Евро съюза?

 9. Иво имаше един лаф-“Жена ми трябва да ми е благодарна,че и разрешевам да пере с пералнята”Същото чета в писанията на Симов.Лошото е ,че не “жалейката” на протестиращите се вижда а НЕКРОЛОГА НА БСП(ПЕС)ръковадителя масово се разлепва по градовете.

 10. Удивителна наглост в цитираната статия!

  Иначе, разглезените европейски социалисти с тяхната далечна, утопична визия за социализма, както и лидерите им (чух част от тях на конгреса, сигурна съм, че повечето са не по-малко алчни и комбинативни от сегашният им бг-лидер)в общи линии изглежда си затварят очите за случващото се в България и БСП. Принципът явно е, избрали сме го за президент, ще си го пазим и защищаваме. Жалка работа.

 11. Благодаря, днес е събота /черешова задушница/ за пореден път чета чудесен и свободен коментар и се чувствам свободна.

  Преди да си поработя в офиса гледам мнението за Станишев, изказано от ПЕС…Боже, пази България!
  Орешарски е зависим и то много, беше направил физиономия на мушморок, докато Барозу до него говореше /отново дипломатично/, нямаше вид на първи министър на един горд народ. Днес при включванията на националните медии при форума на ПЕС, видях, че е Орешарски е там и прави прегръдки с форумците. Този човек е позор.
  Когато една жена каже на един мъж, че е опозорен би трябвало богове да извръщат глави от земята!

 12. Що се отнася до Бойко Борисов, той подменя институциите. …..Не виждате ли, не може да се свърти за време от 2-3 минути в една сграда, когато нейния символ е българската държавност, това го задушава и си обръща гърба и бяга. Ако беше истинска опозоция а не мутра, щеше да бъде сред протестите, но той се страхува, защото там трябва да се срещне очи в очи с образованите, умните, реално работещите, търпеливо успешните като пари, защото си имат професия, преуспелите, а те бяха рекетирани от него и Цветанов….за това общество тези двамата дори не подозираха, че съществува, защото си летяха авиоотряда /както от това, че ние плащаме/ …..Борисов не понася свободата, който предоставя всяка форма на образованост!

 13. Като гледам, как Борисов полулюбовно, угоднически гледаше Ангела Меркел в очите на срещата на ЕНП си мисля, ако на тази жена пиарите и бяха казали неговата реплика: “Аз да не съм жена, че да ме разследват за миналото ми”, си мисля, че тя би му метнала с удоволствие едно кроше, такова немско….

 14. ПЕС за Станишев – ЕНП за Борисов, може да се окаже, че ние българите ще дадем първия огън на европейците на европейските избори относно лицемерието и алибито, защото българските комунисти и техните олигарси и “другите” им съпартийци, използваха европейския съюз за алиби и източник на пари, нещо като друг СССР, защото те на ЕС, не могат да гледат по друг начин.

 15. Др. Симов, като си толкова свободен защо не критикуваш бандитските главатари на БСП (предани слуги на мафията) ами плюеш по свестните млади образовани хора в България?!

 16. Комунистите, е известно, че разрушават всичко, до което се докоснат.За 45 г в нито една страна , с управлението на зависимите от Москва , комунистически правителства не се постигна нищо, защото нямаше свобода.А у нас това продължава и до сега, тази зависимост и единствената свобода, която ни дават е да си заминем от тук.Не искаме това.Искаме свободата да си направим държава без комунисти в управлението, защото ни дърпат все назад и нахално ни обясняват, че нямало друг изход, че държавата била зле, защото виновни били други/ГЕРБ/.Но те са същите – пак комунисти или слуги на такива.Стига вече.Те са рак с метастази и убиват целия организъм.
  ПЕС май си нямат представа с кой си имт работа.Дано сега да прогледнат.

 17. дано да му плащат добре за тези глупости които пише, че ако наистина вярва в тях със сигурност е най-тъпия човек (не съм сигурен дали същество с такова мислене може да се нарече човек) на тая планета.

 18. Извинявам се, че не е по темата но отец филип василцев отново е в българия

 19. Ние пак сме тук!
  (любопитен щтрих от външната политика на новата тройна коалиция)
  ————————————————————–
  “Миналата седмица скандалният руски духовник архимандрит Филип (Василцев), който беше принуден да напусне страната ни заради проблеми с Външно министерство, отново е в България. Във вторник той е бил на посещение при Българския патриарх Неофит, съобщава сайтът на подворието на Московска патриаршия у нас”.
  21.06.2013
  http://dveri.bg/xqau4

 20. Г-н Инджев,
  Вие сте интелигентен журналист, не си губете времето да четете този просташки вестник “Дума”. Комунистите винаги са възпитавани в елитаризъм и презрително отношение към несебеподобните им. Те не са образовани, млади, интелигентни, можещи, светли,предприемчиви и затова ни завиждат!

 21. Dobre kazano, G-n Indzhev. Bokluka triabva da bude identificiran i nazovavan takuv ako iskame istinata da turzhestvuva v BG edin den.

 22. Г-н Инджев, извинявам се за дългия текст но реших да преведа няколко пасажа от едно интервю взето от Владимир Буковски през 2007. За тези които смятат че само медиите в БГ играят по свирката на КГБ. На Запад това не е така но в конфликтни ситуации (както например положението в БГ от последната седмица) всички забелязват че левите медии в Европа оглушително мълчат за това какво става у нас.

  Въпрос: Според Вас, следователно, Русия днес развива политиката на СССР от преди?
  “Че това е пред очите на всички: Достатъчно е да си помислим, че те са едни и същи хора, обучени в едни и същи училища, същите кариери в същите институции. Те наскоро промениха името от КГБ на ФСБ но това не променя нещата. Освен това, що се отнася до Италия, мога да кажа, че съветското проникване там е било масово, въпреки че е било широко разпространено и в цяла Европа. ”

  Въпрос: Ние трябваше да се справяме с тероризма на Червените бригади, и аз бях в състояние да докажа чрез генералната прокуратура на Унгария, че няколко бригади са били неразделна част от терористичната организация “SEPARAТ”, управлявана от КГБ в Будапеща. Какво мислите?
  “Политическият тероризъм беше измислен от Съветския съюз. Не е съществувал преди: всичко идва от една и съща стратегия и от съветските планове и тренировки”.

  Въпрос: Според това, което четем (в “La Repubblica”) , Марио Скарамела тези доказателства ги е искал от Вас с маниакално настояване.
  “Марио ме помоли да погледна в документите си и се видя дали има нещо за Проди и аз му отговорих, че не съм открил нищо. Версията, че Скарамела ме преследва на всяка цена да изтръгне нещо за Проди е измислица на вестник “La Repubblica “.

  Въпрос: Вие изпратихте своето опровержение на журналиста Карло Бонини, автор на интервюто в “La Repubblica”, който обаче се постара да не го публикува. Как така Вие изчакахте няколко седмици, преди да протестирате?
  “Защото не се втурнах веднага да чета превода на английски, тъй като пътувах, но когато го прочетох бях бесен. Знаех за лошата репутация на този вестник, но това, което виждах беше наистина твърде много. ”

  Въпрос: Как протече интервюто?
  “Попитаха ме дали познавам Скарамела и дали съм го вземал на сериозно. Аз казах да. Когато ме попитаха дали съм го смятал за луд попитах защо ми задават такъв въпрос и ми казаха, че в Италия “people say he’s crazy “, в Италия хората го смятат за луд. Аз отговорих, смеейки се, че всъщност за нас северните европейци всички италианци са малко луди и може би тези, на юг са по-крейзи отколкото на север. Това беше шега: Аз се опитвах да се откача по-бързо, защото имах такси което ме чакаше на улицата. Когато после прочетох текста, се озовах пред една тирада, в която намирах тук и там няколко думи които наистина съм казал: една интелигентна, много сръчна манипулация. Така че аз отговорих остро, разобличавайки манипулациите и протестирайки, но никой не отговори и никой не публикува моето опровержение. ”

  Въпрос: Олег Гордиевски също окачестви своето интервю взето от в-к “La Repubblica” като 90% манипулация обработка и измислица: един текст, който нанесе още един удар по Комисията Митрохин.
  “Това не е новост. Ние знаем какво представлява този вестник. В продължение на години той е бил използван от КГБ, като техен говорител (“рупор”), за да се разпространява дезинформация. Както може би си спомняте, през 1990 г. имаше смъртоносна борба между Горбачов и Елцин и Горбачов искаше да разруши имиджа на Елцин на Запад. И познайте кой публикува най-унищожителния репортаж, построен така че да има световен резонанс, за ужасния Елцин? Естествено “La Repubblica”, който описа руския президент като безнадежднен пияница, непредсказуем и опасен. Т ова е което Горбачов искаше. Виждате ли, във всяка страна има вестници, традиционно използвани от КГБ като “рупори”. Във Великобритания имаме “The Guardian”: добре известно е, че се използва от КГБ. Аз два пъти се съдих с него и спечелих и в двата случая. ”

  Въпрос: Вие сте късметлия. В Италия, ако се заведе дело за такава манипулация, веднага се появява някой магистрат който оправдава манипулатора твърдейки, че това е правото на свобода на печата.
  “В Англия би било невъзможно. Там журналистите трябва да докажат това, което пишат. Въпреки това, във всяка страна има един или два вестника, традиционно използвани от КГБ за дезинформация и мога да кажа, без страх от опровержение, че в Италия един от тях е вестник “La Repubblica”. Ето защо, когато ни се обажда “La Repubblica” сме двойно по-внимателни. Гордиевски също мисли като мен и той има и доказателства, разбира се. ”

  Въпрос: Аз също взех и записах, всеки може да го чуе от собствения му глас в Интернет, интервю от Гордиевски, в което той казва, че Проди в началото на осемдесетте години е бил звездата на Пети отдел на КГБ, въпреки че не знае дали и как е бил вербуван.
  “Ние говорихме с Гордиевски за това.”

  Въпрос: Вие наред с други неща, във Вашия “EUrss” пишете, че остава още малко и бивши агенти на комунистическите тайни полиции, като тези на германската ЩАЗИ или Секуритате в Румъния, да бъдат приети като европейски полицейски служители и отидат да арестуват хора с Европейска заповед за арест, в дома им, може би с обвинението за ксенофобия.
  “Европейците са толкова слепи, че те не си дават сметка, че от сега нататък атаки с политически цели в Европа ще се извършват използвайки представители на Източноевропейските комунистически тайни полиции.”

  Въпрос: Мислите ли че ние сме, както предупреждава Майкъл Ледийн, в навечерието на голяма трагедия, която никой не иска да види, така като е било през трийсетте години?
  “Зависи. Аз не мисля, че има замисъл да се задейства някаква нова война. Русия иска богатството и технологиите на Европа, възнамерява да доминира в Европа и вече прави това с успех. Не, аз не мисля, че ще се случи катастрофа чрез война, но само една ДЕМОКРАТИЧНА КАТАСТРОФА “.

 23. Относно връщането на руския духовник Василцев, гледах в предаването “Вяра и общество” кратката история на неговото идване, изгонване и отново връщане.Показаха как Кирил /варненския митрополит/ го защити за това , че гони българите от църквата.Не било енория, а руска територия.Български митрополит срещу българите.А връщането му било със съдействието на Вигенин, приятеля на Станишев.И руската църква става нещо като частна за Шаренкова, руския посланик и т.н. – без редови миряни.

 24. Не чета дума!!!! Хеле па някакво симовче. Не чета никакви вестници, щото само от докосването им ме хваща ортикария.
  Руското попче го изгониха и пак ще го изгонят щото иначе може и тупаник да кусне.
  Жалко обаче за така наречените европейски социалисти и главния им недотепляк Шулце ли как там беше. Типично по социалистически защити сергейчето и сергейчето гласува за него нам си кво си.
  ЛАЙНАРИ ЕВРОПЕЦКИ Само трошат парите на хората омръзна ми да ги гледам как се целуват по саветцки.

 25. Александър Симов, Червеногъзий , ти нормален ли си ? Нормалните хора не могат да дишат червената измет в Русия и България. На обикновените и нормални хора им се повръща от мързеливи тъпаци, които освен да преразпределят капитал и да крадат не са способни и една стотинка да прибавят. Безморални и безчовечени крадци сте чугунените прости тикви. Не знаеш какво е свобода – нали ? Хубаво ми е,че се харесвате взаимно – червените въшляци ! Гушкайте се и се пейте вашите частушки. Туряй ушанката и льокай водката. Ние ще живеем достойно и нормално. Ай вдигай си чуковете и сърповете и къш от МОЯТА България !

 26. Г-н Инджев. В огромният вой на онеправданите и излъганите с “прехода” в България, не се забелязва един малък факт с огромно значение за бъдещето на страната. В САЩ и другаде въвеждането на шистовият газ нанесе спиране на атомните проекти като скъпи и нерентабилни. В България забраната за шистов газ затвори откритите нови огромните находища, и отваря скъпия път за атома в Белене и Южен Поток като мощен лост на Русия за завладяване на Южна Европа. Това е в противоречие с основните интереси на страната и носи огромни загуби и опасно обвързване с “защитата” на руските интереси в България, което може да доведе до нова окупация с танкове и ракети. Нещо което съвсем малко хора виждат и разбират в суматохата.

 27. Защо хората, събрали се пред НДК са там заради ПЕС, а не викат срещу ГЕРБ. Дори И да има през изминалите дни някакви прояви пред НДК, те са много по вяли…Притеснява ме, че вървим към предсрочни избори, И уродливата Герб ще вземе много, много проценти. Забелязвам И че протеста в Лондон е свикан под наслов срещу БСП, ДПС И Атка, И някак си много елегантно между другото е пропусната Герб. Протеста от миналата неделя от Лондон е отразен от Нова телевизия И отново няма споменаване на Герб. Нещо се крои….

 28. Дали ФСБ ще се казва КГБ или ГПУ или каквито и букви от азбуката да носи, хората които носят пагоните са същите, методите са същите, дезинформацията е същата, досиетата са същите и баламите, или “полезните глупаци”, които им вярват са същите.
  По улиците на Рим се говори руски колкото и в Петербург или Ленинград и нищо чудно какво пише La Republica. В Оксфорд някога не беше само Филби, а цяла армия от “левичари” в Лейбър парти. Същото е в София с богатите “капиталисти” от “пролетарски произход”. Не съдете за Русия, по калта която се праща на вън. Те имат милиони, които мислят разумно но никой не им дава да се чуят гласовете им.

 29. cobanmaala
  Рейтинг: 2653Неутрално73
  14:06
  22 юни, 2013

  “Както гледам , народът или по-скоро форумците си искат вожда да им определя всичко и най-вече листите. 69 коментара и няма един за мажоритарни избори. Някои искат и пряка демокрация, ама не искат мажоритарни избори. Искат като старите демокрации, ама не искат мажоритарни избори. Искат като в Англия, ама не искат мажоритарни избори. Не сме били дорасли до Англия та да имало можоритарни избори. Ами че то там от 200 години има само мажоритарни избори. Или нямаме самочувствието на английските избиратели от преди 200 години. Компсексари и маргинали или комплексари маргинали. И се пишат десни и интелектуалци? Какви интелектуалци и десни искат някой друг да им определя съдбата? Това е присъщо на левите, които си искат общостта да решава.
  И като снижат изборния праг и т.н и оставят пропорционалната ситема кой ще управлява България? Пак същиото задкулисие, защото те пак ще имат мнозинството от гласовете. Простият мат,риал, както и да се определя си иска Бойко,Цецо, Сергей и Доган. Това е. Вари го, печи го, той си иска бащицата да се грижи за него.”

 30. Vchera ruskata policia izhvurlila na ulicata organizacia za zashtita na choveshkite prava. Publikaciata e na saita na Dnevnik. Zabelezhete molia kakva podkrepa e subralo tova subitie sred bulgarskite chitateli, ako se sudi po reakciite +/- Pravi mi silno vpechatlenie che peteta ruska kolona v BG e znachitelno po-zagrizhena ot negativnite publicacii svurzani s rusia (a kakvi drugi da ima ot edna DIVAK-Demokracia) otkolkoto ot negativite koito trupat suvetsko-ruskite kreaturi v BG kato BSP, DPS, ATAKA, GERB. Tova otnovo ni pokazva kude e iztochnikut na ZLOTO! Dokato pipalata na moskva v BG ne budat otsecheni nishto dobro ne chaka BG. Izriazvaneto na ruskia rak ot snagata na Bulgaria zapochva s terapia narechena RAZRUSHAVANE NA POZORNIA PAMETNIK na suvetskata armia OKUPATORKA na BULGARIA v centura na Sofia! Ot tam zapochva osvobozhdavaneto na Bulgaria ot komunizma i negovoto nasledstvo! Drug put NIAMA!

 31. Лозунги за протестите:

  “Интереса клати ПЕСА”

  “Мюрешарски”

  “Шулц и Сергей си играли на ДеПеСе (в будуарите на ПЕС)”

  “Волен, Серго и Местан – троянските конници”

  “Без Атака свършва батака”

  “Бихте ли им поверили децата си за 10 минути?
  (Снимки на коалиционните партньори)

  “Новият роман “КТБ (кой си, ти, бе?” от писателя Сидеров”

  “Vote and See Them Off” (снимки на атакисткия елит)

  Ние се потим от жегата, вие ще се потите от нас и през зимата!

  Скоро ще ни чувате и в съня си! Чер-ве-ни бо-клу-ци!

  О, Решарски, колко глупости реши днеска?

  “ОреВарски”

  “Дербей Сганишев”

  “А така, червени башибоклуци!”

  “Къде се скри борецът за “Правда” Ангел С.” (снимка от в-к правда)

  “Ангел С. – конче-рублогонче”

 32. 32500
  Рейтинг: 110Неутрално79
  18:56
  22 юни, 2013

  “Ах,тия печатници,тия печатници,наистина ли е печатан държавен вестник в не работно време?Ами това е по лошо от печатане на бюлетини!Става дума за манипулация и заобикаляне на закона с законодателния вестник!!!!Ами щом Държавен вестник не спазва закона,какво да говорим за останалите?”

 33. @ Боян
  “…В САЩ и другаде въвеждането на шистовият газ нанесе спиране на атомните проекти като скъпи и нерентабилни. ….”
  Да беше само това. Атомната енергетика е мощен фактор за редуциране на населението – чрез болести, безплодие и израждане. Така тя е от изключително значение за известните мераклии. ВЕЛИКAЯ РУСЬ!

 34. 2013

  Сергей Станишев трябва да бъде политически труп от тук насетне!!!

  horemag
  Рейтинг: 1328Неутрално82
  19:15
  22 юни, 2013

  “да се върне към април 1990 год и даде някакво смислено обяснение как,с какви яридически маневри,се пръкна в правния мир БСП?- цитат на коментар” #71 от “vjacho”

  “Хе, хе … законен въпрос , мнооооого закъснял ама актуален. Ама ими и друг такъв – как и по какви “закони” при Татовата Конституция( която никой официално не е суспендирал) през същата година имаше една “кръгла маса” , една неизвестно откъде пръкнала се “опозиция ” и “новосъбудили се десни” . Кой и по кой изборен закон взе решение за ВНС и писа нова Конституция. Ако последната соц-конституция беше приета с референдум, защо сегашната “демократична” Конституция не беше одобрена от народа( който уж беше по-свободен от преди)… въпроси…въпроси . Т.нар. “преход” започна с лъжа , беше менте и след 24 години това е кристално ясно. Сегашната Конституция декларира права на народа – непостижими поради антисоциалния характер на разпределението на собствеността и благата но гарантира олигархичната власт, безнаказаност през несменяемата корумпирана съдебна система и вечна партийна диктатура. Все е едно коя от сегашните партии е на власт – всички са слуги на едрия капитал . А най-голямата мерзост е, че едрия капитал е краден по партийна принадлежност и с активна държавна помощ. Изразът “държавата е лош стопанин” има само едно истински значение – всички партии на власт използват държавата за да откраднат от самата нея колкото може повече. Това е “моделът на прехода” – лъжа и партиен грабеж прикрит от удобни закони. Не ни трябва външен враг – българските политически партии ни стигат – такъв социално-икономически терор и геноцид България и през турско не е преживявала. Не е лесно да сринеш една средно-европейска държава с развита икономика и селско стопанство – е… нашите партийци го направиха само за десетилетие и половина и сега “мерим ръст” с “третия свят”.”

 35. ТОзи протест успява и за това защото си отива времето на традиционната преса. Долните им вестници почти никой вече не ги чете и не могат да пръскат от там отровна дезинформация и манипулация. Не че си нямат онлайн еквиваленти, но нещата са напълно променени – хората се свързавто помежду си и обменят мисли през социалните мрежи и през технологии, на които ченгетата от ДС и КГБ трудно противодействат. В школите на КГБ не са имали подготовка по онлайн култура на общуване.
  А колкото до горната статия – отвратителна е. Къде са онези, които твърдят, че антикомунизмът бил за пещерни хора?! Не и тук. Не мога да се въздържа да не изкрещя, макар и на ум, – “Червени боклуци!”

 36. Опитът на ПЕС за заличаване комунистическата опашка в БСП е защита с много дебели червени конци. Ето го и планът Олигарски – http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=14227387.
  По добре гладен околкото изморен, какъв Орешарски какви пет лева.

 37. Нали Шаро Олигарски щеше да е експерт, а не политик? Какво правеше вчера “експерта” на форума на ПЕС?

 38. този “журналист” от Дума съм го срещал като автор и на други статии. Наистина е жалко, когато един млад човек се оставя да бъде “тъпо острие” на жалка пропаганда срещу България и българите.

 39. Г-н Инджев, поздравявайки Ви за най-точния и конкретен лозунг и избраното място за протест реших да преведа още едно интервю с големия дисидент взето от cписание “Radici Cristiane” (“Християнски Корени”) съвсем наскоро, преди няколко месеца. С това искам и да поздравя всички които са отишли да протестират и пред НДК, като си мисля също че текстът е най-полезен за тези които протестират но все още не осъзнават какво ги чака в един ЕС ако той е ръководен от ПЕСоглавците.

  http://www.radicicristiane.it/fondo.php/id/1697/ref/3/Dossier/Dall'URSS-all'Unione-Sovietica-Europea,-il-progetto-del-mondialismo-socialista

  RC Nо80 – Декември 2012
  От СССР към ЕСccр , проектът на социалистическия интернационализъм

  Интервю с Владимир Буковски

  От Алесандра Нучи
  Владимир Буковски, 70, е един от най-известните бивши политически затворници в бившия Съветски съюз. Като цяло той прекарва дванайсет години в интерниране, включително затвори, трудови лагери и психиатрични болници, преди да бъде експулсиран и заменен с чилийския затворник Луис Корвалан през 1976. Оттогава той живее в Кеймбридж и има британско гражданство.

  През 2007, заедно с Павел Строилов, пише СССР-EUrss или заговорът на червените и EUrss, Европейския съюз на съветските социалистически републики (Издателство. Спирали), в която реконструира, въз основа на документи копирани от съветските архиви през 1992 плановете за превръщане на Европейския съюз в съюз на социалистически републики идентичен като цяло на бившия Съветски съюз.

  “Християнски Корени” поиска да узнае мнението му за настоящото развитие.

  А.Н. Г-н Буковски, поне от 2000-ната Вие твърдите, че Европейският съюз е заверено копие на Съветския съюз. Общите черти изтъкнати от Вас започват от самия скелет на нова Европа: съюз на републики от социалистически тип, управляван от шепа неизбрани хора, които дават типично болшевишки обещания – равенство, справедливост и правосъдие – и не признават народите, а само гражданите като нов народ, с “европейски” на мястото “съветски”. Освен това въобще двете организации си приличат и по корупцията типична за социалистическа република, корупция организирана от горе, с агресия насочена навън и дори с ГУЛАГ вътре в съюза. След толкова много години които изминаха, събитията потвърждаватт ли Вашето мнение?

  В.Б. Вие забравяте още и сходството в начина, по който са инициирани. Как е бил създаден СССР? Разбира се, с военна сила, но и принуждавайки републиките да се присъединят с финансова заплаха, пораждайки в тях икономически страх. Така че всичко съвпада.
  Но ние все още сме в началото, на първия етап. Крайната цел на всички съюзи, които са били построени досега не се изчерпва с подчинението на контрола от Брюксел, но отива по-далеч. Това което се цели е изграждането на една-единствена държава, при едно световно правителство, с един закон, един общ пансион ….
  Финансовите кризи служат за натиск в тази насока.

  А.Н. Общото обедняване следователно е желано?

  В.Б. Самата концепцията за “съюз” се състои в отстраняването на гъвкавостта на икономиката. Единната икономика прави невъзможно постоянните корекции, необходими за улесняване на обмена.
  Не забравяйте, че Съветският съюз също фалира. Разбира се, в СССР бяхме много по-напред по пътя на интеграция в единна държава, а не само на единната валута, но също така и един народ. И СССР, за разлика от Европа, имаше огромни ресурси, така че всеки път, когато заставаше на ръба на фалита, се откриваха нови ресурси: нефт и газ, диаманти, злато … Това е, което им позволи да се движат напред. В противен случай те да се бяха провалили не през осемдесетте години, а в края на тридесетте години.

  А.Н. Вие казахте каза, че кризата е първият етап. А вторият?

  В.Б. С течение на времето се преминава към недоверие, което може да доведе до враждебност. Това е следващата фаза. Примери изобилстват, просто си мисля за Югославия, СССР … Държави принудени да живеят под един покрив. Аз самият съм израснал под един федерален флаг. Но това е тенджера под налягане, която в крайна сметка експлодира.

  А.Н. И затова ли постепенно обединяват нашите въоръжени сили?

  В.Б. Става въпрос винаги за изграждането на единна държава. Едно правителство, един президент, обща политика. Икономическите трудности спомагат за намаляване на суверенитета, тъй като хората са по-склонни да приемат и да се подчиняват. Вие в Италия неслучайно имате премиер който не се избира.
  Те използват икономиката за да смажат националната държава? На мен ми се струва че я използват за да смажат хората.
  Хората биват манипулират така, че да не се противопоставят на новите политики, които трябва напротив, да изглеждат като единствената надежда.

  А.Н. Значи в Брюксел всички са социалисти?

  В.Б. Това е социалистически проект. Не познавам тези хора лично, но повечето от тях са леви, повече или по-малко екстремни. Те поощряват етатистките решения и централното регулиране на всичко. И всички те говорят както в книгата на Ленин «Държавата и революцията», която обяснява как ще умре националната държава. Неговите думи са, че “ще угасват, докато не изчезнат.”
  От своя страна, консерваторите запазват любопитната идея, че проектът може да се промени отвътре. Групата на ЕНП не издържа на съпротивата, и търсенето на възможности да му се повлияе от вътре се превръща в извинение за бездействието.

  А.Н. Какво излиза, че Ленин се намира в матрицата на това на което сме свидетели?

  В.Б. Мечтата на социалистите, максималната програма, винаги е била да се премахне частната собственост, семейството и националната държава. С частната собственост не успя, но те продължават по пътя на унищожаване на семейството и нацията.
  Планът който фалира на Изток бе прехвърлена към Запада, европейците и Москва са работили заедно, за да се реализира “конвергенцията” на “общия европейски дом”. Преди 1985 левиците се противопоставяха на Европейската общност, защото казваха че се помага на собствениците, индустриалците, капиталистите и се оставя сами работниците. После тръгнаха наобратно.

  А.Н. При нас терминът «социализъм» е доста различен от «комунизъм». Вие като че ли го прилагате по отношение на съветския модел, като синоним на комунизма.

  В.Б. Не, социализмът е форма по-малко насилническа от формата на комунизма и социалистически е проектът на Европейския съюз, който е роден в Маастрихт през 1992. Целта е да се спаси социализма в Европа след падането на Берлинската стена и очакващия го неминуем фалит в социалната държава на Запад. Социалните разходи растяха и нямаше никакъв начин за борба с тях или нещо което да ги спре.
  Може да се дават на облаги на хората, но не могат да бъдат отстранявани, без да се отблъсква огромна част от населението, защо няма да те преизбере. Така че, когато левите лидери са осъзнали, че те минават вече на червено и че техните социалистически иновации в Европа ще я обърнат с краката нагоре, те решиха да създадат тази администрация от не-избрани, за да не може да бъде изхвърлен никой от тях.

  А.Н. Да но това бе администрация, която вече съществуваше!

  В.Б. Преди Маастрихт нямаше Европейски съюз. Имаше един ОБЩ ПАЗАР, създаден за да улесни търговията, движението на капитали. Ето защо никой не можеше да го критикува толкова дълго време. Но в средата на осемдесетте години, вместо икономическа общност решиха да създадат държава. Преди никога не е Маастрихт каза «съюз», а говореха за «общност». И не го говориха това публично.

  А.Н. Сред Вашите прогнози за ЕС-СССР имаше и такива за ГУЛАГ. Потвърждавате ли ги?

  В.Б. За съжаление, да. ЕС ги създава бавно. «Политически коректното» се налага не чрез репресии, но с агитация и пропаганда. Във Великобритания миналия месец вкараха в затвора за език на омразата, “hate speech” един деветнадесет годишен младеж написал нещо обидно на Twitter за играч от черна кожа. Той бе осъден на един месец и половина затвор.
  Тъй като никой не протестира, постепенно ще разширяват тази мрежа и в края на краищата ще получим ГУЛАГ. И не забравяйте, че полицията в ЕС се ползва с имунитет, нещо което не бе гарантирано дори в КГБ!

  А.Н. Но Барак Обама не е част от всичко това?

  В.Б. Засега американците не възприемат Европейския съюз, не го виждат накъде отива. Но в Америка има специален паралелен проект, този за Американски съюз.
  Ако този процес включи и САЩ, каква надежда ни остава, за да се спре това световно правителство? То ще се провали, защото е прекалено голямо за да се управлява. Невъзможно е да се управлява такава гигантска единица. И забележете че съпротивата не е най-широка и отворена а е пасивна. Саботаж.

  А.Н. От другата страна остава Путин. Знам, че имате изцяло отрицателно мнение за него, но времената се менят и неговите силни връзки с православната църква позволиха преди няколко седмици Русия да се присъедини към мнозинството от другите народи в опозиция на САЩ и народите на Западна Европа по въпроса за абортите. По този начин, и не от сега, Русия е отправна точка за православните църкви, а също и за католическата църква.

  В.Б. Ако говорим за това, то същото важи и за мюсюлманите, които създават ОБЩ ФРОНТ по тези въпроси в рамките на ООН и с Църквата, но в покорство на собствената си религия. Това не ги прави “добри”, защото извън тази тема, се противопоставят на нас като врагове. Това е един от парадоксите на този свят.

  (RC Nо80 – Декември 2012)

 40. Наглостта и безочието на нашите социалисти (в стройна колона под знамената на Петата колона!), а дали не и комунисти обсебени от примера(особено за модерно развитие в рамките на 21-ви век…) на Русия ?!? За тази наглост трябва да се приказва постоянно и Ви благодаря, че го правите (малцина са журналистите, които го правят). Сега дори е модерно да се говори, че анти комунизма е отживелица, но не трябва да се забравя колко години сме облъчвани с лъжите за него и с тезите, че това е “най-хуманната” идеология. Очевидно е, че доста време трябва с факти (както го правите) да се оборват тези лъжи та да достигнат до съзнанието на повече хора. Човек не обича да си признава собствените заблуди, а да не говорим, че много хора четат без да вникват дълбоко в смисъла на написаното (пример от днешните постинги, според мен е този на Орлин).

 41. ПЕС смърди досущ като БСП.
  PES stinks just like BSP.

  Не знам да ли чухте изказванията на еврочервените. Ужас! Все едно слушам пленум на ЦК на КПСС.

  Тези “другари” са 100% фалшиви и са патологични лъжци.

  “Лявото не винаги убива, но винаги лъже.”
  Н. Г. Давила

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.