В отсъствието на Сидеров, Манолова (из)кукурига в яйцеубежището

Поради изчезването на Волен Сидеров, когото и маса над главата не би защитила от упреците на протестиращите, мястото му полето на политическите провокации днес беше успешно заето от Мая Манолова.

Освен че се опита пряко да вбеси протестиращите пред парламента с „покана” да й пристанат на нейна територия в поверения й парламент, тя извъртя и друг номер.

Като заместник-председател на този бункер, приютил днес за пореден път БСП и сателитните и патерици, Манолова използва властта си да вкара вътре с помощта на полицията креатури, създадени да бранят своите политически създатели в трудни моменти.

По думите на Манолова ставало дума за „пет-шест неправителствени организации”, които тя била поканила точно днес и точно в този момент в Народното събрание.

Вероятно с това иска да покаже, че и БСП има „гражданска подкрепа”. Което напомня на стария виц за голите източногерманци, пуснати да тичат по ръба на Берлинската стена, за да видят на Запад, че и в ГДР има месо.

Сред „неправителствените” гости беше забелязан например набеденият за лидер на февруарските бунтове днешен правителствен фен Ангел Славчев- същият, който продължава да дефилира в разни телевизионни интервюта по някаква февруарска инерция насред юнската политическа жега под претекст, че е капацитет по въпросите на протестите.

На практика по този начин в парламента беше привикана и публично припозната свидната рожба на БСП, лидерът на младежката организация на Движение русофили, който се изяви като хулиган в опит на група подобни червени екстремисти да провали законен граждански митинг пред паметника на съветската окупация в София на 9 януари 2011 г.

На подстъпите към яйцеубежището, където се крият от яйцата на народната любов неговите началници, Ангел, известен с „кокетното” си представяне в интернет като АнгелЧе ( знак за преклонението му пред кървавия левичарски кумир Че Гевара), беше бурно освиркан от протестиращите. Близкият му съратник Янко Петров също беше разпознат и под освиркванията се оттегли от полесражението.

Понеже точно тази неправителствена подкрепа за правителството няма да му помогне с нищо, остава другото обяснение за демонстрацията на неадекватност: столетница не само е глуха за гласа на улицата, но и се надява хората да са слепи за плиткоумните й хитрувания с мобилизиране на резерви, които отдавна са залежала политическа стока, вмирисана на рубли.

24 мнения за “В отсъствието на Сидеров, Манолова (из)кукурига в яйцеубежището”

 1. Има ли някой, който още не разпознава тези нескопосани БСП-фигуранти?

 2. Харта 2013- днес беше физически осребрена чрез “много НПО” в гнездото с кокошката Мая и запъртаците по и под нея.

 3. Съединението прави силата. Всички които имат възможност да протестират, като най-добре е в работно време. Разбира се, на кукловодите това им е ясно, че в работно време поне засега не могат да се съберат толкова хора колкото вечер. Къде са сега прословутите синдикати? Имам чувството, че и там е пълно с послушковци и марионетки.

 4. тепърва ще канят някакви матросовци да им запинят амбразурката, и пак ще успеят, защото много хора ще се вържат. Къде беще днес президентът? Той трябваше да е там…скръбно,скръбно Този,който е взел властта с измама, няма да я даде лесно, обречени сме

 5. Към Niki:

  Благодаря Ви за припомнянето с документални кадри кой е пробутваният от червеното задкулисие хулиган АнгелЧе, който вече е уреден като водещ на публицистично предаване по една червена кабеларка с цел да поработи малко и след това да ни го нахлузят на екрана на някоя голяма телевизия.

 6. Много мразя да съм прав. Синьо-червен пунш леко охладен ще ни опива с омайноста на прощапалникът бебчо, лашкайки ни във друга глуха линия, и след това от пътнически скърцащ, в нов товарен вагон. Локомотивът? Да, пак същия стар, но изпитан локомотив на финансовите знаци. Винаги ли в краят на един добър проект стой един главен счетоводител?

 7. К`ви амбразури бе хора!!Ко`праим!!??Гледах до сега канал 3-ам`чи те показаха една зависимост!!??Ко`праим!!??

 8. @ DIMITROV

  “Къде са сега прословутите синдикати? Имам чувството, че и там е пълно с послушковци и марионетки. ”

  Синдикатите са част от мафията от много години. Тренчев не се различава по нищо от Черепа, Гриша Ганчев или от Ковачки. Не им отстъпва много и във финансово отношение. Това го знаят всички.

  @ ЕЛИСАВЕТА

  “Този,който е взел властта с измама, няма да я даде лесно, обречени сме”

  Не, не сме обречени!
  Днес бях пред (и зад, и отстрани) Парламента до късния следобед. Не можете да си представите колко са уплашени. Получих и информация от мой познат за ситуацията вътре. Думите му бяха “Като наср.ни са всичките.”

  М. Манолова (много е напориста и безочлива, но няма ум за пет пари) след като излезе да провокира протестиращите, се наложи да се спасява от “народната любов” в храма “Св. Ал. Невски”, който посред бял ден! затвори вратите си зад тази атеистка, чийто предшественици са избивали свещеници. Както казват хората, това си е като свиня в джамия.

 9. Докато проруските протежета си правят напуко, България пропусна с тяхна помощ Набуко. Моторът на Набуко ББ и последният шанс за лесна диверсификация на газ спукаха гума днес. Тръбата на свободата заминава за Италия а България остава на сянка под МОЧА да моча.

 10. “Комунист – що е то” ?
  Същество наподобяващо по външни признаци съществото “Човек”.
  Това “същество комунист” е само “мат’рял” – наречен за благозвучност “тленна мърша”.Това същество “комунист” е пълно с празно от къмто “душа”.Това същество “комунист” е пълно с препълнено та му прелива от всейде зло,лакумия безгранична за чуждите “мазни банички” (искаб да изяде всичко около себе си,всичко дет мърда,диша,пък и дори немърдащите материи).Това същество “комунист” може да бъде възпряно единствено само с “чук между безочливите оченца” или затваряне в стоманена клетка,пригодена за най бесен звяр да устой.Ообаче,понеже,нали това същество “комунист” минава по външни признаци да е “човек”,а по Конституция на Република България и законите подупечни И подсъдно да се “поврежда” човекоподобна фауна,тъ:
  “Убии комунист” ,като нему се потдадеш на щенията да отвърнеш на злото със зло,на провокацията му отвърни с “миличкото ми,няма да ти мине номера”.”Ако те одарят по едната буза,подложи и другата” – действа унищожително за това прогнило от зло същество ,наподобяващо по външни мършави признаци на “Човек”.

 11. Аа,и всички тези “същества наподобяващи по външни признаци на…” са еднакво “програмирани”,като “сделяно в СССР” матрица.Повтарят едни и същи “мантри” и са с ограничен “технологично мемори” капацитет.”Цъкнеш” ли ги на “немаскирано прекъсване” блокират и и им се подпалват “чарковете вътрешни в централният процесор”,започват да се запържват в собствен сос и пяна тръгва на устенца им.Носете си “пожарогасител” деца,опасно за живота!

 12. Мая никога не е блестяла с мисъл. Сега изборният кодекс е някаква сламка, да поплуват във властта и да отгребат “половин кило хайвер по ганьовски” до оставката. Преди седмица ГЕРБ им предложиха експресни поправки, а тези отвърнаха, че три месеца ще правят нов кодекс. За новосъчиненото министерство щяха да поправят 82 закона за седмица – две. По този алгоритъм би могъл и изборният закон да мине, питат трийсет партии за мнения, пускат фейсбук-анкета за гражданите и обработват трескаво, изпокарват се, но го приемат и си тръгват – две седмици. Това е утопия, не искаха и не искат, и ги е яд, и ги мързи, и им се живее във властта… Да приемат преференциите, да свалят праговете и да си вървят. Ататюрк за три месеца е въвел латиница вместо арабицата, в цялата държава, включително в училищата. Добре, бил е полковник – не е било сложно, но технически е било сложно сигурно като египетска пирамида – там децата не са учили английски от детската градина. За три месеца в една съседна страна са си сменили писмеността, нашите депутати толкова ще пишат един закон. Излиза, че с това темпо ще имат 4 закона годишно. Или ще си тръгват веднага, или ще ни рекетират с изборния закон, няма да работят, ще има принципни различия и ще ги гоним есента при същия кодекс.

 13. ето нещо, което не е ново, но което показва, че хората си работят по въпроса. есента може да имаме неприятни новини за другаря станишев:
  Австрийската съдебната власт разследва Siemens AG за укриване на данъци. Обвинението е за плащане чрез фиктивни фактури на мними посредници и даване на подкупи, пише вестник Der Standart. Досега никога компанията не е била толкова дълбоко замесена в скандал с корени в Югоизточна Европа.

  Разследването на властите срещу компанията е в периода между 2000 г. и 2007 г., след като се появиха слухове, че Siemens е печелила обществени поръчки чрез подкупи в страни като България, Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина

  През 2006 г. се развихри скандала с „черните каси“ на компанията в Германия. Немската прокуратура тогава установи, че в периода между 2000 г. и 2006 г. Siemens е платила подкупи на обща стойност около 1,3 млрд. евро, с което базираната в Мюнхен група си спечели славата на най-големия скандал в германската икономическа история.

  Четирима бивши мениджъри на компанията са подозирани в даване на подкупи и в присвояване на незаконни суми пари. Според разследващите заподозрените са разпределили по между си около 50 милиона евро под формата на подкупи. Оказва се, че след като следователите са проверили под лупа счетоводните книги и паричните потоци, те са установили странни одиторски консултации. Оттам произтичат съмненията за укриване на данъци.

  Прокуратурата подозира и нерегламентирани плащания за фиктивни фактури. Говорителят на компанията е отказал коментар по случая и разследването. Част от предполагаемите подкупи са взимани от “касата” на компанията-майка в Мюнхен. След това обаче пътят на паричните потоци се губи. Налични са сметки в Кипър, Лихтенщайн и Швейцария.

  Сред разпитаните свидетели е и Бригите Едерер, бивш директор на Siemens Австрия. Името на Едерер беше замесено наскоро и в друг скандал с български нюанс – твърденията, че лидерът на БСП Сергей Станишев си е купил поста на президент на ПЕС чрез възлагане на обществената поръчка за новите лични карти на фирма, свързана именно с Бригите Едерер, съпруга на Ханес Свобода, председател на европейските социалисти.

  До есента трябва да бъде готов и окончателният доклад на Федералната криминална полиция, въз основа който ще се реши какво обвинение ще бъде повдигнато срещу Siemens.

 14. Не пропускайте да отбележите, че превратаджийката Мая Манолова има две лица. По телевизията нарече протестиращите ДОБИТЪК е после уж ги кани на кафе. При първия преврат успяха да свалят Борисов с помощта на протестиращите, при втория преврат успя да се намести в народното събрание с помощта на “достойните прокурори”. Не забравяйте, че всички тези агитпропчици са потомци на мафията превратаджиите наложени от поробителя от преди седемдесет години.

 15. Вижте “млади ,образовани,усмихнати,елитни и прочее”,без “нагазване” в дъното на “тоалетната БГ” (тъмната провинция),нищо по различно няма да се случи от това дето до сега беше през целичт “лъже преход към светло бъдеще”.В тъмната,далеч от прожекторите на жълтите павата “Партията” си е същата,нищо не е помръдвало,”базата” си е все същата,непоклатима.Тъмната БГ провинция крепи “другарите комун/капиталисти”.Пред прожекторите са с “фасадни бойчки” за пред зяпналата градска” публика,показни “социалисти,модерни леваци,коалиции нам си кви вече за “благата” на България.Тук обаче са си “ние сме си все тук и сме си все същите от 1944г”.И който си позволи да каже думичка против “Партията” – “Смърт,враг народен”,Без майтап,Истина ви казвам !Фактите са такива,ма никой неще да наднича ,ни пък да слиза в дъното на тоалетната,за да не си изцапа “елитният граждански имидж”.
  И е пак “разделяй и владей” им се получава работата на “другарите”,даа!

 16. Ние трябва да разберем, че комунистите от демократични методи не разбират. Те разбират само от силни шутове.Докато не ги принудим насила те доброволно няма да си отидат.Не призовавам да се лее кръв, но трябва да втвърдим тона. С песни танци не става.

 17. Към Луков,
  Благодаря Ви, че споменавате за края на “Набуко”. Това е първата голяма (и да се надяваме да остане единствена) щета нанесена на БЪлгария от това комуняжко-русофилско управление. Трябва добре да стане ясно това на протестиращите. Няма време. Вие не споменахте обаче или само загатнахте, че всъщност не “Набуко” е загубен, а са загубени интересите на България. Набуко е канцелиран, но е за сметка на ТАП, който минава през Северна Гърция. На Европа и е все тая откъде ще минава газта от Щах Дениз. Но на нас не ни е все тая, защото загубваме транзитните такси. Освен това Южният Паток се обезсмисля и никаква файда няма да видим от него, а най-вероятно няма и да се построи. И всичко това го дължим на един олигофрен с украински произход и на дупедвската си русофилщина.

 18. Все още не мога да си отговоря на въпроса дали управляващите са толкова неадекватни,както се изявяват,или пък имат някакъв пъклен план за сриване на държавата и поднасянето и на тепсия там,където беше през периода 1944 – 1989 г.Това,че съответната външна сила не беше щастлива от присъединяването на страната ни към НАТО и ЕС е ясно – може би сега /пак според тази външна сила/ да е дошло времето да се върне времето назад.Ако пък няма такъв сценарий то нахалството и тъпотията на новата трайна коалиция не могат да се вместят в никакви рационални критерии.

 19. Поздравления за хубавият блог, който сте направили.Има страхотни теми,които ни засягат всички нас гражданите на тази страна. Общо взето да, на практика по този начин в парламента е била привикана и публично лидерът на младежката организация на Движение русофили, който се е изявил като хулиган в опит на група подобни червени екстремисти да провали законен граждански митинг пред паметника на съветската окупация в София, само дано да не ги драскат и рисуват както имаше някаква вълна на “модерност” преди време.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.