Мая, яйце и бухнал протест- пече се силен огън

На искането за оставка властта отговори като императрица Мария Антоанета, на която приписват думите срещу вбесения френски народ: „яжте пасти, като нямате хляб”.

Такова е по смисъл решението на арогантните управляващи да си укрепват кабинета с нов вицепремиер насред бурните искания на протестиращите, подкрепяни по данни на статистиката от 85 на сто от гражданите в България.

Обаче народът пасти не яде.

Яйцето, хвърлено днес по една от физиономиите на демонстративната провокативност на властта Мая Манолова, ясно показа колко са я втасали с тази мая, разчитайки протестите да спихнат, докато те (из)бухват все повече.

Рецептата е: не мелите брашно с народа си, чукват ви едно яйце, добавяте неадекватна мая към набъбналия гняв и можете да консумирате попарата, която сте си надробили – очаквайте пастите да полетят към вас от страна на ядосаната публика.

Ако не бяха протестите, наглият символ на тази арогантност Пеевски щеше и в момента да е начело на специално прекроената като за неговия олигархичен сурат силова служба ДАНС.

Ако не бяха протестите силовите групировки, като СИК, щяха в момента да си имат официално одобрен заместник-министър в този кабинет.

Ако не бяха протестите и днес Сидеров щеше да държи нахали речи от трибуната на Народното събрание, вместо да се крие и да се умилква с призиви да бъдел спрян езикът на омразата, на който самият той е по право и заслуги главният рупор в България от много години.

Ако не бяха протестите шефове на европейските социалисти, опитали се да закрепят в София своя Сергей Станишев, нямаше вече да дават от Брюксел знаци, че повече не могат да лицемерничат по целесъобразност като компенсация на неговите „грешки”.

Ако не бяха протестите въоръжената лъжа за благодарността ни за окупацията, която стърчи в центъра на(д) София, нямаше да бъде освирквана всеки ден от хиляди българи с възродена решимост, довела до решението да демонтираме главния символ на тази лъжа преди 20 години, т.е. преди колаборационистите да вземат връх в местната и централната власт в услуга на неоколониализма през онази пролет на 1993-та.

Ако не са протестите, наглите не само ще си правят каквото искат, но и ще искат да им благодарим със златни букви за това, че са така добри да ни мачкат.

Обаче протестите ги има. Протестът захлеби. И няма да го задавят с пасти.

15 мнения за “Мая, яйце и бухнал протест- пече се силен огън”

 1. Дай Боже повече пера като твоето!

  Както винаги си “В десетката”!

 2. Не трябва да допускаме да се изнижат от парламента, наглеците! Нека се страхуват, нека треперят! Заслужават презрение, те опропастиха живота на хиляди!

 3. Браво софиянци. България се гордее с вас. Пловдивчани ви подкрепят със сърцата и телата си. и които не се боят – всяка вечер ефективно го правим от градския център. няма други начини освен силом, да се отпушат ушите на глухия търбух “станишев”. да живеят меките червени домати.

 4. Възхищавам се на силата, с която отстоявате мнението си, сам, срещу по-голямата част от “клекналите” пред един или друг интелигенция или медии.Всеки ден получавам лъжичка надежда, че не всичко е толкова безнадеждно като чета написаните с толкова майсторство от Вас заключения и изводи.
  Имате златно перо и дано да имате сили да го използвате дълги години.

 5. Много добра “кулинарна рецепта” и разбор на “(с)готвеният продукт.

 6. Случаят Манолова / по РР
  Предоставили трибуна на маймуна.
  Тя така се очовечила,
  че на пост се назначила.

 7. Мечтая в най-скоро време да се насладя на гледката как мая манолова, седнала на пода, край банките в парламента пее с треперещо гласче “Къде си вярна ти любов народна…”, както през 97-ма мрънкаше една нейна колежка!

 8. Както винаги точно в десетката. Господин Инджев,аз живея в Германия и искам да Ви кажа, че тук абсолютно нищо не се споменава за българските протести- нито по телевизията, нито по вестниците, въпреки че имаше организирани протести пред посолството на България в Мюнхен и в Кьолн пред катедралата. Протестите в Бразилия и Турция се покриват надълго и на широко във всяка новинарска емисия. На моето запитване до Die Zeit, защо така, отговор не получих. Бихте ли коментирали защо според Вас така активно ни игнорират?
  Поздрави от Германия Петя Георгиева

 9. Недйте само хвали Иво!

  Да, текстът му е прекрасен и затова заслужава да бъде разпространен и да достигне до колкото може повече читатели.

  Направете го – разпространявайте го!!!

  Защото комуноидите искат не само да изнасилват България, те искат от нас,от всичките и синове и дъщери, коленопреклонна благодарност, към изнасилвачите на МАЙКА НИ!!

  “Ако не са протестите, наглите не само ще си правят каквото искат, но и ще искат да им благодарим със златни букви за това, че са така добри да ни мачкат.” Това е!

  Аз съм вбесен!
  Вбесете се и вие!

 10. Освен тук в интернет,където четат хората с компютри,не е зле гласа ви да се чуе и от други средства за масова информация-вестници,флаери и други подобни,има и възрастни хора,които не ползват компютри,но и те гласуват,нали!Личната ви позиция и коментари,базирани на огромната ви информираност и безпогрешен анализ, трябва да получат веднага,на момента достъп до всички,после вече не са актуални,обстановката е много динамична.Чел съм всичките ви книги без последната за Борисов,но ако можеше да се прочете по-рано от повече хора дори и отделни глави от нея щеше да има протести и срещу него като едно от пипалата на мафията у нас и то по-рано от днешните!Желая ви здраве,много читатели и ви стискам ръката!

 11. Супер лаф! Обаче, докато се габаркаме с Мая, Манолова си преде по поредното партийно поръчение – да преведе през гражданско тресавище изборния кодекс. Вижда се, че го прави перфектно:
  1.Скандира /и мнозина подемат/, че без промяна на този кодекс, не може да има нови избори.
  2.Не говори за ремонт, а за изцяло нов кодекс /щото идели евроизбори…/
  3.Та самата определя с кои граждански организации да обсъжда “нови идеи”.
  4. В крайна сметка, ако зависи от нея, кодекса ще бъде приет до 2-3 години…
  Това театро да се спре, мисля си, не е чак толкова трудно: да сядат пет души, да напишат належащите промени по членове и алинеи, да го връчат на ГЕРБ… И тогава най-сладкото в мечтите ми: ГЕРБ го внася за гласуване в парламента, а ние го обграждаме и си ходим след приемането му, чак…

 12. Из дневника на невръстната Мая:

  “Ох, толкова много искам да успея в живота! Да се изкатеря, да излазя нависоко!

  Не съм красива. Не съм и умна…
  В какво всъщност съм добра? Ами, добра съм в лъжата, лицемерието, подлостта. Душата ми никак не се бунтува против тези изяви. Напротив – радвам се, че обладавам такава сила.

  Сега вече ми е ясно! Ще се запиша в БКП/БСП. Толкова искам да успея…”

 13. За всички е ясно, че монтираните в упралението кукли на конци говорят на език, непонятен за нормалните хора.

  Преводът обаче не е никак труден: просто думите България, страната, обществото, Родината, народът и т.н. трябва да се заменят с мафията, задкулисието, ДПС, БСП, олигархията.

  Ето как звучи обръщението на М. Миков, преведено на човешки език (корекциите са в скоби):

  (НЕ)УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ (ПЛЕБЕИ),

  Днешният ден показа, че обстановката в София ескалира, а от там се създава тревожност в цялата страна (в мафията и парламентарнопредставените партии).

  Към Народното събрание(към нас) бе проявена агресивност, невиждана от години. Обстановката рязко се промени. За разлика от мирно протестиращите граждани през изминалите дни, днес сравнително малобройна група демонстрира насилие и сблъсъци около сградата на Народното събрание. С тези действия се поругава достойнството не само на Народното събрание, но и на народните представители (марионетките на мафията), които бяха избрани (внедрени) преди месец и половина на предсрочни избори. Застрашават се животът и здравето им.

  Обърнах се към министъра на вътрешните работи за осигуряване на нормални условия за работа на Народното събрание.

  От учредяването си преди около месец Народното събрание прави всички усилия да отговори на очакванията на хората (на очакванията на олигархията). Отварянето на парламента за гражданите е факт. Интензивната законодателна дейност е в отговор на обществените очаквания (на очакванията на задкулисието). Работи се по промените, свързани със социалното законодателство, детските добавки, корекции в пенсионната система, мерки срещу младежката безработица, облекчаване на положението на милиони български граждани. В седмичната програма бяха включени промени, свързани с възможностите за намаляване на цената на електроенергията.(малко прах в очите ви, за да можем да свършим междувременно истинската работа, за която ни плащат господарите).

  Точно заради това, нарушените интереси на големите играчи в енергетиката (не са нарушени никакви интереси на енергиината мафия), министърът на икономиката, енергетиката и туризма заяви в пленарната зала, че Народното събрание ще бъде подложено на масиран натиск срещу законовите промени (масиран натиск от будни граждани). Естествено е, когато става въпрос за частни интереси, оценени на стотици милиони, да има непримирими отрицатели на този Парламент(непримирими поддръжници, сиреч, ние).

  Но искам да припомня, че за тези промени в енергетиката беше постигнато общо съгласие на Консултативния съвет по национална сигурност преди четири месеца – на 26-ти февруари. Разграничава ли се Президентът от това становище за бързи и конкретни решения, които „да направят възможно намаляването на цената на тока и облекчаването на социалното положение на българските граждани“ (ще намалим цената на тока, ще дадем и по някой и друг лев, само не ни гонете от властта).

  Очевидно е, че действията днес нямат нищо общо нито с мирните протести, нито с ясно декларираните от всички политически сили намерения от началото на годината.(… нямат нищо общо с играта, която играем от 23 години).

  При тази обстановка Конституцията не съдържа отговор на въпроса как Народното събрание да продължи своята работа. Поставени сме в невъзможност да изпълняваме това, за което сме избрани от гражданите (поставени във властта от мафията).

  През месец февруари, при създалата се тежка политическа криза и ескалация на социалното напрежение, Консултативният съвет по национална сигурност видя изхода в предсрочни парламентарни избори (в това видяхме шанс да се намъкнем в управлението).

  Днес, по-малко от два месеца след провеждането им, е очевидно, че изборите сами по себе си не решават нищо (сега сме във властта и повече избори не са нужни). Това заявих и на Президента на Консултативния съвет. Без уважение към гласа на гражданите (не ни дреме за гражданите), конституционния ред (не ни дреме за конституцията) и институциите (и за институциите), демократичен изход от днешната криза е невъзможен, дори с предсрочни избори (възможен е именно с предсрочни избори).

  От една страна е необходимо да приемем най-належащите закони, свързани с очакванията на гражданите (с очакванията на олигархията), включително изборното законодателство. От друга страна, работата на Народното събрание съзнателно се блокира.

  УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

  Призовавам Президента, всички институции, политически партии и неправителствени организации за отговорно поведение в тази изключително сложна обстановка (да ни оставят да си разиграваме коня).

  Обръщам се и към медиите, към журналистите за отговорно поведение (отговорно затъмнение).

  Съзнателно или не, избраният от много телевизии начин за отразяване на случващото се около Народното събрание допринася за ескалиране на напрежението (показва нещата такива, каквито са). Напомням на журналистите, най-вече на представителите на обществените медии, че справедливото и спокойно (изкривеното и съгласувано с нас)отразяване на ситуацията в столицата и в страната е дълг на всеки обективен журналист (зависим журналист).

  Очаквам Президентът да определя поведението си съобразно конституционно определената му роля, на изразяващ единството на нацията – на тези, които протестират, на тези, които не протестират и на тези, които са против протестите (само на последните. Е, и малко на предпоследните).

  Убеден съм, че само успокояването на обстановката и търсенето на политическо съгласие с искрените (е, тука вече се олях!) усилия на всички държавни институции, с общата воля на всички политически партии и гражданите (без гражданите) ще изведе България(БСП, ДПС и нашите господари) от сложната социална и икономическа ситуация, в която се намираме днес.

  България е една на всички и една за всички! (България не е на всички, а само наша!)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.