Прогноза бремето: денят започва с дъжд от червени лъжи

Когато вчера написах, че Мая Манолова е поканила, по нейните думи, „пет-шест” неправителствени организации в яйцеубежището на площад „Народно събрание в София”. Днес чувам в ранно предаване на Би Ти Ви, че бройката на въпросните организации била почти…двайсет пъти по-голяма.

Корнелия Нинова, представяйки БСП, натърти в телевизионното студио, че „представители на 100 граждански организации” обсъждали вчера нов изборен кодекс- спасителната сламка за партията й в момента, за която се е хванала столетницата.

В кадри от телевизионни репортажи снощи се видяха някои от тези представители- като Йоло Денев или небезизвестния февруарски бунтар Зорец, който вееше руското знаме на походите в София.

Така започва денят , в който цяла България очаква развръзка около обсадената от гражданското недоволство София.

Очаквайте още лъжи от давещите се в „народната любов4, които търсят сламки от рода на Йоло Денев, Зорец, поклоници на Че Гевара и т.н.

22 мнения за “Прогноза бремето: денят започва с дъжд от червени лъжи”

 1. “поклоници на Че Гевара и т.н.”

  Не мога да разбера защо нацистката идеология (и партии) е забранена, а комунистическата – не? Защо нацистката свастика е забранена, а червени сърпове и чукове може да развяваш колкото си искаш? Не са ли и едните и другите престъпници, виновни за смъртта на милиони?

 2. Трябват честни политици, но кой може да каже от къде да се вземат, вече опитахме с внос на млади юпита, оказаха се по крадливи и от нашенските си крадлювци. Въпроса остава открит, ако някои има свястна идея да я предлага докато е време, че народното търпение не е без граници.

 3. Февруарски плащащи немогат да повярват на Юнските неплатени. Старанието на Балканско-пролетниците и тяхната азиатска непокиснатост, да обгазяват с червен райски газ и без това увехналата надежда за нормалност дори и в дъждовният ден, постигат нови високи върхове на гьонсуратлъкът.

 4. Малко извън темата, но все пак…
  Напоследък не знам защо но си пея тази песен от зората на демокрацията:

  Едвин Сугарев гладувал с мерак
  Едвин гладувал от сутрин до мрак
  Тъкмо му минала таз щуротия-
  Туп на главата му падна ютия!

  Тук май ютията се заменя от абревиатурата ГЕРБ

 5. не открих от къде мога да си сваля софтуера, идентифициращ медиите на пеевски. може ли някой да изпрати линк?

 6. Ужас, от сутринта бойните машини на БСП в действие.По едната медия Майчето/русокоска/ с назидателен тон се опитва да ни подкара към кошарата, а от друга медия Корнелчето /чернокоска/, неостъпваща по тон , ни пресреща от другата страна.Снишишко трепери в парламента от яд , че Сидеров пак върти номера.Сега пък не им била достатъчна бройката протестиращи.Имали много избиратели. А наистина имат ли.Майчето ако застане само с името си и без налятите пари от партията, колко ще гласуват за нея?Да пробваме с избори за личности.По делата им ще ги избираме.

 7. Русинант и той май беше, къде без него! (Ангел С. де), после ще разправят за купените протестиращи – те си мислят, че понеже те така действат и всички са кат тях!

 8. Интересно, как така Майчето е пропуснала да се срещне и с Ангел Славчев ?

 9. Винаги съм се чудил на БСП – защото от както взеха властта започнаха с лъжите и се чудя дали ни мислят за толкова глупави да им се вързваме или просто това е най-добрият начин по който да замажат положението.

 10. Лицемерието , лъжата , цинизма са отново на ход !За да запазят депутатските си места , тези при никакви обстоятелства няма да напуснат властта! Жалко изглеждат и журналитите , вижте Витомир Саръиванов, мислех го за почтен човек !Но и него го купиха!Уж мислели за бъдещето на децата си, а служат на лъжата !Жалко , много жалко ….. загубени сме !

 11. Stoletnicata se izpusna otnovo. Ami ot vuzrastta shte da e… Tia po-mlada niama da stava i po tazi prichina po-chitava sushto.

 12. Към П.П.
  Няма честни политици. Единственото което ти остава е експерти с име и граждански контрол със съответната прозрачност.

 13. И Бате Бойко (какъв мъж)направи подобно изпълнение зимата, като покани една дама. Сега дами (какви дами само)канят!

 14. червена – хипоксия
  Нима сте изненадан от днешната прогноза ?
  Та нали, наглата столетница е точно това:
  Приема с широко (за)отворени обятия всичкият CO2, който изпускат навън протестиращите – („тълпата“, „лумпените“) и го трансформира на часа в „кристално чист, червен кислород“, който веднага ни се предлага, като жизнено необходим и от първостепенно значение за съществуването ни.
  Само дето не е известно, още колко ще (из)държим на това червено „кислородно отравяне“, за сетен път ?

 15. Щом са опряли до Йоло Денев, значи работата е ясна. НПО-тата, гражданите, обществениците, десните партии и президентът ги отсвириха. Дори собствените им най-верни избиратели им имат вече 0% доверие. Сега да видим как се управлява в такава атмосфера!

  За мен в България се провежда една тиха и мирна революция на духа!

 16. Иво,
  Няма да се обидя, ако не публикуваш този мой постинг. Няма, защото го пиша без да съм обуздал гнева си, а това изкривява повече реалността на смисъла, отколкото на изказа. Но, не мога да се сдържа, когато чета поредното опростачване и оплюване на един честен и почтен човек. Става въпрос разбира се за Едвин Сугарев. Нямам нищо против различните мнения при тълкуването на събитията и фактите от живота. Но, да плюеш по един честен и почтен човек, един истински и последователен борец срещу комунистическата диктатура и нейните съвременни сатрапи в изстадалата ни родина, това за мене не е обикновена простотия. И ще го кажа направо, преди да се е уталожил гневът ми! Това е злобата на един „ червен боклук“! Сигурен съм, че лицето „Трифо“ не познава и грам от поезията на Едвин. Едва ли е чувал и за неговите пътеписи и очерци за Тибет и Индия. Да не говорим, че ако бе прочел и една десета от неговата публицистика със 100%-ва антикомунустическа насоченост нямаше да напише обидните строфи, дори ако членуваше в „н-ската“ БСП-арска ППО! Да, не е задължително да познаваш Едвин като поет, литератор и т.н. , така е! Но е абсолютно задължително да познаваш острото му антикомунистическо перо, ако имаш претенцията да не си червен! Нищо не звучи по сталинистко от това да не уважаваш позицията на един идеен съмишленик, макар и тя да е различна от твоята. Пояснявам – Бухарин и Орджоникидзе, Киров и Троцки са били абсолютни съмишленици в болшевизма на Сталин, но…с малко по-различна позиция, по…някои въпроси. И той ги е…! А ти „Трифо“ понеже нямаш силата и мощта на др. Сталин ( и слава богу, че е така) със строфичка, така да го…! Добре, че нямаш и ютията под ръка, другарю!
  Пиша този гневен постинг, защото в днешния момент, когато хиляди хора търсят верният път на истината в разрушената ни страна, такива подмятания и „плюнки“ са ужасяващо „сталински“! Много от хората не знаят вече „на кой господ да се кланят“ !? Този бил такъв, този бил инакъв! Стига, стига дявол да го вземе. Това води до „всички са маскари“ – филм с режисьор столетната партия, който гледахме и през 92-ра и през 94-та и през 97-ма и през 2001-ва и през 2005-та и през 2009-та и през …СТИГААААА!
  А що се отнася до обявената от Едвин гладна стачка, то аз се прекланям пред духа и силата на този поет-демократ! Не, не приемам този метод на борба, считам го за излишен и краен, така го определям аз лично! И ако имах възможност бих помолил г-н Сугарев да се откаже от това…Но не мога да не изпитвам същевременно и уважение към…Не, ти „Трифо“ няма да го разбереш, не се и опитвай, просто не можеш! Но, ако „простотията“ ти е случайна, а не целенасочена, опитай се да помислиш малко по тава, което гневът ми написа, за което и искренно се извинявам!

 17. Към TRIFO
  Не съзнаваш ли, че изобщо не си способен да коментираш Едвин Сугарев. Той стои доста високо за ограничения ти умствен капацитет, и мироглед, и морал – усилията ти са жалки и напразни. Казано разбираемо за теб – не е лъжица за твойта уста. По-добре се ориентирай към махленския език и манталитет на Мая Манолова, или Болен…, надявам се, че разбираш поне какво искам да ти кажа.

 18. Към ranger и по точно към онези на обратното мнение:

  Използвам случая да предложа на коментаторите да не използват блога ми за нападки към Едвин. Вече съм го правил и го правя за втори път: фактът ,че желаещите да го нападат не са допускани
  (може би, не знам) в неговия блог , не означава ivo.bg да се превръща в някаква “алтернатива” в това отношение.

 19. Обикновенно става така, че в коментарното пространство на ivo.bg масивно се предлагат линкове, към едвиновата “свобода”. Това със сигурност предизвиква хората, които сами могат да преценят, кой блог да посетят и на какво, и на кого да вярват.
  Това, че “първо работиш за името, а после то работи за теб”, отдавна е минало. Важи за Сугарев, важи и за всички нас. Казаното и написаното остава и се помни. Случайности няма. Нека не гледаме само това, което искаме да видим и слушаме това, което искаме да чуем. Аз съм тук, защото вярвам на Иво Инджев и не бих желал в неговия блог да чета хвалебствия за Едвин Сугарев, на когото от доста време нямам доверие. Не съм “червен”.

 20. Не разбирам нападките срещу Едвин Сугарев ! Не се сещам за нещо по-страшно от БСП и ДПС на власт , може би САМО сега е по-страшно , защото пуснаха и кучето си по улиците , а то горкото такъв бяс го гони , че вече се пеняви само от собствения си образ ! Всеки глас против БСП и ДПС е добър ! Може да мислите различно , може да имате друг начин , но нека ПЪРВО разкараме крадците и убийците от властта и после да спорим ! Лично мнение , но си е мое и си го защитавам , както и всичко вие защитавате своето !!!

 21. Ако всички имахме доблестта,честността и непоклатимата гражданска позиция на Едвин Сугарев отдавна България щеше да е друга.Такава,каквато я искат сега младите хора.И те ще я направят,а Едвин е знаме…Да е жив и здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.