Прояснява се мъглата под натиска на “тълпата”

Ако има нещо хубаво в сценките, които се разиграват в момента в яйцеубежището на властта на площад Народно събрание, това проясняването на мъглата под натиска на „тълпата”.

Вече и най- слепите трябва да са прогледнали за червения „симбиоз” ( изразът, да напомня, беше на Станишев в последната му година като премиер в изказване пред НС по темата за организираната престъпност)- и не само между ДПС и БСП, но и по отношение на зависимостта им от Атака.

Ето още една проява на този симбиоз в мисленето и действията на Атака с останалите аркадаши в парламента.

Разтревожен от хвърленото яйце по неговата заместничка Мая Манолова, председателят на парламента прибягна вчера до трибуната на обществената телевизия БНТ, за да бие тревога какъв ужас се бил случил пред парламента. Акцентът на говорещия с акцент Миков беше срещу протестиращите и медиите.

Днес самата парламентарна трибуна беше употребена за същото от кворумния благодетел на БСП и ДПС Волен Сидеров. Най-напред отново им осигури кворума. После, като истински говорител на тройната коалиция, какъвто изпъкна и на Консултативния съвет по сигурността при президента Плевнелиев пред мълчаливо съгласния с него Миков, вождът на откровено комунистическото крило на управляващите през по-голямата част от т.н. преход „социалдемократи” Сидеров продължи мисълта на Миков в същата посока.

След като се изказа от името на българския народ и определи неговия дневен ред Сидеров изрече на финала следната лъжа:

„…и няма сила, която да ни отклони от пътя да го следваме“!

Има такава сила! Въпрос е на едно телефонно обаждане от Москва . Знаем го от 20 февруари, когато Бойко Борисов подаде оставка след телефонен разговор с Путин- действа безотказно.

32 мнения за “Прояснява се мъглата под натиска на “тълпата””

 1. Както пишеше на един плакат от протестите:”Най-добре е доматите да дойдат!”
  Както и “Организираната престъпност каза,че ако подаде оставака,ще настане хаос”.
  За хапчетата на “Болен” и “Волен и Местан – гаджета” не споменавам(въпреки,че споменах).

 2. Снощи на протеста пред президентсвото мернах февруарския клоун янко. Движеше се сред “тълпата” видимо подтиснат.

 3. Даже тогава нашите хора скриха за този разговор, информацията изтече от руските прес служби. Сега да видим, кога Москва отново ще ни “освободи”.

 4. Доколко сте сигурен, г-н Инджев, че наистина се е състоял такъв разговор между Бойко Борисов и кремълският властелин Путин?

 5. Според мен интересното в цялата ситуация с назначенията е че може би целта им е не тези хора да са на тези позиции а да се отвлече вниманието от други действия на управляващите. Например подписване на официален договор за Белене след който вече няма да има мърдане независимо кой е на власт.

 6. Поведението на Волен с палката тази сутрин според мен е начин да противопостави полицията с протестиращите. До момента те са очевидно на една страна което за него е абсолютно неизгодно.

 7. Благодаря за безочливостта и ндаменността на управляващите, които дотолкова безпомощно са се самоувили ( направо опъшкулени ) в паяжината на олигархията, че не могат и да доловят посланията на народа.
  Не успяха да ги помръднат двуседмичните протести на десетките хиляди недоволни българи по площадите и милионите извън тях. Не успя да ги разколебае дори жалкия контрамитинг на ДЕСЕТКИТЕ им застъпници!

  Не е ли все пак иронично как точно хората, които възхваляват идеята за “мирния атом”, водени от несломим ламтеж за лични облаги от атомната енергия, всъщност генерират гражданска енергия в зараждането на нова обществена кауза.

 8. към Дани:

  Дотолкова, доколкото самият ББ съобщи за този разговор.От службата на Путин нямаше опровержение.

 9. Волен взе твърд курс към цирка, може би дава шанс на БСП да се отдръпнат поради…и крайно неприемливите ала-бала. И: Не е по темата – тук има друг със същия ник.

 10. Те така подмолно като партизани / и не без учстието на Путин/, взеха властта, че много трудно ще я дадат.Ако се предадат Путин ще се разправя с тях.Надявам се протестите да продължат.До край.

 11. @SIB
  “Не е ли все пак иронично как точно хората, които възхваляват идеята за “мирния атом”, водени от несломим ламтеж за лични облаги от атомната енергия, всъщност генерират гражданска енергия в зараждането на нова обществена кауза.”
  Може-би наистина има нещо иронично; но моля Ви се, оставете т.н. “облаги”. Трябва да се разбере, че от атомната енергия такива не може да има, освен да се вкарат хората радиационно в областта на песимума (умиранията) и да се завладее наследството им. А това интересува не “хората”, които въобще не разбират какво става, а някоя си чужда държава. В случая, мисля, тя се самоизобличава съвсем конкретно.
  Става въпрос за живот, или смърт! Тук!

 12. Поведението на Сидеров е повече от предизвикателство спрямо не само гражданството, но и по отношение на правилата за влизане в сградата на НС! Не съм наясно дали ПОЛИЦЕЙСКАТА ПАЛКА е вид оръжие,но ако това е така /защото полицията я използва във всички случаи когато трябва да въдворява ред/,питам къде е ОХРАНАТА на НС,респ.-неговия председател по отношение на един наистина РАЗПАСАЛ се гамен,простак и т.н.???!!!Наистина безнаказаното поведение на този човек ОМАСКАРЯВА и без това омаскарената ни държава!Би трябвало да се намерят доблестни юристи-конституционалисти,които да предприемат необходимите стъпки за обуздаване на този тъпигьоз-депутат.Действията на Атака и нейният ВАЖД все повече наподобавят на шпиц командите на Хитлер…..!!

 13. Нека да бъдем честни – българският народ има тежка и непоправима вина за състоянието, в което се намира. Нали “Просвещението е бягство от непълнолетието, което сами сме си причинили”. Това го е казал Кант – един велик немец, още преди два века. Та точно българският народ е прекият и може би единствен виновник за безобразията в живота ни. Българският народ ( за разлика от достойния немски народ, например) още не си е посипал главата с пепел и не е поел вината за комунизма, който допусна в живота си и позволи на комунизма и на най-уродливата част от обществото, да съсипе живота на децата му. По-голямата част от този народ продължава да пребивава невинно в непълнолетието, което сам си причинява.
  В този момент 1/2 от работоспособния народ на тази страна трябваше да е по улиците – протестираща и непримирима. От друга страна – продажните червени синдикати мълчат. Онзи ден слушах лидерите им – сиви, безгръбначни, алчни, продажни, затъпели същества, загубили дори екцистенц минимум одухотвореност. Никога злото не е било толкова осезаемо, толкова очевидно заплашващо устоите на живота ни и въпреки това – страната ни като цяло, с малките изключения тук, в София, спи. Просветените, светлите сили на тази държава най-сетне се разбраха, че мястото им е сред хората, на улицата. Десните интелектуалци – най-добрата част от обществото ни – излязоха на улиците, проговориха, – и тутакси животът ни се преобрази.Дано отново не замлъкнат от отчаяние, дано отново не се капсулират и не се приберат. Ако всичко хора на БГ подкрепят софийския протест – подкрепят го честно, без комплекси и дребнава завист – нито Путин, нито Долен, нито Аамед щяха да имат думата. Спомнете си как това джудже Долен (джудже и в прекия, и в преносния смисъл) се беше снишило и се ослушваше като въшка при първите мощни вълни на протеста, а сега нечестивецът пак изпълзя. Днес моя позната – умерена, културна и възпитана жена, каза – “Този боклук Волен трябва да бъде линчуван”. Викам си, щом като тя заговори така и обърна езика си – значи е дошло врема да го пометем, да пометем окончателно цялата тази грозота и непоносимост, но се питам – какво не ни достига? Не ни достига солидарност, не ни достига плам, не ни достига честност, самостоятелност и просветеност, а от свободата си се отказваме много по-лесно, отколкото от удобствата си. Много неща не ни достигат. Нека не се лъжем.

 14. Е да, но Боко падна, когато беше във фаза на отказ от АЕЦ “Белене” след референдума, а при сегашната гнойна коалиция няма сила, която да ги спре да слугуват на путев, съответно и той няма да им звънне. Обречени сме!

 15. Сидеров благоволи да съобщи, че палката е против многото кучета, кучетата на…Фандъкова. Малка тълпа е с него, но това не е успокояващо. Търсят провокацията – за нИми Россия, Москва и Арбат, огонь, батарея…все на някой тийнеджър ще му “падне пердето”, и …недокосвайнароденпредставител .

 16. Васил Милославов ,

  Може би не сте разбрал заложения смисъл в понатието “облаги от атомната енергия”. Това представляват всички скрити и нескрити печалби на определени лица от самото планиране на един АЕЦ до експлоатацията, под формата конслутантски хонорари ( до момента за Белене възлизат на над 200млн по официални данни), откровенни рушвети в офшорни сметки, “набухване” на себсйстойността за изграждане на проекта. Ако все пак се построи, съответните хора застават на изхода и любезно посредничат за доставката не ел. енергия до крайните потребители, срещу съответната надценка.

 17. Ето какво е написала др. Дърева:

  “Те не се притесняват за тока и хляба. Не им пука за парното, детските, пенсиите. Те имат своята прекрасна работа и европейски заплати, те са сигурни и осигурени, лъскави и блестящи, с фамозни CV-та, с оня преуспял курикулум вите, наченат някога в тоталитарните коридори на властта.
  Те извират в юнската жега из своите офиси, бюра, дирекции, фондации, агенции и администрации, прииждат към площада с музика и барабани, с кларинети, тимпани, латерни, флигорни, тромбони, тръби, тъпани и вувузели, с ролери, скейтбордове, колела, кучета, бебета. Все гении, таланти, оратори, оператори, агитатори, фабриканти, писатели, тук-таме генерали, поети, съдържатели на локали, музиканти, програмисти, артисти и всякакви пиар специалисти.
  Те идват за своя пореден купон, за своята весела променада из софийските улици – едно празнично шествие с дечица на рамо (да свалят комуняги от малки), една разходчица на любимото куче, малко рисунки по асфалта, после – мощно свиркане, после химна, малко хорца, малко ръченици, тук прехвръкне камъче, там пльокне яйчице, ето, слънцето се претъркулнало, станало хладно, сенчесто, време приятно за един тегел по стъргалото на протеста – състудент ще срещнеш, с приятели ще побъбриш, срещу червените боклуци ще повикаш, ей тъй, да ти се отпусне душата…»

 18. Браво Мария-позицията ти е достойна и поучителна за “нашего брата”,който продължава да върви по течението на събитията безучастно.
  Няма го живеца,енергията,която да ни тласне да решим проблема.Дано не сме закъснели прекалено много.
  При така наречения самопровъзгласил се “елит” са и парите и външната подкрепа от север-проникнали са навсякъде – по медии,профсъюзи,социолози,църковата ни и къде ли не,и от всякъде по най безпардонен и дебелашки начин ни обсипват с лъжи и манипулации.Всички не се хващат на хватките им,буквално съшити с бели конци,които звучат абсолютно абсурдно.Но има част от нашето население,което наивно се лъже и за това те са адресирани към този тип аудитория.Това само размива усилията ни и ни обрича на провал.Да не говорим за “напазаруваните” провокатори.У нас нещо което не се купува с пари,то се купува с много пари.А това са нашите пари-откраднатите капитали.
  Благодарности и към Иво за достойната му журналистическа дейност-дано се отворят очите на някои хора.ДАНО!

 19. МАРИЯ, моите адмирации! Това се казва “в десетката”! С пръст в раната! Изцяло заставам зад поста Ви!
  Макар, че истината боли!
  Още веднъж Ви поздравявам за изявената позиция!
  Желая здраве и гражданска непримиримост!

 20. към Михаил:

  Откровено подражателство на неподражаемия Гео Милев , намирисващо на побългарен Маяковски- от двамата обаче е взела повече злобата, отколкото (не)искреността на чувствата, която не отива социалдемократическата дрешка в битието й на дългогодишен член на Висшия партиен съвет на БСП, определящ съдбините на България през по-голямата част от прехода- такъв, какъвто нейните другари го предопредилаха ( начело с непрежалимия за нея Луканов).

 21. @SIB
  Много добре Ви разбрах. Но и Вие ме разберете, че всичкото население – от печалбари – мошеници, па и наивни партийци – до циганите, ще страда от радиацията – малко, или много, па и поколенията… Това се наблюдава и сега това е важното. Още нещо: човек съществува двояко: като индивид и чрез поколението си. Дали ще умреш от рак и преждевременно, или ще си останеш бездетен – все тая за нацията. И като това стане система, нацията ще изчезне. Мислете с векове и поколения, не само с рамките на времето на съществуване на индивида…
  Извинявам се, ако съм неясен, но се стремя да бъда кратък
  Четете
  @SIB
  Много добре Ви разбрах. Но и Вие ме разберете, че всичкото население – от печалбари – мошеници, па и наивни партийци – до циганите, ще страда от радиацията – малко, или много, па и поколенията… Това се наблюдава и сега това е важното. Още нещо: човек съществува двояко: като индивид и чрез поколението си. Дали ще умреш от рак и преждевременно, или ще си останеш бездетен – все тая за нацията. И като това стане система, нацията ще изчезне. Мислете с векове и поколения, не само с рамките на времето на съществуване на индивида…
  Извинявам се, ако съм неясен, но се стремя да бъда кратък

  @SIB
  Много добре Ви разбрах. Но и Вие ме разберете, че всичкото население – от печалбари – мошеници, па и наивни партийци – до циганите, ще страда от радиацията – малко, или много, па и поколенията… Това се наблюдава и сега това е важното. Още нещо: човек съществува двояко: като индивид и чрез поколението си. Дали ще умреш от рак и преждевременно, или ще си останеш бездетен – все тая за нацията. И като това стане система, нацията ще изчезне. Мислете с векове и поколения, не само с рамките на времето на съществуване на индивида…
  Извинявам се, ако съм неясен, но се стремя да бъда кратък
  Четете
  @SIB
  Много добре Ви разбрах. Но и Вие ме разберете, че всичкото население – от печалбари – мошеници, па и наивни партийци – до циганите, ще страда от радиацията – малко, или много, па и поколенията… Това се наблюдава и сега това е важното. Още нещо: човек съществува двояко: като индивид и чрез поколението си. Дали ще умреш от рак и преждевременно, или ще си останеш бездетен – все тая за нацията. И като това стане система, нацията ще изчезне. Мислете с векове и поколения, не само с рамките на времето на съществуване на индивида…
  Извинявам се, ако съм неясен, но се стремя да бъда кратък

 22. Извинете,моля, за повторенията. Опитвах се да дам един линк.

 23. Prescentara na Putin saobshti za razgovora s Boiko Borisov predi da si podade ostavkata. Tam imashe edno vazhno utochnenie – PO NEGOVA MOLBA. T.e. – Boiko go e potarsil. Az go vidiah tova saobshtenie. Izvinete za latinicata. Pisha ot chuzd computer, ot drug kontinent.

 24. Другарката Дърева наистина цитира “Септември” – любимият автор на полуобразованите леви интелектуалци, които години наред го използват като тяхно идеологическо знаме, четейки го, както дяволът чете Евангелието, и презирайки го дълбоко (същият Гео Милев е написал “Грозни прози” и “Експресионистично календарче” – произведения, които недообразованите им докрай другари наричат “декадентски”, без да знаят значението на тази дума)
  Но истината е, че един от най-образованите интелектуалци на България, какъвто е Гео Милев, никога не е могъл да се впише в просташката им идеология, в селяндурската им чувствителност.На едно място в “Септември” се казва – “Кой излъга нашата вяра?” Алюзията е ясна – всички онези бедни, нещастни хора, които престъпната болшевишка партия използва (товарищ Димитров от Москва), за да ги превърне в жертви на собствената си терористична идеология и в жертви на една защищаваща се държавност след кървавия нечуван в историята на света атентат в “Света Неделя”. Това са те,българските комунисти,
  дори най-обикновената еволюция им е чужда, пък ние, наивниците, се надяваме да преживеят някакъв катарзис. А Долен – това е лицето на най-скритите, най-съкровените им и неосъществени докрай копнежи – да извадят палките и автоматите и да стрелят срещу всичко онова, което е различно и е надарено с достойнство и свобода.

 25. Добре де, хвърлила им “тълпата” едно яйце. Те хвърлиха върху обществото цял Пеевски. По груба преценка – 150 кг. … без кочината. Ние, живеещите в държава на справедливостта не оставаме длъжници. Така, че едно яйце не стига. Много повече трябва. Ама хайде, от нас да мине.

 26. Bokuluk da gi narechesh tezi ot troinata koalicie e da im napravish kompliment – ot bokluka ima niakakva polza – toi mozhe da se opotrebi otnovo naprimer. Tezi sa neprigodni za nishto! Putin da si gi vzeme za pridvorni.

 27. Васил Милославов ,

  явно отново е “прекъснала връзката по телефона” 🙂 Аз въобще не изразявах мнение дали да има АЕЦ в БГ и защо. ПРОСТИ СПОМЕНАХ, КАКВИ СА ДОВОДИТЕ СПОРЕД МЕН, ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА У НАС ДА СЕ ЗАЩИТАВА КАТО НЕПОРОЧНА ДЕВИЦА. Тук ще вмъкна все пак (за ваша информация), че не желая да се строи нова АЕЦ поради ред обективни причини – нерентабилност, с висока степен на опасност, постоянно изоставаща от последните иновации.

  Приятна вечер.

 28. Predlozhenie za lozung:

  “Volen, ne moga da te nareka bokluk, ne zasluzhavash takuv kompliment!”

 29. Нерентабилност – имам в предвид, че не може да се изплати в разумни срокове с оглед на факта, че няма да имаме на кого да я продаваме от съседите си. Вътрешната ни консумация, заедно с народилите се като гъби след дъжд – соларни паркове, въобще нямя да ангажира и 1/3 от евентуалния потенциал на АЕЦ-а. В момента трябва да се удължат сроковете на съществуващата ( Козлодуй) ако се налага, докато себестойността на енергията от ВЕИ не спадне в приемливи граници.

 30. http://www.kremlin.ru/news/17535

  Сега от къщи, на спокойствие, ви изпращам официалното съобщение на прес-центъра на Владимир Путин за състоялия се разговор. Само дето май са пропуснали част от разглежданите теми.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.