Игнорирай Блъсков, медийния баща на Пеевски и Сидеров

Без видима причина Българският медиен съюз изстреля на 29 март тази година заклеймяваща декларация срещу „група български журналисти на свободна практика”, т.е. срещу пишещи (предимно безплатно и по принуда) в интернет публицисти.

На практика шефовете на въпросния съюз Делян Пеевски, Светлана Шаренкова , Петьо Блъсков, Тошо Тошев нападнаха безадресно, но ясно като мишена тъкмо свободните български журналисти с обвинението, че разваляли (предполагаемо) добрата представа за българските медии и дори въвличали западните посланици в тази дейност!

Сега, когато парламентарният шеф Михаил Миков размахва пръст, а неговият работодател Волен Сидеров полицейска палка срещу медийната свобода, имам въпрос: къде са да се възмутят „баровците” Пеевски, Шаренкова, Блъсков и Тошо Тошев?
Мълчат съучастнически.
Изключение прави бащата на медийния цинизъм в България Петьо Блъсков, пред когото младият Пеевски е като невинно пионерче по отношение на „приноса” в опростачването на българските медии, а чрез тях- и на захранването с вестникарски силаж, с който тъпче нещастно българско население повече от две десетилетия.

По ясни само на продуцентите на телевизионните предавания причини Блъсков обикаля неспирно телевизионните студия и раздава „правосъдие” в типичния за него циничен стил на всезнаещ съдник. Той сипе презрение към протестиращите и заклеймява президента Плевнелиев, но не „забелязва” изстъпленията на своя храненик Волен Сидеров, чиито медийни изстъпления датират именно от времето, когато работеше за Блъсковия в. „Монитор”.

Разликите в манталитета между Пеевски, Сидеров и Блъсков са невидими, но ако има между тях някой, който има право да претендира за родоначалник на този наложен от вече почти четвърт век агресивен популизъм, това е именно Блъсков. Срещу него обаче никой не протестира: тъкмо напротив, все повече го рекламират във всевъзможни телевизии.

Опитах се да разбера, дали този феномен с преливането на Блъсков от телевизионните екрани не се дължи на пистата, прокарвана към въпросните телевизии от един друг циник, рекламния бос Красимир Гергов, който оприличи работата на една телевизия като „плод зеленчук”. Намирисва именно на нещо такова. Но тези далавери са сред най-големите тайни на задкулисието, за които по традиция у нас остават слепи прокурорите и следователите.

Докато всички са се вторачили към гръмоотводите Сидеров и Пеевски , всъщност ни пробутват онзи, който даде „първа космическа” на истериите на Сидеров и произведе куп популистки медии, които продаде след това на …майката на Пеевски, а сега вече действа и със сина й в рамките на въпросния Български медиен съюз. Същият прокарва в момента в телевизионния ефир тезите на Пеевски, който уж е отстранен от публичността след гигантския скандал около името му.

Време е за бойкот по „турски”- както направиха гражданите в Турция спрямо медийните манипулации, игнорирайки съответните медии. Пък ако ще „турско да стане”!

51 мнения за “Игнорирай Блъсков, медийния баща на Пеевски и Сидеров”

 1. Тъкмо поради редовното присъствие на този “весникарин” и други лица,известни и като майстори на баници,престанах да гледам някои предавания.
  Бактън от тях!

 2. Този път дявола за опашката. Точно това са тарикатчетата опитващи се да диктуват медиите и поведенческия модел на нацията. Само баш боса липсва герговчето.

 3. Делян Пеевски – неосъществен шеф на ДАНС, на 32 г притежава медийна империя от много вестници, телевизии, уебсайтове

  Светлана Шаренкова – шеф на форум “България-Русия”, прокарва руските интереси в България, награждавана е редовно с руски ордени и отличия, тя изми МОЧА от американските комиксови супер-герои.

  Петьо Блъсков – всеизвестен ибрик, той донесе навремето “партийната книжка на Софиянски”, заради която 24часа за малко да отиде в небитието.

  Тошо Тошев – дългогодишен главен редактор на в-к Труд.

  Накратко, както казва Остап Бендер – всичко е ясно на съда.

 4. А дали протестиращите са готови за бойкот по турски? Не виждате ли умелото управление, което упражняват медиите? Протестиращите били красиви, умни, от средната класа, артистични…тези комплименти са тревожни. Те стимулират желание за принадлежност към тази група, и когато образците на групата я поведат към капан, тя сляпо да ги последва.
  Прекалено угоднически се държат всички “проводници” на информация.
  Опасявам се, че в задкулисието картите вече са раздадени – да видим кой ще цака.

 5. Изтрих всички линкове в Броузърът свързани с медиите на Делян Пеевски и сие. Сега търся магазини, хотели, ресторанти свързани с руската тройка за да ги отбягвам.Браво на комшулара, показаха ни умен начин на протест.

 6. Така е , при нужда да се брани властта на мафията , изпълзяват Блъсковци , Райчевци, Колевци,Кеворкяновци, Барековци…….То затова сме я докарали до тук !Разделени , бедни , хранещи се с демагогия , цинизъм , лъжа , подмяна.Поемаме всеки ден тази отрова , поднесена ни дори от неочаквани продажници като , Кошлуковци , Диловци, Саръивановци, ….

 7. Г-н Инджев,гледам,че са плъзнали нови лигави, продажни плужеци от редиците “на февруарските протести”.
  Бяха вчера при Милен Цв. и тая заран в някой сутрешен блок- не`къв Стоянчо некой си и сие.
  Бил безработен човекът, ама като гледам, бая имотен ще да е -види му се часовника – трудничко ще му повярват, че е от гладните.
  На яслата на БСП – Москва ще да е. Пък и бая нагличко е копеленцето като гледам….

 8. “Протестиращите били красиви, умни, от средната класа, артистични…тези комплименти са тревожни……
  Опасявам се, че в задкулисието картите вече са раздадени – да видим кой ще цака.”
  Posted by Ани Тодорова | юни 28, 2013, 9:35″
  Ами аз знам “кой цака” не от сега,ама няма как да ви покажа икажа с “плокирани буквици”.Като понеча да пусна и хооп “аайде да сменявам,пощи,инсталации,лан карта” и мноого време безценно ми се попилява,а секундичките цък,цък,цък, цъкат и животас е кратак,не чака!

 9. Пък е те така никой не рече да слезе тук в “тъмното” (от любопитство поне).За “виждането” на “звездното небе” не подходящо място в “светлините на гуулемият град”,на неосветено място се поставя “широкогледащият телескоп”.
  “звездното небе ” се гледа от къмто стъпнала здраво на земната повърхност гледна точка,не от високо в небесата “летене”!По “обширен” се получава “образа”!Детайлно по !

 10. Интересно защо Блъсков Ви обижда на “офицер от службите”, след като за това правителство службите и принадлежащите им са много важни.Вигенин върна ДС във външно и в посолствата.На почит и уважение са.Т.е. Блъсков сам се издаде – назначените от тях “офицери от служби” са чудесни, а тези които се осмеляват да пишат срещу комунистическия комплот са лошите “офицери от служби”.Не може с двоен аршин, г-н Блъсков.Не е професионално, а е нагаждачество на правителството Олигарски, дошло на власт на щиковете на службите/ в буквалния смисъл/.А кой е “офицер от службите” става ясно от барикадата – не сме от страната на Блъсков, там са службите и най-голям чин явно има Сидеров, защото даже МВР боса не смее да предприеме мерки против “излагацията Сидеров”.Как ще бори престъпността , като не могат да се справят с един само лумпен, нямам идея.Но не са за МВР.

 11. Та, за кого иде реч? За онзи ли, дето едно време ни разказваше как в едно мазе, с една строшена пишеща машина започнал да издава вестник и после се събудил медиен бос? За онзи ли “дисидент”, на когото синята идея започваше и свършваше с луксозния му автомобил? За онзи ли “журналист”, дето само като му чуеш приказката, ти става ясно, че за разлика от Бойко Борисов и “Винету” не е чел?
  За онова ли жалко човешко подобие, дето и суратът му и фамилията са илюстрация на безграничната простотия? За онова ли “Лице” дето лицето му стои отзад (или задникът – отпред, май), както остроумно беше отбелязал Иво Беров?
  За него ще да става дума?! Макар, че знае ли човек, то напоследък в тази БЛЪСКАНИЦА на гьонсурати, в мерака им да си заслужат БЮРЕКА, като нищо можеш и да се объркаш!

 12. Някой във форума ги нарече “червеношийки”, тези медийни мекерета, дето обикалят от медия в медия и зомбират хората. Те обикновено по-бързо и от хамелиона си променят окраската.Но г-н Инджев, ние нямаме друга защита освен тази да ги игноририраме. Лошото е, че по този начин ще игнорираме и малкото останали стойностни хора в това съсловие. Вие журналистите “отвътре”, така да се каже, трябва да се организирате и също да направите една “хигиена” на медийното пространство. Иначе хората все повече ще ви поставят под един знаменател.

 13. Ivo,
  днес се молим за спасението си чрез запазване на мира в изстрадалото,изтерзано,наше демократично общество.
  Гладната стачка на Е.С. и искането на Е.М. за полит.убежище могат да бъдат преодоляни като изостаналост такава,че ни дърпа към управлението на ББ,което безспорно Е ненужно за държавата ни.Нуждаем се от нашия Н.Чомски,който да разкаже на маргинализираните граждани у нас,че тяхното място в обществения демократичен процес Е , Е-ТО какво:САМО ТОВА Е!Тези четири стъпки не стигат и затова трябва да се добави ПЕТА стъпка много важна ,която разкрива ЗАМИСЪЛЪТ и всъщност е израз на цялостната представа за това ,което човек трябва да прави за да може идеите да се осъществяват ,следвайки причините за това ,а в съвременния цивилизован свят казват : само това Е!НЕОБХОДИМОТО ВЪЗМОЖНО,което правим.ПП”СТЕ!” ТОЕСТ :ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ”Само Това Е !”
  Поздрави!

 14. “Игнорирай Блъсков, медийния баща на Пеевски и Сидеров”
  Аз съм го направил отдавна, но какво от това, в транспорт и по кафенета хора с мътен поглед и замечтан четат ли четат изданията им. Само с Игнориране не става. Трябва да се обяснява че да ползваш медиите им е по-вредно от тютюн и трева! Дали ще повмогне? Не знам, но със загърбване /игнор/ на злото и лайното, то не изчезва трябва биологично време. А ние нямаме по два живота. И децата ни нямат…

 15. Лично аз не купувам и не чета никакви вестници (с изключение на в. Седем, в. Култура, в. Гласове и в. Капитал – всички тези за известоно време) още от 1996 год. Но бойкотът трябва да обхване и всички стоки и услуги, предлагани от фирмите на мафията и да върви ръка за ръка с протестите. Частичен списък (който непрекъснато се допълва) на тези фирми има във Фейсбук.

 16. Напълно съм съгласе с написаното и се пръсъединявам към мнението Ви,г-н Инджев.Както при почти всичко написано от вас, отново сте в десятката.Благодаря Би!!!

 17. В едно нормално общество П.Блъсков и В.Сидеров биха били утрепки с по няколко присъди, за които никой не говори. Нормалните хора се гнусят от тях. За нормалните хора е ясно, че И.ИНджев не е и никога не е бил “офицер от службите”, нито пък се вписва в смисъла на понятието “ченге”. Ако беше така, щеше да бъде част от грозната им шайка и нямаше да бъде нападан с такава омраза и нетърпимост. Нечистоплътността на лицето П.Блъсков е толкова огромна, че игнорирането му е най-добрата профилактика срещу зарази, най-вече морални. А колкото до руската бесовщина на лицето В.Сидеров – обществото като цяло трябва да намери начин да й противодейства преди да е подлудил всичко живо и нормално. А иначе моята лична хигиена изключва гледане, слушане и четене на български медии от много години насам.

 18. Най-важното: определяне на проблема – защо България е в това състояние след 24 години? Моята гледна точка: съществуващата избирателна система е най-голямата измама на прехода.

  Нека всички се обединим в търсене на решения: обединението е силата на програса
  Партиите разделят народа! Защо: разделяй и управлявай/подчинявай!

  Има два изхода: избор на личности при 100 % мажоритарни избори в два тура по австралииски модел, при задължително гласуване. Само при 100 % мажоритарни избори има истинска конкурениця на личности. нали? Кой се страхува от истинска конкуренция и защо? Проблемът: партиите се страхуват от промяна на тяхната приоритетна позиция, поради това правят всичко да потушат тези разговори. Хора мислете разумно и непозволявайте да ви мамят ако мислите за просперитета на вашите деца.

  Другият вариянт е: президентска република – президента формира правителството. Тъй като президента се избира мажоритарно от цялата страна има прово да формира правителство.

 19. “Аз съм писател, журналист и интелектуалец” – казал днес Сидеров.

  От днес ще помоля приятелите и близките ми да ме наричат птеродактил. Това е по-близо до истината от самоопределенията на другаря рубладжия.

 20. @1_НАУМ
  Запознават се двама: “Приятно ми е, Иванов – дизайнер! Приятно ми е, Петров – обикновен педераст.”

 21. Ако разсъдим хладнокръвно ще се убедим, че извеждането “на позиция” на такъв тежък лайномет /без извинение/ като Блъснатия, сочи на крайно отчаяние у противника. Нещо от сорта “Позади Москва!!!”. Вече не им останаха позиции за отбраняване, битката е решителна, а усилията отчаяни. “Леката кавалерия” Сидеров е разпердушинена, сега залагат тежката установка “ГРАД от мърсотии”, за която да се чудиш със същите ли уста яде, с които и приказва. Като видиш такъв насреща си, командата е – лягай ниско, хвърчат биволици, с червени налчета! Тези приятели са им достатъчни, не им трябват ама никакви врагове. Победата е наша.

 22. Не успяхте да прогнозирате поведението на В. Сидеров, в резултат на кукловодството на ,, Монтерей,, Казахте , че БСП и Атака са ,, скачени съдове,, и неявяването на Сидеров вчера / прогнозирано от Вас / ще е мотив за Станишев да се оттегли от властта. Г-н Инджев , по – добре се вслушайте в думите на големия български десидент Николай Колев- Босия . Ще научите много неща .

 23. И изгледайте филма на Алекс Джоунс ,, Краят на играта- План за световно поробване ,,

 24. Тук, в този блог, игнорираме крипто-комунистите, макар и маскирани като почитатели на световната конспирация. Това – до човечето, самонарекло се кукловод (може би води едни от тези, надуваемите, кукли, та затова).

  Сега по една тема, която със сигурност ще има развитие, и то много скоро. Бундестагът се е самосезирал за ситуацията в БГ. Има изключително неприятни за поредните (временни) протежета на нашенската олигархия заключения. Май ще се намеси горския. Пардон, горската.

 25. Към кукловод:

  Не ми е много ясна тази (зло)радост за нещо, което не съм бил успял да “прогнозирам” – най-малкото защото нищо не съм прогнозирал, а скромно съм се опитвал да обяснявам в конкретния контекст.
  А иначе, ако искате да се вслушам в нечии думи – например в думите на някой, който ме обявявяше за полковник от ДС – защото знаел от сигурни източници,т.е. от някакви свои много (досто)верни хора в …ДС- трябва да ги цитирате. Пък белким и аз най-накрая науча нещичко за себе си и за живота изобщо.
  А че БСП и Атака са скачени съдове по руска линия, това е факт, който не се нуждае от моето “прогнозиране”.

 26. Изберателната система в сегашния и вид ражда нестабилност – такава,каквато имаше дълги години в Италия и Франция,само че последната стана президентска република.Добре,ако се измени конституцията и България стане такава,с нашия късмет и начина,по който тук се прави политика,ще си изберем президент – изрод,пред който Волен Сидеров,Делян Пеевски,Сергей Станишев и цялата им сган ще изглеждат като благовъзпитани и кротки хорица.Просто народът ни е /в голямата си част/ глупав и се подава на манипулации.Бедата започна с избирането на НДСВ и Симеон от зловещата Сакскобурготска фамилия през 2001 г.Ами,нали отдавна е казано,че всеки народ заслужава управниците си.Що се отнася до Блъсков,Тошо Тошев и прочие продажници,ами те са си дърти комунисти и купени вестникари.А има една голяма /както по мойто време се казваше “необятна”/ страна,където простият народ може и да живее зле,но за правене на бели по света пари никога не са и липсвали – нито по времето на Александър втори,нито при др.др.Ленин и Сталин,нито сега.

 27. Поне от месец има една дума, която всекидневно се повтаря в медиите, Нар. събрание и на улицата – ОЛИГАРСИ. Това “събирателно” обаче е изпразнено от съдържание, защото не е свързано с конкретни личности. Приканвам да се опитаме, с помощта и на г-н Инджев, да посочим поименно поне десетина БГ олигарси, за да спрем най-накрая с това нищо не означаващо говорене. И повярвайте, изброяването ще има голям отзвук както сред самите олигарси, така и в обществото

 28. Антиповедението на ИЗВИНИСЕБЕ е изцяло в полза на управляващите – не тях громи с грозни думи, не тях ощетява с цирк в парламент, в президентство, в телевизия. Когато им припари за каквото и да е оправдание, ще си имат прекрасна изтривалка, включително и за оставката. Твърде формално е, обаче, за да проработи – без съгласието на кукловодите марионетката вече щеше да е в болнични.

 29. Г-н Блъсков,не ме интересува дали Иво Инджев е работил за службите,защото каквото трябва той вече сподели с нас,ние го разбрахме и приехме.Аз уважавам и ценя този журналист-Иво Инджев.Обаче искам да ви попитам какво стана с имотите на СБЖ и по специално наследените от Дружеството на столичните журналисти(ДСЖ)?Моят дядо и други журналисти са трупали тези имоти от членски внос,балове,томболи и умело и почтено управление.ДСЖ става толкова богато,че дава 6 млн.заем на държавата.През 1944 от 130 члена,87 са убити(Крапчев,Танев,Бадев),други репресирани,трети просто изключени,без право да упражняват журналистическата професия.След 1989 година какво направихте вие,за да почетете паметта на тези журналисти?Знаете ли,че малцината останали живи,обикаляха около Клуба на журналиста на “Граф Игнатиев”,закупен с техните пари ,без да могат да влязат вътре?Весело си живеехте,прекрасни спомени имате от този клуб,нали?А дали някога ви минава мисълта ,кой го закупи и с какви пари?Традиция,морал,лоялност,колегиалност,това са думи неразбираеми за вас,г-н Блъсков!

 30. Здравей Иво,
  Напълно споделям написаното.
  Отговори на нападките на това комунистическо мекере, наричащо се журналист Петьо Блъсков, който директно те цитира по Нова телевизия, но много меко, много възпитано. Тия боклуци разбират само от тояга. Там е грешката на възпитаните хора. Най-опасено в момента е ямболското фотографче Сидеров, наричащо се и то журналист, разхождащо се заобиколен от мутри, най-безнаказано из София, все едно му е бащиния. И никой не може да го озапти. И това е измислено, но резултатите за обикновените хора, като нас ще бъдат плачевни. Просто не искам да си ги представя!

 31. много добро попадение, и най-вече за четящите все още хартиени издания – хем плащат, хем им мътят мозъците с глупости.
  Не да игнорираме – нека просто изхвърлим завинаги гнусотията от живота си.
  Бъдете добри и се борете ! Желая успех на блога и читателите му !

 32. Днешните вестници са пълни парцали.Когато се
  изправя пред сергиите за вестници,се чудя мин.
  5 мин.какво да взема.До там сме я докарали.
  Днешната”Преса”(купих го от немай-на къде)
  на цяла страница “прокарваше”информация за
  руските АЕЦ -и ( уж като цяло)колко били”оборотни”
  в цял свят.Човек почва да си дава сметка,как
  промиват мозъци въпросните собственици.
  И така години на ред.Нищо чудно ,че сме я докарали
  до това положение в държавата.В парламента Болен
  играе грозен театър а “опозиционера”Борисов-пък
  се изживява като Кръстника-все някой го бил “поръчвал”.Дори и в най-трудните години през деведесетте ,не е имало такава липса на подготвени
  хора.Сега дори няма кой да се изкаже ,зада опонира
  на Станишев и Сие.
  Жалка,жалка,жалка картина…

 33. Иво… тия няма да подадат оставка ако ще цял милион да плъзне с плакати и знамена по София. Кво пра’им, как мислиш?

 34. Поставете на Гугле сърч това именце:
  Веса Цолова

  1 -Торта с моркови – прочети коментар ми на 26 Юни 2012!
  после:

  3 – Първанов: Крахът на референдума ще е началото на края

  И може пък на някой да му просветне “коя медията,кой “режисер,коя агитката” – творители на “спонтанни протести против шисти газ,референдум за АЕЦ Белене,Ел сметки протестни и хоп защитници на правоверното правителство днешно пред колонки на НДК”
  “Ранобудни радиослушатели се събират в Белослав
  Редовни радиослушатели от Клуб „По първи петли” от цялата страна ще се съберат в събота в Белослав. Клубът обединява слушатели и участници в едноименното радиопредаване по програма „Хоризонт ” на БНР, които редовно организират свои срещи в различни градове. Сега те за първи път ще гостуват в Белослав по инициатива на един от най-запалените фенове на предаването – о.з.майор Владимир Койчев, който е председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса в Белослав. Общественикът е известен и като организатор на традиционното рали шоу с трабанти, което се провежда всяка година край града.
  До момента участие са потвърдили 120 радиолюбители от клуб „По първи петли” на възраст от 25 до 90 години от различни краища на страната – Варна, Плевен, Бургас, София, Добрич, Русенско и др. 24.07.2009”

  За контакт:

  Адрес: София 1040, бул. Драган Цанков 4
  Телефон: (02) 93 361
  e-mail: petli@bnr.bg

 35. Вижте. Игнорирай империята е много по-работещ призив от посочването на имената на олигарските. Които подкрепят палама/ента и Олигарски трябва да бъдат игнорирани. Инджев казва точно каквото умният ще разбере.

 36. Не съм го гледала, но сега прочетох нещичко. Много отрова, много нещо. Няма нищо по-лесно от това да го игнорираме, а с него – и телевизиите, които го канят.

 37. Попаднах на една статия от края 2011 г , която много добре показва вредата нанесена от купените журналисти като Блъсков и причината да се стигне до протестите от юни 2013

  “Истината за положението в България, Извадка от статия в гръцки ежедневник

  Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени отсредноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.
  И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме правата си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.

  Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

  В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем”

 38. Долу ръцете от блогърите!Блъсков,едно време ти взривиха синята идея,ама сигурно е имало защо.Не съм адвокат на Инджев,но съм сигурен в едно:НЕ ПИШЕ ПОД ЧУЖД ДИКТАТ(ДИКТОВКА).

 39. Както беше писал някога Босия, че Блъсков е заченат от половин сперматозоид, намерен и износен от баба му – точно на такъв прилича.
  Само Задунайско-губернаторско да не стане.
  Под статията, която излезе за нашата книга на 18.06 във френския “Монд”, в електронния вариант на вестника един коментар гласи, че за 50 години болшевиките в България са причинили неизброимо повече беди, отколкото за 500 години османско присъствие!

 40. @ JOHN:
  Не сте прав! Има един български вестник, списван грамотно и със стил, един вестник, който не обслужва мутрите, вестник, който казва истината, вестник – четивен и увлекателен.
  Купувайте и четете вестник “Стършел” – най-сериозният, най-качественият български вестник!
  Аз го чета редовно вече 30 години и нито веднъж не ме е подвел или разочаровал!

 41. Да се игнорира може но не е известно колко би било ефективно. Аз се питам каква ще бъде следващата мутация на тактиката на Бърсалките на Сапогите на ПУ. При очертаващия се дефицит на вот в тяхна полза и все по-проблематичното използване на фалшиви (подменени) бюлетини в бъдеще какви изходи им остават? Аз си мисля че ще се ориентират към ВНОС НА ЕЛЕКТОРАТ. Вече знаем че има 350000 апартамента на руснаци. Остава да се заселят. Някой от наблюдаващите отблизо може ли да се опита да предвиди?

 42. Гледах го ония (Блъснатия в главата) по Нова ТВ, когато Вие говорехте в пряко включване от мястото на събитието; онзи си позволи неприлични реплики по Ваш адрес. Няма как, трябва да се борим с простащината до край.

 43. Г-н Инджев,има една книга на забравения български журналист Георги Николов-История на българския всекидневен печат 1878-1935г.Книгата дава информация за вестниците и журналистите,тиражи и биографии.Тя е антикварна рядкост,но ако се издаде отново,ще даде ясна представа как се развива българската журналистика и журналисти.Медийни магнати в този период са-Атанас Дамянов(Дневник,Утро,Заря)и Данаил Крапчев(Зора).Знанието за миналото ще помогне да анализираме настоящето и да правим планове за бъдещето.В българската журналистика има много необразовани и непочтени хора.Могат ли колоси като Дамянов и Крапчев да бъдат сравнявани с днешните”медийни магнати”?

 44. Много точно, г-н Инджев! Отново в десетката – както обичаме да казваме някои от читателите Ви.
  Преди 10-15 години съпругът на една моя много близка приятелка омъжена и живееща в Германия ми отговори на мой въпрос защо е престанал да чете един вестник и е започнал да купува (абонира) друг така: Хванах този вестник 2-3 пъти в ЛЪЖИ и затова е под достойнството ми и разбирането ми за журналистически морал да се оставям да ме лъжат безогледно.
  С този пример и още мои аргументи и примери за явни лъжи навремето се опитах да убедя мои колеги да не си дават парите за вестници като “24 часа” и “Труд” и да не разчитат на достоверността на информацията в тях, но уви моите твърдения не бяха чути от повечето колеги (а, те не бяха непросветени или неграмотни хора?!?).
  Докато не се научим да търсим, откриваме и ценим истината и да игнорираме, разобличаваме и показваме лъжата винаги и навсякъде нищо добра не ни чака като народ?!? Бойкот на пошлостта, лъжите и манипулациите трябва за да защитим достойнството си и да спасим (ако можем?) страната си.
  Много истинско е написаното от г-жа Мария. Необразованите, циниците и непочтени хора не бива да дават тон на обществото!

 45. Български медиен съюз
  Председател: Валери Запрянов
  Заместник-председатели: Мартин Радославов, Светлана Шаренкова, Тодор Батков и Димитър Друмев
  Членове: Тошо Тошев, Делян Пеевски, Васил Захариев, Петьо Блъсков, Красимир Узунов, Бистра Георгиева, Гриша Камбуров и Иван Бунков

 46. Забравих: Генерален секретар
  Гриша Камбуров

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.