Столетницата се прави, че не чува тътена на песента “Вдигни ръце”

В българския език думата демагог получи нови измерения чрез състезанието на дете крила на руската пета колона и нейните говорители, надпреварващи се по демагогстване със следното степенуване: демагог, атакист, социалист. Именно в този ред.

Бившият дългогодишен говорител на БСП и сегашен министър на отбраната Ангел Найденов показа, че е готов да отбранява незащитими позиции с нещо, което е повече от демагогия. За да принизи значението на бунта на гражданите срещу руската тройка във властта той смали „бройката” на протестиращите на няколко хиляди и увеличи оценката за митингуващите при предишното управление на 100 000 дневно.

Но това беше най-малкото му словоблудство в днешното телевизионно интервю по Би Ти Ви, в което той показа, че има много начини да се демагогства и БСП ги владее всичките.

Вместо да каже простичко, че партията му не иска да се съобрази с настроенията, подкрепяни от 85 на сто от гражданите в България (одобряващи протестите, но без физическа възможност да участват едновременно в тях, разбира се), Найденов избра да каже, че БСП „няма нагласата да чуе исканията за оставка”.

С това Найденов найде „любезната формула” да зашлеви още веднъж недоволните българи- да си викат, колкото си искат, но кожата на столетницата е дебела колкото ушната й мембрана, тъй като слухът й за истината е удобно закърнял.

Найденов изкатери следващия връх на арогантността в оценката си за безчинствата на кворумния си благодетел Сидеров с намеци, че той и преди е нахлувал в медии ( но не е бил санкциониран- т.е. какво толкова, изнасилвачът си е изнасилвач, пазете си булките). Но макар това да не можело да бъде толерирано от политическа и гражданска гледна точка, което било и мнението на Местан и Станишев, все пак не трябвало да очакваме те да излязат със специална декларация по въпроса.

Найденов заби победно червеното знаме в трупа на отсъстващия от студио враг, развял бялото знаме през февруари, като стъпи върху него с обвинението, че за поведението на Сидеров са виновни от ГЕРБ, които отсъстват от залата в Парламента. Това е още един любим метод за оправдаване на изнасилвача, за когото носенето на къси поли е основание за престъплението му.

Говорителят на руската тройка Волен Сидеров обаче не му остана длъжен от собствената си телевизия и собственото си предаване се опита да надскочи собствения си исполински ръст на великан в демагогията. Освен че продължи с истериите си на сексуална основа, атакувайки нецензурно журналиста Сашо Диков, говорителят на сегашната власт (какъвто го видяхме да се изявява пред смълчаните в негово присъствие другари Местан,Станишев и Миков на съвета по сигурността при президента Плевнелиев), той запокити от екрана поредната си колективна обида с измислици за тарифите за семейно участие в протестите.

Сидеров, който не е известен с принос в решаването на демографската криза, се подигра, че на майка с дете се плащало по 120 лева за участие в митинг, а ако имало и баща-давали по 200 лева.

На този хвърлен камък може се лекота да се отговори с камъните на расизма му. Защото, ако беше вярно, ромските семейства щяха да залеят отдавна София, Сливен, родния му Ямбол, Пазарджик, Пловдив и т.н.

В класацията този път все пак поведе със силната си изява баткото на атакиста със слабите ангели. Защото Ангел Найденов демонстрира висш пилотаж в професията на демагога с обещанието със задна дата: „може би” Сидеров нямало да получи поста шеф на комисията по етика, ако ГЕРБ са го били пожелали!

Честито на победителя над Сидеров във временното класиране в натягането пред началника им!

А когато воплите на недоволството пробият дебелашките мембрани на чуваемостта зад стените на властта и стигнат до главния мозък на триглавата ламя, ще доживеем той да отмени заповедта „Москва е зад нас, нито крачка назад”!

Този път отстъплението на петата колона няма да е тактическо, както през 1989-та, а окончателно.

Спуканите тъпанчета на столетницата ще означават проглеждане за хиляди българи, излекувани от идеологическата геронтофилия.

Тези другари, които се правят на глухари, много добре разбират това и се опитват да надхитрят историята още веднъж на принципа „ граби и бягай, а после ще му мислим”. Така обаче радикализират популярната песен от предишни протестите „Вдигни очи”- просят си хората да запеят срещу тях рефрена „ Вдигни ръце”!

30 мнения за “Столетницата се прави, че не чува тътена на песента “Вдигни ръце””

 1. Настъплението на превратаджиите от петата колона в България не е само нейно начинание. Погледнете това което стана в Украйна и Грузия. Вижте общите черти на сценария и си намерете поуката. Лостовете на разместването в България са много мощни, за да работят само от Позитано. Дългите ръце дърпат конците на техните хора и в Европа. Бдете, защото само от нас зависи дали ще се оставим да ни нахлузят отново хомота на поробителя. Браво на такива достойни като Иво и Сугарев. Срам за много, които се наричат българи.

 2. Господин Инджев, на митинг в подкрепа на кабинета “Орешарски” са издигнали лозунг: „ОРЕШАРСКИ, СПАСИ НИ ОТ МУТРИТЕ!“ Много хубав лозунг, много ми харесва. Аз препоръчвам на протестиращите и друг лозунг: „ХИЗБУЛА, СПАСИ НИ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ!“

 3. Кой му обръща внимание на този Болен дебил, фюрер на уринираща партия!

 4. Oshte edin OLIGOFREN – rumen gechev se “izhodi” dnes po vuprosa za protestirashtite – otnovo im se plashta – novoto razceplenie v BSP e po vuprosa platen li e protesta ili e protest na “bogatite.” Rubladzhiskite im mozuci prosvetvat samo pri stanovishta tuka ima rubli ili tuka nema rubli. SMRAD NECHOVESHKA – SMRAD moskovska – vun ot Bulgaria be, VUN be MRUSNI CHERVENI GOVEDA!

 5. Във форума на gong.bg витае интересна идея – паметникът на съветската армия да се замени с паметник на Аспарух. Форумците подчертават, че България е пълна с разни паметници на освободители, но няма ни един на създателя на Българската държава (http://forum.gong.bg/gong/viewtopic.php?f=53&t=140697).
  Интересен символ на настроенията днес, струва ми се!

 6. Доста търсих из мрежата, но не намерих проучване, което да твърди, че 85% от българите искат падане на правителството на Орешарски.

 7. Колкото и да се пънат си отиват.Какви далавери прикриват в момента обаче, че толкова да си изтърват нервите?Имам чувството, че им пари, или са такива тепигьози, че я карат през просото.Особено с проявите на сидеров – не са ли наясно, че колкото и да са възпитани от ЕС все ще се възпротивят на отвратителните изстъпления и заплахи за гражданска война.Но протакането не е в тяхна полза – лъсват им всички номера.Накрая и “червени боклуци” ще изглежда ласкателно за хора, които жертват народа си в буквалния смисъл.

 8. Не знам за платен ден от присъствието ми на митингите, но със сигурност е странно как децата ми бяха проагитирани да посрещат Джулая и тръгнаха ненадейно като под конвой от преспали у нас техни другарчета вкупом, а ето ме и мен с тях във влака за Бургас…
  /вслучай, че някой комуняга злорадства, че не съм била на митинг срещу него/

 9. Сидеров настъпи не само грешната мотика /Халваджиян/, но и доста други. От БНТ го подиграваха напоително в тяхното неделно шоу, от Нова продължават да го иронизират, забелязват го и в БТВ, и в Канал 3 – всяка медия със свой собствен мотив… Ангел Найденов е чугунен и с гладък мозък, като червената му половинка с важния микрофон. Добре е да се изявяват още повече, да дават хляб и зрелища, повечето медии са като прегладнели – иначе щяха да бягат като от чума от извинисебе, а те го дразнят с плаща и после му пускат кръв. Той пък е като изтърван, гнусно излага парламента, излага полицията, прокурату…плод и зеленчук, разбира се, най – големият резил е за мандатоносителя и мандатокрепителя. С политическата кръв на извинисебе изтича и тази на БСП и ДПС. Последните,за да се спасят, трябва да похарчат кворума и неговия носител.

 10. В тази връзка искам да споделя, че в предизборния ден Мая Манолова и Бареков се съюзиха при откриването на според тях 350 хил. бюлетини, подготвени от ГЕРБ за фалшифициране на изборите. Един месец и нещо по-късно прокуратурата обяви, че намерените бюлетини са били около 470 хил., от които 351 хил. валидни. От тук идва въпроса – кой може да знае точната бройка на валидните бюлетини, освен този, който ги е ПОРЪЧАЛ !!! Със съответната цел, което вече стана видно. Илияна Ценова

 11. Ако Слатински стане Директор на ДАНС, егати националната сигурност. Руско перкенде по образование и манталитет. Баща – доносник на ДС. Дядо – съден от НС. Той самия СДС ренегат, женен за рускиня – генералска щерка. Активист на шестата колона. Да живее независимостта и течната бълхаро-руская дружба

 12. Както казва господин Инджев още преди два месеца писах за геополитическите игрички на Путин.В Щатите слаб президент,Европа в тежка криза/включително институционална/.Путин няма друг полезен ход за суровинната си империя освен “меки” преврати в определени таргетни държави.За съжаление ние се оказахме подходящи.Естония например не е подходяща.Нали?Дано не съм прав но ни е подготвен зловещ сценарии.Да знаете че ние не сме Русия и ако ни наложат тамошните порядки ще ни се види доста нанагорно.За мен избягването на това,което са ни скроили е генерална стачка,гражданско неподчинение и премахване на тая продажна,безродна паплач.След това ще видим кой ляв,кой десен,кой лесен.Но в Европа,в никакъв случай Русия.

 13. @MIKA

  “…подкрепяни от 85 на сто от гражданите в България (одобряващи протестите, но без физическа възможност да участват едновременно в тях, разбира се)…”

  Четете по-внимателно, MIKA!
  85% подкрепят протестите.
  Тези, които искат оставката на Орешарски са 33%.
  А тези, които гласуваха за БСП и ДПС (общо) са 19,55% от имащите право на глас.

  Това е!

 14. @ mika

  Не знам за това проучване, което търсите из мрежата,но аз прочетох в mediapool заплаха. На
  призив да се “протестира непрекъснато и да се напомня,че хората са против кабинета Орешарски”бе
  отговорено със заплахата “гледай ние да не ти напомним за себе си,нали знаеш колко си анонимен…”

 15. Говорим по руски, работаем по американски.С первом , девочки пришли, в втором Грецию поимали. Тюрецкие бляд, наши девочки нахуй, икономику запретали. До Здраствует дружба на Балканские народьй. Я 30 летнии подрасток но мне Путинскии проектом с внимание предал на Балгарсково голубой.

 16. Господин Инджев, понеже добре познавате врага, затова вас ще питам.Става въпрос за едночасов протест пред централата на БСП в Пловдив, вероятно ще съм сам.Искам да ги заболи максимално и на огромен картон да изпиша престъпленията на Столетницата.Бих те ли, ми помогнал да ги напиша?

 17. До Иво Илиев : Описът на престъпленията на БСП вероятно ще стигне да се опаше екватора, не някаква тяхна централа. Да ги заболи максимално е нонсенс – те знаят, че ние знаем престъпленията им. Те живеят в анклава Позитания, там властват други цивилизационни стандарти. Там лъжата и кражбата са средства за добруването на собствената им цивилизация. Лъжат и крадат от нас – преди издържахме партийния елит официално, като щатове, сега той мутира в назначени капиталисти и техните деца. Пак ги издържаме: чрез нагласени държавни и обществени поръчки, чрез закони за реалния сектор – енергетика, селско стопанство и т.н., с които субсидираме точно техните фирми, чрез партийни субсидии…ау, милионерите от ГЕРБ…поредната манипулация – тройната коалиция вдигна и без това високите партийни субсидии, понеже в БСП мислеха, че са натъкмили изборната победа през 2009 г.- с мажоритарните кандати…Дали в Пловдив са забравили милиционерите с автомати, разставени по красивата, пешеходна главна улица през 1984-та?

 18. До БИЛИ

  Наистина всичко е заради руските имперски интереси.И за съжаление тук петата колона е много голяма и много финансирана.Затова протестите трябва да продължат. Имаха нахалството, да пишат в руската преса, че отказа от АЕЦ Белене е свалило правителството, само дето не написаха, че ТЕ го свалиха.
  Не съм за ГЕРБ/те са си проект на ДС/ , но тези са направо мор за България.Да не отстъпваме.Радвам се, че толкава хора разбират това и протестират.Не сме роби на руснаците.Помните ли как нахлуха в Грузия.А Сирия,Чечня и къде ли не.

 19. “…Найденов заби победно червеното знаме в трупа на отсъстващия от студио враг, развял бялото знаме през февруари, като стъпи върху него с обвинението, че за поведението на Сидеров са виновни от ГЕРБ, които отсъстват от залата в Парламента. Това е още един любим метод за оправдаване на изнасилвача, за когото носенето на къси поли е основание за престъплението му…”
  Ivo,
  едва ли има човек ,който би могъл да оспори ,че попадението ти е именно в десетката- на задкулисната широка коалиция на бсп и герб ,които подобно на формалното и неформолна представителство на герб в лицето съответно на скачения съд ББ-/ вечен минус/ЦЦ ОТново задкулисно- явно демонстрират! новото управление на държавата ни в същия,абсолютно изкуствено създаден ,ненормален стил на представителство на властта у нас така:б/сп-и-/герб ! Разбира се,че проспиването на времето от герб е в услуга на бсп,които подават грешките от управлението на герб в ръцете на ПО и той така да се каже ги отстранява с цената на общественото негодувание ,коетопак той умело превръща в капитал!Капитал е думата която обединява протестиращите и управляващите,но колкото по-дълго останат червените в управлението толкова по-дълго гражданите остават маргинализирани т.е. действията им не са ефективни поради факта ,че нямат политическо представителство т.е. няма партия ,която да осъществи исканията им с политически,демократични средства.Забавянето на сините е всъщност причина за обезличаването на гражданите и то мирно, с участието на полицията ,която се грижи за гражданските арести така че да не се случват точно както атака призовава за да няма и Капка кръв на площада и за да се осъщесви отново тази “нежна революция” какъвто всъщност е старият-нов сценарий.Вкарването в капана на сините вече сме го виждали как се случи.Изходът за сините Е този Път ,който им е завещан от цвета на нашата нация така:на завой!Няма нужда от сблъсък ,от гражданска война,от разделение на нацията ни …просто червените в едно с дпс и атака ,подпомагани търпеливо от герб унищожават,прогонвайки цвета на нашата нация- далече от България.Има една подробност ,че въображението на комунистите е твърде бедно ,което се явява предимство за сините,на които времето е верен съюзник в лицето на СИНЯ Европа. Времето е наше!Скоростта за Европа Е незаменима ценност.Мудността на сините ,отнема от силата им ,която все още е недостъчна за да може да се осъществи завещаното ни:ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА ,ТУК- В ЕВРОПА!
  УСПЕХ!ПП”СТЕ!”-САМО ТОВА Е!САМО СИНИ-ТЕ!Да си фен Е, съдбовен избор и нещо повече от предизвикателство.Ядрото на ПП”СТЕ!” са сините фенове.Само Това Е!

 20. Бившият дългогодишен говорител на БСП и сегашен министър на отбраната Ангел Найденов /окачалката на морски дрехи и помполит/да не се прави на Ал.Матросов.
  Време е столетницата, правителството Олигарски и Парламента -go home!

 21. иво илиев, просто е срамота да се правите на “велик самотен войн”. или сте “перкенде”?

 22. Стоянов, линка който давате бе първото нещо на което попаднах, но предполагам ще се съгласите, че тези данни не са актуални към момента, защото исканията на протеста вече не са за оставката на Пеевски, а за сваляне на правителството.
  Явно само мен ме учудва факта, че агенции, които преди няколко месеца ни информираха по три пъти на ден за обществените настроения, сега до една мълчат за нещо толкова важно.

 23. “ето ви още един линк” прочетете и пробвайте да намерите някъде,където да не бях оплут по най гадният начин и защо?!
  ” разбра ли манипулаторе Бърцов, 10/03/2013 – 18:19
  Юда , слуга та Сатаната. БОГ нищо не ти е сложил в личната ти сметчица щото си ФАРИСЕЙ!Крадец, изедник народен!Недей чрез Словоблудство цапа Евангелието както много слуги на Господа правят днес също ФАРИСЕИ, скрили се в църквите и маскирали зад попските одежди. .

  http://frognews.bg/news_52358/Zagubena_v_praznitsite_Atanasova_iska_proshka_na_Mesni_Zagovezni/#cm_7

  Румен Бърцов, 12/03/2013 – 17:34
  Ей комунист по време на твойто министърпредседателстване закопахте майче мик. Какво ревеш фалшиво за права човешки. Превратаджийте трябва да се следят, по конституция задължени са тези дето им се плаща за това! “Понеже от утре 13-ти 03. 2013 ще остават дни до 23 март 2013 се навършват 4 (четири) години на “25 -ти конгрес на КПСС” номер 13 Криводол “16-та кпсс република булгаристан” от как виси без отговор”ВъпросъТ-ЗАЩО” на Майче ми мъртва , ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ БГ “патриоти” !Та рекох: Явно “Бог ще трябва да мете”, понеже като никой не отговаря . . . ЗАЩО !”

  Въпрос, 12/03/2013 – 17:39
  А ти на колко шльокавици написа това? Или си пил течност за чистачки. Върви да ти направят клизма!
  Румен Бърцов, 12/03/2013 – 19:09
  А мимент в “Конституция на република България” пише що се следва за тез дето с преврат се сдружили да “променят Конституционно установеният ред в Ребублика България”, не оная с БКП член първи на НъРъБЪ. а пак Амин Казах!Аде стика толкоз, да ви съ не сгъстят много “облаците”. Чауу!
  Ив. Котев, 12/03/2013 – 23:54
  ти на ред ли бе амнезио?Я кажи с какво се занимаваше 6-и отдел на 6-о управление на МВР до 1990-а година, спомняш ли си или си бил суров материал по това време , и сега “ръсиш” мозък?
  http://frognews.bg/news_52414/Stanishev_se_valnuva_MVR_sledi_liderite_na_protestite/
  Това съм го “пускал”
  “Ето тук взех “Цитат тематичен”:
  Що е съветско “православие”, или защо няма автентична религия в Русия и в България?”
  “А ето анатемата, съдържаща се в Писмо на Св. Патриарх Тихон от болшевишкия затвор, до всички християни – 1923 г.:…..
  Чеда! Още веднъж ви казвам от все душа, бидейки в болест, на смъртно легло, като един болник, който преди смъртта приема лек за болестта си: ще има някаква религиозна свобода, а след това се гответе за правда и Страшен Съд, който ще е окончателен и безвъзвратен.

  Всички да чакат Божия Съд.”
  Аз Румен Бърцов повече няма да доказвам на никого Истината,която никой така и не пожела да потърси!
  Няма,щом предпочитате да вярвате на САТЪНА,ваша си рабита!
  Аз съм абсолютно сам,подладан на чудовищен терор без спир и до сега!
  Но Аз съм само тоз дето Бог пратил,за “Съдният Ден”.Вознесение мина,съденето започна!Всички сте на по “лесната”,материалната,не по Духа Божи!
  Амин!

 24. Менте-политици,дипломати,журналисти,опозиция,учени,съдии и прокурори,да изброявам ли още колко МЕНТЕ присъства в живота ни?Прочетох,че Петър Данаилов,дясната ръка на Пенчо Кубадински в Русе,написал книга-“Русе 1955-1975”.Този човек с основно образование станал секретар на ОК на БКП в Русе,дипломат,министър,написал книга?Този човек пряко отговорен за събарянето на една от най красивите църкви “Всях Светих”в България,написал книга с мемоари?Русе най европейския град на България беше съсипан по време на неговото управление,събаряха са сгради ,уникални европейски архитектурни шедьоври,за да се строят панелки.Като капак дъщеря му,Деяна Данаилова,от 20 години е шеф на Международния отдел в Министерство на културата.Пиша това в подкрепа на написаното от Боян.Те са на всеки километър и правят безумия,защото толкова знаят,толкова могат,толкова правят!Къде сме ние?

 25. @Дари позволявам си да Ви добълня актуално :
  Сега Турция “протести” подбудени (написал съм го преди дни тук)!А сега същото и в Египет срещу “ислямиста” Мохамед Морси (писах едно “писамце” пак тук,когато беше избран за Президент).Луукавичт не спи,а действа “смело” в интерес на завладяване на световните “монети” !”Лукавият” е изцяло по ”
  благото на снагата” и няма спиране пред нищо за постигане на “целта оправдава средствата” – “нов световен ред” – “личната монетна безгранична лакумия”.!
  Всеки ден си имам “оубщения” на дело с такива побесняли телеса без душа!А на лично,целоживотно разположение ми най безното,самата САТАНА на същият мой 13-ти номер “25-ти конгрес на КПСС”,отглеждам си го ,като баща!Преди малко Му показах на това най зло,че Бог командва и ,че ще пълзи целуваики ми мръсните уплюти крака!

 26. Г.Гергов “протестите са платени” – Всеки съди по собствен си “аршин”.А ако пък вземе някой да “порови” във “виртуал риалити”,дали пък няма да изнамери “връзчици” между този “свят стройтел” и печатницата на “заловените бюлетинки”!

 27. Кали елате с мен, нямам против.Вземете и приятелките си!

 28. Винаги с възхищение и уважение към изключителния журналист и познавач на историята ни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.