На страха зениците са разширени

От върха на богаташкото си самочувствие пловдивският лидер на БСП Георги Гергов се подигра днес на протестиращите в Пловдив, че били без зъби ( и алкохолици, разбира се). С което за пореден път демонстрира социалната безпардонност на партията, парцел от която си е откупил.

Навсякъде по света лошо поддържаните зъби на хората са една от видимите с просто око разделителните линии между бедни и богати. В днешно време, когато медицината е в състояние да направи чудеса, е въпрос на пари човек да си направи „фасадата” красива, здравословно изглеждаща и представителна за своето материално положение.

За БСП обаче, която угоди на олигарха Гергов да оглави пловдивската й организация, фасадната демокрация дори не прикрива срамотията на антисоциалния цинизъм в главата на тази партия.

Озъбената столетница не се срамува да изпадне в зависимост от един асоциален екстремист, какъвто е техният побратим по русофилска линия Волен Сидеров. Важното е келепирът от упражняването на властта!

Растящото озлобление на другарите и другарките спрямо протестиращите, които изненадващо за властта не дават признаци на умора, се изразява все повече в изнервеност на нападките спрямо протестиращите.

Едно яйце срещу провокативно действащата Мая Манолова и няколко зеленчука за гарнитура, полетели към сградата на Народното събрание, вече родиха непремерена реакция от страна на неговия председател Михаил Миков. В синхрон с това кворумният му кръстник Волен Сидеров заплаши гражданите с „граждански арести” , след което запаса полицейска палка и пистолет.

Надпреварата в демонстрацията на презрение към искането за оставка на кабинета „Орешарски” от страна на управляващите включва все повече истерия и откровени опити за противопоставяне на една част от населението на друга.

Икономическият министър Драгомир Стойнев се намеси днес в шантажа, като обвини протестиращите за нежеланието на чуждите инвеститори да инвестират в България. Излиза, че при победа на управленския провал по линия на серията от безумни кадрови решения, гражданското мълчание щеше да осигури златен дъжд от долари и евро в корумпираната (им) държава, ръководена от кадри на силови групировки и насилвана от върха на силовата институция ДАНС чрез една емблема на местния мутриархат.

Сякаш не стигат квалификациите „терористи”, „ продажници” , „наркоманчета” и т.н., с които (високо)говорителят на властта Сидеров навиква протестиращите, та днес Станишев се включи с обвинения, че били нахални исканията им за кратко управление, през което да се приемат нови правила за избори. На практика така той нарече протестиращите нахалници и с това надмина дори своя депутат Христо Монов, който постави на митингуващите диагнозата „интернет лумпени”.

Само от примерите дотук може да се състави следния уродлив публичен образ на българския (съ)буден гражданин (заклеймен също от члена на ВС на БСП Велислава Дърева като „сит”), какъвто го виждат и размахват като плашило изнервените ни властници:

Беззъб алкохолик, но сит и продажен интернет терорист, нахална, лумпенизирана заплаха за чуждите инвестиции.

Не знам дали на страха очите са големи, но зениците на посра(ме)ните ни управници определено са разширени от наркотика на властта.

28 мнения за “На страха зениците са разширени”

 1. статия на Илиан Василев:
  70 години след Ялта в Европа отново се чертаят разделителни линии. След избора на ТАП – полезни и горчиви уроци
  http://idvassilev.blog.com/2013/06/28/70-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%af%d0%bb%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%95%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d1%87%d0%b5/

 2. Петър Христозов: Знам как Георги Гергов натрупа първите си 10 милиона!

  – Кой от днешните големи играчи в българския бизнес ви импонира най-много?

  Може би Георги Гергов, защото аз знам как той натрупа първите си милиони. Според мен това е уникално, защото няма друг български богаташ, който да е направил подобни самопризнания. При това става въпрос не за първия милион, а първите десет милиона на Гергов. Разказвал ми го е мой приятел професор, пред когото олигархът се е изповядал и дори съм го интерпретирал художествено в един от романите си. Историята е следната. Така нареченият свинар Георги Гергов е зооспециалист, но не кой знае какъв. Познатият, който ми я разказва, е авторитет и лично се познава с Гергов. Та идва Георги Гергов от Враца и се заселва в Пловдив. В село Маноле се създава една огромна държавна ферма с 20 000 свинемайки. Гергов расте и от зооспециалист се издига до партиен секретар, към 10 ноември вече е директор на свинекомплекса. В началото на 90-те Георги Гергов още се води директор, но свинекомплексът на практика е ликвидиран, няма ни свинемайки, ни кьорава свиня. Изведнъж от Гърция се получава съобщение, че идват четири кораба фураж за свинете. Впрочем, доколкото знам, там са изнесени и голяма част от тях. Пристигат корабите с фураж, платен от българската държава. Да, но свине вече няма. Гърците казват, той е платен и си е ваш. Само, че соцдържавата, която го е платила, вече я няма. И сега какво, да потопя корабите или да хвърля фуража, пита Гергов моя познат. Не прави нито едното, нито другото, ами го

  продава повече от изгодно и парите отиват в собствения му джоб.

  Ето от тази операция са ми първите десет милиона долара, признал си Гергов. Разбира се, с толкова пари в джоба вече се ползва с доверие. Започва да тегли заеми от по сто милиона от банките и постепенно се превръща в олигарх. Купува стария град, ЦУМ, Пловдивския панаир, прави ферми за расови коне и т.н. Вече е чест да се обядва и вечеря с Гергов, да се почитат тържествата му. Хитрец и умен играч!

 3. – Кой си ти? – дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.
  – Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!

  Г-н Инджев, Вие знаете от чие произведение е този край, но явно той днес звучи дори и по-смислено от тогава, когато е писано.

  “Нашите” уПРАВници (не управляващи), сами си биха шута, но не знаят как да върнат лентата назад. Те още не знаят, че лентата не може да се върне. Предстои им падане от високо в нищото.

 4. Да масово хората в България са без зъби, и не малка част ровят по кофите, но на това са ги обрекли Гергов и съмишленици/групировки, партии, слугите им/.Само,че тези хора не носят техния грях, който е огромен- да затриеш народа си.23 години ни тъпкаха, и искат още – колко?-не ни остана много , нито търпение, нито възможности за оцеляване.Това май е последната възможност да ги изгоним.Окопаят ли се пак -тежко ни горко.А Орешарски смачка едни протести на учители, продължили месец и нещо и то защото никой не ги подкрепи.И резултата е видим – образование няма, за което предупреждаваха учителите. Сега върви по същия път – малко пари тук, малко там, дано да му се размине.И резултата ще е същия – няма да има и държава.

 5. Ползват един общ наръчник за справяне с кризи.
  – Непризнаване на престъплението (това с Пеевски не беше грешка, а национално предателство) – 2 до 3 дни,
  – Лицемерно признаване на “грешката” (не същината, а непредвидената реакция т.е. причината е в народа, че е с толкова изострени сетива), искане на прошка от самите себе си в краен случай до покаяние – мах 10-11 дни
  – сваляне на маските, рязка смяна на леко виновния вид с умопомрачителна арогантност и цинизъм (от петък 28 юни)- протестите са обречени, нямат смисъл и нищо не могат да променят, правителството се забавлява с тях – мах 10-15 дни
  – “изчистване” на улицата с полиция, “здравата” част от нацията е подготвена да бъдат наказани “лигльовците”
  – Терминал 2 се прелива
  – Опитимстичният изход – на Шереметиево посрещат управляващите

 6. Иво отново удари в центъра на проблема. Лозунгите и изказванията на Сидеров имат много общи черти с тези на Мусолини, Хитлер и Сталин и с техните производни наследници по света. Уж търпимостта към подобни бандити навсякъде е изчерпана, българската “достойна” прокуратура начело с г-н Цацаров, съвсем избирателно се прави, че гледа фазите на луната и не вижда никакви нарушения с носенето на оръжие в Народното Събрание, заплахите за разправа с журналисти, политици, граждани от вилнеещи банди. Докато прокуратурата в същото време най-нагло упражни влиянието си в предизборния ден и “забрави” изборните плавила. Толкова за независимото правосъдие, което и сега прави това което му заповядат, а не това което му е професионален дълг.

 7. В друга страна от ЕС, Георги Гергов, по известен като Свинара, който е и почетен консул на Русия в Пловдив, щеше да търка наровете в затвора от години насам.

 8. Толкова ли им е силицата на уважаемите другари? Сити, беззъби, алкохолици, наркоманчета – и туй то? Тцтцтц, кво образование са получили тия? Айде, за Сергей знаем, че е спец по шинелите на Червената армия, от него друго не може и да се очаква, ама другите нали уж беха по-образовани. Ще им припомня плакатчето, издигнато на протеста от едни философи, които са опитвали да преосмислят Декарт:

  “Мисля, сERGO не съществувате”.

  А техния лозунг е известен открай време: “Да живее международното положение”.

 9. Не знам дали ги е страх и до къде стига наглостта им, но със сигурност се доказаха като изключително ПРОСТИ хора – да продължаваш тези безумни кадрови решения, при положение че информацията е лесно достъпна и я има в изобилие!

  Новият зам.-министър на икономиката е свързан с Богомил Манчев.
  През 2009 г. той е бил изп. директор на “Енергийния системен оператор”. Тогава сключва договор за здравно осигуряване с фонда “Далл Богг Живот и здраве” без да прилага Закона за обществените поръчки. Година по-рано е глобен от КЗК, защото не е предоставил навреме изисканата информация, свързана с производството срещу НЕК и ЕСО за злоупотреба с господстващо положение…

  http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/07/01/2094532_noviiat_zam-ministur_na_ikonomikata_e_svurzan_s/

 10. Тук, няма нищо за коментар,народа го е казал:БОКЛУКА се изхвърля на БУНИЩЕТО!

 11. Разбира се, че правителство на БСП и ДПС трябва да бъде свалено от власт, но не сега. То трябва да си отиде, когато ДСБ възстанови седесарския електорат от 1997-ма година, за да спечели изборите. Само ако ДСБ (единствената дясна партия у нас) вземе властта, може нещо да се промени в България. Всичко друго са празни приказки! Ако в настоящия момент падне правителството на Орешарски, то абсолютно сигурно е, че в следващите четири години в България ще има болшевищки режим с решителното участие на ГЕРБ и Бойко Борисов, а това ще бъде краят на демокрацията в България. Това ли е целта на протестиращите, които уж безотговорно издигат искането за незабавна оставка на Правителството?

 12. Благодаря ви ,Г-н. Инджев , че формулирахте толкова
  изчерпателно това което и аз мисля за “тези”.
  Просто няма какво да добавя повече,освен че “тези”
  започват да проявяват наглост и се окопават все-повече.
  Въпросният свинар-олигарх (крадец на панаир)се беше
  поуплашил първите дни от протеста-веднага излее да се обяви против новият областен управител.
  Сега обаче всички са “напери ли гребен” -явно си мислят,че се размине.
  То и “алтернативата” нали все още е ГЕРБ!?
  Ще се разберат ,някакси…

 13. Всъщност, когато на човек не му харесва нещо и се чувства безсилен и засегнат от него, често срещана реакция е той да си доукрасява картината както му отърва. За да бъде той “добрият”, а другите – “лоши”. Детско и наивно, но често срещано при недообразованите и простоватите хора – каквито са болшинството от т.нар.”български елит”. Още повече, че върши работа за пред простоватия електорат.
  В този смисъл намирам повечето от определенията за протестиращите като човешка слабост на казващите тези думи политици и соц.журналисти. Слабост, затваряне на очите, опит за заблуда на симпатизантите. С други думи – човештинка. Политическа такава – нищо чак толкова страшно и уникално.
  Има обаче нещо, което излиза далеч извън предела на допустимите политически пороци. Нещо, на което и Вие г-н Инджев ми се струва, че не отделяте необходимото внимание и което показва много ярко доколко даден политик или журналист(като г-жа Дърева напр.) е дорасъл да гради демокрация.
  “Протестът на ситите”!??? Ето това е истинската подигравка към едно свободно общество, каквото – слава Богу – все още сме. Що за понятие е това? Значи човек трябва да протестира само, когато го докарат до просешка тояга, когато започнат децата му да гладуват? Тогава той трябва да вдигне оръжие, да направи революция и да свали оялите се от власт? Ако накрая засвири и интернационалът и картината е завършена и в цветове. Имаш ли ядене на трапезата – имаш, работиш ли – работиш, гледай си манджата и 8-те часа бачкане, тогава и не се занимавай с действията на властта, колкото и абсурдни да са. Напомня ли това за едни други времена? А припокрива ли се с фразата “Протестът на ситите”?
  Реакцията към тази простичка фраза показва кой е дорасъл за демокрация и кой не. Всеки който чувства вътрешно, че “ситите” не трябва да протестират, трябва моментално да започне да работи върху себе си – да чете, да се образова, да пътува в чужбина – да се учи и гледа що е то демокрация. Всеки политик, който искрено вярва, че ситите не трябва да протестират, трябва на мига да спре да се занимава с политика, защото е вреден за нацията си – същото важи и за журналистите.
  Средната класа е гръбнака на всяка една демокрация – не бедните, не богатите, а тези между тях, явяващи се болшинство. Те са тези, които имат силата да качват и свалят правителства, от тяхното мнение е редно да треперят и политици и свързаните с тях олигарси. Те са лицето, мускулите и мозъкът на демокрацията. Те са тези, на които трябва да са подчинени всички действия на политиците и косвено определят посоката на развитие на държавата. Това са те – “ситите”, които не искат просто да са сити, а да живеят добре и да не се подиграват с интелигентността им.
  И ако някой смята това за нередно то трябва, много, ама много да работи над себе си, за да заживее в 21-вия век.

  Между другото тази фраза е голям тест за всяка публична личност. Един политик може да е много умен и хитър и изобщо да не се усети, че се издава като политически динозавър, потвърждавайки по някакъв начин тази фраза.
  Така че хубаво гледайте и слушайте, малко са понятията, които недвусмислено издават толкова много за даден политик или журналист.

 14. Както ясно и точно е формулирал Иво Инджев образа на българските властници в сегашната тройна коалиция едва ли някой може да го каже по-добре и по-ясно разбираемо!
  Всеки умен управник би се радвал да има журналист с такава проницателна мисъл и превъзходен изказ. За да не говори и върши глупости. Но явно нашите обичат точно това. Жалко за всички нас, но и радостно е, че той изразява нашето мислене…

 15. Правилното, демократично и ПРАВОВО решение на казуса Сидеров е намесата на “много великия” гл. прокурор Цацаров. А той пък си мълчи като риба – и то като една много малка и още по-безобидна морска риба – цаца!
  И Сидеров, и Цацата се правят на актьори в българския политически театър, но те са САМО и ЕДИНСТВЕНО жалки марионетки, защото актьори (и сценаристи) са САМО и ЕДИНСТВЕНО тези, които им дърпат конците, а остават скрити в тъмнината на задкулисието.

 16. Ей вии “простаци и лумпени,дето 100 души незнаете за каво протестирате и съ смесвате в палатки мъже с жени,а пък се замервате с яйца и домати”,няма да хвърляте тези “твърди предмети”,я ми ги пратете да си ги направя на “очи” със салатка от джанки!И да се не смесвате така,а като другарите !
  Ами пък на “Баба Яга чергата” съ била запалила,чухде,не съм видел!По некаква “техническа ггоривна неизправеност” щело да бъде!Ма пък при било на “МОЧА” “паметникнай важен на освободител ни” от нази!Да не някой от тез с к”калашников” дет ви пази да заредил накриво,че да припламнало от “таз техничека горивна неизправност” “Баба Ви Яга”.
  То и локомотивче едно тез дни “по технически неизправления” припламна,ма пъ “случайно” на гара село Охрид,дет пък “случайно” съ “ниспослала” да се роди Майче ми,а пък там “централно селско дядов и паметник на двадесето трети септемврийски въстанник по грешка” му дръннала кабаната църковна .Таз пък същата камбанка ,дето по “технически случайни съгрешености” не отишлас да дрънва в Гр.Охрит (маке.),за дет я пратил расийаски цар,а паднала “случайно” в Майчино ро.гара село “Орит”,”Фердинанд околия”.Бре ми на 9 “велика дата” септември,пък 2011г “случайно тук в най “опазваното от нежелани надничания” на “Партията велика нази…най милото насе..место”-“ахилесовата пета на другарката sS АТА на..” дет мъ настъпила “кво стана” пак с влакчее случайно”!

 17. БСП нямат алтернатива и не подозират че, едно елементарно движение на Доганоглу (смяна името от ДПС – СПД)ще ги изпрати в забвение. Ние трябва да протестираме защото направиха трите власти – семеен тюрлю гювеч. Ех, четвъртата власт, еиихх, не е Дилянчо Пееее, ха познай до три? Отговор- Кой изкупи всички печатници в РБ?

 18. Понеже знам, че надничат в този блог и четат коментарите ни, казвам им следното:

  Господа, работата ви е спукана! Колкото повече се бавите, толкова по тежко ще бъде падението
  ви. Този път няма да ви се размине.

  Ще ви И З Ч Е Г Ъ Р Т А М Е!

  Аз лично съм готов и да умра на улицата.

  Вече всеки 8 от 10 българи осъзнаха и виждат пълната ви несъстоятелност, арогантност и невмвняемост. Вие сте боклукът на историята – патологични лъжци и мошеници. Алчни крадци. Всичко, което имате (власт, пари, имоти) е присвоено и ще ви бъде отнето.

  Ще се опитвате да се защитите чрез законите и правовия ред, но ЗНАЙТЕ че обществото, в справедливия си гняв, има моралното право да бламира законите и конституцията и да се издигне над тях. Обществото не само има правото, но и може да разтърси, дори да разруши държавата си, когато я вижда като потисническа и работеща в негов ущърб и след това да я построи наново.

  Дълго време живеехте с мисълта, че сте поставени на върха на държават лично от Господ. Истината е, че сте едни обикновени пълномощници. наемници. И вашият работодател са гражданите. Проумейте това и си вървете по живо-по здраво. Скоро ще бъде късно за това…

  Най-великата глупост, често повтаряна от всякакви самозабравили се управници, е да се обърнеш срещу народа си – счупването на главата е гарантирано!

 19. Още един лозунг
  РУСКА ЗАВИСИМОСТ ВОДИ ДО БАНДИТИЗЪМ

 20. Още един случай с Гергов

  Приказка от Пловдив, където БСП (червения бог) си има свой наместник.

  През 2000 година Фуражния завод в Труд, собственик на който бе Георги Гергов ,беше длъжник на държавната фирма в която работих по това верме с една дребна сума от близо 2000 лв.
  Месеци на ред нашия търговски представител преследваше служителите на фуражния завод и лично Гергов, които беше управител на завода през този период, за да се получи дължимата сума. Всеки понеделник на оперативка при изпълнителния ни директор се обсъждаше този случай и отново се поставяше задачата да се продължи изискването на сумата, която не беше голяма и не представляваше интерес да се заведе съдебно дело за изискването й, според нашите юристи.
  Така този случай се проточи до момента на приватизация на нашето държавно предприятие в средата на 2000 тодина.
  След приватизацията на държавната ни фирмата в нея бе създаден Отдел ” Вътрешна сигурност”, в който за шеф бе назначен бивш служител на НСБОП . На него бе възложено да се направи Всичко възможно за да се вземат дължимите към фирмата просрочени задължения.
  И така към края на 2000 година този Шеф организара среща с помоща на старите ” канали за свръзка” и Герги Гергов бе принуден да приеме бившия служител на НСБОП в офиса си в хотел Санкт Петербург – Пловдив.
  Пърновачално Гергов бе уплашен на срещата, защото не знаеше каква е целта й, но като разбра ,че става въпрос за това зъдължение ,се удмихна с облекчение и каза ,че това били „джобни пари за него” и ако нашият търговски представител му се бил обадил той отдавна щял да реши въпроса , просто ние не сме били го намерили.
  Тук трябва да посоча, че за периода ,които визирам нашия търговски представител бе направил – над 90 телефонни обаждания до различни служители на фуражния завод и беше посетил над 18 пъти фуражния завод в с. Труд и офиса на Георги Гергов в хотел Санкт Петербург за да поиска парите си.
  В крайно сметка ,още докато се пиело кафето, секретераката му донесла парите ,за които дори не се наложило да се подпише някакъв документ,че са получени от представител на нашата фирма.

 21. “За БСП обаче, …, фасадната демокрация дори не прикрива срамотията на антисоциалния цинизъм в главата на тази партия.”
  х 10 !
  Да, така е! Но дали докараните от бедност от такива като Гергов, могат да разберат причината? Ползата на БСП от Гергов е спонсорство, но за това се повтаря безкрайно лъжата за спрени заводи и разбито селско стопанство и беззъбите забравят за Гергов и стотици като него. И много от тях гласуват за бсп, атака, дпс, с надеждата, че те ще ги оправят.
  Дали всички тези ще се мъчат да намалят броя на бедните, когато поддръжката им идва точно от такива хора?

 22. През 2010 година бившият британски премиер Тони Блеър представи книгата си”Пътуване”.Премиерата беше Дъблин,посрещнаха го с дъжд от яйца и други предмети.Нито една обидна дума или жест не излезе от устата на Тони Блеър срещу ирландския електорат.200-300 години ли да чакаме българските политици да заприличат на британските?

 23. @ БОЯН
  Прекалено е да искаме от ЦАЦАров да свърши това, което е наша задача – да изхвърлим Болен Сидеров от политиката! Все пак ЦАЦАров е дребна, макар и позатлъстяла рибка!

 24. Тъжна, тъжна България. Никой не смее да каже на глас истината – младите хора не желаят да бъдат управлявани от бившите комунисти и техните наследници – деца, внуци и т.н.Абе хора кажете го на глас!Пълен цирк – богаташите в България са комунисти, а бедните десни?!
  Трагедия е, че няма реална десница, истинска левица, земеделска партия и най-важната християн-демократическа партия! За това е пълно с изродски формирования на всякъкви недостойни типове.Тъжна работа….

 25. По-добре интернет-лумпен, отколкото свинар с партиен билет!

 26. г-н Инджев, обърнете внимание на коментара на ММ за “протеста на ситите” защото наистина този термин поставя диагноза на ползващите го политици и журналисти. И наистина всеки ден трябва да им го напомняте, вие, инакомислещите, за да могат да ви чуят повече българи и дано разберат как отново комунистите ги манипулират

 27. Подкрепям напълно коментара на Петър Драгулев и моля и други да се позамислят над него. Всички коментират сегашното управление, без да се замислят върху опасността да се върне предишното. Не желая да живея в държава, която е нечия еднолична собственост. Купих книгата “Премиер на РъБъ” и я изчетох с кориците. Съветвам ви и вие да направите това. Ако не можете да я намерите, ще ви услужа с моята. Имам и автограф!Нека да се борим със сегашното, но да не забравяме опасността да се върне управлението на другите комунисти – милиционерските.

 28. За цървул-болшивиците на първо място
  винаги е била пълната зависимост на гражданите.
  До 90г.-частно производство НЕ ще си
  независим.След 90г. ще бъдете толкова
  бедни,че свободата де е безсмислена

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.