Евросоциалистите към Станишев: извини се,бе!

На пресконференция в Европейския парламент в Страсбург председателят на групата на социалистите и демократите Ханес Свобода прикани българското правителство да се разграничи от ВСЯКАКВИ действия на Атака.
Станишев, който твърди, че това е правителство на Пламен Орешарски, а не на БСП, веднага даде пресконференция в София и се разграничи…от ГЕРБ. Защото реагира с упреци към Европейската народна партия заради подкрепата й за бившите управляващи, вместо да осъди скандалното поведение на националистическия си партньор.
Предвожданото от българските социалисти коалиционно правителство не разполага с мнозинство в Народното събрание и разчита на услужливото парламентарно поведение на ултранационалистическата, ксенофобска и антиевропейска партия “Атака”, се казва в разпространено по-рано мнение на Европейската народна партия, подписано от депутатите Манфред Вебер и Вероник Матийо.

 

Това се случи часове преди Европейският парламент да обсъди обстановката в България, където правителството на Орешарски уж не било на БСП ( и ДПС) и уж не било подкрепяно от Атака.
Станишев избегна да припомни собствената си квалификация спрямо Сидеров от 2008 г., когото нарече фашист и смекчи със задна дата отношението си, оправдавайки се днес, че още тогава бил заявил, че БСП не може да прави коалиция с Атака. Соцлидерът се „похвали” в това отношение, че Атака нямат в момента заместник-председател в 42-то народно събрание.

 

Най-силната критична забележка, която Станишев си позволи под натиска на европейските социалисти, беше думата „неприемливо”. Такова било поведението на Атака и Сидеров, определяни от нормалните хора като истерично, екстремистко и недопустимо срамно за една държава, с претенции да бъде част от европейската демокрация.

 

С други думи Станишев възпроизведе вица за Иванчо, който бил принуден от директорката на училището да се извини на Марийка за това, че я нарекъл курва. Трябвало три пъти да отрече. При което той заявил три пъти с въпросителна интонация: „Марийка не е курва? Еее, мноо се извинявам”!
Станишев, извини се, бе!
Извини се,бе!
Извини се, бе!

24 мнения за “Евросоциалистите към Станишев: извини се,бе!”

 1. Напълно съм съгласен с мнението на Иво Инджев. Само една добавка – тази позиция на Станишев идва с голямо закъснение и явно под натиск от вън, което създава силни подозрения отосно искренността й. Нежеланието на други апаратчици да коментират Сидеров говори много ясно за притеснението на БСП/ДПС да не разсърдят коалиционния партньор…

 2. Ако до месец тази престъпна шайка в управлението не бъде пометена от протестите, подозирам, че отново ще сме свидетели на блокиране на парите от ЕС.

 3. Не мога и не мога и не мога да си обясня , какво толкова има в това да управляваш тази скапана държава !Пари ли , слава ли какво е това , заради което си струва да измъчваш народа си !Когато бяха извън властта комунистите сякаш говореха нормално, а сега са съвсем други!Преди 3 месеца Борисов беше истинска заплаха от дикатура , а сега , сякаш друг !Какво им става , зрели мъже ,губят достойнството си и разсъдъка !

 4. Искам да припомня на ЕНП, че в предишния парламент една друга партия разчиташе на “услужливото парламентарно поведение на ултранационалистическата, ксенофобска и антиевропейска партия “Атака”, но те мълчаха. Защо?

 5. “Какво им става , зрели мъже ,губят достойнството си и разсъдъка!”

  Аз пък смятам, че сред 240-те в Паламента и сред тези в правителството няма нито един мъж. Има само проститутки, мижитурки, келепирджии и формени тъпаци.

  Един истински мъж не би изтърпял да бъде в тази компания от прокажени (Волтер) и пет минути.

 6. Социалистите направиха коалиция със монархистите, защо да не направят с фашизоидната Атака-така представят по-добре “принципите си на коалиране”. А на въпроса какво толкова е примамливо да управляваш една “скапана” бедна държава- крадците отговарят, че от всеки човек има какво да се открадне, най-лесно се краде от много хора по “законен път”- през бюджета.

 7. Господин Инджев, скоро призовавахте медиите да продължат да показват злокобния образ на Пеевски, та да могат повече хора да видят докъде сме я докарали на последните избори. След това дойде великолепното назначение за шеф на ДАНС, което предизвика и протестите. Сега си мисля, че Пеевски го скриха, дано хората го забравят и нещата да утихнат, но Станишев и Местан сякаш не разбират, че хората лично тях отъждествяват с новата-стара тройна коалиция. Интересно е, че преди изборите на колажите на въпросната стара/нова тройна коалиция на мястото на царя се показваше М. Кунева. Голяма изненада за всички накрая се оказа г-н Извинисебе – Субсидеров.

 8. Някъде бях прочела(не цитирам точно):
  Инстинктът за самосъхранение е най-силния за човека. Само [b]властта[/b]може да накара някой да го игнорира. Така постъпи Симеон Сакскобурготски и уби всяко желание за възстановяване на монархия в България. Сега Станишев (дано успее от третия път) може да направи невъзможно управлението на социалисти за дълго време невъзможно. Поне докато извървим 40-те мойсееви години. Пожелавам му успех :). И не искам да ми се извинява ако го направи.

 9. До този момент “ясна разграничителна линия” не съществуваше дори и на думи, а имаше по-скоро негласно одобрение.
  Сега да видим дали “разграничаването” ще премине от сферата на имагинерната демагогия към реални действия. По-скоро съм скептичен.

 10. …….
  “Тихо мъртвия казал:
  — Не, комунист!”

 11. “Евросоциалистът” сэргэй станышэв потвърди песимистичната теза, че си е заченат в болшевишка епруветка.Кой знае, дали в момента не е разбрал,че тази с бляскавата му кариера в Социнтерна май няма да я бъде и е решил да заложи на истинската си родина с център Кремъл? Че конкуренцията кой ще лиже най-страстно и предано съветските сапоги в България е жестока и титанична- ей ти гоцэ, ей ти каракачанов, ей ти разни “патриотични” формации. А с поведението си на оскотял главатар на кремълската 5-та колона (в показното й подразделение)волэн сыдэрав също заслужи мерзкото му име да бъде писано с малки букви и руски добавки.Но аз не съм голям оптимист за адекватна реакция на еврофакторите- веднъж двойни стандарти-винаги двойни стандарти.

 12. Na tia OLIGOFRENI i RODOOSTUPNICI ot BSP vse niakoi im slaga neshto v mrusnata usta – rusia naprimer im mushka tam rubli, cheshkia socialist puk im puha dumi, a drugi hora im slagat razni drugi neshta tam… Bokluk da gi narechesh tezi oznachava da kompliment da im napravish. Tolkova sa GADNI che ako padnat v otvoren kenef samo mogat da go izcapat.

 13. “Станишев, който твърди, че това е правителство на Пламен Орешарски, а не на БСП, веднага даде пресконференция в София и се разграничи…от ГЕРБ.”
  Ха-ха-ха…това беше много на място..
  Толкова са жалки тия комунстчета,че чак взеха да стават смешни.Станишко е просто жалък ,на неговия “фон”Борисов изглежда “цвете”.

 14. Интересно е какво ли толкова е заложил (или пък го държат с нещо) , че и на йота да не помръдва С.С.

 15. @EMI GRAND
  Няколко пъти вече съм чувал от различни хора, че след атомен взрив щели да оцелеят само … хлебарките. Това ми даде идеята да модернизирам прочутото стихотворение на не помня вече кой си, а именно:
  – Не човек, а хлебарка! – просъскал агентът шафист.
  Тихо мъртвият казал:
  – Не! Комунист!

 16. Как и на кого да се извинява Станишев? Та нали неговата другарка по оръжие Св. Шаренкова беше заявила лани на събора на “Копринка” (май че там беше):” … и нашите приятели от “Атака”.
  От тук нататък кой на кого е приятел, кой с кого сътрудничи, кой от кого зависи, кой на кого плаща и кой на кого да се извинява?
  И въобще … европейците наясно ли са какво става у нас?

 17. Комунистите с дявола са готови да се съюзят, камо ли с Атака, да вземат властта и да не я пускат, ако не ги принудят.Заради пустата власт насъскаха сидеров да се прави на местен фюрер , че да плаши хората.Само дето пак сглупиха.Реакцията беше като бумеранг и се стовари върху тях с международна сила.Европа не прощава и сянка на фашизъм.Но няна да се размине само с полуизвинение.Оставка е истината.

 18. Към MIKA,
  да в началото на мандата на ГЕРБ, АТАКА подкрепеше ГЕРБ, но и Синята коалиция в началото подкрепяше ГЕРБ, а и РЗС подкрепеше ГЕРБ! ГЕРБ, РЗС и Синята коалиция имаха общо над 120 народни представители, така че от АТАКА – нищо не зависеше, така че АТАКА беше на опашката на хорото, а сега просто го води – та самият Сергей Дмитриевич каза бе скъпа – дали ще има предсрочни избори зависи от АТАКА, а Лютви местан ти каза – Анадън му!Сега предпологам, че ти стана ясно защо не е реагирала ЕНП!

 19. @ТАНЧО
  Не е точно така! Когато Синята Коалиция и РЗС оттеглиха подкрепата си на ГЕРБ, тогава правителството се крепеше на безпрекословното “сътрудничество” на ББ (ГЕРБ е неговата си партия)с фашизоидната “партия”(групировка)АТАКА. През този период бяха и “подвизите” на Болен Лидеров пред Джамията в София, в самолета на Луфтханза, “патриотичните” сборища пред паметника на Левски и много други подобни “героиства” подминати с мълчания и “одобрение”, както от страна на управляващите в лицето на ББ, а така също и от ръководството на ЕНП и органите на ЕС. С това в никакъв случаи не искам да оправдавам действията на БСП и ДПС при сегашните изстъпления на същият този “човек”, а тъкмо напротив, ги осъждам за мълчаливото им съучастие към неговите действия в сегашно време!

 20. Станишев е комунист,затова не се извинява на евросоциалистите

 21. Към инж. Симеонов,
  аз съм последният човек, който ще защитава ББ, ГЕРБ, Волен, АТАКА, но ми се струва, че реакция на ЕНП, а и на самия Европарламент имаше по отношение на флирта на ГЕРБ с АТАКА, само че не беще така единна и въпросът наистина не беше разглеждан на сесия на Европарламента! А разрива между ГЕРБ и АТАКА, а в един момент между ГЕРБ и РЗС – започна, когато ББ и ГЕРБ започнаха да купуват депутатите им на килограм по Бай Ганьовски! Друг е въпросът, как са попаднали тези депутати в РЗС и АТАКА – като са си платили и са решили в един момент да си върнат инвестицията! Но въпросът с плащането за да попаднеш в депутатска листа е световен порок в който ние държим лидерство!А и не само в депутатска листа, ами Църквата, която уж е призвана да е носител на духовни ценности – спомнете си Архонт Слави Бинев, който сега чета че е почнал да гравитира около БСП !

 22. @ДАРИ
  Наистина, в Европа има нетърпимост към всякакви форми на фашизъм. В същото време отношението към комунизма е колебливо. Затова търпяха Станишев, въпреки комунистическия му произход и минало. Но плътната му взаимна прегръдка със Сидеров може да го завлече на дъното. Съществува опасност, обаче, европейците да ‘отпишат’ България като цяло, заради тия двамцата. Ето защо е необходимо протестите да продължат – да се покаже на света, че хората у нас са със запазени сетива и са дори още по-отвратени, отколкото европейците!

 23. затиснати от тесно партийни интереси някои хора тук нямат трезва преценка. герб никога не са зависили от атака. сравнение с днешното положение не може да става. в началото герб имаха подкрепата на всички без бсп/дпс. отношението на борисов към такива гмо-та като атака и рзс може и да е грубо, но политически правилно. борисов ги използва и изстисква като лимони, докато има полза от тях и когато преминат границата (като атака) ги захвърля. не случайно групите им бяха разбити. предполагам, че подобно ще бъде отношението към националния фронт, ако влязат в парламента. аз одобрявам тази тактика. най-важното за българия е бсп/дпс никога да не помирисват власт.

 24. И какво се получава? – За да успокоим европейците, ще трябва да предоставим управлението в ръцете на комунистите от ГЕРБ, които можеха спокойно и продължително да ползват услугите на АТАКА, без да им се правят забележки. Бягаме от едните комунисти, за да се натресем на другите комунисти. Какво ще спечелим от всичко това? Смятате ли, че всичко, което се случва в момента е вече достатъчно зряло, за да могат да се променят нещата? Не забравяйте резултатите от изборите във Варна.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.