ДПС и БСП предлагат възродителен процес за комисията по етика

Както вече пред(по)ложи преди няколко дни Местан, местят „етиката” от ресора на колегата му Сидеров.

Така комисията на Волен Сидеров, в частта си за етиката, ще премине към ресора на вероизповеданията и жалбите на гражданите. На Сидеров ще му оставят „само” да надзирава онова, в което го заподозряха вчера и в европейския парламент”: корупцията.

Цяло чудо е, че не направиха обратното- да дадат на Сидеров да се разправя и с вероизповеданията, в качеството си на богослов по образование!

Явно изнасилването в днешния парламент е по взаимно съгласие.

Опитът чрез този възродителен процес да преименуват позора (си) обаче намирисва на стария виц за г-н Лайнаров, който решил да си смени срамното име и на въпроса на съдията да каже каква фамилия избира, отговорил: „Говнаров”!

19 мнения за “ДПС и БСП предлагат възродителен процес за комисията по етика”

 1. Човек, с когото етиката е несъвместима, ще надзирава корупцията, която, също като него, е на астрономически разстояния от морала!

  Господата Лайнарови дори да се прекръстят на Теменужкови ще ухаят на Пеевски, като употребен не по предназначение… синоним на продажен журналист. 🙂

 2. “Явно изнасилването в днешния парламент е по взаимно съгласие.”
  Това само доказва ,че те не участват в изнасилване а в обикновена оргия.
  Надявам се от ролите им скоро да ги заболи на по-деликатни места.
  ЩЕ трябва и други думи да се използват СРАМ/ЕТИКА са все непонятни за тях изрази.

 3. Без да е мое авторството (прочетох това в един форум), предлагам от наименованието на комисията “Комисия зя борба с корупцията и парламентарна етика” освен “парламентарна етика”, да отпадне и “с корупцията”.
  Така комисията да се казва “Комисия за борба”. Или, още по-добре – “Моята борба”…

 4. Това явление беше известно в социализма като една от “грешките на растежа” – вместо подходящ за работата, намира се работа за подходящия. “Грешки на растежа” другарите започнаха да си откриват в началото на осемдесетте… В България социалистите смятат другите хора за по-долна каста, която трябва да се примирява с извращенията, а извращенията да се наричат грешки.

 5. Това местене на “етиката” от една комисия в друга заради председателя не е ли явно самопризнание какъв човек е този председател? Какъв е го знаят и “европейските ни партньори”. Малко остана!

 6. В допълнение на ДАНИ:
  И както в един друг добър стар виц – “…в развитото социалистическо общество се преминава от грешки на растежа към растеж на грешките.”
  🙂

 7. А на Волен Етикета така му прилягаше етиката!
  Но пък ако оглави “корупцията” и, както той обича да се изказва, скочи срещу колониалната зависимост от Русия и руските корупционни механизми, ще гласувам два пъти за него. Ама друг път!

 8. В един нощен бар влиза шумна компания в която можете да различите снабдени с мегафони луд,нацист,фашист,клоун,шут,хулиган,идиот,олигофрен и всякакви други отрепки и застават на бара.Барманът усмихнат ги оглежда и учтиво казва:”Добър вечер!Какво ще обичате,ГОСПОДИН СИДЕРОВ”!!!

 9. Ако сте истински демократ???Публикувай комента,и коментирайте,не е мои,,,ама споделям
  emo1971 03 Юли 2013 19:20
  Откак започнаха протестите има няколко въпроса които не ми дават мира. Ще ги споделя защото сам не мога да им намеря отговор който да ме удовлетвори:
  -Кое точно дава право на протестиращите да решават вместо мен, кой и как да ме управлява? Работя, плащам си данъците и осигуровките, никога не съм извършвал престъпление, дори от КАТ не са ме глобявали. Достатъчно ли е това,че не съм млад, интелигентен и красив,за да бъда подложен на диктата на групичка самозвани “демократи”, които всъщност в болшинството си са примитивни демагози? Откъде точно произтича властта им, за да ми налагат нови избори, нови правила, ново правителство и всичко останало за което изнудват цялото ни общество? Отдавна стана ясно,че са едно пренебрежимо малцинство и народът не ги припозна като изразител на обществените интереси. Защо трябва да се подчиня на техните си лични и преобладаващо користни интереси? Те да не би да са някакви някакви прикрити висши същества или богове,че да ме командорят?
  Къде в крайна сметка остана демокрацията, според протестиращите? Как ще я защитят, чрез грубото и погазване?

 10. До АЙДЕ ХОЛАН,
  Незнаех че имаме синдикати! А, и да имаме те останаха без работа. Новото(старо) правителство със стария номер -временна трудова заетост- 200 000 хил безработни ще подпират метлите по улиците за по 5 лв на ден и ооо чудеса, безработицата изчезнала та и синдикатите сити и обществото излъгано.
  Утре или петък очакваите сидеров в новата серия “смъртоносно оръжие 3” като – пръдналото храстче

 11. към Dimukritik?

  Ако бяхте нещо като демократ, за какъвто явно се имате, щяхте да знаете, че не сте упълномощен да говорите от името на народа- това е маниер, който напомня за т.н. Народен съд.
  Опитайте да станете личност и тогава се опитвайте да ме “шантажирате” с клетви от рода на “ако сте истински демократ”. Защото може и да не съм ( като за Вас), но нито се крия- подписвам се с името си, нито претендирам да изразявам мнението на народа.

 12. @Павел Тинков
  Етапи в строежа на социализма:
  – грешки на растежа;
  – растеж на грешките;
  – трудно и мъчително преминаване към капитализъм. (~ 1980 г.)

 13. до Dimukritik
  Мнноого елементарно,скъпи!Напъни се повечко и по-убедително моля- не сме чак бавноразвиващи се. ЗАСЛУЖИ СИ ПЛАТАТА! Дерзай!

 14. Луков, Луков…
  Ако утре дойдат на власт автентично десни,колкото и смислени и правилни да са действията им, синдикатите ще са първите ,които ще вдигнат стачки против тях.
  А сега си траят, щото има голяма лапачка за тях от фондовете за безработица-представяте ли си от къде доят!? Безумие и наглост…

 15. Dimukritik, и аз не съм млад, красив и т. н. но поне не съм толкова зомбиран като теб. За такива няма страшно, че някои млади, умни и образовани ще ги “командорят” – с глупци и зомбирани няма смисъл даже да се говори. Безнадеждни сте и никога няма да осъзнаете, че трябва да се дава право на младите, умните и образованите. Благодарение на такива като теб България е на това положение, засрами се!

 16. до Dimukritik
  Защо през зимата протестите бяха “народни”, макар и с десетки(или повече) пъти по-малко протестиращи, а сега да са на малцинство?
  Правото ми за искане на нови избори произтича от човешките ми права. Не мога да приема да съм управляван от коалиция, в която една от партиите ги отрича открито,а другите си мълчат, толерират това и се опитват да само да ретушират гафа си с “етиката”.
  Правото за искане на нови избори произтича от лъжите на влезлите в упръвлявлението! Какво лице има партия, която твърди че е против фашизма, да се съюзява с национал-социалисти. Партия, която твърди че е за религиозни и етнически права (защо, след като са защитени от конституцията!?)да приема подкрепата на разпасани мутри които защитават националния интерес, като палят молитвени килимчета на мюсюлмани. И в конституцията не е казано че като си бил излъган веднъж трябва да търпиш 4 години? Е, повечето поне не лъжат така, че да им лъсне нахалството от първия ден във властта, но случаят е драстичен! Лъжите са планирани и готвени преди изборите, които са нечестни. Не става дума за грешки, а за цели и то доста користни.
  Ако не ви е известно др.Dimukritik, достойнството на гражданите и правото им да живеят “не в лъжа” е за мнозина от тях не по-малко важно от хляба. Първо за това се вика “О-став-ка” и “Из-бо-ри”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.