Вдигайте си Чуков

Признавам си, защото и без това съм отдавна разкрит като американски шпионин, платено мекере на Вашингтон и слуга на еврейските капитали, че бях на приема в посолството на САЩ в София тази вечер по случай националния празник на чичо ми Сам.

Надявах се Сам ми плати годишната лепта за слугуването ми на американските интереси, но той пак се оказа Скруч.
За свое оправдание мога да кажа, че там беше и руският посланик Исаков, неговите Михаил Миков, Янаки Стоилов и техният Орешарски.
По липса на Доган  присъстваше и заклеймената от него „мадам В”.
Там беше и патриарх Неофит, който не беше споменат ( за разлика от премиера) в официалната посланическа реч- вероятно поради американската мания да не се открояват отделни деноминации в рамките на една нация.
Може и да бил поканен, но поне аз не го видях, изгряващият на върха на Съвета по сигурността към Министерския съвет Боян Чуков.
За сметка на това той беше обект на интензивно западно дипломатическо одумване. Защото, ако се окаже верен слухът за неговото завръщане над сектора на сигурността в България, скандалът (поне сред съюзниците на България в евроатлантическата общност), няма да е по-малък от онзи с Пеевски.
Справката на Медиапул обяснява защо:

„Арабистът Боян Чуков, който бе разкрит като щатен служител на ДС, се спряга за фаворит за позицията на председател на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Пред сайта “Дневник” той нито е потвърдил, нито отрекъл информацията с мотив, че не иска да прави изявления.

Чуков заемаше идентичен на този пост по времето на тройната коалиция като съветник по външнополитическите въпроси и националната сигурност на тогавашния премиер Сергей Станишев.

Той беше разкрит като щатен сътрудник на Държавна сигурност от комисията по досиетата в първото й решение през 2007 година при проверката на кандидатите за евродепутати, припомня сайтът desebg.com. Чуков бе кандидат за евродепутат, издигнат от платформа “Европейски социалисти” – БСП и партия “Движение за социален хуманизъм”.

Той бе вкаран в листите по предложение на Съюза за стопанска инициатива на Алексей Петров. Чуков е бил изпълнителен директор на “Лев Корпорация” на Алексей Петров от края на 2005 г. до октомври 2006 година.

Той е бил и кадрови служител на научно-техническото разузнаване в Първо главно управление на ДС от 1980 година.

В края на мандата на тройната коалиция Чуков беше предложен за посланик в Скопие, но правителството на Бойко Борисов спря назначенията. След това арабистът оглави отдела “Публични дейности” в централата на БСП”.

18 мнения за “Вдигайте си Чуков”

 1. Не съм съгласен. Защо само Чуков?
  Да си вдигат Чуков, Чуколата и всичкото Чукчета!
  И да почваме да градим държавата …. докато не съм се пенсионирал.

 2. Господин Инджев, някъде из великите дебри на световната литература, май беше при Хашек, бях чел за това как един европейски селяндур, задигнал капак от пиано, за да скове от този капак вратичка за кочината си. Всеки който е виждал музикалния инструмент пиано и свинска кочина, ще се съгласи, че капакът от пиано, предполагам, че е ставало дума за горния капак , е много удобен да се скове от него вратичка на свинската кочина. И обратното, всеки който е виждал пиано и свинска кочина, ще се съгласи с мен, че от вратичката на кочината, не е възможно да се направи капак за пиано. Та мисълта ми е, че ние българите вече четвърт век се опитваме от вратичката на комунистическата кочина, да сковем капак за пианото. Е, не става!

 3. Работи се по следната утвърдена схема от години, ченге-приятел,ченге-приятел, работно магаре.

 4. Г-н Инджев,
  Вие поне сте арабист и сте наясно какво се влага в тази характеристика. Инж. Б. Чуков не знае арабски, а преписването на статии от чужди медии, главно руски, не го прави такъв. Той е специалист по сказки в пенсионерските клубове на БСП. За този субект е много характерно копирането на чуждо поведение и измислянето на биография. Тези уроци ги е усвоил много добре в школата на КГБ в Москва преди 1989 г.

 5. Продължават да назначават , сякаш с нагласа дълго да управляват! Дълго , дълго ….колко дълго ? Добре може да са комунисти, може да са доганови мафиоти, може и фашисти да са!Но си има мярка , има логика,дори да са влезли в роля , падането им е неизбежно!И как може такива все пак образовани хора, макар и с изкривени ценности да не си дават сметка , че така те не могат да управляват ?

 6. Гаф след гаф, ДАНС, Пеевски, протести, Волен, заплахи, крясъци, етика, протести, лавина от информация… – Не ви ли се струва, че, зад цялата шумотевица, тихо-тихо, скришом, тайно, подмолно става нещо, за което, ако изобщо, ние – простолюдието, разберем, ще бъде твърде късно…?

 7. Власт комунист не пуска.!!!!!!
  Девиза му е “с кръв я взимам-с кръв ще е давам”
  Боже упази от тази напаст,налегнала като тумор нацията ни.Тук се споменава в постовете от съмишленици- за морал,за логика,за етика…..Това е ценностната система на нормалните нации и хора, господа.Подобни ценности при тях не съществуват.Принципът при тях е “граби,живей,облагодетелствай род и близки,давай гръб на съпартиици,опазвайки тях и себе си от криминални преследвания-и след мен и потоп.”
  Не знам до къде ще стигне всичко.Не е на добре.
  Намират опора-здрава опора от север.Това подхранва наглостта им.
  И какво пробутват комунистическата си идеология на хората-какво общо те имат с нея.От най големите противници на капитализма и фашизма-както те се изразяват в тяхната терминология-те се превърнаха в най върлите капиталисти.Приказки адресирани за наивната част на нашето население.
  Манипулации,манипулации и пак манипулации.От всякъде, ежечасно,ежедневно-медии,социолози,анализатори,уж интелектуалци,ментори колкото искаш-и все в една точка бият – тяхното оцеляване на всяка цена.

 8. Много ме е страх, че сте абсолютно прав JOHNY. Иначе с какво да си обясним неадекватните им/на управляващите/ действия – с простотия?, едва ли.

 9. По повод коментара на Johny | юли 4, 2013, 11:13 бих казал, че съм си мислил същите неща. Докато примерно Волен си разиграва шоуто, политиците си взимат решенийца, гласуват си закони, назначават сульо и пульо на висши държавни позиции и т.н. Описал съм впечатленията си тук, който го интересува:
  http://misterlostov.wordpress.com/2013/07/01/%D1%88%D0%BE%D1%83%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD/

  Поздрави и успех, Иво!

 10. @ JOHNY:
  Да! Става! Комунягите вече имат готовност след Симеон и Бойко да предложат на протестиращото природонаселение следващия “месия”, следващия “спасител”, следващата “дясн политическа сила”. След НДСВ и ГЕРБ, този път “чудото” ще се именува РЕПУБЛИКА!!!

 11. Към Александър,
  прочетох написаното от Вас – моите поздравления!Едно все още не мога да разбера – Орешарски беше зам.финансов министър в правителството на Иван Костов, после беше зам.председател на СДС, кандидат за кмет на София – до оттеглянето му от Надежда Михайлова, след това бе припознат от Станишев като “независим” финансов експерт и беше министър на финансиите в тройната коалиция.Когато беше още в СДС – стоеше зад позицията на Костов, че преструктурирането на дълга от долари в евро е губещо и в ущърб на България! След като премина в лагера на БСП и стана коолиционен партньор на “царистите” започна да шикалкави и смени позицията си! Та това, което не мога да разбера, това нагаждачество и обикновен безогледен кариеризъм ли е или тук има нещо по-дълбоко и този човек има някаква сериозна зависимост от определени олигархични кръгове, че е човек на В. Божков – Черепа е ясно вече за всеки политически грамотен човек, но само това ли е или просто някаква сложна комбинация!?

 12. Към Johny,
  И аз мисля, че кроят нещо. Не съм много наясно, но смятам, че ще стискат зъби докато платят на Россатом- най-вероятно със заем. Чух някой да казва, че в делото им срещу България, нашите не подпомагат нашите адвокати и така улесняват руснаците.

 13. Българинът все си мисли, че този който го управлява “знае нещо повече”, че е мааалко по-грамотен, защото за него работи цял щаб, че има повече информация. Само последното е вярно. Бългаският управляващ е простак – неграмотен, непоследователен, най-често без никакво лустро (Б.Борисов). Когато все пак има някакво лустро това не го прави по-умен и по-разсъдлив (Станишев). Щабовете от “съветници” са същите: калинка до калинка. Най-точното описание за всички тях е “безогледен, нагъл простак”. Политическата система по естествен начин филтрира точно тези личности. Шлаката. И не мисля че трябва да се търсят кой знае какви конспиративни връзки, за да се обяснят политическите процеси в България. Всичко е много по-просто: няколко клана безнравствени простаци управляват страната. “Алтернативите” са тези същите или други новофилтрирани такива. Ако всичките имаха мозък да правят политически инженеринг, което е по-сложното, нямаше да се дънят като кифладжии при управлението, ако и да са безогледно нагли…

 14. Към Танчо

  И аз не знам какво точно се случва с Орешарски. Нямам вътрешна информация, а и не познавам в детайли всички политически игри. Но както много точно казахте, това е сложна комбинация от нагаждачество и обикновен безогледен кариеризъм и сериозна зависимост от определени олигархични кръгове и т.н.

  Ще следим обстановката и който знае ще пише за тези неща и ще ги разкриваме до дупка!

  Поздрави!

 15. Иво позна! Откровенна подигравка с всички протестиращи! Докога ще ги търпим …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.