Вятърът на подмяната

Подмяната на промяната е много жилаво явление у нас, но понеже и моя милост е инат, ще призова още веднъж колегите от телевизиите, с риск да ги ядосам още повече: не подменяйте качеството на вашите събеседници, вменявайки им друго!

Да представиш лаконично като „журналистка” дългогодишната ръководна другарка в БСП Велислава Дърева, която е солидарно отговорна за управлението на България като част от елита на партията в качеството си на несменяем член на ВС на БСП , е именно такава подмяна, която се опитва да излъже зрителите с някаква „независимост” в оценките на себеседничката. За съжаление това направиха отново тази сутрин в ранното предаване на БНТ.

Иначе не съжалявам по същество: др. Дърева даде знак, че протестите с искане за оставка са на път да успеят. От устата на член на ВС на БСП , който вече не вярва Орешарски да изкара на поста си до следващото лято, това звучи като достоверна прогноза.

В управляващата БСП ( отново и отново управляваща, но мимикрираща ту зад кабинетта на Мултигруп с марката „Любен Беров” през 1992-93-та, ту зад кабинета на хазартния бос Васил Божков и подобните му червени олигарси с етикета „Оерашарски” днес), тече перестройка. Но не като онази на Горбачов, която искаше комунизъм с човешко лице и с махането на пагоните от мундира на СССР  го остави гол и бос на пазарния студ, довел до смъртта на вкоченената родина на комунистическата кочина ( тъкмо като кочина описа комунизма бившият комунист Джордж Оруел в „Животинска ферма”).

Има и други индикатори за принудителния завой, освен прогнозата на Дърева, близка лично с бащицата на промяната и подмяната Андрей Луканов, после с Георги Първанов ( защитавайки президентското му величие яростно от критици, като я милост), а накрая- и със Сергей Дмитриевич Станишев, с когото звучно се целуваше пред камерите на „По света и у нас” във връзка с книжлето „Защото сме социалисти”.

Във в. „Сега” запознатият като вътрешен човек на другарските конспирации Светослав Терзиев, който „блесна” миналата седмица в предаването „Референдум” на БНТ с поведение ала „Бареков” да плещи от името на хората и гневния народ срещу безадресните лоши политици на прехода, рисува строга, но справедлива картина на броженията в червения кошер. С европейски акцент. За пример избира ( не случайно) не случайната фигура на острието на Първанов в първите редици на партията Ивайло Калфин, отпаднал при селекцията на Станишев за реванш като външен министър в сегашния кабинет.

Калфин е цитиран да казва онова, което искат да чуят европейските социалисти като ясно заклеймяване на Атака и цака по този начин Станишев, който не може да си позволи да цитира дори себе си от 2008-ма за Сидеров като фашист, защото така кабинетът ще падне от ореха, на който беше качен от асансьора на конкретните олигарси с руския механизъм за подкрепа, готов сега да въздигне други, също верни резервни другари.

Прогнозата на Терзиев, ползван и друг път за подобни сигнали, е мрачна за Станишев, но въздържано мълчалива за алтернативата в партията- когато му дойде времето, ще ни кажат. Ако трябва пак някой „монарх” ще ни доведат дори.

Най-доброто самопризнание, че в БСП са в паника от натиска на европейските си другари, е, че скриха провокатора си Сидеров- не под масата, както през онази нощ на неговото юмручно перчене край опиканата от щурмоваците му Софийска опера, а на заден ход на заден план. Изчезна заедно с главната си роля в деня, в който се оказа, че България се превърна в тема и дори в разменна монета в голямата политическа битка между леви и десни в Брюксел. Срещу унгарската карта на левите, с която играят да натрият носа на десните, десните извадиха Станишев и руската му атака. А това е тежест, която е непоносима дори и за арогантния на местна почва Станишев.

Къде е в тази сценка „батко”- всесилният доскоро Бойко Борисов? Крие се и той, като се скри на 20-ти февруари, бягайки от властта, с надежда да я обсеби отново с остатъчната подкрепа на онези, които го привидяха като„човека от народа”, т.е. като на преродения Тодор Живков ( който също почти се беше обявил в крак с времето за антикомунист с определението си за социлизЪма като „недоносче”).

Изчезна не само лично Борисов, но и цялата произтичаща от мутренското му поведение напереност на ГЕРБ, които разбраха, че многохилядните протести не са колективна молба те да се завърнат на власт.

Тук е и стърчи все така въоръжена само неизменната величина, при споменаването на която бивам осмиван и подиграван, защото съм бил прекалявал с „русофобията”. В статия на „Ню Йорк таймс “за битката на Литва за независимост от руския енергиен натиск България се споменава като единица мярка за такава зависимост в Европа.

Четете и после ми се сопвайте, когато казвам, че в теоретизирането, каквото например имаше в опита да бъде посочен проблемът на страната ни в „Харта 2013”, „пропускът” да се спомене основополагащата причина за днешната българска драма на най-изостаналата държава в „Животинската ферма” с престижната марка ЕС , дамгосана на нашия бу(н)т с позволението на Москва, е меко казано твърдо доказателство за „късогледство”.

„The price of natural gas in Lithuania was 15 percent higher than the European average last year, according to the European Commission. Only Bulgaria, where Gazprom has a near-monopoly, paid more”.

Докато България си остава единица мярка за такава дамгосана марка и минаваме покрай символа на лъжата с триумфиращия над България съветски завоевател в центъра на столицата ни с наведена пред колониализма глава, ще има да си гоним опашката в омагьосания кръг на въпроса: кои сме ние и защо изобщо се борим, щом като не можем да си дадем сметка кой е главният ни проблем.

38 мнения за “Вятърът на подмяната”

 1. Големия проблем, пропуснат в „Харта 2013”, е основата на “Мини харта на Иво Беров” – българския избирател.

 2. Господин Инджев, ако става дума за пожарникарчето Бориско, то в най-скоро време ще замести психарчето Сидерчо в тимуровската команда на Станишко. Защото на Станишко не дават да си играе със Сидерчо, което е лошо другарче и дава лош имидж на тимуровската команда пред лелките от ЕС. Цялата работа мирише на кремълските чизми на господарчето от Москва, което пък не е нещо ново.

 3. Основният философски въпрос пред нас българите вече е друг: Има ли живот преди смъртта?

 4. Превод за другарите, които са учили само руски и надничат в този блог:

  “Цената на природния газ в Латвия е с 15% по-висока спрямо средната европейска цена за миналата година, според Европейската комисия. Само България, където Газпром има почти монополното положение, плаща повече.”

 5. Подмяната е “от кутюр-ът” на прет-а-порте-то “измама”. Всеки път, когато диктаторите на Модата се издънят, вместо качествената и скъпа /вече платена от нас/дрешка ни пробутват откровен дрипел, брандиран като “морален коректив”. Бре, да му се не види, аз ли си нямам правилен морал, та се налага да ми го корегират! И виж ти, кой го прави – Ст.Продев, Соня Младенова, Филип Боков, проф.Пантев, В.Дърева. Тези до тук бяха бутикови бройки, след тяхното производство взеха да ни засипват с продукция “на кило”- янковци, чегеварчовци, чуковци…все терзии от шивачници “две на цена за нищо и половина”. Аман от боклуци – може и да са червени, ма поизбеляха, та всъщност са откровено бозави. За тези тряпки аз не си харча нито парите, нито морала, па бил той и правилно корегиран.

 6. Г-н Инджев, не че не сте писал по въпроса, напротив, но финалът на днешната Ви статия се ограничава до последните 24 години, докато ПОДМЯНАТА е със 150 годишна давност, от времето на нашите народни будители и революционери, чиито завети бяха подменени от руското лоби, после чрез петата им колона дори бяха “открити” прилики с марксовото “учение” в тях, страната ни се превърна буквално в show-room на руското и съветско монументално “изкуство” c настървени и озъбени изопаеми-монументи, един лакей на златната орда и угнетител на собствения си народ ни е подарен и поднесен като светец да “кичи” с името си главният ни храм. Паметниците на нашите национални герои или ги няма или са несъразмерими по мащаб с гигантските мастодонти на руското лоби, скрити, засенчени и с отнета перспектива от градските структури, а този който може да се мери с тях по размери е емблематично поставен на ниво човешки ръст във вид на посечена глава!!! Да се знае!!! И да се вижда подробно и в детайли какво следва!!!
  Това е! Тотална подмяна на всички ценности и идеали с руски!!!
  За да направя сравнение ще дам пример с един друг народ който по същото време както и ние се пробужда от вековен сън и търси да намери причините за унизителното си положение, да идентифицира поробителите си и да поведе борба за национално освобождение и обединение. Също преди 150 години.
  Всички в БГ са специалисти на тема руски и съветски паметници, бидейки гидове в монументалния show-room, а другарите Бърсалки на Сапогите на Пу не пропускат случая и да ни напомнят колко такива имало и в другите страни и как там ги тачели и опазвали.
  Но има и други ПАМЕТНИЦИ като с един от тях бих искал да запозная колегите съфорумци и в който Русия далеч не е представена като “освободител” а назована с истинското и име на завоевател, поробител, и дори по-ярко и красноречиво – като КРЪВОПИЕЦ!!!
  Става въпрос за италианския национален химн, известен още и като “Химн на Мамели” или “Братя италианци” в чийто пети и последен куплет когато мобилизацията достига своя апогей и жертвоготовността е непоколебима става въпрос и за нашия многократен “освободител”.
  Ето думите с превод (в който се постарах да предам решителността и устрема на късите фрази което в Уикипедия е предадено по доста сух и технически начин)

  Son giunchi che piegano ……………….. Даже тръстки прегъват
  Le spade vendute…………………………..Продажните саби.
  Già l’Aquila d’Austria ……………………..Орелът на Австрия
  Le penne ha perdute……………………… Е веч позагубил пера.

  Il sangue d’Italia, ……………………………Кръвта на Италия,
  Il sangue Polacco, …………………………..И Полските кърви
  Bevé, col Сosacco, ………………………….С Казакът той пи,
  Ma il cor le bruciò. ………………………….Що му и сърце изгори.

  Stringiamci a coorte ……………………….Скрепени в кохорти!
  Siam pronti alla morte…………………….Готови да мрем!
  Siam pronti alla morte ……………………Готови да мрем!
  L’Italia chiamò ……………………………….Италия ни зове!

  Историята е следната:
  1847. Австрия е в упадък, продажните саби са наемници, по-слаби даже от тръстики и Мамели (авторът) категорично го подчертава. Заедно с Русия (Казакът), Австрия жестоко е разкъсала и Полша. Но кръвта на двата потиснати и угнетени народа се превръща в отрова, която изгаря сърцето на черния австрийски орел. (Хабсбургият герб).
  http://www.youtube.com/watch?v=04ckV9QueXc

  Сега можем да направим всички паралели с нашето Risorgimento (Възраждането) и нашите национални герои които предупреждават многократно какво ни предстои и идентифицират перфектно “освободителя”. За жалост ПОДМЯНАТА у нас взема връх и още оттогава, от почти 150 години насам е в ход като се стигна и до онова “C нас Москва е в мир и бой” в нашия национален химн.

  Нужно е ново Възраждане и ясно идентифициране на кръвопийците !!!

 7. Не им вярвайте! Не се заблуждавайте! Не са нито уплашени, нито притеснени.
  Подготвили са вече поредния “маньовър”! Вече тече предстоящата подмяна!Днес ни “ощастливиха” с новината – структурира се новата “политическа” сила в “център-дясно”! Скоро ще си имаме нова (банкерска) “партия”! След ГЕРБ ще ни поднесат РЕПУБЛИКА BG, която ще се нагърби със задачата “да отговори на целите, които са си поставили протестиращите”!
  Милен Цветков току-що ни сервира “инициативния комитет”!

 8. Г-н Инджев,следя и очаквам всеки Ваш коментар,защото сте ориентир,ясен,честен и безкомпромисен глас.Днес в БТВ,в”Чесът на Милен Цветков” изплува една нова партия-“Република БГ”.Това не е ли една от формите на подмяната??!!Ще Ви бъда благодарна,ако “разнищите” това ново явление на политическия небосклон.

 9. Kakvo ima BG dnes – situacia v koiato vsichkite kreaturi na KGB/DS sa v parlamenta – GERB, DS, BSP, Ataka. BG parlamentut dens e 100% “Designed in russia” by KGB and Executed by DS in BG. Dano protestite v stranata sa nachaloto na kraia na ruskoto, mnogoglavo chudovishte v BG. Stiga tia otvratitelni severni divaci i bokluci sa vlastvali v nashata strana.

 10. Единствената цел на протестите в центъра на София е да върнат във властта Бойко Борисов и неговия комунистически милиционерски кръжок наречен ГЕРБ. Пълни глупости са исканията за незабавна оставка на комунистическото правителство на Орешарски! Тъкмо обратното, тези искания са параванът, зад който комунистите (уж под народния натиск) правят промени в Бюджета и социалните закони, за да помогнат на енергийната мафия да продължи разграбването на България. Зад натиска “на улицата” се прокарва и пагубният за България Проект Белене. И всичко това става уж без участието на ГЕРБ, който бойкотира заседанията в Парламента. Парламентарният цирк и уличните протести (в центъра на София!) се синхронизират от двете комунистически партии на базата на създадената ог комунистите бандитска групировка СИК, в която през първото десетилетие след сриването на Стената бившият премиер Бойко Борисов бе водеща фигура наред с Бай Миле, Пашата, Маргина, Маджо и т. н. Недоумявам къде бяха протестиращите, когато Бойко Борисов стана Главен секретар на МВР и след това Премиер!

 11. Иво здравей, мен и моите приятели, вятърът на подмяната не може да ни помръдне и на милиметър, винаги сме знаели и ЗНАЕМ, КОЙ е ГЛАВНИЯ проблем на България, за разлика от масата. В тази връзка, а и по принцип прилагам линк с последните плакати, които направихме, надявам се да харесат на хората. https://drive.google.com/folderview?id=0B8dtf0d_vJ4mQ01JbjVoOEhTRU0&usp=sharing

 12. “The hottest places in hell are reserved for those who, in time of great moral crises, maintain their neutrality.”

 13. Днес в репортажите по една от телевизиите видях плакат от Сливен, който искрено ме разсмя
  “Серго, Волен и Местан-
  тикви от един бостан”
  Бих добавил още едно име, ама то се подразбира, особено като става дума за тикви. В този ред на мисли дали към определението на г-н Инджев за Параламента като “яйцеубежище” да не добавим и ново – БОСТАН. Нека издигмем и лозунга “Събирайте си тиквите”.
  Г-н главния прокурор бих го попитал той дали е Главен прокурор на държавата България/все още се надявам да има такава/ или просто цацарка/малка кратунка по северозападному/ и защо още създанието Волен Сидеров не е прибран за освидетелстване или разследван за национално предателство срещу незнайно количество рубли.

 14. Поредната проницателна статия на Иво Инджев, непрощаваща мазните маневри на московските марионетки. Благодарение на линка, постнат в коментар в този блог прочетох и английския текст, който е показателен. Ще дочакаме ли някога нашият български кораб с енергия, наречен “Независимост”?

  Дали ще постигнем това с правителство, което действа като предвождано от О’Рашански (О’Russianski)? Ако руският им О’Путински началник е дал заповед “Прави хаос!”, следващата му заповед ще бъде “Изкарай от Европа!” Дано да греша..

  /*Има и малка техническа грешка в превода според мен – Lithuania е Литва , а не Латвия – Latvia/

 15. Писанията на Иво Инджев са провокативни. Този човек направи всичко възможно да върне комунистите на власт.В негова изгода е да се прави на вечен опозиционер. Професия.Стратегията на Волен Сидеров.Къде има приемче в някое посолство да се похапне на аванта дребни сандвичи, той е там, къде интервю за 50 лева, пак той, Инджев. Кяр. Много си жалък, демократе. Но успяваш де.Още има овце и кози да въртиш около себе си.

  П.П. Знам , че ще ме изтриеш. В момента когато разбера, ще копирам това мое мнение в сайтове които уважавам и там нямаш сила за цензура.

 16. Както винаги Иво е направо в целта.
  Акробатиките на Станишев са изумителни. През 2008 година е определил Сидеров като фашист, а сега с многобройните си изказвания, заплахи и носене на оръжие в Народното събрание, съвсем се е определил като човек, който насилствено иска да вземе властта. Къде са “достойните прокурори” на БСП да приложат закона за Волен Сидеров. Сега те не могат да прочетат какво пише в Наказателният кодекс, глава I, чл. 108 – (1) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба. Къде са народните представители да го лишат от имунитет, както го правят за другите?

 17. :към Kon pase treva:

  Вълците в червени овчи кожи, запленени от мутрогерберизма, обичат да си показват глупостта и щом настояват, което е полезно за изтрезняването на заблудените.

 18. Най-фрапиращото и потресаващото е, че всичките “споразумения” и “договори”, сключени срещу очевАдно взети комисионни (или просто поради обикновен слугинаж), пред българското общество бяха представяни едва ли не като успешно защитени български интереси, и едва ли не -суперизгодни за България.

  Off-topic:
  Да се похваля, че след дълго издирване по книжарниците най-после успях да намеря и да си закупя книгата “Течна дружба”.

 19. Журналисти,политолози и други да си спомнят за Вацлав Хавел и да анализират как той формира дясното в Чехия.Неговият буржоазен произход предполагаше контакти със синовете и дъщерите на едрата и средна класа преди 1944г.Всички те,потомците им заедно с духовния чешки елит с дясно мислене започнаха промените.Докато десните партии в България избират лидери с работническоселски произход нищо няма да стане.Хора с каруцарски речник и мислене(Слави Бинев и др.)не могат да бъдат консерватори.Аз не разбирам българите,никой не разбира българите -как си представят десните партии и политици?Произход,семейна среда,образование,традиции в семейството,финансови възможности,социален статус,тези понятия имат ли значение за българите?Непрекъснато се появяват “политици”в публичното пространство,които се обявяват за десни.Единственото дясно,което виждам у тях-дясната ръка,но имат и лява и никога не знаеш,коя от двете ще вдигнат!

 20. Към @Kon pase treva

  Абсолютно съм съгласен с Вас, че статиите на г-Инджев са провокативни.
  Да, те наистина ни провокират да мислим и разсъждаваме за събитията около нас, а не само да се носим по течението на партийните пропаганди, и да бъдем заслепени от блясъка на сърпа и чука, или пък замаяни от уханието на гербера.

 21. Понеже, по неволя, последните дни влязох в спорове с гербери във фейса, потвърждавам, че ожесточението им към личности като Иво Инджев, десебарите като цяло, разбира се най-вече към Иван Костов, надвишава чувствително подобното от страна на откровените комунисти / не харесвам евфемизма бсп /. Изобщо няма да коментирам нелепите им безпросветни коментари, но при желание мога да постна тук, стават и за развеселяване.

 22. РГБ (руска губерния България)
  -Най-големият процент на желаещи да придобият имот у нас е от Русия. Приблизително 320 000 са недвижимостите, собственост на руски граждани, предимно в черноморски и други курортни региони, казва в интервю за агенция „Фокус“ Иван Велков, председател на Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти“.
  В РГБ има 20%руси, 20%тюрк, 20% роми, 15%други- Колко сме българи?
  Е, ли, РБ земя на българите?
  Don’t comment pls.

 23. Отдавна се чудя защо журналистите и медиите не подхващат синдикатите? Те са също така виновни за положението в момента. За да има толкова хора на улицата значи няма синдикати. Толкова пари им минават през ръцете и нищо не правят. А ръководителите и на двата синдиката се сраснаха с креслата си. Синдикална мафия.

 24. БСП предлага оня изрод Иво Атанасов и прелетната “птица” Чолаков за членове на СЕМ. Те ти булка нов късмет.
  Че СЕМ е приют за дебелокожи културтрегери,чиято единствена цел е да си получават заплатите (които плащаме ние)е верно, но вече ще се превърне в седалище на Великия цензор в лицето на оня бухал Иво Атанасов

 25. към KON PASE TREVA:

  Написаното по–горе от теб отговаря на интелекта на един КОН ПАСЪЛ ТРЕВА.

 26. Аз също харесвам Иво Инджев,защото е умен човек,образован,натрупал опит,прави всичко възможно да информира българите,да ги накара да мислят и да действат разумно, в интерес на себе си и нацията.Бих искала да виждам повече личности като него в публичното пространство.Неприятни са ми арогантните,невъзпитани и простовати журналисти.23 години някой се учи на наш гръб,я на политика,я на журналистика,я на култура,не могат ли да се научат и тогава да ни дават акъл?

 27. @Петър Драгулев,

  Господине, написаното от вас обижда и протестиращите, читателите на този блог, а според мен – и автора му.

  Нетърпимостта срещу ВСИЧКИ мутации на подмяната, включително ГЕРБ, днес е основният патос на улицата,
  но тази непоносимост е – години наред! – неизменната болка и грижа на автора.

  Ако не сте разбрали това, какво изобщо търсите и намирате тук за мен е истинска тайна.

 28. (към Б.Павлов) Господин Павлов, няма никакво значение кого обижда моят коментар. Важното е дали написаното в него е истина. От нескопосаната Ви критика към коментара ми разбирам, че Вие нямате никакви аргументи да опровергаете истината написана в него. Блогът на Иво Инджев е гласът на истината. Затова от пет години аз коментирам в него. Не се опитвайте да влизате в ролята на собственик на блога! Само Иво Инджев, с когото имаме еднакви политически възгледи и надежди, може да преценява кой трябва да коментира в неговия блог.

 29. Павлов, на вас може да ви е обидно, но наистина голяма част от протестиращите искат Борисов да се върне на власт. Ако не вярвате, влезте в блога на Сугарев и прочетете коментарите.

 30. Към Петър Драголев,
  ами ако сте от София идете и ги питайте къде са били, когато ББ разтриваше ушите на Тато, когато беше пазвантин на Симо Ментата и после когато в пълна парадна униформа стоеше мирно пред паметника на Тодор I Правешки? Вероятно ще се получат интересни отговори! Макар, че май една солидна част от протестиращите са били деца по това време!
  Наистина ли мислите, че единствената цел на протестиращите е да върнат ББ на власт!? Струва ми се че неоснователно обиждате доста от хората участващи в протестите! Има една приказка по нашия край – “На обран бостан бикчия не му трябва!” и още една – “Никой не впряга диканя на горял харман!”

 31. Към Мика,
  Вие наистина ме развеселихте – благодаря!
  Цитирам Ви “…наистина голяма част от протестиращите искат Борисов да се върне на власт. Ако не вярвате, влезте в блога на Сугарев и прочетете коментарите.”
  Желязня логика!Защо ли обаче ми навява спомени от далечната ми младост, когато като последна инстанция за приемане на някакво твърдение се цитираше Карл Маркс, Ленин или тезисите на последния конгрес на БКП!
  И понеже ме развеселихте ще Ви разкажа една истинска случка :
  В един момент от битието си работех като строителен работник заедно с една религиозна баба Тонка и един весел и хитър младеж Тошо, който послъгваше често. Един ден пак каза нещо, което беше съмнително и баба Тонка му каза – “Тошо закълни се в най-милото ти нещо! Тодор отвърна от упор – “Да умре Тодор Живков, ако лъжа!”. Бъдете жива и здрава и Бог да ви пази!

 32. @Петър Драгулев
  Моля ви,не преразказвайте със свои думи написаното от мен – то е тук и всеки може да го прочете. И не представяйте спорните си виждания за протеста (в който и аз участвам) за последна истина за него, цитирам ви: “Единствената цел на протестиращите в центъра на София е да върнат на власт Бойко Борисов…”

  Твърдението ви, че имате, цитирам ви:”еднакви възгледи и надежди” с господин Инджев, който сам участва в “протестите в центъра на София”, (според вас, единствено за да “върне на власт Бойко Борисов”!), е откровена манипулация.
  Още повече, че той е написал точно обратното за протеста тъкмо в статията под която вие се изявявате, ще го цитирам за вас:
  “Изчезна не само Борисов, но и цялата произтичаща от мутренското му поведение политическа напереност на ГЕРБ, които разбраха, че многохилядните протести не са колективна молба те да се върнат на власт.”
  Според вас, има ли нещо, което изобщо прилича на подкрепа за Борисов тук? За мен няма!

  Затова ще повторя въпроса си:
  Щом не четете, написаното от господин Инджев или пък го четете без го разбирате, какво освен трибуна за собствените си нелепи твърдения намирате тук?

  С равни дози уважение и любопитство,

  Б.Павлов 🙂

  @МИКА
  Бих ви препоръчал да се обръщате към мен, а и към всеки непознат, с господине, преди ника, името или фамилията му. А за това каква част от протестиращите и защо искат каквото си искат, можете да питате господин Драгулев. Аз не претендирам, че съм прозрял, цитирам го: “Единствената цел на протестиращите в центъра на София…”. 🙂

 33. Танчо, радвам се, че съм ви развеселил по някакъв начин, макар че аз не виждам нищо весело във възможността Борисов да се върне на власт.

 34. Не знам дали , на вас ви е весело или тъжно , но аз за себе си знам едно – няма нищо по-страшно за България от БСП и ДПС на власт !!!!! Сега като прибавите и малоумника към тях си става жив ужас !!!Не знам страх ли ви е , че Бойко може да се върне на власт , но аз си мисля , че Хитлер и Сталин да направят коалиция , НЯМА да е по-страшно от БСП и ДПС + малоумника ,просто няма такъв ужас !!!!

 35. До KGB777KGB:
  Няма нищо по-опасно от това след неизбежното падане на сегашните правителство и парламент да се върне във властта на бял кон Бойко Рапона!!! Не знам дали Ви е весело или тъжно, но за мен няма по-страшно от тази опция!!!

 36. Като дойдат у вас довечера милиционерите на Боко и Цвоко и ти викнат “легни на пода!”, ще разбереш, че има и по-страшни неща от правителство на БСП и ДПС.

 37. Не просто не се осъзнава руският натиск, а в тълпата от протестиращи са внедрени националисти, изповядващи постулатите на ДС, които при всяка дума срещу Русия, за отвличане на вниманието веднага гракват срещу Турция като главен виновник за положението в България!
  Не се ли проумее диагнозата сега от хората, и триста дни протест няма да помогнат, и милион протестиращи да излязат!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.