В играта на криеница: “пу за вас”!

Когато някой крие нещо по отношение на произхода на своя продукт, това означава, че ни мами съзнателно и държи това да остане тайна, защото е осъдително и дори подсъдно. И ако в икономиката, напримeр при производството на храни, това предизвиква масово негодувание, в политиката номерът твърде често минава. Поне в България.

Крият се масово и по план. Зад марката „Орешарски” БСП реши да мимикрира още преди да сготви невъзможните съставни части на сбърканата партийна манджа в 42-то Народно събрание, която сега гълта толкова подлютена с подправката „Сидеров”.

Не от прозорливост за съотношението на силите в проценти, а като (само)признание за доказан недостиг на доверие и тежест в обществото, БСП си знаеше, че ще има нужда от политическото менте „Орешарски”, за да се скрие зад неговата „експертност”.Тя обаче не става за експорт- който трябва, знае истината.

Шефът на социалистите в европарламента Ханес Свобода призова не Орешарски, а Станишев да преосмисли грозната си сделка с Атака, която за удобство ( или от неудобство) нарича крайно дясна, макар тя да е проруска и крайно лява.

Фактът, че самият Сидеров беше скрит след европейската социнтервенция само доказва връзката по партийно-идеологическа линия. Ако Сидеров не беше оръжие за заблуда на врага , т.е. на българския народ предимно, трябваше да изпадне в нова, още по-свирепа фаза на бяс срещу Европа и европейската намеса във вътрешните му работи. Вместо това, той се подчини дисциплинирано(!) на европейската соцдиректива и вече цели 4 дни не е ругал публично протестиращите, не е нападал полицаи, журналисти, депутати или други обекти на театралния му гняв.

Играта на криеница в българската политика е нейна същностна черта, която отвращава вече дотолкова будните граждани, че се наложи да поискат лично и чрез улични протести тя да бъде прекратена. Само че задкулисието едно си знае: слага маски на мястото на всяка дръпната и продължава безцеремонно да лъже публиката.

На единствените текущи в момента избори в страната това се вижда от всеки, който има желание да се информира ( но манипулаторите явно разчитат на избиратели, които не полагат такива усилия).

Христо Бозов бил независим кандидат за кмет на Варна , „подкрепен” от БСП и България на гражданите ( които иначе ще стават част от десния реформаторски блок)!

Който иска да „копне” малко зад фасадната лъжа във Варна, а това са явно мнозинство погнусени граждани там, може да види, че дори и БСП не е основният спонсор на въпросната „независимост”, а си е продала гласоподавателите на Пеевски и компания. Лично обслужващият тази компания „журналист” Николай Бареков, покрай когото припка февруарското менте от софийските митинги Ангел Славчев, реди комбинации в организацията на подкрепата за Бозов.

Наблюдателят от Шумен Драгомир Радославов ( по баща-фамилията му не се чете) от секция 334 във Владиславово разказва във видео, което може да бъде проследено в интернет, как Бареков , Славчев и др. подобни са командировани във Варна да обработват наблюдатели да създават предимства за Бозов. Същият е скрит кандидат на …ТВ7 и нейните собственици от КТБ, дръзнали да се намесят по този начин на територията на всемогъщата в региона варненска групировка ТИМ.

Дали пък това не е индикация кой е “по-велик” от двете корпорации в национален мащаб?

Криеницата на ТВ 7 има и своите смехотворни измерения. Ако се опитвате да намерите ( като гост,поканен за предаване) къде се крие чисто физически ТВ 7, преместена наскоро в нова сграда на бул. „Борис Трети” в София, ще се поизпотите доста. Защото собствениците на тази напълно дискредитирана телевизия на олигархията си дават сметка за „опасностите”, които я дебнат откъм народната любов и са наредили на фасадата на сградата по нищо да не личи, че там се е сгушила въпросната телевизия. Тя вече не се гордее със своето лого и по митингите репортерите й се явяват с микрофони, от които е отпаднал надписът ТВ 7. Поради което, отличавайки се от останалите, бива разпознавана веднага от протестиращите…

Обвързани със заплати, надвишаващи в пъти останалите в медийния сектор, много работещи в ТВ 7 са принудени да търпят тормоза на своя началник Бареков, който ги наричал „мишки” ( макар самият той да се крие напоследък все повече в миша ниша). Съответно някои журналисти написали на столовете си …”мишка”.

Криеницата обаче крие и някои изненади за хитреците- тя разкрива глупостта на криещите се. Отидете на един протест в София (а вероятно и в други градове) и ще видите, че за хилядите граждани на улицата няма никакви тайни. На лозунгите обобщено пише „разкрити сте”, т.е., както се казва в детската игра: заплюват ги с “пу за вас”!

15 мнения за “В играта на криеница: “пу за вас”!”

 1. Молодец он, наш Ангел, протестюга-професионал! Ех, даби имели сотня таких ..

 2. Как они в Варне майора наложат, обратно в Софии будут катит, чтоби здесь протести на НДК подсилит!

 3. Поздравления отново г-н Инджев.
  Правителството ще падне тогава когато (1)се вземе заем и (2)се назначат на всички държавни позиции заместниците ,които при падането на правителството ще имат време от около пет месеца да си работят познайте в кой интерес 😉

 4. ТОВА, ЗА БОЗОВ Е 100% ИСТИНА. Доцентът произхожда от Медицинския университет във Варна. Вижте сега кой е ректорът му – Красимир Иванов -нарицателно на беззаконие и корупция. Вижте сега, кой е бившият ректор – Анелия Клисарова – министър на образованието в кабинета Орешарски. Дълбокото ми убеждение е, че трябва да се наложи поне 10 годишен карантнен период, “кадри” от Варна, да не могат да заемат държавни постове. Варненският “елит” е толкова преплетен и осукан с местната групировка, че ясннота “кой кой е “, скоро няма да има. Кой да си помисли, че “задкулисието” може да има лице на доцент-доктор???

 5. Браво Инджев.Страхотна статия.Не те обичам но те признавам и повтарям че са честен и талантлив

 6. Samo slepia ili idota ne razbira che Ataka, BSP, DPS i GERB imat edni i sushti tvorci…

 7. “вече цели 4 дни не е ругал публично протестиращите, не е нападал полицаи, журналисти, депутати или други обекти на театралния му гняв”

  Днес Сидеров е буйствал в Бургас, нападнал е екип на тв Скат. Новината още не е излязла по медиите.

 8. Да, вярно е че Атака начело със своя фюрер днес, 05.07.2013 г., вече има “изцепка” в Бургас, но този факт изобщо не противоречи на тезата на автора за това, че Волен е напълно контролиран и програмируем от партията-майка, впрочем това важи в пълна сила и за ГЕРБ. Друго и не може да се очаква от марионетни (служебни) на Москва политико-мафиотски групировки, временно завладяли 100% от мандатите в парламента, между които има безусловен и неоспорим матриархат на БСП – матриархат, силен и неразрушим като в стадо диви африкански слонове от филм на Natonal Geographic.
  Играта на противоборство между тях е само и единствено част от ролята им, отредена от московския продуцент и режисьор на спектакъла “Българска вътрешна политика”.

 9. Не останаха ли мъже в тази държава, някой, който да върже това проклето бясно куче?

 10. Ами те БСП са си потайни тях и в парламента ги няма там е Коалиция за българия. Кои ли са другите в коалицията? Хубаво е, че вкараха гражданска квота в парламента която е гарант за честността изживяващ по някой катарзис. То при толкова катарзис да не ги пипне някой катар.

 11. Г-н Инджев,

  Мога да Ви изброя умрелите само в рамките на шест години –
  Елиана Дърварова – завършила в СССР сеизмология
  Симеон Чуховски – математик – към Борика
  Атанас Халачев . в системата на електоразпределение
  Лиляна Баренска – деловодство на ДС
  Саркис Чуванджиан
  И другите хора не ги познавам по име, но си отидоха
  Много хора умират – ей тъй . Сестра от Пирогов се е стопила и не може човек да я познае.
  Страшничко, не ами меко казано странно.
  Мир на праха им.
  Ето това е проблемът.
  С уважение

 12. Иво, драги ми Иво,
  Варна, как беше в песента – хубава Варна, отдавна не е хубава. Наскоро прекосих три пъти центъра на града, сред развалините градски(облагородявали града) почти не чух българска реч. Имах усещането, че съм в Одеса.
  А за малката Одесса да не говорим, навсякъде се усеща дъхът и.

 13. Всички “независими” или са на групировки или московски възпитаници! А Марешки незнам кой ПР специалист го е излъгал че може да дразни хората от телевизията с акцента си! Или трябва да го уволни или да си назначи още 4 !

 14. “Обвързани със заплати, надвишаващи в пъти останалите в медийния сектор, много работещи в ТВ 7…”

  Завист ли съзирам в това изречение?

 15. Единственият жест който може да смили нарастващото ми презрение към колаборационизма на ГЕРБ с руската тройка е Решение на Софийска община да демонтира Паметника.
  Предлагам протестът да посети Общината.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.