Сърдитко Бойко, празна му торбата

Отказал съм се от фейсбук ( и това е повод да се извиня на всички, които се опитват да се свържат с мен и да предложа да опитат, ако желаят, в коментарната част на блога). Съпругата ми обаче ме развесели с един цитат от фейсбук, който е сред най-добрите възможни обяснения защо мнозина, без разлика в политическите пристрастия, не желаят Бойко Борисов отново да ги (ни) управлява.

Светлана Стоянова:

„Борисов беше гост в БНТ. Установих колко не ми е липсвал. Бях забравила колко глупости в секунда може да произнесе един човек. Установих колко много трудни за произнасяне думи има в българския език. И през цялото време ми изплуваше едно стихче:

Бойко бре, чети!
Бойко не чете.
Бойко, работи!
Бойко пак не ще.

Бойка го мързи,
гледа да лежи,
ходи, та се май,
търси да играй.

Време се мина,
Бойко порасна,
иска да яде,
няма откъде.

За да се случи третото, зависи от нас”.

Като списувател на ivo.bg съм минал през разни вълни на омразата, с които са ме заливали. Някои от тях са постоянна величина, но най-бурните напоследък идват именно от страна на влюбените в „Бойко”. Като нямат други „аргументи”, се крият за авторитети на антикомунизма, които са на различно мнение от мен, за да ме обявят за враг по линия на несподелената любов към „Бойко” . И за помагач на враговете на „Бойко”.

Нямам представа какви са политическите убеждения на Светлана Стоянова, която цитирам, но тя е обобщила достъпно основната причина да НЕ обичаме „Бойко” без да има политически причини за това ( слагам го в кавички като цитат, защото не обичам да фамилиарнича с политическите „величия”).

Ако в политиката съществува целесъобразност, която да диктува разни компромиси в името на политическата цел ( например в името на властта под някаква коалиционна форма), то за свободния, (включително от ангажиментите, поети пред избирателите човек) тези правила не важат. Свободният човек има привилегията да не харесва определен политик без това да означава автоматично, че така подпомага опонента му.

За съжаление „Бойко”, когото толкова много ласкаеха дори и в лагера на официалните му противници, че се бил развил много през годините като политик, демонстрира абсолютна неспособност към промяна. Показа се пред националната аудитория със същото чувство на непогрешимост, отричайки дори лесно доказуемия факт за медийния комфорт, на който нарцистично се наслаждаваше почти четири години като премиер.

Това е толкова абсурдно, колкото да се съгласиш с лъжата на Сидеров, че мрази езика на омразата или да приемеш за вярно, че Първанов, Станишев и Калфин обичат България повече от СССР и Русия.

По-добре „Бойко” да си беше мълчал, както правилно прави откакто избяга от отговорността за управлението без никакъв нож да му е опрял до кокала ( за който се бори на политическия тепих).

Вместо това „Бойко” демонстрира ярост именно срещу десните, с които уж много иска да си общува. Сякаш не той беше инициаторът за смазване на дясното в съюз с Атака цели две години и половина в предишния парламент, който беше обезличил до гербаджийска машина за гласуване – ту с Атака, тук пък с друго „нещо” ( като РЗС).

Поради което се сещам за друго детско стихче – за сърдитко Петко, на когото „ту му лятото горещо, ту пък друго нещо”…

Ако е вярно, че новото ръководство на пострадалата от допира с „Бойко” СДС до степен на клинична смърт, е намерило сили да смени курса и отдалечи своя Титаник от айсберга „Бойко”, това е една малка стъпка за СДС, но голяма добра новина за синьото човечество в България.

Задкулисието се бои най-много от това: гражданската енергия да си намери политическо представителство и в името на това нейният „Бойко” вече беше задeйстван, но и разпознат като мотика, която прогледналите няма да настъпят втори път.

39 мнения за “Сърдитко Бойко, празна му торбата”

 1. За съжаление, нищо не е в състояние да отдалечи “Титаникът” на СДС от айсберга “Бойко”. Това, което се опитва да каже новият председател, няма да му се позволи от цялата пасмина заместник председатели, всички от които разбиха Синята коалиция. В това е шизофренията на СДС. С избора на председател се опитват да кажат едно, но с избора на заместници – точно обратното. А и както казва народът – “Късно е либе за китка”.

 2. Боко отряза вчера всички пътища за обединение с него в дясното пространство с изказването си срещу Костов! И по-добре, защото това е най-голямото изобличение как той млати сините гласоподаватели, и тъкмо той остави станишев и сие на свобода, а в последните дни ги остави да вилнеят!

 3. Позволявам си, с Ваше разрешение, да направя едно уточнение за сърдит Петко:”ту му млякото горещо, ту….”
  А по темата. Както винаги точен, като швейцарски часовник.Колкото до поведението на СДС с новия председател, за съжаление, много се съмнявам, като имам предвид групата на софийского СДС и участието на този Б.Лукарски в един предизборен дебат.
  Много пъти вече съм Ви писала, но и сега ще кажа: “Благодаря, че Ви има!”

 4. Да припознаеш и подкрепиш Борисов е белег на остра културна недостатъчност. Тъжното е, че от тази недостатъчност страдат някогашните “сини икони”.Подкрепата за ГЕРБ от страна на Сугарев, Михайлов, Стоянов, Йорданов не се различава в същността си от панегирика на Явор Дачков към Станишев, за който писахте в предишна публикация. За тези хора е останало само звездното небе над тях, но не и нравственият закон в тях (по Кант).
  Не споделям надеждите Ви спрямо СДС. Изборът за председател на непознато лице с дълга апаратна биография не е най-лошото, а подредилите се на втория ред одиозни муцуни едва ли ще предизвикат трепет в сърцето на десния симпатизант. След тази конференция СДС заприличва на портрет на Пикасо – ухото отива на мястото на носа, окото на мястото на устата, критиците ръкопляскат, а обикновеният зрител се опитва да намери смисъла на всичко това отвъд провокацията към разума.

 5. Ще си позволя да споделя моето виждане за т. нар. феномен Бойко или по-точно, ГЕРБ. За мен такива формации, “политически” или “граждански”, са типични за бившите соц. страни в по-късния посткомунизъм. Моите аргументи се базират на разбирането ми, че ако не цялото, то голяма част от соц. битието ни е една огромна далавера за забогатяване, маскирана зад утопията Комунизъм. Целта е, казано съвсем телеграмно, финансовия еквивалент на всички усилия на населението да се концентрират в държавното (партийното) управление, да се развие респектираща военна сила с оглед безнаказана мащабна криминална дейност в света, обежпечена с риск да приключи човешкото съществуване при противодействие, да се трупат огромни суми, и по този път, и при едно критично съотношение на риска и натрупаните в Държавата – Партия пари да се “ритне” социализЪма и да се премине към тихо и тайно пропагандирания предварително “капитализъм”. И докато натрупването става с години, Ритването е почти едно-актен процес и целта е “другарите”, стоящи непосредствено до “чекмеджето” на държавата, да го изпразнят в джобовете си по подходящ начин. Но толкова пари не могат да бъдат “консервирани”, докато утихне бурята на неизбежното народно недоволство. Затова те са парпределени по т.нар. Мутри и Неизвестни на Обществеността Ченгета (НОЧ), предварително подготвени и, според началните представи на “другарите”, надеждно контролирани. Мутрите и НОЧ, прилагайки традиционни криминални похвати от т. нар. начално натрупване на капитала, “прекарват” и дори увеличават дадените пари през буреносния период на народното недоволство, докато хората се “разочароват” от т. нар. десни управления, масови, поради реакцията срещу “левия” социализъм. Акцията върви навсякъде твърде успешно, но има засечка – мутрите и НОЧ придобиват неочаквано голяма мощ плюс разбирането, че “принадената” стойност върху дадените им пари си е тяхна лична придобивка. Настъпва колизия, свързана с масови публични разстрели и насъскване на новоизлюпващи се Мутри и новоангажирани НОЧ да започнат да измъкват богатствата на активните Мутри и НОЧ по всякакви начини.
  Тук следва да отчетем важно обстоятелство – Мутрите + НОЧ, натрупали капитали върху дадените им, имат солидни финансови ресурси, но са силно застрашени. Какво е решението – обединение в партии или организации, чиято основна, но скрита цел е тяхното оцеляване от “другарите”, дали им навремето парите. Но, сами по себе си, подобни партии само с пари не могат да имат достатъчно власт в интерес на тази цел. Затова, вече в наши условия, въпросът е решен творчески – взема се социалния ресурс на т. нар. дясно, разбито и раздробено по различни причини и неспособно да се обедини по ред причини, една важна от които е отношението към антикомунизма на фона на обективната демократична потребност всички българи да бъдат включени в процеса на обновление. Второ, тъй като плашещите “другари” са обърнати на Изток, въпросната Партия пък се “обръща” към Европа (ГЕРБ), макар тя по “идея” да не е обърната наникъде. Използват “десни” програми и ги декарират широко, за да видят всички, че обявеното за панацея дясно обединение около платформа, върху която биха работили всички, е налице, по-тясно връзка с ЕС и пр. (дори ЕНП се хваща на въдицата). Така ГЕРБ печели изборите с голямо мнозинство. По – нататък – техният главен враг при управлението им са конкурентните, но враждуващи десни партии и те ги доразбиват или изключват всякаква комуникация с тях. Официалното им лице са приемливи, относително млади и надеждни хора, но действащи в яките клещи на Мутрите и НОЧ и резултатът от тази комбинация на инициативност и ограничено действие няма как да не е фатална. Все по тази причина са и колебанията по АЕЦ Белене, т.нар. енергийни проекти, услужливост към олигархията и пр. Но ето че сега “другарите”, НАЙ-ПОСЛЕ, намират начин да си върнат властта (дори с ресурси на десни с приоритет Анти – ГЕРБ) и се опитват да се разправят с непокорните си бивши “довереници”. Русия радостно потрива ръце, защото това върви успоредно с домогванията им с енергийните проекти у нас. Това обяснява парламентарната “изолация” на ГЕРБ, все пак спечелили последните избори, акциите на Сидеров и Атака,обединяването на НСБОП и ДАНС, назначаването на Пеевски за директор на ДАНС, назначаването на областни управители от ДПС и БСП в “ГЕРБерски” области и пр. Търговията е “рамо” от Русия, подпомагащо разправата с непокорните Мутри и НОЧ + псевдо-социални мерки на марионетното правителство (отлагане неизбежния пълен крах на “бедните и онеправданите”) срещу не само руските енергийни проекти у нас, а за нещо много по-важно – руско влияние върху най-важния път на криминалния трафик в Европа, оттам влияние върху Европейската престъпност и оттам – поставяне на изпадналат в криза Европа в икономическа зависимост от Русия като реванш за загубата на псоледната в “Студената война” и реализация на огромните капитали, окрадени от руския народ по схемата по-горе.
  Та това е, струва ми се, ГЕРБ!

 6. г-н Инджев, отскоро следя блога ви. прави ми впечатление, че никога не дискутирате т.нар ‘стара десница’ – дсб, сдс и т.н. не анализирате случващото се там и процесите, които текат. зная какво мислите за бсп, дпс, атака, герб, но не знам какво мислите за дсб, сдс. тук таме вмъквате по някое изречение, но досега по-пълен анализ не съм чел. защо е така? сигурен съм, че проблематиката ви вълнува. страхувате ли се да кажете нещо? или сам си налагате някакви ограничения?

 7. А днес в “Неделя 150” академик Георги Марков, макар и грамотен, ръсеше глупости, съизмерими с тези, за които става дума в статията, с тази разлика, че мъчните думи му се удаваха. Избори чак през май, нов избирателен закон, та чак тогава.В чия воденица налива вода академикът? Нали на това се надява узурпиралата парламента клика. Да консолидира хватката си, да се окопае добре и после елате, че ми требете.
  От вече извоюваните позиции, гражданското общество, със строг контрол върху изборния процес, при сегашният закон, добър-недобър, но все пак познат, известни са му слабостите, знае се с какви трикове се злоупотребява, час по-скоро да се проведат избори и да са отстрани мафията и петата колона на Русия от властта.
  Какъв нов изборен закон може да произведе този парламент? Как този закон, дето ще го пише сестра Галева ще гарантира демокрацията? Като в приказката за вълка и агнето. Гарантирано.

 8. Да, доста се смях на вчерашното му интервю. Хем приветстваше и поздравяваше при избора новия лидер на ДСБ, Радан Кънев, и се натискаше да правят съюз, хем сега ги плюе. Баш сърдитко “Бойко”.

 9. Със последните си изказвания(за Костов и Цв.Василев)Борисов достигна нови нива на демагогията от най-мрачен комунистически тип.
  Този човечец,не е разбрал,че хората които са на улицата-не са онези стачкуващи женици със златните пръстени с които той обичаше да позира пред камери.С това той се самозакопа,убеден съм,
  че повече никога в България няма да има министър-председател с името:Бойко Борисов.
  А тази атака към реформаторският блок,само ще
  ни помогне да се обединим.

 10. Навремето имаше едно лице, което казваше за себе си – “егати държавата щом съм министър”, но поне го съзнаваше,а този е прост(о)…..като…
  Ама и народа да се оставя да го “омайват” такива ….

 11. “Синьото човечество в България” трябва да почерпи и да пожелае повече такива бат’ Бойкови медийни изяви, които показват и на гаргите откъде духа вятърът.

 12. Драги Иво,
  допускаш съществена неточност, която по обясними причини, стои встрани, т.е. неизвестна на повечето българи.
  В денят, в който Борисов оставка, лично той заяви, цитирам по памет:Днес сутринта проведох разговор с г-н Путин и тн.
  С други думи Путин, ми нареди да подам оставка. Единствено ти Иво наблегна на този факт “изгубил се в превода”.
  За СДС, всички викат Костов, Костов…, ние помним
  1. Кой провали правителството на Филип Димитров?- Мравки, люспи, Желю, самият Филип – има истина във всяко едно твърдение, но никой не казва истината: ДС, защото всички мравки и пр., дори авторът на репликата Фори – са ДС, кого забравихме, днес(7.6.2013) се яви на сцената д-р Тренчев, Подкрепа, очаквайте промяна и при Кошлуков- пак ДС.
  2.Правителството на ОДС, наследява служебният кабинет на усмихнатият Софиянски(който вече е крупен бизнесмен, свързан с хора като Васил Божков и създаващата се олигархия).
  3. Иван Костов допуска капитална грешка, оставяйки в кабинета министъра на вътрешните работи Бонев и доверявайки се на Евгени Бакърджиев(Валяка) зам-ми. председател, Вилхелм Краус на транспорта, и постатавяйки Данчо Ментата(д-ра по богословие, Бог да пази, Йордан Цонев), крупие в Съни бийч, за шеф на икономическата комисия, Христо Бисеров прочул се с къщата си прогимназия като шеф на юридическата комисия юридическата комисия, и …. назначението на Пламен Орешарски за зам. министър на финансите
  4. Екзистензиалната грешка е Нефтохим, Лукойл и … Паметникът на Съветската армия, в центъра на София.Малко преди това в “инцидент” с моторен сърф загина, пуста памет, Илко… Иво знаеш за кого става дума, върл противник на Лукойл.
  5. Петър Стоянов и Стефан Софиянски, на по-ниско ниво Любо Пъпката, Волен Сидеров стотици са.
  6. Прие тезата, че лустрация “не е конституционно”
  7. Тури те, теб Иво на топа на устата, и не се поучи от теб, т.е. не закри ДС структурите.
  и още и още…
  Иво свалям шапка на Иван Костов за думите и решението му свързано с Прищина, довело до приемането ни в НАТО и ЕС. Да припомним Посол России: Вие не можете да ни спрете(да нарушат въздушното ни пространство, България е тяхна, защо не); и хладният отговор, не на Райков, на Костов: “Ние не, но приятелите ни ДА”;
  Посол Росий(нахално): Костов вы имеете введу США;
  Никога няма да забравя отговора: Не. БЪЛГАРИЯ.
  В този момент станах “Костовист”
  Днес не могат да ни доведат “монарха от Мадрид”, водят ни “монарха от Гарибалди”, д-р Тренчев, лицето участвало в унищожението на вината и мезетата, и изнасянето на камиони с досиета, от домът на Партията.
  Планът е готов, да видим

 13. Г-н Инджев,как да обяснявам още ,че не ме интересува чието и да било мнение за Вас,че аз си “съставям мнението за някого по собствени си “методики и практики”.Как да пояснявам на всички ,които опитват да ми “разясняват” как Иво Инджев е “ДС – ченге мръсно”.Как да разяснявам,че Иво Инджев преценява дали ще ме “изтрие от блога си или не”,да не се “грижат грижовни” да ми казват какво щял да направи собственокът на “БТА – ivo.bg”.Как????
  Така”разбираемо” или пак не е!А “грижовни”!
  Псъът ,споко няма да те издам,тоз дето предизвика да напиша това,чакам те ,но знай ,че съм “куче пазач ,зло и хапе”,не пес миндуил,дет кяфа зад гръб!!”Падар съм на Истината,цялата Божия Истина,Бог ме назначил во веки веков на таз престижна длъжност,по негово усмотрение,не на изпростели до цялост мърши “нетленни”

 14. Академик Георги Марков, жалко за името, е историк, точно толкова колкото е Божидар Димитров, колкото Явор Дачков е богослов и пр.
  Да включим “Задочни репортажи…” в учебната програма.
  Може да прозвучи еретично но в романа “Тютюн” има една единствена реплика, по чудо има я и във филма- Борис Морев казва на Ирина: “Човек който е неспособен да гради дом и семейство, става комунист”- цитирам по памет. Другото е ала бала литература. Бяха приятели с баща ми(Иван Димов-скулптор).Знам. Ваньо написах повече от 500 страници, за да кажа три думи.

 15. Единственият четивен български писател е Георги Марков. Трябва да е в учебната програма по литература, но и по история

 16. Атаката на Борисов към реформаторския блок няма особено да помогне на блока. Блокът сега се конструира и главните конструктори изглеждат стъписани от потенциални скорошни избори. Трябва им време – чисто организационно са на нулата, и, освен време, и точна доза амнезия за предишните им взаимни нападки. Трябва и съгласие помежду им за излизане на втръснали лица от първата линия. Миналите заслуги – за протокола. Още – ако блокът не се дистанцира от тезата, че Борисов, /преди това -царят/ е главният виновник за сините неволи, значи не е блок, а кооперацийка. Такава кооперацийка билдинг няма да стане. Не е ли време да се отстъпи от всички здраво експлоатирани тези, които досега не са дали никакъв резултат? Колкото и да са верни и прекрасни, досегашните конструкции, щом не работят, значи са, освен верни и прекрасни, или втръснали, или просто непродуктивни – като лицата от синята фасада.. Нужни са други подходи и друго приказване. Протестите отслабват, чисто физически, а десните аристократи аристократично ги няма на фронта. Оставката на Орешарски трябваше да им е приоритет – сега властта твори идиотии, които ще спъват всеки следващ. Трябваше да подкрепят протеста до пълната обсада, до оставката, после – служебно правителство, трескава и сериозна работа за избори, никакви морета и балкани – нали има кауза. Тупкането на топката е слаб ход, облъчването с очевидното – също. Голове трябват, сега, в този мач, още преди реванша…Предишния мандат Борисов ги разбил, по-предишния – царят … така блокът може да стане факт скоро, но фактор – не. А ние гъби ли ще берем или ще избираме пътя си?

 17. boiko e nishto poveche ot sushtoto KGB tvorenie kakvito sa stanishev, purvanov, dogan i sie. Tova e edna suvetsko-komunisticheska kreatura, malko po-zavoalirana za da mozhe da zabludi poveche ot tezi koito se poddavat po-lesno na tova.

 18. Г-н Инджев, поздравления! Този път надминахте себе си. Толкова е силен текста Ви, че не мога да си позволя коментар от мои опасения за евентуална недоизказаност и нескопосаност.

 19. ПП: Много съм развълнуван. Така мисли, така говори, така пише свободният и талантлив човек, макар и в робска България!

 20. “Ако в политиката съществува целесъобразност…”
  Защо ако?
  В политиката има възможности, чиито реализации зависят от условия.

  Продължавам да мисля, че се случи най-лошия вариант, освен ако не се мисли “колкото по-лошо толкова по-добре”.
  Продължавам да мисля, че резултатите от политиката на Костов обслужиха само комунистическия клан.
  Продължавам да мисля, че ГЕРБ бяха свалени от власт по мръсен и малипулатиен начин. Сегашните руски слуги са много по-лош вариант за управление, което надявам се всички виждат.

 21. Г-н Инджев,

  Позволявам си за втори път да ви пиша по сходен повод. В момента всички сме против някого, а някои са и против всички. Обаче позицията срещу не е конструктивна, ако освен това срещу няма и “за”, мисля си. Позицията “против” е и доста по-лесна. (с което не казвам, че позициите ви “против” са неправилни.
  Та – с интерес бих прочел ваш анализ, в който има “за”. Има ли такава вероятност?
  Благодаря,

  Ивайло

 22. Прав сте, но протежетата на “Приватизаторския блок” които е виновен за липсата на средна класа в БГ и дасно – със сигурност трябва да се присламчат към ББ, макар и дори и неговите симпатизанти да си признават , че няма никакви ораторски способности , но нали това е равносилно на лъжа и дразни мнозинството Българи !!!

 23. Сърдитко, страхопъзльо, лъжльо, ревльо, мильо(милиционер), гьон сурат, наглец и още други подобни епитети могат да се употребят по адрес на мутрата и те напълно ще му подхождат! Но това не би могло в никакъв случай да оправдае некадърното му управление през изминалите четри години, както и сегашното му поведение, като ялова опозиция!

 24. Според междинните резултати кандидатът на сърдиткото печели кметските избори във Варна. Утре с цялата си наглост той ще се изтъпани пред аудиторията и ще заяви: Пак ги бих! Днес Варна, утре България!

  Уважаеми протестиращи в София, да не стане така че вие да му напълните торбата!

 25. Убеден съм, че заглавието на тази статия би трябвало да бъде следното: “КОШМАРЪТ ГЕРБ НА БОЙКО БОРИСОВ СВЪРШИ И НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ!”

 26. Аз че интересно се получава. Боце не усети как неговите архитекти му дръпнаха килимчето. Сега надава предсмъртен рев, защо и ново-възкръсналото дясно не иска да си играе с него.
  Архитектите обаче най-сетне им дойде акъла в главата – като ще е дясно да е дясно, а не метаморфозно-левеещо се като Мухобойко.
  Не че съм фен на манджа от грозде и зелени в кюпа с десни, но приемам тая групировка/проект от десни като такава докато се стабилизира политическата ситуация. После зелените – вън. Ако Касим Дал е достатъчно десен може и да си стои там, да не кажат, че десните сме етнически-нетолерантни, защото това не е така.
  Дори в Аферата започнаха да се опитат да реставрират ГЕРБ като видяха, че работата се окоти и при тях. Прочетете им последните писаници http://afera.bg/pozitsia/46274.html как обясняват всъщност колко идеално-десни били ГЕРБ. ХаХаХа – ГЕРБ – десни. Смех.

 27. Този реформаторски блок,така ще реформира обществото,та на изборите ще гласуват 20 процента!Десните избиратели са толкова отвратени,че няма да мине номера-“гласувам за кой да е ,само не за комунистите”.Как ДСБ ще се обедини с Кунева?Нали я обвиняваха,че краде техните членове-Прошков,Ангеличин,Николов?Забравиха ли за предателите и колко помия изляха по Костов в ефир?Искам да изкажа личното си мнение-докато не видя поне 50 имена на потомци на индустриалци,банкери,журналисти,политици от преди 1944г.няма да приема никоя партия за дясна!Омръзна ми да се събират потомци на партизани и активни борци и колхозници и да правят десни партии!

 28. С новата формация, в която ръководна роля има ДСБ и на която партия съм член съм абсолютно несъгласна.Просто не искам ПРЪМОВА. Ще видя как ще се развият нещата, но ако продължават със същия състав – без мен.

 29. напълно споделям мнението, изразено от коментатора с име Дани. Късогледството, може би дори далтонизма, който проявяват от ДСБ, са много вредни за България. Аз си спомням поканите на Борисов към сините и разочарованието му от опитите на Костов да го изнудва с непомерни изисквания, за да му окаже подкрепа.

 30. Като гледам – “орел, рак и щука” сме.
  Няма политици в България, истински имам пред вид.
  Жалко е наистина, мисля, че червените и ДС имат повече от прекрасна възможност, предоставена им от “политиците” ни поради неразбиране или съзнателно, да продължат да управляват България по комунистически и в името на вечната ни дружба!
  Орел, рак и щука! Това сме ние и с това си подписваме присъдата.

 31. Изборите във Варна показаха какво означат “избори веднага” – връщане на властта в Герб. Десният реформаторски блок – безспорно най-смисленото нещо, което се появи покрай протестите – е длъжен да си даде ясна сметка кого ще обслужат избори веднага. На тази организация й трябва известно време да укрепне и претендира за първа или втора в най-лошия случай сила на следващи избори. С избори веднага няма да стане – ще укрепне само Бойко

 32. NANA, ti si “spomnq6” ne6ta, koito nikoga ne sa se slu4ili.

  Zatova 6te ti opresnq pametta: predi 4etiri godini SK velikodu6no ostavi Borisov da upravlqva sam, vypreki 4e formalno Sinite imaha pravo da nastoqvat da upravlqvat zaedno v ENP-format, za6toto GERB ne vze pylno mnozinstvo na parlamentarnite izbori.

  SK dori podkrepq6e pravitelstvoto na GERB do momenta, v koyto se razbra, 4e to nqma namerenie da izpylnqva sobstvenata si programa (mnogo blizka do tazi na SK, vpro4em).

  Za razbivaneto na SK s pomo6tta na ma6ite na GERB v SDS pyk da ne govorim…

  Taka 4e kakvi “pokani na Borisov kym Sinite”, kakvi “opiti na Kostov da iznudva Borisov”, kakvi pet leva?!

 33. @NANA Ти сигурно си гледала някакъв друг сериал по друга “телевизия”(може би российската), в който “добрия” герой Боко се опитва да “сплоти” десните за добруването на българите и България, но “злодеят” Иван Костов и Синята коалиция заедно с “огромният” си брой депутате му попречиха да направи това, като същевременно организираха “метеж” за да го отстранят от власт!! И сега също, въпреки, че имат болшинство (най-многобройната парламентарна група), пак благодарение на “злодея” Костов, не им дават властта, която им принадлежи!!! Но “справедливостта”(по милиционерски), рано или късно ще възстържествува!

 34. Към DIMI и МАРИЯ:

  Поздравления и за двама Ви. Подписвам се под всяка Ваша дума, като голяма част от казаното от DIMI съм го казвал и аз тук, преди време.

  Силно ме притеснява присъствието на Кунева в този “блок”. Изобщо първите послания излизащи от този “блок”, които всички ние чакахме със затаен дъх, са плахи,не правят точен и дълбок разрез на случващото се и ме карат да си мисля, че отново ще “замазваме”, а няма да стигнем до дъното на проблема. Не стигнем ли до дъното на проблема – ГУБИМ СИ ВРЕМЕТО и ще пропилеем още един, може би последен, шанс да се отървем САМИ от руските лапи.

  Дъното на проблема?

  1. Ревизия на предишни управления и осъдителни присъди без реваншизъм, а само според буквата на закона. Една от причините за сегашния крах на дясното е именно липсата на потърсена отговорност от страна на престъпниците (поне тези), които изнесоха зърното и оставиха България без хляб!

  2. Отваряне на ВСИЧКИ досиета по възможно най-бързия начин, без повече половинчатости и отбиване на номера. Без тази стъпка зависимостите и задкулисието ще продължават вечно.

  3. Лустрационни закони, които да ограничат достъпа до висши държавни постове на хора имали нещо общо с БКП или ДС. В случаите, в които има обществено доверие към таква личност, да има прозрачен механизъм, по който даден пост да бъде поверен на въпросното лице, но поне ще бъде пределно ясно кой е човекът и кой го подкрепя.

  Наближава моментът, в който ще трябва да се каже “а сега какво?” и имам усещането, че не сме готови за този момент. Това е и една от причините да няма оставка на правителството все още. Виждат нашата слабост. Трябват ясни, точни послания и ангажименти от новосформиращият се “блок”, които да отговорят на очакванията на хората, а не (извинявам се) общи приказки от рода на “обявяваме война на мафията”. Конкретни ангажименти, решителни послания и готовност да се стигне ДО КРАЙ. Само и единствено тогава новата формация ще може да разчита на преобладаващата част от парламентарно непредставените българи.

 35. Г-н Инджев, поздравления и за тази публикация! За търсещите истината Вашата позиция е като колчето на геодезиста – показва точното място. За жалост на героя в тази статия той нито знае къде да забие колчето, нито дори позволява други да направят това. За това могат да му пристанат само някакви хора от СДС, които като него плюеха по ДСБ, Костов и Сие.А други през това време ще му “отлюспят” ГЕРБА-а.

 36. Не знам до кога ще дъвчем тук темата “Бойко”. ОК, има консенсус на дясномислещите – ГЕРБ не стават. Големият въпрос в момента е друг – защо партията на Кунева или НДСВ да “стават”? С какво те са по-добри и по-десни от ГЕРБ? И как преди месец не бяха, а сега вече са? Струва ли се за няколко съмнителни процента да се включват в десния блок, дискредитирайки го по този начин още от зачатието му? Интересно ми е какво мисли г-н Инджев по въпроса?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.