Колониалната хонорарис кауза

Хоноруваната руска пета колона, която не успя да се подмаже на президента Путин с титла „доктор хонорис кауза“ при неговото несъстояло се посещение в България в края на мандата на тогавашната руска тройка във властта през април 2009 г., сега опитва да се реваншира на по-ниско ниво в началото на ( края) на новата управляваща проруска коалиция в София. За целта подмазвачите организираха светкавична процедура по награждаване на главнокомандващия руския енергиен натиск върху България Алексей Милер в рамките на неговата днешна инспекция в поверената му от Путин балканска губерния.

Точно както при гласуването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, управляващите другари пуснаха на бързи обороти партийната си машина, за да не може вражеският български народ да се окопити и да протестира не само срещу нарушаването на академичните правила на Висшия институт по архитектура, строителство и геодезия ( ВИАС), но и срещу факта, че без дори да е имало обсъждане на академичен съвет шефът на Газпром Милер ще бъде удостоен с българско отличие за отлично свършената работа по поддържане на най-високата цена на руския природен газ в една отделно взета европейска държава.

Ако перифразирам заглавието на известния филм на съветския документалист Михаил Ром „Обикновен фашизъм“, в случая гледаме безпомощно филма „Обикновен колониализъм“. С елементи на реваншизъм.

Ако има на персонално ниво фигура, която да символизира извън политиката (?) неоколониалния енергиен натиск на Русия върху България, това е тъкмо острието на руския газов шантаж Алексей Милер. И нему сега благодарят българите по същия начин, по който се кланят с благодарности на паметника на Сталин в центъра на София, в който фигурата на диктатора е заменена от червеноармеец с победоносно размахано оръжие над България, с която същият Сталин поддържа дипломатически отношения до самия 5 септември 1944-та, когато решава да ги скъса и да наложи на страната ни за цели 3 години явна и за още 42 лета скрита окупация.

След като се перестроиха, българските наместници на съветския колониализъм поеха отново откритата си роля на пета колона. Гостува им надзирателят Милер и те му организират овации- за тях това си е чиста „хонорарис кауза“.
Вчера в София се състоя най-големият протестен митинг ( по данни на БНР от МВР склонили този път да признаят 30-40 хиляди протестиращи, което е в пъти повече от досегашните полицейски признания по въпроса). Време е митингуващите да окупират символично главния символ на съветския колониализъм, покрай който минават всеки ден с освирквания.

 

От такова предизвикателство към носещата колона на въоръженото чугунено самочувствие на петата колона управляващите ще бъдат уязвени повече дори от аналогията на вчерашния марш по „Цариградско шосе“ с онзи митинг от юни 1990-та на „Орлов мост“.

Ако протестиращите са сериозни в намеренията си за ескалация на протестите срещу надменната глухота на властта, но без екстремизъм, а с пълно съзнание за реабилитиране на българския патриотизъм в битката с постсъветския колониализъм, това е стъпката, от която най-много ще ги заболи онези, за които любовта към нашите вековни поробители е по-важна от обичта към България.

45 мнения за “Колониалната хонорарис кауза”

 1. Аха, Световната конспирация 😀

  Някои казват, че евреите заговорничат, други, че американците, вие казвате – руснаците.
  Всички тръгнали да унищожават света – смехория!
  Ние – хората на това столетие, не се интересуваме от отживелицата комунизъм – антикомунизъм.
  Може да ни смятате, Вие – зрелите , за повърхностни, понеже се интересуваме от разни рок банди и многобройни поп изпълнители. Ще ви заявя обаче, че ние сме свободни от идеологизирането и смешните боричкания на хората принадлежащи главно на миналото столетие. Ние се присмиваме на разните конспирации за евреи, американци или пък руснаци, а зрелите ни наричат повърхностни.
  Ако наистина се борите за ценности преодолейте 20ти век и елате в нашия свят. В моя свят и в света на моите връстници няма конспирация, няма омраза. Ние откриваме красотата във всичко, въпреки че “зрелите” се опитват да ни отровят.

 2. Франция и Германия безпрецедентно показват червен картон на Олигарски и Станишеевски. И то днес. За да е ясно, че имаме избор – или наведени пред Милер и на Путин, или с достойнство в Европа.

  Изборът си е наш.

 3. Дано все повече хора излязат от този унес и протеста стане все по-многоброен включително и пред МОЧА.

 4. ВИАС не беше ли преименуван на УАСГ? И то преди около 15-на години? Ся остава и православната църква да го направи архонт, за да е пълна муката 🙂

 5. Веднага пристигна хиената за да си изяде мършата след услужливото соц.правителствено ухажване от страна на Румъния и България на “Южен поток”.
  Понто-Станишевизмът унищожи последния напън на източна Европа за неква си там дисертификация на енергиини продукти от Русия.

 6. Бъдете сигурни, че нито един академичен глас “против” този пореден лакейски позор няма да се чуе.Колкото се чу и в Търново. Като нищо при другата визита на тов. Милер в Болхарската Задунайка може да го канонизират и за светец- и това не би ме учудило вече. Разпасаната руска агентура в България трябва да бъде озаптяна, но като знаем кой управлява…

 7. Към Rаngel:

  Не знам от кое поколение сте, но щом делите хората на поколения ( и се присмивате на едно цяло поколение), а и се самоназначавате за говорител на другото поколение, просто сте от простите- има такова племе.
  Явно във вашето племе Ви учат, че да се възмущаваш от енергийния шантаж на бившия си колонизатор, който източва държавата ти с десет пъти повече внос, отколкото внася,е същата “конспирация”, като останалите, към която така весело приравнявате специфичната българска ситуация- удобно ( за Вашето племе), но примитивно разсъждение от чисто фактологична гледна точка. За патриотична и европейска- да не говорим…

 8. Отново сте в десетката!
  С какво Милер е заслужил това,наистина?
  С най-високите цени на газа,с Големият член и
  един милярдният иск за Белене(зад всичко естествено
  е боса-Путин).Нашичките “гьонсорати”тотално са
  скъсали с българската действителност.

 9. Страхотията не е,че поклоняват своята глава на измислен Господар, а,че всички ще си платим.Потърсете,моля Ви,информация за руските поплъзновения в едно от най-святите ни останали места-манастира в Атон! Искат да откраднат манастир на църквата,която ги сътвори като народ. Защо ли това сме го преживявали няколко пъти вече? Просто руски интереси.Нищо лично,

 10. И този път Иво Инджев с брилянтна точност казва една трудно видима за повечето от нас истина. Но и посочва причинно следствената връзка. За да прогледнем по-нашироко и да накараме управляващите да забележат народното недоволство.

 11. Без съмнение пропадането на трасето набуко е загуба за нас, но не само. Също за Румъния, Унгария и Австрия. Може би и оставката на Б. Борисов е дала лоши сигнали към инвеститорите, но все пак те си решават къде да влага парите си.

  Малко струва ми се обективно инфо;
  http://www.nytimes.com/2013/06/27/business/global/europe-route-chosen-for-azerbaijan-gas.html?ref=nabuccopipeline&_r=0

 12. @Rangel Вие сте от всякъде вътре в “конспирацията” – “Нов завет на Сатъна”- “Нов световен ред”!,ама от всякъде,но не може да го сфащате !Целият ви “словоред” е абсолютно потвърждение на това дето рекох!Истина рекох!Сделяно в “матричката” на КГБ ,пък нищо е така “собствена мисловност”.Модерни “високотехнологични времена” и “периферни без собствен базов софтоер”! Лошо,лошо !
  Аз пък да си пусна пак “електриката” “AC/DC” да съ оспокоявам,ма няма да съ избръсна е така пъ на яд!

 13. Към Rаngel:
  Слушай си музиките,имай интереси от 21 век, но си мисли какво плащаш (ако не го прави баща ти), защото все още всичко има цена!Когато построим комунизма – тогава всекиму според нуждите! А до тогава – мислете, ако има с какво!!!

 14. @ RANGEL
  Вие ли си плащате газа, респективно парното, както и милиардите, профукани в Белене в угода на руските амбиции, чрез цената на тока, или Вашите родители? Или Сте толкова любвеобилен, че “любовта Ви към България, преминава през любовта към Русия”?

 15. Ето още защо започваме безсрочна гладна стачка:
  От днес – 8.07.2013г., ние: Таня и Стефан Стоянови, обявяваме безсрочна гладна стачка в подкрепа на продължаващата 12-ти ден гладна стачка на писателя и общественик проф. Едвин Сугарев, фотографа и общественик Николай Генов, до оставката на кабинета “Орешарски” и срещу назначението за Областен управител на гр. София на агента “Люляк” Росен Малинов от Шесто управление на ДС, който по закон е упълномощен да отговаря за определяне на обезщетенията на репресираните – което, освен конфликт на интереси срещу българските граждани е и груба гавра с жертвите на комунизма у нас.
  Не можем да се примирим и неглижирането и безхаберието на новоовластилите се спрямо 25-ти ден протестиращия български народ, изнудван на всяка крачка – по болници, съдилища, работни места, в администрация и др., без да има на кого да се оплаче.
  Не можем да се примирим с продължаващото предателство на националните интереси в полза на друга държава – Русия, с продължаването на налагането на руския натиск в енергетиката, със строителството на “Южен поток”, продължаващите афери в АЕЦ “Козлодуй”, както и вечно готовия да бъде поставен на дневен ред АЕЦ “Белене”, без да е потърсена сметка за похарчените до момента милиарди левове на българския данъкоплатец!
  Не можем да се примирим с безхаберието на този фон към децата, живеещи на територията на България, които са оставени единствено на финансовите възможности на родителите си в условията на катастрофалното положение, до което са докарани техните семейства. Заради продължаващия афинитет на управляващите към мегаломански проекти, поколения деца израснаха без подобаващата грижа от държавата и далеч от Европейските стандарти,.
  Не можем да се примирим с изборните фалшификации, които от избори на избори подменят истинския вот на народа по всевъзможни начини, включително и посредством порочни изборни методики, заложени в избирателния закон.
  Не можем да се примирим комунистическите монументи, белязани с кръвта на жертвите на режима, да се издигат по цялата българска земя.
  Щяхме да повярваме, че това правителство е реформирано и европейско, ако правеше макар и бавни стъпки в правилната посока, но то с всяко свое действие от идването си на власт до днес показа, че с нищо не се е разграничило от “идеалите” на столетницата, която е виновна за стотиците хиляди убийства на цвета на населението, обитаващо територията на страната ни от всички етноси и религии.
  Единственото приемливо извинение от страна на такова правителство е ОСТАВКА!
  Ще продължим гладната стачка докрай!
  Таня и Стефан Стоянови

 16. До RANGEL:
  Ако не си лицемер и провокатор, просто си “саксийно цвете”.
  Във втория вариант ако вече сте тийнейджър, става дума за проява на инфантилност. Така е когато “тати носи, мама меси”. В света на децата няма конспирации, няма омраза, всичко е добро и красиво… Но в детството вечно не се живее. И дори още с първите детски книжки освен добрите феи спящата красавица и сладката Червена шапчица се появяват подлите гноми, злата вещица и лошият вълк. Знаете ли защо? Ще Ви кажа – задължение на възрастните е да въведат децата в реалния свят.
  Ако Вие вече сте подминали 15 и постът Ви е искрен, вариантите са два – или става дума за вроден инфантилизъм, или възрастните, които са били задължени да Ви въведат в реалния свят са допуснали непростим пропуск!
  А сега се опитайте да ми обясните, как се изхитряте да “откривате красотата” в:
  – духовната нищета на собствената си нация;
  – мизерията, принуждаваща ежедневно достойни хора да ровят в контейнерите за смет;
  – хилядите измиращи преждевременно от глад, липса на адекватно здравеопазване, от отчаяние и чувство за безизходица…;
  – образа и поведението на изверги като Доган, Сидеров и Пеевски, провъзгласени за елита на ВАШАТА нация;
  – безумно богатия престъпен ъндърграунд, реално управляващ ВАШАТА страна…
  Да продължавам ли?
  Пак ще повторя – от поста Ви става ясно едно – или сте манипулатор, или страдате от неизживяно детство.

 17. Моля да бъда извинен, че в първото изречения на предишния си пост съм пропуснал учтивата форма на обръщение!Причината е, че инстинктивно сам подходил като към разговор с дете.

 18. До Rangel
  Тук няма филм, просто е – Русия има интерес от тази тръба. Защо? 120 милиарда печелят от газта и тази печалба се калкулира в Бюджета на Русия. Повече износ на високи цени = повече приходи в хазната. Плащаш едни пари на твой човек в РБ и си цуцаш на високи цени и даже ги плашиш ако много жавкат.Просто е, все едно да онождаш дъщерята на комшията и тя да ти върже кабелчето за техният контакт…ползвай не срахуйся.

 19. Bez otriazvane na nechestivite ruski ruce ot Bulgaria nie niama da budem poveche ot gubernia na putin. Osvobozhdenieto zapochva s premahvaneto na pozornia pametnik na suvetskata okupatorska armia ot Sofia. Divacite ot severa da si sediat v moskva, kum tiah da se prisuediniat skoro i mestnite ruski ibrikchii ot BSP, Ataka, GERB i DPS!

 20. Браво! Право в десетката! Съгласен съм и подкрепям!

 21. Ние – хората на това столетие, не се интересуваме от отживелицата комунизъм – антикомунизъм.
  Може да ни смятате, Вие – зрелите , за повърхностни, понеже се интересуваме от разни рок банди и многобройни поп изпълнители.

  Странно Рангеле,

  на “рок концертът” те нямаше?! На поп също.
  Да не си бил на поп-фолк концертът? 🙂
  Да ти призная, там пък мен ме нямаше. 😉

  Ще ви заявя обаче, че ние сме свободни от идеологизирането и смешните боричкания на хората принадлежащи главно на миналото столетие. Ние се присмиваме на разните конспирации за евреи, американци или пък руснаци, а зрелите ни наричат повърхностни.
  Ако наистина се борите за ценности преодолейте 20ти век и елате в нашия свят. В моя свят и в света на моите връстници няма конспирация, няма омраза. Ние откриваме красотата във всичко, въпреки че “зрелите” се опитват да ни отровят.

  Браво бе Рангеле,

  значи като сурнем МОЧА ти ще гледаш с насмешка! Чудесно! Дори се съгласявам с теб поне в едно, заедно ще “открием красотата” в това. 😀

 22. Аз пък имам по-добра идея, да протестираме и изгоним американските окупаторски бази,и да смъкнем сините парцали на ес кичещи сгради на националните ни институции!Това е истинската обида за националното ни достойнство!България е окупирана от сащ и ес ,не Русия!!!

 23. Другарите са решени да се озъбят на “вражеския български народ”(страхотно!). N-то поколение български социалисти демонстрира агресивност и реваншизъм, с които при споменаване на Ким Чен-ур веднага като свободна асоциация изниква Сергей Станишев.

 24. @RANGEL,
  Много си противоречите млади момко. Уж не се интересувате нито от комунизъм нито от антикомунизъм нито от Русия нито от Америка, а си врете носа в този блог и си нарушавате невероятното щастие сред което живеете. Защо бе дядовото, защо така сам се самоотравяте като четете тези омразни за вашето поколение неща? С това си поведение повече приличате на човек от средновековието който предпочита да се самубичува и да си причинява болка за да спаси душата си, отколкото на човек от 21 век.

 25. Разликата между приличните хора и келеши, като Рангел, Николай и Инна е, че приличните хора не се навират в комсомолски сайтове или сайтове на Атака.

 26. Извинявам се на г-н Инджев и на тук редовно четящите в блога му, че ще повторя очевадни факти, но явно за г-н НИКОЛАЙ трябва да се припомни:
  1. Не САЩ и EU са превзели 95 % от енергийния ни пазар, а Русия.
  2. Не САЩ и EU имат морски терминал за внос на нефт, който е руска територия на българска земя
  3.Не американски, а руски свещенник си позволява да гони български енориаши от храм на българска територия
  4. Не за САЩ, а за Русия се казва от активисти на БСП- Ако не обичаш Русия, не обичаш България на русИфилския им форум в Копринка.
  И последно, но не по важност
  5. Не американски, а руски даже съветски паметник се извисява над столицата ни ,за да ни напомня на кого трябва да целуваме ботушите за да не ни наритат тези ботуши.
  И сега хайде пак- Кой ни е окупирал? САЩ и EU или Русия?

 27. Рангеле, пий си хапчетата и ходи редовно на ваксинации.

 28. Днес гледах по-новините Милер,с какво надменно (дори призрително)изражение взимаше “наградата”Същота маска на явно превъзходство,беше придобил Гоце в последните години на мандата си.Учителят им е един и същ:товарищ Путин.

 29. Тия са такава отврат, че нормален човек може да си изповръща червата само като ги види.

  Награждават си се. Ръкопляскат си. Нищо, че всичко отначало докрай е фалш и лъжа!

  Помните ли о’бозе почившия “професор” Иван Славков?
  Ами, “великия” художник “академик” Светлин Русев? Това да не ви е някакъв си Ван Гог.

  Ами другия “академик” – Антон Дончев?

  СТРАШНА РАБОТА! Содом и Гомор ряпа да ядат. Заради тези със сигурност ще се разтворят Небесата!

 30. И тук ли напълзяха тъпи същества като “Рангел” и “Николай”?

 31. @Ина
  С подкрепата на “лица” като Пеевски и Сидеров, правителството на “модерните леви” ще постигне рекорд за най-кратък мандат в най-новата ни история.

  Другарят Сергей бе принуден да се маскира като “независимия експерт” Орешарски точно защото не може да се гордее с “лицето” си.

  Но “лицата” на ония, които го подкрепят “идейно” са по-красноречиви от всеки негов морален портрет. 🙂

 32. @Николай
  Жесток е животът. Ето, че и Хърватия капитулира. 🙂

 33. Г-н Инджев, бих искала да Ви попитам имате ли информация относно руските мераци за завладяване на БЪЛГАРСКИЯ манастир в АТОН, както пише в материал публикуван на страницата на Фрог Нюз: http://www.frognews.bg/news_56321/Da_spasim_balgarskiia_manastir_v_Aton_ot_ruska_agresiia!
  Ако това е вярно, трябва да се опитаме по никакъв начин да не го допуснем – ние БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. Комунистите позволиха на руснаците да унищожат значителни артефакти от нашата БЪЛГАРСКА история. Изтласвайки РОДНАТА им БЪЛГАРИЯ от нейния истински исторически път.

 34. До Таня и Стефан Стоянови,
  Поклон пред саможертвата в името на България. Дръжте фронта, не сте сами, хиляди сме зад Вас. Просълзихте ме с това кърваво писмо…

 35. Отвратен съм от слугинажа на петата колона на “матушката”. То бива лизане на задници, ама това е прекалено!
  За някакви си 3,1 млрд. са готови да проадат освен задниците си (учудващо е че ползвам тази дума за втори път в коментара си), майките си, род и родина. И дори пак не е ясно дали тези пари ще влезнат в български джоб, определено се съмнявам.
  Робската психика не е напуснала някои хора дори и днес. Жалко.

 36. Уважаеми господин Президент,

  Тъй като съм безработен от две години, с удоволствие и отвращение следя последните сезони на политическото шоу в Република България.

  Гледах интервюто Ви днес, и въпреки че съм далеч от мисълта,че съм на нивото на вашите юристи и съветници, считам че идеята за свикване на Велико Народно Събрание е много-добра, защото: когато нещо в дома ми не работи, аз се опитвам да го поправя,ако е невъзможно да го поправя, и домакинството ми не функционира добре, си купувам нова екипировка. Не желая да употребявам по-тежки сравнения като цироза,защото там често подмяната е животоспасяваща и единствено рещение на проблема.

  “According to CIA’s official statistics, Bulgaria’s death rate is the 8th highest in the world. Afghanistan, war-torn for decades, is seventh. Somalia is ninth. The countries in top 7 have gone through sustained armed conflict, famine, genocide, apartheid and a nuclear disaster. Bulgarian went through 23 years of democratic transition”. Евронюз

  Никога не съм чел КРБ в детайли, но само за две минути стигнах до първия абсурд.

  Конкретно:

  1. 5) “Всички нормативни актове се публикуват. Те влизат в сила три дни след обнародването им, освен когато в тях е определен друг срок”.

  Тъй като : ( (2) “Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”.) този срок е абсурдно недостатъчен, за реакция от страна на гражданското общество, и води до помилване на убийци и изнасилвачи от ващи предшественици, съдебни искове за милиарди, и редица други проблеми (последно имахме назначение на лице със съмнителна репутация, за директор на контраразузнаването.

  2. Избирателната ни система е абсурдна, честността и легитимността на изборите са изключително съмнителни. Ако няма платен и корпоративен вот избирателната активност на референдума за Белене и изборите във Варна щеше да е 10% максимум. В избирателния закон не е заложен принцип за отседналост, стигнахме до абсурда в Турция да гласуват “повече” Български граждани отколкото в цялата останала част на Света. Според Евронюз и ЦРУ сме в една лига с Афганистан и Сомалия!

  3. След като: (2) “Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”.), защо областните управители и градски съдии и прокурори се назначават от парламента?

  4. След като: (2) “Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”. защо в КРБ не е предвиден механизъм, с който всеки избран депутат от определен район да е длъжен да отговори официално на всяко запитване на гражданин от съответния МИР?

  5. Защо страна затънала в криза трябва да издържа 240 НП и да субсидира политически партии? Политиците ни станаха повече от работещите.

  Искренно се надявам да предприемете съответните мерки, според пълномощията Ви, включително налагането на вето на абсурдните закони, сделки, заменки……….., които настоящият ПРБ приема и ще приема. А що се отнася до Велико Народно Събрание,според моето скромно мнение, най демократичният начин да се реши дали това е наистина, дневният ред на перманентно намаляващото и много изстрадало население на РБ, предвиден в КРБ е: РЕФЕРЕНДУМ. Апропо според някой юристи настоящата конституция на РБ е нелегитимна,защото предществащата я конституция не е бламирана с референдум.

 37. „Когато някой мъдър цар
  след тежкък труд потърси мир
  и умори се да мъдрува,
  събира той разкошен пир
  и в най-големия му жар
  решава да се пошегува.

  Корона кривнал настрана,
  с усмивка хитра на уста,
  на своя златен трон се качва,
  и сред гробовна тишина –
  той, горд от тая висота –
  великолепно се изхрачва.

  И всички храчката следят –
  (те виждали са неведнъж
  историята вечно съща), –
  че щом се лепне въз ликът
  на някой тлъст държавен мъж,
  тя в златен орден се превръща.”
  Така е било по времето на Дебелянов. В наше време, комунягите превърнаха всички държавни и академични отличия (както и всичко останало, до което се докоснат)в “храчки”. Справка ордените “Стара планина”, раздавани на кг от Седефчов.

 38. Блестяща статия, г-н Инджев! Сърдечни благодарности!
  Много се стреснах, обаче, от ужасяващо грозните писания на “тримата простаци” – Рангел, Николай и Инна!!! Замествам “глупаци” с простаци, защото така е справедливо да се каже за тях. Героите на Донев не трябва да бъдат обиждани като ги сравняваме с тези млади тъпаци воглаве и с “автора” от frognews.
  Стреснах се от перспективата, че можем да разчитаме на такива млади полуграмотници да се захванат с дейности за доброто на България?!?
  Но все пак ВЯРВАМ, че повечето млади, които останаха тук и всеки ден протестират, не са на това отвратително ниво, въпреки много тревожния въпрос с грамотността в последните години у нас!!!

 39. @Rangel(че)
  ==============
  Може да ни смятате, Вие – зрелите , за повърхностни, понеже се интересуваме от разни рок банди и многобройни поп изпълнители.
  ==============
  Обикновен манипулатор е този тъпанар Рангел. Става дума за разфокусирана провокация и манипулация на позитански трол.
  В света на РОК-музиката няма хора, които да казват “се интересуваме от разни рок банди” – рок-музиката е много повече от нещо, от което “се интересуваме” – често казваме, че “рокът е религия”! А такива, които едновременно да са рокаджии и слушащи “многобройни поп изпълнители”, уверявам ви, няма.
  Заради елементарна звукова хигиена.
  Постът на позитанския трол показва непознаване на реалностите в “света на младите от 21век”, т.е., той си стои някъде в средновековието на миналия век и се обажда оттам с ръждясалия си шпагин.
  Пфу, смешен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.