БСП и Атака- двете лица на една и съща антиевропейска рубла

Глухотата на управляващите не се изразява само в затлачените от олигархична кал уши за исканията на протестиращите повече от три седмици ( почти) денонощно хиляди български граждани. Сто години глухота за воплите на Човека, над когото поставят Държавата (си) , очевидно фатално са изкривили връзката между реалностите и онова, което достига до главния им мозък.

А главният им мозък, който им изпрати главния енергиен инспектор на България Алексей Милер да бъде награждаван с „доктор хонорис кауза” насред гражданските бунтове, реагира днес на ниско политическо равнище с нисък интезитет на аргументацията срещу дипломатическия шамар от двете главни държави в ЕС Германия и Франция, чиито посланици Матиас Хьопфнер и Филип Отие подкрепиха гражданските протести, подкрепящия ги президент Плевнелиев и надеждите на България, че все пак не е сама в опита си да се измъкне от задушаващата хватка на Газпром и всичко онова, което тя символизира.

Нямаше как лично председателят на ПЕС Сергей Станишев да се изрепчи на управляващите във Франция социалисти и за целта малодушно са изпратили на западния фронт нещо ново: малко известния и още по-малко информиран червен депутат Румен Йончев да отговаря на френско-германската изтрезвителна акция срещу националсоциалистическото управление в България.

Една скоба: едва ли в Берлин и Париж са изненадани от готовността на българските социалисти да се съюзяват с крайно леви националисти ( наричани крайно десни от европейските социалисти) с руска закваска. В името на властта БСП преглътна собствените си оценки за Сидеров като фашист, но преди това беше постъпила по същия начин и по отношение на историческите си „възражения” срещу монархизма, прегръщайки се със Симеон Сакскобургготски. Така че тази партия е доказала, че няма нищо против да бъде и „монархо-фашистка”, щом така утолява властовия си нагон.
След двудневно мълчание на БСП днес Румен Йончев беше изпратен в телевизията с най-голяма аудитория, за да изрече една от най-големите възможни глупости: нарече демарша на Берлин и Париж „съвсем нов жанр в дипломация, на който не сме свикнали и трябва да се чете по-внимателно”.
Вярно е, който не е чел преди, трябва да чете внимателно, но предварително, за се явява подготвен за изпълнението подобни поръчки.

Бих могъл да припомня поне един пример на съвместни акции на чужди посланици от държави, на които се умилкваме не защото те ни молят да ставаме част от техните богати клубове, а защото на нас много ни се иска да ни приемат.
Точно преди 20 години, когато моя милост беше атакуван с противозаконно издаден указ за уволнението ми като генерален директор на БТА в нарушение на конституцията, издаден на 3 юни 1993 г. от премиера Любен Беров, общ дипломатически демарш бе предприет срещу тази стъпка от посланиците на САЩ и Великобритания Хю Кенет Хил и Ричард Томас. Двамата отидоха при президента Желю Желев да го помолят да спре нарушаването на конституцията, според която премиерът няма право да уволнява директора на БТА. А отидоха при него защото за всички беше ясно, че бившият му съветник Беров изпълнява поръчката на прекроеното с пълзящия преврат от есента на 1992-ра година мнозинство на БСП и ДПС, на който остро се противопоставих и бях вбесил лично Желев ( включително с писмо, изпратено по официален път до него).

Така че, макар и с обратен знак- срещу недемократичен ход на българския президент, посланици на съюзнически държави са предприемали и преди „безпрецедентни” ходове. Ама кой да го каже на депутата, пратен да замазва положението без да си е научил сам урока!

Но ако на един „новобранец” донякъде може да бъде простено незнанието, то агресията в думите му срещу Германия и Франция, във връзка с приноса им в европейски бюджет, вече е друго нещо: тя е показателна за генетичната връзка между БСП и Атака като две лица на една и съща антиевропейска рубла.
Искам да акцентирам на 40% инвестиции в общия бюджет от страна на Франция и Германия. Поведението напомня на поведението на акционери в българския демократичен проект, които искат възвращаемост. Да не забравяме, че най-големия инвеститор е българските граждани, всеки един от нас е данъкоплатец. Всеки от нае е инвестирал много повече от Германия и Франция.“, каза Йончев.

Че какво лошо има да искат възвращаемост, настоявайки за повече демокрация в една страна, подписала договора за членство в ЕС, основан преди всичко на следвоенното партньорство на Германия и Франция с бащинството на европейски колоси като Аденауер и Шуман?
Лошото е, когато шефът ти е шеф на ПЕС и лаеш срещу ръката, която го храни, но той няма доблестта да изръмжи лично след шута и скимуца с преправен глас.
Освен това изразителят на соцпозицията, който се опитва да внуши, че става дума едва ли не за лична инициатива на двама посланици, буквално им казва да си гледат работата. Уж ги хвали, че били уловили обществените настроения в България, но изразява съмнение „дали е тяхна работа”.

Явно Станишев, който много добре знае каква е работата, вече е загърбил илюзиите си да векува по европейските социалистически върхове, щом е изпратил своя неубедителен парламентьор не за преговори, а да сипе обиди спрямо благодетелите си. Което е знак, че се задава окопна война на принципа: „Другари, да спасим за себе си каквото можем в тази война на изтощение ( срещу българския народ”!), явно от Европа подкрепа няма да дойде!”.

Подкрепата, разбира се, дойде от обичайното за БСП и нейните сателити място под формата на ново затягане на сглобките между руската и българската икономика. И понеже България не е износител на горива, както Русия и съответно няма пари за някакви паритетни глезотии в партерните сделки, действа като в онзи виц: пари няма, действа…За целта гастролиращият шеф на Газпром обеща вчера България да не получи и стотинка от транзитните такси от газопровода „Южен поток” за цели 15 години.

Обещае ли Кремъл, държи на думата си, това го виждаме от сбъднатото обещание да ни освободи от българската независимост.

Обещанието беше посрещнато от възхитените български другари с аплодисменти, които вероятно ще прераснат в това наведено състояние в копаене на крайморски пясък с голи ръце на един от най-красивите оцелели от бетонната инвазия български черноморски плажове, какъвто е заливът Паша дере на юг Варна. Тъкмо там се предвижда да щръкнат тръбите на Путин, когото в. „24 часа” , позовавайки се на загадъчни свои източници, кани за първа копка на 15 август в разгара на туристическия сезон.
Що за припряност? Да не би в Москва вече да са определили датата на новите избори през септември и да спринтират да наложат политиката на свършените факти, защото не желаят още няколко години лакоми братушки да ги размотават с искания за комисионни , както за АЕЦ „Белене”?

Щедростта към хранениците им в България е голяма като една шеста от земята на планетата, но с тази пуста американска шистова революция, която им диша във врата, явно трябва да загреят вратовете на местните лакомници да побързат малко.
Вече не знам за който пореден път раята тук се вълнува от надеждата да бъде озарена от светлината на височайшето посещение на Путин- почти като от мита за наближаващия дядо Иван пред 19-те век. А той взе напоследък да идва рядко и дори ни наказа през април 2009-та с отсъствието си на енергийния форум, организиран от Първанов именно за него като рекламна трибуна за проектите му. Дано снизходи този път. За да видят всички символичната картинка на императора да закопава с кирката остатъците от турското робство в Паша дере.
В усилието ми да припомня за пореден път абсурда на опитите да се поставя знак за равенство между западното „ акционерно участие в българския демократичен проект” и неговото миниране от Русия , този път в аванс ме е отменила Радост- коментатор в ivo.bg. Тя е формулирала кратко, като за свикналите да четат краткия курс на Историята на КПСС, основното:

„1. Не САЩ и EU са превзели 95 % от енергийния ни пазар, а Русия.

2. Не САЩ и EU имат морски терминал за внос на нефт, който е руска територия на българска земя.

3.Не американски, а руски свещеник си позволява да гони български енориаши от храм на българска територия

4. Не за САЩ, а за Русия се казва от активисти на БСП- Ако не обичаш Русия, не обичаш България на русИфилския им форум в Копринка.

И последно, но не по важност

5. Не американски, а руски- даже съветски паметник, се извисява над столицата ни ,за да ни напомня на кого трябва да целуваме ботушите, за да не ни наритат тези ботуши.
И сега хайде пак: кой ни е окупирал? САЩ и EU или Русия?”

38 мнения за “БСП и Атака- двете лица на една и съща антиевропейска рубла”

 1. Не съм сигурен дали са чак толкоз глухи червените за протестите на народа. По-скоро ситуацията е следната:
  Партийната каса е опразнена след последните избори и няма изгледи да се напълни достатъчно бързо, за да понесе още едни парламентарни избори в рамките на една година. И под “червени” нямам предвид само БСП, а всички останали разцветки на червеното, които са в парламента – герберно-червено, турско червено, червено кафяво.

 2. За “Южен поток” трябва да благодарим не са Станишев, а на друг комунистически продажник – Бойко Борисов!

 3. Брилянтно!Доживях да чета тези редове!След години фалшификации на българска история-абсолютно дискредитиране на българите и тяхната огромна роля по време на Руско турската война 1877-1878,спасяването на ок.30 000 белогвардейци,намерили убежище в България,помощта на десетки българи в услуга на англо и американските разузнавателни служби по време на Втората световна война(англофилите са направили много повече от всички партизани и комунисти заедно,но тогава как щеше да има активни борци срещу фашизма?),участието на българите във втората фаза на тази война и т.н.Искам да уточня,че става дума за съдействие за разгромяване на нацистка Германия,а не за борба с измисления български фашизъм.В София действа група от млади хора,предимно възпитаници на Американския колеж,наричани “Приятелите на Джони”,които работят за британските тайни служби.Тези фалшификации се правеха и услуга на БКП и КПСС.Българите трябваше да бъдат принизявани до мизерници,които без руска помощ нищо не могат да направят,да са вечно благодарни и зависими от Големия брат.

 4. В същото време се възмущавам,че липсват списъци с убитите,ранените,огромните материални загуби,които търпим по време на варварските англоамерикански(англичаните денем,а американците нощем изсипват бомби върху мирно население) бомбардировки.Кога този въпрос ще бъде поставен и кога ще получим компенсации?България,българите и националните интереси трябва да определят политиката ни.Издигаме паметници за чужди ,а своите забравяме!

 5. господин Президент,

  Тъй като съм безработен от две години, с удоволствие и отвращение следя последните сезони на политическото шоу в Република България.

  Гледах интервюто Ви днес, и въпреки че съм далеч от мисълта,че съм на нивото на вашите юристи и съветници, считам че идеята за свикване на Велико Народно Събрание е много-добра, защото: когато нещо в дома ми не работи, аз се опитвам да го поправя,ако е невъзможно да го поправя, и домакинството ми не функционира добре, си купувам нова екипировка. Не желая да употребявам по-тежки сравнения като цироза,защото там често подмяната е животоспасяваща и единствено рещение на проблема.

  “According to CIA’s official statistics, Bulgaria’s death rate is the 8th highest in the world. Afghanistan, war-torn for decades, is seventh. Somalia is ninth. The countries in top 7 have gone through sustained armed conflict, famine, genocide, apartheid and a nuclear disaster. Bulgarian went through 23 years of democratic transition”. Евронюз

  Никога не съм чел КРБ в детайли, но само за две минути стигнах до първия абсурд.

  Конкретно:

  1. 5) “Всички нормативни актове се публикуват. Те влизат в сила три дни след обнародването им, освен когато в тях е определен друг срок”.

  Тъй като : ( (2) “Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”.) този срок е абсурдно недостатъчен, за реакция от страна на гражданското общество, и води до помилване на убийци и изнасилвачи от ващи предшественици, съдебни искове за милиарди, и редица други проблеми (последно имахме назначение на лице със съмнителна репутация, за директор на контраразузнаването.

  2. Избирателната ни система е абсурдна, честността и легитимността на изборите са изключително съмнителни. Ако няма платен и корпоративен вот избирателната активност на референдума за Белене и изборите във Варна щеше да е 10% максимум. В избирателния закон не е заложен принцип за отседналост, стигнахме до абсурда в Турция да гласуват “повече” Български граждани отколкото в цялата останала част на Света. Според Евронюз и ЦРУ сме в една лига с Афганистан и Сомалия!

  3. След като: (2) “Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”.), защо областните управители и градски съдии и прокурори се назначават от парламента?

  4. След като: (2) “Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”. защо в КРБ не е предвиден механизъм, с който всеки избран депутат от определен район да е длъжен да отговори официално на всяко запитване на гражданин от съответния МИР?

  5. Защо страна затънала в криза трябва да издържа 240 НП и да субсидира политически партии? Политиците ни станаха повече от работещите.

  Искренно се надявам да предприемете съответните мерки, според пълномощията Ви, включително налагането на вето на абсурдните закони, сделки, заменки……….., които настоящият ПРБ приема и ще приема. А що се отнася до Велико Народно Събрание,според моето скромно мнение, най демократичният начин да се реши дали това е наистина, дневният ред на перманентно намаляващото и много изстрадало население на РБ, предвиден в КРБ е: РЕФЕРЕНДУМ. Апропо според някой юристи настоящата конституция на РБ е нелегитимна,защото предществащата я конституция не е бламирана с референдум.

 6. В десетката,дано да сме повече хората,които разсъждават по този начин.
  Имам чуството че червения каиш все повече се затяга около гърлото ни.Трябва да се мобилизираме и да дадем отпор на червената измет.

 7. Тъжно,много тъжно е това което за пореден път става в неосъществената официално 16-та република на СССР!Но руснаците си знаят работата:макар и нофициализирано,БГ, в битността си на Троянски кон,си е тяхна територия управлявана от 5-та колона,”от векове за векове”/цитирам баш майстора от преди”промените”,др.Тодор Живков/.Питам се,дали ЕС има други средства освен поредния дипломатически демарш на Германия и Франция,за да повлияят върху водената с посока Москва,външна и вътрешна политика.
  Въпросът ми е отправен към Вас г-н Инджев,като към журналист,публицист и с авторитета на познавач на политиката,особено в тази част на света която обитаваме.

 8. Паша дере!!!!
  Само който не е ходил не знае за какво иде реч. Фантастична девствена природа в непосредствена блозост до подводничарската база. Поради което района е два пъти охраняван.
  Това ако стане втори руцки анклав шь трее с шмайзерите да протестираме.
  Мама им комунета

 9. Поздравления за Иво Инджев за правдивата му статия.Абсолютно!!!!!!

 10. Zaradi tazi tvoja statia ti proshtavam ( ne che se nujdaesh ot proshkata mi) tvoite zabludi za Boiko
  i ti kazvam,che te obicham( ne che nujdaesh ot obichtta mi).No mislja che da si spechelish obrbatno prijatel ne e malko makar i tozi prijatel da e njakava si Zlatka.
  Priemi moite dalboki uvajenia.Samo da dobavja,che sam napalno otchajna i omerzena ot nashite sozialisti i ne vijdam svetlina v tunela.Poveche njama da cheta politika

 11. На нас не ни трябва “Южен поток”!
  Той не носи диверсификация на енергийните източници, а те са пак от Русия!
  Предателство спрямо ЕС и българския народ е подписването на подобна сделка в момент, в който срещу Булгаргаз и Булгартрансгаз са заведени искове за допуск на други източници на газ!

 12. Има още
  6.Не американци, а руснаци искат тяхно училище в Бургас.
  /били 10000/.
  7.Не американци , а руснаци не допускат българи в уж лагер за деца-руски, край устието на р. Камчия.Имаше даже руска охрана с автомати.
  8.Не американци, а руснаци се заселват масово в България – ок 500000.

  Но за съжаление сте прав – задава се окопна война.Надеждата ми е ЕС да я приеме като своя война, а не като наша.

 13. А а какво са тук американските военни бази г-н Инджев?

 14. Доста мрачно звучи изявлението на посланиците. Разбираемо е усещането за безсилие, породено от факта, че не може да се помогне на човек, който не иска да му бъде помогнато. Не съм лекар, но ако не ме лъже паметта, състоянието, в което човек започва да изпитва състрадание към похитителя си се нарича “Стокхолмски синдром” и е болестно състояние. Очевидно е, че за толкова много време, нито едно правителство на България не промени малко или почти нищо в енергийния сектор. В пресата се пише непрекъснато за високите изкупни цени на електричеството от двата американски теца, а нещо за Лукойл? Каква част от вътрешния пазар на елетричество държат американските тецове и каква част от вътрешния пазар на горива в България държи Лукойл? Елементарни, но забранени в България въпроси. Очевидно поклон пред батюшката и евтино сирене са мечтите на много хора, а съветите на Германия и Франция са далеч зад хоризонта им на мислене и не стават за ядене.

 15. В далечната 1774-1783 г., Европа, тогава в лицето на Испания, Франция и Нидерландия помогат на Америка да извоюва своята независимост от Британия. Европа наистина има с какво да се гордее! Америка е свободна и скоро след това се превръща в икономика номер едно в света!!!!!!
  Къде е обаче онази Европа сега, днес в 2013г.?
  Къде е и Америка днес, когато се вижда, как една малка държава се гърчи вече 23 години в опита си да излезе от прегръдката на посткомунизма и бандитизма, ширещ се със страшна сила?
  Има само един отговор, и той е:
  Явно е, че и те имат интерес това да се случва в България. Явно е, че и те имат интерес българският народ да е беден и нещастен. Явно е, че те не искат Европа да има излаз на Черно море или просто казано, нямат икономическа изгода от това.

  Тогава, в далечната 1774 г. Европа помогна на Америка за да отслаби една империя, наречена Британска.

  Сега, в настоящата 2013 г. Европа помага на Русия за да усили нейните имперски позиции.

  Нека не забравяме, че всичко на тази земя струва ПАРИ.
  Явно е, че някой на някого добре палаща.

 16. Иво е прав за подлостта и лъжите на наложената хунта от окупатора. Иво вади кирливите им ризи. Но техните гниди са толкова дълбоко заложени в тялото, че никой не може да ги извади. Викнаха и свалиха законно избраният премиер. Настаниха се пак отгоре без избор и командват послушните си кукли. Сега искат да свалят законния президент. След това ще наложат отново хомота на окупатора. България беше и си остава дойна крава за Кремъл.

 17. А бе Иво, кога ще видим снимката на Мика с генералска униформа на ДС. Съвсем се прави, че не вижда, че зад Станишев стоят всички от БКП, всички те истински и в болшинството си фалшиви борци против фашизма, когато никога в България не е имало фашистка партия, или някой да се е смятал за фашист, освен в лозунгите на БКП. За Мика комунистите са в ГЕРБ, а хората водени от Станишев са небесни светии. Мика вярва, че лъжата повторена хиляда пъти става истина, и че баламите никога не свършват.

 18. Познавам доста хора в България, чийто прародители са имигрирали в България от Русия след революцията и по времето на гражданската война. Един ден това ме накара да се замисля над следното. Ако погледнете българските турци, българските арменци и руснаците, коя от тези групи е напълно асимилирана от българското общество? Руснаците. Арменците са запазили езика си и се женят помежду си, турците също, а руснаците са 100% интегрирани като култура и език, а и са се смесили напълно с българското население.

  Това ми напомня феномена в Буенос Айрес, Аржентина, където почти 50% от населението са от италиански произход, но не говорят италиански, докато в северна Америка италианците са запазили езика си. Обсъждал съм този феномен с аржентинци. Според тях главните фактори са били общата католическа вяра и близкият до италианският испански език.

  Аз лично не бих се страхувал от руски заселници. Обикновеният руснак обича България и е склонен да се интегрира напълно в нея.

 19. Г-н Инджев вярна ли е информацията: “Готви се огромен заем от КТБ за актуализацията на бюджета за да се спази условието от 25% нетна експозиция.”

 20. @Атанас
  Не знам дали г-н Инджев ще ви отговори. Но ако ви интересува моето мнение, то сигурно американските военни бази са тук защото България вече е член на НАТО, а не Варшавския договор. Така мисля аз. А вие?

 21. БОЯН, вие не виждате, че зад Станишев са само половината от комунистите. Другата половина седят зад бившия член на БКП Бойко Борисов.

 22. Росен | юли 9, 2013, 21:3
  Росен,
  Вероятно познавате потомци на белогвардейци, върху което е построена изцяло тезата Ви. (Въпреки, че в огромната си част, белогвардейците са насилствено върнати в СССР след 1944.).
  Да, в основната си част, тези потомци се стремят да не бият на очи. За да не ги “прегърне” отново майчицата им.
  Но съвсем сигурно е, че не познавате съветски руснаци. Иначе няма да твърдите това, което твърдите.

 23. @ MIKA:
  Грешите – “другата половина” седят зад Георги Седефчов Първанов. Зад Бойко седят “увитите в целофан” продукти от дейността на двете половини.
  🙂

 24. Защо ли медиите в Бг толкова усърдно крият новината, че “френските социалисти поискаха оставката на Сергей Станишев като председател на ПЕС”?. Дали защото повечето медии са на цоциалистицки позиции?

 25. До Мария
  Пусни още нещо за англо американските варвари.Само за горното днес няма да получиш хонорар от Позитано 20

 26. Че 15 години няма да ни плащат стана ясно, но тръбите на БГ територия въобще наши ли ще са !Или ни баламосват(като едни истински пролетарият) само с работните места?

 27. Внимание!
  Фашисткия преврат навлиза в нова фаза! Според един от протестиращите пред парламента, който заяви това пред канал3, при срещата си с Милер, Ореха бил подписал договорка с ГАЗПРОМ за допускането на няколко хиляди руски “частни охранители” които да “охранявали” руските инвестиционни обекти от протестиращите/които били криминални елементи/…Според съобщение на МВнР от преди месец, ежедневно по облегчена процедура,се издават по 7000!!!!! визи за руски туристи. Туристи ли са всичките тези 200-300000 “туристи”!? Историята се повтаря като фарс – Врангеловите белогвардейци участваха в преврата срещу Стамболийски и клането на българските селяни след Първата световна война.
  Днес, понеже пионката им АТАКА се провали, ГАЗПРОМ навлиза в България,с “частната” си армия за да смачка протеста срещу руския колониален режим…!От “жертви”, днес комунистите, заедно с новите врангеловци,се готвят стават колячи на българските граждани…
  Че българските служби за сигурност са под руска команда е ясно като бял ден.
  Но спи ли НАТО?!…
  Страна членка на НАТО е обект на мащабна външна агресия!
  Да се поиска помощ от НАТО – няколко хиляди командоси, военни кораби да ни защитят от към морето и да пресекат безконтролното проникване на руски съдове в руските анклави по българското крайбрежие, въздушни патрули на НАТО да завардят българското небе, за да спрат постоянното и безконтролно проникване на руски самолети в българското въздушно пространство..НАТО ДА НЕ СПИ!

 28. До Мария: А случайно не се ли възмущавате за липсата на каквато и да било придобивка на България, след нейното насилствено въдворяване във войната, на страната на комунистическият Съветски съюз, срещу довчерашните си партньори по оръжие и дадените от нас хиляди безсмислени жертви, жертви, които неминуемо биха били двойно повече, ако цар Борис III бе дал съгласие за изпращане на армия на Източния фронт? А що се отнася до жертвите дадени по време на бомбардировките на САЩ и Великобритания – поклон пред паметта на всички загинали, но все пак това са жертви в ситуация на открит военен конфликт и обявена война от страна на България!

 29. До Любо: ако това се окаже истина, то нищо добро не чака България, защото всички знаем какво и как се случи с Абхазия и Южна Осетия!

 30. “Цинично нарече изявлението на посланиците на Германия и Франция евродепутатът от БСП Ивайло Калфин и бивш външен министър на предишната тройна коалиция”-цитат от медиите.
  Въпрос:Къде беше Ивайло Калфин когато висш руски дипломат в Брюксел нарече България троянски кон на Русия в Европейския съюз? Не съзря ли той цинизъм от най- висока степен в това изявление? Или не го чу, бидейки заглушено от овациите на русофилите (рубладжиите) по повод словото му произнесено на тяхното сборище на яз.”Копринка”. (“Обичта към България минава през обичта към Русия”)
  Цинично е говоренето, но още по-цинични са действията на “официала Русия” (по Захари Стоянов) в днешна България, подпомагани от петата й колона. Ето един пример от многобройните:
  През 2006г. на нос Калиакра бе издигнат огромен паметник на адмирал Ушаков (нямащ нищо общо с българската история), при съществуваща вече мемориална плоча на 200 метра от него. (Кич!) На властниците-руски и наши това им се видя малко.През 2011г., по инициатива на форум “България- Русия” (Св. Шаренкова), посолството на Русия (Исаков) и Община Каварна (кметът цонко Цонев) около паметника бе извисена арка с изписан върху нея текст: “Слава на черноморския флот на Русия,сражавал се за православната вяра и свободата на България.” Този надпис е цинизъм, защото е в пълно противоречие с историческите факти.Ето два от тях, красноречиви. Само на броени километри от този мемориален комплекс през Първата световна война са ехтели оръдията на руски бойни кораби от същия този руски черноморски флот и са обстрелвали православните български градове- Варна,на 14 октомври 1915г. и Балчик, на 13 декември 1916г. И забележете, това става в дните на православните празници-Петковден,14 октомври и Андреевден,13 декември. И нещо повече- на Андреевден се чества патронът на руския флот св. Андрей Первозванний. Нека някой се опита да ме убеди, че съвпадението на дните на обстрелване с православните празници е случайност и тези обстрелвания са сражения за православната вяра и свободата на България!

 31. Клоунада

  Болен лидер аз знам
  който бродеше там –
  в мраз и зной, без покой, без отрада;
  чужди грижи поел
  вред налиташе смел
  в тоя призрачен град. Клоунада.

  Скръб духа му мори;
  сянка пътя покри,
  впи ръце във душата му слаба.
  И закрея той блед —
  със скандали навред
  в дни и нощи безчет. Клоунада.

  И пред Сянката спря
  той, когато разбра,
  ден и нощ сетна мощ че отпада:
  „Де е златният пай,
  давай рублите, дай!
  Обречи ги с лъчи!” Клоунада.

  Но от нея чу вест:
  „Между банките слез!
  И злочест, турски пес, ти изпадай
  с всеки кворум докрай —
  там е златният рай,
  в който ти се кълнеш. Клоунада!”

 32. към Алеко | юли 9, 2013

  Предполагам, че има доза истина във Вашите аргументи, но затова дадох примера с италианците в Аржентина, а и същото е с германците в Америка. Последните пък попадат в своя англосаксонска среда там.

  Моите деца не са родени, възпитани и израснали в България, но навсякъде където ходят по света най-лесно установяват контакти с руснаци, поляци, сърби. Не можем да избягаме от славянските си корени. Ние не сме нито гали, нито саксонци, нито келти. Ние сме славяни, че на всичкото отгоре и православни. И за съжаление този факт се използва за прокарване на имперската политика на Русия.

 33. В някои от коментарите се усеща паника страх и малодушие.

  Хора, само ние можем да си помогнем!
  Когато се изправиш с решителност, сила и смелост, тогава и приятелите (ЕС и САЩ) ще ти помогнат, и врагът (Русия) ще свие байраците.

  Всичко е в нашите ръце. И можем да се справим с лекота. Няма нужда да хленчим. Трябва да защитим страната си, живота си и бъдещето на децата ни. Проспахме последните 70 години. Сега е настъпил моментът да покажем абсолютна решимост, твърдост и безкомпромистност.

  И не се плашете от Русия. Силата им е мит. Това е дива държава, която разбира само от груба сила и като види голямата тояга, сама ще обърне гръб и ще се прибере в степите си.

  Българския народ неведнаж е показвал, че в решителни моменти може да сътвори чудеса с храбростта си.

  Победата ще бъде наша!

 34. Към BG:
  Споделям написаното от Вас!

 35. Поздравления за позицията на г-н Инджев! Това не е обикновен журналистически поглед към проблема. Това е същински анализ на държавник, какъвто сред политиците за сега трудно ще открием.Зараждащият се реформаторски блок може дамо да спечели, ако такъв аналитичен ум бъде изразител на волята на дясно мислещите хора.Дано все повече хора осъзнаят това!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.