Местят табелките в НС с надежда да се объркаме

Напрегнете волята си и изчетете следващата скучна информация, която на пръв поглед е абсолютно невзрачна и досадна със своята преднамерена монотонност:

Депутатите приеха Проект за решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, с които разделят Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите става Комисията по правата на човека и жалбите на гражданите. Създава се Комисия по вероизповедание и парламентарна етика. Променя се наименованието и в Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, която става Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси. Депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов предложи решението да влезе в сила от деня на обнародването в държавен вестник. 110 депутати гласуваха „за” промените”.

Между редовете на тази бюрократична фразеология пише ясно няколко неща.

На първо място виждаме що за важна работа имат депутатите в нашата втасала от благоденствие България. Вече ги карат с микробуси на работното им място, за да ги пазят още по-добре от леещата се по улиците и площадите на столица народна любов, която тази сутрин преля загражденията- петима писатели ги преминаха и бяха задържани от полицията за това кощунство спрямо законодателната ни светиня.

Работи им се на хората вътре, не им се подава оставка!

На второ място, но не по важност, личи загрижеността на управляващите да узаконят измамата с маневрата около незаобиколимия кворумен фактор Волен Сидеров, без когото няма да го има това 42-ро народно събрание. За целта ДПС и БСП днес го заобикалят, както всички правим на улицата, когато внимаваме да не настъпим нещо, което не бихме почистили сами-най-малкото защото така е по-лесно.

След поредицата от „грешки”, които отприщиха гражданските протести, БСП и ДПС добавиха и подигравката комисията по етика да бъде оглавена от хулиганстващия лидер на Атака и това стана повод президентът Плевнелиев да възрази остро. Не заради него, а в опит да излъжат България и света, че пак е станала грешка, ДПС и БСП осъществяват днес маневрата с отнемане на тази част от комисията от Сидеров чрез разместване на табелките.

Най-интересен е третият факт: самият Сидеров явно няма нищо против ДПС и БСП да си признават, че ги е малко гнус от него, поради което му „отнемат етиката” в пристъп на самопризнание за абсурда над нейното спазване в парламента да бди тъкмо дежурният нарушител на добрия тон и нрави в парламента и извън него . Нещо повече, наказаният чрез този ход Сидеров не само е осигурил кворума, но явно част от депутатите му са гласували „за” на днешната парламентарна сесия.

Това напомня по смисъл и дух за самобичуването на изправените пред сталинистките съдилища жертви на т.н. чистки или на самообвиняващите се в престъпления спрямо великия вожд Мао китайски интелектуалци, унижавани от невръстни хунвейбини да се разкайват за измислени идеологически престъпления под заплахата от физическа разправа.

С тази разлика, че в нашия случай явно няма никаква подобна опасност. Разбрали са се по другарски. Обяснението е в звучната думичка „келепир”, която дешифрира загадката защо Сидеров толкова необичайно „смирено” сътрудничи на процеса срещу него.

Вие виждали ли сте куче, на което му дърпат кокала от устата, без да заръмжи, че и да захапе дори ръката, която го храни?

Ето, че и това е възможно. Въпрос е на дресировка чрез компенсация с още по-голям кокал, поднесен тайно зад колибката.

„Проба-грешка” е един от методите при експериментирането в науката. Научният комунизъм, който експериментират в мут(р)иралия му днешен вариант върху нас, е обърнал табелата и практикува обратното: „грешка-проба”. Пробва дали сме малоумни да вярваме за „грешката” и да се хващаме на триковете със смяната на табелите, зад която се крият дембелите.

Според един неетичен виц, слепият музикант Стиви Уондър бил наказван като малък като му размествали мебелите в стаята. Този черен хумор ни прилагат за наказание червените. Местят ни табелките в Народното събрание с надеждата да се окажем слепи, докато самите те се правят на глухи за исканията да си ходят.

12 мнения за “Местят табелките в НС с надежда да се объркаме”

 1. Излиза че се съгласяват с факта че този който се бори с корупцията няма грам етика!Трябваше просто да сменят само думичката “етика” със “смелост”! rofl

 2. Поредната подигравка с настояващите за морал в политиката.

 3. Каквити и табелки да местят, как си представят, че ще им се размине.Вигенин си изтърва нервите и взе да поучава посланиците на Франция и Германия, как трябва да се държат.И да обяснява на електората си /защото няма кой друг да му се върже/, че критиката не била срещу тях, а за предишното правителство.Но критиките от Европа валят.Ето още една: “Продължаващите седмици протести в София срещу правителството на премиера Пламен Орешарски, свидетелстват за тежките вътрешнополитически сътресения в страната, заяви германският депутат Ханс-Петер Ул, председател на група “Вътрешни работи” към Бундестага.
  В официално писмо до еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, с копие до членовете на Европейския парламент Ул изразява безпокойство от ситуацията в България.
  Той пише, че “организираната престъпност и олигарсите се готвят да плячкосат страната” и призовава Европейската комисия да не наблюдава безучастно, а да се намеси незабавно Ханс-Петер Ул очаква Мартин Шулц, като президент на Европейския парламент и най-високопоставен представител на европейските социалисти, да получи уверение лично от председателя на българските социалисти и ПЕС, “че в бъдеще правителството в членката на ЕС България няма да продължи да бъде зависимо от десни екстремисти”.
  Протестите вдъхновиха Европа да съдейства.колкото повече се оакват управниците ни, толкова по-зле.Ново престъпно назначение с шефа на здравната каса ,д-р Румяна Тодорова, която е и сестра на евродепутата от управляващата БСП .
  И на глупавите трябва вече да им е ясно, че това не са грешни назначения, а престъпна политика.Единственото лекарство е ОСТАВКА.

 4. Добре, че е ползват този научен метод, иначе протестите нямаше да се случат ако не бяха грешките с Пеевски, Волен и т.н.

  Аз като гледам полицията как брой протестиращите се чудя няма ли вече виц за тях…

 5. “Не,не искам да съм от стадото на слепите пастири…”-К.Маричков(една песен от касетките СДС от преди 23 години)

 6. Прекрасно е да гледам протестите на младите хора, прекрасно е да гледам кокошката “Мая М.”. Прекрасно е, че мога да чета Вашите коментари, съжалявам, че не мога да се присъединя към протестите, а разбира се не успях (по същата причина) да получа автограф за всичките Ви книги. Просто ги притежавам.

 7. Здравейте “лумпени”! В безкрайните възможности за информация в днешно време, установих, че се чувствам като прашен пътник в пустиня – пътувам от доста време, умирам от жажда (за истинската информация) и търся глътка студена вода. Вместо това пред мен е поредният мираж от изкривена и филтрирана част от истината или пък откровена лъжа, сглобени за да обслужват нечии интереси. Отскоро чета блога и мога да кажа, че намерих моят оазис. Странното е, че се чувствам добре, дори когато става дума за съвсем не весели теми, като тази за кръвосмучещите, наречени правителство и причините да се държат точно като гладни кърлежи (каква ирония: и кърлежите почервеняват като се насмучат). Все си мисля, че тези властови пиявици имаха и полезна роля. Всичките простотии на които се нагледахме бяха капката, която препълни чашата на българското търпение (което само по себе си е единица мярка). И колкото повече се омазват в гафовете си, само катализират процеса. Толкова е хубаво да видя десетки хиляди непознати, които мислят като мен, че може да стане така, че да живеем добре в България!
  И нещо встрани от темата. Дали е възможно да предвидите в блога опция за уголемяване размера на шрифта. На малък екран се чете трудно, а моята майка (на 86, независима пенсионерка със страст към политиката) съвсем не може да види буквичките.

 8. специално з@ КИРИЛ (и ценители)
  Разбира се, че отдавна има. Народното творчество е не пресъхващ извор, който не търпи празни пространства. И така:

  “По данни на МВР, жителите на Китай са около … 3 милиона”!-)

 9. Дари,

  протестите вдъхновиха Европа.
  Очакванията на Ханс-Петър Ул се сбъднаха.
  Мартин Шулц получи лично уверение.
  Престъпление е да имаш сестра.

 10. До Ани. За размера на шрифта.
  Задръжте натиснат -Ctrl- и натиснете
  няколко пъти големия клавиш (+)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.